Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Mestiskarsinnat 2017

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Murkula, 10.02.2017 klo 21.55.

 1. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Niin mitenkä ratkaisu tapahtuu, jos Ketterä ja Hokki ovat tasapisteissä sarjan jälkeen ja IPK:lla on näitä enemmän pisteitä?
   
 2. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Eikös silloin keskinäiset ratkaise? Ja jos ne tasan niin maaliero.
   
 3. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Eikös tää ollu just toistepäi? Muistaakseni joku näin kertoi tääl. Omasta mielestäni tuo Keskinäiset > maaliero olisi parempi, ja sitä luulin että olisi ollutkin ennen kuin täällä joku valisti.
   
 4. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Ketterä jos voittaa Hokin vähintään kahdella maalilla, tehden yli kaksi maalia, nousee tasapisteissä Hokin ohi, MIKÄLI IPK ei päädy myös 15 pisteeseen. Kaikki on siis Ketterällä omissa käsissä.
   
 5. Espen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Old time hockey like Eddie Shore
  Lainaus:
  Keskinäisten maali-ero?

  Silloinhan Ketterän kannattaisi maalin johtoasemassa ottaa pelin lopussa maalivahti pois. Mikäli samaan aikaan IPK on vähintään kahta pistettä ottamassa.
   
 6. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Sitä tarkoitin. Että ensin keskinäiset pelit ja niiden maaliero jos voitot tasan. Seuraavaksi yleinen maaliero.

  Mutta mites se sitten menee jos Jyp, Hokki ja Ketterä ovat kaikki 15 pisteessä? Tai IPK, Hokki ja Ketterä?
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2017 klo 21.33
 7. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  JYP, Hokki ja Ketterä -> 1. Ketterä, 2. Hokki, 3. JYP

  IPK, Hokki ja Ketterä -> 1. IPK, 2. Hokki, 3. Ketterä
   
 8. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Tässä vaiheessa ei kannata muuten laskea mitään muuta kuin se, että seuraava peli pitää voittaa. Nyt tämä meni nimittäin niin mielenkiintoiseksi, että perjantain tuloksia ennen vaan sotkee päätään ihan liikaa, jos lähtee jotain laskeskelemaan.

  Pelin nimi on kuitenkin se, että Ketterän on voitettava Kajaanissa. Ja Hokin "varma paikka Mestiksessä" on nyt oikeasti uhattuna, jos häviävät Ketterälle. JYP nyt voi hommaa vielä sotkea, mutta jotenkin uskoisin, että IPK hoitaa riittävästi pisteitä, että se riittää.

  Ajattelin aiemmin, että Ketterälle olisi hyvä, jos Hokki olisi varmistanut paikkansa ja Ketterä pääsisi pelaamaan paineetonta kotijoukkuetta vastaan Kajaanissa. Mutta eipä tuo iso painetila kotijoukkueelle ole mitenkään helppo sekään. Kaikki otetaan vastaan niin kauan kuin hengissä ollaan. Ja nyt tilanne on tämä.
   
 9. Naxnax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ehdottomasti JHT/Kärpät
  Olipas se sellainen 2 jakoinen peli. Ansaittu voitto Ketterälle, joka pyöritteli hyvin pari erää. Kolmas erä sitten oli jo JHT:lta selvästi ryhdikkäämpi. Hyvä tatsi tästä ja lauantaina hakee suomi-sarja mestaruus Kalajoelle!! Tulishan karsinnoista jännät jos Ketterä onnistuisi voittamaan Hokin perjantaina. Panos olisi valtava SS mestaruus ottelussa.
   
 10. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Tuossa paikallislehdestä (Imatra) lainaus - toivottavasti se selventää tilannetta:
  "Kun IPK voitti samaan aikaan Hokin 6—3, muuttui Mestiksen karsinta jälleen mielenkiintoiseksi.
  Jo varmana nousijana pidetty Hokki ei olekaan enää niin varma. Ketterälle riittää Hokkia vastaan kolmen maalin voitto ja päätöskierroksella voitto JHT:stä, jotta Ketterä on lopputaulukossa Hokin yläpuolella edellyttäen, ettei samassa pistemäärässä (15 ole muita joukkueita). Jos IPK päätyisi myös 15 pisteeseen olisivat nousijat IPK ja Hokki, koska tasapisteissä olevien keskinäiset ottelut ratkaisevat.
  Ketterälle voi riittää myös maalin voitto Hokista ja voitto JHT:stä tietysti, jos IPK ei saa kuin korkeintaan kaksi pistettä kahdesta pelistään JYP Akatemiaa vastaan.
  Jos JYP Akatemia voittaa IPK:n kahdesti ja Ketterä ei saa täysiä pisteitä omista otteluistaan ovat nousijat Hokki ja Akatemia.
  Yksinkertaista."
   
 11. spurger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Ei riitä tässä tapauksessa.
   
 12. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Ei riitä tuo, mikäli IPK saa kaksi pistettä. Tämä skenaario on esitetty jo tällä ja edellisellä sivulla seikkaperäisesti.
   
 13. Big Bear Jäsen

  Ja spekulointi vaan yltyy yltymistään. IPK ottaa takuuvarmasti ainakin yhden kolmen pisteen voiton, näyttää sen verran hyvässä lyönnissä juuri nyt olevan. Luultavasti varmistaa sarjapaikkansa jo perjantaina.
  Ja saa ottaa talteen!
   
 14. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  No niin, on tullut näitäkin seurattua fanseatin puolelta ja tiukkaahan tuo on, että kuka ottaa sen toisen paikan "auringossa". Hokki on kyllä aika varma ykkönen näissä karsinnoissa. IPK vai Ketterä?, ei väliä kunhan akatemia vaan tippuu. Hienoa, että on kunnolla panosta näissä lopuissa otteluissa.
   
 15. Big Bear Jäsen

  Ketterän pitäisi voittaa huomenna Kajaanissa pitääkseen edes jotenkin kiinni nousu-unelmastaan. Voipahan olla liian iso vuori kavuttavaksi...
   
 16. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Kyllä se aika jännäksi menee. Ketterän pitää voittaa Kajaanissa, jos mielii vielä aurinkoon. Ja jos Ketterä voittaa Kajaanissa kahdella tai useammalla maalilla, Hokilla on aika tiukka paikka viimeisen kierroksen tuloksia odotellessa. Hokin tilanne on kaikkea muuta kuin selvä.
   
 17. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  No eipä Ketterä ja IPK samoista paikoista taistele periaatteessa. Jos IPK häviää kummatkin kerrat Akoille, niin siellä on Akatemia ja Ketterä/Hokki. Jos taas IPK voittaa yhdenkin ottelun suoraan tai jatkoilla, kukaan ei voi sysätä sitä pois. Eli mä nään kysymyksen ennemmin Hokki vai Ketterä? Koska Ketterä ei voi tiputtaa IPKta mitenkään muuten, kuin että sillä olisi enemmän pisteitä, ja siihenkin vaatisi että Ketterä voittaisi kaikki pelinsä.
   
 18. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Tiukkaa on. Hokille riittää piste, IPK:lle kaksi. Ketterän ja Jypin Mestis-paikka vaatii täysiä pisteitä lopuista peleistä ja sopivaa ristiin pelaamista muista otteluista.

  Huomenna on Kajaanissa kauden tärkein peli ja eilisen kaltainen perseily ei saa enää toistua. Täytyy pelata.
   
 19. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Perjantain pelistä sen verran "mututietoa" ? Hokin täytyy olla HEREILLÄ heti alusta lähtien! Se on varmaa, että Ketterä tulee hirmu vauhdilla heti ottelun alkuun, Hokin pitää vastata siihen samalla mitalla, eikä lähteä varmistelemaan mitään, kovaa karvausta ja rohkeita ratkaisuja, ei missään nimessä typeriä jäähyjä,..toki tarkkaa puolustamista tarvitaan ja toivotaan Smuran onnistuvan maalilla, sillä homma hoituu kotiin!
  Onnea Hokin joukkueelle huomiseen peliin!
   
 20. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Ketterä on ollutkin valmistautumassa täällä Kajaanissa jo tänään. Huomenna on tiukat paikat!
   
 21. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Juu, poijjaat on olleet tiistaista saakka tienpäällä ja huomenna palailevat suoraan suomisarjan finaalia pelaamaan kotiaskiin. Toivottavasti huomisessa pelissä on se toinenkin "nimeltä mainitsematon" panos vielä:).
   
 22. Big Bear Jäsen

  Onhan tämä ollut huikean jännittävä karsinta, juuri sellainen kuin olla pitääkin. Ennen pe-la pelejä on vielä periaatteessa neljällä sakilla viidestä mahdollisuus pelata ensi kaudella Mestistä. Junnon sanoin: Tämä on kova juttu, hei!
  Uskon kuitenkin illan tuovan jo lopullisen ratkaisun, mutta 12 tunnin päästä ollaan tässäkin asiassa viisaampia.
   
 23. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tuota itse vähän pelkään, että tämä lopullinen ratkaisu tulee tänään. Tosin pelätä ei sovi. Pelko tappiosta pitää saada pois mielestä - mahdollisuus voittaa jotain on paljon parempi kulma katsoa asiaa.

  Oli miten oli, tänään on Kajaanissa molemmille todella iso peli. Ketterällä on oikeasti mahdollisuus. Hokilla taas jo lähes varmalta näyttänyt jatkopaikka on kuin onkin liipaisimella. Lähtötilanteen pitäisi olla selkeästi painettomampi Ketterällä, mutta kun tuosta jostain tavoitteesta on pitkin kautta puhuttu, ei se ihan niinkään ole. Viimeksi ennen Ketterän ja Hokin peliä ennakoin pelin jälkeen toisen joukkueen olevan erittäin pettynyt. Tänään se hävinnyt joukkue on varmasti todella pettynyt.

  Kuitenkin tappio ja riski oikeasti putoamiseen olisi varmasti Hokille jopa shokki. En tiedä, miten se Kajaanissa otettaisi vastaan, sitä ei varmasti ennen kautta oikein edes pidetty riskinä. Jos Ketterä taas häviää, vuoden päästä on uusi mahdollisuus. Ja vuosi siitä seuraava. Jos Pedrokin pääsi poikansa ja pojanpoikansa kanssa näkemään Atleticon nostelevan kannua, miksei Imatrallakin Teijo pääsisi saman lähivuosina kokemaan, vaikka tänään kävisi heikommin.

  Mutta kokonaisuutena onhan nämä kevään pelit oikeasti hienoa aikaa. Tässäkin sarjassa on niin monta kertaa tullut epäuskoa ja katkeraa kalkkia - heti perään riemua ja uskoa. Ja ajatukset jotenkin seilaa niin edestakaisin.

  Kiekko jäähän, kaikki peliin - nautitaan nyt tästä. Ja pelin jälkeen ollaan taas hieman viisaampia.
   
 24. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Tasatilanne karsinnoissa - näin Mestis-paikka ratkaistaan

  "Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on päättänyt, että Mestiksen sarjapaikan ollessa kyseessä, ei rangaistusminuutteja oteta huomioon, vaan mikäli pisteet ja maalit ovat tasan, pelataan uusintaottelu. Uusintaottelu pelataan karsintasarjan kokonaistilanteessa paremmin sijoittuneen kotihallissa. Uusintaottelu pelataan tarvittaessa ke 5.4."

  Oikea ratkaisu, joskin mahdollisuudet uusintaottelulle on edelleen pieni. Iso ilta edessä, taistele Ketterä!
   
 25. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Ketterä tsemiä. Kyllä olisi jo aika SaPKon ja Ketterän hegemoniapelien. Vuosi taas lisää on pitkä aika. Kaksi voittoa silleen sopivasti niin sitä lystiä saamme. Hokki on kyllä paha varsinkin Kajaanissa, se tiedetään meilläkin mutta kun Ketterällä on tuollainen mukava orastava voittoputki päällä niin jatkumoa vaan.

  Tää karsintasarja on ollut kyllä hieno seurata. Mun mielestä Hokki, IPK ja Ketterä kuuluisi Mestikseen, on kyllä harmi kun yksi näistä jää ulos. Mutta kannattaa siitä sijasta kolme pitää kiinni myös, onhan se nähty että Suomen sarjoissa voi tapahtua kauden jälkeen jänniä asioita. Ei pitäisi tapahtua mutta kun tapahtuu.