Mestiskarsinnat 2017

  • 86 907
  • 361

-Olvi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Leijonat
Tässä Karsintasarjassa pisteen peli on käytännössä hävitty peli.

Ite oon kans sitä mieltä että jokainen piste varsinkin vieraista revittynä tulee olemaan todella tärkeä kun sarjamuotona pelataan karsinnat. Kotitappioita ei kyllä kärsi ottaa ja vieraissakin pitää jokunen piste kairata että paikka auringossa on varma.

Perjantaina päästään Kankaan hornankattilassa ottamaan revanssi JHT:stä, toivottavasti Kalajoelta saapuu äänekästä porukkaa haastamaan paikallinen faniryhmä Karhukopla.
 

pippurimylly

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT / Boston Bruins
... sivukommenttina vielä jotta tupakkatauolla tuli raatattua mestis-kannattajien kanssa ja meinasivat että eivät tuollaiseen meteliin ole missään muualla törmänny.

EDIT: veikkaan että vähintään yksi bussillinen kannattajia tulee kylään
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Noh, pelaamalla nämä kuitenkin onneksi vielä toistaiseksi ratkotaan ja maanantain jälkeen olemme taas viisaampia, Akatemia tällä hetkellä vahvimmasssa asemassa.
Totta, ainoa joukkue joka ei ole pistettäkään vielä menettänyt. Mutta ei kyllä kajaanissa vakuuttanut voitosta huolimatta. Tulee menettämään niitä pisteitä vielä tässä sarjassa niinkuin kaikki muutkin.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
JHT lähti ilman paineita ennakkosuosikki IPK:ta vastaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmin se kääntyi kalajokisten eduksi. Jatkoajalla kaukalossa ei käytännöllisesti katsoen ollut kuin yksi joukkue, joten JHT:n jatkoaikavoitto 3-2 oli täysin ansaittu. Maanantaina Hokki matkustaa Kalajoelle, eikä tule saamaan helppoa voittoa...jos ylipäätään edes voittaa ? Veikkasin tämän päivän ottelun täsmälleen oikein, joten kokeilen veikata myös seuraavaa : 4-2 JHT:lle.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Olisiko eilinen Ketterä ottelu näkynyt IPK:n pelissä? JHT pääsi hyvin valmistuneena peliin. Teki hyvää sarjalle JHT:n voitto,lisäksi kukaan ei lähde Kalajoelle takki auki. Ketterä, kun voittaisi JYP akatemian maanantaina, niin kaikilla olisi saumat mestikseen. Kolmas tappio Ketterälle tekisi mäestä mestikseen melkoisen noustavan. Sarjaohjelma melko erikoinen Ketterä aloittaa keveästi kolmea mestisjoukkuetta vastaan, JHT sai levätä avauskierroksen ja pääsee rummuttamaan otteluita kotonaan,
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ketterä teki kyllä tänään sarjan itselleen turhan vaikeaksi. Mahdollisuudet oli.

Tuo Hokin ensimmäinen maali kyllä söi miestä. Maalin edestä vaan ei saa tuollaisia antaa. Ja kun omat paikat hassataan koko pelissä, aika hiljaista on....

Ei Hokin voitto mikään vääryys ollut todellakaan. Pelistä kuitenkin jäi tosi rikkonainen fiilis, ja oli tuomareille tosi inhottava peli. Kun pelin alussa tulee muutama selkeä puolivahinkona tullut kampitus, niitä pitää sitten viheltää läpi pelin. Tuomarit vihelsi hyvin ja linjakkaasti, mutta olihan linjan määrittämisen jälkeen noita "minuutin kamppeja" tuomareille ihan liikaa vihellettävänä, mikä sotki pelin rytmiä paljon.

Lipiäinen oli riittävä tänään. Maslovskis kun olisi paikoistaan osunut edes tyhjiin..... mariginaalit on niin pienet, että altavastaajana vaan ei voi yhtään epäonnistua. Ketterä olisi aivan hyvin voinut voittaa tänään, jos olisin ollut oikeassa ennakkoon. Hyökkäyksen riittävyyttä en osannut pelätä, mutta kyllähän niin yv:ssa kuin tasaviisioinkin se tehottomuus oli se akilleen kantapää. Itselleni on yllätys se, että Ketterän kärjelläkin on ruuti tosi märkää ratkaisupaikoilla.

JHT:n peliä en nähnyt, mutta hattu päästä sinne. Antoi kyllä saumaa myös Ketterälle. mutta nyt on kyllä maanantaina pakkovoitto. Paska startti tuloksellisesti.
 

Marxme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ketterä
Ei riittänyt tänäänkään Ketterällä vaikka peli parani huomattavasti eilisestä.

Taitaa mestiksen pelinopeus olla ollut kaikesta kauden aikaisesta treenaamisesta huolimatta parissa ensimmäisessä pelissä liikaa. Syötöt menneet vähän sinnepäin ja muutenkin tekeminen on epävarmaa kiireessä. Fyysisyydessäkin ollaan selkeästi takamatkalla.

Toivotaan että otteet paranevat sarjan edetessä samaan malliin ja voittojakin alkaa tulla. Montaa vuotta tällaista panostusta joukkueeseen tuskin suomisarjatasolla pystyy laittamaan.

Sarjaohjelma melko erikoinen Ketterä aloittaa keveästi kolmea mestisjoukkuetta vastaan, JHT sai levätä avauskierroksen ja pääsee rummuttamaan otteluita kotonaan,

Voisi kysyä Pirkalta ja kumppaneilta että miten meni noin niinkuin omasta mielestä karsintasarjan otteluohjelma.
Suomisarjan mestaruuskin ratkotaan 1.4 tilanteessa jossa JHT on pelannut edellisen pelinsä 29.3 ja Ketterä ajelee yöllä kotiin Kajaanista.

Runkosarjan 2. sijalla ansaittiin helpompi tie nousuun, toivottavasti JHT sen käyttää.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Kyllä tässä kaikki joukkueet rummuttaa jossain vaiheessa. JHT muuten ei ole laisinkaan huono vieras joukkue. Tällä kaudella pisteitä on tullut vieraissa jopa paremmin mitä kotona, vaikkakin täällä on varsin mallikas kotiyleisö. Ehkäpä tässä sarjassa ne kuuluisat sarja erot kannattaa vetää samantien sieltä alas. Joukkue, jonka tahtotila on rautaa, myös pärjää yleensä.
 
Suosikkijoukkue
SaPKo, SaiPa, pienet ja sitkeät
Vanha kiistakumppani Ketterä taitaa valitettavasti pelata itseään ulos ottamalla kaksi tappiota heti alkuun. Toki ristiinpelaamista tulee, mutta seuraavaksi alkaa olla jo pakkovoiton paikka. Ketterähän näistä olisi ollut se joukkue, jota Savonlinnassa Mestikseen odotellaan eniten. Ottakaa nyt Akatemialta pisteet ja tehkää sarjasta tasainen. Kun se Akatemian putoaminenkaan ei liiemmin pettymyksen kyyneleitä Mestistä seuraavissa aiheuttaisi.

JHT:n otteista ei mitään käryä enkä joukkuetta ole juurikaan noteerannut muuten kun Suomi-sarjan sarjataulukkoa ajoittain vilkuilleena, joten positiivinen yllätys, että pystyi eilen pisteitä ottamaan. Ja ilmeisesti varsin mallikkaalla pelillä vieläpä. Tekee karsinnoille hyvää, että sarja on tasainen.
 

pippurimylly

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT / Boston Bruins
Voisi kysyä Pirkalta ja kumppaneilta että miten meni noin niinkuin omasta mielestä karsintasarjan otteluohjelma.
Suomisarjan mestaruuskin ratkotaan 1.4 tilanteessa jossa JHT on pelannut edellisen pelinsä 29.3 ja Ketterä ajelee yöllä kotiin Kajaanista.
Runkosarjan 2. sijalla ansaittiin helpompi tie nousuun, toivottavasti JHT sen käyttää.

Ei tässä otteluohjelmilla mestis paikkaa ratkaista, kyllä se ratkaistaan hyvällä pelillä.
jos tässä vaiheessa jo synkistellään ja saivarrellaan pelimatkojen pituuksilla, vastustajan pidemmillä palautusajoilla ym. ym. ym. niin silloin ei mestiskiekosta kannata edes haaveilla.

Ketterä/JHT parissa on myös suomi-sarjan mestaruus pelissä, eli näistä jompikumpi kruunataan 1.4 suomisarjan mestariksi, 1.4.2017 mestari on se joka pelaa parempaa kiekko 60 minuutin ajan, ei se joka saanut pidemmin lepoa.
 
Viimeksi muokattu:

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Todella tärkeä peli huomenna Ketterällä Jyväskylässä. Tappioon ei ole varaa, muuten voi unohtaa nousuhaaveet Mestikseen. Yksi iso huomio, miten eri joukkueet on rakennettu puolustukseen. Esimerkiksi eilen pelissä pakkien keskipituus Ketterä 179 cm ja Hokki 186 cm. Todella iso ero, kun pienet asiat merkkaa (maalinedustapeli ja maalien teko) !
 

Marxme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ketterä
Eilisestä pelistä palasi vielä mieleen Maslovskisin avotontti, jossa yleisö alkoi jo laukauksen lähtiessä tuulettaa maalia. Omalta katsomopaikalta katsottuna maali oli vähän liioiteltuna 90% auki ja aikaa tehdä maali riittävästi. Yleensä noista on tehnyt kovalla prosentilla, mutta nyt meni kiekko ohi maalin. Ei tuollaisia paikkoja vaan ole varaa jättää käyttämättä näissä peleissä.


Luit varmaan lainausta edeltävän tekstinkin. Ei tosiaan Ketterällä riittänyt kuten kirjoitin. Ja kirjoitin myös että toivottavasti JHT käyttää kaiken edun hyödykseen.

Joukkue tuskin miettii karsintasarjaohjelman rakennetta. Meillä pettyneillä kannattajilla siihen valitettavasti häviön hetkellä on aikaa vaikka ei olisi tarvettakaan.
Ja turha sitä on väittää että ihmisten välisessä urheilussa ei lepoajalla olisi merkitystä, se on nähty ja todistettu monta kertaa. Mutta turhahan sitä on miettiä näillä on mentävä ja voitot otettava tai jatkettava suomisarjaa.

Näissä karsinnoissa toiveena on että jos ei Ketterä mahdollisuutta nousuun käytä niin JHT sen käyttäisi. Ja Akatemia joutaisi tippua (loppua) alas.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään on tosiaan Ketterällä kova paikka Jyväskylässä, kun varaa tappioon ei oikeastaan enää ole. Akatemialla taas on alla tärkeä vierasvoitto karsintojen avauksesta, joten tunnelma sillä suunnalla on varmastikin kohtalaisen hyvä.

Mutta se lienee varmaa, että Ketterä tulee antamaan kaikkensa ja helpolla Akatemia tuskin voittoa tuosta ottaa. Mestisjoukkueilla on kuitenkin tietyllä tapaa ne paineet näissä taistoissa, kun Suomi-Sarjan jengeille ei olisi varaa hävitä ollenkaan.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa, HPK, symp. Haukat, divarit
Toivon todella että Ketterä onnistuu tänään voittamaan, ja laittamaan näin vähän kapuloita traktorien rattaisiin. Alkaa muuten olla aika vaikeaa saada Akkoja mestiksestä pois.
 

Knap

Jäsen
Toivon todella että Ketterä onnistuu tänään voittamaan, ja laittamaan näin vähän kapuloita traktorien rattaisiin. Alkaa muuten olla aika vaikeaa saada Akkoja mestiksestä pois.
Tätä toivotaan todellakin. Jos Ketterä voittaa Akat, niin IPKn häviö JHTlle ei ole enää niin ratkaisevassa asemassa. Ketterälle tsemit, ja kotikatsomoissa liehuu liput!
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Kuten täällä jo aikaisemmin raapusteltu, niin onhan tuo Ketterän otteluohjelman aloitus aivan älytön verrattuna vaikka JHT:hen. Kyllä sillä on väliä, jos osin haastavasta alusta johtuen saat kaksi kertaa pataan. Rentous häviää tai sitä ei koskaan tulekaan. JHT sai aloittaa kotonaan väsynyttä IPK:ta vastaan, Ketterä taas pelaa ekan kotipelinsä Iisalmen matkasta toipuen kun taas Hokki on päässyt aiemmin levoille edellisenä iltana johtuen kotipelistä. Mikä hyöty on voittaa suomisarjan runkosarja, jos kerran toiseksi tullut saakin paremmat asetelmat?
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Kuten täällä jo aikaisemmin raapusteltu, niin onhan tuo Ketterän otteluohjelman aloitus aivan älytön verrattuna vaikka JHT:hen. Kyllä sillä on väliä, jos osin haastavasta alusta johtuen saat kaksi kertaa pataan. Rentous häviää tai sitä ei koskaan tulekaan. JHT sai aloittaa kotonaan väsynyttä IPK:ta vastaan, Ketterä taas pelaa ekan kotipelinsä Iisalmen matkasta toipuen kun taas Hokki on päässyt aiemmin levoille edellisenä iltana johtuen kotipelistä. Mikä hyöty on voittaa suomisarjan runkosarja, jos kerran toiseksi tullut saakin paremmat asetelmat?
Nämä on näitä salaliittoteorioita ja "seli-seli"-juttuja, jos omalla joukkueella ei mene ihan nappiin. Ketterä pääsi hyvin levänneenä pelaamaan IPK:ta vastaan, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Jokainen löytäisi sarjaohjelmasta joitain "vääryyksiä", mutta kyllä ohjelma on kaikille tiivis ja joka kierroksella "lepää" yksi kun mukana on 5 joukkuetta. Seurataan pelejä toivoen, että molemmat Suomi-sarjalaiset pistävät kunnolla hanttiin Mestis-jengeille...mutta ei pillitetä, kävi miten kävi.

PS. kun NatKingCole kysyi "mikä hyöty on voittaa suomisarjan runkosarja, jos kerran toiseksi tullut saakin paremmat asetelmat ?" Se hyöty siitä on Ketterälle, että Suomi-sarjan mestaruus ratkaistaan Imatralla, Ketterän ja JHT:n keskeisessä matsissa.
 
Viimeksi muokattu:

Knap

Jäsen
Tuossa ajan kulukseni laskin, mikä on minimi pistemäärä, millä karsinnat voi voittaa. Taulukossani voi olla virheitä kun vain kerran laskin, enkä siihen hirveästi aikaa käyttänyt. Ja tottakai suosin omaa suosikki jengiä, mikäli oli tilanne että pystyin kummalle tahansa laittamaan :D

IPK 13p
Akat 12p
JHT 12p
Ketterä 12p
Hokki 11p
Tuolta voisi näyttää mikäli kaikki menisi oikein pahasti ristiin. Akat, JHT ja Ketterä voi olla miten tahansa päin kun keskinäisiä ja maalieroja en ruvennut keksimään sen enempää. Eli neljällä voittolla voi periaattessa päästä Mestikseen.

Kun Ketterän kannattajat ovat täällä sanoneet rankasta otteluohjelmasta, niin on se kaikilla rankka, mutta vain erikohdissa.
JHTllä on tollainen samanlainen ottelusuma 24- 27. 24. Päivä on vieraissa Iisalmessa, päivän lepo ja sitten nokka kohti Jyväskylää, ja siellä Akat. Seuraavana päivänä on b2b peli Ketterää vastaan Imatralla. Tuota voisi sanoa vielä pahemmaksi sumaksi, koska yhtään ottelua ei ole kotona. Tosin JHTllä tuo jääkin ainoaksi b2b peliksi.

IPKlla on kolmen ottelun sumia 22 - 25 sekä 29 - 1. IPKlla b2b pelejä 3.

Akoilla on helppo otteluohjelma. Kaksi b2b peliä, mutta niitä ennen ollut vähintään 2 pvä tauko. Akoilla b2b pelejä on 2.

Hokilla on ylivoimaisesti helpoin otteluohjelma, ja vieläpä melko radikaalisti. Hokilla b2b pelejä on vain 1.

Ketterällä taas on nyt alussa tämä, sekä lopussa. Ketterällä b2b pelejä on 2.

Yhteenvetona sellainen, että oikeastaan IPKlla on kaikista pahin otteluohjelma. Hyötyjät ovat: Hokki, Akat, JHT.
IPK ja Ketterä taas kärsii otteluohjelmasta eniten.
En väitä että otteluohjelmalla ratkaistaan Mestis paikkaa, halusin vain tarkistaa miten oikeasti asiat tuon otteluohjelman suhteen menee. Otteluohjelmalla toki voi olla pientä vaikutusta, mutta ei se tätä leikkiä ratkaise.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
PS. kun NatKingCole kysyi "mikä hyöty on voittaa suomisarjan runkosarja, jos kerran toiseksi tullut saakin paremmat asetelmat ?" Se hyöty siitä on Ketterälle, että Suomi-sarjan mestaruus ratkaistaan Imatralla, Ketterän ja JHT:n keskeisessä matsissa.

No joo, mutta onko tuolla mestaruudella oikeasti mitään merkitystä? Noususta tuolla pelataan.
 

pippurimylly

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT / Boston Bruins
Edelleen... millään otteluohjelmilla ei periaatteessa väliä, voittaja on se jolla peli kulkee parhaiten, kaikki muu on jossittelua.

Ja kyllä mää veikkaan että suomisarjan mestaruus on maailman kovinta amatööriliigaa tahkoavalle aika kova juttu, monelle once in a lifetime.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Nyt meni kierros just niinku pitikin. Jospa Jyp tipahtaisi nyt siihen mollivoittoiseen moodiin kun sai kunnolla kyytiä Ketterältä. Kalajoella oli tunnetta pelissä ja tyystin erilaiset tuomarit kuin Imatralla. Sai Hokkikin vähän tunnetta peliin ja vielä makean voiton väännöstä. JHT on parempi kuin alunperin luulin, pakko tunnustaa.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Voi prse!! Tiukkaa oli Kalajoella. Hokki oli luisteluvoimaisempi joukkue, kuin IPK. Pienet ne on marginaalit näissäkin peleissä. Oli nimittäin tonttia lopussa lyödä 3-3 tauluun!! No ei jäädä makoileen, tässä on vielä pitkä sarja jäljellä. Jos puhuttiin viimevuoden karsinta eroista, että niitä oli. Niin nyt ne loistaa kyllä poissaolollaan. Vaikkakin mestiskin ilmeisesti on ollut ennätys tasainen. Ennakoin erittäin tasasta sarjan jatkoa ja hienoa että Ketterä pöllyytti akkoja!! Tsemit HT!!!

Edit. Tunnelma oli jälleen kerran huikea pyhätössä!!!
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Hyvä Ketterä, vielä hengissä! Toivottavasti nyt napsahti kohdilleen ja jatkossa kaatuu muutkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös