Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Mestiskarsinnat 2017

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Murkula, 10.02.2017 klo 21.55.

 1. daerok Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
  Lainaus:
  Niin, Ketterällä on vielä 3 peliä jäljellä ja kohtaa perjantaina Hokin Kajaanissa.

  Käsittääkseni Hokki tarvitsee vielä 1:n pisteen kahdesta viimeisestä pelistä, että sarjapaikka olisi varma, toki todennäköisesti nämä 15 pistettäkin riittävät?
   
 2. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Ketterältä ihan kypsä esitys. Hienoa oli myös, että maalin edustalta hakattiin irtokiekkoja sisään.

  Hokki on käytännössä varmistanut paikan Mestiksessä, tosin voi 100% varmistaa sen seuraavassa pelissään Iisalmessa. Hokista ei sekä IPK että JYP Akatemia voi ohitse mennä, eikä JYP Akatemian ohelle Ketteräkään voi päästä kuin maksimissaan 15 pisteeseen.

  Tämä Hokin mahdollinen sarjapaikan varmistuminen Iisalmessa toteutuessaan avaisi kyllä Ketterälle erittäin hyvän sauman yllättää Hokin viimeisessä pelissä Kajaanissa, vaikka vaatiikin suurta onnistumista. Myös Hokin mahdollinen voitto Iisalmessa jättäisi kyllä kovat panokset JYP A:n ja IPK:n keskinäisiin.

  JHT:lla ei myöskään ole panosta kuin Suomi-sarjan voiton ja oman kunnian muodossa. Paineetonta vastustajaa vastaan ei ole koskaan helppo pelata, mutta näkisin kyllä tämän ohjelman nyt antavan Ketterälle vielä mahdollisuuden.

  Tosin omissa käsissä se ei oikein ole, vaatii IPK:lta pistemenetyksiä sekä Hokkia että JYP Akatemiaa vastaan (ja tietysti Ketterältä puhtaan kolmen voiton putken loppuun).
   
 3. HockeyIsKING Jäsen

  Yritin löytää mestiksen sivuilta karsintasarja paremmuusjärjestyksen säännöt. Enpä onnistunut.

  Jääkiekkoliiton kilpailusäännöissä kohta 6.5.4. sanoo näin:

  4. Keskinäisen paremmuuden ratkaiseminen sarjapaikasta pelattaessa

  Mikäli sarjan päätyttyä tulosten perusteella jaetaan kaikkien joukkueiden seuraavan kauden sarjapaikka (kauden viimeiset ottelut pelattu, ei jatkokarsintaa eikä muita otteluita kenelläkään jäljellä) ja kaksi tai useampia joukkueita on tasapisteissä siten että yksi tai useampi joukkue pääsee seuraavaksi kaudeksi ylemmälle sarjatasolle, ratkaistaan tasapisteissä olevien joukkueiden osalta paremmuus tällaisessa tapauksessa seurojen kyseisessä sarjassa pelaamien keskinäisten otteluiden perusteella. Paremmuus keskinäisissä otteluissa määräytyy tämän säännön kohdan 3. mukaan (Pisteet, maaliero, tehdyt maalit jne.).


  Jos em. pitää paikkansa, voi useampi joukkue päätyä esim. 15 pisteeseen, ja sittenpä onkin matematiikkaa tarjolla. Hokkikaan ei ole vielä kuivilla, vaikka maaliero nyt on hyvä.
   
 4. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Äkkiä laskien näin, voi olla joku jota en hoksannut ajatella:

  Että voi tulla mitään vertailua, jossa Hokki on 15 pinnalla liipasimella, pitää IPK:n ja Ketterän voittaa puhtaalla Hokki ja Ketterän voittaa kaikki kolme peliään. Tasapinnat Hokki-IPK-JYP 15 pinnassa ei ole mahdollinen.

  Jää siis pari skenaariota.

  Jos Hokki, Ketterä ja JYP-Akatemia päätyvät tasoihin on väistämättä niin, että Ketterällä on keskinäisistä 9 pinnaa, Hokilla 6 ja JYP-Akatemialla 3, eli järjestys olisi tuo.

  Jos taas IPK, Hokki ja Ketterä päätyisivät tasoihin on väistämättä niin, että IPK:lla on keskinäisistä 9 pinnaa, Hokilla 6 ja Ketterällä 3, eli järjestys tuo.

  Näin ollen jää yksi skenaario, jossa Hokki voi pudota 15 pisteellä. Se on se, että IPK voittaa loput pelinsä siten, että menee yli 16 pisteen ja Ketterä ottaa lopuistaan täydet pisteet + Hokki häviää loput pelinsä. Tuolloin ratkaisee Ketterän ja Hokin keskinäinen pelaaminen. Ensimmäisen pelin voitti Hokki 0-2, eli Ketterän pitäisi voittaa suuremmilla luvuilla. Useamman kuin kahden joukkueen päätyessä 15 pisteeseen Hokki ei siis voine pudota.
   
 5. caloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit , Hifk
  Vaikka kuinka täältä naapurikaupungista toivoo, että Ketterä ensi kaudella Mestiksessä pelaisi, taitaa olla toive ajattelua. Ensinnäkin Ketterän pitäsi voittaa kaikki loput pelit, myös Hokki. Hokki on yhdellä voitolla varma Mestisjoukkue. Ja Jyp ja IPK pelaavat kaksi kertaa toisiaan vastaan, eli saavat joka tapauksessa pisteitä, ja ovat tällä hetkellä Ketterän edellä. Hokin tappio IPK:lle ja Hokin voitto Ketterästä tiputta ainakin Ketterän pois laskuista kokonaan.

  Veikkaukseni on, että Hokki on varma mestisjengi, ja joko JYyp tai IPK vie toisen paikan, suomisarja joukkueet saavat keskittyä omaan finaaliinsa. Valitettavasti näin.

  Tänään fanseatilta Ketterän peliä seurasin, ja tyytyväinen saa Ketterä olla täysistä pisteistä. Erityisesti pisti silmään Ketterän kärkimiehien pelaaminen vaikka Juntheikki maalin tekikin. Maslovskis aivan pimeänä ja käytännössä myös Juntheikki. Näiden kavereiden pitäsi pelit ratkaista. Missä muuten Otranen on, ei ole näkynyt kokoonpanossa aikoihin, liekö loukkaantunut. Ainakin titaaneita vastaan pisti silmään miehen hyvä taistelu asenne.
   
 6. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Ei tarvitse voittaa kaikkia pelejä välttämättä. Voi tulla tilanne, jossa JYP-Akatemia on sijojen 2-3 vertailussa Ketterän kanssa 13 pisteellä (IPK häviää Hokille, JYP-IPK-välillä pinnat menevät 4-2 ja Ketterä voittaa lopuista peleistään kaksi suoraan, vaikkapa sitten kahdesti JHT:n ja häviää yhden, vaikkapa sitten Hokille jatkoajalla). Tuolloin Ketterä voittaa vertailun, sillä on JYP-Akatemiaa parempi keskinäisissä peleissä.
   
 7. Mikäli keskiviikkona IPK voittaa Hokin ja Ketterä JHT:n, on tällöin nousu Ketterän omissa käsissä.
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kuuntelikos kukaan tässä männäviikolla YLE Puheen kiekkokierroksen yhteydessä Valleniuksen haastattelua? Minulle jäi siitä ihan sellainen kuva, että ei ole yhtään varmaa onko ensi kaudella Jyp-Akatemiaa riippumatta siitä säilyttävätkö sarjapaikan vai ei. Tai oikeastaan se aika selvästi sanoi, että jos putoavat niin eipä ole järjellistä laittaa pelaajia A-liigasta Suomi-Sarjaan.
  Mutta puhuivat siis siitä onko tuolla taloudellisia resursseja jatkaa Mestiksessä kun jokainen kotiottelukin tuottaa tappiota. Tässä on oiva paikka kabinettijatkumolle kun Akatemia pelaa itselleen sarjapaikan ja ilmoitetaankin että eivät ota sitä vastaan. Eipä muuta kun karsintasarjan kolmonen täyttövuorolla ylös.

  Siis ihan kuvitteellinen teoreettinen tapahtumaketju.
   
 9. DAF Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
  Lainaus:
  Ei ole. Jos IPK voittaa Hokin ja Ketterä JHT:n on tilanne sen jälkeen Hokki 7/15, IPK 6/13 ja Ketterä 6/9. Jos Ketterä voittaa loput pelinsä on tilanne Hokki 8/15 ja Ketterä 8/15, mutta myös IPK voi päätyä tilanteeseen 8/15 (eli niin, että pinnat JYP-Akatemia-peleistä menevät JYPille 4-2), jolloin Ketterällä on keskinäisistä 3 pinnaa, Hokilla 6 pinnaa ja IPK:lla 9 pinnaa ja järjestys on IPK-Hokki-Ketterä.
   
 10. Big Bear Jäsen

  Ketterällä on jäljellä kaksi pahaa vieraspeliä (JHT ja Hokki), joista ei kyllä helpolla irtoa täyttä pistepottia. Ja sitten vielä JHT kotona.Toisaalta ihan kiva lukea näitä erilaisia spekulaatioita. Itse uskon IPK:n ottavan jäljellä olevista kolmesta pelistä kaksi suoraa voittoa ja säilyttävän sarjapaikkansa.
   
 11. Peteliuz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä, Jokerit, Avalanche
  Hittojako työ laskette. Pelataan pelit pois ja katsotaan ketkä kaksi ansaitsee paikan Mestiksessä.

  Itse ainakin olen nauttinut näistä peleistä täysin rinnoin, kevät on kiekkofanin parasta aikaa!
   
 12. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Lainaus:
  Varmaan joka kausi kun Akatemiaa on pyöritetty JYP on käynyt aina läpi, kuinka kannattavaa sitä omaa farmijoukkuetta on lopulta pyörittää vrt. että vuokrataan ukkoja hakemaan peliaikaa jostain muualta. Tappiotahan se on tuottanut koko ajan ja kun tällä kaudella ylöspäin ei Akatemian kautta ole noussut vakiokokoonpanoon oikeastaan ketään (Arttu Likola on rajatapaus, Turkulainen ehti pelata Akatemiassa muutaman hassun pelin), varmasti sitä Akatemian pyörittämistä katsotaan entistäkin kriittisemmin.

  Sen sijaan pidän ihan selvänä että Suomi-Sarjassa Akatemiaa ei tulla pyörittämään, siellä kun on kaksi paikallista jengiä jo ennestään eikä Suomi-sarjan pelit mitenkään päin kehitä liigamiehiä.
   
 13. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  En tiedä sitten olisiko tuossa mahdollista yrittää D-kiekon kanssa takaisin mestikseen jonkinlaisella yhteistyöllä jos Akatemia tippuu tai seuran toimintaa ei jatketa. Suurin virhe taisi lopulta olla muuttaa D teamin nimi Akatemiaksi vaikka se samalla hallintokuluja varmasti paljon säästöi, mutta se myös samalla menetti siinä oman identiteettinsä kokonaan. Jonkinlainen fanipohjakin oli kuitenkin. Tälläkaudella on yleisömäärä romahtanut lopullisesti aikaisempiin kausiin nähden vaikka JYPin kausikortilla pääsee ilmaiseksi sisään, toki viimekaudella taisi puolet matseista olla Keupaa ja Jukureita vastaan ja nää veti yleisöä edes hieman enemmän kun muut, mutta taitaa 200-300 maksanutta katsojaa olla vähemmän viimekauteen nähden, se tietää 1000-2000e per peli vähemmän tuloja lippumyynistä. Nuo kymmenet tuhannet eurot tuloista pois voi olla yksi ratkaiseva tekijä kun näitä puntaroidaan kauden jälkeen ja jokunen tonnia taitaa nää karsinnatkin maksaa kun yleisöä on vain se reilut 200 kpl ollut.

  Isoin riesa tosiaan tällähetkellä taitaa olla tuo Imago, viimekaudella Akatemian ja JYPin välillä taisi olla yksi vähiten liikenettä mestisjengeistä, mutta kaikki mieltää seuran puhtaaksi farmiksi, jota se kyllä onkin, mutta asiat voisi toisinkin olla.
   
 14. JusuPlus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT, JYP
  Lainaus:
  Se on just näin. Sen takia Jyväskylän suunnalta on viritykset Keuruun suunnalle aloitettu. KeuPalla on tosiaan Lukon kanssa vielä ensi kaudesta yhteistyösopimus, mutta eiköhän pelaajia liiku myös JYPin ja KeuPan välillä jo ensi kaudellakin. Varsinkin, jos/kun Akatemia ei Mestiksessä säily. Hurjimmat hallihuhut kertovat, että jopa osa KeuPan kotiotteluista pelattaisiin Synergialla Jyväskylässä.
   
 15. uljas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
  Lainaus:
  Kyllä tuo Jyväskylän Akatemia-viritys on mielestäni suuri virhe ainakin nimen ja joukkueen mielenkiinnon osalta. D Team oli sekin ollut edes jotain. Vanhaa kunnon Diskosta tulee ikävä. Aikanaan Diskoksella taisi olla suurempikin fanipohja ja kaikkiahan muistavat kuinka halli 90-luvun lopulla I-divarin pudotuspeleissä suorastaan pullisteli.
   
 16. Lätkä Jäsen

  Tässä heille, jotka laskevat ja arpovat kuinka monta voittoa kutakin joukkuetta vastaan täytyy saada, jotta tilanne on tämä, tuo, se.....Eli tässäpä Hokin viimeiset pelit ja niiden lopputulokset.

  IPK-Hokki 1-3.

  Hokki kahdella pikamaalilla 2-0 johtoon. Sen jälkeen Hokki pitää IPK:n poissa maalipaikoilta aina viimeiselle 5 minuutille, jolloin IPK saa maalinedus hässäkästä kavennusmaalin. Reilu minuutti ennen peliajan päättymistä Sinkkonen vetää Tolosen pois maalilta ja siitä Hokki lataa tyhjiin kolmannen maalinsa. Maalintekijä Seppelin.

  Hokki-Ketterä 4-0.

  Ketterän alkurynnistys ei tuota maaleja, kuin Hokille. Hokin ensimmäisen maalin jälkeen kosmeettista pelaamista, jossa Hokki ainoastaan turvaa johtoaan ja lisää sitä tilaisuuksien tullen. Ensimmäinen erä 1-0, toinen erä 2-0 ja kolmas erä 1-0.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2017 klo 16.20
 17. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Sen takia itsellä vähän herää mielikuva että pitäisiköhän aloittaa jonkun mestisjengin kanssa yhteistyö (KeuPa) ja samalla ehkä aloitaa jonkinlainen projekti esim. D kiekon kanssa kohti takaisin mestistä. "Diskos" nimikkeellä olisi varmasti paljon helpompi myydä tiimiä jatkossa ja saada tuloja isommiksi mitä nyt. Nythän käytännössä sponsorit on yhteisiä emoseuran kanssa ja yleisöstä ei tule juuri tuloja. Toisella nimellä saadaan varmasti tulopuolta järkevämmäksi.
   
 18. odari75 Jäsen

  Lainaus:
  Kas kun ette halua takaisin kuvioihin Jyväskylän Lohi nimellä joukkuetta
   
 19. karate Mauri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat, tappelut, JoKP ja Solmu Salminen
  Lainaus:
  Niin, kyllä se nimi on pelkkä silmänkääntötemppu. Puhdas farmijoukkue ei kiinnosta ketään vaikka seuran nimi olisi Montreal Canadiens. Toivottavasti tuo saatanan paska putoaa, ei jää varsinaisesti ikävä.
   
 20. Lätkä Jäsen

  Lainaus:
  ...sen paremmin, kuin minkään muunkaan sortin farmi huoraus!

  Kasatkoot joukkueet pelaajaryhmänsä väh. vuoden sopimuksilla. Seurojen väliset huoraus-sopimukset voi tunkaista hanuriin!
   
 21. Väärä vaihto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, SaiPa, pienet ja sitkeät
  Karsinnat taitaa ratketa Mestis-joukkueiden kesken, valitettavasti. Ketterän kohtaloksi taitaa muodostua karsintasarjan alussa hävityt ottelut IPK:lle. Noista voitto tai kaksi niin asetelmat olisi ihan toiset. Hokki tästä taitaa olla jo melko turvallisilla vesillä ja IPK:n ja Akatemian välillä ratkennee toinen säilyjä. Tuskin tässä Akatemiaa kukaan kaipaamaan jää (Jyväskylän ulkopuolella) jos Mestiksestä katoaa.
  IPK on ollut ihan sympaattinen joukkue ja toivottavasti pitää asemansa loppuun saakka. Sillä oletuksella toki, että Ketterä ei tuolta enää nouse. Vanhan SaPKo luotsin Sinkkosen pestaamisen jälkeen on tullut IPK:n otteita seurattuun enemmänkin.
   
 22. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Tänään olisi Hokilla paikka sinetöidä Mestis-paikka ensi vuodeksi ottamalla vähintään piste. Sinällään harmi että Hokin saavuttama on IPK:lta pois, onneksi homma jää IPK:n omiin käsiin vaikka pisteitä menettäisikin tänään. Kajaanista porukkaa ilmeisesti lähdössä Iisalmeen, pitääpä katsella Fanseatilta kuuluuko vieraskannattajien ääni ollenkaan.
   
 23. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  IPK näyttää kyllä nyt hauista kotikipossa, toivottavasti jaksaa loppuun ja Hokki vois naapuria vähän jelpata nostaen kaasua pois. Ottaa himassa tarvittavan voiton Ketterästä, olisi jopa todennäköistä että Akatemia jää sitten ulos. Jännä on sarja ja Ketterä on kyllä sisukas joukkue ja nostanut eniten tasoa tässä sarjan aikana.
   
 24. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Olipahan karsea peli. Smura romahti täysin ja kenttäpelaajat säestivät antamalla paikkoja. Taisi maanantain murskavoitto JHT:sta nostaa liikaa nestettä kupoliin. Ei näitä pelejä neppailemalla voiteta. Omissa käsissähän sarjapaikka vielä on mutta helvetin paljon pitää tämäniltaisesta Hokilla parantaa.
   
 25. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Mistähän vitosdivarista nuo tuomarit on? Ja paljon niille oli maksettu? Nämä oli fiilikset pitkin peliä. Siellä oli Hokin pelaajilla joku koskemattomuus ja golden pass, että he voivat kampittaa ja huitoo äijien naamalle, mut kun IPKn äijät kampitti niin tuli kyllä penaltia kovalla kädellä. Oli muuten se IPKn ensimmäinen jäähy eli Galinin jäähy aika kummallinen. Siinä oli 1vs1 tilanne, jossa kaveri kikkaa ja kiekko sitten lipsahtaa vähän kauemmaksi ja Galin saa sen, mutta tää Hokin äijä päättä sit hypätä siihen mailaan, ja pilli soi? Ymmärrän että pelaaja on vastuussa mailastaan, mutta tuo oli tuollaista hakua. Ei ole yhtään noista äijistä muuten aiemmin tällä kaudella viheltänyt Iisalmessa, että voi olla kyllä se mun vitosdivari aika lähellä. Hokin 2-2 tasoitus tuli muuten räikeän tuomarivirheestä, Hokin äijä kampitti IPKn äijän kun oltiin pyörittämässä YVtä, ja sitten Hokki saa kiekon, ja siellä ollaan läpiajossa. Noh, näitä tuomarivirheitä on kyllä paljon Mestiksessä, mutta kyllähän nää joka kerta vituttaa. Onneksi voitettiin kuitenkin, niin en voi laittaa tuomareiden syyksi :D

  Teoreettisesti IPKlle riittä 1 piste seuraavista kahdesta pelistä, jolla voi mennä jatkoon. Silloin meillä olisi 14p ja Akoilla 14p, ja voitaisiin mennä maalieron turvin. 2 pistettä jos saadaan, niin Akat on ulkona, ja ainut este voi olla Ketterä maalierolla. Kolmella pisteellä Iisalmessa pelataan Mestistä varmasti ensi kaudella.


  Vitostien derby päättyi 4-4 tasalukemiin. Hyvät luvut päättää. Kummatkin joukkueet voittivat kolmesti kotona, ja kerran vieraissa. Toivottavasti näistä päästään nauttimaan myös ensi kaudella. Ei ollut kyllä Hannu Huurinainen mainettaan huonompi äijä. En käynyt juttusilla, mutta kun lähdin hallilta kotia, oli käytävässä haastelemassa äijien kanssa, ja sanoi joka vastaantulijalle varmaan "Tsemppiä, onnea jatkoon!" Hieno mies.