Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Knap, 13.06.2019 klo 18.42.

 1. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Tuleva Mestis-kausi tulee olemaan varmaan mielenkiintoisin liigalisäyksien jälkeen. Sarjassa on nyt 12 melko vakaata joukkuetta, jolla kaikilla löytyy ainakin jonkinlaista referenssiä omavaraisuuteen. Tietenkin esille voisi nostaa TUTOa, Jokipoikia, Ketterää ja SaPKoa esimerkiksi, mutta annetaan kaikille kunniaa hyvästä työstä.

  Tänä vuonna pelaajahankintastrategia ollut selkeästi erilainen kuin aiempina vuosina. En lukuja jaksa tarkistaa, mutta A-junnuja on tullut joukkueisiin todella paljon. Mielestäni ihan positiivinen suuntaus, lentävät tavallaan tutkan alla, kun eivät ole aikuisten sarjoissa loistanut. Tosin, olen sitä mieltä myös, että kokeneita pelaajia ja väriläikkiä tarvitaan joukkoon lisäksi.

  Kovia hankintoja olemme nähneet silti muistakin sarjoista Mestikseen. Matias Varttinen, Harri Kainulainen, Mikael Saha, Oskari Siiki, Ville Järvinen, Hugo Gallet, Valtteri Ilomäki, William Mäkinen, Henri Kiviaho ja Teemu Seppänen näin etunenässä tulevat mieleen. Mestiksen sisällä myös useat kärkipelaajat ovat vaihtaneet osoitteita, kuten Jaakko Lantta, Otto Mäkinen, Janne Seppänen, Roope Mäkitalo, Julius Valtonen, Joonas Niemelä, Jimi Kuronen, Samuel Sikstus, Joel Olkkonen, Paavo Hölsä ja Samuli Tervo.

  Toki se mikä kertoo Mestiksen tasosta ovat Liigaan siirtyneet pelaajat. Heitä on paljon. Miro Saarelainen, Joona Monto, Valtteri Pihlajamäki, Julius Rantaeskola, Tuomas Vartiainen, Erik Ahopelto, Mikko Lahtela, Miro Mäkinen, Niko Lahtinen, Nico Nurmikanta, Paavo Tyni, Rasmus Reijola ja Julius Pohjanoksa. Lisäksi ulkomaille siirtynyt porukkaa todella paljon.

  Joukkueet eivät ole valmiita vielä. SaPKolla, Kiekko-Vantaalla, Ketterällä ja Peliitoilla, Jokipojilla ja IPK:lla on melko lähellä valmista jo. Kovia nippujahan siellä kolmella ensiksi mainitulla on etenkin, Peliitoilla sitten erittäin nuori joukkue, mutta eihän tuota tiedä mitä kaikkea Petäjä saa taiottua. K-Vantaalla jälleen nimellisesti erittäin kova sapluuna, mutta eipä tuo viime kaudellakaan auttanut. Uskon kuitenkin tällä kaudella lohiparveen paljon.

  Ensi kaudella silmäni iskisin Kooveeseen. Ensimmäiset pari kenttää ovat todella kovia jo nyt. Toki kysymykseksi herää monien pelaaja “oikea taso”. Onko Janne Seppänen, Vili-Jesper Koivula ja Ville Saloranta oikeasti noin hyviä? Mihin taso asettuu, koska ensimmäinen kova kausi tuo oli kaikille. Koivula on ainakin ihan eliittipelaaja, ihmettelen jos hän floppaa. Salorannasta ei sitten niin luottavaiset vibat

  RoKi vaikuttaa sitten taas samanlaiselta paketilta kuin aina ennenkin. Ei sitten vaan oikein mitään mielenkiintoa herättävää pelaajistossa. Harmi, kun tuollainen organisaatio ja fanit, mutta joukkueen pelaajat eivät tule mahdollistamaan menestystä. Hermeksestä samanlaiset hyvin valjut fiilikset, etenkin herättää kysymyksiä tuo pelaajien joukkopako pois. Tuunasen kommentit eivät myöskään herätä mitään jäätävää innostusta tai motivaatiota.

  Hokki tulossa ryminällä mukaan toivottavasti. Hyvää perustaa siellä vuollaan. Varmasti mielenkiintoisia otteluita jälleen IPK:ta vastaan. IPK rakentuu myös hiljakseen hyvälle mallille. Puolustus- ja maalivahtiosasto lienee ihan sarjan kärkipäätä sekä joukkueen laajuuteen on panostettu todella paljon tulevalle kaudelle.

  TUTOsta ja KeuPasta jei ole oikein mitään sanottavaa. Varmasti saavat hyvät joukkueet kasaan, mutta näitä tulen kommentoimaan myöhemmin lisää. TUTOn valmentajahommat tietenkin kiinostaa.

  Varmaan jonkinlaisen suuremman ennakon tulen vielä rustailemaan jossain vaiheessa, mutta heitetääs jotain tämän hetkisen pelaajatilanteen mukaan rankingia.

  1. K-Vantaa
  2. Ketterä
  3. SaPKo
  4. Jokipojat
  5. Koovee
  6. IPK
  7. KeuPa HT
  8. TUTO Hockey
  9. Hermes
  10. RoKi
  11. Peliitat
  12. Hokki

  Paljonhan tuo elää vielä, kun esimerkiksi Hokki rupee saamaan sopimuksenalle pelaajia lukumääräisestikin enemmän ja TUTO läväyttää päävalmentajan ja klassiset risteilysopimukset.

  Sana vapaa.
   
  Hanson tykkää tästä.
 2. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Varmasti jokainen joukkue haluaisi riveihinsä parhaat mahdolliset pelaajat. Jotkut fanit vaikertavat "miksei oteta sitä, miksei oteta tätä", tietysti ihan ymmärrettävästi. Aina ei tule ajateltua kunkin joukkueen pelaajabudjettia, eli paljonko pelaajien hankkimiseen on olemassa rahaa. En ole löytänyt faktaa, mistä ilmenisi Mestis-joukkueiden pelaajabudjetit. Jos jollain on tiedossa mistä asia selviäisi niin linkkejä tai valmista tietoa tänne, kiitos. Vertailut eri joukkueiden pelaajahankintojen suhteen voisi tehdä realistisemmin, kun tietäisi mitä rahapussi sisältää ?
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2019 klo 13.01
 3. Sergei Fedorov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  James Harden, Tyson Fury
  Vastauksena @Hanson: Ketterän pelaajabudjetti edellisellä kaudella oli 150t€, muista en tiedä. Lähteenä Ketterän puheenjohtajan Twitter.

  Linkki vie Ketterän puheenjohtajan Mikko Partasen Twitteriin: Mikko Partanen on Twitter
   
 4. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Ja kun 150 000 muutetaan kuukausipalkoiksi niin sillä voi maksaa kolmelle pelaajalle 2000 kuussa bruttona. Metsiksessä ei pelata rahan takia. Joukkueen valintaan vaikuttaa moni asia kuten valmennus, mahdollisuus näyttöpaikkoihin liigassa, sijainti, olosuhteet....
   
 5. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Nuo joukkueiden pelaajabudjetit taitaa "huijata" jonkun verran, kummiskin suurimman osan pelaajien palkasta maksavat sponsorit kummipelaaja idealla tai ihan tarjoamalla työpaikan.