Mestis-joukkueiden voimasuhteet kaudelle 2019–2020

Knap

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Bruins
Melkoinen pommi Salon siirto Ruotsiin oli. Lehtimäki hyvä korvaaja, tosin pelaajaprofiililtaan erilainen. Hokin Salosen ja Tammisen hankinnat olivat myös niin kovia, että pistää ihan miettimään, mihin kajaanilaispoppoo voikaan yltää.


1. Ketterä


- Ylivoimainen ennakkosuosikki kaikilla mittareilla. Kaikki muu kuin mestaruus on oikeasti pettymys.

2.-4. Hermes, Jokipojat, Koovee

- Hermeksen joukkue kyllä hyvin koottu, suoraan Tuunasen pelikirjaan sopivaksi. Veikkaan hyvin samanlaista vuotta kuin viimeisestäkin. Runkosarjassa kulkee, mutta pudotuspeleissä ei.
- Koovee samantapainen kuin Hermes, mutta hieman huonommalla maalivahtipelillä. Hyökkäys täyttä timanttia, tullaan näkemään runsasmaalisia pelejä.
- Jokipojilla kokonaisuudessaan hyvä paketti, kaikki oikeastaan kunnossa. Ollut harjoituspeleissä tulosten puolesta vakuuttava. Petreliin kova luotto valmentajana, mutta pieni huoli maalivahdeista. Pidän tasapainosena kaksikkona, mutta onko kumpikaan kärkikastia Mestiksen ykkösvahdeissa?

5.-7. SaPKo, IPK, K-Vantaa

- SaPKossa vähän samaa kuin Jokipojissa, mutta kaikki osa-alueet maalivahteja lukuunottamatta ihan aavistuksen heikompia. Jotenkin myös kyseenalaistan Räsästä, koska on ollut niin kauan tuossa roolissa. Pystyykö tarjoaamaan enempää ehkä hieman heikentyneellä materiaalilla?
- IPK:ssa samaa kuin Jokipojissa ja SaPKossa. Pystyykö Härkönen kannattelemaan koko kauden menestyvää joukkuetta, vai tuleeko nuha runkosarjassa, kuten viime kaudella? Todella iso rosteri käytettävissä, joten se ainakin tuo rotaatiota, jolla välttää kuormitusta. Pysyykö kaikki tyytyväisinä peliaikaansa? Tuskin.
- Pitkään pohdittuani asetan Vantaan vasta näin alas. Materiaaliltaan aivan Ketterän perässä, mutta fiilis sanoo näin. Sama fiilis ennusti Hermekselle vaikeaa kautta 2017-2018. Hyvä materiaali, heitän epäilykseni Jesse Wellingelle ja taustatiimille.

8.-12. KeuPa, Peliitat, TUTO, RoKi, Hokki

- KeuPa kyllä vaikein sijoitettava. Materiaali ihan ok, heikentynyt tosin huomattavasti. Eronen täysi kysymysmerkki henkilökohtaisesti, veikkaan vaikeaa kautta hällekin. Ehkä hieman samantapaista kautta odotan KeuPalle kuin viime kausikin oli.
- Peliitat vähän tylsä nippu paperilla, mutta pelillisesti hyvin mielenkiintoinen. Petäjä on hyvä koutsi ja saa tuosta porukasta varmasti parhaan irti. Kysymykseksi herää Pelicansin rooli jälleen ja nuoren joukkueen pää.
- TUTOlla kova yritys jää yritykseksi. Kokoonpano melko kokematon kokonaisuudessaan, etenkin maalivahti-, valmennus- ja hyökkäysosasto. Puolustuskin kokee kovan kolahduksen, jos Rouhiainen jää Tapparaan. Monsterimonni on laadukas pelaaja, mutta rehellisesti en odota täydeltä kaudelta kuin max 30 pinnaa.
- RoKin uskoin menevän pudotuspeleihin Niklas Salon kanssa, mutta ilman Saloa en. Yhden pelaajan merkitys on suuri, silloin kuin se on tuon tasoinen. Tosin, pidän pudotuspelipaikkaa edelleen täysin mahdollisena.
- Hokin sijoitin aiemmin tylysti viimeiseksi, mutta nyt on kieltämättä vaikeuksia. Kärki on joukkueessa oikeastaan hyvinkin laadukas, mutta sitten tulee kyllä tyly pudotus Suomi-sarja-tasolle, joka ei riitä Mestiksessä. Epäilen edelleen, että jää ulos pudotuspeleistä, mutta kuinka rajusti?
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
- Hermeksen joukkue kyllä hyvin koottu, suoraan Tuunasen pelikirjaan sopivaksi. Veikkaan hyvin samanlaista vuotta kuin viimeisestäkin. Runkosarjassa kulkee, mutta pudotuspeleissä ei.
Mikä on sinun mielestä syy tähän pudotuspeleissä sulamiseen?
 

Knap

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Bruins
Mikä on sinun mielestä syy tähän pudotuspeleissä sulamiseen?
En tähän kovin analyyttista vastausta pysty antamaan, vaan kyseessä oli lähinnä tunnepitoinen juttu. Vähän sama, kun en uskonut viime kaudella Ketterän selviävän Jokipojista ensimmäisellä kierroksella. Mutta nään Hermeksen taas hyvänä runkosarjajoukkueena hyökkäysvoittoisen ja nopean pelin vuoksi, mutta pudotuspeleissä puolustuksen merkityksen korostuessa offensiiviset pelaajat ovatkin hieman helisemässä, eikä onnistumisia tule niin paljoa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Omat arviot runkosarjasijoituksista on seuraavat.

1. Ketterä
- tuolla kokoonapanolla ei voi oikein muuta olettaa, mutta jos kausi lähtee alusta väärään suuntaan niin kurssin kääntö on hankalaa ja sijoitus onkin 5.

2. Hermes
-tämä perustuu yhteen nähtyyn peliin Suomen Cupissa. Joukkue liikkui hyvin ja taitoa on riittävästi

3. SaPKo
- Tatu Vihavainen, naurakaa vaan mutta tulee olemaan yksi kauden parhaista pelaajista.

4. KooVee
- Laatua ja kokemusta sekä jäällä että aitiossa on sen verran että tämän alemmas ei voi jäädä.

5. Kiekko-Vantaa
- Kiekko-Vantaan useammat "liigapelaajat" pitävät joukkueen pitkään kotiedussa kiinni mutta 4 muuta on laadukkaampia ja pelaa läpi sarjan tasaisemmin

6. Jokipojat
- Syy on sama kuin aiemminkin, en vaan usko, että joukkue suorittaa tämän paremmin.

7. IPK
- Joukkue on laadukas mutta niin on kaikki muutkin yläpuolella, enkä keksi miksi IPK olisi ylemmäs sijoitettuja vahvempi

8. KeuPa HT
- KeuPa pelaa vähän viime kauden tyyppisen kauden ja sillä päätyy taas tälle sijalle runkosarjassa.

9. TUTO
- TuTon kaudesta tulee pannukakku ja kun homma ei lähde toimimaan niin joukkueessa nähdään kauden aikana usempia pelaajia kuin missään muussa seurassa

10. Peliitat
- Joukkue jää kolmella pisteellä ulos playoffeista mutta vääntää sen verran, että kausi päättyy runkosarjaan

11. Hokki
- Hokki vahvistui siinä määrin, että tämä arvio voi olla rankastikin metsässä. Itseasiassa kaukana kaikesta saattaa tehdä joukkueesta hankalan kotona voitettavan kun maalinsuulla on vielä paljon laatua.

12. RoKi
- Enpä näe että rosterilla olisi sijoja 12-9 mitään saumaa ja kun muut tuli arvioitua ylemmäs niin RoKille jäi tämä alin paikka.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
@Knap tämä selvä. Hyvin mahollista että kovuus kun nousee peleissä niin taitojoukkueella "lirahtaa lahkeeseen", mutta uskon ja toivon että viime kauden epäonnistuminen ei toistu tällä kaudella.

Hieman oon yllättynyt että moni rankkaa Hermeksen tuonne sijalle 2-4, kun käytännössä koko joukkueen hyökkäyksen kärki meni uusiks. Ja toisaalta KOOVEE on Hermeksen alapuolella ja omasta mielestä pelkästään maalivahtiosasto on selkeesti Hermeksellä parempi. Pitääpä ite käyä vähä tarkemmin vielä joukkueita läpi ja koittaa saada itekki jotain voimasuhdelistaa tehtyä.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Täytyyhän se itsekkin heittää oma ennustus pöytään näin kauden avauksen kunniaksi.

1.kori
Ketterä, Hermes, Ipk ja KOOVEE

Ketterä - Vahva kausi tulossa, mutten usko että pystyy kovassa tempussa ja uusisi mestaruuden. Sen verran silmätikkuna ja paineissa saa hallitseva mestari pelata.

Hermes - Vahva viime kausi johdattaa myös tulevaan kauteen. Playoffeista otettu tarvittava oppi mukaan (mahdollinen mestari?)

Ipk - Laadukas nippu kokemusta ja nuoruutta, jota säestää hyvä valmennus.

KOOVEE - Uudistunut ja vahvistunut juhlakauteen.

2.kori
Kiekko-Vantaa, Jokipojat, Sapko ja TuTo

Kiekko-Vantaa - mielenkiintoinen nippu. Harjoitus kausi antaa ymmärtää hyvää kautta.

Jokipojat - Uuden äärellä. Paljon hyviä pelaajia jotka ovat valmentajalle tuttuja.

Sapko - Kokenut valmennus takaa playoff paikan tasoisen vaatimustason.

TuTo - Nuori nippu, mutta uskon että seura seisoo päävalmenta Antti Virtasen takana ja haalii tarvittaessa muutaman vahvistuksen esim. (Jonne Virtanen koko kaudeksi miehen oman tilanteen selkeydyttyä?)

3.kori
Roki, Peliitat, Keupa ht ja Hokki

Roki - Hyvää jatkuvuutta, voi yllättää.

Peliitat - Ei enää karsintoihin. Mielenkiintoinen seurata, paljon nuoria sarjatasolle uusia pelaajia.

Keupa ht - Hyvä mutta sarjatasolle kokematon päävalmentaja Niko Eronen. Miehistössä myös paljon vaihtuvuutta. Kauden alku tärkeä.

Hokki - Kovia viime hetken hankintoja Samuel Salonen ja Sami Tamminen (laina). Jarkko Heikkinen katsomaton kortti valmentaja. Potettiaalia löytyy ylemmäskin.

Siinä muutama heitto joukkueista. Arviot arvatenkin menevät kauden mittaan ihan päin härän pyllyä :D Sarja on monelta kantilta hyvin tasaisen oloinen ja muutamalla onnistumisella tai vastaavasti epäonnistumisella voi olla suuri vaikutus joukkueen tilanteeseen. Joukkueissa on paljon nuoria pelaajia ja suhteellisen kokemattomia valmentajia niin kauden aloituksella on iso merkitys itseluottamuksen ja joukkueen ilmapiirin kanssa.

Hyvää ja mielenkiintoista sarjaa kaikille seuraajille tasapuolisesti. Tänään alkaa.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Täytyyhän se itsekkin heittää oma ennustus pöytään näin kauden avauksen kunniaksi.

1.kori
Ipk - Laadukas nippu kokemusta ja nuoruutta, jota säestää hyvä valmennus.
Tästä rohkenen olla eri mieltä. IPK:n hyvän kauden ainoa kompastuskivi löytyy penkin takaa. Saa ottaa talteen. Sanoisin, että KeuPa HT ei tässä Nikojen vaihtokaupassa ainakaan hävinnyt.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Tästä rohkenen olla eri mieltä. IPK:n hyvän kauden ainoa kompastuskivi löytyy penkin takaa. Saa ottaa talteen. Sanoisin, että KeuPa HT ei tässä Nikojen vaihtokaupassa ainakaan hävinnyt.
Mistä moinen mielipide? Härkönen kuitenkin kahdella edellis kaudella valmentanut finaaleissa. Ensin mestaruus kakkos koutsina ja ensinmäinen päävalmentaja kausi toi Keupa ht:lle hopeaa. Vaikea sanoa kuka on absoluuttisesti toista parempi valmentaja, koska se niin monesta seikasta kiinni. Itse tykkään myös Erosen työskentelystä ja nostihan mies Jokipojatkin Mestiksen valoihin takaisin Suomi-sarjan mestaruudella 2015.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Mistä moinen mielipide? Härkönen kuitenkin kahdella edellis kaudella valmentanut finaaleissa. Ensin mestaruus kakkos koutsina ja ensinmäinen päävalmentaja kausi toi Keupa ht:lle hopeaa. Vaikea sanoa kuka on absoluuttisesti toista parempi valmentaja, koska se niin monesta seikasta kiinni. Itse tykkään myös Erosen työskentelystä ja nostihan mies Jokipojatkin Mestiksen valoihin takaisin Suomi-sarjan mestaruudella 2015.
Kyseessä ei varsinaisesti ole mielipide, vaan erinäisiä kuulopuheita joukkueen läheltä. No, sanotaanko vaikka näin ettei homma ollut Härkösellä ihan hanskassa viime kaudella. Kausi toki muistetaan Keupan finaalipaikasta, mutta yhtä lailla oli pisteen päässä ettei KeuPa jäänyt kokonaan rannalle pudotuspeleistä. Ottaen huomioon, että viime syksynä KeuPa lähti kauteen aikalailla sarjan kovimmalla pelaaja materiaalilla, oli peli suurimman osan kaudesta käytännössä luokatonta räpellystä.

Napit taisi olla kauden aikana vastakkain useammankin pelaajan kanssa, eikä varmaan viime kauden joukkueesta kovin moni olisi jatkanut ilman päävalmentajan vaihtoa. Toki muistettava, että viime kausi oli Härkösen ensimmäinen päävalmentajana ja on mahdollista, että olisi ottanut opikseen virheistään. Yhtä kaikki, Härkösellä riittää paljon todistettavaa, eikä valmennusta voi pitää IPK:n vahvuutena, vaan päinvastoin mahdollisena kompastuskivenä. Materiaaliltaan IPK ei kovin monelle joukkueelle tässä sarjassa kalpene.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
En tiedä viime kauden Keupan henkilökemioista, mutta jos siellä on ollut suurempaakin kismaa niin silloin varmasti Keupa on hyötynyt tuosta Nikojen vaihdosta kuten @LikainenLegenda mainitsi. Omissa paperissa kuitenkin pidän/pidin kauden alkuun lähdettäessä Härköstä nyt ainakin top-6 päävalmentajana. Tietysti tätä on vaikea suoraan mitenkään arvioida tai mitata kun puolet valmentajista ei ole valmentanut samalla sarjatasolla otteluakaan. Joten mututuntumalla mennään. Tämä pätkä on helppo lopettaa toimittajien lempi lausahdukseen aika näyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös