Knap

Jäsen
Melkoinen pommi Salon siirto Ruotsiin oli. Lehtimäki hyvä korvaaja, tosin pelaajaprofiililtaan erilainen. Hokin Salosen ja Tammisen hankinnat olivat myös niin kovia, että pistää ihan miettimään, mihin kajaanilaispoppoo voikaan yltää.


1. Ketterä


- Ylivoimainen ennakkosuosikki kaikilla mittareilla. Kaikki muu kuin mestaruus on oikeasti pettymys.

2.-4. Hermes, Jokipojat, Koovee

- Hermeksen joukkue kyllä hyvin koottu, suoraan Tuunasen pelikirjaan sopivaksi. Veikkaan hyvin samanlaista vuotta kuin viimeisestäkin. Runkosarjassa kulkee, mutta pudotuspeleissä ei.
- Koovee samantapainen kuin Hermes, mutta hieman huonommalla maalivahtipelillä. Hyökkäys täyttä timanttia, tullaan näkemään runsasmaalisia pelejä.
- Jokipojilla kokonaisuudessaan hyvä paketti, kaikki oikeastaan kunnossa. Ollut harjoituspeleissä tulosten puolesta vakuuttava. Petreliin kova luotto valmentajana, mutta pieni huoli maalivahdeista. Pidän tasapainosena kaksikkona, mutta onko kumpikaan kärkikastia Mestiksen ykkösvahdeissa?

5.-7. SaPKo, IPK, K-Vantaa

- SaPKossa vähän samaa kuin Jokipojissa, mutta kaikki osa-alueet maalivahteja lukuunottamatta ihan aavistuksen heikompia. Jotenkin myös kyseenalaistan Räsästä, koska on ollut niin kauan tuossa roolissa. Pystyykö tarjoaamaan enempää ehkä hieman heikentyneellä materiaalilla?
- IPK:ssa samaa kuin Jokipojissa ja SaPKossa. Pystyykö Härkönen kannattelemaan koko kauden menestyvää joukkuetta, vai tuleeko nuha runkosarjassa, kuten viime kaudella? Todella iso rosteri käytettävissä, joten se ainakin tuo rotaatiota, jolla välttää kuormitusta. Pysyykö kaikki tyytyväisinä peliaikaansa? Tuskin.
- Pitkään pohdittuani asetan Vantaan vasta näin alas. Materiaaliltaan aivan Ketterän perässä, mutta fiilis sanoo näin. Sama fiilis ennusti Hermekselle vaikeaa kautta 2017-2018. Hyvä materiaali, heitän epäilykseni Jesse Wellingelle ja taustatiimille.

8.-12. KeuPa, Peliitat, TUTO, RoKi, Hokki

- KeuPa kyllä vaikein sijoitettava. Materiaali ihan ok, heikentynyt tosin huomattavasti. Eronen täysi kysymysmerkki henkilökohtaisesti, veikkaan vaikeaa kautta hällekin. Ehkä hieman samantapaista kautta odotan KeuPalle kuin viime kausikin oli.
- Peliitat vähän tylsä nippu paperilla, mutta pelillisesti hyvin mielenkiintoinen. Petäjä on hyvä koutsi ja saa tuosta porukasta varmasti parhaan irti. Kysymykseksi herää Pelicansin rooli jälleen ja nuoren joukkueen pää.
- TUTOlla kova yritys jää yritykseksi. Kokoonpano melko kokematon kokonaisuudessaan, etenkin maalivahti-, valmennus- ja hyökkäysosasto. Puolustuskin kokee kovan kolahduksen, jos Rouhiainen jää Tapparaan. Monsterimonni on laadukas pelaaja, mutta rehellisesti en odota täydeltä kaudelta kuin max 30 pinnaa.
- RoKin uskoin menevän pudotuspeleihin Niklas Salon kanssa, mutta ilman Saloa en. Yhden pelaajan merkitys on suuri, silloin kuin se on tuon tasoinen. Tosin, pidän pudotuspelipaikkaa edelleen täysin mahdollisena.
- Hokin sijoitin aiemmin tylysti viimeiseksi, mutta nyt on kieltämättä vaikeuksia. Kärki on joukkueessa oikeastaan hyvinkin laadukas, mutta sitten tulee kyllä tyly pudotus Suomi-sarja-tasolle, joka ei riitä Mestiksessä. Epäilen edelleen, että jää ulos pudotuspeleistä, mutta kuinka rajusti?
 
KalPa, Brad Marchand #63

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
- Hermeksen joukkue kyllä hyvin koottu, suoraan Tuunasen pelikirjaan sopivaksi. Veikkaan hyvin samanlaista vuotta kuin viimeisestäkin. Runkosarjassa kulkee, mutta pudotuspeleissä ei.
Mikä on sinun mielestä syy tähän pudotuspeleissä sulamiseen?
 

Knap

Jäsen
Mikä on sinun mielestä syy tähän pudotuspeleissä sulamiseen?
En tähän kovin analyyttista vastausta pysty antamaan, vaan kyseessä oli lähinnä tunnepitoinen juttu. Vähän sama, kun en uskonut viime kaudella Ketterän selviävän Jokipojista ensimmäisellä kierroksella. Mutta nään Hermeksen taas hyvänä runkosarjajoukkueena hyökkäysvoittoisen ja nopean pelin vuoksi, mutta pudotuspeleissä puolustuksen merkityksen korostuessa offensiiviset pelaajat ovatkin hieman helisemässä, eikä onnistumisia tule niin paljoa.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Omat arviot runkosarjasijoituksista on seuraavat.

1. Ketterä
- tuolla kokoonapanolla ei voi oikein muuta olettaa, mutta jos kausi lähtee alusta väärään suuntaan niin kurssin kääntö on hankalaa ja sijoitus onkin 5.

2. Hermes
-tämä perustuu yhteen nähtyyn peliin Suomen Cupissa. Joukkue liikkui hyvin ja taitoa on riittävästi

3. SaPKo
- Tatu Vihavainen, naurakaa vaan mutta tulee olemaan yksi kauden parhaista pelaajista.

4. KooVee
- Laatua ja kokemusta sekä jäällä että aitiossa on sen verran että tämän alemmas ei voi jäädä.

5. Kiekko-Vantaa
- Kiekko-Vantaan useammat "liigapelaajat" pitävät joukkueen pitkään kotiedussa kiinni mutta 4 muuta on laadukkaampia ja pelaa läpi sarjan tasaisemmin

6. Jokipojat
- Syy on sama kuin aiemminkin, en vaan usko, että joukkue suorittaa tämän paremmin.

7. IPK
- Joukkue on laadukas mutta niin on kaikki muutkin yläpuolella, enkä keksi miksi IPK olisi ylemmäs sijoitettuja vahvempi

8. KeuPa HT
- KeuPa pelaa vähän viime kauden tyyppisen kauden ja sillä päätyy taas tälle sijalle runkosarjassa.

9. TUTO
- TuTon kaudesta tulee pannukakku ja kun homma ei lähde toimimaan niin joukkueessa nähdään kauden aikana usempia pelaajia kuin missään muussa seurassa

10. Peliitat
- Joukkue jää kolmella pisteellä ulos playoffeista mutta vääntää sen verran, että kausi päättyy runkosarjaan

11. Hokki
- Hokki vahvistui siinä määrin, että tämä arvio voi olla rankastikin metsässä. Itseasiassa kaukana kaikesta saattaa tehdä joukkueesta hankalan kotona voitettavan kun maalinsuulla on vielä paljon laatua.

12. RoKi
- Enpä näe että rosterilla olisi sijoja 12-9 mitään saumaa ja kun muut tuli arvioitua ylemmäs niin RoKille jäi tämä alin paikka.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
@Knap tämä selvä. Hyvin mahollista että kovuus kun nousee peleissä niin taitojoukkueella "lirahtaa lahkeeseen", mutta uskon ja toivon että viime kauden epäonnistuminen ei toistu tällä kaudella.

Hieman oon yllättynyt että moni rankkaa Hermeksen tuonne sijalle 2-4, kun käytännössä koko joukkueen hyökkäyksen kärki meni uusiks. Ja toisaalta KOOVEE on Hermeksen alapuolella ja omasta mielestä pelkästään maalivahtiosasto on selkeesti Hermeksellä parempi. Pitääpä ite käyä vähä tarkemmin vielä joukkueita läpi ja koittaa saada itekki jotain voimasuhdelistaa tehtyä.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Täytyyhän se itsekkin heittää oma ennustus pöytään näin kauden avauksen kunniaksi.

1.kori
Ketterä, Hermes, Ipk ja KOOVEE

Ketterä - Vahva kausi tulossa, mutten usko että pystyy kovassa tempussa ja uusisi mestaruuden. Sen verran silmätikkuna ja paineissa saa hallitseva mestari pelata.

Hermes - Vahva viime kausi johdattaa myös tulevaan kauteen. Playoffeista otettu tarvittava oppi mukaan (mahdollinen mestari?)

Ipk - Laadukas nippu kokemusta ja nuoruutta, jota säestää hyvä valmennus.

KOOVEE - Uudistunut ja vahvistunut juhlakauteen.

2.kori
Kiekko-Vantaa, Jokipojat, Sapko ja TuTo

Kiekko-Vantaa - mielenkiintoinen nippu. Harjoitus kausi antaa ymmärtää hyvää kautta.

Jokipojat - Uuden äärellä. Paljon hyviä pelaajia jotka ovat valmentajalle tuttuja.

Sapko - Kokenut valmennus takaa playoff paikan tasoisen vaatimustason.

TuTo - Nuori nippu, mutta uskon että seura seisoo päävalmenta Antti Virtasen takana ja haalii tarvittaessa muutaman vahvistuksen esim. (Jonne Virtanen koko kaudeksi miehen oman tilanteen selkeydyttyä?)

3.kori
Roki, Peliitat, Keupa ht ja Hokki

Roki - Hyvää jatkuvuutta, voi yllättää.

Peliitat - Ei enää karsintoihin. Mielenkiintoinen seurata, paljon nuoria sarjatasolle uusia pelaajia.

Keupa ht - Hyvä mutta sarjatasolle kokematon päävalmentaja Niko Eronen. Miehistössä myös paljon vaihtuvuutta. Kauden alku tärkeä.

Hokki - Kovia viime hetken hankintoja Samuel Salonen ja Sami Tamminen (laina). Jarkko Heikkinen katsomaton kortti valmentaja. Potettiaalia löytyy ylemmäskin.

Siinä muutama heitto joukkueista. Arviot arvatenkin menevät kauden mittaan ihan päin härän pyllyä :D Sarja on monelta kantilta hyvin tasaisen oloinen ja muutamalla onnistumisella tai vastaavasti epäonnistumisella voi olla suuri vaikutus joukkueen tilanteeseen. Joukkueissa on paljon nuoria pelaajia ja suhteellisen kokemattomia valmentajia niin kauden aloituksella on iso merkitys itseluottamuksen ja joukkueen ilmapiirin kanssa.

Hyvää ja mielenkiintoista sarjaa kaikille seuraajille tasapuolisesti. Tänään alkaa.
 
Blades of Steel (NES 1990)
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Täytyyhän se itsekkin heittää oma ennustus pöytään näin kauden avauksen kunniaksi.

1.kori
Ipk - Laadukas nippu kokemusta ja nuoruutta, jota säestää hyvä valmennus.
Tästä rohkenen olla eri mieltä. IPK:n hyvän kauden ainoa kompastuskivi löytyy penkin takaa. Saa ottaa talteen. Sanoisin, että KeuPa HT ei tässä Nikojen vaihtokaupassa ainakaan hävinnyt.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Tästä rohkenen olla eri mieltä. IPK:n hyvän kauden ainoa kompastuskivi löytyy penkin takaa. Saa ottaa talteen. Sanoisin, että KeuPa HT ei tässä Nikojen vaihtokaupassa ainakaan hävinnyt.
Mistä moinen mielipide? Härkönen kuitenkin kahdella edellis kaudella valmentanut finaaleissa. Ensin mestaruus kakkos koutsina ja ensinmäinen päävalmentaja kausi toi Keupa ht:lle hopeaa. Vaikea sanoa kuka on absoluuttisesti toista parempi valmentaja, koska se niin monesta seikasta kiinni. Itse tykkään myös Erosen työskentelystä ja nostihan mies Jokipojatkin Mestiksen valoihin takaisin Suomi-sarjan mestaruudella 2015.
 
Blades of Steel (NES 1990)
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Mistä moinen mielipide? Härkönen kuitenkin kahdella edellis kaudella valmentanut finaaleissa. Ensin mestaruus kakkos koutsina ja ensinmäinen päävalmentaja kausi toi Keupa ht:lle hopeaa. Vaikea sanoa kuka on absoluuttisesti toista parempi valmentaja, koska se niin monesta seikasta kiinni. Itse tykkään myös Erosen työskentelystä ja nostihan mies Jokipojatkin Mestiksen valoihin takaisin Suomi-sarjan mestaruudella 2015.
Kyseessä ei varsinaisesti ole mielipide, vaan erinäisiä kuulopuheita joukkueen läheltä. No, sanotaanko vaikka näin ettei homma ollut Härkösellä ihan hanskassa viime kaudella. Kausi toki muistetaan Keupan finaalipaikasta, mutta yhtä lailla oli pisteen päässä ettei KeuPa jäänyt kokonaan rannalle pudotuspeleistä. Ottaen huomioon, että viime syksynä KeuPa lähti kauteen aikalailla sarjan kovimmalla pelaaja materiaalilla, oli peli suurimman osan kaudesta käytännössä luokatonta räpellystä.

Napit taisi olla kauden aikana vastakkain useammankin pelaajan kanssa, eikä varmaan viime kauden joukkueesta kovin moni olisi jatkanut ilman päävalmentajan vaihtoa. Toki muistettava, että viime kausi oli Härkösen ensimmäinen päävalmentajana ja on mahdollista, että olisi ottanut opikseen virheistään. Yhtä kaikki, Härkösellä riittää paljon todistettavaa, eikä valmennusta voi pitää IPK:n vahvuutena, vaan päinvastoin mahdollisena kompastuskivenä. Materiaaliltaan IPK ei kovin monelle joukkueelle tässä sarjassa kalpene.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
En tiedä viime kauden Keupan henkilökemioista, mutta jos siellä on ollut suurempaakin kismaa niin silloin varmasti Keupa on hyötynyt tuosta Nikojen vaihdosta kuten @LikainenLegenda mainitsi. Omissa paperissa kuitenkin pidän/pidin kauden alkuun lähdettäessä Härköstä nyt ainakin top-6 päävalmentajana. Tietysti tätä on vaikea suoraan mitenkään arvioida tai mitata kun puolet valmentajista ei ole valmentanut samalla sarjatasolla otteluakaan. Joten mututuntumalla mennään. Tämä pätkä on helppo lopettaa toimittajien lempi lausahdukseen aika näyttää.
 
Blades of Steel (NES 1990)

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Noin neljäsosa runkosarjasta pelattuna, eli nyt voisi jo alkaa varovaisia johtopäätöksiä joukkueista tekemään. Ketkä ovat teidän mielestänne olleet yllättäjiä ja ketkä pettymyksiä tähän mennessä?

Sarjatataulukkoa sotkee vähän se, että joukkueet ovat eri määrän pelejä. SaPKolla on jo 14 matsia kasassa, kun taas Peliitoilla vasta 10. Alla taulukko, jossa nykyinen pistekeskiarvo kerrottuna 50:llä. Tässä ei ole eritelty mitenkään koti- tai vierasmatseja tai mietitty mitään muutakaan, mutta on ehkä kuitenkin esimerkki, josta nuo erot näkyvät helpommin ymmärrettävästi kuin pelkista pistekeskiarvosta:

1. Ketterä 109
2. KeuPa 109
3. IPK 93
4. KooVee 89
5. SaPKo 86
6. Hermes 84
7. TuTo 81
8. Jokipojat 59
9. Hokki 58
10. Peliitat 50
11. K-Vantaa 43
12. RoKi 41

Aika vahva kahtiajako on olemassa. Erot eivät missään tapauksessa tule olemaan noin suuria runkosarjan päätteeksi, mutta tällaisella tiellä siis oltaisiin nykytahdilla.

Mitään ihan selviä positiivisia yllättäjiä en listalta poimisi, kun Hokinkin yllättävän vahva alku on taittunut jyrkkään laskuun. Negatiiviselta puolelta esille nostettava puolestaan sekä Jokipojat että K-Vantaa, jotka ovat alisuorittaneet odotuksiin ja materiaaliin nähden selvästi (etenkin Jokipojat on myös tilastojen valossa sarjan suurin alisuorittaja).

Vaikka kausi on vasta aluillaan, niin olisin kyllä melkein valmis lyömään vetoa sen puolesta, että tämän hetkisen top-7:n joukkueista kaikki tulevat pelaamaan pudotuspeleissä. Kaikilla on ollut omia vaikeuksiaan, mutta ovat kuitenkin esiintyneet sillä tavoin, että mitään totaalista romahtamista ja viikkojen tappioputkea on vaikea nähdä tulevan kellekään. Vastaavasti kukaan tuskin myöskään pystyy karkaamaan ainakaan ennen joulua millään lailla omilla teillenkään kärjessä.

Heikosti kautensa aloittaneista joukkueista K-Vantaa vaihtoikin jo valmentajaa, enkä ihan kamalan suurena yllätyksenä pitäisi sitäkään, jos Joensuussa jouduttaisiin toimimaan samoin. Näistä jompikumpi lienee kuitenkin se potentiaalisin pudotuspeleihin mukaan nouseva joukkue. Jokipojat ehkä vahvin veikkaukseni, jos puolustus/maalivahtipeli vaan saadaan uomiinsa: pelitapahtumiahan se on hallinnut useissa tappiopeleissäänkin.

RoKin syksy on ollut monestakin syystä vaikea, mutta vaikea voi olla kevätkin. Hokin puolestaan pitäisi saada kurssiin taas totaalinen suunnanmuutos ja Peliittojen merkittävästi parempaan menestykseen minulla ei ole juuri ollenkaan luottoa.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Hyvää ja realistista pohdintaa @Everton! Liekkö RoKin suorituksiin vaikuttanut Rovaniemen jäähallikuviot, mutta vaikka en RoKia ole sarjan kärkeen veikannut, on minulle yllätys, että RoKi on noin alhaalla.

Peliittojen otteisssa on näkynyt melkein kaikki uhkakuvat, joita ounastelin. Esimerkiksi TuTo-pelissä (18.10) kentällä oli varsinkin kahdessa jälkimmäisessä erässä käynnissä ottelu isät vastaan pojat. Jokipojat teki seuraavalla viikolla melkein saman.

Olen myös erittäin yllättynyt jos joku muu kuin Ketterä voittaa runkosarjan.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Liekkö RoKin suorituksiin vaikuttanut Rovaniemen jäähallikuviot, mutta vaikka en RoKia ole sarjan kärkeen veikannut, on minulle yllätys, että RoKi on noin alhaalla.
RoKilla tosiaan pelattuna vasta 3 kotipeliä, vieraspelejä 8. Vaikka se ei noista kotipeleistäkään saanut kuin muutaman säälipisteen, niin kyllä tuolla vaikutusta on. Lisäksi on jo kaksi kolmen peräkkäisen päivän vieraspelikiertuetta. No, seuraavat neljä peliä pitäisi nyt sitten olla kotona (jos hallin jää on siis jo pelikunnossa?) eli jos aikovat alkaa pärjäämään, niin nyt alkaisi olla kyllä ne ns. kohtalon hetket. Tosin aika lailla yksimielisesti RoKi taidettiin tuonne sijoille 8-12 veikata, eli sinällään alkukausi ei ole mikään varsinainen yllätys ollut.

Olen myös erittäin yllättynyt jos joku muu kuin Ketterä voittaa runkosarjan.
Kyllähän Ketterä oli suurin ennakkosuosikki, eikä mikään ole vielä antanut aihetta myöskään muuttaa tuota arviota. Mutta sinällään on kyllä vielä kuudella muullakin joukkueella sen verran realistiset mahdollisuudet nousta piikkipaikalle, että ei se nyt mikään valtava yllätys kuitenkaan olisi, jos Ketterän sijasta joku muu runkosarjan voiton veisikin.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Suorastaan hämmentävän tasaista on Mestiksessä tällä hetkellä. Runkosarjaa pelattu valtaosalla joukkueista 20-21 ottelua ja sarjan kärjessä peräti kuusi joukkuetta mahtuu 3 pisteen sisälle, mikä vastaa yhden pelin täyttä pistepottia. Sijoilla 7-8 olevat joukkueetkaan eivät ole kuin 8 pinnan päästä kärjestä. Pudotuspeliviivalla ero sijojen 8 ja 9 välillä on 9 pinnaa, mikä siis on enemmän kuin koko TOP-8 joukkueita erottava pistemäärä.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liverpool
Suorastaan hämmentävän tasaista on Mestiksessä tällä hetkellä. Runkosarjaa pelattu valtaosalla joukkueista 20-21 ottelua ja sarjan kärjessä peräti kuusi joukkuetta mahtuu 3 pisteen sisälle, mikä vastaa yhden pelin täyttä pistepottia. Sijoilla 7-8 olevat joukkueetkaan eivät ole kuin 8 pinnan päästä kärjestä. Pudotuspeliviivalla ero sijojen 8 ja 9 välillä on 9 pinnaa, mikä siis on enemmän kuin koko TOP-8 joukkueita erottava pistemäärä.
Nimenomaan ja mikäpä tämän mukavampaa. Jokainen ottelu on tärkeä, tasaisia pelejä ja hupiliigassa nähtäviä kauden loppumyyntejä ei tulla näkemään.

Kausi huipentuu pleijareihin joissa on takuulla 8 kovaa sakkia ja todella tasaista tulee olemaan se on varma. Alaspäin karsinnatkin löytyy, joten siellä sarjan häntäpäässäkin ei voi leppäillä kauden loppupuolella. Ylöspäin karsintoja ei löydy joten hupiliigan hännänhuippu saa pelailla junnuilla loppukevään which is not nice.
 
Jesus saves, but Selänne takes the rebound

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Munataas omakin "asiantuntijuus" oikein julkisesti.

Sijat 1-4
SaPKo, Jokipojat, IPK ja Hermes

Sijat 5-8
Ketterä, KOOVEE, K-Vantaa, KeuPa

Sijat 9 & 10
TuTo ja RoKi

Sijat 11 & 12
Hokki ja Peliitat
1. Ketterä28157631037755
2. KOOVEE28156731239454
3. IPK26137661018052
4. TUTO Hockey281341131018946
5. SaPKo28126102968744
6. Jokipojat28125112989243
7. KeuPa HT2611693989142
8. Hermes27116100908939
9. K-Vantaa28871328710533
10. Hokki27761457911732
11. Peliitat28651737811226
12. RoKi2447134648523

Eihän se nyt ihan tunnu osuvan näin vuodenvaihteen välikatsauksessa.
 
Itse olin syksyllä sitä mieltä, että Ketterä on mestari ja toisesta loppuottelupaikasta kisaavat Jokipojat ja TUTO. KooVee ja IPK yllättävät positiivisesti. Tällä hetkellä ei tarvitse vielä hävetä ns. asiantuntijuuttani.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Noin 2/3 runkosarjasta pelattuna. Pelejä on siis vielä jäljelläkin niin paljon, että periaatteessa mikä tahansa on mahdollista, mutta itse olen aika vakuuttunut siitä, että nykyinen kahdeksikko tulee menemään pudotuspeleihin.

K-Vantaalla on matkaa viivaan yhdeksän pistettä, lisäksi sillä on jo pelattuna kolme peliä enemmän kuin sijalla 8. olevalla KeuPalla, eikä pelaaminenkaan ole millään lailla näyttänyt siltä, että mitään hurjaa tasonnostoa olisi luvassa. Hokilla, RoKilla ja Peliitoilla vähän vähemmän pelattuja pelejä, mutta enemmän kirittävääkin.

Veikkaan siis, että playoff-joukkueet ovat selvillä. Sen sijaan peräpään neljän jengin sijoituksista ei pysty heittämään vielä tässä vaiheessa edes arvausta, eli karsintojen suhteen peli on vielä täysin avoinna.

Mutta mitäpäs palstan visionäärit ja asiantuntijat sanovat kärkikahdeksikon kevään kunnosta? Kuka petraa asemiaan, kenen käyrä on laskussa ja kuka voittaa runkosarjan?

Tällä hetkellä KooVee, IPK ja Ketterä vähän muilta karussa. Näistä veikkaisin itse Ketterän olevan lopulta ylimpänä. IPK ei ole ollut ihan niin liitokelissä kuin mitä se oli marraskuussa. KooVeen alakerrassa Pukka vaihtui Arousvaan ja jossain vaiheessa saattaa tulla aika, kun liigalainatkin lähtevät. Ketterä ei ole erityisesti säväyttänyt, mutta pelannut kuitenkin aika tasaisen kauden, eli jatkanee vähintään samalla tavalla.

Muiden en usko nousevan taistoon runkosarjan voitosta. SaPKolla ja TuTolla on jonkin verran kokoonpanohuolia ja kentälliset elävät jatkuvasti. Jokipojat on petrannut koko kauden ajan ja aloittanut kevätpuoliskon varsin hyvin, mutta en siltikään usko että kirivät ihan kärkeen asti kuitenkaan.

Hermeksellä ja KeuPalla on ollut omat hankaluutensa, mutta ei niilläkään ole matkaa kotietuun oikeuttavaan sijaan kuin parin voiton verran. Paha siis mennä veikkailemaan mitään senkään suhteen, että ketkä yltävät tuonne neljän sakkiin.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Oma näkemys SaPKosta on, että huonommaksi ei enää voi mennä ja edelleen pysyn siinä kannassani että kunnossa ja täydellä rosterilla tuo joukkue on todella hankala voittaa paras 7:tä sarjassa. Ilmeisesti Tiitisen kausi ei ole paketissa ja mikäli "meillä" on pudotuspeleihin lähdettäessä pakisto terveenä niin siitä saa hyvin puolustavan.
Toki SaPKolle on oleellista että esimerkiksi Vihavainen pystyy pelaamaan ja muutenkin pudostupeleihin pitäisi olla sen verran tervettä rosteria että voi vaihtaa kolhuja saaneita tai väsyneitä pelaajia. Näillä näkymin kenenkään loukkaantuminen ei taida olla sellainen että kausi tarvitsisi paketoida.

Mitä sitten muihin joukkueisiin niin hyvin vaikea on sanoa. Ketterän peli on ajoittain takkuillut mutta siellä on edelleen niin laadukas rosteri, että on mestarisuosikki numero yksi.
KooVeesta samat epäilyt, varmasti lähtee pelaajia kun molemmat imettäjät pelaavat playoffeja. Arousva on hyvä puolustaja mutta ei kuitenkaan Pukka. Järventie lähtee jossain vaiheessa U18 joukkueen mukaan jne. jne. Kisat alkavat Mestiksen finaalisarjan aikana ja MM leiri 1 30.3.2020. Lähtijöiden määrä ei välttämättä ole suuri mutta kun lähtijät ovat pelanneet aika liki 1ppg niin ei se voi olla näkymättä.
IPK:lla on aika tasainen ja hyvä joukkue, sen näkisin myös kykenevän hyvään playoffkiekkoon, mutta toisaalta jos peräkkäisten päivien pelit on yhtä vaikeita suorittaa kuin tänään niin ei sillä kuuhun mennä.
TUTO, en usko, ei ole minusta yhtä laadukas joukkue kokonaisuudessaan kun muilla mestaruutta jahtaavilla.
Jokipojissa on vähän samaa kuin IPK:ssa ja laadukas pakisto, mutta kun en uskonut siihen alkukaudesta niin en usko vieläkään.
Jokipojille on erittäin iso asia pelaako Taponen Joensuussa pudotuspelejä vai ei, mutta tuota mitenhän ne U18 kisat. Eiköhän Taponenkin ole siinä ryhmässä joka saattaa olla kisoihin matkalla. En ole tästä ihan perillä, pelaavaksi tuskin mutta eiköhän sinnekin 3 veskaria lähde.
KeuPa, toivon ihan yhden jatkoajan nimimerkin vuoksi että häviää joka ainoan pelin tuomarivirheeseen.
Sitten on vielä Hermes joka ei kuulu omiin mestarisuosikkeihin millään muotoa, vaikka Markkulalla vahvistuivatkin niin siellä pitää ihmeitä tapahtua että itseluottamus kasvaa voittavan joukkueen tasolle. Marraskuun lopulta löytyy yksi jakso jossa on 4 voittoa 7 pelin sisään.
Kiekko-Vantaata en ihan vielä liputa ulos mutta aika epätodennäköistä sen nousu enää kahdeksan joukkoon on. Vaatisi joltain edessä olevalta aika heikkoa suorittamista. Jos Hermes edessä pelaa samalla pistekeskiarvolla kun alkukauden niin Kiekko-Vantaan pitäisi pystyä 2.15 keskiarvoon lopuissa 16 pelissä. Siihen ei ole pystynyt yksikään joukkue tällä kaudella, joten aika kova tasonnosto pitäisi olla. Voihan edellä joku puppeloidakin oman loppukauden mutta ero on tosiaan jo aika iso.

Jos pitäisi nyt arvata niin lopulta runkosarjan 1-3 on jossain järjestyksessä KooVee, IPK. Ketterä ja sijat 4-7 TUTO,Jokipojat, SaPKo ja Keupa. Hermes 8.
Riippuu sitten pareista miten tuo tuosta jalostuu neljäksi joukkueeksi.

E: korjaan tätä viestiä koska syystä tai toisesta olin noiden U18 kisojen kanssa kuukautta etuotissa. Kisat eivät suinkaan ala Mestiksen pudotuspelien alussa vaan kuukautta myöhemmin, eli silloin Mestiksessä on jo finaalisarja menossa. Ensimmäinen MM leiri 30.3. mutta tuossa helmikuun alussa on yksi turnaus ja voisi olettaa potentiaalisien pelaajien olevan siellä mukana.
 
Viimeksi muokattu:
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Katoin tuossa aikani kuluksi miten joukkueiden erikoistilannepelaaminen on sujunut. Se kertoo omasta mielestä jotain siitä mitä playoffeissa on odotettavissa kun tasakentin maalien määrä oletettavasti vähenee samoin pelattavien erikoistilanteiden määrä vähenee.

YV ja AV% löytyy Mestiksen tilastosivulta mutta laskenpa tähän yhteen AV% + YV% ja boldaan siihen oletattavat playoff joukkueet.

SaPKo 110,83%
IPK 97,98%
Ketterä 103,58%
TUTO 106,22%

KiVa 96,43%
Jokipojat 100,64%
RoKi 90,53%
Hermes 98,01%
Peliitat 105,15%
Hokki 92,36%
KeuPa 92,94%
KooVee 101,3%


Boldatuista 4 parasta YV:tä on järjestyksessä TUTO,KooVee,SaPKo,Ketterä. Alivoimat järjestyksessä SaPKo, IPK, Ketterä ja TUTO. KooVeellä on koko sarjan huonoin AV prosentti, vaikka YV onkin toiseksi paras. Jos puhtaasti erikoistilannepelaamista mittaa niin kyllä SaPKo ja Ketterä ovat vahvat. IPK:n YV on tilastoissa huonoa, samoin KooVeen AV. Jokipojat ei yllä kummassakaan neljän parhaan tilastolukeman tasolle. Jokainen saa vetää näistä lukemista tahtomiaan johtopäätöksiä ja tulkintoja tai olla vetämättä niin halutessaan.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Knap

Jäsen
Hyviä näkemyksiä yllä. Tämä on hieman mieluisampi alku(kevät?) kirjoittaa voimasuhteista, kun IPK:lla on suht hyvin asiat mallillaan. Vaikka IPK:lla on nyt huonompi jakso menossa, niin en näe, että tästä mikään sulaminen alkaisi. Tuossa pelissä on kuitenkin niin paljon toistettavuutta, eikä se lepää ns. yhden luodin varassa. Ylivoima ollut todella farssi koko kauden, eikä oikein näy parannusta siinä. Kuitenkin kun katsoo, ketä kaikkia sinne YV:lle on heittää IPK:lla, niin sellainen lapsenusko löytyy, että kyllä se YV:kin sieltä löytyy. Se tietenkin hyvä asia, että sentäs alivoima toimii.

Pudotuspelijoukkueet ovat erottuneet kyllä aika selkeästi tänä vuonna. Tasaisesta sarjasta puhutaan paljon, mutta eihän tuo sarjataulukko tasaiselta näytä. Kahtiajakautunut kuten Liigassakin. Pelit toki ovat todella tasaisia, pelaat sitten Kooveeta tai RoKia vastaan. Uumoilin ennen kautta Jokipoikia ihan ykkössuosikiksi Ketterän kanssa ja heikon alkukauden jälkeen näyttää kyllä siltä taas. Jokipoikien ja Ketterän lisäksi oletan keväällä kova olevan SaPKon ainakin. Koovee ja IPK on uutta nostaa tällaiseen kastiin, mutta kyllä tuon runkosarjan takia on pakko. TUTO sitten ykköshaastajana. KeuPaa ja Hermestä nyt ei suoraan voi laskea ulos, mutta alustavasti luottoa ei löydy.

Early exit voi koittaa Kooveelle. Helppo heidät on mieltää uudeksi LeKiksi, vaikka touho ei olekkaan (onneksi) ollut farmailua. Se vaan, että kun tuolta revitään pari laina-apua pois, niin joukkue onkin huomattavasti ohuempi. Muilla joukkueilla tätä samaa pelkoa ei ole. Jokipoikien heikkous ehdottomasti maalivahtipeli. Taponen on ollut hyvä, mutta kyllä noin nuoriin vahteihin liittyy ne omat riskinsä. Myös omissa papereissa hän häviää tasollisesti muiden "ennakkosuosikkieni" veskoille. Myös Ketterän tilanne maalivahtipelin suhteen on minulle pieni kysymysmerkki. Lipiäinen ollut erinomainen tällä kaudella, mutta niin monta kautta hän on ollut vain keskiverto, että nytkö hän muka voittaa joukkueilleen pelejä pudotuspeleissä? Vai torjuuko hieman ailahteleva Tervo? Iso kysymysmerkki. IPK, SaPKo ja Koovee tähän tuskin kaatuu, imo Kiviaho, Salminen ja Mäkiniemi on sarjan kovimmat maalivahdit (ainakin heistä, jotka pudotuspeleissä pelaavat).

1. Ketterä
2. Koovee
3. Jokipojat
4. IPK
5. SaPKo
6. TUTO
7. KeuPa
8. Hermes

Toivon todella, että SaPKo ei tule IPK:lle vastaan heti. Vittu se joukkue on peikko nalleille. Kaikki muut joukkueet uskon IPK:n avauskierroksella hoitavan.
 
KalPa, Brad Marchand #63

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miten mahtavat mennä siirtosäännöt maalivahtien osalta? Olisikohan sallittua siirtyä Mestiksestä SM-liigaan missä vaiheessa tahansa. Jos on, niin Mäkiniemi on varmaan lähtökohtaisesti KOOVEE:ssa (edellyttäen toki, että Dostal ja Kolppanen pelikuntoisia). Jos ei ole sallittua, niin siinä tapauksessa Mäkiniemi kaiken järjen mukaan siirtyy Ilvekseen siirtorajalla, milloin se lieneekään.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
En ole seurannut tällä kaudella enää lainapelaajien määrää eri joukkueissa, joten siirtorajan vaikutusta en ossa arvioida loppukaudesta. TuTo saattaa pahimassa tapuksess menettää sekä hyökkäyspäästä että puolustuksesta pelaajia. Nytkin on jouduttu muutamia satunnaisia ottamaan. Lisäksi A-nuorista on pelaajia ollut mukana. Sieltä tulee varmaan korvaajia, jos A-nuoret saavat sarjapaikkansa varmistettua.
Itse veikkasin SaPKo:a pytyn nostajaksi. Tieysti Ketterä oli myös vahava ehdokas. KOOVEE tuli myöhemäässä vaiheessa mieleeni.
IPK ei ihan tullut mieleeni, mutta siellä on nyt hieman yllättyy minut. Jokipojat oli minulle musta hevonen, joka saattaa yllättää. TuTo on sitten tuplamusta hevonen. Mielestäni ei ole paperilla edelliskausien vahvuinen ja on pelannut ailahtelevaisesti. Mutta jos olisi nyt kevään joukkue, niin tiedä sitten mihin eväät riittävät. Maalivaahtiosasto heikkeni jo ja joukkessa vaihtuvuus on ehkä sekoittanut pelaamista. Oletin tai muistelin, että joukuetta vahvistettaisiin vielä keväällä. Saattaa olla, että muisti pettää ja näillä mennään. Jos sairasosastolta vielä Siiki saadaan mukaan, niin hyvä olisi.
Sarja on ollut tasainen ja vielä voi pudotuspelipareihin muutoksia tulla. Kuitenkin 8 joukkuetta alkaa kohta olla selvillä. Järjestys voi hieman muuttua.
 
Sini-puna-valkoinen Savo

always right

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ja alasarjojen palkattomat raatajat
Miten mahtavat mennä siirtosäännöt maalivahtien osalta?
14.02.2020 klo:23.59 siinä se sääntö riippumatta pelipaikasta, vai vieläkö on se "nimettyjien nuorien" sääntö ja kuuluuko edes siihen .... en jaksanu tarkistaa, sori.
 
Viimeksi muokattu:
never say never ;)

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, SaiPa, Pesä
Kerrompa nyt sellaisen pienen tuntemuksen joka jäi viimeisen Ketterä-IPK pelin jälkeen.
Ja nimenomaan IPK:n pelaamisesta jäi sellainen tunne et Iisalmessa on pitkä kevät ja torilla tapaatte.
Tuossa pelissä IPK:n pelaamisessa oli nähtävillä paljon elementtejä joilla kevään pelejä voitetaan. Työn teko oli hyvällä tasolla, valmennus tiesi mihin kohtaan iskeä jolla Ketterän pelaamista saadaan horjutettua, maalivahti pelasi niinkuin joukkueelle pitää pelata (sai kaikkien pasmat sekaisin). Vielä kun saavat oman alueen puolustuksen muutaman naksun tiiviimmäksi niin ei sinne maaleja tehdä. Hyökkäys on jo tarpeeksi hyvää. Tämä tuntemus tuon yhden pelin perusteella, mutta palaset on ja ne muutamat palat kohdalleen niin hyvä heiluu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy