jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
1. Ketterä ja Maso on aikataulussa, hallitseva mestari on suurin ennakkosuosikki minun papereissa ollut alusta asti ja nyt runkkarin viimeisen kolmanneksen käynnistyessä olo on vain vahvistunut. Perustaso on kova, Maso osaa ajoittaa kunnon ja muutama setä alkaa pelata keväällä.
2.Koovee on kova, perustaso on tällä hetkellä kovin. Voittas paskanakin päivänä ja valmennus tietää mitä tämä homma vaatii. Haastas Ketterän jos Tampereen Liigaseurat ei ime pakkia tyhjäksi.
3. Iisalmi, oisin hinannu muuan kiekka sitten jopa ykköseksi mutta nyt käyrä huolestuttaa. Iisalmellakik vaikuttaa Kalpan homma kevään aikana, mutta uskon että taso palaa kun kevät aurinko alkaa paistaa. Näillä näytöillä menettäänkotiedun.
4. Sapko ja Jokipojat tasoissa. Räsäsen jengi on myös aikataulussa mutta loukkaantumiset ja ihme kyykkäykset viimeisen kolmanneksen jengejä vastaan syö uskottavuutta. Jokipo on aina kevään sakki, nyt käyrä on osoittanut ylöspäin alun sekoilun jälkeen. Kokemusta ja nikkareita löytyy. Riittääkö veskari ja erikoistilanteet?!

5. Tuto voi tulla vielä venakkoineen koko sarjan mestariksi. Jännä nähä minkälainen mies itärajan takaa saapuu. Jotenkin kuitenkin olo ettei Turussa tänä vuonna riitä.

6. Muilla ei saumaa, Keupa on hyytymässä ja Hermes putoaa pleijareista ulos. Tilalle tulee Roki tietenkin, son Hermeksen notkahus aina joka Rokille antaa pari kotipeliä lisää. Vantaa ja Peliitat kultainen ananas ja Herpa Hokin kanssa karsinnat selvittää.

Pleijarit alkaa:
Koovee-Roki
Ketterä-Keupa
Jokipojat-Tuto
Sapko-IPK
 
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Toki tyhmältähän se näyttäisi ja tyhmää se myös olisi jos esimerkiksi KeuPa HT ilmoittaisi tavoitteekseen "ehkä joku 9-10 sija vois olla kiva". Mieluummin hieman yläkanttiin oleva tavoite kuin alakanttiin tai ei tavoitetta ollenkaan.

Veikkaan, että Hokilla ensimmäinen Mestis-kausi muutamasta kovasta nimestä huolimatta menee opetteluksi. Myös Peliitat voi laskea pudotuspelien ulkopuolelle ja RoKi on RoKi. Loput yhdeksän voivatkin sitten järjestyä keväällä sarjataulukossa lähes miten tahansa. Tai no Ketterää pidän melko suurena suosikkina, mutta noin niinkuin muuten.

KeuPan sijoituksen veikkaisin olevan runkosarjan osalta suunnilleen samaa luokkaa kuin viime kaudella, sijoille 6-8. TuToon ei oikein riitä usko, mutta eivätköhän kuitenkin pudotuspeleihin etene. Muihin joukkueisiin en ole totta puhuen edes perehtynyt niin tarkasti, että uskaltaisin veikkauksia sen tarkemmin alkaa heittelemään.

Jatkoajan Mestis-toimitus ounastelee KeuPaa koko sarjan jumbosijalle. Noh, se kertonee taas kerran enemmän Jatkoajan Mestis-toimituksesta kuin KeuPasta. Peliittoja veikkailevat myös pudotuspeleihin, mutta itse en keksi kyllä ensimmäistäkään syytä miten tuolla rosterilla oltaisiin 50 pelin jälkeen kahdeksan eniten pisteitä keränneen joukkueen joukossa.
Pitääpä kerrankin tulla pätemään, kun on siihen aihetta. Melko nappiin näyttäisi menevän oma veikkaukseni tämän kauden osalta. Harmi kun ei tullut laitettua kaikkia joukkueita järjestykseen niin voisi verrata nykyiseen sarjataulukkoon. Tämän kirjoituksen perusteella veikkaisin sarjataulukkoveikkaukseni olisi olleen tyyppiluokkaa:

1. Ketterä
2-5. K-Vantaa, KooVee, SaPKo, IPK
6-9. KeuPa, TuTo, Jokipojat,Hermes
10-12. RoKi, Peliitat, Hokki

Suurinpiirtein kaikki oikein, Vantaa ainoana yllätyksenä heittää useamman sijan. Ennen kauden alkua KeuPa asetti joukkueen sisäisesti tavoitteeksi runkosarjan kotiedun ja tämä tavoite sai naureskelua osakseen tällä palstalla. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, ettei tuo tavoite nyt ihan pelkkää haihattelua ollut, vaikka joukkue siitä sijan tai pari jääneekin. Edelleen toistan mielipiteeni siitä, että tavotteiden on tarkoituskin olla mieluummin hieman yläkanttiin (kuin neutraalisti tai alakanttiin) asetettuja, jotta hommassa olisi jotain mieltä.

Jatkoajan kausiennakko sen sijaan hämmentää edelleen. Kuinka oli edes mahdollista, että nämä asiantuntijat saivat KeuPan koko porukan hännille?
 

LoneWolf

Jäsen
Vaikuttaisi siltä, että viimeisen viidenneksen käynnistyessä jokaisella joukkueella on vähintään kohtalaiset panokset vielä pelissä. 7 joukkuetta näyttäisi karkaavan taistelemaan kotiedusta, kun taas loput 5 vääntää siitä viimeisestä paikasta pudotuspeleihin. Kuitenkin kun voitosta saa kolme pistettä, niin tilanne osaa vielä muuttua. Erityisjännä on nuo sijat 3-7 neljän pisteen sisällä.

Jos saa arvata niin Ketterää ei kukaan saa runkkarin aikana kiinni, vaan se lähtee kevään peleihin piikkipaikalta.

IPK:n ja KooVeen pelaajapolitiikasta en ole suoraan sanoen kartalla, että onko siellä montakin kärkipelaajaa liikuteltavissa Liigaan ennen 15.2, mutta jostain syystä on sellainen tunne nämä kaksi kokevat pienen hyytymisen, jonka johdosta SaPKo ja Jokipojat valtaavat 2-3 sijat.

4-7 paikoille asettuvat sitten Kilpa-Veljet ja Peli-Karhut, Toverit Turusta ja KeuPa. Juurikin tuossa järjestyksessä, tai enpä tiedä sittenkään. TuTolla tuntuu olevan hyvä draivi päällä ja KHL-jyrän johdolla se voi mennä vaikka finaaleihin asti, mutta saas nähdä.

Kaikista hankalinta on arvioida sitten ne loput sijat. Hermeksen ja Vantaan valmentajavaihdoksien tuloksia on tässä vaiheessa vaikea määritellä, mutta ainakaan Hokin en usko enää yltävän kasipaikalle. Karsinnoissa K-Espoo tarjoaa kovan vastuksen, mutta Harjula ja Seppänen pitää sarjapaikan kajaanilaisilla.
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olen nyt katsonut Mestis kiekkoa kun Lahden liigataso on mitä on.
Voin rehellisesti sanoa, että juuri tänään Peliitat pelaa ehkä Mestiksen parasta ja voittavinta kiekkoa. Jos ja kun Peliitat saa käyttönsä 'ihannekokoonpanonsa' eli omat + Lahtinen, Nieminen, Gymer, Patrikainen ja Pelicansin huippujunnut, niin en usko että Mestiksessä on yhtään seura joka haluaisi Peliitat vastaansa Play Offeissa: voisi tulla nopea tappio.
Kysymys kuuluukin: kuinka monta noista halutaan Pelicansiin pelailemaan liiga loppuun? Ja haluaako Pelican menestystä Mestiksessa Peliittojen kautta vaiko A-juniorien sarjassa?
Jos Mestis on se mihin saadaan paukkuja, niin mikään ei ole mahdotonta. Peliitat pelasi jo aika hyvällä kokoonpanolla IPK:ta vastaan ja oli ylivoimainen kaikessa. Se on vain yksi peli, mutta siinä ei ollut edes paras mahdollinen Peliitat 2020. Kuntopuntarissa Peliitat taitaa olla ykkönen juuri nyt. Ja tuo on tehty 80% tehoilla kokoonpanon suhteen
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Olen nyt katsonut Mestis kiekkoa kun Lahden liigataso on mitä on.
Voin rehellisesti sanoa, että juuri tänään Peliitat pelaa ehkä Mestiksen parasta ja voittavinta kiekkoa.
Kiva tietää niin ei tarvitse rahaa enää uhrata keväällä playoff kausariin taikka ruutuun. Voidaan siis perua pudotuspelit ja laittaa pysti joukkueelle mikä minun näkemän sarjataulukon mukaan on yhdeksäs. Ilmoitin Mestikselle, että korjaavat virheensä koodissa, kun luulisi täysin ylivoimaisen joukkueen johtavan sarjaa vähintään 30 pisteellä.
 
Jokerit: "Ne, jotka eivät asioista tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta - heille vain hymyilen"
11.12.2011 Taurun mielipide Jokereista Jokerit - Saipa pelissä tilanteessä 5-2:
"Jokerit on kovanluokan jengi. Siellä ei pienipalkkaisia kentälle päästetäkään"

LoneWolf

Jäsen
Kiva tietää niin ei tarvitse rahaa enää uhrata keväällä playoff kausariin taikka ruutuun. Voidaan siis perua pudotuspelit ja laittaa pysti joukkueelle mikä minun näkemän sarjataulukon mukaan on yhdeksäs. Ilmoitin Mestikselle, että korjaavat virheensä koodissa, kun luulisi täysin ylivoimaisen joukkueen johtavan sarjaa vähintään 30 pisteellä.
Nimimerkki @mas59 taisi mainita Peliittojen kunnosta kirjoittaessaan sanat juuri tänään. Sarjataulukon perusteella heinolalaiset tosiaan ovat playoffien ulkopuolella, mutta jos katsotaan vaikka joukkueiden viisi viimeisintä ottelua niin Peliitat on kuntopuntarin perusteella sarjan kovin joukkue, jos otetaan varsinaisen peliajan voitot huomioon.

Sen sijaan sitä en tiedä miten Peliittalauma menestyy keväällä, mutta suunta näyttäisi ainakin tällä hetkellä olevan ylöspäin.
 

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
Farmiroskilta pitäisi evätä playoff-paikka, mutta eipä jäisi montaa seuraa mehukannusta kisaamaan. Se on hienoa että Mestis kiinnostaa nykyisin niiden liigajoukkueiden, jotka ovat jo sössineet menestysmahdollisuutensa, kannattajia. Toivottavasti kaikki tehomiehet pellailevat emäseurassa tai A-junnuissa ja Peliitat lähtee Suoli-sarjaan K-Espoon kustannuksella.
 
Ylläoleva on minun näkemykseni, ei absoluuttinen totuus. Yllättävän usein ne ovat kuitenkin yksi ja sama asia.

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nopeasti katsottuna viimeisen 10 pelin aikana vähintään 2p/ottelu ovat saaneet:
Peliitat
Jokipojat
Ketterä

Alle 1,5p/peli taas:
Hermes
Hokki
Roki
Vantaa
IPK

Virheitä voi olla
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kirjoitin ja perustelin koska yllä olevista palstalle kirjoittaneista kukaan ei näytänytjuuri mainitsevan Peliittoja kevään varteenotettavana joukkueena (vaikka Peliitat oli kehno koko syksyn). Minusta tuo oli vähintäänkin rohkea jollei jopa näytön vastainen mielipide monelta.
Jääkiekossa ole oppinut, että syksyn tuloksilla on niin kovin vähän ennustusarvoa kauden loppuun. Mutta kun kevät lähestyy, niin tuollainen 10 ottelun kuntopuntari antaa usein (ei aina) edustavan kuvan lopputuloksesta.

Paras voittakkon mestiksen: viimeiset 10 kierrosta enustaa että voittaja on joko Peliitat, Jokipojat tai Ketterä. Naurut päälle: ei tämä ole kuolemanvakavaa.

Itse seuraan erikoisesti mihin Pelicans/Pelicans A/ Peliitat lähettää avainpelaajia (niitä joita voi käyttää Mestiksessä). Se ratkaisee Peliitojen sijoituksen
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Kiva tietää niin ei tarvitse rahaa enää uhrata keväällä playoff kausariin taikka ruutuun. Voidaan siis perua pudotuspelit ja laittaa pysti joukkueelle mikä minun näkemän sarjataulukon mukaan on yhdeksäs. Ilmoitin Mestikselle, että korjaavat virheensä koodissa, kun luulisi täysin ylivoimaisen joukkueen johtavan sarjaa vähintään 30 pisteellä.
Noh, mitähän tuohon nyt sanoisi. Peliitat on ollut jotenkin sellainen seura joillekin, että tekee tämä kiekkoa pelaava seura mitä tahansa on se ollut vähintäänkin kiisteltyä pitkin Mestis-taipaletta. Viime vuonna joukkue oli oksettava ja tämän vuoden titteliä en seuran kannattajana jaksa edes arvailla. Ja ei, herne ei ole nenässä.

Mitä yhteistyö- tai farmitouhuun tulee, on Peliitat taloudellisesti itsenäinen seura, joka kiikkuu vain ja ainoastaan päijät-hämäläisen yhteistyön tuloksena edelleen Mestis-kartalla. Systeemi koskettaa kaikkia päijät-hämeen junioreita (Pelicans -polku) ja taidettiinpa Petäjän valmentajaksi tulon yhteydessä puhua myös valmentajapolusta. Jos ja kun tämä nyt on sitä farmiroskailua ihmisten mielestä niin sitten on (vrt @Emryt :n kommentti hieman ylempänä) Perinteisestihän joukkueen parhaat ei Ligan kelvanneet pelaajat on suunnanneet Imatralle :)

Peliitat on pelannut joulun jälkeen hyvää kiekkoa. Syy sijoitukseen sarjataulukossa löytyy syksyn sysimustista hetkistä, jolloin omat virheet (ja tottakai myös vastustajien parempi peli) maksoivat hemmetin monta pistettä. Pistetili on karttunut paremmin sitä mukaan kun oma peli on saatu virheettömämmäksi.
 
Koetelkaa kaikkea - pitäkää paras
-J.V. Snellman-

Knap

Jäsen
Just nyt en osaisi kyllä nostaa oikein yhtään joukkuetta esille. Yleensä Playoffsien alkaessa on pystynyt aika hyvin ennustamaan jatkoon menijät, mutta jos parit olisi tämän hetkisillä sijoituksilla, niin en uskaltaisi edes Ketterä - Hermestä veikata. Hermeskin aika osuvalla ajoituksella palkkasi tuon Maukan ja nään tässä hyvin paljon samaa kuin viime kauden IPK:n Toman palkkauksessa. Sillä IPK:n viime kauden lennolla olisi voinut mennä pitkälle.

Toinen mikä osuu kyllä silmään, niin yleensähän sarja on ollut enemmän tasainen tuosta sijoilta 6. alaspäin, nyt kaikilla sijoilla 1.-7. on täysi mahdollisuus kotietuun ja oikeastaan pudotuspelipaikat on jo jaettu. Tavallaan harmi, koska Peliittojen ja RoKin virhe on myös ihailtavaa, mutta en vain usko Hermeksen nykyvireellänsä tippuvan tuosta. Kotiedusta tulee tosiaan kinkkinen taistelu, Ketterä nyt on varma ykkönen, mutta sijat 2.-4. Kooveella on huono vaihe, ja aivan todella vaikea otteluohjelma tamperelaisilla. IPK:lla ihan hyvä vire nyt jälleen, mutta kun yhdistetään tuo käsittämätön loukkaantumissuma ja myös kohtalaisen vaikeat ottelut, niin saa nähdä. Tosin IPK:lla pari peliä vähemmän kuin haastajilla. Uskon jopa siihen, että Koovee tippuu tuosta kotietu paikalta lopulta pois ja siihen nousee 3/4 IPK, SaPKo, Jokipojat tai TUTO.
 
KalPa, Brad Marchand #63

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
IPK:lla ihan hyvä vire nyt jälleen, mutta kun yhdistetään tuo käsittämätön loukkaantumissuma ja myös kohtalaisen vaikeat ottelut, niin saa nähdä.
Huominen IPK:n ja TuTon välinen peli on mielenkiintoinen, kun joukkueet mahdollisesti (ja toivottavasti) kohtaavat pleijareitten ensimmäisellä kierroksella. Jotain kertoo joukkueitten välisistä voimasuhteista, jos TuTo onnistuu viikon sisällä voittamaan IPK:n toisen kerran. Onko tietoa, koska Aleksi Hämäläinen palaa joukkueeseen?
 

Knap

Jäsen
Huominen IPK:n ja TuTon välinen peli on mielenkiintoinen, kun joukkueet mahdollisesti (ja toivottavasti) kohtaavat pleijareitten ensimmäisellä kierroksella. Jotain kertoo joukkueitten välisistä voimasuhteista, jos TuTo onnistuu viikon sisällä voittamaan IPK:n toisen kerran. Onko tietoa, koska Aleksi Hämäläinen palaa joukkueeseen?
IPK tiedotti loukkaantuneista, eikä Hämäläisestä ollut vielä mitään tietoa. Muutenkin puuttuu kolme parasta keskushyökkääjää ja kaksi runkopakkia, niin en itse vielä anna liian suurta painoarvoa huomiselle pelille. TUTO ja IPK olisi kyllä mielenkiintoinen pudotuspelipari näiden kuumien mähinöiden takia ja siksi, että kummallakin on aika fyysinen ja pudotuspelinippu kasassa.
 
KalPa, Brad Marchand #63

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Taistelu kotiedusta on kohtuullisen kiimainen ja tasainen. Sijat 2-5 ovat tasapisteissä ja ei Jokipojatkaan ole liian kaukana. Runkosarja kyllä saa arvoisensa päätöksen.
 
Jokerit: "Ne, jotka eivät asioista tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta - heille vain hymyilen"
11.12.2011 Taurun mielipide Jokereista Jokerit - Saipa pelissä tilanteessä 5-2:
"Jokerit on kovanluokan jengi. Siellä ei pienipalkkaisia kentälle päästetäkään"

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Pohjillakin kannattaa pelata sen mitä pystyy on nimittäin niin että Suomisarjasta saattaa tulla ihan potentiaalinen haaste karsinnoissa eteen.

Alakerta on

Nieminen MV

Taipalus-Linke
Kettukangas-Kokkonen
Elgbacka-Ramirez / joku muu

Kyllä tuolla Mestisjoukkueen haastaa. Ero tulee tietysti kauden aikana pelattujen pelien tasosta, mutta aika kova paketti on Espoossa kasassa.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”
Katselin illalla Espoon pelin Raahea vastaan ja täytyy sanoa, että varsinkin hyökkäyspäässä peli kulki todella mallikkaasti eikä puolustustuskaan pihalla ollut, vaikka siellä ei pelannut Taipalus, Linke ja Elgbacka. Kiekko-Espoolla on suhteellisen laaja tasainen rosteri, joten reserviäkin löytyy loukkaantumisten varalle. Saa Mestiksen karsija olla varuillaan, vaikka ennakkosuosikki toki on.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

Emryt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet kotimaiset sarjat
KEspoon nousua kyllä toivon, mutta Hokin putoaminen olisi sääli. Pitää vain toivoa, että Peli-iitat, RoKi ja Kvantaa konttaavat loppukauden *hymiö*
 
Ylläoleva on minun näkemykseni, ei absoluuttinen totuus. Yllättävän usein ne ovat kuitenkin yksi ja sama asia.

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, Helsingin Jokerit ry, Avs, Man United
KEspoon nousua kyllä toivon, mutta Hokin putoaminen olisi sääli. Pitää vain toivoa, että Peli-iitat, RoKi ja Kvantaa konttaavat loppukauden *hymiö*
Noista kolmesta Peliittacans ja Kivajokerit joutaa alemmas.

Kyllä tuolla Mestisjoukkueen haastaa. Ero tulee tietysti kauden aikana pelattujen pelien tasosta, mutta aika kova paketti on Espoossa kasassa.
Pelinopeus on se, missä Suomi-sarjalainen jää jälkeen. Ero on nimittäin valtava. Vaikkakin Espoolla on kovia sarjoja pelanneita ukkoja, mutta kun on koko kauden vedetty Suomi-sarjan vauhtia, Mestisjoukkue tulee viemään ainakin pari ensimmäistä peliä sen turvin.

Muistan kun Ketterä läpsytteli viimeisen Suomi-sarjakauden voittamalla joitain pelejä vain ilmestymällä paikalle. Sitten kun pelattiin ensimmäinen karsintaottelu Iisalmessa, niin ei ollut mitään palaa. Hirsolla on iso tehtävä valmistaa joukkuetta tuleviin karsintoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Alikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Boston
Taistelu kotiedusta on kohtuullisen kiimainen ja tasainen. Sijat 2-5 ovat tasapisteissä ja ei Jokipojatkaan ole liian kaukana. Runkosarja kyllä saa arvoisensa päätöksen.
Jokipojilla ja IPK:lla vieläpä pari ottelua vähemmän kuin KooVee:llä jaSaPkolla.
 
TUTO tulee runkosarjassa toiseksi, IPK ehkä kolmas, viimeinen kotietu on sitten SaPKo/Jokipojat parivaljakon heiniä.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

Knap

Jäsen
Se joka saa KeuPan vastaansa käy kylmät tälläkin kaudella. #keväänjoukkue... ;)
KeuPan kai mieluiten noista TOP-8 joukkueista vastaan ottaisi. KeuPa ollut todella ailahteleva koko kauden ja nyt taas kevyt neljän ottelun tappioputki menossa. Ehkä jopa se alkukauden hyvä vire jopa hieman hämäsi, kun viimeist 25 pelin otannalla KeuPa olisi toisiksi viimeinen tässä sarjassa. Tähän kun yhdistetään vielä toiseksi huonoin ylivoima sarjassa ja epävarma veskatilanne (Jos Parkkinen lähtee Liigaan).

Kai se kuvastaa myös sarjan tilannetta, että en minä IPK:lle haluaisi KeuPaa vastaan, mutta en kyllä ketään muutakaan noista tämän hetkisistä pudotuspelijoukkueista.
 
KalPa, Brad Marchand #63
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy