Mestiksen yleisömäärät

  • 361 249
  • 1 767

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuusa kun tykkää näistä 5 ottelun keskiarvoista niin laskin puolestasi Jukureiden 5 viimeistä kotiottelua, ka. 1302.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tuusa kun tykkää näistä 5 ottelun keskiarvoista niin laskin puolestasi Jukureiden 5 viimeistä kotiottelua, ka. 1302.

No tuohan on jopa kohtuullisen kovaa kamaa, jos vertaa aikaisempiin kausiin:

Koodi:
2014-15 keskiarvo 1429 (23 kotiottelua)
2013-14 keskiarvo 1737
2012-13 keskiarvo 1230
2011-12 keskiarvo 1280
2010-11 keskiarvo 1252
2009-10 keskiarvo 1174
2008-09 keskiarvo 1165
2007-08 keskiarvo 1256
2006-07 keskiarvo 1268
2005-06 keskiarvo 1232
2004-05 keskiarvo xxxx
2003-04 keskiarvo 1199
2002-03 keskiarvo 1305
2001-02 keskiarvo 1328
2000-01 keskiarvo 1406
 

Steus

Jäsen
"Lukee kuin piru Raamattua" osuu aika monen jatkislaisen kohdalle, kun tilastoja vertaillaan... Minusta Mikkelin yleisömäärät ovat olleet ihan positiivinen signaali sen osalta, että kylässä ei ihan vielä olla luovutettu. "The kausi" nyt toki oli jo viime kaudella, mutta uskoisin jokaisella paikkakunnalla yleisömäärien kasvavan perinteiseen tapaan näin kauden lähetyessä loppuaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Viime kauden yleisökeskiarvo on kyllä mielestäni edelleen suuri mysteeri. Toki mestaruuden jälkimainingeissa saatu lisää katsojia, mutta ainakaan täkäläiset eivät jaksa hirveän kauaa muistella edelliskauden menestystä, jos samalla tulee kaukalossa turpaan minkä kerkiää. Vaikka esim. kausareita olisi myyty tuo 400 kappaletta "tavallisen" (eli se 1200-1300) yleisömäärän päälle, niin nekin lasketaan yleisömäärään ainoastaan jos kausari on portilla käytetty lukulaitteen kautta. Syksyllä -13 uskon siis että yleisömäärä on hyvinkin ollut tuo ilmoitettu, mutta ihmettelen millä yleisömäärä saatiin pidettyä hyvänä myös kauden edetessä, keväällähän ei ollut mitenkään sanottua edes pleijjareihin pääsy.

Tällä kaudella varmaankin mahdollista päästä loppukirillä 1500:aan, ainakin jos joukkue alkaisi napsimaan vihdoin myös kotivoittoja. TUTO muuten mennyt näköjään yleisö-ka:ssa Jukureiden ohi.

Loppukauden yleisömääristä tuli mieleen, onkohan esimerkiksi Kajaanissa tai Savonlinnassa nähtävissä minkälaista yleisöinnostusta joukkueen hyvien otteiden seurauksena? Toivoisi että näillä paikkakunnilla päästäisiin runkosarjan lopussa ainakin yli 800 katsojan ottelukohtaisiin keskiarvoihin.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
TUTO muuten mennyt näköjään yleisö-ka:ssa Jukureiden ohi.
Olen positiivisesti yllättynyt Tovereiden katsojamääristä, kun kasareiden ja lippujen hintoja nostettiin aika paljon tälle kaudelle eikä ilmaislippuja ole jaettu toisin kuin aiemmilla kausilla.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Loppukauden yleisömääristä tuli mieleen, onkohan esimerkiksi Kajaanissa tai Savonlinnassa nähtävissä minkälaista yleisöinnostusta joukkueen hyvien otteiden seurauksena? Toivoisi että näillä paikkakunnilla päästäisiin runkosarjan lopussa ainakin yli 800 katsojan ottelukohtaisiin keskiarvoihin.

Toivoa sopii, mutta en usko. Pitäisi voittaa noin 20 kertaa peräkkäin, että halliin alkaisi valua muitakin kuin ne 700 perusjantteria, jotka istuvat omilla iänikuisilla paikoillaan. 11. päivä alueen yrittäjtä tarjoavat Jyp-Akatemia pelin ja ennen Joulua yksi paikallinen yrittäjä tarjosi kansalle 2000 lippua. Silti paikalle ei päässäyt lähellekään noin montaa, vaikka juttujen mukaan kaikki liput jaettiin...

Sochissa jutustelin yhtenä iltana imatralaisen entisen kiekkoilijan kanssa niin sanoi, että Talvisalo on siitä hauska paikka pelata, että aina on paikalla sama 700-800 katsojaa pelataanpa sitten mitä ottelua tahansa, vaikka Suomisarjan runkosarjaa.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Onhan tätä aihetta selvitellyt viime keväänä parivaljakko https://www.theseus.fi/handle/10024/75883 Niemimaa & Suhonen lopputyönään. Nopeasti analysoituna pinttyneet fanit jaksavat käydä, nuorempi sukupolvi massaltaan pienempää ja ei tunnu kiinnostavan kiekko enää samalla tavalla kuin ennen. Liekö vuodet suomisarjassa tehneet ns. kadotetun sukupolven. Lisäksi SaPKo jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Ja eihän se ole helppoa muuttotappioalueella kasvattaa yleisömääriä ja vielä lama-aikana. Lisäksi vanhempi vakikaarti väistämättä joka vuosi vähenee.
 

Lätkä

Jäsen
Kirjoitetaan nyt hiukan paikkaunnasta, joka yleisömääriltään on mestiksen pohjasakkaa, suhteutettuna kaupungin väkilukuun. Tämä kaupunki tunnetaan nimellä Kajaani.

Kaupungin väkiluku on liki 40 000 asukasta, mutta halliin ei saada muutamaa peliä lukuunottamatta 700-800 katsojaa enempää lehtereille. Tuota irrationaalisuutta ei voi millään käsittää...vieläpä, kun kivenheiton päässä on 10 000 asukkaan Sotkamo jonka puikkopallopeleissä on seuraamassa matseissa, kuin matseissa useita tuhansia katsojia.

Mikä tässä Kajaanin touhussa oikein mättää? Menestyksen piikkiin onnettomia katsojalukuja ei ainakaan voi laittaa, koska Hokki taistelee vuodesta toiseen mestiksen kärkikahinoissa. Pohdiskeltuani, mitä yleisömäärien kasvattamiseksi voisi tehdä, Olisko se raivokas medianäkyvyys...tosin jollain tasolla sitäkin on kokeiltu, Tulokset tosin olleet varsin laihoja. Mutta mitä sitten pitäisi tehdä asian hyväksi?

Kajaanin jäähalli on 26 vuotta vanha ja kosmeettisilla facelift:llä hallia on saneerattu, mutta todelliset teot ovat kuitenkin loistaneet poissaolollaan. Teot ovat olleet pikemminkin kosmetiikkaa. Olisiko aika pävittää "Hoki"-areena tämän päivän vaatimuksia vastaavaksi. Käytännössä tämä tarkoitaisi kunnollisia ravintotiloja, firmoille aitoita ja katsomopaikkojen kasvattamista. Siitäkin huolimatta, että ikipessimistit huutaa, "eihän se nytkään ole missään pelissä täynnä"! Ei ole ei, mutta ei ole 17 000 katsojaa vetävä Ratinan stadion Tampereellakaan, kuin aniharvoin, mutta tulevaisuutta ajatellen siellä on toimittu oikein. Stadion mahdollistaa tapahtumissa suurempia katsojamääriä ja mitä useammin puitteet suo niille mahdollisuuden, niin sitä useammin niitä järjestetään ja kansa löytää stadionille tiensä. Miksipä malli ei toimisi Kajaanin kohdallakin, toki pienemmässä mittakaavassa.

Kajaanin jäähallilla on nykykatsojamääristä huolimatta huutava tarve täydelliselle saneeraukselle, jossa katsomotilat laajennetaan(esim. 4000 katsojapaikkaan), ravintolatilat nykyaikaistetaan ja eritoten mediaparvi pääkatsomon päälle on elinehto. Se mahdollistaa. jopa maajoukkuepelien saamiset Kajaaniin, Tässä on kyse hallin imagosta jääkiekkopäättäjien silmissä.

Ed.main. toimilla uskoisin olevan oleva suuri merkitys nykykatsojamääriin. Uudistusten jälkeen Kajaanissakin voitaisiin alkaa odottaa 1500-2500 katsojan yleisömääriä Hokin peleihin. Homma vaan tarvitsee sanojen sijaan tekoja!

Lopuksi vielä eräs seikka. Tällaiset lisenssilässytykset, suljetut sarjat...nämä eivät ole ikuisia. Historia on todistanut, että kaikki imperiumit ovat kaatuvat jossain vaihessa. Jokainen, joka on historiaa lukenut ymmärtää todellisuuden näiden kohdalla. Tämä vuoksi Kajaanin jäähalli olisi syytä päivittää pikavauhtia, kun vielä rakennuskustannukset ovat tällä hetkellä pohjamudissa. Ja ku päivä koettaa, että Kajaanillekin mahdollistuu tilaisuus pelata liigaa, niin hallin puolesta se ei jää kiinni.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Kirjoitetaan nyt hiukan paikkaunnasta, joka yleisömääriltään on mestiksen pohjasakkaa, suhteutettuna kaupungin väkilukuun. Tämä kaupunki tunnetaan nimellä Kajaani.
Hyvin tiivistetty palstaveli Lätkältä. Viime kaudella läheltä Hokin markkinointia seuranneena huomasin, että suurikaan panostus ja työmäärä sillä saralla ei niitä uusia katsojia halliin tuonut. Olosuhteet näyttelevät tässä valtavan suurta osaa.

Uudet VIP-tilat ovat "ihan kivat" ja niissä porukka näyttää viihtyvän, mutta satunnaiskatsojia tämä ei tuo. Videotaulukin oli kuulemma tulossa täksi kaudeksi, mutta eipä ole näkynyt. Hyvin edellä Lätkä listasikin jo nuo tarpeet, jolla ottelutapahtumista tehtäisi mielekkäitä ja houkuttelevia.

Ainoa ongelmahan on sitten raha. Kaupungilla näyttää olevan vaikeuksia jopa teiden kunnossapidossa ja seuran oma taloustilanne tiedetään, joten ainoa vaihtoehto taitaisi olla yksityinen rahoittaja/rahoittajat.

Jäädään odottamaan. Ehkä vielä joku kaunis päivä.
 

Tippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko
Onko seuroilla ollut tähän kierokseen joku älytön panostus markkinointiin, vai onko Mestis-kiekko muuten vaan kiinnostanut ihmisiä, koska illan kierroksen yleisömäärät ovat ylittäneet jokaisella paikkakunnalla kauden keskiarvon:

Hokki - KooKoo 869 (ka. 784)
KeuPa HT - Kiekko-Vantaa 930 (ka. 590)
TuTo - LeKi 2021 (ka. 1462)
Peliitat - Jukurit 1402 (ka. 505)
SaPKo - JYP-Akatemia 1519 (ka. 809)

Peukkua jokaiselle paikkakunnalle, paitsi Kajaaniin varovainen peukku.
 

Steus

Jäsen
Hokki - KooKoo 869 (ka. 784)
KeuPa HT - Kiekko-Vantaa 930 (ka. 590)
TuTo - LeKi 2021 (ka. 1462)
Peliitat - Jukurit 1402 (ka. 505)
SaPKo - JYP-Akatemia 1519 (ka. 809)

Keuruulla koululaiset ilmaseksi -> vanhempia mukana
Turussa opiskelijat ilmaiseksi ja kotitulostakuu -> kaksi yhden hinnalla
Peliitoilla sähkönjakelufirmalta 1200 lippua jakoon
Savonlinnassa ilmaispeli
Kajaanissa päätyyn kaksi yhden hinnalla.

Kolme kotivoittoa ja Kajaanissa todella tapahtumarikas ottelu, eiköhän jokaisesta noista joku "ylimääräinen" löydä vielä toistekin lehtereille :)
Toivottavasti myös Heinolassa mennään vielä kannustamaan, kun joukkue kamppailee pudotuspelipaikasta.

Kyllähän tuo taukokin varmasti vaikuttaa, itsellä on ainakin kädet sauhunneet jo pääsystä hallille!
 

Tippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko
No jo ajattelinkin, että ei nyt sentään Mestiksessä normaalihintaisilla lipuilla tommosia yleisömääriä saada aikaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Kai sen nyt jo uskaltaa tunnustaa: KeuPa HT
Keuruulla koululaiset ilmaseksi -> vanhempia mukana

Eikä vain ilmaiseksi, vaan tämä oli osa erilaista koulupäivää! Olihan siellä vilskettä ja vipinää ja pelin seuraaminen hieman haastavaa, kun porukkaa oli lähes yhtä paljon kuin viime kauden ratkaisevassa SS-finaalissa. 400 koululaista opettajineen sekä muutama alaluokkalaisten vanhempi vielä siihen päälle. Hyvää meteliä kyllä pitivät läpi ottelun! Siitä saivat vielä joukkueeltakin erityisen kiitoksen.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Turussa opiskelijat ilmaiseksi ja kotitulostakuu -> kaksi yhden hinnalla
Tähän lisäksi vielä uusi Lähiöpeli-konsepti:
Keskiviikon ottelussa TUTO kokeilee myös uutta Lähiöpeli-konseptia. Lähiöpelin ideana on tarjota lähiöissä asuville ihmisille mahdollisuus päästä matsiin, TUTOn ja lähiössä vaikuttavien yritysten yhteistyön avulla. Keskiviikon ensimmäinen Lähiöpeli on Raunistulan lähiöpeli.

"Ensimmäiseksi lähiöksi valikoitui Raunistula ihan siitä syystä, että TUTOn toimistolla opintoihin liittyvää työharjoittelua tekevä TUTO-pelaaja Anton Kokkonen on kotoisin Raunistulan kulmilta", kertoo TUTOn toimitusjohtaja Dani Aavinen.

Kokkonen on hankkinut Raunistulan alueelta pieniä yrityksiä yhteistyöhön, käynyt paikallisessa koulussa sekä tehnyt yhteistyötä myös asukasyhdistyksen kanssa.

"Yritykset mahdollistavat lippuja jakamalla sen, että Raunistulan alueen asukkaille tarjoutuu tällainen spesiaalimahdollisuus päästä tähän otteluun. Jos konsepti vaikuttaa hyvältä, niin alamme järjestää näitä pikkuhiljaa lähiö kerrallaan", Aavinen jatkaa.

Yritykset Raunistulasta ovat hankkineet lippuja otteluun ja alueen koululaisiakin saatiin peliin, minkä uskoisin vaikuttaneen ennätysyleisömäärään. Hyvä ajatus sinänsä markkinoida joukkuetta lähiö kerrallaan sen sijaan, että mainostaa vain geneerisesti kaikille.
 

Steus

Jäsen
TuTon suunnilla on ollut kyllä hyvää pöhinää pitkin kautta. Vaikka kieltämättä lähes aina meikäläisen takalaudassa kolisee primitiivinen kilpailu-/vertailuhenkinen ajatus "eivät maksa täyttä hintaa -> ei voi laskea yleisömääriin" (paitsi Kouvolassa), niin fakta on se, että enemmän Marlilla pyörivät katsojat kuluttavat rahaa TuTon kassaan kuin ne jotka ovat jossain kaupungilla vetämässä tärpättiä = profit.

Ehdottoman samaa mieltä tuosta tarkennetusta kohderyhmästä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Komeita yleisömääriä Mestiksessä keskiviikkona! Hienoa, että monella pienemmällä Mestis-paikkakunnalla riitti väkeä. Heinolassa uumoiltiin yleisöä olevan paikalla jopa enemmän kuin tuo ilmoitettu 1402.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kauden lopuksi pääsee taas mestisjohto ylpeänä kertomaan että yleisöennätys tuli ja tuote kunnossa.
 

Oadie

Jäsen
TuTon suunnilla on ollut kyllä hyvää pöhinää pitkin kautta. Vaikka kieltämättä lähes aina meikäläisen takalaudassa kolisee primitiivinen kilpailu-/vertailuhenkinen ajatus "eivät maksa täyttä hintaa -> ei voi laskea yleisömääriin" (paitsi Kouvolassa), niin fakta on se, että enemmän Marlilla pyörivät katsojat kuluttavat rahaa TuTon kassaan kuin ne jotka ovat jossain kaupungilla vetämässä tärpättiä = profit.

Sama. Keskiviikkomatsi ja päätybaarit täynnä. Opiskelijat imivät varmasti kaljaa ja vetivät nakkipiirakkaa sen verran että kannatti ilmaiseksi haalareissa sisään päästää. Mutta muutenkin porukkaa oli paljon eikä vain opiskelijoita. Kai nuo lähiön firmat jonkun euron noista lipuista ovat maksaneet. Ja TUTO:llahan taitaa yksittäisen lipun hinta olla Mestiksen kalleimpia (18 €). Jos tuolla reilu puoletkin oli noita niin ilta oli varmasti positiivinen kaikin puolin. Huomattavasti mukavampi seurata peliäkin kun hallilla on väkeä ja tunnelmaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joo, nykyään pitää olla iloinen, jos kansaa saadaan Mestis-peleihin vaikka sitten vapaalipuilla tai kakkukahvihoukuttimella.

TuTo on hyvä esimerkki siitä, että tuleen ei saa jäädä makaamaan, vaan aina kannattaa ainakin yrittää. Viime kausina on tosin ollut niin monenlaisia kokeiluja, että ainakin tällainen satunnainen sivustaseuraaja on niistä ja ennen kaikkea niiden onnistumisista aika pihalla.

Oli se hallikapasiteetti/yleisömäärät-yhtälössä varsin houkutelleva TuTo-kortti, millä pääsi näkemään pelit melkein ilmaiseksi - jos halli ei ollut täynnä. Onko se vielä käytössä ja kuinka homma skulasi?

Sitten oli vissiin jotain vaihtokauppa/yhteistyökorttia Interin kanssa?

Nyt oli sitten ainakin syksyllä tuo systeemi, jossa edellispelin yleisömäärä määritti seuraavan matsin lipun hinnan. Onko se vielä käytössä? Mitä vaikutuksia tällä oli?

Näistä kuulisi mielellään jotain yhteenvetoa ihan senkin takia, että jos on joku toimiva konsepti, eikä vain hetken kikkakolmonen, niin sitä kannattaisi ajaa pitkäjänteisesti ja kopioida härskisti muuallakin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TUTO-Kortti muuttui täksi kaudeksi Rebels-kortiksi, jolla pääsee siis virallisesti kannattajaktsomoon (B-katsomoon). Hieman siis muuttui täksi kaudeksi.
Homma varmaan toimi ihan kohtalaisesti ainakin kävijöiden mielestä. Toimiston kantaa tähän en tiedä. Veikkaan että tässä katsottiin homman olevan hieman siinä ja siinä.
Inter/TUTO- yhteiskortti oli niin hankala yhtälö, että se taisi jäädä vain tiettyjen yksittäisten hankkimaksi (jos löysivät paikan mistä sellainen hankkia). En usko, että se poiki juurikaan mitään.
Yleisömäärä - lipun hinta oli kokeilu. Sitä kait tutkitaan nyt, mikä vaikutus sillä oli. Eivät ole täysin tuominneet sitä. Kyllä sillä hiukan saatiin ylläpidettyä katsojamääriä, mutta ihan sitä ei saatu varmaan mitä toivottiin.
Edelleen on voimassa "voittotakuu" eli esim. suoran tappion jälkeen kaksi yhden hinalla.
Toisaalta kun erilaisia juttuja kokeilee ja käyttää, niin niitä vertailessa saatetaan löytää yksi positiivinen asia ja seuraavalla kaudella voidaan taas kokeilla jotain muuta.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tässä on Mestiksen yleisömäärät runkosarjassa kaudelta 2014-2015.
Suluissa ovat edelliskauden yleisömäärät.

1. KooKoo 2117 (1985) +6,7%
2. TuTo 1536 (1788) -14,1%
3. Jukurit 1470 (1737) -15,4%
4. SaPKo 808 (850) -4,9%
5. Hokki 802
6. KeuPa 578
7. K-Vantaa 564
8. JYP-Akat. 515 (615) -16,2%
9. Peliitat 497 (510) -2,5%
10. LeKi 311 (355) -12,4%

Jos joku ystävällinen sielu löytäisi jostain viime kauden yleisömäärät myös vielä muutamalle joukkueelle (Hokki, KeuPa ja K-Vantaa), niin ne voi lisätä tähän ketjuun.

Olen todella ihmeissäni siitä miten Jukureiden ja TuTon yleisömäärät ovat laskeneet noin selvästi edelliskauteen verrattuna, mutta KooKoon yleisömäärät ovat nousseet?!?!?

Tuota voi aina selitellä vaikka liki-ilmaisten TuTo-korttien puuttumisella, mutta kannattajien olisi Turussa ja Mikkelissä luullut aktivoituvan tälle kaudelle huomattavasti, sillä panokset ovat ko. paikkakunnilla todella suuret mahdollista liigapaikkaa ajatellen. KooKoon yleisömäärä on taas jopa yllättävän hyvä huomioiden käytännössä melkein panoksettoman kauden.

TuTon tai Jukureiden voittaessa Mestiksen yleisömäärilläkin voi olla merkitystä, jos nyt noilla kabinettitouhuilla on enää mitään merkitystä. Voi olla, että paikka on saunottu kuntoon jo syksymmällä.
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Onko Mazaa viimekauden keskiarvoissa pleijarit mukana?
Kyseessä ovat runkosarjan lukemat.

Hokki, KeuPa ja K-Vantaa ovat vielä vailla viime kauden yleisökeskiarvoja. Aikaisemmilta kausilta luvut on löydettävissä keskustelupalstoilta, mutta ilmeisesti viime kauden osalta nuo luvut ovat ainoastaan liiton toimiston pöydältä modernissa A4-muodossa.

"Suomen Jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan tietojärjestelmää uusitaan tällä hetkellä (vuonna 2013), vastauksen mukaan tilastojen uusiminen aiheuttaa sen ettei lukuja ole tällä hetkellä (vuonna 2013) netissä."

Puuhastelun Suomenmestarit taas asialla, toisaalta tuo ei yllätä minua yhtään.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
"Suomen Jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan tietojärjestelmää uusitaan tällä hetkellä (vuonna 2013), vastauksen mukaan tilastojen uusiminen aiheuttaa sen ettei lukuja ole tällä hetkellä (vuonna 2013) netissä."

Puuhastelun Suomenmestarit taas asialla, toisaalta tuo ei yllätä minua yhtään.

Ähihii.. Neuvostoliitossa aikoinaan tilastot piti ennen julkaisua muokata sopiviksi omaan käyttöön. Todellisuudella ei ollut mitään tekemistä tilastoinnin kanssa. Kiekkoliitossa on vielä tämä työ kesken. Kyllä ne sieltä joskus tulevat. Samalla julkaistaan Tiitisen lista ja avataan liiga.

Olen kyllä positiivisesti yllättynyt KooKoon yleisökeskiarvosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös