Viestin lähetti Tarinankertoja
Eihän sitä’ tarvitse muualle muuttaa. Kyse on siitä, että junnutoiminta on mielekästä ja laadukasta sinänsä. On sitä edustusjoukkuetta tai ei.
Laatua ja mielekkyyttä on varmasti. Se ei vain riitä, jos sitä "maalia" ei näy. Se maali on pelata oman kaupungin jengissä. Nähdä se tavoite.
Esimerkki: Aloittaako juniori A pelaamaan koripalloa, jos kaupungissa ei ole menestyvää koripallojoukkuetta? Voi aloittaa.
Aloittaako juniori B pelaamaan koripalloa, jos kaupungissa on mielenkiintoinen joukkue, missä on juniorille samaistumisenkohteita? Helpommin.
Tästä on kyse.
Viestin lähetti Tarinankertoja
En, mutta tässähän se juju on. Liigapaikkakunnilla on lähdetty nollasta. Joka laji lähtee nollasta. Se syntyy alhaalta ylöspäin. Kukaan ei vuonna 28 ollut synnyttämässä jääkiekkoa ylhäältä päin, vaan jotkut halusivat kokeilla millaista tuo kummallinen laji on. Ja kas alkuvuosikymmenet Tampere dominoi sarjoja.
Missaat nyt sen faktan, että noina vuosina kun nykyiset SM-liigajoukkueet ovat nousseet korkeimmalle sarjatasolle liiga on ollut avoin. Nyky Mestis-seuroilla ei ole samoja kortteja käsissään.
Ei tässä ilmaiseksi olla mitään pyytämässä, vaan sitä mahdollisuutta mikä Ässillä, SaiPalla, Kerholla, Pelicansilla ja Kärpilläkin oli.
Viestin lähetti Tarinankertoja
Kiva harrastus, ajateltiin muuallakin. Mukaan tulivat monet nykyiset Liigapaikkakunnat. Perustettiin seuroja, joihin haalittiin harrastajia. Vaasassa taidettiin harrasta painia, kun Hämeenlinnalaiset menivät innokkaina kaukaloon lyömään pikkumustaa.
Mitä perinteet on sinulle? Menestystä?
Samallalailla Vaasassa on luisteltu järven/lammenjäällä. VPS pelasi jääkiekkoa takuulla samaan aikaan kuin Tarmo. Sport jatkoi sitten siitä. Onko se, että Sport ei menestynyt se miksi se ei saisi ansaita rakentaan menestystä nytkään?
Viestin lähetti Tarinankertoja
Ei tyhjästä mitään polaksta. Vaasassa ollaan vasta muutamia vuosia tehty töitä Liigakiekkoilun eteen. eis se synny siinä ajassa. Tarvitaan ensin se ”kriittinen massa”. Jos odottaa että ”kriittisen massan” synnyttää menestys, on taru lyhyt ja loppu nolo. Tästä on esimerkkejä joka lajista. ”kriittisen massan” kasvattaminen lähtee sieltä junnupuolelta.
Tätä kriittistä massaa ei voi kasvattaa suljetun liigan aikana. Jos liiga olisi avoin kriittinen massa varmasti kasvaisi. Kuka tietää kuinka moni tällä kaudella kiekkoa Vaasassa ensi kertaa kiekkoa seurannut liittyy tuohon kriittiseen massaan, jos sarja säilyy avonaisena.
Nyky liigajoukkueet ovat saaneet KalPaa lukuunottamatta pelata aina urheilullisessa sarjassa. Niillä on ollut enemmän aikaa kasvattaa tuota kriittistä massaa semmoisilla olosuhteilla, mitä suljetun sarjan aikaiset Mestis-jengit eivät ole saaneet.
Sportin juniorituotanto on hyvää. Se on KooKoon ja Haukkojen kanssa divarin kärkeä. Se vaatii myös olosuhteita kasvaakseen. Jos sarja olisi avonainen niin ei menisi montaa vuotta niin kaikki ikäluokat olisivat SM-tasolla. Jälleen kerran olosuhteet verrattuna SM-lligajoukkeisiin eivät ole samanlaiset.
Viestin lähetti Tarinankertoja
Toistaiseksi. Entäpä 20 vuoden kuluttua? Kuka tietää
Tässä olet kyllä oikeassa, varsinkin jos tämä maanlaajuisen jääkiekkoilun tappaminen jatkuu.
Viestin lähetti Tarinankertoja
Ymmärrän tämän, mutta se EI coi olla edellytys fanijoukon kasvattamiseksi. tästä on kysymys. Liigapaikka (tai mahdollisuus) auttaa, mutta sen varaan EI voi laskea, tai ollaan metsässä.
Et tunnu ymmärtävän. Olisiko Ilveksellä samansuuruinen kriittinen massa, jos se olisi pelannut samanlaisen kiekkohistorian kuin Sport?
Jääkiekko on urheilua ja jos viet siitä pois urheilullisuuden niin ei se enää kiinnosta. Kriittinen massa/yleisömäärät ei voi kasvaa ilman urheilullisuutta.
Viestin lähetti Tarinankertoja
Tätä minäkin haluan, ja mielestäni tähän päästään parhaiten suljetulla liigalla. Liigan sisällä jakamalla resursseja tasaisemmin.
Etkö ne tässä dilemmaa? Haluat urheilullisuutta, mutta samalla rajaat sen vain 14 joukkueen kesken. Miksi nämä pienet seurat Mestiksessä eivät ole oikeutettuja yrittämään isomman kampeamista?
Viestin lähetti Tarinankertoja
Minä? No en tietenkään, vaan Liiga. Rehdin kilpailunhan anettiin ratkaista, ja Vaasa otti Kuopiolta pataan 3 – muna. ei selittelyjä. Nyt Vaasalaiset itkevät, että ”kaikki on menny” koska nousumahdollisuus vietiin. Ette käyttäneet tarjottua tilaisuutta. Nyt tienä on halkea leveyttä kannatuspohjaan, ja JOS uusi mahdollisuus tulee, se pitää käyttää. Se ettei sitä käytetty nyt, ei oikeuta vaatiamaan uutta VAIN sillä perustella, että ”menee buumi pilalle”
Edelleen kannatat urheilullisuutta, mutta on ok, että nousua ei voi yrittää joka vuosi?
Edelleenkään kannattajapohjaa ei voi kasvattaa suljetun sarjan Mestiksessä.
Viestin lähetti Tarinankertoja
Niin on. Tätä perustelua käytetään myös Liigan avaamiseksi ”se vaan pitää avata”
Tätä jankkaat koko ajan. Itse näen näissä ketjuissa monia perusteluita.
Esimerkiksi urheilullisuus, koko maan jääkiekon mielenkiinnon turvaaminen (, joka korreloi myös liigaan), suomalaisen jääkiekon tason turvaaminen (kuin myös), harrastajamäärien ylhäällä pysyminen (kuin myös) ja tottakai viimeisenä: "se olisi oikein" :)
Viestin lähetti Tarinankertoja
Olisi.
Heh. Eli siis Ilves putoaisi sarjaan mistä ei ole nousumahdollisuutta ja kriittinen massa säilyisi samana eli 5000.
Miksi pysyisi? Esimerkkejä yleisömäärien laskusta suljetun liigan aikana on useita. Onko Ilveksessä vain jotain magiikkaa, mitä muissa seuroissa ei ole.?
Edelleen noiden Ässien ja Kerhojen divaritaipaleiden aikana on ollut mahdollisuus nousta takaisin ylös. Nyt sitä ei ole ollut. Eli olosuhteet operoida ovat kovin erilaiset.