Mestiksen tulevaisuudelle niskalaukaus

  • 49 820
  • 453

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Viestin lähetti peruspakki
Mutta onneksi liiga on aika hyvä tuossa buumin tappamisessa nopeasti ja tehokkaasti! Siinähän ei ole mitään hyvää että kilpalilijoita löytyy alemmista sarjoista. Ihailen tätä sm-liigajoukkueiden riskitöntä bisnestä, aika hyvin ovat hommat itselleen taputelleet. Yleensähän markkinoillahan halutan nimenomaan kilpailua jonka kuulemma parantaa omaakin suoritusta. SM-liiga ja useimmat ligaseurathan ovat yrityksiä nykyään mutta eivät kuitenkaan anna tilaa kilpailulle... PRKLE!!!
Mitä sä siinä nyt sitten valitat, jos kerran ihailet liigaseuroja?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Viestin lähetti mendieta
Haluaisin kuulla konkreettisia esimerkkejä siitä miten rakennat perinteitä/buumia suljetun sarjan aikaisessa Mestiksessä. Mikä on se jippo millä saat kansan innostumaan? Mikä on se jippo millä saat seuroille laadukkaita vetäjiä?

En minä tiedä, mutta jotkut Tampereella vaan kävivät kiekkoa pelaamassa järvenjäällä jo 30 –luvulla. 50 ja 60 luvulla Hämeenlinnassa taisteltiin mestaruuksista. Katsojia ei kauheasti ollut, mutta talkoohenkeä ja innostusta sitäkin enemmän. Mitäs teilläpäin silloin puuhailtiin?

Viestin lähetti mendieta
Buumi/perinteen rakentaminen vaatii ammattitaitoa, mielenkiintoisia pelaajia ja varmasti niin kuin sanoit kovaa työntekoa. Uskaltaisin väittää, että työntekoa ja yritystä ei ole puuttunut näiden suljettujenkaan vuosien aikana, mutta katseleppa tuloksia. Yleisökeskiarvot ovat olleet surkeita, jos vertaa tähän kauteen, jolloin oli panosta.

EI se buumi mistään edustusjoukkueesta lähde, se lähtee junnuista, ja siitä että helvetin monet nappulat haluaa pelata lätkää. Ei ne Rauman pikkunaskalitkaan sen takia kiekkoa lähteneet pelaaman, että mestaruuksista taisteltiin edustusjoukkueessa (ku ne ei taisteltu), vaan sen takia että kiekko on kivaa.


Viestin lähetti mendieta
Perinteiden tekeminen suljetun sarjan aikaan on mahdotonta tai ainakin saatanan vaikeaa. Kuinka vaikea se on ymmärtää, että kiekkokansa, joka seuraa siis urheilululajia haluaa, että siinä on urheilullisuutta. Väitös että perinteet voi saavuttaa vain tekemällä kovasti duunia tässä sarjajärjestelmässä on täyttä paskaa.

Jos tuo on asenne, ei niitä periunteitä ikinä synnykkään. Jolle sitä näe, niin ei voi auttaa.

Viestin lähetti mendieta
Aseta itsesi vaikkapa FPS:n tai Jukureiden faniksi. Kiinnostaisiko sinua peli, jonka voittaja ei saavuta mitään? Kiinnostaisiko sinua kausi, jonka voittamalla seurasi saa pienen läjän euroja?

Jaa mua vai. Olisin silti pelannut pikkunaskalina kiekkoa paikkakunnan joukkueessa tuhanisen muiden kaltaisten joukossa. Sitten kun huomaa ettei taidot riitä, siirtyy katsomoon. Sillä tavalla se massa kasvaa, ei niin että pitää saada menstyvä edustus-seura, ja paljon gloorihunttereita paikalla ja toivoa kädet ristissä, että niistä osa jäisi faneiksi.

Todella, oppimatka Ouluun ei olisi pahitteeks.

Viestin lähetti mendieta
Mitä perinteisiin tulee niin KooKoot, Sportit, Hermekset ovat kaikki pelanneet niillä luonnoinjäillä siinä missä monet liigaseuratkin. Se ero mikä näillä seuroilla on se, että ne ei ollut oikeaan aikaan liigassa. Perinteitä on kunhan annetaan se urheilullisuus toimintaan.

Kaikki ovat olleet Liigassa. Ja olisivat siellä pysyneet, jos kaupungin ykköslajina olisi ollut jääkiekko. Ne kaupungit joista ollaan tiputtu divariin, mutta jossa laji on selkeä ykkönen kaupunkilaisille, ollaan tultu myös takaisin. Ja pysytty. Pitemmän kaavan kautta Kärpät ja Kalpa. Aiemmin Kerho, tai Ässät. Nyt kun esim. Vaasassa on huomattu, että lätkähän on kivaa, niin kaikki pitäisi saada ”heti”. Rakentakaa ne pohjat ensin, ja katostaan sitten. Erona Kuopioon on esimerkiksi juuri tuo junnutyö ja se, että lajin eteen on tehty tosissaan työtä huomattavasti pitempään kuin Vaasassa
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Miten tuosta huippukiekkoilun neuvottelukunnan työryhmän valmistelemasta ehdotuksesta karsintojen palauttamiseksi tulee sellainen olo, että nämä mahdolliset tulevat ”karsinnat” tulevat olemaan jo klassisella termillä määriteltyjä ns. ”tasonmittausotteluja”… Ts. Liiga pelailee miten pelailee ja Mestis-porukat puuhastelevat omassa sarjassaan ja sitten kauden ”huipennukseksi” pelataan tasonmittausottelu liigan viimeisen ja Mestiksen mestarin välillä. Pelin/pelien tuloksella ei tietenkään tarvitse olla mitään tekemistä nousun tai minkään OIKEAN karsinnan kanssa. Tämä siis parhaassa tapauksessa, joka toki nykyiseen tilanteeseen verrattuna olisi huikea parannus sekin. En vain pysty näkemään sellaista vaihtoehtoa, että Upi & Co. hyväksyisivät ns. vanhan tyylisen karsinnan palauttamisen. Yeah, dream on… Mahdollinen nousu tulisi siis valitettavasti jatkossakin olemaan kiinni aivan kaikista muista kuin urheilullisista seikoista ja todellista mahdollisuutta millekään yllätysnousulle ei tule olemaan, on se sitten oikein tai ei. Tietty jos muistelee näitä vanhoja karsintasysteemejä, niin perkeleen vaikeaksi se oli jo silloinkin tehty ihan pelkästään kaikenlaisella peliohjelmakikkailulla. Liigajoukkue aloitti levänneenä ja hyvin valmistautuneena pudotuspelit ja vielä sopivasti kotikentällä, ym. No, eihän se tietty väärin ollut sekään, mutta… Osittain varmaan siitä syystä putoamispeikkokin oli kohtuullisen kammoksuttu, koska takaisin nouseminen oli tehty niin vaikeaksi. En tosin mitenkään voisi edes ajatella tilannetta, jossa suora nousu olisi mahdollistettu ilman karsintoja varsinkaan nykyään, koska sarjojen erot on niin suuret kuin ovat.

Ja yksi huomio vielä suljetun SM-liigan vertaamisesta muihin sarjoihin… En nyt tiedä onko tällaista heitetty jo jossain ketjussa tai mihin tällainen parhaiten sopisi, mutta laitetaan nyt tänne kun en jaksa ruveta kaikkia mahdollisesti aihetta sivuavia ketjuja kahlaamaan… Eli SM-liigan lisäksi ainoa suljettu ja maailman ainoa TODELLINEN ammattilais-sarja NHL toimii hieman eri periaatteella kuin tämä kotoinen liiga. Siellä joukkueilla ei ole yhdistystaustaa eikä organisaatiot (lukuun ottamatta ehkä muutamaa poikkeusta) ole mitenkään sidonnaisia paikkakuntaan, jossa ne toimivat. Ts. jos homma ei toimi paikassa X, niin otetaan perkele ja siirretään organisaatio paikkaan Y, jossa on potentiaalia ja paremmin mahdollisuuksia toiminnan kehittämiselle ja ennen kaikkea rahan tekemiselle. Ja Pohjois-Amerikassa niitä mahdollisuuksia tosiaan riittää vähän eri tavalla kuin täällä susirajalla. Vaikea on esimerkiksi nimeltä mainitsematonta lahtelais-jengiä siirtää noin vain vaikkapa Helsinkiin ja toivoa, että joku viitsisi tulla vielä pelejäkin katsomaan… Eipä tule pidemmän päälle suljettu sarja toimimaan täälläpäin jo pelkästään tuon em. syyn takia. Ja onhan änärissäkin vähän väliä joku seura aivan kusessa puhumattakaan, että koko liiga on telakalla tällä hetkellä. Tällainen siis ihan vaan heittona niiden miljoonan muun SM-liigan ja NHL:n välisen eron lisäksi, joita täälläkin on vatvottu jo varmasti kyllästymiseen asti.

*phew*
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viestin lähetti Tarinankertoja EI se buumi mistään edustusjoukkueesta lähde, se lähtee junnuista, ja siitä että helvetin monet nappulat haluaa pelata lätkää. Ei ne Rauman pikkunaskalitkaan sen takia kiekkoa lähteneet pelaaman, että mestaruuksista taisteltiin edustusjoukkueessa (ku ne ei taisteltu), vaan sen takia että kiekko on kivaa.

Väärin. Se buumi lähtee nimenomaan siitä, että on esikuvia. Tottakai touhun pitää olla sen lisäksi kivaa. Miksi Vaasasta ei tule hyviä koripalloilijoita? Siksi, että täällä ei ole edustusjoukkuetta ja samalla ei esikuvia.

Junnut aloittaa pelaamisen, koska se on kivaa ja siksi, että heidän mielestään olisi hienoa pelata sitä huipputasolla niin kuin esim. Håkan Hjerpe. Sama asia peilaa joka asiassa yhteiskunnassa. Miksi lääkärin pojasta tulee useimmin korkeammin koulutettu kuin työttömän pojasta?

Suljetun liigan aikaan Mestiksen edustusjoukkueet toimivat puolivaloilla kauniista kirjoituksistasi huolimatta. Ei ole samanlailla esikuva -> junnumäärät lähtevät laskuun -> aina vain pienempi mahdollisuus buumiin/perinteiden rakentamisiin.

Viestin lähetti Tarinankertoja Jaa mua vai. Olisin silti pelannut pikkunaskalina kiekkoa paikkakunnan joukkueessa tuhanisen muiden kaltaisten joukossa. Sitten kun huomaa ettei taidot riitä, siirtyy katsomoon. Sillä tavalla se massa kasvaa, ei niin että pitää saada menstyvä edustus-seura, ja paljon gloorihunttereita paikalla ja toivoa kädet ristissä, että niistä osa jäisi faneiksi.

Todella, oppimatka Ouluun ei olisi pahitteeks.

Jälleen kauniita ajatuksia vailla minkäänlaista realismia. Se ehkä ajaa sinut ja minut katsomoon kannattamaan suosikkejamme, mutta se ei aja massoja, jotka mahdollistaa sen buumin ja perinteiden kehittymisen. Katsojamäärätilastoja myös sinä pystyt toteamaan tämän.

Pelkät "pitää löytyä fightin spirittiä" tai "no jos sitä ei löydy, niin ei voi mitään"-lausahdukset eivät väännä ajatuksiasi siksi miten asiat oikeasti ovat.


Viestin lähetti Tarinankertoja Kaikki ovat olleet Liigassa. Ja olisivat siellä pysyneet, jos kaupungin ykköslajina olisi ollut jääkiekko. Ne kaupungit joista ollaan tiputtu divariin, mutta jossa laji on selkeä ykkönen kaupunkilaisille, ollaan tultu myös takaisin. Ja pysytty. Pitemmän kaavan kautta Kärpät ja Kalpa. Aiemmin Kerho, tai Ässät. Nyt kun esim. Vaasassa on huomattu, että lätkähän on kivaa, niin kaikki pitäisi saada ”heti”. Rakentakaa ne pohjat ensin, ja katostaan sitten. Erona Kuopioon on esimerkiksi juuri tuo junnutyö ja se, että lajin eteen on tehty tosissaan työtä huomattavasti pitempään kuin Vaasassa

Eli jos kaupungissa on joku toinen laji valloillaan niin asiaa liigaan ei ole?

Miten rakentaa pohjat, jos ei ole niitä esikuvia mistä ylempänä puhuin. Jotain lajia ei voida pykätä pystyyn tyhjästä, se vaatii ne esikuvat. Ja jos sarja on suljettu niin esikuvia on hyvinkin niukalti.

Mitä "heti"-pyytämistä se on, että vaaditaan sarjan välille karsintoja ja sitä, että urheilulliseen jääkiekkon harrastamiseen olisi myös muualla mahdollisuus? Minun mielestäni siitä on "heti" vielä erittäin kaukana.

Sun sanoissa on hieno kaiku ja usko, mikä monilta puuttuu. Niiden arvoa kuitenkin pudottaa jonkinverran tuo piilovittuilu. Yritä ymmärtää muidenkin pointteja niin ehkä ymmärrät, että kaikki ei toimi niin kuin luulet.
 
Viimeksi muokattu:

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viestin lähetti Charlie Horse
Pelin/pelien tuloksella ei tietenkään tarvitse olla mitään tekemistä nousun tai minkään OIKEAN karsinnan kanssa. Tämä siis parhaassa tapauksessa, joka toki nykyiseen tilanteeseen verrattuna olisi huikea parannus sekin. En vain pysty näkemään sellaista vaihtoehtoa, että Upi & Co. hyväksyisivät ns. vanhan tyylisen karsinnan palauttamisen. Yeah, dream on… Mahdollinen nousu tulisi siis valitettavasti jatkossakin olemaan kiinni aivan kaikista muista kuin urheilullisista seikoista ja todellista mahdollisuutta millekään yllätysnousulle ei tule olemaan, on se sitten oikein tai ei.

Jo tämä pitäisi Mestiksessä yllä sen mahdollisuuden mitä viime vuosina ei ollut. Oli se sitten todellisuudessa kuinka kaukana tahansa niin se tieto, että hyvin pelaamalla voit nousta piristäisi. Eihän tälläkään kaudella ollut tietoa siitä, että joku nousee. Oli tiedossa, että voittaja voi nousta. Ja mitä se teki Vaasassa ja Kuopiossa ja osittain jopa koko Mestiksessä? Nosti yleisömäärät ja kiinnostuksen kaakkoon.
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Viestin lähetti mendieta
Jo tämä pitäisi Mestiksessä yllä sen mahdollisuuden mitä viime vuosina ei ollut. Oli se sitten todellisuudessa kuinka kaukana tahansa niin se tieto, että hyvin pelaamalla voit nousta piristäisi. Eihän tälläkään kaudella ollut tietoa siitä, että joku nousee. Oli tiedossa, että voittaja voi nousta. Ja mitä se teki Vaasassa ja Kuopiossa ja osittain jopa koko Mestiksessä? Nosti yleisömäärät ja kiinnostuksen kaakkoon.

KYLLÄ! Juuri näin. Yritin hieman vihjailla tähän suuntaan kirjaamalla, että lähes mikä systeemi tahansa olisi parempi, kuin nykyinen. Kiitos.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Viestin lähetti Tarinankertoja
Suljetussa sarjassahan joka joukkue voi pitkällä tähtäimellä rakentaa kilpailukykyistä joukkuetta, jollin sarja tasottuu ja niitä yllätyksiä alkaa tipahdella. Se että yksi (pelicans) on sössinyt, ei tarkjoita että muut olisivat. Liigan pikkuseurat ovat vähävähältä ottaneet pitkän ajan suunnitelmat käyttöön. Homma on vaan vielä pahasti kesken.

Niin, suljettu sarja on tuonut mukavaa vaihtelua mestaruuden voittajiin, kun Naapuri (pthyi) ja Kärpät ovat voittaneet. Avoimen liigan aikaan HIFK käväs välillä kärjessä, kyllä muuten oli tylsää ja pitkään.

Nyt olen kyllä monesta asiasta vahvasti eri mieltä. Ensinnäkin tuosta pitkällä tähtäimellä rakentamisesta. Siis kun Kärpät ja T*ppara ovat nousseet mestariksi sarjan sulkemisen jälkeen. En näkisi Kärppien ja Tapparan mestaruuksilla juurikaan yhteyttä sarjan sulkemiseen. Kumpikaan seura ei ole ollut putoamis uhassa ennen mestaruutta ja voihan sitä rahaa säästää, vaikka ei olisikaan aivan tyvipäässä. Ja jos ajatellaan esim. Ilvestä niin ei asiat niin kovin hyvin ole jos meidän täytyisi pelätä puotoamista "säästökausilla". Suljettu sarja toki mahdollistaa tämän kaltaiset touhut peräpään joukkueilta.

Ja sitten toinen pointti. minulla oli Ilveksen kausikortti katastrofi kaudella 02-03. Moni Ilvesläinen on puhunut, että onneksi silloin ei ollut karsintoja, ettei olisi ottanut kylmät. Itse olin toista mieltä, oli todella masentavaa, että Ilves käytännössä luovutti jo hyvissä ajoin ennen Joulua ja kausi oli sillä selvä. Jos karsinnat olisivat olleet silloin olisi Ilves luovuttamisen sijasta taistellut kahta kauheammin välttääkseen karsinnat. Myyntien sijaan Ilves olisi hankkinut uusia pelaajia vahvistaakseen joukkuettaan. Mikään ei ole ollut urheillullisesti yhtä tylsää kuin seurata Ilveksen "isompien kiusaus" matseja, joissa oli panoksena vain kunnia.

Kuten edellisessä kappaleessa mainitsin on, joka Tammikuinen pajatso tyhjäksi ajanjakso tullut kaikille tutuksi. Jumbo seuroista viedään kaikki tähdet ja isot vain vahvistuvat. Jos isot vahvistuvat ja pienet heikkenevät lopputulos on selvä: tasoerot kasvavat. Uskoisin, että kaikki Sm-liigan kausikortti aisiakkaat haluavat oman joukkueensa pelaavan kauden loppuun täysillä ja siten saavat vastinetta rahoilleen.

Ja kun puhuttiin toisiko se lisää väriä liigaan niin totta vie se toisi! Oli vastassa kuka tahansa niin näkisin Ilveksen vastustajana niin paljon mieluummin sarjapaikastaan taistelevan seuran kuin kunniasta pelaavan seuran. Urheilun suolahan on se, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Kysynkin Tarinankertojalta, että kumman näkisit mieluummin Ilveksen vastustajana: sarjapaikastaan taisteleven Pelicenesin vai kunniasta pelaavan Pelicanesin?

Urheiluhan on parhaimmillan kun siinä on tunnetta. Sarjan tyvipää on tällä hetkellä täynä "hengailijoita", joiden energia kuluu lähinnä ensikauden suunnitteluun. Karsinnat toisivat varmasti eloa ja tunnetta tyvipäähän ja Mestiksen käkeen. Tulisimme taatusti näkemään nykyistä enenmän ilon- ja surunkyyneileitä jos sarja avattaisiin.

Jos asetan itseni Mestis seuran fanin housuihin niin unelmani olisi nousu, niin tuntuisi todella epäreilulta, että nousu olisi estetty ylemmän tahon johdosta.

Siinä muutama syy miksi haluisin, että sarja avattaisiin. Toivotaan parasta...
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Viestin lähetti mendieta
Suljetun liigan aikaan Mestiksen edustusjoukkueet toimivat puolivaloilla kauniista kirjoituksistasi huolimatta. Ei ole samanlailla esikuva -> junnumäärät lähtevät laskuun -> aina vain pienempi mahdollisuus buumiin/perinteiden rakentamisiin.
Tuo kyllä sitten kertookin sen Vaasan todellisuuden Kuopiossa juniorimäärät eivät juuri muuttuneet silloin kun KalPa tippui ja määrät ovat pysyneet jota kuinkin samalla tasolla kokoajan.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viestin lähetti Jani82
Tuo kyllä sitten kertookin sen Vaasan todellisuuden Kuopiossa juniorimäärät eivät juuri muuttuneet silloin kun KalPa tippui ja määrät ovat pysyneet jota kuinkin samalla tasolla kokoajan.

Täytyy muistaa, että Sportin tippumisesta on jo aikaa. Vaasassa ei ole koskaan ollut samanlaista juniorimyllyä kuin monessa muussa kaupungissa. Eikä kukaan ole mitään muuta väittänytkään. Vaasa on siinä mielessä huono esimerkki, että täällä on uusi jäähalli, joka on jo itsessään nostanut junioreiden määrää viime vuosina.

Piikki on kuitenkin nähty tänä kautena, mikä johtuu vain ja ainostaan buumista edustusjoukkueen ja samalla koko vaasalaisen kiekon ympärillä. Nythän juniorit ovat parhaalla tolalla, mitä koskaan Vaasassa.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Juuri näin homma menee, jonkun näköinen nousumahdollisuus pitää olla olemassa, että tässä sarjassa on jotain järkeä. Pahoin olen itsekkin pelännyt samaa, kuin joku tässä ketjussa toi jo esiinkin eli kuinka todellinen tuo nousumahdollisuus olisi, vaikka karsinnat tästä eteenpäin järjestettäisiinkin. Ei ne taloudelliset kriteerit varmaan mihinkään ole unohtunut, eikä varmasti pitäisikään unohtua. Joku toi myös esiin sen, että putoamispeikko on niin suuri siksi, että takaisin olisi niin pirun vaikea päästä. Tämä on varmasti totta, pitäisi varmaan palata siihen, että divarin ykkönen nousee suoraan ja kakkonen karsii liigan toiseksi viimeisen kanssa :).

Oli miten oli, niin jonkun näköiset karsinnat on saatava takaisin, ei tuo ketsuppipullosta pelaaminen oikeen enää jaksa innostaa.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Viestin lähetti mendieta
Eli jos kaupungissa on joku toinen laji valloillaan niin asiaa liigaan ei ole?
Riippuu talousalueen koosta. Vaasassa kannattaisi keskittyä jalkapalloon, missä sentään on perinteitä. Vaasassa on väkilukuun nähden eniten jalkapallon harrastajia Suomessa.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti Hiisi_van_Holten
Nyt olen kyllä monesta asiasta vahvasti eri mieltä. Ensinnäkin tuosta pitkällä tähtäimellä rakentamisesta. Siis kun Kärpät ja T*ppara ovat nousseet mestariksi sarjan sulkemisen jälkeen. En näkisi Kärppien ja Tapparan mestaruuksilla juurikaan yhteyttä sarjan sulkemiseen.

Tappara kävi pohjalla urheilullisesti ja taloudellisesti. Velkaa oli markoissa kymmenen miljoonaa. Suljetun sarjan ansiota tai ei, mutta Tappara nousi velka-ahdingosta pois ja tervehdytti taloutensa.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Viestin lähetti JanJ
Tappara kävi pohjalla urheilullisesti ja taloudellisesti. Velkaa oli markoissa kymmenen miljoonaa. Suljetun sarjan ansiota tai ei, mutta Tappara nousi velka-ahdingosta pois ja tervehdytti taloutensa.

Ei varmaan mitään tekemistä suljetun sarjan kanssa. Ja yleensäkin, onko surjetun sarjan tarkoirus siis se, että seurat jotka ovat taloudellisessa ahdingossa voivat parannella taloutta. Mielestäni suljettu sarja on johtanut siihen, että seurat joilla ei ole taloudellisia edellytyksiä pelata liigassa, vuosi toisensa perään roikkuvat väkisin mukana, lainaavat sitten suurimmassa hädässä rahaa liigalta ja jatkavat edelleen.


Kun taas jos sarja olisi avoin, vaikeuksissa oleva seura putoaisi mestikseen, jolloin kulut tippuisivat niin huomattavasti, että myös talouden elvyttämiselle olisi paremmat edellytykset. Ei ainakaan mun päähän mahdu, miksi juuri nämä 13(siis 14) seuraa ovat oikeutettuja pelaamaan pääsarjatasolla ja muilla ei ole sinne asiaa. Onko syy siis se, että nämä seurat sattuivat pelaamaan liigassa, kun kyseinen päätös tehtiin. Kysyä voi myös olisiko pelicans ikinä joutunut niin suuriin taloudellisiin vaikeuksiin, jos se olisi pelannut mestistä sen jälkeen, kun kärpät "tiputti" ne.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti puumaila
Ei varmaan mitään tekemistä suljetun sarjan kanssa.
Vaikka tervehdytys tapahtui suljetussa sarjassa?


Ja yleensäkin, onko surjetun sarjan tarkoirus siis se, että seurat jotka ovat taloudellisessa ahdingossa voivat parannella taloutta.
No jumalauta!
Nimenomaan!
Hyvä, että joku ymmärsi. Tätähän on Liiga ja tiedotusvälineet toitottaneet koko suljetun sarjan ajan. Juuri siksi sarja suljettiin! Talouden takia! Ei urheilullisuuden takia. Eikä kukaan kai niin väitä.

Mielestäni suljettu sarja on johtanut siihen, että seurat joilla ei ole taloudellisia edellytyksiä pelata liigassa, vuosi toisensa perään roikkuvat väkisin mukana, lainaavat sitten suurimmassa hädässä rahaa liigalta ja jatkavat edelleen.
Mitkä seurat ovat lainanneet Liigalta rahaa?
(kunhan testaan tietouttasi)
Jos viittasit Pelicansiin, on heidän talous nyt uusien omistajien ja sisään pumpatun miljoonan euron ansiosta parempi kuin yhdenkään Mestisseuran ja parempi kuin liigaseuroista esimerkiksi Jypin ja Ässien.


Kun taas jos sarja olisi avoin, vaikeuksissa oleva seura putoaisi mestikseen, jolloin kulut tippuisivat niin huomattavasti, että myös talouden elvyttämiselle olisi paremmat edellytykset.
Itseasiassa tulot putoavat vielä dramaattisemmin. Sen verran, että Pelicans ei olisi päässyt velkasaneeraukseen ja olisi mennyt konkurssiin mikäli liigapaikasta olisi pitänyt luopua. Ihan oikeasti, ei Mestis ole mikään kultakaivos mistä voi välillä käydä ammentamassa rahaa kassaan.


Ei ainakaan mun päähän mahdu, miksi juuri nämä 13(siis 14) seuraa ovat oikeutettuja pelaamaan pääsarjatasolla ja muilla ei ole sinne asiaa. Onko syy siis se, että nämä seurat sattuivat pelaamaan liigassa, kun kyseinen päätös tehtiin.
Vastasit kysymykseesi. Liigassa on ne seurat, jotka sattuivat siellä olemaan kun se suljettiin. Plus nyt KalPa.
Omistajat ovat oikeutettuja pelaamaan omistamassaan sarjassa. Simppeliä. Oikeudenmukaista? Ei. Vaan elämä ei ole. Ei edes urheiluelämä. Puhumattakaan talouselämästä, joka sanelee Liigan toimintaa voimakkaasti.


Kysyä voi myös olisiko pelicans ikinä joutunut niin suuriin taloudellisiin vaikeuksiin, jos se olisi pelannut mestistä sen jälkeen, kun kärpät "tiputti" ne.
Olisi kadonnut kartalta.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Viestin lähetti MS
Riippuu talousalueen koosta. Vaasassa kannattaisi keskittyä jalkapalloon, missä sentään on perinteitä. Vaasassa on väkilukuun nähden eniten jalkapallon harrastajia Suomessa.

Nythän tilanne on kääntynyt päälaelleen, jos verrataan seurojen menestymistä. Ei se juniorituotantokaan ihan kaikkea merkitse. Samallalailla se VPS:kin hommaa pelaajia muualta. Ei se juniorituotannon koko, vaan sen terävyys. Toki massasta löytyy enemmän niitä potentiaalisia tähtiä, se on totta.

Uskon, että fiksusti toimimalla molemmat voivat operoida korkeimmalla tasolla. Kysymys on enemmän yhteistyökumppaneiden löytämisestä kuin siitä, että heitä olisi vähän. Urheilun tukeminen on kuitenkin todella vähäistä, jos ajatellaan firmojen menoja. Paljon enempään on mahdollisuus.

Vaikka Sport-fani olenkin niin tottakai toivon menestystä myös Palloseuralle. Molempien hyvä vire on suuri etu Vaasalle ja koko palloilevalle Suomelle.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Viestin lähetti JanJ
Vaikka tervehdytys tapahtui suljetussa sarjassa?



No jumalauta!
Nimenomaan!
Hyvä, että joku ymmärsi. Tätähän on Liiga ja tiedotusvälineet toitottaneet koko suljetun sarjan ajan. Juuri siksi sarja suljettiin! Talouden takia! Ei urheilullisuuden takia. Eikä kukaan kai niin väitä.


Mitkä seurat ovat lainanneet Liigalta rahaa?
(kunhan testaan tietouttasi)
Jos viittasit Pelicansiin, on heidän talous nyt uusien omistajien ja sisään pumpatun miljoonan euron ansiosta parempi kuin yhdenkään Mestisseuran ja parempi kuin liigaseuroista esimerkiksi Jypin ja Ässien.



Itseasiassa tulot putoavat vielä dramaattisemmin. Sen verran, että Pelicans ei olisi päässyt velkasaneeraukseen ja olisi mennyt konkurssiin mikäli liigapaikasta olisi pitänyt luopua. Ihan oikeasti, ei Mestis ole mikään kultakaivos mistä voi välillä käydä ammentamassa rahaa kassaan.



Vastasit kysymykseesi. Liigassa on ne seurat, jotka sattuivat siellä olemaan kun se suljettiin. Plus nyt KalPa.
Omistajat ovat oikeutettuja pelaamaan omistamassaan sarjassa. Simppeliä. Oikeudenmukaista? Ei. Vaan elämä ei ole. Ei edes urheiluelämä. Puhumattakaan talouselämästä, joka sanelee Liigan toimintaa voimakkaasti.



Olisi kadonnut kartalta.

Aivan, miten se siis on toiminut, kaikki seurat tuottavat tappiota, kait kärppiä lukuunottamatta. No on se hyvä, että pelicans on kunnossa, imua tuntuu kuitenkin olevan vaan pois päin, ei taida Nurmisen rahat riittää. No pelaajapalkkiot kai muodostavat suurimmat menot kuitenkin, eikä pelicaanien yleisömäärätkään varmaan olisi pahemmin pudonnut, kun ei tule tappioita kokoaika. Perkele et me tiputtiin sit huonoon aikaan.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
"Tyhmä" kysyy?

Tässä on saanut hieman seurata sivusta tätä ns." Titaanien" taistelua: Avatakko liiga vai ei. Tahtoisin minäkin-"tyhmä"- kysyä jotain.1) Kun liiga suljettiin, sitä perusteltiin ensisijaisesti taloudellisilla perusteilla. No, onko suljettu liiga onnistunut tässä? jokainen päätelköön itse(Kärpät ainoana teki+tuloksen, muistossa myös edellisvuoden lukon lähen millin miinukset.).2) Käsi sydämelle suljetun liigan kannattajat kun vastaatte tähän: Onko teistä hauskaa katsoa sitä joka vuotista pelaaja pajatsoa, joka Tammikuulla pyörii? Tästä pääsemme hyvällä aasin sillalla kysymykseen 3) Miten tällainen tyhjennys pienistä seuroista isoihin auttaa pienempiä seuroja kilpailemaan isoja vastaan, kuten joku täällä hehkutti, että" pitkällä tähtäimellä tämä(suljettu liiga) kaventaa suurten ja pienten seurojen väliä"(omatekemä suomennos)?4) Miten jännittävää se oli kuulkaa, jos esim. poistettaisiin ns."sääli pleijarit" ja 4 liigan viimmeistä pelaisisi mestiksen välierien voittajien kesken sarjan, josta 4 parasta pelaa sm-liigassa? Jos kävisi niin, että liiga joukkue putoaisi, täytyisi mestis seura "ostaa" itsensä sinne eli lunastaa pudonneen joukkueen osakkeet, jos ei kykene ei nouse. Eikö olisikin kerrankin liigan häntäpään valvojille merkitykselliset viimmeiset kierrokset liigassa, toisi samalla lisää lipputuloja seuroille.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti puumaila
Aivan, miten se siis on toiminut, kaikki seurat tuottavat tappiota, kait kärppiä lukuunottamatta.
Ei tilanne ihan noin synkkä ole, mutta totta on että ei myöskään mitenkään ruusuinen. Mutta yhtään putoa-mestikseen-ja-mene-konkurssiin tapausta ei ole nähty, viimeksi sellaisen (tosin divariin) tekivät Kärpät, KalPa ja JoKP.

No on se hyvä, että pelicans on kunnossa, imua tuntuu kuitenkin olevan vaan pois päin, ei taida Nurmisen rahat riittää.
Imu on pois koko liigasta. Onko suljetun vika? no tuskin.

Perkele et me tiputtiin sit huonoon aikaan.
Älä muuta sano! Etenkin kun TuTo on ihka-aito osakeyhtiö.
 

JanJ

Jäsen
Re: "Tyhmä" kysyy?

Viestin lähetti Koheltaja
1) Kun liiga suljettiin, sitä perusteltiin ensisijaisesti taloudellisilla perusteilla. No, onko suljettu liiga onnistunut tässä?
Kyllä. Ei yhtään konkurssia.

2) Käsi sydämelle suljetun liigan kannattajat kun vastaatte tähän: Onko teistä hauskaa katsoa sitä joka vuotista pelaaja pajatsoa, joka Tammikuulla pyörii?
Mä en ole suljetun kannattaja, mutta kiinnostaa tietää millainen pajatso tämän kauden tammikuussa pyöri? Tammikussa vain Pelicans oli pelinsä menettänyt. Jos SaiPa parina kautena tyhjensi tiiminsä, niin kannattaa silti koittaa nähdä mielikuvan läpi.

3) Miten tällainen tyhjennys pienistä seuroista isoihin auttaa pienempiä seuroja kilpailemaan isoja vastaan, kuten joku täällä hehkutti, että" pitkällä tähtäimellä tämä(suljettu liiga) kaventaa suurten ja pienten seurojen väliä"(omatekemä suomennos)
Kävisikö talous?
SaiPa olisi tehnyt satojen tuhansien tappiot taannoin, mutta myynneillä tulos kääntyi nippa nappa positiiviseksi. Tottakai se auttoi seuraavan kauden joukkueen kasaamista.


4) Miten jännittävää se oli kuulkaa, jos esim. poistettaisiin ns."sääli pleijarit" ja 4 liigan viimmeistä pelaisisi mestiksen välierien voittajien kesken sarjan, josta 4 parasta pelaa sm-liigassa?
No aika harva väittää ettei jännistystä olisi hei. Kamoon.

Jos kävisi niin, että liiga joukkue putoaisi, täytyisi mestis seura "ostaa" itsensä sinne eli lunastaa pudonneen joukkueen osakkeet, jos ei kykene ei nouse.
Miten pakotat osakkeenomistajan myymään osakkeet?

Eikö olisikin kerrankin liigan häntäpään valvojille merkitykselliset viimmeiset kierrokset liigassa, toisi samalla lisää lipputuloja seuroille.
Seuraatko liigaa?
Viime kaudella merkitystä oli vielä 6 kierrosta ennen runkosarjan loppua. Mutta jos olisi ollut 8 joukkueen jatkopelit ja 4 joukkuetta karsimaan, niin monella tiimillä olisi tiedetty jo 15 kierrosta ennen loppua että karsimaan mennään. Miten helvetissä se olisi mielestäsi nostanut yleisömääriä? 10 matsia ennen päätöstäkö tulee yleisöryntäys, "jee, mennään katsomaan joukkuetta joka on menettänyt mahkut mitalipeleihin ja varmistanut paikkansa karsinnoissa".

Järki käteen, ei kannata kirjoittaa ihan mitä tahansa mitä perjantain viinanmakuinen sylki suuhun tuo.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Re: Re: "Tyhmä" kysyy?

Viestin lähetti JanJ
Kyllä. Ei yhtään konkurssia.

Miten pakotat osakkeenomistajan myymään osakkeet?

Kuten itse sanoit, joukkuehan menee konkurssiin, kai osakkeet menee pakkohuutokauppaan sit =)

Ei se minun mielestä vähennä yleisöä jos pelataan elämästä tai kuolemasta. Voihan se olla niin jos on kyseessä paikkakunnasta joka ei välitä joukkueesta, ja markkinointi "pelien tärkeyydestä" ei toimi. (löytyyköhän sellaisia paikkoja?) Eikä sen kummemmin tarvitse mollata toisten mielipiteitä/kysymyksiä viinajuontiväitteiksi.

Noh, olen itse kuitenkin sitä mieltä että suljettu liiga on keinotekoinen elossapitotoime järjestelmään jossa muut asiat ei toimi. Ne muut asiat pitäisi havaita ja eliminoida.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
"Tyhmä"vastaa

Hieman täytyy selittää tarkemmin minun viimmeistä kommenttia todistaakseni, että olen vain "tyhmä" enkä hullu. Tarkoitin"lisää lipputuloja" sitä, että silloin jos tuollainen nourusarja toteutuisi; niin jokaiselle joukkueelle tulisi lisää pelejä, viisi kotiottelua, ja panoksena liigassa säilyminen. Uskon että noista viidestä pelistä nettotaan rahaa. Mitä taas tulee talouteen, Eipä pajatson tyhjennykset ole paljoa auttaneet esim. "idän sputnikeja" parantamaan talouttaan, vai voitko väittää muuta JanJ?(Keväällä pataso tyhjäksi, seuraavana keväänä samassa tilanteessa)( Ei kertaakaan suljetun liigan aikana pudotuspeleissä). Mitä tulee osakkeisiin, eikö firmalla ole oikeutta "pakkolunastaa" osakkeet niin vaatiessa.
 
Viimeksi muokattu:

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Re: "Tyhmä"vastaa

Viestin lähetti Koheltaja
Mitä taas tulee talouteen, Eipä pajatson tyhjennykset ole paljoa auttaneet esim. "idän sputnikeja" parantamaan talouttaan, vai voitko väittää muuta JanJ?(Keväällä pataso tyhjäksi, seuraavana keväänä samassa tilanteessa)( Ei kertaakaan suljetun liigan aikana pudotuspeleissä).
Kyllä ne on seuraa auttaneet siinä, että talous ei ole selvitystilaan mennyt ja on pystytty jatkamaan seuraavalla kaudella.
 

JanJ

Jäsen
Re: Re: Re: "Tyhmä" kysyy?

Viestin lähetti moonshainrider
Ei se minun mielestä vähennä yleisöä jos pelataan elämästä tai kuolemasta. Voihan se olla niin jos on kyseessä paikkakunnasta joka ei välitä joukkueesta, ja markkinointi "pelien tärkeyydestä" ei toimi.
Ei kelpaa vastaukseksi siihen, miksi Pelicansin viimeisellä 20 kierroksella olisi ollut enemmän yleisöä, jos tiedossa olisi ollut karsinnat (huom! tiedossa, ei vältettävissä)
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: Re: Re: Re: "Tyhmä" kysyy?

Viestin lähetti JanJ
Ei kelpaa vastaukseksi siihen, miksi Pelicansin viimeisellä 20 kierroksella olisi ollut enemmän yleisöä, jos tiedossa olisi ollut karsinnat (huom! tiedossa, ei vältettävissä)

Toivoa tietysti sopii, ettei Pelicans ole jokaisella kaudella niin heikko, että jo 20 kierrosta ennen päätöstä joukkue joutuisi pelaamaan merkityksettömiä otteluita. Jos siis karsintasarjapaikan puolesta olisi jännitettävää vielä viime kierroksilla niin taatusti yleisöä kävisi enemmän kuin nykyisen sarjaohjelman vallitessa. Hyvänä esimerkkinä mestiksestä Jokipojat joka runkosarjan viimeisillä kieroksilla yritti tavoittaa sarjassa kolmanneksi viimeisenä joukkueena olevaa ja siis näin karsinstojen välttämistä. Yleisöä kävi mestistasolle runsaasti ja ottelut herättivät suurta mielenkiintoa. Jos mestiskin olisi ollut suljettu sarja niin ainakin kolmanneksella olisi Jokipoikien yleisömäärät hyvin suurella todennäköisyydellä pudonneet.
 

MaxPhein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Niin no

En nyt ehkä usko että Joensuuhun olisi ollut niin suurta vaikutusta kun Kuopioon tai Vaasaan. Eihän Joensuussa eletellä vielä pitkään pitkään ja vielä kerran pitkään aikaan mistään noususta. Joensuussa on aika hyvä jääkiekkokulttuuri kun Suomi-Sarjassakin katsojia oli 700-800 per ottelu. Tuo Mestis nousu nyt toi vähän taas pitkästä aikaa lätkäbuumia Joensuuhun todnäk, toivottavasti buumi jatkuu vielä pitkään. Kyllä kun Joensuuta vertaa esim. Kuopioon niin ollaanhan meillä totuttu Mestikseen joten kyllä uskoisin että Joensuussa saadaan nauttia ok katsojaluvuista jatkossakin, ainakin toivon niin:)!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös