128, mikä on alle aiempien testitulosten, jotka ovat heiluneet välillä 131-148. Itselle jäi aikaa reilusti yli minuutti viimeisen kyssärin jälkeen, joten tein mahdollisimman nopeasti, jota tässä testissä ei ilmeisesti hyvitetä. Noissa aiemmissa kokeissa on nopeammasta vastausajasta annettu lisäpisteitä. Tämän testin uudelleen tekeminen käyttämällä koko kahdeksan minuuttia ei sitten kyllä anna oikeaa kuvaa.
Niin ja nuo testien antama pistemäärä ei kerro välttämättä mitään koska niissä käytetään välillä eri keskihajontoja. Yleisimmät ovat 15 ja 24. Ja Mensan rajahan on kahden keskihajonnan verran keskiarvon 100 yläpuolella. Periaatteessa tämä tarkoittaisi siis sitä että 2% väestöstä otetaan Mensaa. Todellisuudessa sinne pääsee kuitenkin hieman helpommin sillä Mensan testiä ei normalisoida tarpeeksi usein.
Toisekseen Mensan testi ei ole tarkka. Se on kyllä varsin hyvin suuntaa antava, mutta arvaamalla tai "väärällä logiikalla" vastaamalla voi nostaa/laskea pistemäärää siitä todellisesta jonkin verran. Testattavan henkilön vireystila (väsymys, keskittymiskyky) vaikuttavatkin sitten testin tulokseen jo merkittävästi.
Viimeinen asia on myytti älykkyyden kehittämisestä. No joo, älykkyys on jossain määrin synnynnäistä, mutta sitä voi jonkin verran kehittää. Noissa palikkatesteissä oppii etsimään tiettyjä toistuvia kaavoja. Yleisimmät lienevät kuvioden kierto, kulmien määrä sekä kuvioilla tehtävät "yhteen- ja vähennyslaskut".
Tällaisilla foorumeilla kun asiaa kysyy niin aina mensakelpoisia ihmisiä löytyy enemmän kuin normaalijakauman mukaan pitäisi. Osasyynä on ihmisten tarve liioitella ja tuoda itseään esille. Kun ihminen sanoo jotain, niin hän hyvin usein pyöristää ja liioittelee suuntaan tai toiseen
"Saa mensan testistä 130" - oikea tulos oli 125.
"Painaa 80kg" - oikea paino lähemmäs 90
"Peniksen pituus on noin 20cm" - oikea pituus 16cm
"On HIFK-fani" - oikeasti kannustaa vain Bluesia
Toinen syy tähän on se, että älykkyystestikyselyihin eivät yleensä vastaa ne totaali-idiootit joilla ei ole mitään mahdollisuuksia saavuttaa hyvää tulosta testistä. Jos siivoaa joukosta pahimmat pahvipäät, niin älykkyys ei tunnukaan enää niin vieraalta. Veikkaisin että esim akateemisesti koulutetuista Mensan testin läpäisee n.20%. En väitä että koulutus olisi yhtä kuin älykkyys ja etteikö perskarvaduunarilla olisi mahiksia testin läpäisyyn. Olihan esim suurimman mensan testituloksen saanut ihminen joku maajussijenkki. Youtubessa oli siitä joku juttukin. Mutta pakostikin sivistys tekee ihmisestä ainakin jossain määrin fiksumman.