Meille tulee vauva!

  • 455 947
  • 2 171

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Meille syntyy kuukauden kuluttua esikoinen.
Olen alkanut epäillä, että raskausajan vaikeus on vain naisten propagandaa ja yritys tulla hemmotelluksi. Vaimokin on ihmetellyt sitä kauheaa itkua lehdissä yms. Tosin koska kyseessä on meille molemmille ensimmäinen toukka, niin vertailukohtaa ei ole.

Meilläkin kahden ensimmäisen kanssa oli just näin. Ei yhtään mitään ongelmia. Toisaalta viimeisimmän iltatähden kanssa olikin sitten rouvalla lähes kaikki vaivat. Löi ällikällä, miten olikin erilainen raskaus. Vaan lopulta kaikki meni hyvin, ja tuossa tuo kuopus lattialla ähisee, kohta on puoli vuotta mittarissa. Naisten varmaan kannattaisi tehdä muksuja (mahdollisimman) nuorina, niin pääsisivät vähemmällä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä taas naisten olemisen sietämisen keveyden asiantuntijat liikkeellä, miehet. Suosittelisin, että pitäisitte mölyt mahassanne, kun ette oikeasti voi tietää, millaista on olla raskaana. Samalla ihmisellä raskaudetkin voivat olla erilaisia, joten kannattaa vain olla tyytyväinen, jos kaikki on ollut hienoa, ihanaa ja tasaista. Kaikilla näin ei ole ja on röyhkeää väheksyä jonkun toisen ihmisen "vaikeutta", jos itsellä ei ole mitään kosketuspintaa asiaan. Vähän sama, jos kommentoisi, että ei lainkaan ymmärrä sitä, miten jonkun mielestä synnyttäminen voi olla helvetillinen kokemus, jos itsellä kaikki on mennyt hyvin. Kaikilla näin ei vain tapahdu, vaikka kuinka tekisi itse kaiken "oikein".

Kai sitä voisi miehellä jotenkin verrata siihen, että pakkosyötetään jotain hormoonia eikä voi itse säädellä mielialojaan. Toisella reaktiot ovat pienempiä kuin toisella, vaikka paperilla hormoonien pitäisi vaikuttaa molempiin samalla tavalla. Ihmiset ovat yksilöitä ja valitettavasti yksikään nainen ei voi itse vaikuttaa siihen, miten lisääntynyt hormoonituotanto vaikuttaa. Ikäkään ei yksin välttämättä selitä, miksi toisilla on vaikeampaa kuin toisilla.

Monelle voi tulla vielä yllätyksiä raskauden loppumetreillä ja oman puolison kipuilut voivat saada miehenkin tuntemaan itsensä hyvinkin voimattomaksi. Omasta puolisosta saattaa tulla ihan uusia piirteitä esille, kun elää jatkuvan säryn kanssa ja nukkumisesta ei tule mitään. Mutta sehän on ehkä ihan hyvääkin harjoitusta, sillä suurin osa vauvoista ei tosiaankaan nuku öitään putkeen, vaan heräävät muutaman kerran yössä syömään. Raskausajan kivutkin voivat lopulta tehdä ihan hyvää, sillä synnytyksen jälkeen pelkkä vessassakäynti on varsinkin monelle ensisynnyttäjälle jännittävä ja varsin kivulias kokemus. Myös parin viikon jatkuva vuotaminen alapäästä ja ulostamisen vaikeus ovat yleensä sellaisia asioita, mihin univajeesta ja suurista hormoonisuihkuista kärsivä nainen jaksaa suhtautua huumorilla, kun väsynyt mies tulee töistä kotiin ja kertoo hänen rankasta päivästään, miten pomo oli taas mulkku ja Spedekin vaan nakittaa omat duuninsa muille. Myös maidon nouseminen ensi kertaa rintoihin on suorastaan vapauttava kokemus ja imetys on yhtä juhlaa heti alusta saakka. Kun on jonkinlaista kokemusta kivusta jo aiemmin, ei tule sitten niitä suuria yllätyksiä. Kenellekään.

Olisihan se ihanaa, jos kaikki pääsisivät kokemaan raskautensa niin, että se on hienoa ja upeaa aikaa. Valitettavasti kaikki eivät niin koe, vaikka miten haluaisivat ja asennoituisivat, että se on elämän parasta aikaa. Pieni määrä empatiaa tekisi ihan hyvää monelle. Jos ei pysty naisia kohtaan kokemaan empatiaa, niin edes heidän miehiään kohtaan sitten. Kuinka moni kehtaa sanoa omalla frendilleen, jolla on koliikkilapsi kotona ja kaverista näkee, että elämä on rankkaa ja oikeastaan ihan perseestä, että "Kato nuku vaan. Kyllä sitä ihminen nukkuu, kun tarpeeksi väsyttää, sä et vaan ole riittävän väsynyt vielä"?
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Kompataan Bollia edellä. Meillä kummankin mukulan kanssa raskaus ajat ja etenkään synnytykset eivät ole olleet helppoja. Esikoisen raskausaika meni ihan ok toki jotain vaikeaa siinä oi. Synnytys kestikin sitten 30h ja vaimolla oli salakavalasti suoli siirtynyt väärään paikkaan joka esti avautumisen ja aiheutti suunnatonta kipua. Leikkauksella lopulta tuo syntyi ja siellä tuo suoli huomattiin.

Esikoinen heräsi kaksi/kolme kertaa yössä syömään tai leikkimään ensimmäisen vuoden ajan. Mikään ei auttanut. Seuraavat 3 vuotta se heräsi noin 6.15- 6.30 joka aamu.

Kuopuksen kanssa raskaus olikin sitten yhtä helvettiä. Vaimolla oli välilevyn pullistumaa ja Influenssaa, kun mitään kunnon lääkettä ei voinut ottaa oli se aika kauheaa katsottavaa, eikä oma 4-vuorotyö mitenkään helpottanut asiaa.

Synnytys kesti taas toista vuorokautta ja poika oli senverta iso ja vinossa että alateitse ei taaskaan päästy ulos vaikka kätilö kyllä loppuunasti yritti imukupilla vetää sitä ulos. Poika oli siinävaiheessa ehtinyt juoda paskaista lapsivettä ja sai keuhkokuumeen ja vietiin lasten teholle. Kaikki tämä olisi vältetty jos sektio päätös oltaisiin pystytty tekemään tuntia aikaisemmin.

Eikä tämäkään sen paremmin nuku, pikemminkin päinvastoin. Eka vuosi meni taas syödessä parikertaa yössä ja nyt kaksivuotiaana herra juoksentelee öisin pitkin taloa leikkimässä. No tämä sentään nukkuu melkeen seitsemään joka aamu. Tänään jopa kahdeksaan. Ei silti, kyllä tämä kuitenkin ajan ennen lapsia voittaa.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minä en ainakaan epäile hetkeäkään etteikö raskaana oleminen olisi pahimmillaan yhtä helvettiä, kun ei se parhaimmillakaan mitään juhlaa ole. Tai no kyllähän jotkut naiset sanovat oikein nauttineensa siitä raskausajan "hehkusta" ja pitävät synnytystä upeana kokemuksena, mutta harvalla se valitettavasti nuin on. Kuten sanottua, onneksi tuo oma puoliso on pysynyt omana rauhallisena ja rationaalisena itsenään ainakin tähän asti. Meidän elämantilannettamme on kuitenkin turha verrata esim. johonkin kolmatta lastaan odottavaan pariin, joilla on pari kitisevää lasta pyörimässä jaloissa ja esim. vuorotyö rasitteena.
 

hörppää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt sen uskaltaa jo ääneen sanoa. Meille tulee vauva! :) Viikolla 20 ja jotain mennään ja rakenneultran jälkeen ollaan 90% varmoja, että poikahan se sieltä tuloillaan on. Ai että...

Tosin sukupuolella ei niin suurta merkitystä ole ollut ainakaan vaimon puolelta, koska vaatehuone ja varasto rupeaa jo pullistelemaan jos jonkilaista lastenvaatetta. Ja vaunutkin "piti" kuulemma ajoissa jo hommata. Mutta hei! syksyllä, syksyllä..
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meillekin syntyy esikoinen elokuun lopulla mikäli kaikki etenee suunnitelmien mukaan. Molemmat ollaan otettu kaikki asiat kohtalaisen rauhallisesti, oikeastaan mitään ei vielä olla hankittu. Tiedossa toki on mitä tarvitaan, ja esim. auton istuin saadaan kavereilta lainaksi. Uusi auto pitäisi siihen mennessä saada, mutta aivan viimeisessä hädässä pärjätään noillakin. Vaunuthan saa kaupasta rahalla, joten niistä en ole huolissani. Tiedossa on jo mitä tahdotaan, itse arvostan arjen helppoutta ja olen siihen valmis rahallisesti panostamaan.
Pikkuhiljaa ja alkaa jännitys nousemaan kun raskaus alkaa näkyä myös ulospäin. Mielenkiintoinen kesä varmaan tulossa!
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Tytär ja vaimo haettu sairaalasta pari tuntia sitten kotiin. Pää on vieläkin hieman sekaisin. Tässä tuijottelee nukkuvaa tyttöä ja uskomatonta tästä tekee se että lääkärit meille kertoivat tuon olevan melkeinpä mahdotonta.

Noh, ei onneksi ollut
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Tytär ja vaimo haettu sairaalasta pari tuntia sitten kotiin. Pää on vieläkin hieman sekaisin. Tässä tuijottelee nukkuvaa tyttöä ja uskomatonta tästä tekee se että lääkärit meille kertoivat tuon olevan melkeinpä mahdotonta.

Noh, ei onneksi ollut

Onneksi olkoon! Tein viestistäsi päätelmän, että ensimmäinen on kyseessä.

Melkeinpä päivälleen kymmenen vuotta sitten meidän ensimmäinen ja ainokainen kastettiin, kun hän oli ensin viettänyt kaksi kuukautta vastasyntyneiden teho-osastolla taistellen elämästään.

Meille lääkärit sanoivat silloin, että se on ihan fifty-sixty, käykö seuraavan kanssa samoin. Ei olla otettu sitä riskiä, ollaan tyytyväisiä siihen, mitä on.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tytär ja vaimo haettu sairaalasta pari tuntia sitten kotiin. Pää on vieläkin hieman sekaisin. Tässä tuijottelee nukkuvaa tyttöä ja uskomatonta tästä tekee se että lääkärit meille kertoivat tuon olevan melkeinpä mahdotonta.

Noh, ei onneksi ollut

Kovasti onnea sinne!

Meillä kaikki sujuu ihan suunnitelmien mukaisesti ja vastaavanlainen hetki kuin palstaveli obi wanilla on edessä keskikesällä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tytär ja vaimo haettu sairaalasta pari tuntia sitten kotiin. Pää on vieläkin hieman sekaisin. Tässä tuijottelee nukkuvaa tyttöä ja uskomatonta tästä tekee se että lääkärit meille kertoivat tuon olevan melkeinpä mahdotonta.

Noh, ei onneksi ollut

Onnitteluni myös meikäläiseltä! Kuin myös muille viime aikoina lisääntyneille jatkislaisille.
 

Andrew

Jäsen
Täällä taas naisten olemisen sietämisen keveyden asiantuntijat liikkeellä, miehet. Suosittelisin, että pitäisitte mölyt mahassanne, kun ette oikeasti voi tietää, millaista on olla raskaana.

Olet varmasti oikeassa, eikä kukaan varmasti epäile etteikö raskaana oleminen ole kaikkea sitä mitä kirjoitat. Pointti nyt kuitenkin on, että länsimaisessa teollistuneessa yhteiskunnassa nainen voi itse valita haluaako lapsia vai ei... joten turha valittaa semmoisesta mikä on täysin oma valinta.

Luin muistaakseni jostain vähän aikaan sitten, että itä-Suomeen oltaisiin perustamassa yksityistä synnytyssairaalaa, jonka pääasiallista asiakaskuntaa olisivat venäläiset. Synnyttäminen voi olla noissa Itärajan puoleisissa sairaaloissa aika paljon rankempaa....
 

cortez

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jokipojat, Wild #9
Onnea, Obi-Wan!

Mutta niinhän se on, että me miehet ei ikinä voida (vaikka jollain tasolla haluaisikin) kokea mitään samanlaista kuin nainen raskautensa kanssa. Pitää vaan yrittää tukea ja ottaa kaikki se ruskea aine vastaan, mitä ikinä sieltä tuleekaan. Oma kihlattu on joskus sanonu, et onneksi sivuunkirjoittaneella on kyky jättää osa jutuista huomiotta, kun kaikkea mitä nainen tuossa tilanteessa suoltaa, ei tarvitse ottaa vakavasti :) Kai se raskauden aikana vielä korostuu normaalioloista.

Itsellä tosiaan on nyt se tilanne, että kohta kääntyy vko 28 ja tyttölapsi tulollaan. Syntynee sitten tuolla elokuun alkupuolella. Eikä isä ainakaan voisi olla ylpeämpi, kun tyttö kasvaa ja pitää liikkeillään meidät tietoisina siitä, että kaikki on niinkuin pitää. Kunpa vaan tämä viimeinen kolmannes menisi nopeasti, jotta saisi nähdä esikoisen ihan livenä.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Jaahas, huomenna 6.30 naistenklinikalle ja esikoispoika kello kahdeksan maissa pihalle sektiolla. Eipä tätä vieläkään oikein tajua, ehkä huomenna sitten :) Laskettu aika meni jo 4.5., mutta täältä tullaan.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Jaahas, huomenna 6.30 naistenklinikalle ja esikoispoika kello kahdeksan maissa pihalle sektiolla. Eipä tätä vieläkään oikein tajua, ehkä huomenna sitten :) Laskettu aika meni jo 4.5., mutta täältä tullaan.

Eikun lykkyä pyttyyn huomiselle! Meillä lienee myös huomenna polilla tuomion päivä; jatketaanko luomuna kotona vai onko aika hätistellä pojat maailmaan. Merkit olivat viikko sitten vahvasti sellaiset, että tällä menolla ei enää montaa päivää jatketa. Viikkojenkin puolesta enää max. 2 vko.

Jännä tunne kyllä, kun vielä kuukausi, pari sitten olisi kuvitellut suunnilleen meneväni tauotta ympäri kämppää hosuen ja hötkyillen. Varsin levollinen olo siihen nähden. Tuskin enää synnytyssalissa sentään.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Tytär ja vaimo haettu sairaalasta pari tuntia sitten kotiin. Pää on vieläkin hieman sekaisin. Tässä tuijottelee nukkuvaa tyttöä ja uskomatonta tästä tekee se että lääkärit meille kertoivat tuon olevan melkeinpä mahdotonta.

Noh, ei onneksi ollut

Onnittelut tuoreille vanhemmille. Aika tuttu tunne, vaikka meille ei lääkärit tuomiota antaneetkaan.

Jaahas, huomenna 6.30 naistenklinikalle ja esikoispoika kello kahdeksan maissa pihalle sektiolla. Eipä tätä vieläkään oikein tajua, ehkä huomenna sitten :) Laskettu aika meni jo 4.5., mutta täältä tullaan.

En tiedä "saako" vielä onnitella, joten jätän sen myöhempään ja toivottelen jaksamista molemmille.

Meillä tuo nyytti on karvan vajaa 4kk ja onhan elämä ollut hieman erilaista kun kaveri tänne pullahti. Viikot 3-7 oli aika helvettiä, kun muksu ei nukkunut kuin lyhyitä pätkiä, koska vatsa vaivasi. Sen jälkeen on ollut käsittämättömän helppo (kop kop) ja öisinkin herää vaan kerran syömään.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Eikun lykkyä pyttyyn huomiselle! Meillä lienee myös huomenna polilla tuomion päivä; jatketaanko luomuna kotona vai onko aika hätistellä pojat maailmaan. Merkit olivat viikko sitten vahvasti sellaiset, että tällä menolla ei enää montaa päivää jatketa. Viikkojenkin puolesta enää max. 2 vko.

Jännä tunne kyllä, kun vielä kuukausi, pari sitten olisi kuvitellut suunnilleen meneväni tauotta ympäri kämppää hosuen ja hötkyillen. Varsin levollinen olo siihen nähden. Tuskin enää synnytyssalissa sentään.

Jaahas, olette sitten edellä. Meillä cheerleaderit ovat tyytyväisiä oloonsa eivätkä ole osoittaneet oikeastaan minkäänlaista halua tulla auringon valoon. Toisaalta koska tänään on 34+7, niin kai sitä voi synnäri kutsua hetkellä minä hyvänsä. Jos nyt pari kolme viikkoa vielä jaksaisivat.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnitteluja kovasti tässä viimepäivinä ja -viikkoina lapsen saaneille jatkoaikalaisille. Ne keillä muksu on perheen ensimäinen, olette varmasti huomanneet, miten oma elämä muuttui käytännössä muutaman päivän sisällä ihan älyttömästi. Näin kävi itsellenikin tuossa reilu kaksi vuotta sitten, kun esikoistyttö syntyi. Ennen syntymää olo oli koko ajan aika luottavainen ja rauhallinen siihen, että kaikki sujuu kuin elokuvissa ja uusista tilanteista selviää maalaisjärjen käytöllä. Laitoksellakaan, ihme kyllä, en kiipeillyt seinille. En edes siinä vaiheessa kun siirrytiin salin puolelle. Oli koko ajan luotto siihen, että ammattilaiset osaavat hommansa. Vähän oli salissa ylimääräistä hässäkkää, mutta kaikki meni kuitenkin loppupeleissä hyvin. Kun vaimo ja tyttö tulivat kotiin, huomasi vasta konkreettisesti miten suuri muutos elämään oli juuri tapahtunut. Olen alkanut kiinnittämään ihan ihme asioihin huomiota. Sellaisiin, joita ei ole osannut ajatella ollenkaan ennen esikoisen syntymää. Kokemukseni ensimäisen lapsen tiimoilta pitää olon nytkin aika luottavaisena. Meillä on toinen lapsi tulossa tuossa kesäkuun lopussa.
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Jaahas, olette sitten edellä. Meillä cheerleaderit ovat tyytyväisiä oloonsa eivätkä ole osoittaneet oikeastaan minkäänlaista halua tulla auringon valoon. Toisaalta koska tänään on 34+7, niin kai sitä voi synnäri kutsua hetkellä minä hyvänsä. Jos nyt pari kolme viikkoa vielä jaksaisivat.

False positive, sopivasti kumuloitunut mittavirhe ja back to square one. Uutinen on mitä parhain, jannut ovatkin melkein pilkulleen saman kokoisia, eikä tarvitse turvautua keinotekoisiin menetelmiin. Ainakaan vielä.

Kyse oli siis siitä, että edelliskerralla epäiltiin A:n alkaneen rohmuta B:n eväitä ja kortisonipiikki oli jo melkein valmiudessa. Nyt on helppo sanoa, että onneksi myös kokeneempi lääkäri tuli silloin ohjaimiin ja passitti vielä kotiin. Tänään kävi nimittäin ilmi, että edellinen lääkäri oli arvioinut A:n n. 300 grammaa painavammaksi kuin tämä olikaan, ja se on aika paljon kahden kilon paketissa se. Olisi pitänyt itsekin osata se paperista lukea ja kyseenalaistaa liian nopea kasvu, mutta eipä tullut. Se siitä.

Siispä jatkoajalla tavallaan ollaan ja hyvä niin. Onpahan taas paremmat edellytykset helpommalle alulle. Jännä juttu miten tulee tällainen varmasti ihan luonnollinen lamautuminen, kun on tietoisesti ja alitajuisesti valmistautunut kovaan henkiseen jumppaan, joka ei sitten alakaan.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Kyse oli siis siitä, että edelliskerralla epäiltiin A:n alkaneen rohmuta B:n eväitä ja kortisonipiikki oli jo melkein valmiudessa. Nyt on helppo sanoa, että onneksi myös kokeneempi lääkäri tuli silloin ohjaimiin ja passitti vielä kotiin. Tänään kävi nimittäin ilmi, että edellinen lääkäri oli arvioinut A:n n. 300 grammaa painavammaksi kuin tämä olikaan, ja se on aika paljon kahden kilon paketissa se. Olisi pitänyt itsekin osata se paperista lukea ja kyseenalaistaa liian nopea kasvu, mutta eipä tullut. Se siitä.

Hyvä juttu. Tuo painon arviointihan on jotain elämää suurempaa ja tuntuu että siinä on aina heittoa. Ja paljon. Meillä kävi puolivälissä niin, että painoero oli juuri jossain ultrassa 10-15 % luokkaa. Seuraavassa mittauksessa (n. parin viikon päästä) ero on mennyt umpeen. Tuskinpa toinen 200 g kahdessa viikossa kasvaa enemmän. Koska paino arvioidaan kropan mitoista, niin kai se painoarvio vaihtelee siitä missä asennossa vauva on ja miten ultralla pääsee mittaamaan.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Jaahas, huomenna 6.30 naistenklinikalle ja esikoispoika kello kahdeksan maissa pihalle sektiolla. Eipä tätä vieläkään oikein tajua, ehkä huomenna sitten :) Laskettu aika meni jo 4.5., mutta täältä tullaan.

Pari tuntia takaperin kotiuduttiin synnäriltä, vauva on esimerkillisen hyväkäytöksinen ja komea poika varustettuna hyvällä ruokahalulla. Tästä johtuen on myös varsinainen sinappikone. Nukkuu hyvin ja on muutenkin rauhallinen, hyvä juttu se.

Naistenklinikasta ei muuta kuin hyvää sanottavaa, loistavat hoitajat/kätilöt eikä remonttikaan haitannut. Olihan se snadin koomista katseltavaa kun käytävällä kävelee hoitajien ja potilaiden seassa raksamiehiä kottikärryjen kera. Vaimokekin oli vallan tyytyväinen.

Sektio sujui vallan hyvin, haava näyttää paranevan hyvää tahtia vaikka toki kipeä onkin.

Kiitoksia kaikille onnitteluista! Tästä mennään etiäpäin :)

E: Tosiaan, 4015/50 olivat mitat. Pullea poika :)
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Pakki siitä tulee :) Onnea punapaitaisille lisääntymiskoneille ja tietysti kaikille muillekin!

Sitä tässä toivotaan :) Jutimaiset mitat jo syntyessään. Enon kommentti vauvan nähdessään oli "puolustaja tai painija". Pohjanmaalta kun ei olla, niin paini ei tule kyseeseen.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Isänsä ruokahalu, isänsä unenlahjat ja isänsä ilmavaivat.

Toivottavasti tytön ulkonäkö ja käytös edes tulevat äidiltään
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Onneksi olkoon lisineille. Tästä se elämä alkaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös