McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 851 300
  • 4 009

RoundUp

Jäsen
Käyttäytymistieteen ammattilaisena ja yli 20 vuotta ihmisten monenlaisten haasteiden ja erityisesti epätoivottujen käyttäytymismallien poisoppimisen parissa työskennelleenä voin sanoa, että kyllä muutos ihmisessä voi olla nopea, kun oivallus tapahtuu. No joo, Marjamäen tilanne on mielestäni sellainen, ettei hänen johtamistavan osalta tarvitse edes oppia uutta, vaan ymmärtää palata osin vanhaan kera kokemuksen tuoman ymmärryksen.
Kyllä tosiaan johtamistavan ja kyvyn muutokset voivat olla nopeita. Tuttavapiirissä kaksi kokenutta johtajaa jotka ottivat keski-ikäisinä ison kehitysaskeleen samasta syystä. Laittoivat korkin kiinni!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Melko kova statement tämäkin parin harkkapelin perusteella. Itse en välttämättä ilkeäisi, mutta suodaan tämä toki jokaiselle. Voisin sanoa aivan saman vaikka Lukosta, on se Vuorio ihme mies. Mutta en nyt viitsi.
Oletko lukenut kesällä kirjoitamani arvioin Kärppien maalivahdeista? Jos olet, teidät ettei kyse näkemykseni taustalla perustu harjoituspeleihin. Mukavasti kuitenkin varsinkin Westerholmin rauhoittunut pelaaminen on Kärppiä kannattavien nimimerkkien luottamusta ainakin kirjoitusten perusteella vahvistanut. Sen tiedän, etteivät muut kuin Kärppien kannattajat tiedosta asiaa ennen kuin kauden mittaan. Sinällään erikoista, sillä Hilli on toistanut saman jo niin monta kertaa peräkkäin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä tosiaan johtamistavan ja kyvyn muutokset voivat olla nopeita. Tuttavapiirissä kaksi kokenutta johtajaa jotka ottivat keski-ikäisinä ison kehitysaskeleen samasta syystä. Laittoivat korkin kiinni!
Niin se on. Juurisyy ja oivallus. Siitä se lähtee.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aivan samoin kuin vuonna 2017. Tämä on kyllä hassua. Yksi kertoo, ettei Kärpät voi pärjätä, koska muutoksia ei ole tarpeeksi ja toinen kyselee, miten voi pärjätä noin isojen muutosten jälkeen.
Kolmas, eli sinä, löydät perustelut sijoittaa Kärpät kärkeen riippumatta muutoksista.

Mutta kiitos kuitenkin, ihan hyvää viihdettä tämä ketju on ja kova työ noita on naputella. Jokaisen seuran oma "McTorso" voi kokeilla samaa ja yliarvioida oman joukkueensa osa-alueita.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kolmas, eli sinä, löydät perustelut sijoittaa Kärpät kärkeen riippumatta muutoksista.
Tämä ei pidä paikkansa. Jos edellämainittuja muutoksia ei olisi tehty ja Kärpät olisi lähtenyt pää perseessä kauteen ylimielisen kukkopoika Marjamäen kanssa, olisi Kärppien kausi ollut tuhoontuomittu.

Edit. Perheessä -> perseessä
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta kiitos kuitenkin, ihan hyvää viihdettä tämä ketju on ja kova työ noita on naputella. Jokaisen seuran oma "McTorso" voi kokeilla samaa ja yliarvioida oman joukkueensa osa-alueita.
Ole hyvä! Paras viihde on vielä edessäpäin, kun pääsen päivällä naputtelemaan Kärppien hyökkäyksen arvion. Se vasta mukavaa onkin. Nyt on ”pitänyt” naputella aika pitkään näitä muita joukkueita.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli jos tässä antaisi tälle kausiennakolle arvosanaa, niin raportit ja joukkueiden avaaminen 9. Pisteytykset 4.
Kiitos! Mukava saada palautetta ja varsinkin numeraalista. Tuo ysi raportoinnista lämmittää mieltä. Itsearviona voin sanoa, että olen samaa mieltä kanssasi. Olen ihan tyytyväinen siihen, miten olen jaksanut tutustua joukkueisiin ja saanut tuotettua näkemykseni kirjalliseen muotoon.

Nelosen pisteytyksestä otan nöyränä vastaan. Voi hyvin olla, että voimasuhdearvioni menee ihan metsään ja nelonen kuvaa tällöin antamiani pisteitä hyvin. Toki voi olla, että onnistun paremmin ja tällöin numeroa ylöspäin. Itsearviona voin sanoa, että olen pisteyttänyt joukkueet parhaan kykyni mukaan ja kausi lopulta näyttää, miten onnistuin.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos! Mukava saada palautetta ja varsinkin numeraalista. Tuo ysi raportoinnista lämmittää mieltä. Itsearviona voin sanoa, että olen samaa mieltä kanssasi. Olen ihan tyytyväinen siihen, miten olen jaksanut tutustua joukkueisiin ja saanut tuotettua näkemykseni kirjalliseen muotoon. Nelosen pisteytyksestä otan nöyränä vastaan. Voi hyvin olla, että voimasuhdearvioni menee ihan metsään ja nelonen kuvaa tällöin antamiaini pisteitä hyvin. Toki voi olla, että onnistun paremmin ja tällöin numeroa ylöspäin. Itsearviona voin sanoa, että olen pisteyttänyt joukkueet parhaan kykyni mukaan ja kausi lopulta näyttää, miten onnistuin.

Jatka ehdottomasti näitä ennakoita tulevina kausina jos vain jaksat.

Pisteyttäminen ja paremmuusjärjestys on aina kaikille oman mielensä mukainen ja tässäkin tapauksessa antamani arvosana on annettava sen mukaan, miten itse koen joukkueet ja koska on aika eriävä omastasi niin numero tulee siitä.

Mulle juurikin nämä joukkuerapsat on se juttu minkä vuoksi arvostan tätä suht korkealle.

Pisteytykset ja rankingit on puolestaan se mistä on kiva vängätä. Kaikki näkee asiat niin eri tavalla ja eri perustein.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyökkäys
3. Ilves 9,5p

Ilves asettuu mestaruusjahtiin hyökkäyksellä, jossa on laatua ja laajuutta. Kaksi nimeä voi nostaa superkoriin, eli Eemeli Suomi, joka minua edelleen ihastuttaa ja vihastuttaa sekä Joona Ikonen, joka lähtee hamuamaan jopa 30 maalin rajapyykkiä ensi kaudella. Jani Nyman tähän koriin voi nousta, superlahjakkuus. Raastinrautaa ei oikein ole ja täten hyökkäys vaikuttaa tasapaksulta. Onneksi kamppailuvoimaa on ”piilotettuna” kärkiketjuihin. Ilveksen ja Pennasen haluama suunta on neljä luisteluvoimaista tehoiluun pyrkivää ja pystyvää ketjua. Se tuottaa ainakin runkosarjassa tulosta. Uskon Ilveksen puhkovan 180 maalin rajan tälläkin kaudella.

Ilveksen kärkisentterit ovat Palve, Mäntykivi ja Kodytek. Mäntykivi pelaa siis sentterinä ja Tšekistä Liigaan tullut Kodytek on osoittautumassa hyväksi hankinnaksi, mikä nyt ei ole yllätys Tšekin maajoukkkuemieheltä. Täten Palve saa pistää parastaan pitääkseen paikkansa keskushyökkääjien hierarkiassa. Hyvä kolmikko ja saa nähdä, kuka pääsee ykkössentterin vaatimalle tasolle.

Nelossentteri on joko Santeri Virtanen tai ICEHL:ssä viime kaudella tehoillut kanadalainen Jeremy Grègoire. Kun toinen on keskellä, toinen on laidalla, kätevää. Molemmilla on myös pistepotentiaalia, varsinkin Grègoiren statuksen omaavan miehen sijoittaminen nelosketjuun kertoo Ilveksen hyökkäyksen laajuudesta.

Laituriosastolla kahden kärkiketjun paikat vaikuttavat olevan selvät. Vasemmalla Suomi ja Stransky, oikealla Joona Ikonen ja Meskanen. Ikonen ja Suomi ovat ihan liigan kärkeä. Meskanen ja Stransky ovat hyviä, mutta siinä rajoilla, kuinka hyvin riittää mestaruudesta taistelevan joukkueen kärkimiehinä. Stranskystä tykkään enemmän, sillä hän on monipuolisempi kuin Meskanen. Toki Meskanen rooli sniperina antaa paljon anteeksi, jos maaliverkot soivat taas sen 20 kertaa.

Kolmosketjun vasempaan laitaan Pennanen on asettelemassa KalPasta tullutta ja nuoresta iästään huolimatta jo 270 liigapeliä pelannutta Juuso Könöstä. Erinomainen liigapelaaja kolmosketjuun ja alleviivaa Ilveksen hyökkäyksen laajuutta. Oikealle laidalle superlupaus Jani Nyman. Lahjakkuuden tasosta kertoo se, että Seattle varasi hänet vuonna 2022 jo toisella kierroksella. Viime kaudella Nyman pelasi 29 runkosarjan peliä ja tinttasi 10 maalia. Aika mukavan maaliodottaman voi lätkäistä hänellekin, mikäli kaikki menee nappiin. Kivikovan kolmosketjun Ilves saa kasaan, kuten mestaruusjahdissa olevan joukkueen kuuluukin.

Nelosketjuun Virtasten ja Grégoiren seuraksi ovat tyrkyllä Päkkilä, Ratinen ja Kos. Ratinen on varmasti se ykkösvalinta. Nopea ja tulisieluinen nelosen laituri. Oulusta aikanaan Tampereelle ja Ilvekseen siirtynyt Päkkilä polkee paikallaan. Hyvä liigapelaaja, mutta pelkkä nopeus ei kuitenkaan avaa portteja isompaan rooliin. NHL-varattu ja Tšekin junnumaajoukkueet läpi käynyt Jakub Kos on rotaatiossa ja pyrkii iskemään näyttöjä pöytään, kun mahdollisuus aukeaa.

Ilveksen laaja ja laadukas hyökkäys on sarjan kolmanneksi paras ja saa arvosanan 9.5.

Ihan kelpo arvio.

Kodytek näyttäisi ottavan erinomaisilla otteillaan ykkössentterin paikan, mutta myös Mäntykivi ja Palve ovat löytäneet hyvän vireen. Virtanen tai hankinta on veikkaukseni nelossentteristä, koska kokenut AHL-sentteri Gregoire näyttää löytävän itsensä laiturin tontilta.

Laiturien hierarkiassa Stransky ja Meskanen haastavat Suomen ja Ikosen. Kiekkoa erinomaisesti suojaava ja oivaltavia syöttöjä jakava Stransky on jo nimetty Stretzkyksi Kanadan Raimo Helmisen mukaan. Meskanen puolestaan näyttää kehittyneen pelkästä sniperista paljon kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paras viihde on vielä edessäpäin, kun pääsen päivällä naputtelemaan Kärppien hyökkäyksen arvion.

Noh, ei kai toistohuumori nyt enää voi kauheasti herättää parranpärinää.

Keskitytään 14 muun joukkueen arvioiden arvioimiseen. Ne on kuitenkin ehkä ainakin jollain tasolla arvioitu yhteismitallisesti. Kärkijoukkueita toki hieman aliarvioitu, että Kärpät saa ykköseksi, mutta eiköhän ne ole sentään oikeassa järjestyksessä.

Mutta viihdettähän tämä on. ”Here we are now, entertain us”!

Sain, mutta kun kyse on uskosta. Ei siitä, mitä on paperilla. Miksi juuri Kärpät ottaa steppejä kuin taas toiset ei?
Aiemmin sanoin, Härkälä ja Ässät saa huonon arvosanan vaikka Ässissä tehty lähes vastaavat toimet ja pyritään viemään eteenpäin. Parempi rosteri, murhekryyni yv on rautainen ja pelitapaa viilattu napsun rohkeampaan. Ässille tuo tarkoittaa pudotusta sijalta 7. - > 14., Kärpiltä 9. -> 1.
Ässien projekti menee myös samoin kuin aikanaan Kivi nousi koutsin paikalle. Ensi kaudella menee siis hyvin ja seuraavalla päätyyn saakka?

Tässä tulee nyt ne värilasit esille valitettavasti turhan isosti. Kuten aiemmin johonkin laitoin, taidat olla ainoa koko lätkää aktiivisesti seuraavasta väestä joka pitää Kärppiä ennakkosuosikkina.

Eli jos tässä antaisi tälle kausiennakolle arvosanaa, niin raportit ja joukkueiden avaaminen 9. Pisteytykset 4.

Kaikki on toki mahdollista, mutta vaikea nähdä, että Ässien parantavan viime kaudesta.

Mestarivalmentaja Kiven vaihtaminen johonkin noubadiin, joka peluuttaa aktiivista lätkää keskinkertaisella tai jopa sen alla olevalla joukkueella ei haise menestykseltä. Varmasti Porissa nähdään viihdyttävämpää peliä Kiveen verrattuna, mutta se ei ole mikään menestyksen tae.

Saman ongelman kanssa painitaan myös Turussa. Miettisen aktiivista ja viihdyttävää kiakkoa on nyt kehuttu koko harjoituskausi ja sillä on jopa voitettu pelejä, mutta kun vastustajat saa viisikkopuolustuksensa(träppinsä) kuntoon, niin se aktiivinen pelitapa vaatii pelaajilta huomattavasti enemmän henkilökohtaista taitoa kuin Kivi-/Ahokas-kiekko. Kärkijoukkueilta aktiivisella kiekolla voisi odottaa menestystä, mutta aika moni niistäkin lähtee riskittömämpään vaihtoehtoon viimeistään pudotuspeleissä.

Mutta eteenpäin… Ässät ja Tepsi on sijoilla korkeintaan säälit, niin tuskin kiinnostaa suurta yleisöä kumpikaan…
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Oletko lukenut kesällä kirjoitamani arvioin Kärppien maalivahdeista? Jos olet, teidät ettei kyse näkemykseni taustalla perustu harjoituspeleihin. Mukavasti kuitenkin varsinkin Westerholmin rauhoittunut pelaaminen on Kärppiä kannattavien nimimerkkien luottamusta ainakin kirjoitusten perusteella vahvistanut. Sen tiedän, etteivät muut kuin Kärppien kannattajat tiedosta asiaa ennen kuin kauden mittaan. Sinällään erikoista, sillä Hilli on toistanut saman jo niin monta kertaa peräkkäin.
Snookerin puolella on sellainen kaveri kuin Jack Lisowski, jota kukaan ei voita treeneissä. Mutta sitten, kun pelataan oikeasti, jätkän pää on ihan paperia. Vuosikymmenien jääkiekon seuraamisella voin siis todeta, etten usko ennen kuin näen.
 
Suosikkijoukkue
Paws relate, Waggy tails, Wet kisses, I'll bark yo
Joko kävit tarkistamassa? Todistustaakka on tietenkin väitteen esittäjällä eli sinulla.

Miksi olisin käynyt? Jokainen voi itse käydä toteamassa nämä pohjoisen puhurit, voittamisen kulttuurit ja muut mutut niin halutessaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi olisin käynyt? Jokainen voi itse käydä toteamassa nämä pohjoisen puhurit, voittamisen kulttuurit ja muut mutut niin halutessaan.
Ehkäpä siksi, että esitit valheellisen väittämän ja perustelit sitä sillä, että asia on helppo tarkistaa. Et kuitenkaan jaksa tuota helposti tarkastettavaa asiaa tarkastaa. Olisin kuvitellut, että sinulla olisi ollut halu perustella väittämäsi, muttei ilmeisesti ole. Jätetään siis väitteesi valheellisena tähän.
 
Suosikkijoukkue
Paws relate, Waggy tails, Wet kisses, I'll bark yo
Ehkäpä siksi, että esitit valheellisen väittämän ja perustelit sitä sillä, että asia on helppo tarkistaa. Et kuitenkaan jaksa tuota helposti tarkastettavaa asiaa tarkastaa. Olisin kuvitellut, että sinulla olisi ollut halu perustella väittämäsi, muttei ilmeisesti ole. Jätetään se siis valheellisena väittämänä tähän.

Aivan, ja mikäs on se valhe mihin olen syyllistynyt? Se, että sinä kaudesta toiseen käytät ulkourheilullisia syitä nostaaksesi Kärpät arviosi kärkeen ja myöhemmin perustelet näitä sitten mutuilla tuntuu olevan asia mistä palstalla on varsin suuri yksimielisyys. Tämä Kärppien muutos ja nimenomaan vuoteen 2017 vertautuva sellainen menee kyllä tuohon samaa luokkaan. Mutta kerro nyt minulle mikä on se minun virheellinen väittämä, niin ehkäpä voin auttaa tuskaasi.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Oletko lukenut kesällä kirjoitamani arvioin Kärppien maalivahdeista? Jos olet, teidät ettei kyse näkemykseni taustalla perustu harjoituspeleihin. Mukavasti kuitenkin varsinkin Westerholmin rauhoittunut pelaaminen on Kärppiä kannattavien nimimerkkien luottamusta ainakin kirjoitusten perusteella vahvistanut. Sen tiedän, etteivät muut kuin Kärppien kannattajat tiedosta asiaa ennen kuin kauden mittaan. Sinällään erikoista, sillä Hilli on toistanut saman jo niin monta kertaa peräkkäin.
Tässä pitää hieman kompata McTorsoa. Westerholmin viime kauden huonous menee ainakin osittain maalivahtivalmennuksen piikkiin. Hänen kanssaan hyvää työtä tehnyt Janne Valtonen siirrettiin sivuun edustusjoukkueesta ilmeisesti Virran takia (Valtonen taisi sanoa kerran liikaa vastaan, jos koki, että ymmärtää enemmän maalivahtien valmentamisesta kuin Virta). Tilalle tuli Antti Ore, joka on varmasti kiva tyyppi, mutta oli mv-valmentajana ihan untuvikko ja alkoi tuomaan Westerholmille jotain ihan uusia harjoitteita, tms. Hilli on kiistatta huippumies tontillaan ja hän jos kuka saanee ainakin korjattua viime kauden "vahingot" pois. Mutta valmis tähti ei Westerholm ollut edellisellä kaudellakaan, vaan silloinkin ailahteli ja fiilis oli korkeintaan se, että hän voisi yhä kehittymällä nousta tähdeksi, mutta se vaatii vielä lisää kehittymistä.
Eli nyt nähdään, mihin Hilli hänet saa hilattua. Viime kauden Westerholm oli katastrofi, edellisen kauden Westerholm oli lupaava. Kärpät tarvitsee Westerholmin, joka on parempi kuin kumpikaan noista versioista.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Viime kauden Westerholm oli katastrofi, edellisen kauden Westerholm oli lupaava. Kärpät tarvitsee Westerholmin, joka on parempi kuin kumpikaan noista versioista.
Ari Hilli pitää huolen, että tuo parempi versio toteutuu.

Westerholmilla oli epäreilu tilanne loppukaudesta tulla kaaoksen keskelle, eikä siitä mitään tullutkaan. Nyt on saanut aloittaa puhtaalta pöydältä ja tulos ollut toistaiseksi erinomaista.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Paljon käytetään perusteluna Manneria ja kesää 2017, kun puhutaan nyt "uusiutuneesta" Marjamäestä ja hänen pelitavastaan. Itse huomaan aika paljonkin - aika merkittäviäkin - erovaisuuksia. Etenkin sen, miten se Mannerin valmentama pelitapa tuli hänen ns. 'selkäytimestään'. Se "hurlumhei-vauhtilätkä" oli se pelitapa, mitä Manner on aina halunnutkin peluuttaa ja tulee Mannerille luonnostaan, aina. Ei tarvinnut teeskennellä tai kiristellä hampaita, kun harrastettiin - etenkin Marjamäen mielestä - lapsellista 'tolppatrappia' tai ei vedetty ainuttakaan viivelähtöä tai trappia. Kuinka kipuillen Marjamäki joutuu nyt aitosta seuraamaan tätä uusiutuntta pelitapaansa, joka on vastoin koko Marjamäen valmentajan luontoa?

Marjamäellä tilanne on eri, kuin Mannerilla. Kaikki tietävät kyllä, mikä se Marjamäen "mielilätkä" on, vaikka koittaa nyt ehkä sutena pukeutua lampaan vaatteisiin. Nyt harkkakaudella pelattiin aktiivista vauhtikiekkoa, mutta miten Marjamäen kantti kestää, kun tulee se ensimmäinen painetesti ja kova paikka? Jatketaanko tällä linjalla - ja pelitavalla - johon Marjamäki ei ihan rehellisesti sanottuna aidosti ja oikeasti usko? Vai palataanko sen kiekon pariin, minkä Marjamäki osaa kaikkein parhaiten ja vetäydytään sykkyrään ja kaikki luukut kiinni. Manner oli ihan oikeasti silloin aikanaan opiskellut sitä Kanada-Ruotsi tyylistä peliään ja se oli hänen 'intohimonsa', mitä sai valmentaa. Marjamäellä näin ei ole, joten onko uusiutuminen pelitavan (sekä johtamistyylin) suhteen 'aito', vai enempi sellaista - ilkeästi sanottuna - feikkausta? Silloin tiedossa on pitkä kausi ja liki varma epäonnistuminen, koska, jos se pelitapa, mitä Kärpät tällä kaudella tulee pelaamaan, ei ole se peli, mitä Marjamäki ihan aidosti haluaa peluuttaa ja, johon aidosti uskoo, paistaa se feikkaaminen kyllä läpi pelaajille ja ilmapiiri on äkkiä mennyt.

Nämä liki samat edeltävät sanat voi kirjoittaa Marjamäen persoonasta. Mannerin "kaikkien kaveri" ja muiden puolesta uhriutuva "aina kaikki minun vika" oli häntä rehellisimmillään. Sillä aidolla persoonalla voitettiin pelaajisto ja kaikki puolelleen ja luotiin se 'happy family', josta sai kehuja. Manner oli mestari luomaan sitä hyvää ilmapiitiä. Taas, Marjamäen vahvuus on kaikkea muuta, kuin "rentona veikkona oleminen" ja se ilmapiirin valmentaminen. Se on Marjamäen iso heikkous. Marjamäki on pelaajien kanssa toiminnassa 24/7h, joten feikkaamaan ei taaskaan kannata alkaa. Ennemmin tai myöhemmin se paljastuu kyllä (tod.näköisesti ennemmin...) ja tiedossa on piiiiiitkä kausi feikkaamalla ja teeskentelemällä. Onko Marjamäen johtamistyylin muutos aito ja kyseessä todellakin on uusi Late 2.0? Vai onko vaan vedetty läpinäkyvä "kumipuku" päälle ja tekeydytään jonain mitä ei olla ja kaikki näkevät sen teatterin lävitse?

Plus Kärppien pelaajisto oli silloin Mannerin aikana kuin tehty siihen nopeaan pelitapaan. Kaikki pelaajat oli hankittu vain ja ainoastaan sitä varten, että luisteluvoimaa löytyy ja pystyvät sitä pelitapaa toteuttamaan. Eli roolitus onnistui briljantisti. Nyt tilanne ei ole sama, ei ollenkaan. Pelitapaa on yritetty aktivoittaa ja nopeuttaa, mutta rosteri ei valitettavasti ole yhteensopiva tämän kanssa, joka voi aiheuttaa mielestäni epäsuhtaisuuksia ja ongelmia. Kärppien rosteri on hitaahko ja kankea, jossa ei ole ihan hirveästi ajateltu sitä, että jos halutaan aktivoittaa pelitapaa vs. viime kausi, niin siihen pitäisi hommata sen tyylisiä pelaajia. Turunen, Tiivola, Koivunen, Kemppainen, Anttila, Junttilakaan enää, eikä edes Antonen tai Bunnamankaan (vaikka kohtalaisia ovatkin) eivät mitään raketteja ole. Nyt materiaali ei tue pelitavan muutosta, jos vertaa kauteen 2017/18 ja Mannerin 'vallankumoukseen'. Vähän, kuin yrittäisi nyt tankata bensaa dieselmoottoriin tai tunkea kuution muotoista palikkaa ympyrästä reiästå. Ei mahdu tai epäsuhtaisuuksia on havaittavissa. Kärpät ei ole järin luisteluvoimainen ja liikkuva joukkue nyt. Mitä se todellakin 2017 Mannerin kanssa oli.

2017 kaikki osui täydellisesti nappiin. Mannerin aito persoona, Mannerin aito intohimo peluuttaa mielilätkäändä ja joukkueen briljantti roolitus. Nyt tilanne on se, että Marjamäki on persoonaltaan täysin yö versus Manner (kuinka aito muutos on?), Marjamäen mielilätkä on täysin yö versus Manner, vaikka yrittää nyt muuta peliä peluuttaakin. Ja kaiken lisäksi joukkueen roolitus ja vahvuudet ei myöskään tue pelitavan muutosta. Eli kiteytettynä: Manner oli parhaimmillaan luodessa sitä positiivista ilmapiiriä, Manner oli opiskellut ja sai valmentaa "rakastamaansa" vauhtilätkää ja materiaali vielä tuki tätä täydellisesti. Nyt joka kohdassa Marjamäen kanssa (pelitapa ei ole 'aitoa' Latea ja uusi johtamistyyli sekä ilmapiirin luominen ei ole 'aitoa' Latea tai todellakaan hänen vahvuuttansa) sekä nykyiseen Late 2.0:an pelitapaan heikosti roolitetun materiaalin kanssa tilanne on täysin päinvastainen, kuin 2017.
Nyt oli hienoa tilanneanalyysia Oulun leiristä.

Itsekin näen, että Kärppien isoin ongelma ei ole pelaajistossa. Kyllä tuolla materiaalilla voidaan taistella mitaleista materiaalin puolesta. Viime kaudella kulissien takana tilanne taisi olla aika tulehtunut ja pelaajien ja Marjamäen välit olivat heikot. Raporttien mukaan siellä pukukopissa oli pari kapinakenraalia. Toinen heistä sai lähteä ja pelaa nyt Kouvolassa, mutta toinen on edelleen rosterissa. Ja se tulehdus ei ole vain pelaajien ja valmentajien välinen vaan menee ylimpään johtoon asti. Esimerkiksi totuutta siitä, miksi Aho irtisanoutui en ole nähnyt kerrottavan julkisesti. Jännitteet organisaation sisältä eivät ole todellakaan kadonneet, ja esim Kärppien tuoreesta utj-hausta on tullut jo sellaista sekoilua, että siitä puhutaan ja Helsingissä asti.

Marjamäki menetti viime kaudella kopin, ja minun on vaikea uskoa, että nyt yhden kesän aikana kaikki ongelmat on kerralla lakaistu pois, kun johtavat pelaajat ovat yhä samoja kuin viime vuonna.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Westerholmilla oli epäreilu tilanne loppukaudesta tulla kaaoksen keskelle, eikä siitä mitään tullutkaan. Nyt on saanut aloittaa puhtaalta pöydältä ja tulos ollut toistaiseksi erinomaista.
No joo, viime kaudella näitte, millainen oli Oren Westerholm. Tänä vuonna sitten Hillin Westerholmin vuoro. Jos SaiPassa maalivahdit floppaavat ja Westerholm breikkaa lienee lähellä tilanne, että B-junioreihin pudotettu Valtonen saa soiton ja palaa edustukseen.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Saako huudella vaihtelun vuoksi että Tapparaa yliarvioidaan!

Tuossa menee vähän niin kuin puolustuksen ja hyökkäyksen arvosanat väärin päin. Samaan 35,5 pisteeseen pääsyyn oikea rivi olisi 8-10-9,5-8 mutta rehellisyyden nimissä joku 6-10-9,5-7,5 olisi ehkä lähempänä totuutta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta kerro nyt minulle mikä on se minun virheellinen väittämä, niin ehkäpä voin auttaa tuskaasi.
Ei ole tuskaa, päinvastoin. Sunnuntai ja pitkän pitkä tie voimasuhdearvioni päätökseen on ihan kohta edessä. Mukava on keskustella ja kirjoittaa. Kerroit, että joka vuosi perustelen Kärppien menestyksen samanlaisella muutoskirjoittelulla kuin nyt olen tehnyt. Kerroin, ettei paikkansa. Sitä totesit lyhyesti referoituna, että pitää paikkansa ja asia on helppo tarkistaa. Tuota tarkistamista et kuitenkaan sen helppoudesta huolimatta tehnyt, joten totean väitteesi olevan perusteiden uupuessa virheellinen. Ei sen kummempaa.
 
Suosikkijoukkue
Paws relate, Waggy tails, Wet kisses, I'll bark yo
Ei ole tuskaa, päinvastoin. Sunnuntai ja pitkän pitkä tie voimasuhdearvioni päätökseen on ihan kohta edessä. Mukava on keskustella ja kirjoittaa. Kerroit, että joka vuosi perustelen Kärppien menestyksen samanlaisella muutoskirjoittelulla kuin nyt olen tehnyt. Kerroin, ettei paikkansa. Sitä totesit lyhyesti referoituna, että pitää paikkansa ja asia on helppo tarkistaa. Tuota tarkistamista et kuitenkaan sen helppoudesta huolimatta tehnyt, joten totean väitteesi olevan perusteiden uupuessa virheellinen. Ei sen kummempaa.

Niin, minun viestiini oli tarkoituksella kirjoitettu sana "tainnut", mikä oli ilmaisemassa tekemisen epävarmuutta, eräänlainen konditionaali siis. Kyse ei siten ollut siitä, että perusteletko joka kausi nimenomaisesti muutoksella vaan siitä, että joka kausi mitä ihmeellisimmillä ja muiden joukkueiden kohdalla ehdottoman kielletyillä perusteilla saat nostettua Kärpät ennakossasi suurimmaksi suosikiksi. Kyse on aikaisemmin mainitsemastani uskonloikasta.

Edelleen, ei kukaan voi uskottavasti väittää, että viime kauden 9. olisi suurin ennakkosuosikki kauteen lähdettäessä, kun mitään merkittävää muutosta ei ole tapahtunut. Ja tämä nimenomaan suhteessa kilpailijoihin. Siellä on viime kaudella parempaa työtä tehneitä kilpailijoita, jotka ovat vahvistuneet huomattavasti Kärppiä enemmän, mutta silti Kärpät kiilaavat niiden edelle, uskon loikan mitalla. Tai no, ehkä Pennaset, Grönborgit, Peltoset ja Niemelät eivät vaan puhu yhtä vakuuttavasti kuin marjalate.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkäys
2. Kärpät 9,75p

Kärppien hyökkäystä kehuttiin yleisesti ennen viime kautta kovin. Super-joukkue, joka taistelee Tapparan kanssa mestaruudesta. Kuten tiedämme, toisin kävi ja kuten tiedämme, isoin haaste oli valmennuksessa ei niinkään hyökkäyksen materiaalissa.

Nyt tuohon super-hyökkäykseen on tehty vain pieniä viilauksia. Pehmentynyt Kunyk on korvattu NHL:ssä marinoituneella perinteisellä kanadalaisella keskushyökkääjällä Bunnamanilla. Luopioksi ja kiukuttelevaksi itkupilliksi osoittanut Ville Leskinen on korvattu toisella hyökkäysorientouneella laiturilla Anttosella, joka pääse nyt suurseuraan ja aidosti tekemään tulosta hirmulaukauksellaan. Kolmas ja suurin viilaus tehtiin, kun itseluottamuksensa täysin menettänyt ja tuhnuksi taantunut Emanuelsson vaihtui takuuvarmaan pistelinkoon Trevor Mingoiaan.

Kärppien hyökkäys on hyvin roolitettu. Hyökkäyksellistä voimaa on tarpeeksi niin kärkiosaamisen kuin laajuuden suhteen. Raastinrautaosasto on sarjan paras, tai ehkäpä HIFK nyt Komarovin tulon jälkeen pystyy haastamaan. Hyökkäyksessä on kokemusta, parhaassa peli-iässään olevia pelaajia sekä nuoria lahjakkuuksia.

Kärppien sentteristö on raamikas, eli Bunnaman(184/94), Tiivola(192/93), Kemppainen(191/105), Hyry(187/97). Bunnaman on suoraviivaisesti maalia kohtia rynnivä, kamppailuhalukas ja kamppailuvoimakas, hyvin luisteleva ja erinomaisen laukauksen omaava keskushyökkääjä. Vyöllään hänellä on kymmeniä NHL:n runkosarjapelejä sekä neljä pudotuspeliä. Muutoin AHL-mies. Lammikkoon häntä on verrattu ja näyttää osuvan ja uppoavan.

Tiivolalta odotetaan tasonnostoa kolmossentteristä kakkossentteriksi. Viime kausi ei ollut häneltä huikea, mutta kolmossentterin roolissa nakutti kuitenkin ihan kelpo tehot: 54o 12+15=27. Nyt Turusen aisaparina pikkaisen isommalla vastuulla voidaan odottaa myös ennemmän tehoja. Kemppainen on edelleen hirmu ukko kolmosentteriksi tässä sarjassa. Alivoimassa tärkeässä roolissa ja preseasonilla myös kakkosylivoimassa maskimiehen paikalla.

Nelossentteri Hyry on roolissaan sarjan paras. Hän oli viime kaudella Lehterän jälkeen Liigan toiseksi paras aloittaja. Vahvuuksinaan hänellä on aloittamisen lisäksi luistelu, kamppailuvoima ja aivan hurja asenne. ”Ei Arttu Hyryä voi sulkea häkkiin,” - kuten Kärppien kannattajaryhmällä on tapana laulaa. Hyry omaa myös hyvän laukauksen, jonka johdosta häntä on kannattajien keskuudessa toivottu myös ylivoimalle. Vielä ei taida kuitenkaan olla aika sille kypsä. Loistava alivoimapelaaja, tietenkin. Muodostaa Marko Mörkö Anttilan kanssa sarjan parhaan nelosketjuduon. Keskushyökkääjien loukkaantumisia paikkoo kokenut liigapelaaja Jesse Koskenkorva.

Kärppien kahden kärkiketjun laiturit ovat Koivunen ja Turunen vasemmalla sekä Mingoia ja Antonen oikealla. Kolme supermiestä ja Antonen uuden edessä. Toki hänkin on pelannut kaksi viimeistä kautta 40 pisteen miehenä. Ykkösketju Koivunen-Bunnaman-Mingoia vaikuttaa nousevan tehonyrkiksi. Turunen ja Antonen asettuvat Tiivolan laidoille.

Kolmosketju on Kärpillä kokenut ja stabiili loistavaan kahdensuunnan pelaamisen pystyvä ketju. Kemppaisen laidoille Junttila ja Björkqvist. Ketju pystyy tuottamaan myös hyökkäyssuuntaan. Nelosketjussa sitten tosiaan huippukaksikko Hyry&Anttila. Ketjun kolmaslenkki vaihtelee. Tällä hetkellä paikkaan on tarraamassa joku kolmikosta Antti-Roiko, Hermonen, Jakobsson.

Näillä perustein arvioin Kärppien hyökkäyksen sarjan toiseksi parhaaksi arvosanalla 10-.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tilanneseuranta:
Valmennus + maalivahdit + puolustus + hyökkäys

1. Kärpät 9p + 8,75p + 9,75p + 9,75 = 37,25p
2. HIFK 8,25p + 9,75p + 9p + 10p = 37p
3. Ilves 9,25p+ 7,25p + 9,5p + 9,5p = 35,5p
4. Tappara 9,5p+ 9p + 8p* + 9p = 35,5p
5. Pelicans 10p + 10p#+ 7,5p + 8p = 35,5p
6. JYP 8p+ 9,5p + 9,25p + 7,75p = 34,5p
————————————————————

7. Lukko 7,5p + 8,5p + 8,75p + 8,25p = 33p
8. KalPa 6,75p + 8p + 7p*+ 8,75p = 30,5p
9. KooKoo 8,5p + 8,25p + 6,25p + 7,5p = 30,5p
10. TPS 7,75p + 6,5p* + 8,5p + 7,25p = 30p
————————————————————

11. Sport 6,5p + 7,75p + 6,5p + 8,5p = 29,25p
12. Jukurit 9,75p + 5p + 7,75p + 6,75p = 29,25p
13. HPK 7p + 7,5p + 7,25p + 6,5p*= 28,25p
14. Ässät 5,5p + 9,25p + 6,75p + 6,25p = 27,75p
————————————————————

15. SaiPa 5p + 4,75p + 5,75p + 6p = 21,5p
* Osa-alueen arvosana voi muuttua.
# Olkinuoran ulkomaan option toteutuessa paluu alkuperäiseen arvioon.

Kirjoitan tänään vielä HIFK:n hyökkäyksen. Tänään tai huomenna arvioin uudestaan KalPan ja Tapparan puolustukset, sekä HPK:n hyökkäyksen. Päästään tähdistä eroon. Onko tarpeita tarkastaa arvion jälkeisten muutosten vuoksi muita joukkueita? Pelsujen maalivahtiosaston kohdalle jää täppä, kiitos Olkinuoran erikoisen option.
 

Koirankoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tilanneseuranta:
Valmennus + maalivahdit + puolustus + hyökkäys

1. Kärpät 9p + 8,75p + 9,75p + 9,75 = 37,25p
2. HIFK 8,25p + 9,75p + 9p + 10p = 37p
3. Ilves 9,25p+ 7,25p + 9,5p + 9,5p = 35,5p
4. Tappara 9,5p+ 9p + 8p* + 9p = 35,5p
5. Pelicans 10p + 10p#+ 7,5p + 8p = 35,5p
6. JYP 8p+ 9,5p + 9,25p + 7,75p = 34,5p
————————————————————

7. Lukko 7,5p + 8,5p + 8,75p + 8,25p = 33p
8. KalPa 6,75p + 8p + 7p*+ 8,75p = 30,5p
9. KooKoo 8,5p + 8,25p + 6,25p + 7,5p = 30,5p
10. TPS 7,75p + 6,5p* + 8,5p + 7,25p = 30p
————————————————————

11. Sport 6,5p + 7,75p + 6,5p + 8,5p = 29,25p
12. Jukurit 9,75p + 5p + 7,75p + 6,75p = 29,25p
13. HPK 7p + 7,5p + 7,25p + 6,5p*= 28,25p
14. Ässät 5,5p + 9,25p + 6,75p + 6,25p = 27,75p
————————————————————

15. SaiPa 5p + 4,75p + 5,75p + 6p = 21,5p
Onnittelut Kärpille voimasuhdearvio mestaruudesta. (Hymiö)
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Nyt harkkakaudella pelattiin aktiivista vauhtikiekkoa, mutta miten Marjamäen kantti kestää, kun tulee se ensimmäinen painetesti ja kova paikka? Jatketaanko tällä linjalla - ja pelitavalla - johon Marjamäki ei ihan rehellisesti sanottuna aidosti ja oikeasti usko? Vai palataanko sen kiekon pariin, minkä Marjamäki osaa kaikkein parhaiten ja vetäydytään sykkyrään ja kaikki luukut kiinni.

Itselle muistuu Tapparan 2017-18 harjoitusottelut Rautakorven alaisuudessa kun Tappara hankki sen kuuluisan "superpakistonsa" tuolloin.

Harjoituspeleissä mentiin eikä meinattu. Sai huuli pyöreänä katsoa sitä aktiivista ja paineistavaa peliä. Hankinnoista Jarno Kärki pelasi muistaakseni ykkösen keskellä hyvin ottein.

Liiga alkoi ja tämä kaikki jäi jonnekin aivan unholaan. Kausi lähti myös tuloksellisesti heikosti, mutta ei pelikään ollut samanlaista. Lopulta Jarno Kärkikin tippui neloseen ja kokoonpanon ulkopuolle pelaten 19 peliä saavuttaen 0+1 ja lähti takaisin Poriin.

Se on sitten vaikeampi arvioida johtuiko muutos harjoituskaudesta Rautakorvesta vai siitä että Liigan alkaessa toisetkin alkoivat pelata enemmän "tosissaan". Lopputulos oli kuitenkin se ettei tuota vauhtikiekkoa enää nähty, vaan pelattiin sitä Rautakorvelle ominaisinta peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös