McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 857 498
  • 4 009

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei. Moni kärkijoukkue lähtee tällähetkellä tosi kapealla pakistolla kauteen minun mielestä.
Eiköhän vielä ennen kautta tule hankintoja, vaikka harjoituspelien aikana.
Onhan siellä käytännössä lähes jokaisella kärkijoukkueella heittää kuusi hyvää puolustajaa askiin, mitä itse pidän rajana, mikä olisi hyvä olla.

Seiskapakki voi hyvin olla se seuran juniori, joka pelaa sen 5-6 minuuttia per. peli, johon ei kyllä sitten tule tulos kaatumaan.

Omaan mielikuvaan kapea pakisto on sellainen, missä on 2-3 varmaa tekijää ja loput sitten toivotaan toivotaan osastoa.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Onhan siellä käytännössä lähes jokaisella kärkijoukkueella heittää kuusi hyvää puolustajaa askiin, mitä itse pidän rajana, mikä olisi hyvä olla.

Seiskapakki voi hyvin olla se seuran juniori, joka pelaa sen 5-6 minuuttia per. peli, johon ei kyllä sitten tule tulos kaatumaan.

Omaan mielikuvaan kapea pakisto on sellainen, missä on 2-3 varmaa tekijää ja loput sitten toivotaan toivotaan osastoa.
Juu. Aika vähän tällöin on vaan niitä loukkaantumisten paikkaaja. Kun niitäkin väkisin tulee, enemmän tai vähemmän.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Mikäli tämä voimasuhteiden arvio tehtäisiin vaikka niin, että torso olisi jättänyt oman suosikkijoukkueensa arvostelematta kokonaan, tätä voisi pitää pisteytyksen osalta jotenkin vakavasti otettavana ennakkona
Ei edes silloin. Tapparaa joka vuosi rankaistaan siksi, että on Kärppien päävastustaja. SaiPan maalivahtikaksikkokin rankattiin liigan huonoimmaksi ehkä siksi, että Piiroinen on Tappara-kasvatti, eikä Lukasin suhteen oltu tehty mitään taustatyötä. Sitten, kun hänelle kerrottiin, että Lukas sai viime kaudella maajoukkuekutsun ja toimittajat valitsivat hänet viime kaudella Tsekin liigan parhaaksi pelaajaksi, ei tuo vaikuttanut arviointeihin, vaan SaiPaan maalivahtikaksikko on McTorson mielestä yhä kaikkien aikojen huonoin.
 
Viimeksi muokattu:

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Teksti, joka on kirjoitettu Tapparan puolustuksesta, on mielestäni oikein osuva! Sen sijasta pisteytys ei niinkään...

Kuten jo aiemmin kirjoitin, Kemiläinen oli mielestäni viime kauden paras pakki Liigassa - hänen lisäarvonsa joukkueelle oli aivan poikkeuksellisen huikea! Jos hän ei olisi ollut pitkään loukkaantuneena, moni muukin olisi samaa mieltä. Hänellä oli hyvin lieviä ongelmia omassa päässä, mutta niistäkin selvittiin pääasiassa mukavasti. On tärkeää huomata, että lähes kaikilla hyökkäävillä pakeilla on jonkinlaisia puolustusongelmia. Kaiken osaavat "teppo nummiset" ovat harvinaisia...

Leskinen oli taas sitä edellisellä kaudella Liigan paras pakki. Ehkä jopa vakuuttavampi kuin Kemiläinen viime kaudella. Otos oli lyhyt, ja viime vuonna loukkaantumiset taustalla, mutta silti Tapparalla on hyvin mahdollisesti jopa Liigan kaksi parasta hyökkäävää puolustajaa edelliskausilta.

Koska joukkueessa on myös Vittasmäen ja Mannisen tapaiset peruspakit, ja mainettaan parempi Tuulola, näkisin, että runko on ihan hyvin koossa. Pakistossa valmentajan peluutusratkaisut ovat kuitenkin hyökkäystä suuremmat. Haluttuja pelaajia voidaan heitellä rohkeammin kentälle tilanteen mukaan. Oliko se Colorado v. 2001, kun voitti Stanley Cupin viiden avainpakin voimin...

Tappara tulee varmasti vahvistumaan kauden aikana, mutta on aivan oikein, että niillä ei spekuloida, kun ei tiedetä keitä ne ovat (X isossa roolissa ei koskaan ole kovin uskottavaa...) Mielestäni runko on niin vahva, että on vain hyvä, että nuorten maajoukkuetasoisille pelaajille saadaan oikeasti vastuuta alkukaudesta täydentämässä kokeneempia. Heillä on hyvä mahdollisuus onnistua, kun ei heti odotetaan pelien ratkaisemista, vaan Liigaan pääsee tutustumaan rauhallisesti ja suojatussa roolissa. Lisäksi nuorukaisten pelaajaprofiili poikkeaa juuri sopivasti toistaan: Kulonummi on kiekollinen ja Ahlroth puolustavampi - ja myös Kärki kärkkyy taustalla. Vaikka kaikki eivät tekisi läpimurtoaan tällä kaudella, jo yhdenkin tasokas onnistuminen täydentäisi pakiston lähelle optimaalista, eli silloin puhuttaisiin arvosanasta 10...

Omasta mielestäni Tapparan puolustus on odotusarvoisesti yhtä peruspakkia vaille täydellinen. Ja sekin voi löytyä nuorukaisista, tai tulla kauden mittaan ulkopuolelta. Nykykunnossaan itse antaisin arvosanaksi jotain 9-9,5, joka mahdollisten hankintojen tai onnistuvien nuorukaisten avulla voi kivuta lähemmäksi liigatasolla täydellistä. En muista Tapparalta näin hyvää puolustusta heinäkuussa koskaan...

Epävarmuuksiakin on, mutta niinhän aina...
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Manninen korvaa hyvin Jurgensin ja Leskinen Matuhskinin. Siitä olen samaa mieltä. MM-kisapuolustaja Seppälä on kokonaan korvaamatta ja Thomas on korvattu Bäckmanilla, joka ei ole useaan vuoteen ollut kunnolla pelikuntoinen. Kulonummi ja Ahlroth ovat vuoden vanhempia ja kehitystä voi odottaa, kuten muidenkin joukkueiden nuorilta pelaajilta. Käytännössä siis Seppälää ja Thomasia vajaa on tuo Tapparan puolustus suhteessa viime kauteen. Minusta on erikoista jättää huomiotta näin perustavanlaatuisia asioita. Tapparalla on erinomainen viiden miehen runko, mutta syvyydessä se häviää TOP6-joukkueille. Todennäköisesti tuo asia kyllä korjaantuu pelaajahankinnoilla.
Kemiläinen on mahdollisesti koko sarjan paras kiekollinen puolustaja. Samaan kastiin voi laittaa Leskisen, pykälää parempi pelaaja kokonaisvaltaisesti, ei ehkä niin tehokas hyökkäyspäähän. Näitä en vaihtaisi yhteenkään pelaajaan Liigassa.

Tappara on voittanut b2b runkosarjat + 3 pyttyä parina viime kautena ja noista pelaajista on 4/6 mukana. Uskallan veikata, että ilman yhtä peruspuolustajaa (tässä tapauksessa helvetin laadukasta Seppälää) tämä ryhmä on minimissään top-4 tasoa. edit. Thomasilta meni pelillisesti ohi apaut 3/4 runkosarjaa, toki pudotuspeleissä mies paikallaan.

Summasummarum; Seppälän poistuminen ja Matushkinin korvaaminen Leskisellä tiputtaa sijalta 1 -> 7.
 
Viimeksi muokattu:

Kane88

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hawks
Tapparan puolustus arvioitu sijalle 7 ja että mikä härdelli siitä on saatu aikaan. Kyseessä on yhden palstavelin näkemys ei sen isompaa. Syksyllä sitten voi tappara pelaamalla näyttää että kuka on oikeessa ja väärässä. Näistä aika pienistä asioista osataan kyllä väitellä vastaan kynsin hampain, se on toki suomalaisten veressä. Mutta aiheeseen, en allekirjota tätä näkemystä mutta ei se top 3 mene (vielä).
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vittasmäkeä ei sovi aliarvioida. Mies oli runkosarjassa Tapparan toisiksi eniten pelannut puolustaja Kemiläisen jälkeen. Pleijareissa hän oli peliaikaykkönen, vaikka joukkueessa oli Seppälä.

Vertailukohta hänelle pitäisi mielestäni olla Ohtamaa, eikä Kivistö, jos Kärppien pakistosta haetaan. Ilveksestä Friman pikemmin kuin Masin.

Ykköspakkiparin minuutteja keräävä puolustaja on siis edelleen kyseessä.

Vittasmäen kohdalla en ole itse havainnut mitään huomattavaa tason laskua. Mies on kolme vuotta nuorempi kuin Ohtamaa, joka mielestäni pelasi aiempaa heikomman kauden menneellä sesongilla, vaikka MM-joukkueessa taas olikin mukana.

On toki totta, että Tapparan jokseenkin hyökkäysvoittoinen pelitapa viime kaudella johti siihen, että omissa soi myös paljon. Tämä vaikutti Vittasmäen tilastoihin aika suoraan.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Vittasmäki - Kemiläinen
Tuulola - Leskinen
Manninen - Alroth
Bäckman - Kulonummi

En tiedä, kuinka perseelleen tuon puolustuksen laitoin, mutta millään en saa kyllä tätä puolustusta sijalle 7. TOP4 melkeinpä jopa. Kemiläinen ja Leskinen pakistossa melkeinpä vaatii sitä. Tuohon kun saadaan vielä joku Seppälän tyyppinen isäntä, niin se on heittämällä sijalle yksi IMO. Annan paljon arvoa Kemiläinen & Leskinen kaksikolle, koska tuossa on suvereeni kaksikko Liigaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kysymys McTorsolle: Mistä voi johtua, että lähes kaikki täällä suosikkijoukkueesta riippumatta pitävät tätä arviota Tapparan puolustuksesta todella aliarvioituna? Eli miten muut ovat näin vahvasti eri mieltä kuin sinä?
Kun olen muiden perusteluja lukenut ja vertaan niitä omiini, niin pari asia nousee esiin mielipide-eron takana:
1. Minä näen seitsemän puolustajan olevan riittämätön, varsinkin, kun kaksi puolustajista ei ole kärkijoukkueiden tasolla. Muut painottavat enemmän Tapparan viiden puolustajan vahvaa runkoa.
2. Erot suhtautumisessa Bäckmaniin.
3. Jonkinmoinen ero ajatuksessa Leskisen koko kauden iskukyvystä lonkkaleikkauksen jäljiltä.

Neljäntenä vähän asiasta irrallisena huomiona minusta vaikuttaa siltä, että Tapparan kaksi perättäistä mestaruutta ja runkosarjan voittoa Tapolan johdolla saavat aikaan illuusion, että pakkohan Tapparan puolustuksen on olla taas kivikova, vaikka se on onkin vajaa ja kapea. Ymmärän tuon, itse ajoin samaan kuoppaan Marjamäen dynastian jälkeisellä kaudella ja myös Mannerin kolmen runkosarjan voiton jälkeisellä kaudella.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Lähtökohtaisesti minusta Liigatason joukkueella pitäisi olla 8-9 liigaotteluita tai vastaavalla tasolla pelanneita puolustajia + junnut.
Olisi täten hieman särkymävaraa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nykykunnossaan itse antaisin arvosanaksi jotain 9-9,5, joka mahdollisten hankintojen tai onnistuvien nuorukaisten avulla voi kivuta lähemmäksi liigatasolla täydellistä.
Ysi kuulostaa suuinpiirtein järkevältä, jos luottaa Leskisen olevan täydessä tikissä heti syksyllä. 9,5 Ahlrothin ja Kulonummen ollessa pelaavassa kokoonpanossa ei kyllä mitenkään ole perusteltavissa, kun katsoo Liigan parhaita pakistoja. Olen kertonut, että parhaillaan 10- on kovin puolustukselle antamani arvosana, koska piti jättää tilaa muutoksille. 9,5 tarkoittaisi siis tällähetkellä TOP2 puolustusta. Sellainen Tappara ei ole vielä lähellekään.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lähtökohtaisesti minusta Liigatason joukkueella pitäisi olla 8-9 liigaotteluita tai vastaavalla tasolla pelanneita puolustajia + junnut.
Olisi täten hieman särkymävaraa.
Koska viimeksi jollain joukkueella on ollut yhdeksän Liigatason puolustajaa joukkueessa ja siihen vielä junnut päälle? Siinä käy varsin nopeasti niin, että jos siellä on yhdeksän pesunkestävää Liigatason puolustajaa, niin hierarkiassa olevat 8. ja 9. puolustaja lähtevät etsimään isompaa roolia kesken kauden.

Edes suurimmilla seuroilla ei ole varaa/järkeä pitää jatkuvasti kahta meritoitunutta pakkia katsomossa. Tietenkin se olisi ideaalitilanne pelipaikkojen taistelun kannalta, mutta ei kovinkaan realistinen.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Meinaat siis, että tryout-mies, joka ei ole viiteen vuoteen pelannut kuin hajapelejä ja kahteen vuoteen tasan kolme, on tässä arviossani jotenkin käänteentekevä? Voin sanoa, ettei ole. Omassa arviossasi Bäckman voi minun puolestani olla vaikka Liigan paras pakki.

Tästä asiasta samaa mieltä. Tepsin hyökkäyksen arvostelusta voi jättää myös Lindstenin ja Korpikosken huomiotta, täysiä arpoja molemmat. Voi olla, että toinen ei saa edes pelipaikkaa ja toinen voi katsella vaikka kaikki pelit kotisohvalta, vaikka kaukalossa ollessaan olisikin vahvistus…
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Leskinen oli taas sitä edellisellä kaudella Liigan paras pakki. Ehkä jopa vakuuttavampi kuin Kemiläinen viime kaudella. Otos oli lyhyt, ja viime vuonna loukkaantumiset taustalla, mutta silti Tapparalla on hyvin mahdollisesti jopa Liigan kaksi parasta hyökkäävää puolustajaa edelliskausilta.

Leskisen 10 ottelun pätkä (+ pudotuspelit) Tapparan riveissä toissakaudella oli todella vakuuttava ja hän istui tuolloin pelitapaan täydellisesti. Potentiaalia on jatkaa samaa tahtia ja kyseessä on kiistatta sarjan taitavimpiin kuuluvasta pakista.

Kuitenkin hänen pelikuntonsa ja sitä kautta tasonsa on pieni kysymysmerkki. Viime kaudella tuli kasaan vain 24 ottelua ja 8 pistettä. Edellisellä KHL-kaudellakin taisi jäädä otteluja ainakin 10 väliin ja pisteitäkin kertyi vain 15.

Kun huomioi myös Kemiläisen loukkaantumisherkkyyden (ottelumäärät kolmelta edelliseltä Tappara-kaudelta 42, 31, 43) ja Bäckmanin yrityksen "nousta kuolleista" vaikeiden loukkaantumisten jäljiltä, on tässä Tapparaa koskien ainakin jonkin verran normaalia korkeampi riski.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Koska viimeksi jollain joukkueella on ollut yhdeksän Liigatason puolustajaa joukkueessa ja siihen vielä junnut päälle? Siinä käy varsin nopeasti niin, että jos siellä on yhdeksän pesunkestävää Liigatason puolustajaa, niin hierarkiassa olevat 8. ja 9. puolustaja lähtevät etsimään isompaa roolia kesken kauden.

Edes suurimmilla seuroilla ei ole varaa/järkeä pitää jatkuvasti kahta meritoitunutta pakkia katsomossa. Tietenkin se olisi ideaalitilanne pelipaikkojen taistelun kannalta, mutta ei kovinkaan realistinen.
Joo totta. Ehkä paras olisi 7-8 Liigatason tai vastaavan tason pakkia + junnut.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koska viimeksi jollain joukkueella on ollut yhdeksän Liigatason puolustajaa joukkueessa ja siihen vielä junnut päälle? Siinä käy varsin nopeasti niin, että jos siellä on yhdeksän pesunkestävää Liigatason puolustajaa, niin hierarkiassa olevat 8. ja 9. puolustaja lähtevät etsimään isompaa roolia kesken kauden.

Edes suurimmilla seuroilla ei ole varaa/järkeä pitää jatkuvasti kahta meritoitunutta pakkia katsomossa. Tietenkin se olisi ideaalitilanne pelipaikkojen taistelun kannalta, mutta ei kovinkaan realistinen.

Ilves viime kaudella:
Jokipakka
Parikka
Lancaster
Masin
Latvala
Lööf
Salmela
Czuczman (Westerlund)
Aho
Airola

+ Moro

Aholle haettiin peliminuutteja HPK:sta (16 ottelua ja 0+8) ja Airola päätyi Saipaan (10 ottelua ja 0+7). Moro hankittiin siirtorajalla. Salmela oli tiettävästi tyytymätön rooliinsa ja hänelle haettiin uutta pelipaikkaa, kunnes loukkaantumisista johtuen tarvittiinkin reservejä.

Junnuista Heinonen sai tililleen yhden ottelun SM-liigassa. Noin puolet meni U20:ssa ja puolet Mestiksessä Kooveen riveissä. Saman kaupungin Mestis-joukkue antaa ehkä pykälän paremman mahdollisuuden laajemman aikuisikäisen rungon rakentamiseen, mutta ei liigassa pelannut ammattilainen välttämättä koe alemmalla sarjatasolla pelaamisen edistävän ainakaan omaa palkkakehitystä.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ilves viime kaudella:
Jokipakka
Parikka
Lancaster
Masin
Latvala
Lööf
Salmela
Westerlund
Aho
Airola

+ Moro
Korjaa jos olen väärässä, mutta eikö Westerlund hankittu koska Masin loukkaantui?

Reagointi kauden aikana on tietenkin eri asia, kuin lähteä syyskuussa sellaisella puolustuksella, missä poppareilla on aina kaksi Liigajyrää.

Omasta mielestäni jos juniorituotanto on kunnossa (lue. on heittää puolustajia, jotka pystyvät pelamaan pienet minuutit Liigassa) riittää melkeinpä kuusikin hyvän tason puolustajaa ihan hyvin. Tietenkin myös riippuen paljon, miten sitä 7. puolustajaa pelutetaan. Ideaalitilanne tietenkin on jos on 7 varmaa puolustajaa ja tähän sitten päälle se 1-2 junioria, jotka voidaan heittää askiin paikkaamaan loukkaantumisia taikka antamaan näyttöjä.

Esimerkkinä vaikka Lukon mestaruuskauden puolustus.

Klok-Press
Sevänen-Saarijärvi
Piipponen-Gregoire

Seiskapakkina sitten oli Vili Laitista ja Miska Kukkosta, jotka silloin olivat lähinnä niitä junioreita, jotka pelasivat pieniä minuutteja. Eivät silloin vielä Liigatasoa vaan jotain sieltä välimaastosta.

Ihan "hyvin" riitti toikin pakisto.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Korjaa jos olen väärässä, mutta eikö Westerlund hankittu koska Masin loukkaantui?

Reagointi kauden aikana on tietenkin eri asia, kuin lähteä syyskuussa sellaisella puolustuksella, missä poppareilla on aina kaksi Liigajyrää.

Omasta mielestäni jos juniorituotanto on kunnossa (lue. on heittää puolustajia, jotka pystyvät pelamaan pienet minuutit Liigassa) riittää melkeinpä kuusikin hyvän tason puolustajaa ihan hyvin. Tietenkin myös riippuen paljon, miten sitä 7. puolustajaa pelutetaan. Ideaalitilanne tietenkin on jos on 7 varmaa puolustajaa ja tähän sitten päälle se 1-2 junioria, jotka voidaan heittää askiin paikkaamaan loukkaantumisia taikka antamaan näyttöjä.
Westerlund hankittiin, kun Czuczmanin kausi päättyi loukkaantumiseen. Oikeastaan listalla pitäisikin siten olla Czuczman, eikä Ruotsin poika. Korjaan tämän.

Laajalla rosterilla oltiin kuitenkin liikkeellä - ehkä jopa liian.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Laajalla rosterilla oltiin kuitenkin liikkeellä - ehkä jopa liian.
Ei kai ikinä voi liian laajalla rosterilla olla liikenteessä. Yleensä vain se saattaa olla jostain pelipaikasta laadusta pois, jos on haluttu panostaa enemmän määrään. Ymmärrän molemmat puolet vaa'assa tässä asiassa.

Joka tapauksessa tällä kaudella Ilveksen puolustus on täyden kympin arvoinen. Helvetin hyvässä mintissä, tarpeeksi laaja ja ennenkaikkea erittäin laadukas jokaiseen pariin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei kai ikinä voi liian laajalla rosterilla olla liikenteessä. Yleensä vain se saattaa olla laadusta pois, jos on panostettu enemmän määrään.

Näin se tietysti on joukkueen kannalta, mutta nuoren - jo liigatasoisen - pelaajan näkökulmasta tilanne voi olla toinen.

Ahon ja Airolan kohdalla näki kuitenkin, miten taso riitti SM-liigaan (0,5 PPG ja 0,7 PPG toisessa joukkueessa isommassa roolissa) , mutta nimekkään pakiston rotaatiomiehenä ei vain pääse näyttämään parastaan. Peliaikaa tarvitaan.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näisssä Tapparaa koskevissa arvioinneissa pelaajistossa nähdään aina riskit isommassa valossa kuin mahdollisuudet, toisin kuin erään Pohjois-Pohjanmaan joukkueen, mutta sitähän fanius on.

Mitä pakistoon tulee, niin varmasti 1-2 nimeä varmasti vielä tulossa. Luulen että nuorille lahjakkuuksille halutaan syksyllä antaa peliaikaa.

Itse olen enemmän kuin tyytyväinen kiekolliseen osaamiseen, ns. kovantason Kanada / USA peruspakkeja löytyy kyllä ennen siirtorajaa jos sellaiseen tarvetta.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Valmennus + maalivahdit + puolustus:
1. KooKoo 8,5p + 8,25p + 6,25p= 23p
——————————————————
2. KalPa 6,75p + 8p + 7p= 21,75p
2. HPK 7p + 7,5p + 7,25p = 21,75p
4. Ässät 5,5p + 9,25p + 6,75p = 21,5p
5. Sport 6,5p + 7,75p + 6,5p = 20,75p
——————————————————
6. SaiPa 5p + 4,75p + 5,75p = 15,5p
Nyt vasta kiinnitin huomiota jo "vanhaan" asiaan, mutta aika kovaa runtua saa SaiPan maalivahtiosasto tässä arviossa. Jos HPK saa 7,5 pistettä, niin ei SaiPankaan pitäisi 6,5 alle joutua minun mielestäni. Rajaniemen pistän Lukasin edelle kyllä, en niinkään taitojen ja kykyjen puolesta, vaan sen takia, että on liigassa näyttönsä antanut. Piiroisen ja Markkasen heitän ihan samalle tasolle. Jos pitäisi jompikumpi omaan joukkueeseen valita, niin valitsisin todennäköiseti Piiroisen ensin. Näin ollen en millään saa eroa noin isoksi HPK:n ja SaiPan välille.

Samaten itse vaihtaisin KooKoon ja Sportin puolustusarvosanojen paikkaa, mutta koska ero on niin pieni, niin katsotaan sormien läpi :)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näissä Tapparaa koskevissa arvioinneissa pelaajistossa nähdään aina riskit isommassa valossa kuin mahdollisuudet, toisin kuin erään Pohjois-Pohjanmaan joukkueen, mutta sitähän fanius on.
Voi hyvin olla noin. Jotenkin olen kuitenkin taipuvainen uskomaan, etten laskisi Bäckmanin varaan, jos hän olisi Kärppiin tullut. Kärppien osio olisi Bäckmanin kaltaisen hankinnan jälkeen täynnä oksennusta.

Puljujärvi on mahdollisesti tulossa Kärppiin kevätkaudeksi. En minä hänenkään varaan laskisi paljokaan, vaikka Kärppiin tulisikin.
Mitä pakistoon tulee, niin varmasti 1-2 nimeä varmasti vielä tulossa. Luulen että nuorille lahjakkuuksille halutaan syksyllä antaa peliaikaa.
Näin varmasti. Toki Bäckmanista riippuen vahvistusta voi hyvin tulla jo ennen kauden alkua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös