Paitsi että laser ei ole toimiva, kun se laser hajoaa aivan liian nopeasti, sitä ennen pitäisi kehittää jokin aivan uusi tapa tuottaa laseria, mikä ei johtaisi sen säteen hajoamiseen.
Mutta mitä tulee itse kysymykseen niin tavallaan tuo on edes jossain määrin nykyisen käsityskyvynrajoissa. Ei toki suoraan noin, että siis lähetettäsiin valosta tehty asia, mutta teoriassa voi kuvitella että hyvin hyvin kevyt esine voitaisiin lähettää ja täten saavuttaa suuri nopeus. Jo nyt voidaan rakentaa todella pienikokoisia tietokoneita, siis puhutaan ihan atomien kokoluokasta ja tuollaisen saaminen vauhtiin taas ei vaadi aivan käsittämättömiä energiamääriä. Suuria toki, mutta kun massa on jotain potenssiin -20 kilogrammaa, niin jokainen ymmärtää että se on eri asia kuin satojen tai tuhansien kilojen laitteet.
Ja tässä asiassa me olemme lähestymässä sitä hetkeä, kun voimme lähettää toimivan ja hyvin hyvin kevyen laitteen, kauaksi ja kovaa. Koska näissä mittasuhteissa siitä 1kg massasta on lopulta paljon enemmän harmia, kuin mitä sen omaamisessa menetetään. Tämä toki on siitä huvittavaa, että tyhjiössähän ei ole massaa (levossa), paitsi siis kun pitää tehdä työtä sen massan kiihdyttämiseen.
Miettikää, että 50-luvulla tietokone oli varaston kokonen, nyt -95 paras kuluttaja vehje kulkee teillä taskussa ja painaa 150 grammaa. Kohta ne ei paina kuin gramman osia, siis kun jätetään se pakollinen näyttö tekemättä. Tekniikka on jo nyt hyvin liki. Enää puuttuu se miten ne tuuppaisi vauhtiin kaikista tehokkaimmin, mutta sekin ratkennee suht lähitulevaisuudessa. Nykyiset näyttikset tuottaa 11 terafloppia laskentatehoa, 1997 tuotti paras supertietokone reilun 1 teraflopin. Toinen mahtuu tänään pahvilaatikkoon ja sen voi ottaa käteen ja sitä voi kantaa, sen voi normaali ihminen hommata ja asentaa.
Toki vertaus on hieman epätarkka, mutta kuvaavana aika hyvin paikkaansa pitävä. Tuon verran on ihmiskunta kehittynyt noin 20 vuodessa. Seuraavat 20 vuotta ja alamme olemaan aika kevyessä. Ja kuhun mentiin kuitenkin jollain muutaman hertzin prosessoreilla ja aivan naurettavilla laskentatehoilla (pl. se ihminen). Kohta on niin paljon tietoa ja laskentavoimaa tungettavissa niin pieneen tilaan, että valonnopeus lähenee hurjasti suhteessa nykyiseen.