Matkakohteenne

  • 2 440 908
  • 14 487

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Tuon jutun mukaan koskee kaikkia ko. viisumityyppien hakijoita ja Suomi on niiden maiden joukossa, joiden kansalaiset saavat ylipäätään hakea viisumeja alhaisen tartuntatilanteen ansiosta.
Vain Thaimaan Helsingin suurlähetystön nettisivuilla on mainittu tuo talletusvaatimus.
Muualla sitä ei ilmeisesti vaadita.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vain suomalaisille on asetettu tuo 15000 talletusvaatimus.
Voiko tästä päätellä, että suomalaisia ei haluta maahan?
Koskee muunkin maalaisia, ei pelkästään suomalaisia. Ja kyseessä väliaikanen ratkaisu.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Thaimaa on siis avannut uudestaan pidempiaikaiseen oleskeluun oikeuttavat viisumit. Suomen passilla saa kait rajalta edelleenkin sen 30 päivän viisumin, mikäli lentämällä saapuu maahan. Lähtölippu pitää olla, jossa päivämäärä alle 30 päivän päästä tulopäivästä. Tämän saa siis edelleenkin ilman mitään talletuksia tai muutakaan paperisotaa. Vai olenko käsittänyt väärin?
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Thaimaa on siis avannut uudestaan pidempiaikaiseen oleskeluun oikeuttavat viisumit. Suomen passilla saa kait rajalta edelleenkin sen 30 päivän viisumin, mikäli lentämällä saapuu maahan. Lähtölippu pitää olla, jossa päivämäärä alle 30 päivän päästä tulopäivästä. Tämän saa siis edelleenkin ilman mitään talletuksia tai muutakaan paperisotaa. Vai olenko käsittänyt väärin?
Kyllä, juuri näin. Toki alkuun 2 viikkoa karanteenihotellissa, jos nyt matkustat.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä, juuri näin. Toki alkuun 2 viikkoa karanteenihotellissa, jos nyt matkustat.
Näin arvelinkin asian olevan. Tämä olisi kannattanut myös hesarin mainita jutussaan. Nythän monelle tulee varmaankin sellainen kuva, että tarvitset aina tuon viisumin ja siihen liittyvän talletuksen. Muistaakseni 6kk multi entry viisumi on aina tarvinnut tuon ns. "varallisuuden" näytön.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Viime kevään kohtalaisen pettymyksen jälkeen (Dominikaaninen tasavalta), olis ollu kiva lähteä taas Thaimaahaan. Tän vitun rokon takia ollaan vaimon kanssa päätetty, että tulevana talvena ei lähdetä mihinkään. Vituttaa aika raskaasti, kun vanhoja lomia on käyttämättä 23 päivää ja hienoa käkkiä täällä pimeässä paskasohjossa neljä viikkoa. Ei vaan kiinnosta istua koneessa 11 tuntia maski naamalla ja tiedä sitä sitten, millasia rajoituksia perillä olis. Vitun pitkä talvi tulossa, kun ei oo mitään, mitä odottaa.
Mulla on toiveissa jos ensi kesänä pääsisi taas Thaimaahan ilman suurempia rajoituksia. Tänä kesänä piti mennä, mutta eihän se onnistunut. Onneksi tuli oltua siellä lähes kolme vuotta, niin ei vieläkään ole ihan älytön pakko päästä lämpimään.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mainitkaa TOP3 aurinkokohdetta sekä TOP3 kaupunkilomakohdetta ja mikäli haluatte, niin pienet perustelut mukaan.
TOP3 aurinkokohdetta:
1. Curacao. Samanlainen keli joka ikinen päivä +28, josta Karibianmeren tuuli tekee oikein leppoisan ilmaston näin valkoiselle härmäläisellekin. Välillä tulee toki lyhyitä ja rankkoja trooppisia sateita, mutta ne menevät parissa minuutissa ohitse. Myös merivesi on aina lämmintä +27-28 sekä kristallinkirkasta. Aloittelevan snorkkeloijan on tuolla helppo päästä tutustumaan hyvin kiehtovaan merenalaiseen maailmaan. Curacaolla on myös letkeä Karibialainen meininki. Ei toki välttämättä kannata matkustaa hurrikaanikaudella.

2. Barbados. Edelleen karibian suuntaan mennään. Karumpi maastoltaan, kuin muut Karibian saaret. Ilmasto jatkuvasti hyvä, mutta monesti tuulinen. Tämä on taas pelkkää plussaa näin pakkasiin tottuneena. Saaren sijainti Atlantin- ja Karibianmeren murtokohdassa tuo paljon erilaista nähtävää niin luonnon kuin mereveden voiman suhteen. Edelleen Karibialaiset osaavat ottaa rennosti ja meininki on sopivan letkeää. Hyvää ruokaa ja rommia. Barbadoksella ei ole rantoja rajattu (esim. resorteille) vaan ne ovat vapaasti liikuttavissa. Myös merikilpikonnat on syytä mainita. Vesi Karibianmeren puolella jatkuvasti lämmintä +27 ja kirkasta, jos ei tuuli pääse sitä pohahiekkaa pöllyttämään. Atlantin puolella taas aallot hakkaavat rajusti kohti saaren kallioita, joka on jo sinällään ilmainen nähtävyys.

3. Vietnam Phan Thieft + Ho Chi Minh City (Saigon). (ehkä hankalin valita tämä 3, olisi ollut monta muutakin) Ei nyt mikään aurinkoinen "rantakohde", jos sitä hakee, mutta aurinko paistaa ja lämmintä riittää. Erittäin hyvä ja takuuvarma lämpötila, jota Kiinanmeri tuulella laimentaa. Rannat nyt ovat mitä on, mutta sitä täältä tuskin monikaan sellaista hakee. Phan Thieft on puhtaasti resort meininkiä ja ravintoloita siinä yhden kadun varrella. Tästä kuitenkin pääsee edelleen auringon paistaessa tutustumaan muuhun Etelä-Vietnamiin kohtuu helposti. Täällä näkee vielä hyväksytyn kommunismin ajatuksen. Saigonissa tai muussa Aasian isossa kaupungissa kannaattaa kyllä käydä. Saigon jatkuvana ihmisvirtana ja mopojen määränä on jotain aivan infernaalista. Toki sotamuseo on aika pysäyttävä kokemus jossa kannattaa käydä. Eli plussa Vietnamille.

TOP3 kaupunkilomakohdetta:

1. Singapore. Aivan mahtava maa ja samalla myös kaupunki. Tänne 1,5kk muun Aasian reissun jälkeen tultuani uskalsin ensimmäistä kertaa pitää lomppakkoa mukana. Täällä sinua ei kukaan yritä jatkuvasti ukottaa eikä tarvitse jatkuvasti olla tinkaamassa hinnasta. Täällä on aivan valtavasti nähtävää mm. kansallispuistot on jotain aivan käsittämätöntä. Bayn alue ja gardens of bay varsinkin illalla on tosi näyttävä. Ruoka on hyvää, jos tykkää yhtään tulisemmasta ruoasta. Tässä maassa toimii kaikki. Grab-sovelluksella auto tulee sinua hekemaan melkein saman tien. Kaikki ovat varmaan kuulleet siitä miten Singaporessa saa keppiä siitä, jos vaikka pudottaa roskan maahan. Tämä on ihan legendaa. Toki kaupungissa on siistiä ja roskiksia on joka 10m välein. Röökiä saa vaan vetää merkatuilla alueilla, mutta mennessä pikkuisen sivummalle porukka vetää röökiä ihan ilman mitään rajaa. Eikä tätä ole kukaan pamppu kourassa valvomassa. Toki näitä sanktioita ei kannata turhaan lähteä hakemaan/kokeilemaan. Suosittelen kyllä kaikille Singaporea ja siellähän voi myös viettää aurinkolomaa, koska kelit ovat hyvät. Singaporen lentokenttä on jo itsessään kohtuu kokemus.

2. New York. New York. Pakko melkein nostaa tämä toiseksi. Aivan uskomaton kaupunki ensi kertaa käydessä. Päivä menee helposti ihmetellessä miten korkeita rakennuksia voikaan olla, tämä siis Manhattanilla. Olet nähnyt kaiken jo leffoissa ja muuten, mutta niitä jää vain katsomaan. Ainakin itselle se oli tämä ns. ensimmäinen tuntuma. Toki Rangersin/Knicksin MSG:llä* nähdyt ottelut olivat se kohokohta ja odotetuin tapahtuma. Nykissä metrot ja junat kulkevat oikeastaan ihan mihin vaan, joten näillä on helppo matkustella. Myös baareja ja ruokaa löytyy joka kulmalta jokaiseen makuun. Central Parkissa kannattaa myös käydä pienellä kevelyllä. Saa pientä osvittaa siitä miten "mammuttimainen" Manhattan on. Myös käynti 9-11 WTC:n tornien luona on kyllä ihan kokemisen arvoinen.

3. Kuala Lumpur. Vaikka Malesiassa vallitsee islaminusko niin se ei näy oikeastaan millään tavalla perusarjessa. Kaupunki on siisti ja porukka ajaa lähinnä autoilla, ei mitään mopohelvettiä. Nähtävää riittää muutamaksi päiväksi. On Petronas Toweria yms. Myös nämä nähtävyydet on aika pitkälti kävelymatkan päässä, jos majoitus on lähellä keskustaa. Myös ruoka on hyvää ja brenkutella saa miten haluaa. Toki kannattaa vältää puhtaasti Islaminuskontoa tunnustavia ravintoloita, jotka eivät tarjoile mitään vettä väkevämpää, jos haluaa ruoan kanssa juoda muutakin kuin limpparia.


Madison Square Garden – Wikipedia
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Suurkaupungit ovat toki hienoja ja kyllä jokaisen kannattaa kerran elämässään käydä Nykissä, Pariisissa, Roomassa, Lontoossa, Berliinissä, Sydneyssä jne. Yhteenkään näistä ei tarvinnut pettyä. Nostetaan kuitenkin muutama pikkukaupunki Euroopasta listalle, joita ei ole vielä mainittu.

Piran (Slovenia), Porec (Kroatia), Rovinj (Kroatia), Malcesine (Italia) ja Kotor (Montenegro). Kaikki ovat kompaktin kokoisia vanhoja kaupunkeja, joissa rakennukset alkavat suoraan meren rannalta (Kotorissa muuri välissä). Majoitusta on hyvin tarjolla vanhan kaupungin ulkopuolella lyhyen kävelymatkan päässä. Mikäs siinä illastaa vanhan kaupungin merenrantaravintolassa auringonlaskun aikaan.

Katsotaan koska pääsee taas ulkomaille. Voi olla ensi kesäkin uhattuna, jos ei rokotetta ala kohta kuulua.
 

Rocco

Jäsen
Mainitkaa TOP3 aurinkokohdetta sekä TOP3 kaupunkilomakohdetta ja mikäli haluatte, niin pienet perustelut mukaan.
Kaupunkilomat:

Belfast, Pohjois-Irlanti. Monella tavalla mielenkiintoinen kaupunki. Titanic tietysti nousee esiin ensimmäisenä, toisena historia pommitusten ja terrorismin ajalta. Muutaman päivän viettää todella sujuvasti, ja paikalta pääsee moniin Irkkuviskien tislaamoihin ja Game of Thronesin kuvauspaikkoihin. Hyvä sekoitus Irlantia ja Iso-Britanniaa, niin hyvässä kuin pahassakin.

Reykjavik, Islanti. Trendikäs kohde ja nyt siellä haluaa käydä kaikki. Enkä ihmettele. Mahtava luonto lähellä, boheemi vanha kaupunki. Muutamaksi päiväksi paljon koettavaa. Miinuksena hintataso, turistien määrä, aika huono (hintaan nähden) ruokavalikoima. Sää voi myös vaihtua hetkessä, ja kesähelteistä on aika turha haaveilla.

Brügge, Belgia. Pohjoinen Venetsia. Muutama kanaali keskellä ikivanhaa historiallista kaupunkia. Pienehkö keskusta, missä kävelee pari päivää pelkästään maisemia katsellen. Oluen ystäville Belgia on muutenkin paratiisi, mutta Brüggessä tehdään satoja oluita ja niitä myös tarjolla. Ja suklaata unohtamatta. Kesällä vähän turhan täynnä turisteja Briteistä ja Ranskasta, joten kannattaa käydä aikaisemmin keväällä tai syksymmällä. Ja Gent on naapurissa enemmän kuin käymisen arvoinen kaupunki sekin.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liittyy tähän ketjuun, Berliinin uusi lentokenttä, Berliinin-Brandenburgin Willy Brandt lentokenttä, avataan huomenna. Ylen juttu aiheesta tässä linkissä. Hesarin vastaava juttu tässä.

Koronan takia lentokentän "koekäyttö" ja "pehmeä lasku" jatkunee suht kauan, mutta onneksi tuo kenttä otetaan huomenna käyttöön. Toivottavasti takapakkia ei tule enään, ja ne "lapsentaudit" saadaan koronan aikana hinkattua kondikseen. Toki on siellä ollut isojakin ongelmia mm. paloturvallisuuden osalta, toivottavasti nuo isot ongelmat myös on saatu kuntoon. Tämä lentokenttähän ei ole ollut berliiniläisille ylpeyden aihe. Toivottavasti tämäkin asia korjaantuu tulevaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Luin Hesarin jutun aamulla, ja vähän tietysti haikeaa, että se lopulta valmistuu. Ei enää Tegelin nuhjuisuutta, se kuitenkin on itselläni ollut osa Berliinin viehätystä, kun kenttä on jo ollut ihan perseestä sinne saapuessa. Mutta toisaalta, tuonne uuteen päässee S- tai U-bahnilla suoraan, joten hyvä niin. Myös se on ok, että Tegelin kautta Berliinissä poiketessa pikaisemmin on tullut otettua yöt läheltä kenttää, nyt vastaavissa tapauksissa (yleensä poikamiesreissuja) pääsee koluamaan vähän tuntemattomampaa osastoa citystä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ensin muuri murtuu, sitten kenttä valmistuu liki etuajassa. Paljon ehti tapahtua lyhyessä ajassa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kaupunkilomat:

Belfast, Pohjois-Irlanti. Monella tavalla mielenkiintoinen kaupunki. Titanic tietysti nousee esiin ensimmäisenä, toisena historia pommitusten ja terrorismin ajalta. Muutaman päivän viettää todella sujuvasti, ja paikalta pääsee moniin Irkkuviskien tislaamoihin ja Game of Thronesin kuvauspaikkoihin. Hyvä sekoitus Irlantia ja Iso-Britanniaa, niin hyvässä kuin pahassakin.

Reykjavik, Islanti. Trendikäs kohde ja nyt siellä haluaa käydä kaikki. Enkä ihmettele. Mahtava luonto lähellä, boheemi vanha kaupunki. Muutamaksi päiväksi paljon koettavaa. Miinuksena hintataso, turistien määrä, aika huono (hintaan nähden) ruokavalikoima. Sää voi myös vaihtua hetkessä, ja kesähelteistä on aika turha haaveilla.

Brügge, Belgia. Pohjoinen Venetsia. Muutama kanaali keskellä ikivanhaa historiallista kaupunkia. Pienehkö keskusta, missä kävelee pari päivää pelkästään maisemia katsellen. Oluen ystäville Belgia on muutenkin paratiisi, mutta Brüggessä tehdään satoja oluita ja niitä myös tarjolla. Ja suklaata unohtamatta. Kesällä vähän turhan täynnä turisteja Briteistä ja Ranskasta, joten kannattaa käydä aikaisemmin keväällä tai syksymmällä. Ja Gent on naapurissa enemmän kuin käymisen arvoinen kaupunki sekin.

Nyt pitää kyllä ihmetellä, että miten Reykjavikissa on huono ruokavalikoima? Ei ole montaa paikkaa jossa olen syönyt niin hyvin kuin ko. kaupungissa.

Lisäys: Okei, tietty jos ei pidä merenelävistä niin...
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensin muuri murtuu, sitten kenttä valmistuu liki etuajassa. Paljon ehti tapahtua lyhyessä ajassa.
Joo, saksalaisella täsmällisyydellä. Huikea saksalaisen insinöörityön taidonnäyte. Me Suomessahan sanottaisiin, että siinä olisi hyvä vientituote.

Ennemminkihän tuo taitaa olla esimerkki siitä, että mitä useampi kokki, sen huonompi soppa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Nyt pitää kyllä ihmetellä, että miten Reykjavikissa on huono ruokavalikoima? Ei ole montaa paikkaa jossa olen syönyt niin hyvin kuin ko. kaupungissa.

Mm. maailman parasta hummerikeittoa (oikeasti) satamassa. Aivan tolkuttoman hienoja keittiöitä siellä on ihan kyläkapakkatasollakin, eikä ihan kaikki niin kallistakaan, kun ruokapaikkana ei ole joku Blue Lagoonin ravintola. Kalattomalle ja äyriäisettömälle tietysti vähän haastava maa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Mm. maailman parasta hummerikeittoa (oikeasti) satamassa. Aivan tolkuttoman hienoja keittiöitä siellä on ihan kyläkapakkatasollakin, eikä ihan kaikki niin kallistakaan, kun ruokapaikkana ei ole joku Blue Lagoonin ravintola. Kalattomalle ja äyriäisettömälle tietysti vähän haastava maa.

Reykjavikissa tosiaan tullut käytyä kuusi kertaa ja saarta kerran kierrettyä kaksi viikkoa, ja voin rehellisesti sanoa että huonoa ruokaa ei ole tullut syötyä kertaakaan Islannissa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kalattomalle ja äyriäisettömälle tietysti vähän haastava maa.

Omasta Islannin reissustani on jo 11 vuotta aikaa, mutta vaikka kala-allergikko olenkin, niin en minä tuota ainakaan näin jälkikäteen mitenkään erityisen haastavana maana pitänyt. Toki mereneläviä tuolla olisi ollut paljon tarjolla, mutta kun noita ei ole koskaan voinut syödä, niin ei niitä osaa oikein ajatella ruokana, eikä osaa mieltää, mistä tavallaan jäi paitsi.

Ihan normaalia kansainvälistä ruokaa tuolla tuli muistikuvieni mukaan syötyä. Toki paikalliset erikoisuudet jäivät vähemmälle, mutta niin ne usein jäävät noissa vahvasti mereneläviin painottavissa ruokakulttuureissa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Joo, saksalaisella täsmällisyydellä. Huikea saksalaisen insinöörityön taidonnäyte. Me Suomessahan sanottaisiin, että siinä olisi hyvä vientituote.

Ennemminkihän tuo taitaa olla esimerkki siitä, että mitä useampi kokki, sen huonompi soppa.
Offtopiccina voisi sanoa, että tästä tulee mieleen eräs OL3 Eurajoella. Mutta ei tätä voi kai suoraan verrata, kun Olkiluoto on ranskalaisten tekele ja nehän nyt tietää...
 

Rocco

Jäsen
Nyt pitää kyllä ihmetellä, että miten Reykjavikissa on huono ruokavalikoima? Ei ole montaa paikkaa jossa olen syönyt niin hyvin kuin ko. kaupungissa.

Lisäys: Okei, tietty jos ei pidä merenelävistä niin...
En kaikista merenelävistä. Lähinnä viittasin tuohon hintatasoon. 20€:llä ei saa edes pizzaa monestakaan paikasta. Hampurilaispaikkoja on muutamia, missä about 15€ saat perusburgerin ja kaupan valmisranskalaiset. Söin itse kerran ns. paremmassa paikassa, ja maksoin likimain 40€ ihan perusannoksesta.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Viime kevään kohtalaisen pettymyksen jälkeen (Dominikaaninen tasavalta), olis ollu kiva lähteä taas Thaimaahaan. Tän vitun rokon takia ollaan vaimon kanssa päätetty, että tulevana talvena ei lähdetä mihinkään. Vituttaa aika raskaasti, kun vanhoja lomia on käyttämättä 23 päivää ja hienoa käkkiä täällä pimeässä paskasohjossa neljä viikkoa. Ei vaan kiinnosta istua koneessa 11 tuntia maski naamalla ja tiedä sitä sitten, millasia rajoituksia perillä olis. Vitun pitkä talvi tulossa, kun ei oo mitään, mitä odottaa.

Saako udella mikä meni metsään Dominikaanisessa? Ollut itsellä yksi kohteista joita miettinyt tulevaisuuteen.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Saako udella mikä meni metsään Dominikaanisessa? Ollut itsellä yksi kohteista joita miettinyt tulevaisuuteen.

Saat toki. Mekin oltiin tota Dominikaanista Tasavaltaa mietitty jo pitkään. Otettiin sellanen all inclusive-reissu, mitä ei olla koskaan ennen kokeiltu. Ei siinä mitään, hotelli oli kohtalaisen mukava, mutta todella kaukana samantasoisen arvostelun saaneista thaimaalaisista hotelleista. Ruoka oli kohtalaista, mutta meininki isossa ruokasalissa oli kuin kouluruokalassa, en hirveästi tykänny.
Suurin ongelma oli kuitenkin siinä, että kovasti varoiteltiin ilta-aikaan liikkumasta hotellialueen ulkopuolella oman turvallisuuden vuoksi. Pari kertaa tehtiin isommalla porukalla omatoimiretkiä syömään jonnekin muualle kuin em. kouluruokalaan, mutta suurin osa illoista meni hotellilla käkkiessä. Ollaan kuitenkin reissuilla tykätty iltaisin käydä kylillä syömässä, istuskelemassa ja katsomassa paikallista menoa.

Ja olihan se todella köyhä maa. Retkillä kun käytiin ja näki paikallisten asuinolosuhteita yms. infraa, oli taas todella kiitollinen, että on saanut Suomeen syntyä. Negatiivisiin fiiliksiin vaikutti tietty sekin, että kaks ekaa päivää vettä tuli kaatamalla ja kun tekemiset muutenkin oli vähissä, kävi aika pitkäks, vaikka hotellin sinänsä viihtyisä baari tulikin sadepäivinä tutuksi. Aurinkokin siellä paisto kohtuullisen paljon, mutta reissun aikana tuli vielä toinen kahden päivän sadejakso.

Ollaan aikasemmin tehty lähinnä Thaimaahan 4-5 viikon reissuja ja olinkin alkuun vähän nyreissäni, kun vaimon lomien takia päästiin nyt vaan kahden viikon reissulle. Jälkeenpäin olin kuitenkin tyytyväinen, ettei varattu pidempää matkaa, varsinkin kun oltiin siellä just, kun kevään koronahässäkkä alko sielläkin iskeä päälle. Kotiin päästyämme oltiinkin sitten kaks viikkoa karanteenissa. Olihan siellä hienoja maisemia, pääosin aurinkoista ja lämmintä sekä erinomaista rommia, mutta molemmille tuli fiilis, että ihan vähään aikaan ei tuonne mennä. Mutta sikäli hyvä, että tuli siellä nyt käytyä, ei jää harmittamaan.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saat toki. Mekin oltiin tota Dominikaanista Tasavaltaa mietitty jo pitkään. Otettiin sellanen all inclusive-reissu, mitä ei olla koskaan ennen kokeiltu. Ei siinä mitään, hotelli oli kohtalaisen mukava, mutta todella kaukana samantasoisen arvostelun saaneista thaimaalaisista hotelleista. Ruoka oli kohtalaista, mutta meininki isossa ruokasalissa oli kuin kouluruokalassa, en hirveästi tykänny.
Suurin ongelma oli kuitenkin siinä, että kovasti varoiteltiin ilta-aikaan liikkumasta hotellialueen ulkopuolella oman turvallisuuden vuoksi. Pari kertaa tehtiin isommalla porukalla omatoimiretkiä syömään jonnekin muualle kuin em. kouluruokalaan, mutta suurin osa illoista meni hotellilla käkkiessä. Ollaan kuitenkin reissuilla tykätty iltaisin käydä kylillä syömässä, istuskelemassa ja katsomassa paikallista menoa.

Ja olihan se todella köyhä maa. Retkillä kun käytiin ja näki paikallisten asuinolosuhteita yms. infraa, oli taas todella kiitollinen, että on saanut Suomeen syntyä. Negatiivisiin fiiliksiin vaikutti tietty sekin, että kaks ekaa päivää vettä tuli kaatamalla ja kun tekemiset muutenkin oli vähissä, kävi aika pitkäks, vaikka hotellin sinänsä viihtyisä baari tulikin sadepäivinä tutuksi. Aurinkokin siellä paisto kohtuullisen paljon, mutta reissun aikana tuli vielä toinen kahden päivän sadejakso.

Ollaan aikasemmin tehty lähinnä Thaimaahan 4-5 viikon reissuja ja olinkin alkuun vähän nyreissäni, kun vaimon lomien takia päästiin nyt vaan kahden viikon reissulle. Jälkeenpäin olin kuitenkin tyytyväinen, ettei varattu pidempää matkaa, varsinkin kun oltiin siellä just, kun kevään koronahässäkkä alko sielläkin iskeä päälle. Kotiin päästyämme oltiinkin sitten kaks viikkoa karanteenissa. Olihan siellä hienoja maisemia, pääosin aurinkoista ja lämmintä sekä erinomaista rommia, mutta molemmille tuli fiilis, että ihan vähään aikaan ei tuonne mennä. Mutta sikäli hyvä, että tuli siellä nyt käytyä, ei jää harmittamaan.

Tämän takia itse vähän välttelen pitkiä lomia kohteissa, joissa ei voi pimeällä kulkea vapaasti. Lomasta katoaa osa hohdosta, jos joutuu länkkärinä varomaan ilta-aikaan.

Karibialle kannattaa kyllä koronan jälkeen miettiä risteilyvaihtoehtoa. Mielestäni paljon parempi kuin kykkiä kaksi viikkoa samassa paikassa. 10pv risteilyn ehtii kahden viikon lomalla tekemään ja parhaimmillaan pääsee 7-8 satamaan valoisaan päiväsaikaan esim. retkille. Ja jos haluaa rannalla maata, niin sekin onnistuu, ranta vaan vaihtuu päivästä toiseen. Eikä edes maksa paljoa enempää, jos itse varaa lennot ja risteilyn.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
[QUOTE="Alex, post: 9097501, member: 813"...
---
Karibialle kannattaa kyllä koronan jälkeen miettiä risteilyvaihtoehtoa. Mielestäni paljon parempi kuin kykkiä kaksi viikkoa samassa paikassa. 10pv risteilyn ehtii kahden viikon lomalla tekemään ja parhaimmillaan pääsee 7-8 satamaan valoisaan päiväsaikaan esim. retkille. Ja jos haluaa rannalla maata, niin sekin onnistuu, ranta vaan vaihtuu päivästä toiseen. Eikä edes maksa paljoa enempää, jos itse varaa lennot ja risteilyn.
[/QUOTE]
PARISKUNNILLE
Tässä hyviä pointteja, jos tätä haluaa. Niiin mekin halusimme ja teimme 2 viikon Karibian risteilyn - tosin ennen koronaa.
Useita erilaisia kohteita, rantoja, historiaa - erittäin mielenkiintoinen kohde.

Seuraava sisältää henkilökohtaisia tuntemuksia.

Nautimme matkasta, mutta jälkikäteen ajateltuna 8-10 tuntia/kohde osoittautui minun kannaltani liian lyhyeksi ajaksi, jotta olisin nauttinut täysin kustakin kohteesta.

Risteilyihin liittyy piilomaksuja sangen paljon. Mainostettu risteilyhinta ja toteutunut kustannus voivat olla sangen kaukana toisistaan. Hyttiluokka: sisähytti vai parempi - merkittävä ero hinnassa.
Pakolliset tipit: Kyllä, tippaus ei ole vapaaehtoista vaan pakollista mikä lisätään hintaan, toki voit antaa ylimääräistä.
Hintataso: ruoka ja juoma eivät ole erityisen halpoja (ellet ole maksanut etukäteen paketteja ja syöt ja juot paljon).

PERHEILLE, SUVULLE
Olen käynyt useissa suurempien kaupunkien liepeillä olevissa kylissä. Vaikutuksen tekin Stobrec Splitin kupeessa.
Kylä itsessään ei ole mitenkään erityinen, mutta sen soveltuvuus juuri perhelomailuun osoittautui eritääin hyväksi.
Ensinnäkin löysimme loistavan, kolmelle sukupolvelle sopivan, mielestäni edullisen ja tasokkaan majoituksen (<1100€/vko 4 aikuista ja 3 lasta). Toiseksi, lähistön rannat sopivat lapsille erinomaisesti (matalia). Kolmanneksi, palvelut olivat aivan lähellä (kaupat, ravintolat jne.). Neljänneksi, paikka on lähellä Splitiä ja muita mielenkiintoisia kohteita niin julkisilla kulkuvälineitä kuin taksia käyttäen. Viidenneksi, tuolloin Split lentokohteena oli erittäin edullinen.

Tämä oli hyvä kohde.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Mexico, Cancunin seutu, Play del Carmen yms. 7 kertaa nyt käyty ja enää ei Thaimaa yms kiinnosta.
Kun valitsee hyvän all inclusive adults only hotellin niin lomat ovat olleet mahtavia. Näissä missä olemme käyneet, ei ole buffet ateriota (no aamupala on mutta senkin saa maksutta tilata huonepalvelun kautta sellaisena kokoonpanona kuin haluaa, jos sille tuntuu). Kaikki ravintolat ovat ala carte ravintoloita, 7-8 erilaista, listaa saa ja voi syödä niin paljon kuin huvittaa tai maistuu. Huonepalvelu 24/7. Laatu ja maut aivan loistavia. Alkoholit kaikki ns top shelf merkkejä jne. Eli jos haluaa hyvää ruokaa, juomaa, aurinkoa jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös