Matkakohteenne

  • 2 450 865
  • 14 528

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
pari nopeaa työkoneelta:

-Tivolin lähellä on Aussipubi Down under, jossa kalja on halpaa. (suomen hinnoissa)
-Kannattaa ottaa Copenhagen-Card matkan ajaksi. Oikeuttaa vapaaseen liikkumiseen julkisilla (metro, junat) pohjois-Sjellannin alueella, jopa Helsingöriin asti. Sisältää myös pääsyn Tivoliin ym. nähtävyyksiin.
-Läheltä löytyy Hillerödin kaupunki, jossa upea linna puutarhoineen järven rannalla. Myös Kögen idyllinen pikkukaupunki sijaitsee lähellä vähän Köpiksestä etelään.

Kiitokset näistä, vaikkakin vähän viiveellä! Täytyy nyt tosissaan puntaroida, mihin kaupunkiin tekisi pistohyökkäyksen. Tuo Kööpenhamina-kortti vaikuttaa kyllä melko tyyriiltä. Kolmen päivän kortti kustantaisi näemmä lähemmäs 80 euroa, ja en usko, että tällä reissulla tultaisiin niin paljoa liikkumaan julkisilla tai menemään museoita tukka putkella, että tuo maksaisi itsensä takaisin. Mutta pidetään harkinnassa. Yhden päivän kortti saattaisi jopa maksaa itsensä takaisin, jos sillä kävisi ensin aamusta katsastamassa heti parit museot, sitten tekisi puolen päivän reissun vaikkapa Roskildeen, ja illalla sitten vielä kävisi Tivolissa...

En tiedä törmäsitkö jo tähän viestiini, mutta nuo kauppahallit kannattaa tsekata:

Lisäksi suosittelen ehdottomasti pyörien vuokraamista.

Kiitos sinnekin. Muistin viestisi, mutta en kuitenkaan yksityiskohtia. Pitää nuokin ottaa listalle. Fillareiden vuokraaminen voisi olla hyväkin rasti, etenkin, jos sää suosii. Vuokraamoita tuolla on ymmärtääkseni melko mukavasti. Onko suosituksia, mihin kannattaisi polkea?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kansallismuseo on kyllä pakollinen vierailukohde noilla spekseillä ja lupaan ostaa noita rinkeleitä ja leipiä myös :) Puolahan on myös kuuluisa porttereistaan, joita pitää kyllä pubeissa testailla. Onkohan tuolla erityisen hyviä kauppoja oluen ystävälle, mielellään sellaisia joissa olisi importtejakin?

Kansallismuseon monet eri haarat ovat käymisen arvoisia. Paljon tuolta nähtävää löytyy, Czartoryski ja kansallismuseon päämuseo kärjessä. Wawelin linnaan kannattaa paitsi varata aikaa, myös joko hommata lippuja etukäteen tai tulla paikalle ajoissa (tai mennä jonkun opaskierroksen mukana) - osa linnan kohteista on aikarajoitettuja eli niihin pääsee sisään X määrä ihmisiä tiettyyn kellonaikaan, ja jos kaikki liput näihin ajankohtiin on myyty, niin sitten ei sinä päivänä pääse sisään. Minä kävin linnassa kahtena päivänä, niin oli vähän väljempi aikataulu.

Rinkelivinkkien lisäksi kannattaa maistaa kunnon pääruokiakin ja keittoja. Bigos-lihapata, golonka eli sianpotkaa hapankaalilla ja potuilla sekä kielbasa-makkarat ainakin lautaselle. Kevyemmäksi lounaaksi pierogi-annos eli taikinamykyjä joissa on haluttua täytettä ja usein pekonirouhetta pinnassa. Keitoista zurek on aivan ehdoton ja vie kielen mennessään. Myös barszcz eli sikäläinen borssikeittovariantti on maukasta.

Oluen saloista en tiedä, mutta puolalaisia likööreitä ja vodkia kannattaa maistella. Zubrowka eli biisoninruohovodka on vodkamerkkien kuningas, ylivoimainen ja ainutkertainen. Gdanskin seudun erikoisuutta eli Goldwasseria saa varmaan muualtakin, siinä on hyvää vahvaa kirkasta likööriä ja aitoja lehtikultahippusia seassa. Old Krupnik eli hunajalikööri (n. 38%) on myös mainion makuista.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Zubrowka eli biisoninruohovodka on vodkamerkkien kuningas, ylivoimainen ja ainutkertainen.

Ei saatana, jos joku on Puolassa pielessä niin se on tämä biisoniheinän katkuinen oksennus. Sitä ei jumalauta voi juoda muuten ku väkisin. Joku neuvoi joskus että omenamehuun sekoitettuna se on todella hyvää, voin kertoa, ei todella ole.

Toki sitä pitää kaikille tuoda aina tuliaisiksi, onhan se nyt hassua kun on viinapullossa ruohonkorsi ja biisoni vielä siinä kuvassa.

Koska tämä on matkakohdeketju niin kerronpas tähän hieman omasta tämänhetkisestä matkakohteestani, joka on Pakistan, ja tarkemmin eräs jumalan selän takana olevan kyläpahasen lähettyvillä sijaitseva tehdas. Täällä se vasta on lystiä.

Ennen matkaa kerrottiin että kun täällä liikutaan, liikutaan autolla jossa on oman kuskin lisäksi myös haulikkomies, etupenkillä tietty, niinku nimikin jo velvoittaa. Missään nimessä ei saa itse ajaa autoa, eikä ees liikkua missään yksin, koska muuten tulee miehet lakanoissaan ja vie pois.

Muutenkin muistutettiin että olkaa nyt sitten helvetti varovaisia siellä, ollaanhan me oltukin, mutta silti saatiin heti saapuessamme aikaan jonkinlainen hälytysignaali firmojen ja matkatoimistojen välillä kun meidät vietiin kentältä jostain syystä eri hotelliin kun piti. Kun aamulla meitä sitten haettiin sieltä toisesta hotellista, missä ei siis oltu, ja kun meitä ei saanut puhelimella kiinni, koska ei ne täällä niin vaan aina toimi, niin pääteltiin että meidät on kaapattu ja sitten laitettiin hätätilasignaalia maailmalle. Sit saikin jonkun aikaa vastailla eri puolelta tuleviin soittoihin ja viesteihin että kyllä me hengissä vielä ollaan eikä olla jollain resuisella Taleban-videolla näyttelemässä pää-osaa, noin niinku kirjaimellisesti. Ilmeisen tosissaan ne näyttävät tuon kaappausuhan ottaa.

Liikenteessä ei oo yhtään mitään tolkkua, aikanaan kummastelin Puolan liikennettä mutta sehän on semmosta ylivarovaisten eläkeläisten hissuttelua tähän meininkiin verrattuna. Kai täällä on vääränpuoleinen liikenne, sitä on vaan vähän vaikea hahmottaa kun teillä menee ihan mihin suuntaan sattuu jos minkälaista härkävankkuria, riksaa ja lammasparvea ja aivan helvetillinen määrä motskareita. Yksittäisen mopon kyydissä näin 5 henkeä enimmillään, kolme on vielä aika tavallinen, yleensä mies ajaa, vaimo on riepu naamalla takana ja lapset sit jossain niiden välissä tai stongan päällä tai jossain sivussa roikkumassa. Kypäriä ei tietty oo kellään. Sit kaikkien näiden motskareiden ja elukoiden välissä puikkelehtii autot niin kovaa ku lähtee, ne väistää ketkä ei uskalla ajaa päin. Aivan järjenvastaista touhua.

Lämpötila on leppoisa 40, yöllä 30. Sähköt katkee monta kertaa päivässä, ei tarvii montaa minuuttia olla ilmastoinnin seis kun jo alkaa seinät hohkaa kuumuutta sisälle. Puhelimet ja netit on yllättävän hyvin toiminut, sähkökatkojenkin ajan pystyy useimmiten soittamaan.

Tänään tosin oli kolmisen tuntia kaikki seis, kun vissiin vähän isommalle alueelle iski sähkökatko. Sähkökatkot on siitäkin mukavia, että kun tämmösellä tehdasalueella ollaan töissä, niin massiiviset sähkökatkot yleensä vetää kaikki prosessitkin kontilleen. Tänään laitoksella alkoi heti katkoksen jälkeen varoventtiilit huutaa, mikä nyt sinänsä on vielä aika normaalia muuallakin, mutta sitten jossain putkilinjassa jokin hitsisauma tai vastaava petti, en tiiä, linjaan tuli kuitenkin reikä ja sieltä reiästä sitten suhahti 100-barista ja 500-asteista höyryä niin vitusti pihalle. Kattelin vaan ikkunasta kun kuulu ihan helvetillinen räjähdys, ja puolet koko vitun tehtaasta peittyi höyry- ja pölypilveen. Siinä kun olisi joku seissyt sopivasti vieressä ni ois tukka kuivunu. Vissiin ketään ei kuitenkaan ainakaan kuollut, tai sit meille ei vaan kerrottu. Ei näistä tiedä. Sattui vielä joku iso pamppu joukkioineen juuri tänään olemaan paikalla vierailemassa ja mestoja tarkastamassa, varmaan joku hitsari tullaan vähintään kivittämään ku ikävä pamaus häiritsi herra isoherrojen keskusteluja. Toivottavasti se hitsari ois ees porilainen.

Sitten pitää vielä asua tämmösessä saatanan vierasmajasysteemissä, joka on täällä voimalaitoksen muurien sisällä. Siis tätä voimalaitosta kiertää erikseen sellanen vankilan muuri piikkilankoineen ja kaikkine vitun panssariesteillä vahvistettuine portteineen, mut sen lisäksi on katsottu tarpeelliseksi eristää myös tämä muurien sisällä jo oleva vierasmaja toisella muurilla ja piikkilangoilla. Tehdasalueella on oma, lähes 100-päinen armeija turvaamassa valkonaamoja, lähinnä tosin tuntuu että olisi vankilassa kun ikkunasta ei näy kuin muurit, piikkilangat ja tornissa rynnäkkökiväärit tanassa seisoskelevia vartijoita. Ulkona ei päiväsaikaan viihdy, illalla sentään voi puolisen tuntia käydä pelaamassa sulkkista vierasmajan tylsyyteen kuolevaa isäntää vastaan, ennen ku meinaa lämpöhalvaus iskeä. Mutta onhan siinä oma hienoutensa, pelata vankilanmuurien sisällä ja partasuisten rynkkyäijien katseen alla sulkkista vitullisessa kuumuudessa. Auringon laskiessa taivas muuttuu pinkiksi ja alkaa kuulua joikaus jostain läheisen kylän moskeijasta kun siellä imaami muistuttaa jengiä rukoilemaan, jotkut saatanan kolera-varikset lentää isoissa parvissa taivaalla ja seinillä gekot vetää vielä viimeisiä lämpösäteitä ennen ku ne tulee sisälle taloon.

Eilen tuli pitkästä aikaa mietittyä että miten helvetissä tämmöseenkin tilanteeseen oon joutunut, ei pääse moni kokemaan. Vielä kun nää huoneiden seinille iltaisin muuttavat liskot lähtisi helvettiin niin se ois kiva, vaikka eipä ne tuolla muuta tee ku nököttää peloissaan ja venaa että joku moskiitto lentää suuhun. Vähän silti aina iljettää mennä nukkumaan, mistä sitä tietää hakeutuuko joku noista lämpöön ja sitten on tosiaan liskojen yö ja minä kiljun kuin pieni lapsi.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olkikuukkelille matkalukemiseksi mukaan Sankarimatkaajan Krakova. En muista, oliko siinä läpyskässä kunnollista karttaa (hyvin pärjää hotellin tiskiltä saaduillakin), mutta muuten ainakin kaikki oleellinen.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ei saatana, jos joku on Puolassa pielessä niin se on tämä biisoniheinän katkuinen oksennus. Sitä ei jumalauta voi juoda muuten ku väkisin. Joku neuvoi joskus että omenamehuun sekoitettuna se on todella hyvää, voin kertoa, ei todella ole.

Toki sitä pitää kaikille tuoda aina tuliaisiksi, onhan se nyt hassua kun on viinapullossa ruohonkorsi ja biisoni vielä siinä kuvassa.

Sekoitukset ja muu blandaus on lapsille, aikuiset miehet juovat Zubrowkaa ja muutakin viinaa raakana ja sellaisenaan. En minä ainakaan juo vodkaa tai viinaa muuten kuin raakana. Maistoin kerran tuota omenamehusekoitusta, ja se tosiaan oli pahaa, mutta niin ovat kaikki muutkin mehu- ja kolasekoitukset. Viinan väärinkäyttöä moiset.

Zubrowka on maailman paras vodka, joka hakkaa esimerkiksi suomalaiset teolliset tinneri- ja tikkuviinat niin mennen tullen, ettei tulostaulun lukema riitä. Ei tarvitse tuoda kaikille tuliaisiksi, kunhan tuotte minulle tuliaisiksi: nytkin on kaapissa seitsemän, korjaan kuusi pulloa (yksi tyhjeni viime kuussa) Zubrowkaa eli vajaat viisi litraa. Ison Zetan voimalla!

Pitääkin ostaa lisää heti kun pääsen sivistyksen pariin eli joko Puolaan tai sellaiselle lentokentälle, jossa Zubrowkaa myydään.

Asiasta toiseen eli matkaan matkaketjussa: Krakovasta kannattaa tehdä päiväreissu myös Varsovaan, jos on tuolla pidempään. Omalla autolla tie vie tietysti suoraan, mutta junallakin pääsee. Se vie 2,5-3h junasta riippuen. Tein omalla Krakovan reissullani päiväreissun Varsovaan, jolloin ehdin käymään Varsovan kuninkaanlinnassa ja vanhassa kaupungissa sekä ahtamaan kitusiini valtaisan golonkan.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Wienistä taas! Minkäslaisia kahviloita suositteletten sieltä? Ei mielellään mitään turistirysiä ja mitä boheemimpi paikka sen parempi. :)
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Olkikuukkelille matkalukemiseksi mukaan Sankarimatkaajan Krakova. En muista, oliko siinä läpyskässä kunnollista karttaa (hyvin pärjää hotellin tiskiltä saaduillakin), mutta muuten ainakin kaikki oleellinen.

Tämäpä vaikuttaakin mielenkiintoiselta kirjalta! Täytyy laittaa lukuun ennen reissua.

FASlapsella kuulostaa olevan astetta erikoisempi reissu meneillään...
 
F

Flonaldo

Tuossa huhtikuussa olin junailemassa kavereiden kanssa läpi Marokon, ja se oli kaikkine pikkupatikointeineen Pohjois-Afrikan korkeimmalle vuorelle Toubkalille sen verran kuumottava reissu, että henkisesti lupasin ja vannoin kesällä vuorossa olevan jotain "helpompaa".

Noh, muutaman viikon sitä kesti, kunnes alkoi houkuttaa kuitenkin tuttuun tapaan jokin vähän jännämpi retki.

Luvassa on siis heinäkuussa ensin muutama päivä Belgradissa (missä nyt ei vielä mitään kovin kummallista), ja sieltä eteenpäin Skopjeen. Skopjessa auto alle ja ympäri Makedoniaa, Ohrid-järvelle, sieltä rajan yli Albaniaa ja komeimpia reittejä mitä tulee vastaan. Sen jälkeen vielä Kosovon puolelle ja sitä ympäriinsä, kunnes takaisin Skopjeen.

Netistä löytyvät tarinat autoilusta ja teistä tuolla suunnalla lupaavat lähtökohtaisesti hyvää. Aggressiivinen ajotyyli ja Markku Alénin lanseerama maximum attack toivottavasti pelastavat. Sitä tuli jo harjoiteltua jo Jordanian kierroksella, joten eiköhän tuosta hupia tule.

Kaikki tipsit tuonne suunnalle otetaan vastaan. Varmaan nyt tuo "perusturistointi" on aika hyvin hanskassa, mutta jos löytyy jotain vähän sivummalla olevia kohteita, upeimpia baanoja yms., sellaisistä vinkeistä kyllä olisin kiitollinen.

***

Ja kun näitä omia matkakertomuksia on alkanut kertyä jo aikamoinen tukku, en välttynyt myös blogikärpäsen puraisulta ja nyt on oma matkablogi ollut pystyssä viikon verran. Aika monta mielenkiintoista tarinaa on matkoilta tarttunut mukaan, ja niitä olisi tarkoitus kerätä lisää niin paljon kuin vain ehtii ja pystyy.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Hyvä blogi Flonaldo!

Mielenkiintoinen tuo Mt Toubkalin reissusi. Tosin olisi varmaan kannattanut ottaa etukäteen vähän selvää huiputuksesta. Nehän ovat aina monen päivän patikoita, eikä kukaan ole niin hullu, että kiipeää 1700 m:stä 3200 m:iin yhdessä päivässä. Käy just niin kuin sinulle. Mutta turhaa jälkiviisastella, oli varmasti muuten upea reissu!
 
F

Flonaldo

Hyvä blogi Flonaldo!

Mielenkiintoinen tuo Mt Toubkalin reissusi. Tosin olisi varmaan kannattanut ottaa etukäteen vähän selvää huiputuksesta. Nehän ovat aina monen päivän patikoita, eikä kukaan ole niin hullu, että kiipeää 1700 m:stä 3200 m:iin yhdessä päivässä. Käy just niin kuin sinulle. Mutta turhaa jälkiviisastella, oli varmasti muuten upea reissu!
Etukäteen asioista selvän ottaminen vain hidastaa menoa :-D Pientä hulluutta pitääkin olla. Noh, eipä ole tuo vuorikiipeily mun hommaani, nyt tiedän ainakin sen.

Tuo 3200m menee varmaan siinä rajoilla, että onko siinä normaalisti ongelmaa. Se huiputtaminen taas sinne 4167 metriin olisi ollut jo vähän eri luokkaa, kun tosiaan oli siitä eteenpäin myöskin pelkkää lunta ja jäätä enää. Matkakavereilla ei nyt esim. mitään sen suurempaa ongelmaa ollut, vaikka kyllä tuo heilläkin tuntui kropassa. Tuo vuoristotaudille alttius on kuitenkin ihan geneettinen homma kenelle se iskee ja kenelle ei.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Tuo vuoristotaudille alttius on kuitenkin ihan geneettinen homma kenelle se iskee ja kenelle ei.
Osin totta ja akklimatisoituminen (oman kehon sopeuttaminen korkeaan ilmanalaan) auttaa tässäkin.

Kilille mennessä nousimme n. kilometrin päivässä, joka sekin on kova tahti. 3800 m:ssä pidettiin yksi "lepo"päivä, jolloin käytiin lyhyesti yli 4000 m:ssä ja palattiin takaisin 3800 m:iin. Sitten jatkettiin seuraavana päivänä patikkaa eteenpäin. Itse sain sen verran pahoja oireita 4800 m:ssä, että huippu jäi käymättä. Vuoristotauti on vakava asia, eikä siihen kannata suhtautua kevyesti. Meidän reissulla n 4,5 km korkeudessa tuli vastaan juoksutahtisia kantajia kuskaten kärryssään kiireesti alaspäin tajutonta japanilaismiestä. Kaveri oli ilmeisesti kasvojen menetyksen tms pelossa raahautunut oireista piittaamatta liian ylös ja noutaja tuli.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tämäpä vaikuttaakin mielenkiintoiselta kirjalta! Täytyy laittaa lukuun ennen reissua.

FASlapsella kuulostaa olevan astetta erikoisempi reissu meneillään...

Loistava kirja, jonka avulla löytää vähän heikomminkin tunnetut kohteet, esimerkiksi keskitysleireistä kiinnostuneille hyvät ohjeet kaupungin sisällä oleville Plaszowin keskitysleirin raunioille tutustumiseen. Kartat tässä ovat huonot, mutta juuri edellä mainittuun paikkaan siinä on kartta, jonka avulla kohteet löytää. Mutta ihan lentokentän ja hotellien ilmaiskartoilla pärjää kyllä hyvin kaupungissa.

Tässä kuten muissakin oppaissa tosin joukkoliikenne- tiedot sitten vanhentuneita suurelta osin. Lippuja ei osteta enää kioskeilta eikä kuskilta saa lippuja ollenkaan kaupungin sisäisessä liikenteessä. Liput ostetaan automaatista, joka on kulkuvälineen sisällä. Pää- bussiasemalla ja lentokentän pysäkillä näin vain automaatin, eli asemilta niitä on turha etsiä. Kaukoliikenteessä lipun saa kuskiltakin/konnariltakin. Myöskään "speed- train"(nopeus oli luokkaa raitiovaunu) ei enää liikennöi lentoasemalta keskustaan, eli bussi ainoa vaihtoehto.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Elokuussa Budapestiin, roomalaisaika ja museot kiinnostavat.

- Unkarin kansallismuseo

- Aquincumin museo

Luonnollisesti Terrorin talo ja Sotahistorian museo kiinnostavat myös. Roomalaiset rakennukset ym. kiinostavat todella paljon, joten jos on tietoa, niin pistäkää infoa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Islantiin tosiaan jälleen lähtö heinäkuun alussa. Lennot Tukholmasta, joten kysytääs tämmöinen pieni asia. Eli Tukholmaan tullaan Siljalla ja neljä tuntia olisi lennon lähtöön saapumisesta. Onko nopein mennä taksilla läheiselle (?) juna-asemalle ja sieltä Arlanda Expressilä vai? Kiitos jo etukäteen vastauksista!
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Islantiin tosiaan jälleen lähtö heinäkuun alussa. Lennot Tukholmasta, joten kysytääs tämmöinen pieni asia. Eli Tukholmaan tullaan Siljalla ja neljä tuntia olisi lennon lähtöön saapumisesta. Onko nopein mennä taksilla läheiselle (?) juna-asemalle ja sieltä Arlanda Expressilä vai? Kiitos jo etukäteen vastauksista!
Ainakin tuolla tavalla välttää Solnan ruuhkat, tosin Värtanista voi kestää tovi taksilla juna-asemalle.

Arlanda Express lähtee Tukholman keskusrautatieasemalta eikä minun muistikuvani mukaan pysähdy ennen lentoasemaa muualla. Tosin viime Tukholman keikasta on sen verran aikaa, että muistikuva voi olla väärä.

Stockholm-Arlanda 20 min | Arlanda Express
- tsekkaa tuolta.
 
K

kiwipilot

Lokakuussa tulossa syyslomareissu Irlanti-Berliini. SAS:n tarjouksen (Helsinki - Dublin 38€ / suunta) bongattuani ei tarvinnut ostopäätöstä kauaa miettiä. Eli, viikko olisi tarkoitus Irlannissa viettää josta pari päivää Dublinissa ja viisi autolla maata kierrellen. Paluu suoraan Helsinkiin olisi ollut hieman tylsää, joten päätettiin koukata takaisin tullessa neljäksi yöksi Berliiniin. Berliinistä en mitään kysy kun tietoa näyttäisi tässäkin ketjussa piisaavan. Jos jollakin taas olisi vinkkejä Irlannissa road trippaamisesta niin mielellään niitä vastaan otan. Vasemmanpuoleinen liikenne ei tule olemaan ongelma.

Huhtikuussa edessä olisi kolmen viikon US Southwest -road trip. Lennot Friscoon paluun ollessa Santa Anasta. Highway 1, Los Angeles, Las Vegas sekä Utahin kansallispuistot pitäisi ainakin tsekkailla. Pienellä kikkailulla sain rakenneltua kohtuuhintaisen reitityksen Vantaalta Kaliforniaan: 380€ meno-paluusta on jo naurettavan halpa, varsinkin kun kyseessä on ihan 'oikeat' lentoyhtiöt (BA,AA & Blue1). Vaatii toki yhden yöpymisen Oslossa mutta sekin otetaan matkailun kannalta. Kyseessä ilmeisesti hinnoitteluvirhe.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Arlanda Express lähtee Tukholman keskusrautatieasemalta eikä minun muistikuvani mukaan pysähdy ennen lentoasemaa muualla. Tosin viime Tukholman keikasta on sen verran aikaa, että muistikuva voi olla väärä.
Aloin jo innosta kiljahdellen varmistamaan muistikuvaasi oikeaksi, kunnes tajusin, että oma kokemukseni tuosta junasta on vaille kuuden vuoden takaa sekin. Mutta tuolloin meni kuitenkin suoraan, paria sataa tykitti parhaimmillaan.

Mutta joo, pakko tuonne on uudestaan päästä ihan kunnolliselle omalle matkalle.
Eli Berliiniin, joulukuulle varasimme hotellin pitkäksi viikonlopuksi vaimon kanssa. Kiwipilotista poiketen kuitenkin kysyn jotain, nimittäin Dahlemin museoalueella olisi ilmeisen paljon erilaisia museoita ja sinne tuupataan jonkin sortin maanosamarkkinat vielä pystyyn joulunalusajalle. Kiinnostaisi himppasen, mutta onko kellään kokemusta tuosta alueesta, onko se aivan tolkuttoman laaja? Juutalaismuseo on sitten se toinen vaihtoehto, minkä haluaisin käydä tsekkaamassa, siinä olisi yksi selkeä kokonaisuus ainakin kyseessä.

Sitten vielä joulumarkkinoista sen verran, että Gendarmenmarktin markkinoille ajattelimme ensin mennä, mutta ne ovat kaiketi ne suosituimmat Charlottenburgin kanssa ja ryysis voi olla melkoinen. Olisiko jollain takataskussa heittää jotain pientä ja tunnelmallista markkinapaikkaa, ehkä hivenen enemmän alkuasukkaiden suosimaa?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Myöskään "speed- train"(nopeus oli luokkaa raitiovaunu) ei enää liikennöi lentoasemalta keskustaan, eli bussi ainoa vaihtoehto.

Olemme siis autolla liikkeellä, eli kaupungin ulkopuolella tulee tod. näk. käytettyä sitä. En ole vielä tuota kirjaa saanut käsiini, mutta aion sen kyllä hankkia ilman muuta. Julkisilla kulkemisiin vinkkejä sitten toisista lähteistä :)
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
About 6 vuotta tuli tehtyä pikavisiitti Roomaan eikä ehtinyt tsekkaamaan kuin pintapuolisesti tuon hienon kaupungin. Parin viikon päästä lähdemme uudestaan sinne viikoksi tyttäreni sanoin "katsomaan kivikasoja".
Olisiko kellään vinkkejä hyvistä ruokamestoista?
Ei mitään gourmet- tai turistimenu-mestoja vaan normi trattorioita joissa paikalliset käyvät.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ei mitään gourmet- tai turistimenu-mestoja vaan normi trattorioita joissa paikalliset käyvät.

Kivijalkaravintolathan on niitä, joissa paikallisetkin käy. Mitä pienempi, sitä parempi. "Turisti mestoja" tuolla ei voi välttää, kun kaikki pyörii sen ympärillä, mutta yleensä hotellin respasta saa hyviä vinkkejä ja taksikuskeilta joka maassa.
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Kivijalkaravintolathan on niitä, joissa paikallisetkin käy. Mitä pienempi, sitä parempi. "Turisti mestoja" tuolla ei voi välttää, kun kaikki pyörii sen ympärillä, mutta yleensä hotellin respasta saa hyviä vinkkejä ja taksikuskeilta joka maassa.

Näinhän se on. Muualla Italiassa on tullut pyörittyä about 8 viikkoa joten italialainen keittiö on kyllä tullut jo tutuksi. Ei vaan viitsisi kauhesti kuluttaa aikaa etsimässä ruokapaikkaa. Parissa eri lähteessä on kehuttu Cavour 313-nimistä viinibaaria. Se täytyy käydä bongaamassa koska on ihan vuokraamamme huoneiston naapurissa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
mutta yleensä hotellin respasta saa hyviä vinkkejä ja taksikuskeilta joka maassa.

Maailmassa on myös paljon maita missä varsinkin taksikuskeilta saa pelkästään kusetuksia ja muita jonkun serkun omistamia ruokapaikkoja.

Missähän maissa sitä on käyty, jos taksikuksi on lähtökohtainen paikka mistä kysyä. Toimiikohan edes Ruotsissa nykyään, kun markkinat aikaa sitten vapautettiin. Hotellien respoilla on yleensä vähemmän motiivia kusettaa.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Missähän maissa sitä on käyty, jos taksikuksi on lähtökohtainen paikka mistä kysyä.

Tarkoitin lähinnä paikallisia, joiden kanssa tulee keskusteltua, kuten taksikuskit ja respat, joten eipä irvistellä siellä heti. Tipsejähän voi ottaa vaikka mistä ja itsehän se päätöksen tilaamisesta tekee loppujen lopuksi.
Olen saanut hyviä neuvoja eri maissa mm. taksikuskilta, mutta myös neuvon oman vaimon ravintolaan Kuubassa... Pääasia, että dialogi sujuu ja yrittää löytää jotain alkuperäistä muualtakin, kuin jostain vitun kirjastosta lainatusta oppaasta viime vuosituhannelta.
Jossain Roomassahan voi ihan rauhassa kävellä ja katsella ympärilleen, kun niitä ravintoloita on joka kulmassa, jos ei vaikka sen taksikuskin neuvo miellyttänytkään.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tulipa oltua juuri neljä päivää Wienissä osin aiempien kirjoittajien suositusten perusteella. Odotukset täyttyivät täysin, oli nätti paikka. Keskusta on laaja, ja vanhoja kauniita rakennuksia on loputtomasti. Perus nähtävyydet tuli katsottua, Mariahilfer- kadun ostoshelvetti ja terassit, iso Praterin huvipuisto ja erittäin vaikuttava Schönnbrunnin linna. Vaikka lämpöä oli pahimmillaankin 34 astetta, meininki oli rauhallista ja ensimmäistäkään järjestyshäiriötä ei nähty. Humalaisiakaan en erottanut täkäläiseen tapaan ihmismassasta. Ainoa kommellus sattui, kun pyöräilijä ajoi täysillä taksin nokkaan. Olin varma, että pyöräilijä delas siihen paikkaan, mutta selvisi onneksi yllättävin vähin ruhjein. Hetki selvittelyä polizein kanssa, osoitteet ja numerot ylös sekä muutama Granlund- mainen hokijargonia kommentti. Sitten Hans-Jürgen sanoikin hyvää lomaa ja auf wiedersehen! Julkinen liikenne toimii erittäin hyvin tässä kylässä, pienen alkusekoilun jälkeen liikuttiin yhtä kätevästi U- bahnilla kuin paikallisetkin. Asemat olivat kohtuu siistejä, eikä ollut yhtään roskasakkia liikkeellä kuten Helsingin metroissa. Nokian karttasovellus on myös erittäin passeli väline löytämään asemat ja nähtävyydet.

Suosittelen lämpimästi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös