Matkakohteenne

  • 2 444 607
  • 14 515

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
...kannattaa ja pitää ehdottomasti käydä aterioimassa Sergelin torin Burger Kingissä. Itse kävin juuri kolmisen kuukautta sitten ja ensi töikseni törmäsin siellä suomalaisiin romaneihin, jotka mölysivät kodikkaasti. Helvetilliset jonot oli kassalle ja paikka kuhisi vittumaisen näköisiä sveduteinejä lipat vinossa ja byysat puolitangossa. Suosittelen.

Joo tää on kyllä suunnitelmassa heti kärkeen. Muija kun on ranskalainen, pitänee hänet tutustuttaa myös tähän todelliseen pohjoismaalaiseen kulttuuriin.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Reilun viikon päästä tulee lähdettyä Saksaan ja Bremeniin. Kaverin kanssa olen menossa ja 5 yötä olisi tarkoitus tuolla viettää. Vielä ei ole ehtinyt/viitsinyt ottaa tietoa kaupungista ja mahdollisista paikoista missä kannattaisi vierailla. Luotetaan siihen, että kaverilla on jotkut suunnitelmat valmiina. Kaupunki on minulle siis aivan tuntematon entuudestaan. Mikään hirveän iso paikkahan tuo ei ole, joten voi olla, että joku päivä tulee vietettyä Hampurissa, Hannoverissa tai jossain muussa lähikaupungissa. Mikään ryyppäysloma ei siis ole tiedossa, vaikka varmaan baarissa tuleekin piipahdettua. Joten onkos täällä joukossamme Bremenissä kävijöitä, jotka voivat kertoa jotain kaupungista ja paikoista missä kannattaisi käydä?
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
ja jos on olemassa hyvää ruotsalaista olutta, olisi ihan kiva maistaa.

Ruotsissa on lukuisia pienpanimoita jotka tekevät erinomaisia oluita, laajin valikoima niitä taitaa olla paikassa nimeltään Glenfiddich Warehouse no68 joka löytyy vanhasta kaupungista, erilaisia oluita löytyy hanoista toistakymmentä. Myös Bishops Arms ketjun pubeista löytyy paljon ruotsalaisia oluita ainakin Vasagatanilla ja Folkungagatanilla. Panimoravintola Monks Cafella on myös hyviä oluita sekä todella laaja valikoima pulloja ympäri maailman.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hotelli on vanhassa kaupungissa, joten siellä nyt tulee väkisinkin pyörittyä, mutta mitäpäs muuta oleellista? Joku sporttibaari olisi mukava löytää, kun alkavat sedät tuota palloa potkia Afrikassa, ja jos on olemassa hyvää ruotsalaista olutta, olisi ihan kiva maistaa. Turistioppaista tietysti löytyy kaikenlaista, mutta täältä on ennenkin saatu hyviä vinkkejä.

Eli kaikenlaisia ehdotuksia otetaan vastaan, otetaan vastaan. Tack så bra.

Itse suosittelen olutpaikaksi Södermalmilla olevaa Oliver Twist -nimeä kantavaa kapakkaa. Valikoima on varsin kattava ja esim. noita Glebin suosittelemia pienpanimo-oluita löytyy. Ainakin Jämtlands oli omalla visiitilläni varsin hyvin edustettu panimo, jonka tuotteet olivat minusta ihan kohtuullisia. Valitettavasti en löytänyt kertaalleen Tampereen Konttorissa juomaani Nynäshamns-panimon Smörbundet Porteria. Mutta jos saat tuota käsiisi, suosittelen kokeilemaan. Ainakin omassa kategoriassani tuo olut menee kaikkien maistamieni tuotteiden terävimpään kärkeen. Aivan mahtavaa.

Wasa-museossa kannattaa ehdottomasti käydä, jos aiemmin ei ole tullut tehtyä moista kulttuuritekoa. Itse ainakin pidin paikasta suuresti.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse suosittelen olutpaikaksi Södermalmilla olevaa Oliver Twist -nimeä kantavaa kapakkaa. Valikoima on varsin kattava ja esim. noita Glebin suosittelemia pienpanimo-oluita löytyy. Ainakin Jämtlands oli omalla visiitilläni varsin hyvin edustettu panimo, jonka tuotteet olivat minusta ihan kohtuullisia.

Oliver Twist on tosiaan ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, asiantuntemusta tuntuu löytyvän baaritiskin takaa, viihtyisä paikka ja valikoima on erinomainen, pari real alea, laadukkaita jenkkejä ja tietysti ruotsalaisiakin. Jämtlandsin Heaven ja Hell tuli tuolla käydessä maistettua ja molemmat olivat luokissaan (tumma ja vaalea lager) erittäin hyviä.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Olemme huomenna lähdössä Blue1:n siivillä Tukholmaan. Hoidin check-inin netissä, jotta ei tarvitsisi jonottaa lentokentällä lapsien kanssa mahdollisessa check-in-jonossa. Nyt on kuitenkin ongelma lastenrattaiden kanssa. Tietääkö joku saako rattaiden suojapusseja ostettua jostain muustakin myyntipisteestä vai tulevatko ne aina check-inistä?

Eli toisin sanoen otanko mustia roskasäkkejä kotoa mukaan, koska sitä vahvempaa pakkauspussia ei saa jonottamatta (muualta kuin check-inistä)?

En tiedä onko tämä välttämäti oikea ketju tälle, mutta ehkäpä joku osaa vastata tähän kysymykseen.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli toisin sanoen otanko mustia roskasäkkejä kotoa mukaan, koska sitä vahvempaa pakkauspussia ei saa jonottamatta (muualta kuin check-inistä)?

En ole alan asiantuntija, mutta mihin tuota suojapussia tarvitaan lastenrattaissa? Yleensähän laukkuhihnoilla lastenrattaat pyörivät matkatavaroiden seassa ilman mitään suojapusseja.

Jos nyt enivei suojapussia kaipailet, niin käsittääkseni sen saa siitä mihin matkatavarat pudotetaan, eli check-in-jonoon ei tarvitse mennä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hahnille varasin lennot etelän syysloman ajaksi, perjantai-iltana meno ja viikon päästä lauantaina paluu. Mitään suurempaa suunnitelmaa ei muuten ole, mutta Normandian maihinnousupaikat haluaisin käydä tsekkaamassa ja ehkä pikkukyliä Hollannissa ynnä Belgiassa. Miten noilla seutuvilla on majataloja? Kannattaako buukata yöpaikat jo kesän aikana vai pärjäisikö paikan päällä etsimällä? Kalliita hotelleja kavahtaa lompakko ja mieltymykset muutenkin. Entä mitä muuta erityistä ihasteltavaa tuolla olisi historian, käsitöiden ja kahviloiden ystäville? Julkisilla olisi tarkoitus liikkua, koska en tykkää ajella tuntemattomilla seuduilla. Entä kuinkas on katumuodin laita, löytyykö tällaiselle yli-ikäiselle fruittarille erityisen suositeltavia mestoja?
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuukauden päästä Intiaan. Kokemuksia Delhistä? Ilmeisesti runsaasti nähtävää riittää ja meno hiukan erilaista kuin normaalissa turistirysässä. Megaluokan kaupungista lienee myös kätevää lähteä katsomaan Agraan Taj Mahalia? Monsuuni on ihan mielenkiintoista kokea, varsinkin kun keskilämpötilat ovat varsin korkeat 32-34°C

Kokemuksia on. Jos et ole aiemmin reissannut Intian pohjoisella puoliskolla niin kannattaa varautua pieneen alkushokkiin. Me matkattiin kaverin kanssa kesällä ´08 siellä suunnalla ja alku oli vähintäänkin mieleenpainuva.

Saavuttiin yöllä Delhiin ja oli todella oudon tuntuista kun valoja ei ollut normaalin miljoonakaupungin tapaan päällä juuri missään ja muutenkin tuntui äärettömän rauhalliselta. Hostelliin päästyämme päätimme vielä jalkautua kadulle tutkimaan. "Kotikatu" oli myöskin äärimmäisen hämärä ja pimeä kuja joka alkuun näytti ihan tyhjältä mutta kun lähempää alkoi tutkia niin olihan siellä väkeä vieri vieressä nukkumassa kadulla ja lehmät tietysti seassa.

Aamulla meininki oli pikkaisen muuttunut. Herättiin auringon paisteeseen ja kovaan meteliin kadulta. Ikkunaan kun pääsi niin näky oli mielenkiintoinen. Näytti vähän kuin muurahaispesältä koko katu. Kamat päälle ja rohkeasti ulos paahtavaan kuumuuteen. N. 20 metrin jälkeen oli jo pari kaveria jaloissa roikkumassa mikä hidasti liikettä ensi alkuun.

Siitä se sitten lähti, välillä piti rauhoittaa mieltä parilla oluella ja taas jaksoi hymyillä. Toki sijainti vaikuttaa aika paljon. Kuten kaikkialla muuallakin, myös Delhissä on rauhallisia alueita, niitä vaan on hankala löytää :)

Yksi ihan mukava, vähän rauhallisempi paikka keskellä muurahaiskekoa on Connaught place joka on jättimäinen rinkula keskellä New Delhiä. Rinkulan keskusta on puistoaluetta, joten siellä on mukava levähtää.

Tekisi mieli sanoa, että ei kannata Agraan matkustaa Taj Mahalin perässä, mutta en sano koska se ei pidä paikkaansa. Yksi vaikuttavimmista asioista mitä olen reissuillani nähnyt. Vaikuttavuutta lisää ehdottomasti se kontrasti minkä kyseinen alue muodostaa ympäröivään Intialaiseen elämänmenoon. Matkaa Agraan voi tehdä joko junalla, bussilla tai vuokrattavalla yksityisautolla. En osaa noista suositella erityisesti jotain parempana, mutta jos innostusta ja kokeilunhalua riittää niin junailu intiassa on kyllä huikea kokemus. Itse käytimme sitä pääasiallisena matkustuskeinona. Junalla matkustaessa kannattaa vaan muistaa, että se juna voi kulkea minuutilleen aikataulussa tai se voi tulla puoli päivää myöhässä, molemmista on kokemuksia. Eli jos olet kiire päällänsä niin sitten kannattaa harkita kuskin ja auton vuokraamista. Kannattaa muuten pyrkiä löytämään valtion ylläpitämiä tourist officeja (yksi on Connaught placella) joissa selviää ilman välistävetoa mikäli on tarvetta vuokrata autoa tms. Myös junaliput kannattaa hankkia ennakkoon kyselemällä esim. hotellilta tai noista officeista. Believe me, se on aika prosessi.

Tiivistettynä voisi sanoa, että mukaan matkaan avoin mieli, pitkä pinna, suvaitsevaisuus erilaista kulttuuria kohtaan ja muista että vaikka intialaiset ovat erittäin ystävällistä ja auttavaista kansaa niin elintasoeroa sinun ja perusintialaisen välillä on vaikea käsittää! Niinpä sinä ja arvotavarasi herättävät kiinnostusta eli kannattaa matkata niiden osalta aika kevyesti.

Meidän reitti kulki Delhi - Agra - Varanasi - Kathmandu (Nepal) - Mumbai. Jos sinulla/teillä on enemmänkin aikaa niin Varanasi eli hindujen pyhä kaupunki Ganges-joen penkalla on semmoinen kokemus mikä ei varmasti unohdu ikinä. No okei, ei varmasti unohdu koko Intiakaan riippumatta missä päin liikut ;)
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Joulukuun alkupäivinä on tarkoitus matkustaa Belfastiin yöpyen mennen tullen Edinburghissa. Kysymys kuuluukin, missä kannattaisi majoittua. Tähtäimessä on edullinen ja toivottavasti siisti hotelli tai b&b melko lähellä keskustaa. Kaikki vinkit sekä hyvistä että paskoista paikoista otetaan ilolla vastaan.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Terveisiä aurinkoisesta Timisoarasta, eli läntisestä Romaniasta. Olen täällä viikon duunireissulla ja tässä hieman fiiliksiä reissun varrelta.

Sunnuntaina lensin tänne Munchenin kautta. Helsingissä lämpötila oli about 15 astetta ja Munchenissä satoi kaatamalla. Lento Timisoaraan saapui 23:30 ja astuessani koneesta ulos lämpötila oli lähes +30 astetta.

Hotellini on mukava neljän tähden lafka hieman syrjemmällä keskustasta. Saavuttuani hotelliin lentokentältä alkoi ukkosmyrsky ja ensimmäinen lähelle osunut salama katkaisi sähköt. No ei muuta kuin pimennysverhot ikkunan eteen ja nukkumaan. Huone on todella siisti ja varustettu ilmastoinnilla(joka myös toimii). Ulkona on uima-allas ja altaan vieressä terassi. Kerran kävin uima-altaassa, mutta vesi on turhan lämmintä, jotta se virkistäisi kuumuuden jälkeen.

Kuljetuksista duunipaikkaan ei ole tarvinnut huolehtia, koska paikallinen kollegani asuu suhteellisen lähellä ja käy hakemassa minut joka aamu hotellilta. Taksit täällä ovat todella halpoja ja mittareita ei ole viritetty. Kaupungin sisäiset matkat maksavat muutaman euron ja taksi tulee yleensä nopeasti tilauksen jälkeen. Julkista liikennettä en ole kokeillut, mutta se on lähes ilmaista. Kaupungissa kulkee busseja, trolleybusseja ja spåria. En henkilökohtaisesti ajaisi kylillä autolla, sillä liikenne on kaoottista ja torvet soivat jatkuvasti. Autokanta on kaksijakoista. Toisaalta täällä on paljon loistoautoja ja sitten taas vanhoja Dacia(Renault) romuja.

Monethan ovat tutustuneet romanialaisiin kerjäläisten kautta, mutta tässä kohtaa kannattaa erottaa kerjäläiset normaaleista romanialaisista, jotka ovat pääsääntöisesti tunnollisia työntekijöitä ja mukavia seuramiehiä/naisia. Kutsuvat heti kotiinsa viettämään iltaa ystävien kanssa ja ottavat vastaan todella sydämmellisesti. Toki olosuhteet(mm. asunnot) täällä ovat hieman toisenlaiset kuin Suomessa, mutta jos olet matkaillut muualla Itä-Euroopassa, ei eroa juurikaan ole nähtävissä. Kaupungin yleiskuva on rähjäinen, mutta täältä löytyy esim. järkyttävän isoja ostoskeskuksia, josta voi ostaa mitä tahansa.

Hintataso täällä on tietysti murto-osa Suomen vastaavasta. Lounas oluen kanssa maksaa suunnilleen kolme euroa jne. Palvelu ei ole maailman ystävällisintä, mutta siihen on Itä-Euroopan matkaajan totuttava.

Sää on ollut todella mahtava. Lämpötila on yleensä +30 asteen tietämillä ja kuumimpina päivinä noin +35, jolloin on todella kuuma. Heinäkuussa lämpötila voi nousta jopa +45 asteeseen. Ilmastointi on poikaa noilla keleillä.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)

Tärkein asia jäi sanomatta. Naiset ovat noin yleisesti ottaen todella kauniita, mutta mobyn makuun liian laihoja. Kaikkea ei voi saada...
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Terveisiä aurinkoisesta Timisoarasta, eli läntisestä Romaniasta. Olen täällä viikon duunireissulla ja tässä hieman fiiliksiä reissun varrelta.

Olipas mielenkiintoista lukea jollain tapaa eksoottisesta, mutta kuitenkin eurooppalaisesta paikasta. Kerro toki lisää, jos tulee jotain mieleen. Minkälaista ruoka muuten on siellä, edullisuuden lisäksi siis? Entä näkyykö siellä katukuvassa kerjäläisiä, ja mikä on normi-romanialaisten suhtautuminen heihin?
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Olipas mielenkiintoista lukea jollain tapaa eksoottisesta, mutta kuitenkin eurooppalaisesta paikasta. Kerro toki lisää, jos tulee jotain mieleen. Minkälaista ruoka muuten on siellä, edullisuuden lisäksi siis? Entä näkyykö siellä katukuvassa kerjäläisiä, ja mikä on normi-romanialaisten suhtautuminen heihin?

Ruoka on aika perussettiä. Paistettua kanaa/lihaa kera perunan ja salaatin. Keitot ovat maukkaita, eli hyvin maustettuja ja ne tarjoillaan aina majoneesin kera. Baari illan jälkeen löytyy sitten peruspizzat yms. mätöt. Paras mättö oli keskiviikkona puolen yön aikoihin vedetty paikallinen burgeri, eli halkaistun itse leivotun jättisämpylän väliin heitetty pihvi "kaikilla herkuilla". Ei tainnut jäädä paljoa alle puolen kilon tuo annos. Hinta about 2 euroa.

Kerjäläisiä täällä kaupunkialueella ei ole ja muutenkin manneja näkyy todella rajoitetusti ja lähinnä vain laitakaupungilla. Paikallisten suhtautuminen manneihin on "niskalaukaus" luokkaa. Kommentit liikkuvat luokassa "Olisipa Hitler elänyt vielä pari vuotta, niin olisimme päässeet manneista eroon lopullisesti"

Juomapuolelta voisi mainita paikalliset oluet, jotka ovat huomattavasti maukkaampia kuin suomalaiset vastineensa. Kävimme toissapäivänä paikallisen oluttehtaan(Timisoreana) raflassa maistelemassa oluita. Löytyi kymmentä eri laatua vaaleasta tummaan ja hyvää oli. Lisäksi on tietysti pikallinen grappa/ponu, eli palinka. Hedelmistä itse tehty myrkky on vahvaa(50-60%) ja maistamani aineet lisäksi hyvän makuisia. Tätä tuon varmasti myös tuliaiseksi, koska kollegan isä on melkoinen mestari valmistamaan tätä herkkua. Palinkaa voi tehdä mistä tahansa hedelmistä. Tähän mennessä olen maistanut luumuista, omenoista ja persikoista tehtyä palinkaa. Vahvin puoli tässä aineessa on hedelmäinen maku.

Jos tupakka sattuu palamaan, niin Romania on tuulahdus menneestä ajasta ennen tupakkafasismin nousua. Polttaa voi lähes joka paikassa. Jos sattuu vaikkapa taksimatkan aikana nikotiinin nälkä yllättämään, niin kuskilta voi kysyä voiko polttaa. Yleensä voi, sillä tupakoimattomat romanialaiset ovat todella vähissä.
 

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Omatoimimatka omalla autolla kohti Adrianmerta alkaa heinäkuun alussa. Alustava reitti kulkee akselilla Hki-Tukholma-Saksa-Tsekki-Itävalta-Slovenia-Italia-Ranska-Sveitsi-Saksa-Tukholma-Hki. Näistä ainoa uusi maa on Slovenia, joten siinä mielessä tylsä reittivalinta, mutta kyllä näistäkin kohteista uutta nähtävää löytyy (pl. Saksan motarit).

Pääkohteina Slovenian rannikko, Como-järvi ja mainio alppitie Route des Grandes Alpes, joka kulkee osapuilleen välillä Nizza - Geneve-järvi. Sitä tuli viisi vuotta sitten tahkottua prätkälle, katsotaan miten sama onnistuu Münchenin nelipyörävehkeellä.

Vaikka reitti on alustavasti hahmoteltu, sitovia elementtejä ovat ainoastaan lauttamatkat Hki-Tukholma-Hki. Toivottavasti biili pysyy kasassa :)
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Sanokaapas, löytyisikö Los Angelesista jotain sopivaa peliä, johon kannattaisi suunnata heinäkuun alkupuolella (Losissa ollaan 6.7, ja jotain voisi mennä katsastamaan 7., 8. tai 9. päivä heinäkuuta).

Ilmeisesti ainakin baseballia olisi mahdollista nähdä. Dodgers näyttäisi pelaavan kotonaan jopa kaikkina näinä päivinä joukkueen kotisivujen mukaan, voiko pitää paikkansa? Onko joku käynyt katsomassa jenkeissä tai jopa losissa baseballia? Kannattaako, tai onko jotain muita mahdollisia lajeja, joita kannattaisi mennä seuraamaan?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
No niin. Olisi tarkoitus lähteä golffia pelaamaan jonnekkin missä olisi pikkaisen lämpöisempi. Ajankohtanan helmi-maaliskuu 2011.

Ideana se, että ukot saa pelata ja rouvat saa tehdä mitä haluaa, Tasoitus 36 nurkilla joten pitäisi jopa päästä kentille.

Vinkkejä otetaan vastaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Sanokaapas, löytyisikö Los Angelesista jotain sopivaa peliä, johon kannattaisi suunnata heinäkuun alkupuolella (Losissa ollaan 6.7, ja jotain voisi mennä katsastamaan 7., 8. tai 9. päivä heinäkuuta).

Ilmeisesti ainakin baseballia olisi mahdollista nähdä. Dodgers näyttäisi pelaavan kotonaan jopa kaikkina näinä päivinä joukkueen kotisivujen mukaan, voiko pitää paikkansa? Onko joku käynyt katsomassa jenkeissä tai jopa losissa baseballia? Kannattaako, tai onko jotain muita mahdollisia lajeja, joita kannattaisi mennä seuraamaan?
Dodgerseja ollaan käyty katsomassa. Itse tykkään kyllä mennä katsomaan Enkeleitä Anaheimissa ennemmin, sieltä näkyy junarata ja sitä on kiinnostavampi katsella kuin itse peliä (kuinka monta junaa menee pelin aikana Los Angelesin suuntaan ja kuinka monta San Diegon suuntaan). Vaan eivät pelaa Enkelit kotonaan tuona mainitsemanasi ajanjaksona. Mutta, en osaa oikein mitään muutakaan peliä ajatella ko. aikaan, ja kai sitä yhden baseball-ottelun elämässään kestää katsella. Galaxyn futisjoukkue ei ole pelaamassa kotonaan silloin.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Juhannus tulee tänä vuonna vietettyä Puolan maalla ja tarkalleen ottaen Varsovassa, joten kokkoja ei pahemmin tule varmaankaan nähtyä. Jos jollakin palstalaisella on jotain kokemuksia heittää kyseisestä pitäjästä niin ilolla otetaan vastaan. Ensimmäistä kertaa tulee sinne vasta mentyä.
 

Mentos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Provoviestit & Ylilyönnit
Turkki tuli "nähtyä" tuossa viime viikolla. Maukas paikka, oli kyllä todella lämmintä koko viikon, keskiarvo varmasti jossain 35 celssiuksen paikkeilla. Nazarin reissulla olin ja tälläisellä "lottoreissulla" jossa hotellia ei tiedä, mutta 5 tähden konseptin, täysihoidolla se sitten tarjosi, ei ollenkaan paha. Oli kyllä kaikki viimosen päälle, kuten arvata saattaa. Suosittelen Nazaria.

Alanyan kaupunki oli kyllä hieno paikka, mitä siellä nopeasti tuli vierailtua, upeat maisemat, paljon bazaareja, ruokapaikkoja. Mutta eihän siellä paikallista kulttuuria ollut.

Paluumatkan jännäri oli lento, kolme tuntia myöhässä, turkkilainen lentoyhtiö. Vähän lykkäsi jännäriä, mutta täällä ollaan. Tosiaan, vaikka lento myöhästyi, meni kaikki hyvin, kone oli ihan uusi ja kaikki toimi kuten piti.

Kokonaisuudessaan loistoreissu!

PS. Hotelissa alkoi melkoset partyt kun lähdimme. Hotelli konsepti vuokarattu 3 viikoksi, ja silloin itävaltalaisia ja hollantilaisia nuoria täynnä, noin 5000 ihmistä kuulemma viikon aikana, ja joka lauantai vaihtuu porukat. Melkosta!
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Moby on päässyt hienoon paikkaan. Itse kävin Timisoarassa noin vuosi sitten. No silloin tuli asuttua Romaniassa ja viikonloput kierreltyä ympäri maata.
Kuuluisin Timisoaralainen? Taitaa olla muuan Johnny Weismuller. Lisäksi Timisoara on ensimmäinen kaupunki euroopassa jossa sähköä on myyty kotitalouksiin. Hieno paikka kun vertaa muuhun romaniaan.

Vinkkinä vielä kun olet reissussa... romania on oluen ystävän kannalta hieno maa. Maista silva merkkistä olutta ja siitä se tumma versio. Parhaita tummia oluita mitä olen koskaan maistanut.
Lisäksi Timisoarassa on loistava ruokaravintola. paikan nimi on casa cu flori. Löytyy siitä "kävelykadun" toisesta päästä. Sisään vaan ja muutama kerros ylöspäin ja kattoterassille. itselle tuli paikassa valinnan vaikeus ja tarjoilija suositteli annosta. Sinä oli peuraa ja jotain muuta lihaa. en muista tarkkaan. Todella maistuva ja herkullinen annos.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Innostuin tuosta M10 viestistä tuolla golf-ketjussa ja aloin tutkimaan lentoja Floridaan.

Nyt olisi hienoa jos joltain löytyisi kokemuksia asunnon vuokrauksesta noilta nurkilta. Lentoja scouttailin sen verran että 650 löytyisi menopaluu, Lontoon kautta
 
K

kiwipilot

Innostuin tuosta M10 viestistä tuolla golf-ketjussa ja aloin tutkimaan lentoja Floridaan.

Nyt olisi hienoa jos joltain löytyisi kokemuksia asunnon vuokrauksesta noilta nurkilta.

www.redweek.com on ollut ihan kätevä. Myös ns. vierasviikon hankkiminen joltain RCI-jäseneltä voisi olla hyvä vaihtoehto. Viimeinen vaihtoehto toki edellyttää jonkun RCI-ihmisen tuntemista.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Tällä kertaa edessä on välimeren risteily kesälomalla. Näin perheelliselle täysihoitoristeily on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Lapsille riittää tekemistä ja ruokahommeleita ei tarvitse paljon murehtia. Sen kun vaan varaa ravintolan ja menee tilaamaan mitä huvittaa. Se on oikeasti lomaa arjen pyörittämisen jälkeen.

Lähtö Venetsiasta ja sieltä Korfulle, Kroatiaan ja Sloveniaan. Venetsiassa sattuu olemaan juuri tuolloin Redentore festivaalit. Ilmeisesti ainakin hienoa ilotulitusta on luvassa ja rentoa meininkiä. Ihan kiva päästä katsastamaan myös Venetsia, jossa ei ole tullut käytyä koskaan ennen. Venetsiassa tulee oltua kolme päivää, joten kaipa siinä ehtii vähän "kylillä" pyöriä.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Innostuin tuosta M10 viestistä tuolla golf-ketjussa ja aloin tutkimaan lentoja Floridaan.

Nyt olisi hienoa jos joltain löytyisi kokemuksia asunnon vuokrauksesta noilta nurkilta. Lentoja scouttailin sen verran että 650 löytyisi menopaluu, Lontoon kautta

www.vacationrentals.com www.jplvr.com www.homeaway.com

Naita olemme itse kayttaneet kun suuntana Miami WMC. Kannattaa toki tehda kotilaksynsa vuokraajista.

Floridassa ihan ok julkiset kentat, parhaat kuitenkin Californiassa ja New Yorkissa. ps. tasoituskortin voit heittaa huishelvettiin, silla ei tee taalla mitaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös