Matkakohteenne

  • 2 465 246
  • 14 558

nikozwan

Jäsen
Paljon kiitoksia palstalaisille hyvistä vinkeistä. Etenkin Münchenistä on karttunut itselle vielä varsin vähän tietoa, joten näillä vinkeillä pääsee hyvin eteenpäin.

Ja Kotkanpesään on ehdottomasti tarkoitus päästä tutustumaan, samoin kaikki mahdolliset linnat ja lukaalit kiinnostavat kaltaistani historiafriikkiä suunnattomasti. Myös bundesliigaa on tarkoitus päästä Karlsruhessa katsastamaan putoamiskamppailun muodossa. Liput Karlsruher-Hannover 96 peliin löytyy jo, toivottavasti Forssell pääsisi kentälle.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Australiaan matka koitaa kesällä, tuleeko mieleen mageita paikkoja välillä Brisbane - Canberra?
Brisbanesta pohjoiseen on ns. Sunshine coast. Siellä oli mukavia maisemia Noosa Heads paikasta etelään päin. Tuo Surfers Paradise Brisbanen eteläpuolella ei taas oikein meikäläiselle iskenyt. Brisbanessa oli myös mukava eläintarha koaloineen.

Sydneystä länteen on tuo Three Sisters Katoomba kaupungin lähellä. Ehdottomasti näkemisen arvoinen, mutta jos sää on huono (usvainen/sateinen), ei kannate mennä.

Canberrassa en ole ollut mutta olen kuullut siellä olleelta ettei siellä ole mitään näkemisen arvoista.

Tarkoitus on myös ottaa joksikin päiväksi lennot johonkin saareen (Fiji, Tonga, Vanuatu jne.) ja ottaa siellä sitä aurinkoa, kun heinäkuussa ei Sydneyn seudulla niin kamalan lämmin ole.
Fijin kautta lensin, näytti nätiltä paikalta, ja olen aina ajatellut sitä honeymoon-kohteena.
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Vielä sen verran täsmennystä että itseäni reissulla kusetettiin taksissa (hinta sovittu etukäteen, mutta vietiin väärään paikkaan ja otettiin ylimääräistä hintaa kuitenkin koska suomalaisella on kyllä varaa maksaa kuulemma.)
Turisteja kusetetaan Budapestissä enemmän kuin laki sallii. Ensimmäisellä reissulla törmäsin itsekkin samaisiin taxeihin. Eipä tohon oikeestaan muuta lääkettä ole kuin välttää taxeja viimeiseen asti. Julkinen liikenne toimii loistavasti jokaiseen suuntaan. Ensimmäisellä kerralla kuumotukset tulevat varmasti kahta kovemmin, mutta nyt kaupungissa monta kertaa käyneenä, voin sanoa että kokonaiskuva kaupungista jää silti positiiviseksi.

E: Onko Unkariin matkustaminen nyt halvempaa heikon taloustilanteen vuoksi, vai mitenkäs forintin syöksy on vaikuttanut hintoihin Budapestissä? Joku talousneuro voisi varmaan selventää.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Marraskuussa 2009 lennän Miamiin, jossa tarkoitus viettää muutama päivä. Jos Panthersin kotipelit osuu ko. aikaan, niin pitää käydä katsastamassa. Auton ajattelin vuokrata, koska etäisyydet ovat aika suuret. Kerran olen käynyt päiväreissun Miamissa, joten aika tuntemattomaksi kaupunki on jäänyt.

Muutaman päivän ihmettelyn jälkeen hyppään laivaan, joka käy Dominikaanisessa, Neitsyt saarilla (Brittien ja Usan), ja Bahamalla. Ihan hieno reissu varmaan tulossa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Marraskuussa 2009 lennän Miamiin, jossa tarkoitus viettää muutama päivä. Jos Panthersin kotipelit osuu ko. aikaan, niin pitää käydä katsastamassa.

Muutaman päivän ihmettelyn jälkeen hyppään laivaan, joka käy Dominikaanisessa, Neitsyt saarilla (Brittien ja Usan), ja Bahamalla. Ihan hieno reissu varmaan tulossa.

Hyvältä kuulostaa. Itse tuli vähän vastaava reissu (7 päivää Miami + 7 risteily) tehtyä tammikuussa ja aivan loistava oli kyllä reissu. Panthersin matsi tuli kanssa nähtyä ja sitäkin kokemusta voi suositella. Kuten myös ostoskeskusta kyseisen areenan vieressä. Taisi olla Floridan suurin.

Miamissa itsessään aika kului nopeasti loputtomia biitsejä kiertäessä ja maisemia katsellessa. Maisemien katseluun voi suositella pyörän vuokraamista. Sillä pääsee helposti paikasta toiseen ja vuokraus on edullista. Tosin eipä autojenkaan vuokraaminen kallista ole. Ja autolla pääsee sitten helpommin hieman vielä kauemmas. Yksi paikka mitä voi suositella Miamissa on Waxy O'Connors Irish Pub, sikäli mikäli brittifutis tai joku muu urheilu kiinnostaa tai edulliset brittioluet (6 dollaria pint ja kaks yhden hinnalla iltaan asti). Mukava omistaja ja asiallinen paikka.

Vaikka oli hienoa aika Miamissa niin tuo risteily pesi sen aika selvästi. Itsellä kohteet olivat täysin erit, mutta veikkaanpa että tuokin risteily jää hyvin mieliin. Vaikka ennen reissua tuli epäiltyä hieman risteilyä (kokemukset Suomen paateilta) niin kyllähän noi on aika melkoisia paatteja. Ja seuraavalle risteilylle tekisi jo mieli.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Vaikka oli hienoa aika Miamissa niin tuo risteily pesi sen aika selvästi. Itsellä kohteet olivat täysin erit, mutta veikkaanpa että tuokin risteily jää hyvin mieliin. Vaikka ennen reissua tuli epäiltyä hieman risteilyä (kokemukset Suomen paateilta) niin kyllähän noi on aika melkoisia paatteja. Ja seuraavalle risteilylle tekisi jo mieli.
Mukava "kuulla" muidenkin kokemuksia ko.matkoilta ja kiitos Miamin vinkeistä. Itse olen risteillyt Karibialla pari kertaa aiemminkin. Eipä noita reissuja voi verrata perinteisiin Ruotsin porauslauttamatkoihin.

Reitteinä: New York- Miami- Key West- Nassau (Bahama)- New York
Houston- Progreso (Meksiko)- Cozumel (Meksiko)- Playa del Carmen (Meksiko)- Belize City (Belize)
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tosin eipä autojenkaan vuokraaminen kallista ole. Ja autolla pääsee sitten helpommin hieman vielä kauemmas.

Minkälaisessa hintahaarukassa auton vuokraaminen Miamissa liikkuu?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Minkälaisessa hintahaarukassa auton vuokraaminen Miamissa liikkuu?

Riippuu hyvin paljon siitä mitä siihen valitsee lisukkeeksi (vakuutukset, GPS...), mutta lähtöhinta taitaa olla tossa 30 dollaria per päivä luokassa. Ja sillä saa jo ihan hyvän auton. Vakuutuksineen liikutaan varmaan noin 50 dollarissa. Ja jos haluaa testata halvalla (omasta mielestä) erilaisia herkkuja niin niitäkin löytyy runsaasti. Porschet 200 dollarista ylöspäin, Ferrari kustantaa 1000 dollaria jne.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Tämä ehkä vinkiksi muille, mutta itse vuokrasin autoni (Los Angelesissa) Hertzin UK-sivujen kautta. Hinnat olivat reilusti halvemmat, sisälsivät paremmat vakuutukset ja maksettiin punnilla (kurssi suotuisa euroon nähden).

Jossain kohtaa annoin itseni ymmärtää olevani Ison-Britannian kansalainen, mutta eipä tuo tuntunu Hertz-toimistoa kiinnostavan siinä vaiheessa kun vein maksetun varauksen heille "minulla on varaus" -lauseen kanssa.

Netistä luin ja monet muutkin tehneet tätä.

Meillä oli keskiluokan (C) auto navigaattorilla, maksoi alle 20 euroa päivä.

www.hertz.co.uk
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Lontoo?

Pääsiäisenä tieni vie ensimmäisen kerran Sumujen Saarille ja Londiniumin kaupunkiin. Meno kiirastorstaina ja paluu aikaisin toisena pääsiäispäivänä. Hotelliksi löytyi, hiukan sokkona tosin, Hilton London Docklands Riverside vastapäätä Canary Wharfia. Joutui hiukan tinkimään sijainnista budjetin vuoksi mutta ensi kerralla sitten paremmalla onnella.

Paljon on kymysyksiä mielessä kokeneemmille Lontoon-matkustajille: helpoin tapa liikkua kaupungissa? Onko ko hotlan lähellä jotain erityisen hienoja nähtävyyksiä? Tavoitteena olisi ainakin yks futismatsia katsoa paikan päällä ja tutustua paikalliseen pubikulttuuriin. Onko ideoita, ajatuksia, ohjeita Lontoon ensikertalaiselle?
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Paljon on kymysyksiä mielessä kokeneemmille Lontoon-matkustajille: helpoin tapa liikkua kaupungissa?

Metro toimii hyvin ja busseilla pääsee myös joustavasti ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Matkasi on sen verran lyhyt, että kannattaa jättää nuo jättimäiset museot ja ruuhkaiset turistirysät esim. vahakabinetti vähemmälle ja keskittyä lähinnä samaan yleiskuva kaupungista.

Julkisiin saa noita useamman päivän lippuja, joilla matkustaminen on todella edullista. Ensimmäisen kerran Lontoossa käyvälle riittää ykkösvyöhykkeen lippu.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Onko Saksan puolelta miten helppo käydä tutustumassa Auschwitziin? Kavereiden kanssa puhuttiin fudisreissusta ensi kauden aikana ja samalla käytäisiin tutustumassa tuohon paikkaan.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Juna jyskyttää

Onko Saksan puolelta miten helppo käydä tutustumassa Auschwitziin? .

Niin, perstuntumalta sanoisin, että junalla päässee aika kätevästi Saksasta Puolaan. (Juutalaiset ilmaiseksi.)

Tietenkin riippuu, mistäpäin Saksanmaata tarkoitus olisi tulla. Krakova ja Katowice lienevät lähimmät suurimmat kaupungit Auschwitzin lähettyvillä, joten sen perusteella kannattaa lähteä katselemaan.

http://www.bahn.de/international/view/en/index.shtml

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

Veijari

Jäsen
Dublin

Tuli hankittua lennot Ryanairilta heinäkuulle Dubliniin. Tästä ollaan emännän kanssa kauan haaveiltu ja nyt se repäistiin. Saa pistää vinkkiä mm majoituspaikoista kaupungissa, vähintään kolmen tai neljän tähden putka aamiaisineen olisi toivottavaa. Löytyyhän noita helposti netistäkin, mutta aina ei todellisesta tasosta tiedä ennen kuin on huoneeseen astunut.

Viikon reissu, joten siinä ehtii käymään vähän kauempanakin. Auton vuokratessa pitäisi olla selvin päin ja eukkoa ei uskalla päästää rattiin vasemmanpuoleiseen liikenteeseen, eli - no can do. Eli reppu selkään ja junan tai bussin kyytiin vaan. Minne kannattaa suunnata päivän-parin retkelle?

edit. Galway olikin mainittu aiemmin samassa ketjussa. Ehkä pitää sielläkin käydä.
 
Viimeksi muokattu:

Puster

Jäsen
Tuli hankittua lennot Ryanairilta heinäkuulle Dubliniin.
---
edit. Galway olikin mainittu aiemmin samassa ketjussa. Ehkä pitää sielläkin käydä.
Aika paljon olen tähänkin ketjuun noista kohteista kirjoittanut mutta kait sitä voi vielä vähän lisää.

Majoituksia löytyy monenlaista ja tasoista. B&B:t ovat yllättävän hyvätasoisia, hotelleista Dublinissa ei itsellä ole kokemusta mutta käsittääkseni muutama jatkoaikalainen on niissäkin majoittunut. Sijainnista yms. voin kyllä tarvittaessa yv:llä avautua.

Kannattaa katsastaa tuo linkki: StayDublin Tasokkaita huoneistoja keskustassa. Ei ole aamiaistarjoilua mutta kyllä sitä makkaraa, munaa ja pekonia saa vähän joka kuppilasta. Kolme yötä on minimiaika majoitukselle.

Galway on mukava pikkukaupunki ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Tuolle reissulle kannattaa tosin ottaa se vuokra-auto alle, että pääsee vähän kiertämään länsirannikkoakin. Junalla pääsee toki myös ja bussilla köröttelyäkin on mahdollista harrastaa halvalla.
 

proffa#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kai Suikkanen, Pool ja NHL
Olisi tarkoitus reilailla ensi syksynä, kohteista voin kertoa hieman myöhemmin, mutta minkälainen "varustus" kannattaisi ottaa mukaan? Rinkka?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon on kymysyksiä mielessä kokeneemmille Lontoon-matkustajille: helpoin tapa liikkua kaupungissa?

Jostain syystä näitä kaupunkikierroksia dissataan, mutta minusta parhaan yleiskuvan uudesta kaupungista saa sightseeing-bussilla. Saa käsityksen siitä, missäpäin on mitäkin, ja kun pitää kartan mukana voi bongata mielenkiintoisen näköisiä paikkoja, jonne löytää sittenkin kun on bussista pois noussut.

Mennään näköjään vähän ristiin - sinne suuntaan itsekin jälleen kerran Pääsiäislauantaina. Missä nähdään? :)
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Jostain syystä näitä kaupunkikierroksia dissataan, mutta minusta parhaan yleiskuvan uudesta kaupungista saa sightseeing-bussilla. Saa käsityksen siitä, missäpäin on mitäkin, ja kun pitää kartan mukana voi bongata mielenkiintoisen näköisiä paikkoja, jonne löytää sittenkin kun on bussista pois noussut.

Mennään näköjään vähän ristiin - sinne suuntaan itsekin jälleen kerran Pääsiäislauantaina. Missä nähdään? :)

Jaahash. Joku soittoravintola near River Thames? :)

Missä päin kylää teillä on muuten hotla?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Lontoo on kyllä vekkuli lomapaikka, kun kaikenlaista puuhaa kyllä löytyy. Itse en kylläkään ehkä jättäisi(enkä ole jättänyt/aio jättää kun Lontooseen taas joskus tulee mentyä) noita megamuseoita täysin väliin, esim. Natural History Museum on vaikuttava paikka, oman pienuutensa tajuaa kovin selvästi kun on 1:1-kokoisen Sinivalaan ruhon vieressä, size does matter, indeed. Aikaahan ko. museossa saa helposti tapettua 4-5h riippuen vähän henkilökohtaisesta kiinnostuksen tasosta.

Sitten tietenkin taidefetistisen ihmisen kannattaa käydä katsomassa British Museumin taideaarteita ennenkuin savimajamaat vaativat ryöstetyt aarteensa oikeasti takaisin :)

Ja sotahulluille löytyy tietenkin sisältöä, parempi puolisko ei vaan välttämättä sitten osaa arvostaa autenttista Spitfiren moottoriäänen simulointia julkisella paikalla.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asun Earl's Courtin kaupungiosassa, pienessä ja halvassa hotellissa :) Keskustaan lienee varminta tehdä treffit, palailen yv:llä tarkemmin.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Pääsiäisenä tieni vie ensimmäisen kerran Sumujen Saarille ja Londiniumin kaupunkiin. Meno kiirastorstaina ja paluu aikaisin toisena pääsiäispäivänä. Hotelliksi löytyi, hiukan sokkona tosin, Hilton London Docklands Riverside vastapäätä Canary Wharfia. Joutui hiukan tinkimään sijainnista budjetin vuoksi mutta ensi kerralla sitten paremmalla onnella.

Paljon on kymysyksiä mielessä kokeneemmille Lontoon-matkustajille: helpoin tapa liikkua kaupungissa? Onko ko hotlan lähellä jotain erityisen hienoja nähtävyyksiä? Tavoitteena olisi ainakin yks futismatsia katsoa paikan päällä ja tutustua paikalliseen pubikulttuuriin. Onko ideoita, ajatuksia, ohjeita Lontoon ensikertalaiselle?

Lontoossa on helpointa liikkua metrolla. Kaupungin metroverkko onkin varsin kattava. Myös punaisilla double dekkereillä pääsee kätevästi. Päivän 1-3 zonen kortti maksaa muutaman punnan.

Matkasi aikana pelataan pari valioliigaottelua Lontoossa. Chelsea-Bolton ja paikallispeli Spurs-Hammers. Molempiin lienee lipun saaminen varsin hankalaa ja kallista. Championshipissa on ottelut Crystal Palace-Cardiff ja Charlton-Birmingham. Noihin molempiin pitäisi saada lippuja helpostikin.

Lontoossa pubeja on sen verran reilusti, että niitä tulee vastaan "riittävä" määrä ilman etukäteis suunnittelua. Jos kuitenkin haluaa etukäteen fiilistellä niin suosittelen Arto Nybergin kirjoittamaan Lontoo pubit - 100 parasta! opaskirjaa.

Itse olen lähdössä seuraavan kerran suosikkikaupunkiini 17.4. Ohjelmassa mm. Spurs-Newcastle ottelu.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lontoon-vinkkejä näyttää putoilevan sen verran kattavasti, etten enää siihen soppaan lusikkaani laita. En kuitenkaan malta olla mainostamatta Lontoon mieletöntä ravintoavalikoimaa, käykää ihmeessä syömässä jotakin sellaista mitä ette aiemmin ole kokeilleet, esim. chinese for chinese, dim sum, kurdien vartaat, monet halvat ja hyvät pizzaslicepaikat, intialaisscene ehkä euroopan laajin...

Itselläni taas olisi kysymys Itävallasta: olemme mahdollisesti suuntaamassa tuonnepäin kesällä vuokra-autoilemaan, ja kokemukset olisivat tervetulleita. Grossglockner nyt ainakin, vähän Tonavan varren viinialueita ja pari tastingia, Innsbruckin maisemat ja hyppytorni, joku kesälaskettelupaikka, jääluolat, suolakaivos, Swarowskin kristallit, Riedelin lasitehdas ja lopuksi pari-kolme päivää Wienissä viime kesältä jääneet nähtävyydet tarkastamassa. Mutta kertokaapa vielä lisävinkkejä!
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselläni taas olisi kysymys Itävallasta: olemme mahdollisesti suuntaamassa tuonnepäin kesällä vuokra-autoilemaan, ja kokemukset olisivat tervetulleita. Grossglockner nyt ainakin, vähän Tonavan varren viinialueita ja pari tastingia, Innsbruckin maisemat ja hyppytorni, joku kesälaskettelupaikka, jääluolat, suolakaivos, Swarowskin kristallit, Riedelin lasitehdas ja lopuksi pari-kolme päivää Wienissä viime kesältä jääneet nähtävyydet tarkastamassa. Mutta kertokaapa vielä lisävinkkejä!

Oltiin vaimon ja tuttavapariskunnan kanssa autolla Itävallassa ~6 vuotta sitten, joten omat kokemukseni ovat hieman kulahtaneita. Ajettiin tonne alueelle Munchenistä ja yövyttiin Zell Am Seessa. Ihan viehättävä pikkukylä komeiden maisemien keskellä ja siellä oli muutama ihan hyvä ravintola ja pubi. Käytiin Grosslocknerilla, mutta se nyt ei niin ihmeellinen ollut, toki meillä osu vähän huono sää sile reissulle. Tiemaksu ylös oli silloin mun mielestä aika kallis. Bishoshofenin lähellä oli todella hieno mesta ja sen nimi oli Eishöhle. Ensin kabiinilla ylös ja sieltä kävellen eteenpäin luolaan, jossa on jäätikkö sisällä. Yks jännimmistä paikoista, missä oon käynyt. Taitaa nettisivut olla nää (en oo 100 varma) http://www.eisriesenwelt.at/site/content/CB_ContentShow.php?coType=home&lang=EN

Ihan kiva reissu oli ja tiet oli hyvät ja suunnistaminen oli helppoa.

StevieY
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi tarkoitus reilailla ensi syksynä, kohteista voin kertoa hieman myöhemmin, mutta minkälainen "varustus" kannattaisi ottaa mukaan? Rinkka?
Itse reilasin ensimmäistä kertaa viime kesänä. Ajatuksena oli nähdä mahdollisimman monta kaupunkia ja reissata pienellä budjetilla.

Ja mitä varusteiden määrään tulee, niin itselleni riitti hyvin tavallinen reppu, tai no onhan toi 34 litranen kuitenkin jo melko iso repuksi. Yllättävänkin vähällä tavaralla ja vaatemäärällä sitä pärjää. Epäilisin että todella iso osa reilaajista pakkaa aivan liikaa tavaraa mukaan, varsinkin vaatteita joita ei sitten reissussa käytäkään. Itseasiassa mä olen tosi tarkka tuon pakkaamisen suhteen ja lähestulkoon friikki suunnittelemaan mukaan otettavia tavaroita. Varmaan koneelta löytyy vieläkin se viime kesänä kirjoittamani lista niistä tavaroista mitä otin mukaan tuolle reilille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös