Millaisella budjetilla lähdet kuukaudeksi Japoniaan,
@Niksi ? Ei kuitenkaan taida olla niitä halvimpia maita reissata, toki konstinsa sielläkin varmasti on säästää.
Finskiltä tuli napattua lennot hintaan 600 euroa viime vuoden joulukuussa. Majoitusbudjetti kuukauden reissulle ennen varauksia pyörittelin päässäni 1200-1500€ väliltä ja halvemmallakin pääsisi jos majoittuisi tyyliin ainoastaan kapselihotelleissa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä että olisin maksamassa reilu 1400 euroa lähes 1800 euron majoituksesta, kun alkuperäisten varauksien jälkeen majoitusbudjetti oli juurikin hieman alle 1500.
Tämä kummallisuus selittyy sillä, että hotellit itki ryhmässä viime vuosina Japanin hallitukselle AirBnB:sta ja tämän vuoden kesäkuun puolivälissä astui laki voimaan, joka viimein laillisti virallisesti AirBnB:n, mutta yksityisasunnon vuokraamista toisen käyttöön AirBnB:ssa rajoitettiin merkittävästi jonka takia suurin osa Japanin AirBnB-ilmoituksista on lentänyt bittiavaruuteen. Shinzo Aben hallitus määritteli maksimissaan 180 päivän rajoituksen näille ilmoituksille jonka lisäksi Tokion omat alueet & prefektuurit ovat saaneet määritellä vielä omia lisärajoituksia, millä alueilla saa vuokrata, minä päivinä saa tietyillä alueilla saa vuokrata vai saako edes lainkaan ja näille rajoituksille on keksitty kaikenlaisia selityksiä "ettei koululaiset näkisi koulualueen lähettyvillä turisteja" etc vaikka todellisuus onkin toinen eli toisinsanoen Japanissakin toimii hyväveliverkosto. Lisäksi hostaajien täytyy hakea asunnoilleen "minpaku"-lisenssiä jonka hakeminen maksaa euroissa lähemmäs tuhat euroa ja byrokratia on nopeudeltaan Suomi eli saatanan hidas.
Itselläni oli viisi AirBnB-varausta, joista kaksi vaihtui heinäkuussa (Tokio & Osaka), kolmas (Hiroshima) tämän viikon keskiviikkona ja neljäs Kioto on suuren kysymysmerkin alla. AirBnB:lta sain täyden korvauksen + 100% kupongit kahdesta ensimmäisestä peruuntumisesta, joita olen käyttänyt Tokion ja Osakan rebookkaamiseen. Hiroshiman kohdalla oli jo valmiina backup-kapselihotellivaraus ja nyt sille tulee käyttöä. Nykyään Japanin AirBnB:ssa on harvojen asuntojen (joiden hinnat nousi potenssiin kolme kesäkuussa) lisäksi enää hostelleja ja pienhotelleja. Viides Kagoshima-varaukseni oli jo valmiina kiinni pienhotellissa joten ei tarvinnut pelätä sen peruuntumisesta. AirBnB:n ulkopuolella on varattuna pari hotellia ja pari muuta kapselihotellia. Esimerkiksi Hakodaten suunnalla maksan yhdestä hotelliyöstä alle 40 euroa ja Sendaissa laadukkaasta kapselihotellista kahdesta yöstä alle 30 euroa. Yksittäinen kallein yö osuu Miyajiman saarelle, reilu 150 euroa neljän tähden hotellista johon kuuluu myös illallinen ja aamiainen.
Näiden kustannuksien jälkeen yli pari tonnia on varattuna, jolla pitäisi pärjätä kevyesti ellen päädy Pachinkon uhriksi. :^) Rahaa vaihdan ja nostan vasta Japanin puolella, koska siellä on paremmat kurssit. *vinkvink*
Ennen kuin joku kysyy, niin taival tulee olemaan Tokio (6 yötä) -> Hakodate (1) -> Sendai (2) -> Kioto (3) -> Osaka (3) -> Miyajima (1) -> Hiroshima (3) -> Kagoshima (3) -> lentäen takaisin Tokioon (6). Kagoshima-Tokio lentolippu reilu 80 euroa ja muut välit menee kolmen viikon JR Passilla. Muuten hyvä mutta näin jälkikäteen huomasin ettei Kiotossa kolme yötä riitä mihinkään varsinkin jos kolmas päivä menee Fukuissa dinosauruksia ihastelemassa ja mahdollisesti myöhemmin illalla ollaankin NJPW:n Osaka-show:ssa. :^)