Matkakohteenne

  • 2 595 618
  • 15 019

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Vesiurheiluharrasteita löytyy laidasta laitaan.

Juu, kyllä löytyy, jos on rahaa. Ja sitä rahaa täytyy todellakin olla, sillä ko. maa on kehitysmaa ja kaikki mitä siellä on, on tuontitavaraa. All in clusive-hotellissa aivot narikkaan makaaminen on ainoa järkevä vaihtoehto tässä maassa.

Suomesta Kap Verdelle lennetään käytännössä aina kahden välilaskun kautta.

Noup, yksi riittää ja se on Tanskassa, josta otetaan lisää matkustajia kyytiin.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Pitänee ensimmäisenä mainita, että en ole itse Kap Verdellä käynyt. Kyselin kuitenkin paikasta vähäsen.

Kap Verde on sanalla sanottuna tylsä. Toisaalta tämä voi olla hyväkin asia, jos todellakin olet hakemassa rentoutusmestaa. Shoppailumahdollisuudet ovat melko minimissä ja käytännössä kaikki on Suomen hintatasossa tai jopa ylikin. Saarethan ovat kaukana kaikesta ja lisäksi melko karuja, joten käytännössä kaikki on tuontitavaraa ja siksi kallista. Myöskään mikään biletysmesta Kap Verde ei ole.

Hyvinä puolina ovat tietysti aurinko ja loistava, joskin useimmiten tuulinen ilmasto. Vesiurheiluharrasteita löytyy laidasta laitaan. Kap Verde on myös turvallinen paikka; tietysti itse hölmöilemällä pystyy hankaluuksia hankkimaan missä päin maailmaa tahansa. Rentoa meininkiä, rantoja, vesiurheilua... jos niitä olet hakemassa, niin Kap Verde on ainakin yksi vaihtoehto.

Miinuspuolena (tai plussana?) kannattaa huomioida myös se, että lentoaika on pitkä. Suomesta Kap Verdelle lennetään käytännössä aina kahden välilaskun kautta. Ensimmäinen on yleensä joko Tanskassa tai Saksassa ja toinen Lissabonissa tai Las Palmasissa.

Näin kertoi Kap Verdestä noin 25v (eli ~35v?) lentoemo, joka tylsistyy Kap Verdellä jo kahden päivän stopoverin aikana. Pikku lisävinkkikin tuli: jos edes harkitset Kap Verdeä, valitse Mauritius.

Niin. Tarkoituksena olisi oikeasti viettää sellainen aivot narikkaan -loma rennosti löhöten ja juomia lipittäen. Toimintaa löytyisi kaupunkilomaltakin, jos siis sellaista haluaisin. Sen verran piti katsoa, että siellähän on myös geokätköjä ja geokätköilijänä puuhaa riittäisi (16 kätköä taitaa löytyä). Muutamilta kavereilta olen kysynyt ja he ovat kovasti kehuneet ruokaa sekä noita vesileikkejä. Kite surfing kai on siellä muotia? Hintatasosta en tiedä, mutta ei kai tuo viikko konkurssiin veisi? Mutta kiitos lisätiedoista! :)
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaikki Madridia koskevat vinkit otetaan vastaan. Ajankohta on kesäkuun alussa.

Leppoisa meininki, halpa bisse ja siihen kaupan päälle tulevat tapakset löydät El Tigre nimisestä baarista. Google Mapsin ohjeet kyseiseen paikkaan. Muuten tuo alue on oman käsityksen mukaan jotain gay-hoodia, joten kannattaa baarit/klubit (olettaen että olet hetero) etsiä muualta.

Muuten kannattaa ostaa kaupasta eväitä ja mennä piknikille Parque del Retiroon, sielläkin on jotain nähtävää. Omat muistikuvat alkavat olla vähän häilyviä, kun oli aika viinanhuuruinen reissu ja aikaakin siitä on jo 2 vuotta.

Niin joo, sunnuntaisin siellä järjestetään sellainen markkinoiden/kirpputorin kaltainen tapahtuma mistä löytää edullisesti tuliaisia tms. Wikipedian artikkeli El Rastrosta
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaikki Madridia koskevat vinkit otetaan vastaan. Ajankohta on kesäkuun alussa.

Tuossa on omat vinkkini:

Jatkoajan keskustelupalsta - Yksittäisen viestin lukeminen - Matkakohteenne?

Linkki vie viime syksynä tähän ketjuun kirjoittamaani viestiin, koskien Madridin vinkkejä. Hieno kohde kyllä. Jos et osaa espanjaa, niin ehdit vielä opetella edes vähän. Vähäiselläkin taidolla saat sympatiapisteitä kovastikin.

Veikkaisin, että aika kovaa hellettä voi olla tiedossa tuohon aikaan. Syyskuussa 2008 sää oli ainakin tukahduttavan kuuma.

Ja suosittelen ehdottomasti ottamaan junan alle ja käymään myös Toledossa.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Bratislava tuli nähtyä MM-kisojen merkeissä. Ottelut Tanskaa, Latviaa ja Tsekkejä vastaan livenä.

Meillä onneksi oli etukäteisliput. Tsekki-peliin sai halvimmillaan piletin paikan päältä 150 egellä. Ja alkusarjan pelit menossa. Bratislavan halli vaikka uusi onkin niin melko pieni, ymmärtääksemme n. 9100 paikkaa, joten hinnat noussevat pilviin.

Bratislava on mukava paikka, kiva vanha kaupunki ja ratikkaliikenne toimii. Kisoihin liittyen vastailen yyveellä. Matkusteluun liittyen kerron lisää.

Saavuimme Budapestin kautta ja matka sieltä Bratislavaan kesti n. 3h. Hotelli oli nimeltään Junior, n. 1km päässä hallilta tekolammen rannalla n. 3km keskustasta. Ratikalla wanhaan kaupunkiin Oopperatalon nurkille nro 14 kesti n. 10min.

Wanha kaupunki melko pieni, aika äkkiä ympäri menty, ja Oopperan-vanhan kaupungintalon aukion välillä kaikki selvästi kalliimpaa. Ei silti kovin kallita, kalleimmat tuopit 3,20e/0,5l, halvimmat muutaman sadan metrin päässä 1,60e/0,5l. Kyytipojaksi Becherovka tai paikallïnen Demanovka 1,90/4cl.

Näimme kaikki Suomen alkusarjan pelit (DEN, LAT, CZE) paikan päällä ja systeemi toimii jollain tavalla. Ekassa matsissa kamerat takavarikoitiin, seuraavassa enää ei. Samaten oluttarjoilu ekassa matsissa tökki, jatkossa vähemmän.

Yksi vapaapäivä käytettiin Wienin käynnillä mm. tsekkaamassa ilm. Gaudin opetuslapsen (?) Hundertwasserin paikallista luomusta. Juotiin viiniä Wienissä, syötiin sacher-kakkuja ja palattiin junalla. Eikä ollut kallista: 15euro/nenä menopaluu Bratislava-Wien-Bratislava sekä kaupan päälle kaikki yhteydet ratikalla ja busseissa Wienissä sen päivän aikana.

Kaiken kaikkiaan mukava reissu; hyvät järjestelyt, hyvät pelit, toimivat systeemit ja vain yhtenä päivänä satoi.

Hotel Junior on kuulema venäläisomistuksessa, mutta ei se mitään. Hotellissa live-poker 10:00-06:00, revi siitä. Kävimme yhtenä iltana katsomassa ja vastassa oli pari "gruusialaista" kysymässä haluammeko pelata pokeria. Muita ei ollut.

Kahden hengen illallinen hotellissa sis. sienikeiton, paikallisen pastan eli haluskyn, letut mansikkahillolla, pari olutta ja pari lasia punkkua oli 19,60.

Hotelli oli 70-luvulla neukkutyyliin rakennettu hotelli, eli torni keskellä missä oli huoneet ja sivustoilla siivet ravintolalle ja oheistoiminnoille. palelu oli ihan jees.

Hintataso Bratsilavassa kaiken kaikkiaan hyvin kohtuullinen, ainoa moka mikä tehtiin oli se kun otettiin taksi Oopperatalolta komealla Mersulla; hinta 19,90 kun se normaalisti oli 4-5 egeä. Näissä luxus-takseissa on toki valo katolla, mutta kyljissä ei mitään merkkejä jotka taas näissä perustakseissa on.

Lopuksi vielä, että hotellin vieressä oli paikallinen Bilia, eikun oikeasti BILLA eli S-Market, josta sai kaikkea; nostaa rahaa (1e näkyi olevan kustannus/nosto), sapuskat ja oluet kohtuhintaisia.
 

John Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jees, tuo rauhallisuus ja rentoutuminen olisi matkan päätarkoitus, ei olla menossa rällästämään paremman puoliskon kanssa. Ruotsalaisia on väkisinkin joka paikassa, missä on suomalaisiakin turisteja, en ole vielä ollut yhdessäkään matkakohteessa, jossa ei näitä meidän länsinaapureita olisi näkynyt. :)

...tämä tulee ehkä hiukan myöhässä, mutta jos rauhaa ja rentoutumista haluatte, kannattaa Lantan hotelleista ehdottomasti ainakin tsekata LaLaanta Hideaway Resort (Koh Lanta Island Hotel and Resort - Lalaanta Hideaway). 20 mökin hotelli sijaitsee aivan saaren eteläkärjessä, ja hotellilla on - tai ainakin oli talvella 2010 - käytännössä oma, lähes kilometrin pituinen hiekkaranta. Maksaa ehkä hiukan enemmän kuin mitä ilmastoimattomat perubungalowit, mutta kokemukseni mukaan rahalle saa vastinetta monellakin tasolla.

En tässä hehkuta enempää, mutta lisää voi lukea tripadvisor.com - saitilta Tripadvisor.com / LaLaanta Hideawy Resort, johon hotellivieraat saavat itse lähettää arvosteluja.

Itse olimme siis viikon Ao Nangissa ja toisen Lantalla - jälkikäteen ajatellen Ao Nangin olisi ehkä voinut jättää väliin ja mennä suoraan Lantalle. Toisaalta, niillä Ao Nangin edustan saarilla kannattaa kyllä käydä...
 

Locksmith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, BVB
Barcelonaan ollaan matkalla kahden pariskunnan voimin juhannuksen jälkeen viikoksi. 3/4 seurueesta on käynyt jo aiemminkin Barcelonassa, joten nyt voisi olla hyvä tilaisuus tehdä retkiä Barcelonan ulkopuolelle, vaikkakin kyllähän Barcelonan nähtävyyksiä myös varmasti kierrellään. Viimeksi kun oltiin Barcelonassa, oli jo syyskuun loppupuoli, joten silloin ei tullut enää rannalla oltua. Tarkoituksena on siis nyt nauttia auringosta ja rannasta ja samalla nähtävyyksistä ja retkistä. Kuinka ruuhkaista aikaa tuo on jo Barcelonan seudun rannoilla eli siis 26.6 - 3.7?

Suositteletteko jäämään rannalle Barcelonaan tai menemään Sitgesiin, Castelldefellsiin tai muualla? Ja mitä rantaa suosittelette esim. Sitgesissä?

Mites nuo Sitgesin rannat eli löytyykö niistä kaikilta rannoilta vuokrattavaa aurinkotuolia/varjoa vai keskittyykö palvelut vain joillekin rannoille? Kuinka aikaisin aamulla kesällä tuonne täytyy suunnistaa että saa paikan ja tuolin ja varjon rannalta? Kannattaako Sitgesissä mennä tuonne Bacardin talon kierrokselle rommin valmistuksesta vai onko se täysin turha?

El Masnoun rantoja on myös kehuttu, joten olisikos näistä jotain lisäinfoa jollain kerrottavana? Jos vertaa El Masnoun rantoja Sitgesiin, kumman valitset? Tavoitteena ei ole kummallakaan rannalla mitenkään suuremmin bilettää vaan ottaa aurinkoa rauhassa ja ehkä käydä välillä rantabaarissa oluella jne. Mutta aurinkovarjot ja tuolit olisi hyvä löytyä.

Olen tässä tutkinut myös päiväretkeä Andorraan. Eurolinesin sivuilta en nyt löytänyt matkoja Andorraan, mutta Alsan sivuilta saa kyllä varattua ainakin jotain bussilippuja. Andorrasta on tässäkin ketjussa jo aiemminkin ollut juttua. Kannattaako Andorrassa käydä päiväretkellä Barcelonasta kerran elämässä -reissuna. Trekkaaminen vuoristossa ei ole kiinnostuksen kohteena.

Entäs päiväretki Valenciaan. Renfen sivuilta tutkin lippujen hintoja niin ilmeisesti Barcelona-Valencia on noin 50e per henkilö/suunta eli 100 euroa pikaisesta päiväretkestä tuntuu kyllä melko kalliilta toisaalta. 4 henkeä siis lähdössä matkaan, joten kannattaisiko tuolla 400 euron hinnalla (joka siis menisi junalippuihin) jo miettiä oman auton vuokraamista. Onko olemassa jotain junapasseja joilla tuon matkan saisi halvemmalla? Tai sitten bussilla Valenciaan tai sitten joku bussipassi? Voiko samaan bussipassiin yhdistää kenties Andorran bussimatkan?

Onko kukaan käynyt tuolla Barcelonan ulkopuolella olevassta La Roca outlet-kylässä? Onko käymisen arvoinen paikka. Seurueen naisväkeä tämä voisi kiinnostaa ja onhan siellä myös Niken iso outlet/tehtaanmyymälä, josta voisi toki miehillekin löytyä jotain. Ilmeisesti melko edullisesti tuolla La Rocassa myydään merkkituotteita. Espanjassa taitaa alkaa kesän alennusmyynnit aina heinäkuun alussa eli tässä tapauksessa osuu juuri meidän matkan aikaan. Jos tuolla outlet-kylässä jo muutenkin myydään edullisesti, niin onko se sitten alennusmyyntien aikaan melkein puoli ilmainen vai tasoittaako Barcelonan kaupoissa olevat alennukset tätä hintaeroa pienemmäksi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olen tässä tutkinut myös päiväretkeä Andorraan. Eurolinesin sivuilta en nyt löytänyt matkoja Andorraan, mutta Alsan sivuilta saa kyllä varattua ainakin jotain bussilippuja. Andorrasta on tässäkin ketjussa jo aiemminkin ollut juttua. Kannattaako Andorrassa käydä päiväretkellä Barcelonasta kerran elämässä -reissuna. Trekkaaminen vuoristossa ei ole kiinnostuksen kohteena.

Se on vähän fifty-sixty. Maisemat Andorrassa ja matkalla sinne ovat paikoin oikein komeita, joten siinä mielessä kyllä kannattaa suunnata sinne. Hienoja maisemia toki löytyy muualtakin tuolta alueelta. Andorra La Vella oli ainakin aika tylsä ja nopeasti koluttu city, mutta tuollaisella kerran elämässä -reissuna tuo meni hyvin. Näin siis itselläni pari kuukautta sitten.

Andorrassa tuli vastaan paikkoja, joissa ei pärjännyt englannilla eikä espanjalla. Katalaania olisi pitänyt osata. Noh, onneksi meillä oli matkassa yksi katalaania äidinkielenään puhunut henkilö.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
4 henkeä siis lähdössä matkaan, joten kannattaisiko tuolla 400 euron hinnalla (joka siis menisi junalippuihin) jo miettiä oman auton vuokraamista. Onko olemassa jotain junapasseja joilla tuon matkan saisi halvemmalla? Tai sitten bussilla Valenciaan tai sitten joku bussipassi?
No mitäpä luulet, että kannattaako, jos/kun vaihtoehtona on ottaa muutamalla kympillä vuokra-auto sen sijaan, että syytää satasia junamatkoihin? Aika retorinen kysymys siis, varsinkin kun Barcelonassa autonvuokraus on hyvinkin edullista. Itse vuokrasin viime toukokuussa kaupungista auton ihan Ebookersin tms. välityssivuston kautta, hinta taisi olla noin 50 euroa kolmelta päivältä yhteensä.

Valencia-Barcelona-väli tuli matkustettua samalla reissulla bussilla. Hinta oli muistaakseni 25 euron luokkaa. Joka tapauksessa selvästi edullisempaa kuin junan normaalihinta. Espanjassahan junamatkustus on usein melko tyyristä, ellei sitten ole ajoissa liikkeellä ja saa ostettua lippua jopa 60 prosentin alennuksella.

Mutta kannattaa tosiaan vuokrata se auto. Tulee taatusti julkisia edullisemmaksi neljän hengen porukalla ja lisäksi antaa paljon vapautta käydä ja kierrellä ihan juuri siellä, mikä ikinä teitä sattuukin kiinnostamaan.

Ja Andorrassa kannattaa kyllä käydä, jos vähänkin vuoristomaisemista pitää. Itse pääkaupunkihan ei tosiaan ole kovin kummoinen, kuten täälläkin on jo useaan otteeseen todettu, mutta on siellä muutakin. Varmasti ihan kivaa vaihtelua päästä päiväksi pois Barcelonan hälinästä täysin toisenlaisiin tunnelmiin. Itse ainakin tykkäsin, Barcelonasta en sitten niinkään.
 

Calcichew

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään varattiin tyttöystävän kanssa matka Italiaan. Tarkemmin sanottuna Naxos - Sisilian saarella. Kovin innoissani odotan matkaa, koska olen jo monta vuotta halunnut käydä Italiassa.

Tietysti Rooma olisi ollut SE juttu, mutta eiköhän tuoltakin saa jotain irti paikallisesta kulttuurista. Keskilämpötila kesäkuussa on +28 ja sehän kelpaa meille. Hintataso ilmeisesti aika lähellä Suomea, mutta samapa tuo. Halpis lomakohteet on jo koluttu.

Jotain retkiäkin ajateltiin matkan aikana käydä tekemässä. Aurinkomatkojen kautta oli pari retkeä esim. Etnalle ja Kummisetä elokuvien maisemiin Savocaan ja Forza D'Agròon. Melko huokeaan hintaankin molemmmat.

Jos arvon palstalaisia on samaisessa kohteessa vieraillut niin otan mielelläni vastaan arvosteluita tai vinkkejä esimerkiksi nähtävyyksistä.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Syksyllä olisi sitten reissu varattu Nepaliin ja Bhutaniin. Kathmandussa viikko ja Bhutanin päässä toinen. Onkos tuoltapäin kokemuksia keneltäkään?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos arvon palstalaisia on samaisessa kohteessa vieraillut niin otan mielelläni vastaan arvosteluita tai vinkkejä esimerkiksi nähtävyyksistä.

Etnalle lämpimät vaatteet mukaan. On aika karua mennä alhaalta +30asteesta ylös +5asteen "lämpöön". :)

Vuorilla sijaitsevassa naapurikylässä Taorminassa kannattaa käydä ihmettelemässä kalliita putiikkeja ja mahtavia maisemia. Siitäkin voi bussilla mennä vielä ylemmäs muistaakseni Castelmola nimiseen paikkaan ja sieltä vasta kunnon näkymät aukeavatkin!

Ei ole mikään halpa paikka tuo Naxos mutta eikai siellä kukaan viikkoa pidempää olekaan joten konkurssi vaaraa ei ole.
 

SteelGate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ilves, Bruins, HC Davos, Tunturi-Kiekko
Etnalle lämpimät vaatteet mukaan. On aika karua mennä alhaalta +30asteesta ylös +5asteen "lämpöön". :)

Vuorilla sijaitsevassa naapurikylässä Taorminassa kannattaa käydä ihmettelemässä kalliita putiikkeja ja mahtavia maisemia.

Tattista vaan vinkistä ja linkistä. Kesäkuun lopussa lähden viikon reissulle juuri Taorminaan, joten vinkit ovat tervetulleita täälläkin. Tarkoituksena olisi ehkä vuokrata auto muutamaksi päiväksi ja vähän kierrellä saarta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tarkoituksena olisi ehkä vuokrata auto muutamaksi päiväksi ja vähän kierrellä saarta.

Joo itselläkin oli aluksi suunnitelmissa mennä käymään saaren toisessa päässä Palermossa mutta se jäi sitten. Viikko on lyhyt aika kohteessa kuin kohteessa mutta toisaalta ihan riittävä jos pysyy paikallaan. :) Bussiyhteydet Naxos-Taormina toimivat hyvin ja niitä menee riittävän usein. Taorminassa parhailla terassipaikoilla olut saattaa maksaa 7-8 per tuoppi ja jäätelöannos 10e!! :)
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Lake Como?

Milanoon tuli hommattua kesälomalennot ja kyselisinkin nyt, että onko ihmisillä kokomusta läheisestä Como-järvestä ja sen lähiseuduista? Hyviä hotelleja tai agriturismoja tiedossa? Kaikki tiedot otetaan vastaan, Milano itsessään on jo melko tuttu, mutta Comolle kävisi tie pariksi viikoksi.
 
Milanoon tuli hommattua kesälomalennot ja kyselisinkin nyt, että onko ihmisillä kokomusta läheisestä Como-järvestä ja sen lähiseuduista? Hyviä hotelleja tai agriturismoja tiedossa? Kaikki tiedot otetaan vastaan, Milano itsessään on jo melko tuttu, mutta Comolle kävisi tie pariksi viikoksi.

Taitaa olla yksi ketjun käsittelyimpiä matkakohteita saksankielisen Euroopan lisäksi. Ainakin sellaisessa käsityksessä olen, että aina kun tämän ketjun avaa, siellä käsitellään joko Como ja Gardajärveä tai Matti Nykäsen lempimaata Itävaltasaksaa. Kokeile hakusanaa "Como" niin johan vastauksia pärähtää ruudun täydeltä.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Santorini

Koitin kahlata ketjua läpi, mutta en löytänyt ainakaan mitään ihan lähiajoilta paikkaan liittyen. Reilu viikon päästä olisi kohteena Kreikan saaristo ja tarkalleen ottaen Santori, Naxos ja Paros. Jos jollakin on jotain kokemuksia paikasta niin voisi kertoa omia kokemuksiaan sieltä päin. Hintataso on käsittääkseni Suomen tasolla. Perkeleen hieno paikka ainakin kuvien perusteella ja muutaman tuttavan kommentit ovat olleet samanmoisia. Kallioista seutua ainakin. Onko verrattavissa esim. Dubrovnikiin?
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Kokeile hakusanaa "Como" niin johan vastauksia pärähtää ruudun täydeltä.

Kiitos, näin teinkin heti viestinkirjoituksen jälkeen. Paljon löytyi, mutta tosiaan jos jotain yllättävää vielä löytyy, niin saa huudella tänne.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, New York Rangers
Algarve

Olemme lähdössä Algarveen ja vuokraamme siellä auton. Ajattelimme ajaa ainakin Lissaboniin ja Sevillaan. Minkälainen liikenne siellä on? Kuinka kauan ko paikkoihin ajaa? Onko muita suositeltavia kohteita lähistöllä?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko muita suositeltavia kohteita lähistöllä?

Itse olin Portugalissa pikkupoikana (12v) vuonna 1992. Silloin teimme Albufeirasta retken Euroopan lounaiskolkkaan, eli Sagresiin. Tuo oli upea paikka silloin, ja on yhä mielessä näin 20 vuoden jälkeen. Sagresilla oli ymmärtääkseni merkittävä rooli Portugalin merenkulun historiassa. Ainakin jotain historiallisia muistomerkkejä yms. paikalta löytyi. Tuo oli ainakin silloin siis hieno kohde, ja lienee hieno tänäkin päivänä. Tuskin nuo jylhät maisemat ovat miksikään muuttuneet tuossa ajassa...

edit: Wikipedian sivu kuvineen aiheesta oheisessa linkissä (englanniksi):

Sagres Point - Wikipedia, the free encyclopedia
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Milanoon tuli hommattua kesälomalennot ja kyselisinkin nyt, että onko ihmisillä kokomusta läheisestä Como-järvestä ja sen lähiseuduista? Hyviä hotelleja tai agriturismoja tiedossa? Kaikki tiedot otetaan vastaan, Milano itsessään on jo melko tuttu, mutta Comolle kävisi tie pariksi viikoksi.

Viime kesänä oltiin porukalla täällä: agriturismo lago di como - Agriturismo Ca del lago - Consiglio di Rumo

Mukava perhe pyörittämässä agriturismoa. Hyvää kotiruokaa ja lisäksi tekevät paljon itse mm. hilloja, juustoja, salamia ja leikkeleitä tms. Siistit tilat ja piha. Uima-altaassa oli melko paljon klooria. Moottoripyörän sain talon kellarissa olevaan autotalliin kun kysyin. Ei ehkä kaikkein seksikkäin sijainti Lago di Comolla, mutta jos on pari viikkoa aikaa ja mahdollisesti auto käytössä niin eiköhän tuostakin pääse liikkumaan. Ja jos auto on niin pysäköinti ei ole ongelma, kuten jossain muissa hotelleissa. Lähellä olevassa pikkujoessa oli mukava käydä uimassa. Vesi oli tosin melko viileää mutta kristallin kirkasta.

Tuostahan käy päiväseltään hienosti vaikka Luganossa tarkastamassa vieläkö Tiki siellä kiekkoilee :) Itse ainakin kävin ja onhan se hieno kaupunki käydä vaikka jäätelöllä rantabulevardilla (kuva). Samoin jos kiinnostaa ajaa alppipassoja niin Como-järven pohjoispuolella on Passo dello Spluga Italian ja Sveitsin rajalla. Siellä on huipulla komea järvi ja muutenkin perushienot alppimaisemat.
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Milanoon tuli hommattua kesälomalennot ja kyselisinkin nyt, että onko ihmisillä kokomusta läheisestä Como-järvestä ja sen lähiseuduista? Hyviä hotelleja tai agriturismoja tiedossa? Kaikki tiedot otetaan vastaan, Milano itsessään on jo melko tuttu, mutta Comolle kävisi tie pariksi viikoksi.

Jos parikin viikkoa on Comolla, niin auto varmaan kannattaa ottaa vuokralle. Sillä pääsee kätevästi lähiseuduille. Itsekin voin kyllä suositella Luganossa käyntiä ja siellä pikkujunalla läheisen Monte San Salvatoren huipulle. Maisemat oli HIENOT! Toisaalta Comon kaupungin aivan keskustaan siihen turistiveneiden lähtöpaikkojen läheisyyteen ei sitten kannata sillä vuokra-fiatilla pösötellä, on meinaan ilmeisesti sellainen ZTL-alue, jonne ei saa ajaa, jos ei omista lupaa siihen. Saattaa pamahtaa sakko jälkeenpäin postissa. Nimimerkillä kokemusta on.

Me majoituttiin viime syyskuussa aivan Como-järven pohjoispäätyyn, Soricon kylään. Siitä oli ihan kiva lähteä autoilemaan eteenpäin. Oltiin tässä B&B-majoituksessa, joka on siis ihan paikallisen perheen kotitalossa. Meillä oli todella iso huoneisto omalla vessalla ja keittiöllä, oltiin kahdestaan tyttöystävän kanssa, mutta sinne olisi kyllä mennyt isompikin perhe vaikka lapsineen. Arvioita löytyy myös Tripadvisorista. Mukavalta takapihalta como-järven rantaan oli noin 200m. Kylästä löytyy muutama ravintola sekä taisi olla pubejakin. Majoitusta pitävä perhe vaikutti erittäin mukavalta ja kaikki hoitui heidän kanssaan hyvin, vaikka toisaalta emme talolla paljoakaan aikaa viettäneet kun olimme auton kanssa päivät liikenteessä. Aamulla aamupala katettiin haluamamme kellonaikana takapihalle viihtyisästi pöytään, jossa saimme rauhassa sen nauttia.

Comosta voisi vielä mainita, että risteily kannattaa ehdottomasti tehdä. Maisemat on päijännepurjehdusta tai ruotsinlaivaa hienommat, voin taata. Comojärven keskellä sijaitseva suosittu Bellagion kaupunki puolestaan oli vain ihan kiva. Mutta jos aikaa on noinkin paljon, niin kyllä siellä kannattaa käydä, vaikka sitten sen risteilypäivän yhteydessä.

Ja äkkiäkös tuosta ajaa Gardalle tai Maggiore-järvelle, jos Como alkaa olla nähty.
 

Ralph

Jäsen
Kesän matkakohteeksi on syntymässä Italia. Suunnitelmissa olisi lento Tampereelta Roomaan ja siellä neljä yötä. Sitten junalla Ladispoliin, kuulemma maan parhaaseen rantakohteeseen ja siellä kolme yötä. Sitten junalla Pisaan jossa kaksi yötä ja lento takaisin Tampereelle.

Rooma ei kaipaa selvennystä, mutta onko kellään kokemuksia Pisasta tai Ladispolista?
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Rooma ei kaipaa selvennystä, mutta onko kellään kokemuksia Pisasta tai Ladispolista?
Pari viikkoa sitten tuli käväistyä Pisassa ja oltua perillä noin vuorokauden verran. Kaupunki on melko pieni, eikä siellä sen tornin lisäksi ihan hirveästi muuta nähtävää lopulta ole, vaikka se vanhan kaupungin seutu (toisella puolen jokea kuin torni) onkin tavallaan ihan mukavaa. Etäisyydet ovat joka tapauksessa sellaisia, että kävellenkin pärjää vallan hyvin. Kun vielä majoitusten hinta-laatusuhde tuntui olevan kaupungissa aika heikko, niin yksi yö riitti ainakin itselleni Pisassa todella hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös