Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Marjamäen valmennus

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Nils Andersson, 06.05.2017 klo 14.09.

 1. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Kaikenlainen pelitavallinen ja muu vastaava miekkailu on toki kivaa hommaa. Mutta jos katsotaan vähän jo tulevaisuuteen.

  Saattaa olla että ensi kaudella mm-kisoissa on kovempitasoiset rosterit NHL-pelaajien myötä, mutta pidän ilmiselvänä olympialaisten olevan vuoden ykköstapahtuma. Ylivoimaisesti. Iivo Niskanen tähtäsi vuosia Lahden 15 kilsan perinteiselle ja Suomi saa tähdätä niihin kahteen viikkoon, jotka Etelä-Koreassa helmikuussa tahkotaan.

  EHT ja niin pois päin. Pakko pullaa, mitä välii, ketä palvelee. No, kun katsoo tätä kautta niin noiden pelien kautta ainakin voi yrittää rakentaa kohti mm-kisoja, korjata vikoja, hioa pieniä asioita, rakentaa identiteettiä. Ja kun katsoo tätä kautta niin siinä ei onnistuttu, jostain julmetun syystä, siinä määrin, että edes valmennus olis dynaamisen tietoinen mitä jäällä halutaan tapahtuvan.

  Huominen on uusi mahdollisuus. Lohkojen kaksi parasta + kaksi parasta kolmosta menee puolivälieriin. Suomen lohkossa Ruotsi, Norja, Saksa. Paperilla ei mikään läpihuutojuttu, Europelaajilla pelaavalle Suomelle harvemmin on, mutta kyllä meillä selkee etu pitäs silti Norjaan ja Saksaan olla. Ja toisaalta, tästäkään ei oo kysymys. Tavotteet pitää olla korkeella, olympiakullasta pelataan, toivoisin jopa että joku menisi sen ääneen sanomaan.

  Siittä sitten rakentamaan peliä, katsomaan ketä on vapaana ja kuinka peli/rosteri muotoutuu. Matka kohti olympiakisoja alkaa siitä kun kiekko ekan kerran EHT-höntsässä tippuu jäähän. Ja Marjamäen ja kumppaneiden täytyy rakentaa pienten viilausten kautta tiiviimpää ja pelirohkeampaa identiteettiä.
   
 2. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Kova väite, mutta voihan tuolla aiheestakin leikitellä. Jälkimmäisellä mestaruuskaudella joukkueeseen hankittiin pelaajia oikealta ja vasemmalta, ja näitä sitten istutettiin katsomossa pudotuspeleissä. Materiaalietuahan Suomi ei todellakaan saa. Silti, tuomio Marjamäkeä kohtaan on ennenaikainen, ensi kausi näyttää paljon enemmän ja vaatimustaso on kovempi.
   
 3. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Kärpät ei pärjännyt tällä kaudella Suikkasen alaisuudessa, vaikka joukkue oli materiaaliltaan vähintään kelvollinen. Jotenkin älytöntä että aletaan jo voitettuja saavutuksiakin vähähttelemään sillä että "oli selkeä materiaalietu", oli ehkä kova materiaali joo, mutta kyllä nykypäivän liiga on sen verran tasainen että myös valmennus ja pelitapa on kuitenkin se mikä ratkaisee homman.
   
 4. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Lainaus:
  Pelkästään jo se että Törmäsen IFK oli mitalipeleissä kaksi vuotta peräkkäin todistaa tuon väitteen vääräksi.

  Törmäsellä kun ei pelitapaa ole koskaan ollukkaan vaan ollaan tukeuduttu materiaalin henkilökohtaiseen taitoon.
   
 5. El Lude Jäsen

  Korean kultajuna puksuttaa vääjäämättä kohti maalia. Summataampa Suomen onnistumiset näissä SkodaCup-karkeloissa:
  + maalivahtipeli
  + yv-peli
  + av-peli
  + puolustuspeli
  + hyökkäyspeli
  + viisikkopeli
  + pelikirja
  + valmennus
  + jokaisen pelin flow-tila

  - selkään puukottavat hyvän päivän fanit ja lehdistö
   
 6. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  No on se kova joukkue kun ilman minkäänlaista pelitapaa on kuitenkin voittanut IFK:lla runkosarjan ja samalla kaudella hopeaa, en vaan yksinkertaisesti usko että tuo on mitenkään mahdollista. Tällä kaudella sanoisin että siellä kävi jokseenkin onnea pudotuspelien kahdella ekalla kierroksella, ensin tuli vastaan täysin sysipaska Kärpät ja toisella kierroksella loukkaantumisten runtelema TPS.
   
 7. Andy-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  Pennanen totesi hetki sitten Ylen haastiksessa, sen mitä osa täälläkin on tiennyt. "Suomen kilpailuetu on otettu kiinni ja meidän juttumme on taaplannu paikallaan viimeiset vuodet. Nyt Suomen täytyy miettiä miten tästä eteenpäin". Isohko remontti tiedossa?
   
 8. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Lainaus:
  Kovat on saavutukset Stögöllä ilman mitää pelitapaa.. Kyllähän Törmäsen peluuttamassa kiekossa on riskinsä, mutta on siellä rakenteetkin. Alkaa menemään jo naurettavaksi tämä keskustelu.
   
 9. Teisa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Mitä on tämä Kanadan ja Ruotsin "moderni" jääkiekko ja miten se eroaa pystysuunnan jääkiekosta? Eri medioiden mukaan Suomi on jäänyt jälkeen pelitavallisessa kehityksessä ja nyt pitäisi tehdä suunnnanmuutos. Ettei vain palattaisi vanhaan?
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2017 klo 12.18
 10. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Marjamäen vähän kuluttava diesel-pelitapa on omiaan liigassa jossa pelataan pitkä runkosarja ja pelejä voi olla kolme tai neljäkin viikossa. Väsyneet pelaajat voivat nojata selkäytimestä tulevaan pelitapaan, etenkin jos on vielä loukkaantumisiakin paljon.
  Turnaus on kuitenkin pelimuotona täysin päinvastainen ja niissä peleissä pitää pystyä painamaan sata lasissa jokaisen ottelun alusta loppuun. Tarvitaan nopeampaa ja aktiivisempaa peliä niin kiekollisena kuin kiekottomanakin. Tässä on se selkeä ero muihin huippumaihin.
   
 11. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Twitterissä Timo Kunnari kirjoitti, että Immonen ja Kaskinen jäämässä pois Marjamäen ryhmästä. Saa nähdä, keitä tulossa tilalle. Ehkä sinne kaivattaisiin enemmän johtajuutta ja kokemusta, mutta keitä sinne voisi tulla, onkin toinen asia.
   
 12. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Tapola ja Manner remmiin.

  Leijonat.fi - Manner ja Tapola A-maajoukkueen valmennukseen kaudelle 2017-18

  Tappara-fanin näkökulmasta ainakin hieno homma. Tapola tuo lisää voittamisen kulttuuria ja yhteistyö Marjamäen kanssa voi olla hedelmällistäkin. Saas nähdä. Voisikohan Tapola olla joskus jopa Laten seuraaja?
   
 13. Lainaus:
  Pidän tuota jopa todennäköisenä. On näistä nuoremman polven valmentajista kuitenkin ehkä selkeästikin ykkönen.
   
 14. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  No ykkönen jonkun mielestä saattaakin olla, mutta ei nyt ainakaan selkeästi.

  Tapolan valinnalle peukku täältä. Mielenkiintoista nähdä, että mikä Tapolan vastuualue tulee Leijonien valmennuksessa olemaan.
   
 15. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Joidenkin mielestä varmaan kahvaaminen ja aivotärähdysten näytteleminen...

  Olen aina pitänyt heitä hyvin samankaltaisina valmentajina. Siltä pohjalta voisi ajatella, että Tapola tuo toisen saman koulukunnan valmentajan tiimiin, jolloin tarkoitus ei ole niinkään tuoda jotain uutta, vaan pikemminkin varmistaa, että päävalmentaja ja apuvalmentaja puhuvat "samaa kieltä" ja vievät samaa viestiä pelaajille myös silloin, kun toinen ei ole paikalla.
   
 16. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Oivoi voi. Samat aatokset on itsellänikin näiden ilmoitusten jälkeen. Pelitavassa ei varmaankaan tulla näkemään juurikaan muutoksia. Saas nähdä kuinka monta vuotta me saadaan ihmetellä sitä, kuinka huonosti pelaajat toteuttavat hyvää pelitapaa.

  Oivoi voi. Toivottavasti olen väärässä.
   
 17. Cannibal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Tämä ei nyt varmaan ainakaan tarkoita mitään iloiseen hyökkäysvoittoiseen jääkiekkoon siirtymistä. 0-5 trap jatkukoon hitailla jaloilla maailman tappiin asti. Toimii varmaan liigassa helvetin hyvin mutta toivottavasti joskus voisi nähdä Suomen maajoukkueelta vastaavanlaista suorittamista kuin Ruotsilta finaalissa Kanadaa vastaan. Sitä peliä ei todellakaan voitettu millään saatanan talvisodan hengellä. Nyt ennenkuin joku nokkela sanoo että "ei niin vaan rankkareilla" niin tarkoitin tosiaan pelillistä ilmettä. Suomella alkaa oikeasti olla lähivuosina laadukkaita nuoria pelaajia rosterissa kuten viime draft osoitti ja toivotaan nyt että nämä kaverit eivät joudu peruuttelemaan koko mj-uraansa. Tai oikeastaan näinhän ei varmaan tule tapahtumaan koska tätä vauhtia kukaan oikeasti laadukas pelaaja ei enää tule maajoukkueen käyttöön.

  Ja loppuun vielä: "toivottavasti olen väärässä".
   
 18. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kun joukkue on träpissä niin silloin vastustajalla on kiekko, huono silloin on iloista hyökkäysvoittoista jääkiekkoa pelata. YLE:n uutisen mukaan Tapolaa oli kyselty mukaan jo aiemmin talvella mutta vasta nyt tarttui tarjoukseen. Näin oli GM Lehtinen kertonut.
   
 19. Cannibal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Varmaan ihastui näkemäänsä kisoissa ja siksi päätös vasta nyt :) No ei, toivon kaikkea hyvää mutta Tappara-HIFK sarjaa katselleena ja sen hirveyden jälkeen Suomen maajoukkuetta kisoissa seuranneena on vain yksinkertaisesti jo valmiiksi vitutus päällä että tuotako "viihdettä" on sitten tarjolla. Toisaalta kai sen kestää jos tulos on hyvä (siis jos) mutta eikö täällä ketään muuta kiinnosta tai huolestuta se että kilpailevat maat menevät pelitavallisesti aivan eri suuntaan?
   
 20. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kaiketi se jonkin verran huolestuttaa meitä kaikkia. Lähtökohtaisesti tosin KHL:n pelitavallisesta suunnasta on vaikea sanoa yhtään mitään, kun sarjan sisäiset tasoerot ovat niin hirvittävät. NHL:ää pelataan aivan erilaisessa kaukalossa, joka tuo peliin omat realiteettinsa. Jos katsotaan globaalia viitekehystä niin sanoisin kyllä, että Tsekki on oiva esimerkki siitä, mihin jääkiekko on menossa, mutta missä Tsekki ei vielä ole. Tsekki pelasi hyökkäysvoittoista ja aktiivista lätkää MM-kisoissa, mutta tulos on puolivälierissä ulos. Suomi voitti pelitavallisesti "viihdyttävän" Yhdysvallat, joka voitti Venäjä. SHL on varmaankin se Liiga, johon viittaat sillä, että se on menossa pelitavallisesti toiseen suuntaan.

  Frölunda on se joukkue, jota katsotaan kateellisena Suomesta, mutta samalla unohdetaan, että se on vain yksi joukkue siinä liigassa. Itsekin pidän SHL:n pelitapaa viihdyttävänä, mutta Suomi on perinteisesti yrittänyt sitä taitovajetta kuroa kiinni jollakin jipolla ja tuo pelin hidastaminen on aika yleinen silloin, kun omalla joukkueella ei ole sitä taitoa, joka ehkä jollakin toisella joukkueella on. Maajoukkue on "rakentamistilassa" ja siihen nyt menee muutama vuosi vielä, valitettavasti, ennen kuin Suomen pelaajakehitys on taas tuottanut sellaisen sukupolven, joka voi pelata samanlaista kiekkoa kuin Torinossa 2006 ja taistella sillä mestaruudesta.

  Suomella on lähtökohtaisesti kaksi ongelmaa tällä hetkellä: pelinopeita NHL-pakkeja pitäisi saada pirun nopeasti jostain. Ja sieltä NHL.stä pitäisi saada sitä kermaa mukaan eikä AHL:n kiertolaista. Ilman NHL-apuja Suomen keskikaistat ovat myös täysin tukossa, joten eurosenttereillä on oikeasti aika paljon pyydetty, että pelataan viihdyttävää ja pelinopeaa kiekkoa. Suomella on Euroopassa käytännössä Jarno Koskiranta + Kontiola, jotka voivat pelata pelaavina senttereinä maajoukkueessa. Muutoin on vaan kasa sellaisia senttereitä, joissa on valmentajan omista preferensseistä kiinni, millaisen kolmos- ja neloskentän hän haluaa koota. Kun taas NHL:stä saadaan esim. Barkov ja Koivu niin Filppulakin tippuu jo 3. sentteriksi, joka on oikea paikka miehelle eikä ykkössentteri.

  Joten valitan todellisuutta: tuloksia haluava kansa tulee samaan joukkueen taitotasolle räätälöityä kiekkoa aina siihen asti, kun sieltä NHL:stä saadaan Barkovit + Laineet kisoihin - puhumattakaan pakeista. Ilman heitä Suomi ei ole materiaaliltaan kovin kaksinen maa.
   
 21. Lainaus:
  Niin, ensinnäkin, trap ei ole hyökkäämistä. Toiseksi, se ei juuri nyt auta iloiseen hyökkäyspeliin, eikä vielä 2019 kisoissakaan, kun pakistossa on näiden laadukkaiden, hyvin liikkuvien, kiekollisten puolustajien sijaan jaakoloita, lajusia ja kukkosia. Ei oikein mene tähän äänekkääseen faniosastoon ymmärrys materiaalin tuomista rajoitteista pelaamiseen. Totta helvetissä Ruotsi pelasi näyttävästi ja hyvin - millainen pakisto siellä oli? Entä hyökkääjät? Samaa tasoa kuin Suomella?

  Sama kuin lähtisi 1.2 Skoda Fabialla formulakisoihin ja yleisö ihmettelee, miksei tuo yritä ohittaa muita vaan koittaa vain estää muiden ohituksia.
   
 22. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Ja sama laulu jatkuu. Niin paskoja pelaajia, että ei kannata edes yrittää ilman mitään hokkuspokkustaktiikkaa. Miten ihmeessä suomalaisiin on onnistuttu tartuttamaan tämä luuserikulttuuri? Ei se ihme, että pojilla vähän maila tärisee maalipaikoissa.
   
 23. Lainaus:
  Mitä sinä höpiset? On aivan selvää, että pelitavan on oltava joukkueen mukainen. Jos pelaajista ei ole toteuttamaan vaativampaa pelitapaa, ei sitä kannata tehdä. Lisäksi materiaaliltaan heikomman joukkueen pitäisi pyrkiä löytämään jonkinlainen etulyönti vahvempiaan vastaan - yleensä se on pelitavallinen. Kun molemmat pelaavat samaa peliä, vahvempi voittaa. Kuten samanlaisia kiviä rikkoessa toisella on kumivasara ja toisella iskupalkki.
   
 24. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, KHL Jokerit
  Lainaus:
  Tää kivi vertaus on ihan yhtä surkea kuin tuo moottoriurheiluvertauskin. Nämä kertoo lähinnä siitä, kuinka etääntyneitä jotkut on jääkiekko nimisen pelin todellisesta luonteesta. Oletko muuten miettinyt, miksi jääkiekossa todellinen paremmuus usein ratkaistaan paras seitsemän ottelun sarjassa tyylillä? Aika usein se paraskin joukkue häviää lähes puolet otteluista sille huonommalle.

  Sitäpaitsi, Marjamäen Leijonien pelitapa lähinnä ottaa Leijonilta aseita pois selviytyä vaikeista tilanteista. Se ei todellakaan helpottanut yksilöiden tekemistä maailman parhaita pelaajia vastaan. Tämän on näkynyt katsomoon asti jo vuoden päivät. Joku Rinne nyt olisi voinut torjua Suomelle vaikka mestaruuden tälläkin pelitavalla, mutta niin hän voisi tehdä ihan missä vain olosuhteissa. Jos halutaan voittaa se kirkkain, niin tolppien välissä täytyy onnistua timanttisesti ja maaleja täytyy saada tehtyä enemmän kuin n. 1/ottelu.
   
 25. Lainaus:
  Yksittäisessä ottelussa juuri hyvällä pelitavalla se huonompi joukkue parantaa mahdollisuuksiaan voittaa. Noista lainatuista kommenteista huomaa kuinka pahasti pihalla monet ovat yleensäkin urheilusta ja pelaamisesta.
  Ja ottelusarjassa taas molemmat joukkueet pystyvät reagoimaan paremmin, jolloin yksittäisen ottelun kaltainen "yllätysmahdollisuus" pienenee.

  On selvää, että kevään kisojen tasoinen joukkue olisi tarvinnut kisojen parhaan maalivahdin taakseen ja lisäksi Marjamäki teki aivan ilmeisiä virheitä myös pelaajavalinnoissa. Noin heikko joukkue, mikä nytkin oli, olisi tarvinnut paitsi sen huippumaalivahdin, myös timanttisen erikoistilannepelaamisen. Alivoimahan oli pulassa ja ylivoimat aivan kamalaa. Jo se, ettei Palolaa valittu mukaan, oli karmaiseva virhe juuri tältä kantilta. Tasaviisikoin heikomman joukkueen kannattaakin pyrkiä pitämään se parempi joukkue ilman kiekkoa ja olla jatkuvassa puolustusvalmiudessa. Siinähän se selkäsauna tulisikin, kun tuo joukkue olisi Ruotsia tai Kanadaa vastaan alkanut pelaamaan nopeasti pystyyn, kun jo nytkin hävisivät sääntöjään kaikki haastot kiekollisina. Voin vinkata, että tuloksena olisi ollut murhaava määrä katkoja hyökkäyssinisellä, josta lukemattomia ylivoimahyökkäyksiä omiin - ja kun hyökkääjinä on laadukkaampia pelaajia, on tuloksena myös maaleja.

  Kuten sanottu, pelaajamateriaalin kehittyessä, etenkin pakiston jalallisuuden ja kädellisyyden osalta, sekä hyökkääjien 1 vs 1 -pelaamisen kohdalta, pystyy pelitapaakin sorvaamaan siihen suuntaan.