Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Marjamäen valmennus

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Nils Andersson, 06.05.2017 klo 14.09.

 1. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Lainaus:
  Tulkitsen nähtyä pitkälti samalla tavalla. Vaikka julkisuudessa leviää esimerkkivideo sellaisesta hyökkäykseen lähtemisestä, josta en niin välitä, eilisessä pelissä Leijonilla oli havaittavissa erilaisia variaatioita tuoda kiekko yläkertaan - ajoittain vauhdikkaasti. Kanada-pelissä nähdään, mihin saakka repertuaari riittää.
   
 2. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin... Sätkii ja sättii, mutta todellisia vastauksia tai ratkaisumalleja ei ole. Tämä siis kuvaus keskimääräisestä suomalaisesta kiekkokannattajasta, jopa selostajasta! Ketään osoittelematta.

  Uskomatonta, ettei NHL:ssä kertakaikkiaan vieläkään osata pelata trapia vastaan. Kapea kaukalo ei ole mikään selitys. Tuo tolppa-trapin purku on sellaista katsottavaa, ettei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.. Sama toistuu joukkueesta ja pelistä toiseen: kiekoton pakki seisoo juuri väärässä nurkassa pelin ulkopuolella, kun pitäisi tarjota tuki ja tilantekomahdollisuus juuri sillä puolella, johon kärkikarvaaja on ohjaamassa. Yksinäinen laituri käy hakemassa lenkin ja kaahaa täysillä vastustajan kakkosen syliin. Pakki ei uskalla ottaa potkuakaan maalin takaa. Muut pelaajat tässä vaiheessa jo hyökkäyssiniviivalla ihmetellen, miksei kiekko tule lapaan?

  Ja sitten joku uninen Antti Mäkinen luulee olevansa nokkelakin kaveri, kun sanoo, ettei tässä sarjassa hyökkääjät tee mitään tarjontoja alhaalta, kun tämä on sen verran korkeatasoista lätkää. Controlled Breakout on P-Amerikan jääkiekkoilussa täysi vitsi, edelleen. Kehitys kehittyy, mutta hitaasti.
   
 3. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  En sinänsä ota muuhun kantaa, mutta on hienoista älyllistä epärehellisyyttä ottaa esimerkinomaisena tässä ketjussa NHL:n kaikkein rikkinäisin pakisto, jossa pakkiparit elävät jatkuvasti ja käytännössä kaikki jalkavat ja kiekollisesti keskimääräistä taitavammat jannut on lasaretissa. On siellä kauden aikana myös Penguins tehnyt ihan päteviä hidastettuja lähtöjä, joskaan siihen ei NHL:ssä juuri koskaan pyritä/pystytä, koska useimmat jengit antaa niin kovan paineen ns. loppuun asti ja tuo hidastelu on "pakko" korvata pystyroiskimisella.

  Jatkakaa.
   
 4. Avuton tunari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vähän kaikki.
  Pakko nostaa hattu päästä ja pyytää anteeksi sitä, että en kertakaikkiaan uskonut Suomen yltävän neljän parhaan joukkoon.
  Marjamäen valmennus yllätti totaallisesti itseni- alkuvaikeuksien ja kuilun partaalta puolivälieriin, joista välieriin!

  Aivan uskomaton valmennuksen parannus- joukkue kasvoi yhteen!
   
 5. Hauskaa, että kentällä näkyi juuri niitä asioita, joita lehtitietojen mukaan oli viimeisissä jäätreeneissä harjoiteltu. Pois puheet siitä, ettei valmennus olisi saanut pelaajia sitoutumaan. Ja jos Kukkosen mukaan tässä on hänen kymmenestä MM-joukkueistaan paras henki, ei valmentaja nyt kaikkea oli väärin tehnyt.
   
 6. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Samoilla sanoilla jatkoon.
   
 7. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981. JYP.
  Lainaus:
  Nojoo, tosiaalta tuo kiekkojargonin voi jättää omaan arvoonsa, kun tuskin Kukkonen menisi sanomaan, että "itse asiassa tämän joukkuen henki on ehkä kuudenneksi paras..." ainahan se sen hetkinen jengi on se "paras" - niinkuin kuuluukin olla.

  Mitäkökän iltapäivälehdet ja tamit huomenna kirjoittavat?
   
 8. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Pistetään vaikka tänne:

  Lainaus:
  Tarkoitatko kenties tätä klippiä:
  2017-05-14 Sveitsi-Suomi : Ote Marjamäen pelikirjasta - YouTube

  Voitettiin muuten 3-2 tuo matsi
   
 9. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Ja totuuden nimissä täytyy ottaa huomioon, että nyt on vuoden aikana otettu 1 ns iso voitto. En lähtisi vielä nimeämään vuoden valmentajaa.
   
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Itse taas Kukkosen uraa ja mediaesiintymistä muutenkin seuranneena en hirveästi kyseensalaistaisi tuota. Kaikesta naureskelusta ja muusta huolimatta Kukkonen on oikeasti kova henkinen johtaja joka kyllä sanoo suoraan sen mitä ajattelee, eikä lähtisi tuollaista heittämään mikäli näin ei olisi. Ja itse asiassa hommahan meni siten että ensin Marjamäki sanoi omassa haastiksessaan että "Kukkosen Lassen juteltiin tänään ja hän sanoi että paras henki jne...", ja sitten Kukkosen omassa haastattelussa mainittiin tuosta ja Lasse komppasi. Kukkonen ei siis itse suoraan nostanut esille haastiksessa että tämä on parhaalla hengellä varustettu joukkue.

  Paras kohta eilisessä Lasse-haastiksessa oli se kun Maikkarin junnutoimittaja kyselee kivikasvoiselta Lasselta kysymyksiä, ja loppuun säästeltiin herkkupala:

  Toimittaja: Tuliko tämän voiton myötä nyt sellainen tunne että ähäkutit, päästiin näpäyttämään teitä jotka epäilitte?
  Lasse: No ei kyllä oikeastaan yhtään.

  Toimittaja yritti virittää Lasselle ansaa jotta tämä suolaisi mediaa ja muita, mutta Lasse pysyy naama peruslukemilla ja kyykyttää toimittajaa totaalisesti. On se hieno mies tuo meidän Lasse.
   
 11. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981. JYP.
  Lainaus:
  Juu, tuota viesintää kutsutaan ammattimaisuudeksi. Ja voiton jälkeen ja helppo hymyillä ja aika näyttää saadaanko tästä turnauksesta aikaiseksi "kasvutarina".
   
 12. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Ketjun otsikkoon viitaten Marjamäen valmennus toimi USA-pelissä. Vaikka en pidä niistä - etenkin turnauksen alkupuolelta nähtynä - viiden miehen suorilta jaloilta -lähdöistä, ymmärrän täysin sen, että kokonaistilanteen huomioon ottaen on toisinaan ymmärrettävää lähteä liikkeelle rauhallisesti.

  Kun käytän tässä yhteydessä ilmaisua 'toisinaan', tarkoitan sitä, että pelissä on myös hetkiä, jolloin omista tullaan nopeasti, pitkillä avaavilla syötöillä tai peli käänetään jo keskialueella takaisin hyökkäyspäätyyn. Tätä olen alkanut enenevässä määrin näkemään Suomen pelissä. Kuten joku kirjoittikin ja taisi YLEkin kertoa, tämän tyyppisiuä asioita ennen Kanada-peliä (?) joukkue harjoitteli.

  Summa: kiekollisen pelaamisen monipuolisuus on hyvä väline jääkiekossa.
   
 13. MM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekkomaajoukkue Torinossa 2006, HKH
  Lainaus:
  MM-kisojen seuraaminen meikäläisen vinkkelistä - kun alasarjakiekko on kauden aikana lähinnä seurannassa - on kiinnostavaa, että yksittäisten pelaajien kauden tai edellisten kausien aikaisista tekemisistä ei aina muodostu vahvaa mielikuvaa pelaajasta. Ilman tällaista ennakko-oletusta olen pitänyt näissä kisoissa Kukkosta pelaamisesta puolustuspäässä.

  Jos veli Kukkosella on henkisenkin johtajan ominaisuuksia, arvostan häntä. Näillä spekseillä pidän valintaa joukkueeseen asianmukaisena.
   
 14. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Kyllä niistä johtajan ominaisuuksista kielii jotain se, että veli Lasse on ollut vuodesta 2010 saakka maajoukkueen kapteenistossa aina, poikkeuksena kyseisen vuoden olympialaiset ja 2014 olympialaiset, mutta MM-tasolla aina vähintään A ollut rinnassa ja eikös tuo EHT:llä ole lähes poikkeuksetta kapteeni jos mukana on?
   
 15. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Matsi on täydellistä Marjamäkikiekkoa. Juuri niin kuin on suunniteltu, valitettavasti Ruotsilla on fiksumpi valmentaja kuin jenkeillä.
   
 16. Heijastus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Sibir Novosibirsk, Pittsburg P
  Itse en tässä lähde pelitavallisista hienouksista ja nyansseistä brieffaamaan enkä aukomaan oisko pitäny pelata viivelähtöjä vähemmän vai enemmän tai mihin suuntaan marjamäkisläinen jääkiekko on menny suhteessa karijaloslaiseen lätkään vaan ihmettelen vaan sitä mitä silmilläni näin... muut saa sitten aukoo tai olla aukomatta ja antaa hienot nimet :)

  Eli se mikä pisti silmään oli kiekkottomassa pelissä kun se träppi valu niin hirveen alas varsinki ekoissa peleissä niin sai näyttämään suomen jengin ihan täysiltä puukäsiltä ku yks vuonomaan soturi laitto koko träpin nippuun ja purjehti päätyyn asti (ei siis maalin merkeissä mutta ihan päätyyn vaan). Sitten ku kiekko on jo tuotu alueelle niin muutki pääsee painamaan hyvillä vauhdeillä siitä läpi.

  En tiedä sitten onko se pelaajamateriaalin heikkoutta vai sen pelisuunnitelman heikkoutta mikä toistu matsista toiseen; huolimatta siitä voitettiinko vai hävittiinkö: suomen pelaajat oli omalla alueellaan kiekottomana aina potkun tai kaksi perässä ja laiturit ei uskaltaneet lähteä antamaan painetta pakeille vaan jäätiin vaan kiltisti peittämään syöttölinjoja ja tukkimaan keskustaa. Tämä mun mielestä korostu varsinki ylivoimilla jossa pakeilla oli viivassa tilaa. Räikein näistä oli tietysti tuo Ruotsi-matsi, jossa viivalla oli pelotetta kuten myös sitten maalin edessä trafiikkia sen verran, että viivakuti löysi ittensä 2 kertaa pömpeliin.

  Kiekollisena taas jopa Sveitsin ja Norjan laiturit painostivat Suomen pakkeja joka johti siihen, että kiekkoa siirreltiin rännistä toiseen kunnes hävittiin kaksinkamppailu ja se oli siinä. Toinen skenaario oli se, että viivakuti jäi ekaan blokkiin

  Noihin asioihin itse kiinnitin huomiota. Ja kun täällä on puhuttu tästä ylivalmennuksesta, että onko sitä vaiko eikö niin kyllä esimerkiks mun silmään monet maat hajotti yllättävän monta kertaa ton Suomen träpin sillä, että tai 2 kaveria purjehti vaan sen Suomen seisovan viisikon läpi silkalla yksilötaidolla. En tiedä sitten oliko näin sovittu vai mitä mutta kuitenkin.
   
 17. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
 18. ijuka Jäsen

  Lainaus:
  Niin, no. Nuo kieltäytymiset joita ei yleensä tuollaisin syin tapahtuisi, tuo juttu, tämä juttu: Kommentti: Miksi Lauri Marjamäki käyttäytyy niin oudosti? - MM-kiekko - Ilta-Sanomat

  Sanontahan on: Missä savua, siellä tulta. Vaikea uskoa, että tuo kaikki tuulesta tempaistua olisi.

  Lainaus:
  Mistäs nämä henkilökohtaisuudet? Mitään rakentavaa?
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2017 klo 04.04
 19. Ruoppaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pääkaupunkiseutu
  Lainaus:
  Mii mii mii ja piip piip piilopaikka. Olet ollut koko ajan käsittämätömän väärässä kaikessa ja nyt yrität viedä keskustelua sivuraiteille. Häpeä, olet hahmo joka vie suomalaista jääkiekkoa alaspäin ja surkea ihminen. Marjamäki on kuitenkin mahdollisesti paras valmentaja tästä kansasta.
   
 20. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Vielä jos löytäisi oikean lajin. Jääkiekko se ei todistetusti ole.
   
 21. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Suunnilleen joka kerta kun vastustaja tekee maalin, niin Marjamäki hilluu ja huutaa pelaajille, jotka ovat sillä hetkellä vaihdossa. Varmaan jotain tosi hyödyllistä palautetta. Aika summasmaiset fibat tulee.
   
 22. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Jännä tämä maajoukkue, ennen maajoukkuepestiä Latea pidettiin rauhallisena pelitapanerona joka mahdollisesti tarvitsee vierelleen jonkun tempperamenttisen valmentajan, että joukkueesta saadaan maksimit irti (esim paskasyöjä)

  Nyt Marjamäkeä kokoajan lisääntyvissä määrin pidetään taktisesti köyhänä one trick ponynä, joka nykyaikaisen rauhallisuuden sijaan huutaa pelaajille kurkku suorana pienistäkin virheistä (Summanen, Jortikka)

  Hupaisaa analyysia ei siinä, jatkakaa toki!
   
 23. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllähän se rupeaa vaikuttamaan siltä, että Marjamäki on Summanen kiva harrin vaatteissa. Valitettavasti kuitenkin tuntuu omaavan vain Summasen huonot puolet eli Summastahan aikoinaan pelaajien (paitsi Niinimaa) toimesta siedettiin, koska Raimon johdolla oli mahdollisuus menestyä.
   
 24. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Suhtaudun aika varauksella tuohon. Iltalehti on suomentanut ruotsalaisen iltapäivälehden lööpin, jossa ruotsalainen toimittaja on kuullut ruotsalaisilta pelaajilta, että he ovat kuulleet Suomen valmentajan huutaneen pelaajilleen. Tuossa on aika monta rikkinäistä puhelinta välissä. Sitäkään ei kerrota, mitä Marjamäki on tarkalleen ottaen sanonut pelaajille. Voihan olla, että ruotsalaisia järkyttää "nyt jätkät j***lauta taistelkaa!" -palopuheet, kun ovat itse tottuneet siihen, että valmentaja rapsuttaa kaulan alta ja kehuu, että "hyvä tyttö".
   
 25. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, parisuhdepaineista johtuen HIFK
  Lainaus:
  Asia saattaa johtua siitä ettei Late ole ennen Majupestiä ollut oikeen haastettuna. Näädillä oli kuitenkin huomattava materiaalietu muihin nähden Marjukan alaisuudessa. Hyvä joukkue pärjää huonolla valmentajallakin.