Manchester United FC 2021–2022 – it’s time to win trophies

  • 317 735
  • 3 029
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Woodwardin(?) aivoitukset(?) tosiaan, ei minun.
Nimenomaan, mutta siis hirveä hinku siellä on Nakella pysyä vallassa ja tuntuu että nähdään uhkana jos ulkopuolelta tulisi joku kertomaan, että asiat voi tehdä paremmin... huoh siksipä tässä tilanteessa ollaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Jeffrey

Jäsen
Katselin eilen sivusilmällä tuota Sportingin ja Dortmundin peliä ja kyllähän sieltä paistoi silmään meillekin huhuttu Amorim ja tietty uusi Bruno Pedro Concalves. Amorim on tietysti siunattu jo rakkaudellisella nimellä ja toki jollain melko raikkaalla tuulahduksella modernista jalkapallosta. Hankala suoraan nähdä miten hänen peluuttama 3-4-3 taktiikka sopisi englantilaiseen jalkapalloon ja lisäksi mies on valmentajaksi todella nuori, mutta on tuossa ehdottomasti sellainen kaksikko jota myös Unitedin kannattaisi mielestäni katsella.

Jos nyt Pochettinoa ei heti saada, niin mielestäni kesällä kannattaisi katsella muihin suuntiin. Pochettino voisi olla hyvä haku lyhyellä tähtäimellä, mutta mielestäni muissa vaihtoehdoissa voisi olla askeleen tai pari terävämmät naskalit jos ja kun lähdetään pidemmälle reissulle tulevia myrskyjä kohti. Ten Hag, Amorim ja kesällä Luis Enriquellakin olisi enää muutama kuukausi kahta duunia päällekkäin. Varsinkin jos nyt interim ratkaisulla kyetään sinne asti nilkuttamaan, niin kai se sitten sama olisi nilkuttaa Qatariin asti? Tähän samaan kastiin voisi mennä myös Roberto Mancini.

Kaikkien kolmen edellä mainittujen kohdalla voisi olla mahdollista käyttää paremmin hyödyksi myös heillä olemassa olevia verkostoja muissakin hankinnoissa. Pochin kohdalla näin ei taitaisi olla. Marco Rosekin saattaa olla pian työtön tai joku muu, ja näin ollen lista kesän mahdollisuuksista olisi paljon pidempi.
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tähän samaan kastiin voisi mennä myös Roberto Mancini.

Tässä voisi olla mielenkiintoinen nimi. Voittoja on kaapinut valmentajana ja kokemusta on Valioliigasta.

Luulisin, että väliaikaisvalmentajan paikalle on paljon kysyntää, sillä ManU pääsi UCL-lohkosta jatkoon joten keväällä tämä valmentaja voi kaapia ja voittaa jotain suurtakin.

Mutta samaa mieltä, että nyt kannattaisi vain keskittyä tuohon väliaikaiskoutsiin ja vasta myöhemmin päättää tuleva valmentaja.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos tarpeeksi maksavat niin Simo Valakari voisi tulla väliaikaiskoutsiksi pitämään tuntumaa yllä ja hyppää sitten päätyöhönsä eli KuPS:n valmentajaksi keväällä kun kausi alkaa. Pikkusen toki menee päällekkäin Valioliigan loppu ja Veikkausliigan alku, mutta jos vielä vähän ekstraa tulee niin ehkä Valakari voisi olla sen aikaa ManU:n käytettävissä kunnes kausi loppuun.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Sehän meni sitten maaliin vähän niinku just eikä melkein sillä tavalla kuin uumoilinkin. Mitäköhän tuo konsulttius pitää sisällään? Toivottavasti scouttaus- ja urheilujohtamisen juttuja.
 

Fordél

Jäsen
Athleticin mukaan Rangnick on suostunut ManUn kanssa puolen vuoden sopimukseen.

ManU siis vielä sopii Lokomotivin kanssa korvauksen ja valmennuspesti jälkeen Rangnick tekee kahden vuoden sopimuksen ”konsultiksi” ManUlle.


Exclusive: Manchester United reach agreement with Ralf Rangnick to become interim manager
Exclusive: Manchester United reach agreement with Ralf Rangnick to become interim manager

Vaikka kaverin tasoa ja onnistumisprosentteja on vaikea arvioida, onhan se hienoa nähdä aina näitä uusia tuttavuuksia huippujengien ruorissa eikä vain tuolileikin pyörivän ja samoja vanhoja naamoja. Toivottavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että ensi kaudeksi ManU pääsee ten Hagin komentoon.
 

Barney

Jäsen
Paras mahdollinen ratkaisu mielestäni tässä tilanteessa. Ikävä kyllä Carrick hoitaa vielä tuon viikonlopun Chelsea-ottelun, joten siitä tuskin kannattaa pisteitä odottaa. Mielenkiintoista nähdä, että mikä tuo Rangnickin rooli tulee sitten kesän jälkeen olemaan, mutta onhan hän todistanut olevansa sen tason kaveri myös urheilujohtamisen saralla, että hänestä on varmasti joka tapauksessa hyötyä myös tulevaisuudessa. Kesällä toivottavasti ollaan sitten Pochettinon sijaan ten Hagin perässä.

Nyt saatiin sen saksalaisen prässäyskoulukunnan isä puikkoihin, josta Klopp, Nagelsmann ja kumppanit ovat ottaneet vaikutteita. Odotan isoa pelillistä muutosta ja samalla myös uskon, että Unitedin peli tulee Rangnickin alaisuudessa näyttämään yllättävän paljon samanlaiselta kuin Olen United viime kaudella. Toivottavasti se on kuitenkin vielä paranneltu versio siitä.

Hoffenheimissa Rangnickin joukkue pyrki prässäämään pääasiassa keskialueella, jossa se tukki laidat ja pakotti vastustajat pelaamaan keskelle, minkä jälkeen se pyrki tuplaamaan pallollisen pelaajan ja riistämään pallon. Leipzigissä puolestaan nähtin huomattavasti korkeammalta prässäävä versio, jossa keskialueen sijaan niitä pallonriistoja haettiin jo selvästi ylempää. Unitedissa nähdään varmaan ainakin aluksi tuota Hoffenheimin versiota muistuttava ratkaisu, sillä tuohon Rangnick voi jotenkin koittaa sovittaa Ronaldon, mikäli portugalilaisen työmäärä nousee merkittävästi. Leipzigin tyylinen ratkaisu puolestaan tarkottaisi käytännössä varmuudella Ronaldon penkittämistä.

Toivottavasti tämä pitää nyt paikkansa. Mielenkiintoisinta on nähdä mitä tapahtuu Ronaldon kanssa, sillä Rangnick sanoi jo muutama vuosi sitten jossain haastattelussa, että Messi ja Ronaldo olisivat liian vanhoja Leipzigiin. Uskon, että Rangnick saa sen työteliäisyyden mukaan tuohon joukkueen toimintaan ja hänellä on todennäköisesti myös tarvittaessa pokkaa tehdä rohkeitakin penkityksiä.

Tässä vielä miehen omia mietteitä jalkapallosta:



 

Acid

Jäsen
Ehdoton peukku Rangnickille. Ja ehdottomatasti Ten Hagin perään kesällä vaikka kuinka on riskejä. Riskeihin sisältyy myös mahdollisuuksia.

Katsoin tuon haastattelun ja jos se oikeasti tekee mitää puhuu niin Ronaldo istuu penkillä ja M.United alkaa pelaamaan agressiivisesti ja voittamaan.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Sehän meni sitten maaliin vähän niinku just eikä melkein sillä tavalla kuin uumoilinkin. Mitäköhän tuo konsulttius pitää sisällään? Toivottavasti scouttaus- ja urheilujohtamisen juttuja.
Hänen firmansa tarjoaa seuroille konsulttiapua esim. valmentajan valintaan ym. eli eiköhän tuosta ole kyse.


Tämä uutinen oli kyllä paras mahdollinen tähän hetkeen!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Rangnick vaikuttaa tähän väliin kyllä kelpo signaukselta. Kaveri on kokenut ja tehnyt todistetusti myös tulosta viime vuosina. Kauden jälkeen sitten kaikki merkit keskelle ja ten Hagin perään.

Jännä nähdä, minkälaista peliä United tulee saksalaisen alaisuudessa pelaamaan. Aineksiahan tuossa rosterissa on melkein mihin vaan pelitapaan. Eritoten on jännä nähdä, miten Rollen avauspaikan laita on, jos palloton työskentely jatkuu samanlaisena.

Olisi ollut kyllä sarjataulukon kannalta parempi, jos uusi mies olisi puikoissa jo sunnuntaina. Nyt vähän pelkään, että Carrickin johdolla tullaan näkemään melkoinen turpasauna - ainakin jos tiistain kaltainen peruuttelu jatkuu.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Mielenkiintoinen nimi valmentajaksi. Tälle Herralle voisi varmasti antaa valtuudet urheilujohtamiseen valmennuspestinsä jälkeen ja Woodwardin heivata hevon kuuseen, jos edelleen hiippailee toimistolla.


ManUn urheilujohtaminen on ollut ihan hakoteillä Sir Alexin ja David Gillin jälkeen. Rangnick olisi varmasti sinne osastolle selvä parannus.
 

Jeffrey

Jäsen
Venäjällä puhelivat, että Lars Kornetka olisi tulossa Lokosta mukaan valmentajakaartiin. Mies on tunnettu erityisesti siitä, että liittyi Samisamin potkujen jälkeen Kusenin valmentajaportaaseen.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Venäjällä puhelivat, että Lars Kornetka olisi tulossa Lokosta mukaan valmentajakaartiin. Mies on tunnettu erityisesti siitä, että liittyi Samisamin potkujen jälkeen Kusenin valmentajaportaaseen.
Kuulostaa loogiselta. McKenna ei välttämättä vedä niitä gegenpress treenejä ihan Rangnickin toivomalla tavalla.

Odotan jo nyt ekaa Liverpool derbyä. Kumpi prässää kovempaa? Käykö valmentajat ennen peliä juomassa weissbierit, nähdäänkö bratwurstinsyöntikisa? Halaako Klopp Ralfin hengiltä?

Ja miten sitten Southamptonia vastaan? Jos Alppien Klopp itki voitettuaan Poolin, niin pitääkö pelätä, että vetää ranteet auki jos voittaa Rangnickin?
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kuulostaa loogiselta. McKenna ei välttämättä vedä niitä gegenpress treenejä ihan Rangnickin toivomalla tavalla.
Piti vähän selvitellä asiaa, niin joo tästä kyse. Toivottavasti tulee.

"Konetka is one of the top experts in pressuring patterns, having aided Guardiola in constructing Bayern Munich's dominating side since 2013"
 

Barney

Jäsen
Mikään yllätyshän se ei tule olemaan, että Rangnickin mukana myös valmennus- ja taustaorganisaatioon tulee muutoksia. Mieshän on tunnettu siitä, että hän haluaa aina isosti vaikuttaa asioihin ja ne henkilöt, joiden kompetenssi ei riitä saavat lähteä organisaatiosta. Hoffenheimistahan hän lähti huhujen mukaan pois, koska seura myi Luis Gustavon Bayerniin ilman hänen hyväksyntäänsä.

Melko luottavaisia voidaan olla myös siitä, että tuo hänen konsultointiroolinsa tulee olemaan todella merkittävä. Jotkut ovat puhuneet jopa urheilujohtajan roolista ja hän tulee varmasti joka tapauksessa ottamaan ison roolin organisaation urheilullisista päätöksistä. Potentiaalinen ongelmahan tuossa on se, että toimiston hyvävelikerho ei anna hänelle riittävästi valtaa, mikä tulee johtamaan siihen, että Rangnick lähtee ensi kesän jälkeen aika nopeasti seurasta ovet paukkuen. Kuitenkin Woodward ja Murtough ovat ilmeisesti tällä hetkellä mielellään tuomassa Rangnickia seuraan, vaikka se tulee rajoittamaan heidän vastuutaan.

Vaikka uskon, että Unitedissa nähdään nopeasti pelillinen muutos, niin vielä positiivisempana pidän tätä hankintaa ensi kesästä lähtien. Jos Rangnick on mukana uuden valmentajan hankintaprosessissa, niin se on tärkein asia. Silloin puikkoihin saadaan mies, joka tulee jatkamaan loppukauden aikana tehtyä työtä ja pelitavalliset muutokset tulevat olemaan pieniä. Rangnickilla on selkeä ajatus jalkallosta ja hän on hyvin onnistunut valmentajahankinnoissa myös Red Bullin joukkueissa, jossa hän on nostanut molemmat organisaation omistamat seurat ihan uudelle tasolle.

Jos Rangnick tulee mukaan vielä vaikuttamaan Unitedin pelaajahankintoihin, niin myös sillä saralla tulee varmasti kehitystä. Mies on eri pesteissä ollut urallaan hankkimassa muun muassa Sadio Manen, Roberto Firminon, Naby Keitan, Joshua Kimmichin, Timo Wernerin, Erling Haalandin ja Dayot Upamecanon ennen kuin nämä pelaajat olivat mitään isoja tähtiä. Kykyä tunnistaa potentiaali ja nimenomaan oikeat pelaajat joukkueen pelitapaan löytyy.

Pari suosikkilainaustani mieheltä:

Ralf Rangnick in 2019: "Since Sir Alex left they were underperforming. They haven’t won the title since he left. At any club, if you cannot get the right players, then you should at least not sign the wrong ones."

"A little bit of pressing is like a little bit of pregnant. I mean either you are pregnant or not. Either you want to play pressing or not. But please not a little bit of pressing."
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
"A little bit of pressing is like a little bit of pregnant. I mean either you are pregnant or not. Either you want to play pressing or not. But please not a little bit of pressing."
Tämä on kyllä jo lähes Mourinho-tason verbaliikkaa. Pidän miehestä välittömästi.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kuitenkin Woodward ja Murtough ovat ilmeisesti tällä hetkellä mielellään tuomassa Rangnickia seuraan, vaikka se tulee rajoittamaan heidän vastuutaan.
Woodwardin roolista en tiedä, mutta Athleticin Ornsteinin mukaan Murtoughin rooli Rangnickin rekrytoinnissa oli se keskeisin. Kaksi toisiinsa liittyvää asiaa, jotka herättävät vähintään varovaista, mutta toisinaan myös keskivahvaa innostumista ovat nämä:
- Richard Arnold on sanonut ilmeisesti ihan suoraan, ettei aio olla minkäänlaisessa jalkapallopuolen roolissa, vaan keskittyy johtamaan seuraa kokonaisuutena. Hän ei omien sanojensa mukaan halua oppia urheilupuolen johtamista tehtävässä ollessaan (sormi osoittaa Naken suuntaan! Kröhöm, saatana!) vaan tämä puoli jää kokonaan Murtoughin johdettavaksi.
- Murtough on vaikuttanut aivan helvetin kovalta tekijältä.

Toisin sanoen, Unitedissa saattaa pian olla tilanne, jossa
1. Toimitusjohtajana on Richard Arnold. (+)
2. Toimitusjohtajan ja johdon konsulttina toimii Ed Woodward (-/+, eipähän sentään ole johtavassa operatiivisessa roolissa)
3. Urheilujohtajana on John Murtough (+)
4. Urheilujohdon konsulttina toimii Ralf Rangnick (+++)
5. Urheilutoimen teknisenä johtajana on Darren Fletcher (?)
6. Manageriksi valitaan kolmen viimeksi mainitun rekrytoima henkilö.

Jos tilanne on kesän kynnyksellä tuo, luotto kutoskohdan onnistumiseen on aika kohtalaisen kova. Se, mikä pistää pelottamaan, on Glazerien suhtautuminen uuteen urheilujohtoon. Kun katsoo SAF:n jälkeistä aikaa, OGS on ollut ainoa, jota on oikeasti tuettu siirtomarkkinoilla. Muut managerit ovat saaneet toisinaan hyvän kassan ja suunnilleen joka toisena kesänä vähän mitä sattuu. Osaaminen tietysti paranee potenssiin viisi, kun Woodward jää sivuun, mutta kyllä tuolla myös fyrkkaa tarvitaan.

Joka tapauksessa nuo kolme, eli Arnold, Murtough ja Rangnick antavat todellisen mahdollisuuden kehittää seuraa kohti absoluuttista huippua seuraavan kahden ja puolen vuoden aikana.
 

Pohjoisesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, Jesse Puljujärvi
Näitten puheiden perusteella pitää varmaan avata viaplay-tilaus uudestaan liverpool-pelin tauolla suoritetun katkaisun jälkeen, mutta vasta sitten kun chelsea-peli on ensin kärsitty pois alta.
 

Fordél

Jäsen
Woodwardin roolista en tiedä, mutta Athleticin Ornsteinin mukaan Murtoughin rooli Rangnickin rekrytoinnissa oli se keskeisin. Kaksi toisiinsa liittyvää asiaa, jotka herättävät vähintään varovaista, mutta toisinaan myös keskivahvaa innostumista ovat nämä:
- Richard Arnold on sanonut ilmeisesti ihan suoraan, ettei aio olla minkäänlaisessa jalkapallopuolen roolissa, vaan keskittyy johtamaan seuraa kokonaisuutena. Hän ei omien sanojensa mukaan halua oppia urheilupuolen johtamista tehtävässä ollessaan (sormi osoittaa Naken suuntaan! Kröhöm, saatana!) vaan tämä puoli jää kokonaan Murtoughin johdettavaksi.
- Murtough on vaikuttanut aivan helvetin kovalta tekijältä.

Toisin sanoen, Unitedissa saattaa pian olla tilanne, jossa
1. Toimitusjohtajana on Richard Arnold. (+)
2. Toimitusjohtajan ja johdon konsulttina toimii Ed Woodward (-/+, eipähän sentään ole johtavassa operatiivisessa roolissa)
3. Urheilujohtajana on John Murtough (+)
4. Urheilujohdon konsulttina toimii Ralf Rangnick (+++)
5. Urheilutoimen teknisenä johtajana on Darren Fletcher (?)
6. Manageriksi valitaan kolmen viimeksi mainitun rekrytoima henkilö.

Jos tilanne on kesän kynnyksellä tuo, luotto kutoskohdan onnistumiseen on aika kohtalaisen kova. Se, mikä pistää pelottamaan, on Glazerien suhtautuminen uuteen urheilujohtoon. Kun katsoo SAF:n jälkeistä aikaa, OGS on ollut ainoa, jota on oikeasti tuettu siirtomarkkinoilla. Muut managerit ovat saaneet toisinaan hyvän kassan ja suunnilleen joka toisena kesänä vähän mitä sattuu. Osaaminen tietysti paranee potenssiin viisi, kun Woodward jää sivuun, mutta kyllä tuolla myös fyrkkaa tarvitaan.

Joka tapauksessa nuo kolme, eli Arnold, Murtough ja Rangnick antavat todellisen mahdollisuuden kehittää seuraa kohti absoluuttista huippua seuraavan kahden ja puolen vuoden aikana.

Mutta eiks tässä voi käydä niin, että Rangnick konsultoidessaan uuden valmentajan valinnassa kesällä suosittaa uudeksi valmentajaksi Rangnickia.:)
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Mutta eiks tässä voi käydä niin, että Rangnick konsultoidessaan uuden valmentajan valinnassa kesällä suosittaa uudeksi valmentajaksi Rangnickia.:)
No siis... Sanotaan näin, että tuo olisi ihan helvetin paljon parempi tilanne kuin se, että Woodward suosittelisi konsultin ominaisuudessa Glazereita palkkaamaan uudeksi toimitusjohtajaksi Woodwardin.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Näitten puheiden perusteella pitää varmaan avata viaplay-tilaus uudestaan liverpool-pelin tauolla suoritetun katkaisun jälkeen, mutta vasta sitten kun chelsea-peli on ensin kärsitty pois alta.

Itse kävin tänään palauttamassa kaikki jeesusteippirullat liikkeeseen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös