Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Managerien ja muun johdon toiminta NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana TweetyLeaf, 06.03.2014 klo 22.14.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Mielestäni Canucksin rebuild on ihan mallikkaasti raiteillaan vai mitä meinaat tuolla? Löytyy huipputaitavia nuoria pelaajia paljon joiden varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta, mutta ilmeisesti maalivahtiosasto on se kysymysmerkki?

  Chiarelliin en koskisi pitkällä tikullakaan, mutta ehkä tuo ei niin pahaa jälkeä saa aikaan takavasemmalla? Ehkä...
   
 2. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Joo, core on ihan hyvällä mallilla, kunhan mm. Boeser ja Horvat saadaan pidettyä Petterssonin ohella pitkään. Isoimmat ongelmat ovat puolustuksessa ja aivan järkyttävissä loukkaantumismäärissä. Markström on kelvollinen kassari, mutta Demkon tasonnoston tulisi tapahtua piakkoin, jotta Markya ei tarvitsisi peluuttaa koko ajan.
  Toinen ongelma on huonot sopimukset. Toki rebuild-vaiheessa tuo ei ole ongelmista suurin, kun ei ole paineita voittaa. Mutta tulevaa silmällä pitäen vastaavia ei pitäisi tehdä, enkä ole nykyisen seurajohdon osaamisesta niin vakuuttunut, että uskoisin heidän olevan täysin kartalla sen suhteen.

  Mutta eniten tässä toki on taustalla fanin ahdistuneisuus ja tuska siitä, että kaudesta toiseen aloitetaan hyvin, 20 ottelun jälkeen vedetään massiivinen tappiokierre ja vajotaan pohjalle, ja sitten viimeiset 15-20 peliä voitetaan ja pidetään huoli siitä, ettei draftilotossa tarvitse havitella kärkisijoja.

  Chiarelli tuskin muuttaisi mitään lyhyessä eikä pitkässä juoksussa. Ainakaan parempaan suuntaan. Mutta varmaan Benningille pitää saada joku kaveri tuonne, because of reasons.
   
 3. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Musta se ois kyllä tavallaan aika hauskaa jos samalla oven avauksella Canuksiin tulis Chiarelli ja Lucic. Ois ihan oikeus ja kohtuu että Chiarelli ei pääsis sitä Lucin sopparia pakoon. ;D
   
  Alamummo, Konsta Kepuli, Tjapalala ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 4. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Mä tykkäisin tästä paljon enemmän, jos kohteena olisi esim. Bruins tai Blackhawks. Lucic olisi ollut kova kiinnitys 2011, mutta nykyään lähinnä huono vitsi, jolle ei kehtaa edes nauraa.
   
 5. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, St. Louis Blues
  McPhee ansaitsee paljon krediittiä työstään Vegasissa, mutta onhan tuo jotenkin uskomatonta miten kahdessa vuodessa on puhtaalta pöydältä päästy syvälle cap-helvettiin. Nevada vieläpä tarjoaa melkoisen kilpailuedun verotuksen suhteen, mikä on viimeisimpänä näkynyt Karlssonin ja Stonen hieman markkinahintaa alhaisemmissa sopimuksissa.

  Eipä olisi vielä kuukausi sitten myöskään uskonut Flyersin tänä kesänä joutuvan luopumaan pelaajasta osin palkkakattosyistä, mutta toisin kävi. Toki ennakoitua alemmas jäänellä capilla oli varmaankin tässä vaikutuksensa, mutta kuitenkin.
   
  Fat Cat tykkää tästä.
 6. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Tuohon samaan tematiikkaan pitää kyllä nostaa myös Benningin luotsaama Vancouver. Joukkue on nyt ilmeisesti sen verran kovassa cap crunchissa, että ovat pakotettuja päästämään Huttonin vapaaksi agentiksi RFA-statuksesta huolimatta.

  Eriksson, Miller, Bärtschi, Beagle, Roussel, Spooner, Pearson, Sutter ja Schaller. Tuossa on yksi selkeä top-6-pelaaja, mutta koko sakki vie palkkakatosta ujot n. 32 miljoonaa.
   
 7. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ei tuossa ole kyse siitä etteikö capissä olisi tilaa tai mahdollisuuksia maksaa. Hutton voi valita välimiehelle menon ja kun peliaika viime kaudella oli 22 minuutin luokkaa niin palkka voi olla nelosellakkn alkava. Ja noin hyvä pakki Hutton ei ole.

  Mutta heikkoa on kyllä Benningin tekeminen jos Hutton päästetään vapaaksi eikä tehdä 4 millin sopimusta ja samalla edes mietitään Myersia jollain 7x7 sopimuksella.
   
 8. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Myersille huhuttu pahvi, Boeserille samanlainen, niin ei enää ole capissa tilaa Huttonille tuolla 4 miljoonalla.

  Ei Hutton tokikaan tuon arvoinen ole, mutta en tiedä onko yksikään listaamistani sopimuksensa arvoinen (muutama ehkä). Jokainen voi sitten itse Vancouverin hyökkäystä ja puolustusta vertaillessa miettiä, kumpaan osastoon hieman ekstraa kannattais laittaa (muutenkin kun huhutun Myersin muodossa), kun sitä kerta johonkin haluaa laittaa.
   
 9. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Ainakin mun laskupäällä tilaa on. Tällä hetkellä Capgeekin 22 pelaajalla tilaa on 17,8 miljoonaa. Heitetään Gaudette ja Sautner farmiin niin tilaa on noin 19,4 miljoonaa. Tähän sitten Myers 7, Boeser 7 ja Hutton 4 niin vielä reilu miljoona jäisi tilaakin.

  Lisäksi on huhuttu Spooner in ulosostoa josta tulisi kaksi miljoonaa lisää tilaa.
   
 10. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Eipä ole Oilersinkaan tilanne missään nimessä helppo. Tällä hetkellä seuralla on capissa tilaa vain 8,3 miljoonan taalan verran. Ken Hollandin tämän kesän teema onkin löytää vapaita agentteja halvalla. Euroopan suuntaan Oilers tuntuu vahvasti tähyilevän, mutta varmaan pari treidiäkin tullaan näkemään.
   
 11. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  En nyt sitten tiedä, että kuinka uskomatonta VGKn palkkakatto-ongelmat ovat näin jälkiviisastellen. Etukäteen arvioiden toki.

  Käytännössä helpoin tie ajautua kattoa vasten on menestyä. VGK on menestynyt. Monella avauskauden rosterissa olleella pelaajalla oli sopimus katkolla heti seuraavana kesänä. Tokihan menestys niihin vaikutti. Menestys vaikutti myös siihen, että Vegasilla oli mahdollisuus houkutella eliittipelaajia heti ensimmäisen kauden jälkeen. Oli tarjota muutakin kuin rahaa. Statsny, Pacioretty ja Stone tarttuivat.

  Tähän kun lisää että menestys tuli yllätyksenä ja VGKn oli alkuun ihan perusteltua ottaa paskoja sopimuksia sekä palkkalattiaan yltämiseksi että assettien haalimiseksi, niin ollaan nykytilanteessa.

  En silti näe VGKn tilannnetta huonona. Rosterin vasten kattoa ajavat sopimukset ovat pääsääntöisesti hyviä tai jopa erinomaisia.
   
  Steus ja aessi tykkäävät tästä.
 12. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Onko jotain ajatusta siitä millaisia nimiä Euroopasta ollaan hakemassa?
   
 13. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Tuolla Oilersin omassa ketjussa oli mainintaa, että esim. Gaetan Haas olisi Oilersin kiikarissa. Pirun nopea ja taitava 27-vuotias sveitsiläinen.
   
 14. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Mielenkiintoinen nimi kyllä. Voiko Haasin kanssa edes tehdä sopimusta enää tällä kaudella?
   
 15. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Joo, ja aiemmin signattiin Joakim Nygård SHL:stä.
   
 16. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Eihän se nyt ihan noin mene.

  Myersin hinta selviää tarkalleen vasta 1.7. Se voi siis olla tuo 7 miljoonaa tai se voi olla enemmän. Boeserin hinta taas selviää vielä myöhemmin. Benning varmasti haluaa pitää auki mahdollisuudet pitkään sopimukseen. Boeserin hinta todennäköisesti pitkällä sopimuksella on tuota 7 miljoonaa korkeampi.

  Hutton on siksi palkkatilanteen uhri, koska hänen osaltaan ratkaisu täytyy tehdä nyt - siis jo ennen kuin Myersin ja Boeserin hinta selviää. Jos taas Huttonille lätkäistään QO, rajoittaa se erityisesti neuvotteluita Boeserin kanssa. Ja päätökset ulosostoistakin täytyy tehdä nyt kesäkuussa.

  Kyllä Huttonin päästämisellä nimenomaan luodaan sitä liikkumavaraa, jota ei juurikaan nyt ole noiden lukuisten ylihintaisten sopimusten johdosta.
   
 17. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 18. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Ihmetyttää taas kerran tämä, että osa GMstä ei pysty pitämään toimistojaan vuototiiviinä tai eivät edellytä pelaajilta ja agenteilta asioiden salassapitoa silloinkaan, kun se on molempien osapuolten etu.

  Elikkästä case Maple Leafs. Kapasen ja Johnssonin allekirjoitusta vailla valmiit sopimukset ovat vuotaneet kymmenyksen tarkkuudella pihalle, vaikka Dubasilla on edelleen Marner vaille sopimusta ja Zaitsev kaupattavana. Zaitsevin (, Kadrin tai kenen hyvänsä muun isopalkkaisen pelaajan) kauppaaminen vaikeutui juuri melkoisesti, koska nyt ihan jokainen GM tietää, että se on osapuilleen Leafsin ainoa/ylivoimaisesti mieluisin vaihtoehto selvitä alle capin. Pystyvät myös laskemaan, millä summalla Dubas on ajatellut signata Marnerin.

  Mulla on tällaiset kortit, aiotko korottaa?

  Enkä mä nyt sitä meinaa, etteikö muualla pystyttäisi arvaamaan noiden sopimusten suuruusluokkia tai ylipäänsä toimistojen preferenssejä sen suhteen, ketä halutaan pitää ja kenestä ollaan ensimmäisenä luopumassa. Mutta ei tuo nyt varsinaisesti seuran neuvotteluasemaa paranna, että oma toiminta on julkista ja (kaikkien) muiden ei.
   
  Huppu, Fat Cat, DTremens ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 19. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Siinä ei kauaa mennyt, kun Fentonille tuli kengän kuva takamukseen. Kävi treidaamassa oleellisimmat pelaajat, muut tulevat siivoamaan jäljet.

  Michael Russo@RussoHockey
  BREAKING:
  @TheAthleticMIN has learned that Paul Fenton has been fired as #mnwild GM after just one season. EXCLUSIVE STORY>>>
   
 20. Bob Sacamano Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Potkut yhden kauden jälkeen ja silloinkin sai olla ihan liian pitkään, saavutus sekin.
   
 21. palle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild, HIFK
  Russon mukaan yksi osasyy potkuihin oli huono ilmapiiri niin hallinnollisella puolella kuin pukukopissa. Mielenkiintoista.

  Tietty ison osan syystä voitaneen vierittää vähintäänkin kyseenalaisten vaihtokauppojen niskoille, sekä miehen ensimmäisen varauksen, joka ei näytä hirveän hyvältä tällä hetkellä.

  Silti ihan helvetin outo peliveto tässä vaiheessa potkia kaveri vittuun, ennen kuin hän on kunnolla edes päässyt alkuun muokatessaan joukkuetta oman visionsa mukaiseksi.

  Herää kysymys myös siitä, kuinka paljon omistaja Leipold yrittää vedellä naruista taustalla? Oli päivän selvää, että joukkue kaipaa selkeätä uudelleenrakennusta ja sen suuntaisesta jopa uutisoitiin, kunnes sekä Leipold että uusi GM molemmat ryntäsivät vakuuttelemaan kausikorttilaisia siitä, että Wild ei ole menossa uudelleenrakennustilaan, vaan niin sanottuun välimallin "retooliin". Mitä pidin jo lähtökohtaisesti vitun tyhmänä, koska näyttöä liigatasolta tuollaisen onnistumisesta ei oikeastaan juuri ole. En usko, että kenelläkään oli vankkumatonta luottoa siihen, että kaksikko Leipold+Fenton pystyvät lennosta rakentamaan rungon siihen uskoon, että joukkue yhtäkkiä taistelisi kannusta.

  Joka tapauksessa uutinen tuli täysin puun takaa.

  edit:

  Russo myös pyöritteli hieman vaihtoehtoja tekstissään:

  Jos Wild haluaa mennä hieman kokeneempaa polkua, niin tarjolla olisi Ron Hextall, Peter Chiarelli (hyi vittu), Dean Lombardi sekä Garth Snow.

  Myös viimemetreillä Fentonin kanssa kisanneet Tom Fitzgerald, Bill Guerin, Bill Zito ja John Ferguson Jr. ovat edelleen tarjolla. Kenelläkään heistä ei ole aikaisempaa kokemusta NHL-joukkueen GM:n työstä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2019 klo 20.59
 22. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Tuo on kyllä ihan mielenkiintoista, että Wildilla oli kuitenkin ihan kohtalainen paletti muutamaksi vuodeksi. Nyt mentiin vähän tuommoisella välimallin housuun kusemisella. Enemmän logiikkaa nyt olisi ollut sitten painaa jotain kunno vahvistuksia sisään, kun tuolla rungolla olisi vielä muutama vaivainen vuosi voitu koittaa kannua tavoitella. Wildin oma propsect poolikin on niin karmean ohut ja sen kirkkain tähtikään ei välttämättä halua edes NHL:ssä pelata, niin ei tuossa oikein muuta järkevä vaihtoehtoa edes olisi ollut kuin täydellinen rebuildi, kun noilla palasilla olisi ollut vuosi sitten ihan hyvin arvoa tai sitten all in ja toivoa parasta muutaman kauden aikana, jonka jälkeen sitten räjäytetään pankki kun Parise hajoaa lopullisesti, Koivu eläköityy jne.

  Mut joo, tuo Wildin tilanne tulee kyllä olemaan yksi liigan vaikeimmista. On siellä tietty vielä Kings, ehkä vähän paskemmassa tilanteessa, mutta aikamoinen ihmemies saa olla, että tuohon touhuun jonkun järjen vielä saa.
   
 23. Dondon kellari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Patty Marleau
  Lainaus:
  Olisi kyllä huikeaa, mikäli Garth Snow saisi paikan toisen NHL-joukkueen GM:nä. Sen verran lokaa mies kuitenkin on saanut niskaansa Isles-vuosiensa aikana. Kuitenkin hän teki myös hyviä varauksia ja liikkeitä, ja tuntuu että tekemisen laatu parani hänen uransa loppua kohden. Veikkaisin kuiten Wildin päätyvän johonkin toiseen kandidaattiin.
   
 24. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Itse en kyllä nähnyt vuosi sitten Wildissa mitään semmoista minkä takia joukkuetta olisi pitänyt pyrkiä vahvistamaan (enkä näe nytkään). Ainut järkevä vaihtoehto (mielestäni) olisi ollut totaalinen pakan räjäytys ja täydellinen rebuild (mikä ei ole helppoa sekään koska Parisen ja Suterin arvoa syövät nuo järjettömät sopimukset). Paskoja treidejä ja joukkue vailla suuntaa, en ihmettele potkuja. Hextall voisi olla sopiva palanen Wildiin, haali Phillyyn läjäpäin lupaavia pelaajia, mutta kun olisi pikku hiljaa ollut aika korjata satoa niin tuli fudut, lähtisikö enää toista kertaa samaan rumbaan? Aina kun on vaara, että tuo sama toistuu uudestaan.

  Ei ole helppoa Wildilla...
   
 25. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän Ferguson Junior muistetaan Torontossa edelleen liiankin hyvin, vaikka jokainen olisi jo halunnut unohtaa. Miehen "saavutuksista" on jo yli 10 vuotta aikaa, mutta siltikin osa näkee hänestä painajaisia. Ferguson ei siis ole untuvikko GM:n paikalla, mutta toivottavasti ei tule valituksi Fentonin seuraajaksi jos nyt edes on harkinnassa.

  --

  Noin muutoin pitää todeta, että todella erikoinen juttu on Fentonin kenkiminen vain vuoden pestin jälkeen. Mies (ymmärtääkseni) toteutti omistusportaan suunnitelmaa joukkueen rungon räjäyttämisestä ja nyt vain vuotta myöhemmin siirretään sivuun. Mieleeni tulee, että tuossa on pakko olla jotain henkilötason ongelmaa. Vähän samansuuntaisesti hovitoimittaja Russokin juttelee. Joko Fentonilla ja omistaja-Leipoldilla on erimielisyyttä siitä miten tuota uudelleenrakennusta/muokkausta tulee toteuttaa tai siitä onko se ylipäätään oikea linja tällä organisaatiolle juuri nyt.

  Yhtä kaikki, Fenton tullaan muistamaan paitsi lyhyestä pestistään niin myös siitä, että treidasi pienen ajan sisään Wildin rungosta Niederreiterin, Coylen ja Granlundin.