Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Managerien ja muun johdon toiminta NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana TweetyLeaf, 06.03.2014 klo 22.14.

 1. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 2. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Oho, aikamoinen liike. Kuinkahan isossa roolissa ollut McPheen taustalla?
   
 3. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Ainakin Jason Gregorin mukaan oli jo kaksi viikkoa sitten tiedossa, ettei McCrimmon tule Edmontoniin.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Ei kai sinne kukaan järkevä mene, ennenkuin joku poistaa sen Lucic-ankkurin sopimuspuolelta. Ja joku vähemmän järkevä ei varmasti osaa sitä järkevästi poistaa. Chiarellin tihutyö vaikuttaa vielä sen 4 vuotta kryptoniitin lailla.
   
 5. astraljava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Jyp
  Lainaus:
  En pysty noita lokeroimaan ryöstöiksi, koska mitään muuta mahkuahan ei tiimillä edes ole. ELC on ELC, paitsi 25+ v. mut eihän noista kukaan siihen kastiin mene.
   
 6. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Joo, en kyllä muista, että männävuosien menestyjillä olis merkittävissä määrin ollut elc-pelaajia avainrooleissa.

  Tämä vuosi taitaa muutenkin olla @Henkka'n harrastamassa laskennassa aika poikkeuksellinen, koska rfa vuosien hinta on noussut. Eivät nämä rantaset, heiskaset sun muut olisi vielä kolme vuotta sitten saaneet likikään niitä lappuja, mitä nyt voi ounastella. Eli kun nyt keväällä '19 laskee, niin rosteri näyttää helposti kalliilta, kun parilla kovalla elc-jannulla saa helposti 10 miljoonaa ekstraa.

  Toki esim. Canesilla on jokunen nuori runkopelaaja kiinnitetty ns. vanhoilla rfa -säännöillä, eli onhan siellä muitakin hyviä sopimuksia kuin elct.

  Jos nyt noista kalliista sopimuksista vielä, niin Penshän oli aika keskinkertainen tässä hyvän tovin ja pääsi nostelemaan kannua uudelleen vasta, kun inflaatio oli syönyt Crosbyn ja Malkinin supertähtisopimukset kohtuullisimmiksi. Oikeastaan sama Capsilla. Hawks hautasi menestysmahdollisuudet Toewsin ja Kanen sopimuksiin, eikä Kingskään varsinaisesti liidä.

  Todella mielenkiintoista nähdä, kuinka Leafsin käy.
   
 7. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Onhan siinä iso eroa minkä tasoisen pelaajan saat ELC:n aikana, ei kovin moni pelaaja kuitenkaan ole heti valmis ja aivan huipputasolla. Hawks esim. nosteli kannua Kanen ja Toewsin ELC:n voimalla ja molemmat olivat MVP tasolla. Toki tämä nyt lähinnä vaan vaatii onnea draftista ja vielä rebuildin olevan sopivassa vaiheessa. Tällä kaudella esim. Tampalla olisi ollut aika iso etu, kun Point pelasi selkeästi paremmalla tasolla kuin mitä hänelle jouduttin maksamaan ELC:n myötä. Mielenkiintoista olisi kyllä lukea joku pidempi analyysi mitkä pelaajat ovat tarjonneet parasta vastinetta rahalle ELC:n myötä, jotenkin oma mutu on kyllä, ettei näitä Matthewseja, Barzaleita jne. niin montaa ole vaan se normaali reitti kestää vähän pidempään mallia Rantanen ja MacKinnon. McDavid ja kumppanit sitten ihan oma lukunsa.
   
 8. Le Dang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Penguinsilla ainakin oli 2017 Jake Guentzel tulokassopimuksella sekä 2016 ja 2017 Matt Murray. Toki Fleury istui ykkösveskarin palkalla penkillä, mutta silti ELC:n vuoksi Murrayn palkka oli pienempi kuin kakkosveskareilla yleensä. Lisäksi syvyyspelaajista mm. Rust ja Sheary pelasivat mestaruuskaudet ELC:llä, ja ovat sittemmin saaneet tuntuvat palkankorotukset. En sanoisi, että tähtipelaajien ELC:t olisivat ryöstöjä, kun ovat usein korkeita draft pickejä, mutta kyllä heillä ylivoimaisesti paras hintalaatusuhde on, ja täten uskallan väittää, että palkkakattoaikakaudella mestaruusikkuna on eniten auki silloin, kun näitä ELC-kavereita löytyy merkittävistä rooleista. Siitä syytä mielestäni esim. Torontolla ne parhaat mahdollisuudet kannuun olisivat olleet juuri tänä keväänä.
   
 9. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Olin kyllä pettynyt, että Dubas ei laittanut isommin paukkuja peliin deadlinellä. En tarkoita mitään keklumaista all-in, mutta olisi tuolta voinut enemmänkin uhrata (saivat hyvän runkopelaajan) kuin pelkästään tämän kauden ykkösen. Lähtökohtaisesti Toronton ykkösvaraukset lähivuosina, todennäköisesti, tulevat olemaan kierroksen häntäpäätä. Nyt tuli sitten lähtö lauluun ekalla ja paljon aikaa miettiä miten saa kaikki tähdet mahtumaan palkkakaton alle lähivuosina. Pelkäsikö Dubas niin paljon Tampaa, että ei uskonut joukkueensa mahdollisuuksiin ja ei halunnut sen takia panostaa?
   
 10. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Voisikohan tästä tehdä sen johtopäätöksen, että McCrimmonia pidettiin kulisseissa vahvimpana kandidaattina Oilersin GM:ksi. Nyt sitten Vegas sai pidettyä oman miehensä ja siirrettyä McPheen ylemmäs organisaatiossa. Ihan luonnollinen jatkumo ja McPheen GM-kausi jää kyllä historiaan erinomaisena kaikin puolin. Uskoisin, että alunperinkin suunnitelma oli, että McPhee hoitaa Vegasin alkutaipaleen ja siirtyy sitten eteenpäin.
   
 11. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Eiköhän kyse ollut yksinkertaisesti tarjonnan määrästä ja siitä että Dubas luopui 1. varauksestaan Muzzin-kaupassa. Sillon laskuista oli heti pois niin Duchene, Stone ja Hayes. Eikä Toronto hyökkäykseen juurikaan vahvistuksia edes hakenut. Nick Petan hankittiin vahvistamaan bottom six-porukkaa sekä olemaan tulevaisuudessa edullinen täytepelaaja. Pakkien perässä Toronto oli ja hankki yhden parhaista saatavilla olevista.
   
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Näinhän nyt tapahtuu myös Detroitissa. Holland jää sinne Yzermanin neuvonantajaksi. Vahvistavat vaan omaa ajatushautomoaan.

  https://www.youtube.com/watch?v=9tLkUf5LYeg

  Aika tyylikkäästi Holland poistumisensa hoiti. Todennut nyt useaan otteeseen, että oli hänen aikansa tehdä organisaatiolle palvelus ja siirtyä syrjään, koska tarjolle tuli parempi GM.
   
 13. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Juuri näin. Ihan tyylikkäästi hoidettu Detroitissakin tämä. Pitkään tosin ajattelin Hollandin lähtevän seuraavaksi rakentamaan Seattleen menestystarinaa, mutta ilmeisesti tästä ajatuksesta on luovuttu?
   
 14. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  En voi olla vertaamatta Ken Hollandin tilannetta Lou Lamorielloon Devisissa. Lamoriellokin hoiti omaan syrjään siirtymisensä ihan tyylikkäästi, vieläpä annettiin ymmärtää että kyse oli hänen omasta päätöksestään, mutta kun sopiva tilaisuus tuli Torontossa vastaan, hän vaihtoi aika äkkiä maisemaa.

  Lamoriello on vähän kuin syntynyt GM:ksi, enkä ylläty ollenkaan, jos Holland kuuluu tähän samaan joukkoon. Jos sopiva tilaisuus tulee vastaan, Hollandkin saatetaan nähdä vielä jonkin toisen joukkueen GM:nä.
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Näinhän sitä pitkään huhuttiin, mutta tuossa haastiksessa kertoi kyllä aika selvästi olevansa tyytyväinen tähän neuvonantajan asemaan. Ei ole enää se kuka tekee päätökset (koska se on Yzerman), mutta aikoo tehdä työnsä samalla tavalla kuin aiemminkin. Antaa mielipiteensä sille, kuka päättää.
   
 16. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus:
  Toisaalta joku voisi väittää, että Penguinsin "keskinkertaisuus" johtui enemmänkin siitä että siellä roikotettiin robscudereita, tannerglasseja, arronashameja ja craigadamseja, kuin tähtien caphitin suhteellisesta osuudesta. McDavidin diilinkin yhteydessä kun puhuttiin siitä että sen muka pitäisi antaa alennusta joukkueen takia, mutta eihän sillä miljoonan-parin säästöllä voiteta mitään jos sillä vain mahdollistetaan jokuvittu milanlucic.
   
 17. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  ^ Tjoo. Lopultahan tässä on kyse a) capin heikosta käytöstä ja b) kuinka tärkeää capin tehokas käyttö on suhteessa vaikkapa talenttiin. Tässä on aika monelta tankki-gmltä kuultu viime vuosina, ettei ilman eliittitalenttia voi voittaa ja eliittitalenttia saa vain draftista.

  Yli kymmenen miljoonan caphitillä on pelattu tämän kauden jälkeen nopeasti ynnäten 16 kautta, eikä voitettu yhtään pudotuspelisarjaa. Toews, Kane yhteensä 8 kautta, Kopitar kolme ja loput yhden kauden miehiä.

  Kovia pelimiehiähän nuo kaikki huippupalkatut ovat, "eliittitalenttia". Edit. Tilastollisesti olisi pitänyt voittaa 7 sarjaa, mutta otos on niin pieni, ettei kannata. Pitäisi tarkastella caphit-kuninkaita kausittain ja ovatko nämä voittaneet osansa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2019 klo 22.17
 18. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Lainaus:
  Sportsnet uutisoi että Oilers on 'all-in' Ken Hollandin perässä ja managerin paikka on hänen jos hän vain haluaa.

  Lainaus:
  https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/edmonton-oilers-next-gm-will-ken-holland-wants-job/
   
 19. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Vaikka Hollandin ansioluettelo ei huimaa päätä viime vuosien osalta, niin Edmontonissa varmasti toivotaan, että hän onnistuu tekemään siellä saman minkä Lamoriello teki Torontossa - eli nostaa öljyn säännölliseksi pudotuspelijoukkueeksi. Lamoriellon saavutukset olivat runkosarjasijoitusten ja draftin osalta edellisvuosilta yhtä heikot kuin nyt Hollandilla Detroitissa, mutta vuodet Torontossa ja Islandersissa ovat osoittaneet, että vanhassa ukossa on vielä ruutia jäljellä. Uskon että Holland on Lamoriellon tavoin sopivissa olosuhteissa vielä hyvä GM.

  Lamoriellon kohtaloksi koitui Devilsissa mielestäni David Conte ja huono draftaus (olkoonkin että Devils ei varannut ihan hirveän montaa kertaa TOP10:ssä). En tunne Detroitin tilannetta kovin hyvin, joten en osaa sanoa, oliko siellä sama tilanne.
   
 20. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins (Jokerit)
  Lainaus:
  Onhan näitä vastaavia pienemmänkin kaliiberin esimerkkejä vaikka muille jakaa. Rutherfordia pidettiin vanhana dinosauruksena, josta ei enää ole mihinkään kun tämä saapui Penguinsiin mutta siitä huolimatta hän onnistui tekemään varsin hyviä liikkeitä etenkin tuoreeltaan työnsä alkuvaiheissa. Sittemmin on virheitäkin tullut sekaan, mutta edelleen ajanjakson näkee hyvin onnistuneena.
   
 21. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Joo, muistan ajatelleeni itsekin tuolla tavalla Rutherfordin kohdalla ja ihmetelleeni, miksi Carolinassa vähemmän vakuuttavaa jälkeä edellisvuosina tehnyt GM palkattiin Pittsburghiin. No, ei ole ensimmäinen kerta, kun olen ollut näissä asioissa väärässä.
   
 22. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Siellä on Rutherfordin rakentama puolustus (Slavin, Pesce, Faulk) edennyt nyt konferenssifinaaleihin, joten JR:n suunnitelma Carolinassa on nyt vasta toteutumaisillaan ja muu maailma saa jälkijunassa ihailla hänen kauaskantoista näkemystään.

  Jos nyt Holland tosiaan tuosta tarttuu Oilersin tarjoukseen niin eipä kukaan näistä kolmesta pitkäaikaisesta managerista (Lamouriello, Rutherford, Holland) kauaa viihtynyt syrjässä toiminnan keskipisteestä eli GM:n paikalta. Kaikki noista taisivat jutella ajan olevan oikea tuolle siirrolle silloin kun se tapahtui (ainakin Rutherford ja nyt Holland taisi samanlaisia jutella myös), mutta kyllä nämä muutaman kuukauden sisään noiden jälkeen tapahtuneet siirrot osoittavat että ei nyt ihan kyseisten herrojen täysin oma päätös ole ollut siirtyä syrjään GM:n paikalta ja veri vetää siihen pestiin edelleen. Jos (ja kun) Holland nyt siis myös seuraa noiden kahden jalanjälkiä niin näin. Kukaan ei olisi silloin edes kolmea kuukautta ollut poissa GM:n paikalta.
   
 23. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  ^ Voi olla, ettei ole Hollandin oma päätös, mutta voi olla, että tajusi itsekin aikansa Detroitissa tulleen täyteen ja järjesti itselleen mieleisensä seuraajan.

  Kyllähän tuo on tuttu tilanne ihan tavan työelämässäkin, että kun pari vaihetta käy tietyssä paikassa läpi ja sitten pitäisi taas aloittaa alusta, niin mieluummin tekee sen jossain muualla.
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Vaikka Holland varmasti olisi hyvä ratkaisu tuomaan jämäkkyyttä organisaatioon ja muovaamaan rakenteet uusiksi ihan draftista alkaen niin hieman kyllä huvittaa tämmöinen, että ensiksi haastatellaan puoli vuotta potentiaalisia kavereita ja sitten takavasemmalta otetaan uusi "Chiarelli" tilalle vanhoilla meriiteillä. Toki Hollandin tekemiseen itsellä on ainakin isompi luotto, mutta näin periaatteena tämä on vähän sama asia kuin Gretzkyn valinta olisi.
   
 25. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Joo sama hymyilytti täällä. Ensin kartoitetaan huolella ja pitkään potentiaalisia nimiä. Sitten haastatellaan. Haastatellaan uudestaan ja taas haastatellaan. Samalla pudotetaan nimiä pois.

  Kaiken tämän jälkeen yksi vahvoista kandidaateista putoaa pois kun tämä saa ylennyksen nykyisessä seurassaan (McCrimmon Vegasin GM:ksi). Ja tämän jälkeen mediaan vuotaa pari nimeä, joista tuleva GM valitaan. Joukossa ei ole viimeksi ko. pestiä hoitaneen Gretzkyn nimeä.

  Ja sitten ilmoitetaan, että kaiken tämän jälkeen GM:n pesti on sinun, Ken Holland, jos vain tahdot.
   
  Merovingi ja Henkka tykkäävät tästä.