Makasiinit liekeissä

  • 29 004
  • 274

scholl

Jäsen
Individual kirjoitti:
Kerros yksikin syy minkä takia siellä vierailleiden pitäisi hävetä.

Koska tukevat paskan suojelua. Edellinen sukupolvi tuhosi ja purki Helsingistä erittäin paljon hienoja jugendtaloja etc., joiden tilalle tehtiin rumia 60- ja 70-lukujen taloja. Nyt ollaan menty puolestaan toiseen äärilaitaan ja suojellaan jokainen kämäinen lato, koska uutta ei muka saa rakentaa. Ja sitten joku vielä menee sellaiseen läävään ja maksaa sinne sisäänpääsymaksua. Jos kukaan ei olisi mennyt mihinkään ruohonpolttotilaisuuteen niin eiköhän purkutuomiokin olisi tullut kitkattomammin.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lapanen kirjoitti:
Nythän tapahtui lähinnä lähihistorian näyttävin ja tärkein kulttuuripoliittinen ja kaupunkikulttuurinen statement. Täältä iso käsi. Etelämakasiini lähti tyylikkäästi saappaat jalassa, ei korkeakulttuuria hännystelevien nilkkien palkkaamien purkutraktoreiden hajottamana.

Tässä on aika pitkälti omakin mielipiteeni. Mikäli tulipalon takana oli joku makasiineilla paljon aikaa viettänyt vaihtoehtoihminen eikä satunnainen pyromaani, tämä oli varsin komea teko. Jos valtio haluaa purkaa jonkun tietyille ihmisille tärkeän paikan, kuulostaa varsin suomalaiskansalliselta, että se mieluummin poltetaan itse kuin annetaan valtiovallan koneiston hajotettavaksi. Tosin en näe suomalaiskansallisissa perinteissä kamalasti ihannoitavaa, mutta tuo oli kyllä miehen teko.

Mielipiteeni on siis täysin siltä pohjalta muodostettu, että teko oli suunniteltu ja mielenosoituksellinen. Jos se ei tätä ollut, sitten loppuvat positiiviset ajatuksetkin.
 

JoeyKocur#26

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Hki Punx
scholl kirjoitti:
Koska tukevat paskan suojelua.
Tuolla paskassa on kuitenkin järjestetty tuhansia ihmisiä ilahduttaneita tapahtumia viimeisen kymmenenkin vuoden aikana. Helvetisti rokki-keikkoja, kirpputoreja ja vaikka mitä. Varsinkaan jos et siellä ole koskaan edes käynyt, niin olisin sinuna ihan hiljaa. Jos se on esteettisesti ollut niin ruma, niin eihän sitä olisi tarvinnut katsoa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
scholl kirjoitti:
Koska tukevat paskan suojelua. Edellinen sukupolvi tuhosi ja purki Helsingistä erittäin paljon hienoja jugendtaloja etc., joiden tilalle tehtiin rumia 60- ja 70-lukujen taloja. Nyt ollaan menty puolestaan toiseen äärilaitaan ja suojellaan jokainen kämäinen lato, koska uutta ei muka saa rakentaa.
Eiköhän myös yksi syy suojelemiseksi ollut se, että paikka tarjosi tilat Helsingin ydinkeskustassa kaikenlaiselle kulttuurille, jotka eivät kaikki olleet tätä yleisesti hyväksyttyä korkeakulttuuria. Vai arvioitko tätä hommaa nyt puhtaasti arkkitehtuurin kannalta? Rumiahan ne makasiinit olivat kuin perkele, en sitä kiistä itsekään.
scholl kirjoitti:
Ja sitten joku vielä menee sellaiseen läävään ja maksaa sinne sisäänpääsymaksua. Jos kukaan ei olisi mennyt mihinkään ruohonpolttotilaisuuteen niin eiköhän purkutuomiokin olisi tullut kitkattomammin.
Ruohonpolttotilaisuuksiin? Sisäänpääsymaksua? Ensinnäkin, ellet tiennyt (varmasti tiesit) tapahtumajärjestäminen maksaa, artistit maksaa, tekniikka maksaa ja ko. tiloissa monet eri tahot järjestivät tapahtumia ja ihmiset näihin tapahtumiin osallistuakseen joutuivat pulittamaan yleensä myös sisäänpääsymaksua, Ei varmaankaan ole tuota yhtälöä vaikeata käsittää? Mitäpä jos siellä kaikkien näiden vuosien aikana yksinkertaisesti vain järjestettiin ihmisiä kiinnostavia tapahtumia. Tietenkin mikä toiselle on läävä, on toiselle vireä ja mainio kulttuuritila. Kaikki kulttuuri kun ei tapahdu oopperalavoilla ja konserttisaleissa tai näyttäydy gallerioissa. Ja mitä noihin ruohonpolttojuhliin tulee, niin niputatko nyt tosissaan koko makasiinien tarjonnan yhteen luonnehdintaan: "ruohonpolttojuhlat"? Sulla on pointti tuolla taustalla kyllä, mutta se on sääli kun se peittyy, niin kuin aika monella täällä, tuollaisten idioottimaisten oletusten ja ennakkoluulojen taakse. Tuossa yllä joku totesi, Helsinki on samanlainen junttila kuin joku Hamina tai Kotka, jossa itse asun. Itse en kuitenkaan jaksa uskoa siihen...vielä. Mun mielestä isossa kaupungissa tulisi olla tilaa kaikenlaiselle kulttuurille ilman pelkoa siitä, että isompi jyrää pienemmän tieltään.
 
Viimeksi muokattu:

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
girlzilla kirjoitti:
Menee hiukan off-topiciksi, mutta sinulla on varmasti hyvät perustelut sille miksi musiikkitalo on turha?

Arvostan itsekin vanhaa ja kaunista ja se pitää säilyttää. Vanhan ja ruman saa purkaa pois. Oisivat odottaneet maanantaihin.

Niin, vaikka tuhopoltto on aika iso rikos ja ei ihan pikkujuttu Helsingin keskustassa, jossa itsekin tuli sitä kamalan hajuista ilmaa haisteltua ja ihmeteltyä (haisi muuten melko tehokkaasti Semifinalissakin sisällä asti), niin sinänsä kyllä ymmärrän miksi tällaista tehdään ja miksi niin paljon tunteita Makasiinien purkaminen on herättänyt. Perseestähän se on, että yksi Helsingin tärkeimpiä ja perinteisimpiä nuoriso- ja alakulttuuripaikkoja puretaan ja tilalle rakennetaan joku vitun musiikkitalo, joka ei ketään palvele, tai ainakaan todellakaan samaa porukkaa, joka Makasiineilla viihtyi. Ei sinänsä mitään musiikkitaloa vastaan, mutta onhan tuo nyt aika selvä viesti ollut Makasiineilla viihtyneelle väelle heidän arvojen ja mielenkiinnon kohteiden nauttimasta arvostuksesta.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
scholl kirjoitti:
Koska tukevat paskan suojelua. Edellinen sukupolvi tuhosi ja purki Helsingistä erittäin paljon hienoja jugendtaloja etc., joiden tilalle tehtiin rumia 60- ja 70-lukujen taloja. Nyt ollaan menty puolestaan toiseen äärilaitaan ja suojellaan jokainen kämäinen lato, koska uutta ei muka saa rakentaa. Ja sitten joku vielä menee sellaiseen läävään ja maksaa sinne sisäänpääsymaksua. Jos kukaan ei olisi mennyt mihinkään ruohonpolttotilaisuuteen niin eiköhän purkutuomiokin olisi tullut kitkattomammin.
'


"kaikkea se sakemanni keksii" ....sano mettämies kun liito-oravan näki...


No niin, nythän meillä tässä onkin se puolueeton ja faktoihin väitteensä perustava kirjoittaja:) Schollhan on ilmeisesti itse ollut paikalla todistamassa sytkärin liekin lähestymistä jointtia kohti, koska noin varmasti voi asian kertoa. Tosimieshän ei sätkäpaperiin käärittyä polta vaan kunnon sikaria. Sekin sytytetään kullatulla zipolla, jossa palaa pirtuliekki, justiinsa niin. Siinä teille köyhät.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Sinällään kyllä ymmärrän tuon Musiikkitalon tarpeen jotenkin. Suomi on klassisen musiikin suurmaita maailmassa, josta joka vuosi lähtee ulkomaitten konsertti ja oopperalavoille huippuammattilaisia ja joista osasta tulee juhlittuja tähtiä alallaan ja siltikään pääkaupungista ei löydy kansainväliset mitat täyttävää konserttisalia, jossa akustiikka on sillä tasolla, kuin sen pitää tuollaisessa musiikissa olla, eikä vähän sinnepäin, kuten Finlandia-talossa, jota ei silloin aikoinaan "viitsitty" suunnitella ja rakentaa oikein. Se, että ketä tämä Musiikkitalo sitten palvelee, niin totta kai ainakin kahta suomalaista huippuorkesteria (RSO, Helsingin kaupunginorkesteri), mutta muistini mukaan ainakin Sibiksen rehtori taisi todeta, että heidän koululleen tulevasta Musiikkitalosta ei olisi paljoakaan hyötyä. He kaipaisivat pikemminkin useampia kamarimusiikkisaleja. Tokihan sitten myös monet kevyen musiikin konsertit voitaisiin siirtää Musiikkitalolle (tai ainakin tällainen käsitys mulla on). Kaikki Helmut Lotit, jatsit sun muut.

Tuleeko tuosta sitten mitään "kaikkien musiikin ystävien monipuolista toimintakeskusta ja kohtauspaikkaa" jää nähtäväksi. Itse epäilen, että tuolla tulisi soimaan tekno, punk tai metalli, tietyin varauksin rockikaan. Kyllä se varmasti alkaa vituttamaan kun taidemuodoille, joilla on tietty elitistinen leima yllään (ja ei syyttä) ja joita tuetaan jo ennestään valtion taholta, rakennetaan koko ajan yhä hulppeampia toimitiloja (Oopperatalo, Kiasma, Musiikkitalo) ja samalla vasta- ja alakulttuuri saa häipyä alta, pois keskustaa pilaamasta.

Mitä minä kaipaisin pääkaupunkiseudulle, olisi noin 2000-3000... henkeä vetävä keikkapaikka tai klubi, ettei tarvitsi olla Kulttuuritalon tai Jäähallin varassa noiden keskisuurten bändien tai isojen dj-vieraitten kohdalla. Toki viimeksi mainitun kohdalla Kaapeli on yksi vaihtoehto, mutta se vaatii taas järjestäjältä niin hirvittävän määrän lisää säätöä, että helpommalla pääsisi, jos jossain olisi kiinteänä se tekniikka, jonka jonnekin Kaapelille joutuu virittämään saadakseen sen kolkon hallin soundaamaan ja näyttämään edes joltakin.
Tavastia 3-4 isompana vaikka, niin olisi todella jees.

Ja myös, että jostain osotettaisiin kohtuullisen kokoiset tilat, missä eri "ruohonjuuritason" kulttuuri ja taideryhmät ja yhdistykset voisivat toimia ja jota ei sitten jätettäisi lahoamaan pystyyn. Kuin myös nuorille jotain sellaista, kuten Helsingissä hiihtoloman aikoihin, jolloin tilasta x muodostettiin skeittipuiston ja ties mitä kaikkea sisältänyt "puuhamaa" viikon ajaksi. En muista asiaa tämän tarkemmin, sori, mutta kaikkea siellä sen viikon ajan pääsi harrastamaan musiikista ja skeittauksesta lähtien.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
Speedye kirjoitti:
Lainaus YLE:n silminnäkijäpalstalta. Eli ilmeisesti tekijöitä on ollut useampia, tai jos ei tekijöitä niin ainakin henkilöitä jotka tietävät palosta jotain. JOS, ja Huom. JOS tämä liittyy jotenkin vappuun niin huhheijjaa. Kovat sanktiot käyttöön vaan.
Sanktiot ovat varmasti kovat, jos tekijä saadaan kiinni. Tv-Uutisissa sanottiin, että maksimirangaistus tällaisesta teosta on 10 vuotta vankeutta. Ihan turha vähätellä, että ne rakennukset olisi kuitenkin purettu. Keskellä Helsinkiä tuollainen tulipalo aiheuttaa suuren vaaran.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Salama44 kirjoitti:
Sanktiot ovat varmasti kovat, jos tekijä saadaan kiinni. Tv-Uutisissa sanottiin, että maksimirangaistus tällaisesta teosta on 10 vuotta vankeutta. Ihan turha vähätellä, että ne rakennukset olisi kuitenkin purettu. Keskellä Helsinkiä tuollainen tulipalo aiheuttaa suuren vaaran.

Olen kanssasi samaa mieltä. Todellinen suuronnettomuus oli erittäin lähellä. Tuli olisi voinut levitä sekä Kiasmaan, että myös Sanomataloon. Tällöin olisi voinut tulla jopa kuolonuhrejakin.
Jos tai kun tekijä / tekijät saadaan kiinni niin häkkiin vaan 10 vuodeksi. Vaikka olisi ensikertalainen niin ei mitään armahduksia puolivälissä tuomiota. Vapaaksi vasta 2016. Tuleepahan mietittyä mitä tuli tehtyä...
 

Pelimise

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Saipa
Kaikki makasiineilla järjestetyt tapahtumat eivät ole olleet kovin undergroundia. Siellä on mm. ollut lätkän kisakatsomoa ja muuta populäärikulttuuria.

Purkamiseen on turha vedota, koska tämä vain hidastaa purkua. Purkaminen on muutenkin omistajan asia, eikä ohikulkijoiden ja heidän bensakanistereiden.

Toinen puoli asiassa on, että valitettavan usein kiistanalaiset suojelukohteet kokevat kohtalonsa ennen lopullista päätöstä. Makasiinien tapauksessakin tuli taisi alkaa juuri sieltä säilytettäväksi tarkoitetusta päädystä..

Perjantai-iltana paikalle eksyi paljon ihmisiä ja meitähän riittää moneen junaan. Yksi huuteli poliiseille ehdotuksiaan ja oli pettynyt, kun jäi ilman kaipaamaansa anaaliseksiä. Toinen oli ottanut mukaansa evästä ja kaipasi vaikeuksia:

http://img268.imageshack.us/img268/6308/grill9of.jpg
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
FourForty kirjoitti:
Mielipiteeni on siis täysin siltä pohjalta muodostettu, että teko oli suunniteltu ja mielenosoituksellinen. Jos se ei tätä ollut, sitten loppuvat positiiviset ajatuksetkin.

Eli oikein tai väärin tuhopoltettu?
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Makasiinien lähellä oli puliukko, joka kertoili toistuvasti makasiinia katsomaan tulleille: "Mä sytytin ton koko paskan vittu".

Ihmiset jäi sormi suussa miettimään, pitäisikö kaverista kertoa poliisille.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni kyseessä oli gryndereiden ja vanhan rahan salaliitto joka naamioitiin hupparilla höppärikansan tekosiksi. Aikuisten oikeasti tavoitteena oli mitätöidä kiusalliseksi koettu ja taakaksi muodostunut suojelupäätös, joka ehkäisi näyttävien mutta modernien tornien rakentamista alueelle. Nyt, kun paikka kärähti ja siitä voidaan vielä syyttää prekariaattiprolea saatiin kaksi paskakärpästä yhdellä huitaisulla. Alta vuoden kopautetaan pöytään päätös ylväiden terästornien rakentamisesta makuusiinien paikalle.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ootte te höppäniä, kun vielä uskotte, että joku tästä joutuisi tilille. Ihan sama kun vihannestalonkin kohdalla, ei tilaustyöstä jäädä kiinni, vaikka silminnäkijät näkis mitä.

On aika optimistista ajatella, että jotkut oraanpureksijat onnistuis moisesta teosta liukenemaan kiinnijäämättä, mutta tämän päivän uutisoinnin valossa asia jo alkaa selkenemään. Virkavallalle halutaan lisää resursseja puheenjohtajakauden varjolla, ajatelkaapa, organisoitua huliganismia, ellei jopa terrorismiä, mikä olisi parempi peruste vääntää valtiovallan hanasta lisää resurssia. Voihan se olla tahojen yhdessä sopimaakin, että näyttäis lisäbudjetointi perustellulta.

Vihannestalon poltti bandidokset kaupungin johdon tilauksesta ja vaikka silminnäkijälausuntoo oli pilvin pimein saatiinko ketään kiinni? Sillon syynä oli Liebkindin myyntisopparin ehto, että vihannestalon pitää säilyä bändien treenipaikkana, tämä kirjattiin ihan sopimukseen, liian kallis tontti honteloille hipeille ja diili poltosta, niin se käy.

Ketkähän lie on palkattu tähän jobiin, sitä tuskin koskaan julkisuuteen putkahtaa, mutta vain sinisilmäinen suomalaisjöllikkä uskoo, että joukko tiukassa valvonnassa olevia idealisteja kykenis luikahtamaan ja kiinnijäämättä polttamaan tönön helsingin keskustassa.

Koko operaatio vappumellakoineen haiskahtaa vahvasti jo pitkään suunnitellulta operaatiolta, vappuna tais jäädä jotakin kesken, ja tili ei tule, jos työtä ei tehdä.

Muistakaa, että väkivaltakoneisto järjestää itselleen optimaaliset toimintaedellytykset, mikä on ihan ymmärrettävääkin, laki tai laittomuus on tässä yhteydessä yksi lysti, tärkeemmät asiat on pelissä.

Valistunut veikkaus: kukaan ei tästä palosta joudu vastuuseen, jotakuta onnetonta saatetaan syyttää, mutta näyttö ei riitä kuitenkaan, tai sitten toimintatavat on muuttuneet aiemmasta.

Edit.tähän vielä sen verran, että tuosta vihannestalosta mulle on näin kerrottu usealta eri paikallaolleelta taholta, eli enhän minä asiasta enempiä tiedä, mutta joihinkin asioihin törmänneenä en tuota osaa juurikaan epäillä, näin näitä asioita hoidellaan kun on tarvis.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mikä on tämän väitetyn tilaustyön motiivi? Rikokseen tarvitaan mahdollisuus ja...
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Loppupeleissähän mitään rikosta ei ole edes tapahtunut, asioita vaan on järjestelty kohti haluttua päämäärää.

Kehtaan olla tätä mieltä, koska en nää oikeen muuta vaikuttajajoukkoa, jolle asiasta olisi muuta kun haittaa.

Onhan tietysti mahdollista, että joku onneton pyromaani olisi onnistunut paremmin kuin mitkään oletusarvot, mutta se on suurinpiirtein sama kuin todennäköisyys, että italia voittais maailmanmestaruuden.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hmm...

Saa nähdä jääkö tekijä(t) kiinni ollenkaan. Kyllä aika monesti suomessa poliisit on saanut syyllisiä kiinni, mutta tuollainen tapaus ei välttämättä ole kaikkein helpointa selvittää. Paikalle kun tuskin on jäänyt mitään sormenjälkiä tms. Jossain tosin taidettiin mainita että poliisilla olisi jotain valvontakameran kuvaa.

Jos tuo tekijä jää kiinni niin taitaa hänelle tulla vankeustuomion lisäksi niin suuret laskut ettei taida koskaan niistä selvitä. Tuskin hän koko summaa joutuu (tai pystyy) maksamaan, eli myös muut tahot jäävät reilusti tappiolle. Jos taas tuo tekijä ei jää kiinni, niin voi olla että ei siltikään ole helppoa elämä jatkossa tuon ajatuksen kanssa jos tulevaisuudessa vaikka vähän "järkiintyisi".

Nyt varmaankin pääsisi helposti julkisuuteen jos menisi "tunnustamaan", vai onkohan kukaan nyt niin julkisuudenhullu.
 

puna-hundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Mike Keenanin jengit
Pete2004 kirjoitti:
Nyt varmaankin pääsisi helposti julkisuuteen jos menisi "tunnustamaan", vai onkohan kukaan nyt niin julkisuudenhullu.
Venttaa vaan. Kyllä se Matti sieltä jostain kohta putkahtaa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
JypFabu kirjoitti:
Loppupeleissähän mitään rikosta ei ole edes tapahtunut, asioita vaan on järjestelty kohti haluttua päämäärää.

Kehtaan olla tätä mieltä, koska en nää oikeen muuta vaikuttajajoukkoa, jolle asiasta olisi muuta kun haittaa.

Kehtaatko yhtään miettiä, miksi ihmeessä virkavalta ei reagoisi tuon kokoluokan tuhopolttoihin Helsingin keskustassa, kohdistuivat ne miten purettaviin rakennuksiin tahansa? Kannattaako tyhmille ihmisille antaa signaali, että polttakaa vaan, me tulemme paikalle katsomaan, mutta mitään muuta asiasta ei seuraa? On muitakin tyhmiä kuin vappuna kokkoa polttaneet.

Se, mikä moneen kertaan on sanottu tässä -tai ainakin vapun tapahtumien ketjussa- on nuorten suhtautuminen tällaiseen. Jos tämä saadaan yleisemmin hyväksytyksi kansankynttilöiden parissa, löytyy aktivismin ulkopuoleltakin aina ihmisiä, jotka haluavat tuhopolttaa. Jo siinä on mielestäni syytä, miksi tätä ei voi olankohautuksella ohittaa.
 
Suosikkijoukkue
D-Kiekko, Teräs-Kiekko, Eka-Kiekko
Yläpesä kirjoitti:
Mielestäni kyseessä oli gryndereiden ja vanhan rahan salaliitto....i tavoitteena oli mitätöidä kiusalliseksi koettu ja taakaksi muodostunut suojelupäätös, joka ehkäisi näyttävien mutta modernien tornien rakentamista alueelle. .

Kyllähän tästä tulee kieltämättä mieleen Oulun ns. rantakortteleiden kohtalo 80-luvun alussa...:-O
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Makasiinithan oli siis määrä purkaa suurimmilta osin ja päätös on jo tehty, että tontille rakennetaan hienon hieno musiikkitalo: http://www2.siba.fi/musiikkitalo/

Palo aiheutti lisäkustannuksia purkutoimenpiteille, joten näiltä osin voidaan unohtaa kaikki salaliitot "suojellun kohteen tuhoamisesta tornitalojen tieltä" tai "grynderin pikapurkutoimenpiteestä".
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Yläpesä kirjoitti:
Mielestäni kyseessä oli gryndereiden ja vanhan rahan salaliitto joka naamioitiin hupparilla höppärikansan tekosiksi. Aikuisten oikeasti tavoitteena oli mitätöidä kiusalliseksi koettu ja taakaksi muodostunut suojelupäätös, joka ehkäisi näyttävien mutta modernien tornien rakentamista alueelle. Nyt, kun paikka kärähti ja siitä voidaan vielä syyttää prekariaattiprolea saatiin kaksi paskakärpästä yhdellä huitaisulla. Alta vuoden kopautetaan pöytään päätös ylväiden terästornien rakentamisesta makuusiinien paikalle.

Odottelinkin jo näitä salaliittoteorioita. Unohtakaa ne.

Vasemmistonuoret ne siellä kokevat onnistumisentunteita, kun saavat "nöyryytettyä valtiovaltaa ja poliisia", kun pystyvät järjestämään ihan mellakan ja tuhopoltonkin siten, ettei poliisi-sedät ja -tädit saa siitä vihiä.

Ohimenevä ilmiö, joka nyt näyttää olevan trendinä Suomessa. Maailmallahan tuota pelleilyä on harjoitettu lainaamaani kirjoitusta mukaillen "aikuisten oikeasti" ja toimilla on jotain saatu aikaankin. Ei toimi Suomessa.

Suomessa on niin hyvin asiat, että täällä ei ihmisiä saa barrikadeille ihan helposti. Myöhäispuberteetit vasemmistonuoret jäävät siis angstinsa kanssa yksin ja joutuvat tästä lähin polttelemaan historiallisten rakennusten sijaan pilveä leirinuotiolla tai sitten siirtymään ulkomaille toimimaan tuota kauheaa globalisaatiokoneistoa vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Rodion kirjoitti:
Makasiinithan oli siis määrä purkaa suurimmilta osin ja päätös on jo tehty, että tontille rakennetaan hienon hieno musiikkitalo: http://www2.siba.fi/musiikkitalo/

Palo aiheutti lisäkustannuksia purkutoimenpiteille, joten näiltä osin voidaan unohtaa kaikki salaliitot "suojellun kohteen tuhoamisesta tornitalojen tieltä" tai "grynderin pikapurkutoimenpiteestä".[/QUOTE

Olen samaa mieltä, nimittäin että salaliittoteoriat kannattaa unohtaa, tekijäksi paljastuu lopulta vanha mummo joka on mieltynyt paloautoihin ja raavaitten miesten toimintaan palopaikalla. Ei siinä sen kummempaa tule olemaan.

veini
 

Rumble

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nythän minä sen hokasin, kun lueskelin lehteä. Makasiinien poltto oli tilaustyötä, ja tilaajana tietysti Helsingin Sanomat!

Hesari ei ilmestynyt vappupäivänä, joten anarkistihulinointi meni vähän kuin ohi suun. Jotain piti saada tilalle, joten mikäpä sopisi paremmin kuin Makasiinien tuhopoltto?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös