Mainos

Major League Baseball

  • 345 224
  • 2 330

Histo

Jäsen
Täydellisen pelin vuonna 2010 syöttänyt entinen Blue Jays- ja Phillies-syöttäjä Roy Halladay on menehtynyt lento-onnettomuudessa Floridassa. Hänen viime kuussa hankkimansa kahden hengen pienoiskone putosi Meksikonlahteen 16 km St. Petersburgista. Ainoana kyydissä ollut Halladay oli 40-vuotias.
 
Viimeksi muokattu:

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
No johan nyt taas sattui. Kepeät mullat.

(Näin Halladayn syöttävän kerran complete gamen Torontossa. Oli kohtuullisen dominoiva kaveri parhaimmillaan.)
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Noniin kausi on ohi ja alkaa joukkeenrakennushommat toimistoilla taas. Kansas Cityssä on melkoinen mullistus edessä kun joukkueen runkopelaajat nostavat kytkintä. Toivon jopa, että nostavat koska en halua nähdä enempää ylihintaisia Scott Bortas sopimuksia rajallisten taloudellisten resurssien joukkueessa. Ian Kennedyssä on ihan tarpeeksi seuraaviksi kolmeksi vuodeksi. Veikkaan että aika vahda rebuild -vaihde menee nyt silmään sillä hyviä prospektejakaan ei kovin paljoa organisaatiolla ole. Toki qualifying offerit kolmikolle Hosmer, Moustakas, Cain on tehty joten jotain herroista saadaan myös takaispäin varausvuorojen muodossa.

Kuka lyö kovimmat sopimukset pöytään? Kuka iskee kätensä paskaan? Näitä saa taas jännittää kun sopimuksi pikkuhiljaa alkaa putoilla alkutalven aikana.

Kunniamaininta KC:ssä uransa aloittaneelle Carlos Beltranille, joka tänään ilmoitti lopettavansa pelaajauransa. Hieno pelaaja, hieno ura ja hieno kruunu uralle mestaruuden myötä. Hyviä eläkepäiviä!
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Yankees! Red Sox! Dodgers! Siinä todella "asian tuntevat" arvaukseni edellä esitettyihin kysymyksiin. Tosin Hosmerin kohdalla ei mielestäni ole pelkoa mistään kovin pahasta kakkamyrskystä. Moustakas ja Cain ovatkin sitten jo huomattavasti epäilyttävämpiä tapauksia. (Royals officials are making it clear that Hosmer is their top offseason priority... The Yankees will be in need of a first baseman, and if the Yankees want Hosmer, the Royals are not going to win a bidding war.)

Royals on ollut viime vuosien ehdoton valopilkku. Tuo 2015 mestariporukka tuli paikan päällä nähtyäkin pariin otteeseen. Stadion oli melko lailla täynnä ja kaupungissa kova buumi päällä. Taitaa olla luvassa taas kunnon alamäki ja paluu "normaaliin".

Alcides Escobar saa varmaan suht älyttömät jatkot.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Giancarlo ökykaupassa Yankeesiin:
Rikkaat rikastuvat – Yankeesille uusi supertähti | Urheilujuttu

Marlinsin koko touhusta ei oikein tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Toivottavasti muuttavat pian vaikka johonkin Montrealiin.

Uusi omistajaporukkahan sielä koittaa nimenomaan saada hommaa taas raiteilleen ja Stantonin jättipalkka on vaan esteenä koska mitään mahdollisuuksia menestyä ei tule olemaan ennen kuin Stantonin parhaat vuodet ovat jo takana. Nyt oli vielä sentään mahdollista tuo Stantonin sopimus kaupata kun mies on parhaassa iässään, parin vuoden päästä olisi voinut olla jo myöhäistä. Nythän ilmeisesti maksoivat ~10% tuon sopimuksen arvosta ja Yankeesin kontolle jää loput. Saa nähdä lähteekö homma lentoon koskaan, vaikka uutta alkua rakennetaankin, kun homma on perseellään aina Stadionin sijainnista lähtien. Kovasti on vaikeaa väkeä houkutella katsomoihin vaikka ihan kohtuullinen markkina-alue Floridassa on.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Uusi MLB-kausi on pyörähtämässä käyntiin noin viikon päästä. Offseasonia ei tullut juurikaan seurattua joten talven tapahtumiin en lähde pureutumaan. Jotain närää näytti aiheutuneen pelaajayhdistyksen ja joukkueiden välille siitä, että joukkueet leikkaavat palkkakulujaan mikä vaikeutti vapaiden agenttien sopimusneuvotteluita. Ilmeisesti FA-pelaajia oli tällä off seasonilla huomattavasti enemmän normaaliin verrattuna.

Los Angeles Angels teki mielenkiintoisen kaappauksen hankkimalla Japanista Shohei Ohtani nimisen kaverin. Nipponissa kaveri kun pystyi syöttämään aloittavana syöttäjänä ja tekemään tulosta myös mailan varressa kovaa tulosta. Siirtyminen NPB'sta MLB'en on vain alkanut heikosti niin kummulla kuin lautasen äärellä. Spring Training -otteluissa kaverilla on ollut 24 yritystä mailanvarressa ja on päässyt lyömällä kentälle vain kahdesti. Lyötyjä juoksuja on yksi kappale. Syöttäjänä kaveri on aloittanut kaksi kertaa, syöttäen yhteensä kuitenkin vain 2.2 vuoroa. Näiden vajaan kolmen vuoron aikana on kaveria vastaan lyöty 9 juoksua

Eli ilmeisesti paljon puhetta tyhjästä, tai sitten totuttelu vie aikansa. No ei pidä vielä tuomita kun ei ole edes tosipelit alkaneet, mutta äkkiseltään vaikuttaisi että Angels työnsi kätensä paskaan, kun ei tuo sopimuskaan tainnut olla kovin edullinen? Vai muistanko tämän suhteen ihan omiani...

***

No tällä kaudella voi ainakin katsoa pelejä. Olin sitten unohtanut perua MLB.tv tilauksen kun viime kesänä sen jostain superalennuksesta tilasin ja sehän oli tuossa maaliskuun alussa veloitettu tämän kauden osalta,
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
MLB-kausi on käynnistynyt ja päässyt hyvään alkuun. Ohtania en ole seurannut kuin otsikkotasolla mutta otsikoihin mies onkin päässyt. ollen yksi alkukauden kuumimmista yksittäisistä pelaajista koko sarjassa ellei kaikkein kuumin. Vielä Spring Training-otteluiden aikana pohdittiin kannattaako Ohtania edes ottaa pääsarjaan vaiko pitää alkuun farmissa mutta nyt hän ollut todella vakuuttava niin syöttäjänä kuin myös mailan varressa.

Joukkue jota vuosi toisensa jälkeen tarkkaan seuraan, NY Mets, on saanut sarjaan hyvän alun. Mets on pelannut 12 ottelua ja voittanut niistä 11 joka on koko MLB:n paras tulos tällä hetkellä. Tietenkään nykyinen tulos ei takaa vielä mitään, niin paljon sarja on kesken mutta tottakai on parempi olla tässä vaiheessa tuloksessa 11-1 kuin vaikkapa enemmän odotetussa tuloksessa 6-6 koska kaikki voitot lopulta lasketaan. Jos Mets onnistuisi pelaamaan 0.500 baseballia loppusarjan ajan, tulokseksi tulisi 86 voittoa joka on siinä ja siinä riittääkö Villi Kortti -paikkaan vai ei.

Metsin toistaiseksi hyvän tuloksen syynä ei ole aloitussyöttäjien dominointi (jollaista olisi voitu ehkä ennakoida) vaan pikemminkin startterit ovat pelanneet vain "tarpeeksi hyvin" pitäen joukkueensa pelissä mukana. Joukkueen vahvin osasto on ollut bullpen, joka on pelannut lähes virheetöntä peliä ja siten ratkonut otteluita voitoksi yhden toisensa jälkeen. Myöskään sisäpeli ei ole ollut mitenkään ihmeellistä kenenkään yksittäisen pelaajan osalta mutta onnistumisia on nähty laajalta sektorilta aina tarvittaessa niin että pääosin tiukat ottelut ovat kääntyneet voitoiksi. Mutta on selvää että samanlainen meno kuin tähän asti on nähty ei tule jatkumaan, ihan vaan siksikin että moinen ei edes ole mahdollista. Lisäksi joukkue tulee kokemaan pitkiä vaiketa jaksoja pitkän kauden aikana.

Menestymisen kannalta todella oleellista joukkueelle olisi pysyä terveenä välttyen loukkaantumisilta. Ihan viime aikoihin asti tuo oli Metsiltä toteutunutkin muutamaa "pikkujuttua" (jollaisia on joka joukkueella koko ajan) lukuunottamatta. Kuitenkin muutama päivä sitten sieppari Travis d'Arnaud todettiin loukkaantuneeksi ja joutuu kauden päättävään Tommy John-leikkaukseen. Metsillä oli kuitenkin kaksi siepparia jotka käytännössä vuorottelivat ottelusta toiseen, huonoksi onneksi samana päivänä myös tuo toinen sieppari Kevin Plawecki loukkaantui saadessaan lyöntivuorollaan vastustajan syöttäjän 98 MPH fastballin suoraan käteensä joka hajosi ja josta seuraa noin kuukauden tauko pois peleistä, pahassa tapauksessa pidempikin.

Siepparien loukkaantumisten jälkeen Metsillä on ollut yksi ottelu, jossa siepparina pelasi farmista nostettu veteraani Jose Lobaton. Toinen farmista löytynyt sieppari on nuori Tomas Nido. Metsin koko rosterin ehkä heikoin osa olivatkin juuri tuo siepparikaksikko: kumpikin oli aika vaisu sisäpelissä ja ulkopelissä heitä vastaan vastustajan on ollut aivan liian helppoa saada pesävarastuksia. Noissa seikoissa Lobaton & Nido kaksikko ei anna ainakaan kovin paljon tasoitusta mutta siepparille kuuluu paljon muutakin ja kaikessa muussa heikennystä on luvassa. Saapa nähdä jatkaako Mets tuolla kaksikolla Plaweckin paluuseen asti vai lähteekö hankkimaan uuden siepparin. Tarjolla ei ole hirveän paljon, ehkä paras kohtuuhintaan saatava vaihtoehto olisi Miguel Montero, jolle Nationals antoi kenkää mutta onko Montero juurikaan parempi kuin mitä joukkueesta löytyy, ehkäpä, mutta ei ainakaan hirveän paljon. Todellinen helmi olisi (ainakin oletettavasti) Marlinsin nuori ja halpa J.T. Realmuto josta Marlins olisi varmastikin valmis luopumaan kunhan vain Mets antaisi vaihdossa oman farminsa parhaat osat, josta syystä trade ei näytäkään Metsin näkövinkkelistä enää kovin kiinnostavalta ja luultavasti ei tule toteutumaan. Myös Realmutoon liittyy omat kysymysmerkkinsä joskin hänen sopimuksensa on voimassa kauteen 2021 saakka ja Realmuto on huomattavasti parempi sieppari kuin d'Arnaud tai Plawecki. Mitään Yadier Molinaa Mets ei tule hankkimaan eikä saamaan, se on selvä.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Walkit voittaa pelejä. Omalla mutulla sanoisin, että walkit on "suuren massan" silmissä aliarvostettu asia, mutta kun miettii että normaalisti mailan varressa on todennäköisempää palaa ykköselle kuin lyödä hit, niin omasta mielestäni walk on aina onnistunut suoritus lyöjältä. Tätä siis aina ite mietin pelejä kattoessani, jos esim lead-off lyöjän count on tilanteessa 3-2. (En siis elättele toivoa esim kunnarista vaan toivoisin realistisempaa asiaa,kuten huonoa syöttöä)

Mistä tää tuli mieleen? Chicago Cubs on nyt tehnyt yhteen sisävuoroon 9 juoksua kolmella hitillä: single, single ja double. Loput juoksijat pääsi pesille walkeilla.

Sisävuoro alkoi vastustajan 10-5 johdossa. Eka lyöjä oli hit by pitch, toka palo. Kolmas single, neljäs palo. Tässä kohtaa siis peli edelleen 10-5, kaksi juoksijaa pesillä, ja kaksi paloa. Miettikää oikeasti, että loppusisävuoron aikana tuli enää vain yksi double,mutta silti 9 juoksua!

Tälläisissä matseissa kelpaa baseballia kattoa.



Edit: innostuksissani kirjoitin iteasiassa vähän väärin ton bottom 8th kulkua, mutta kiinnostuneet käy varmasti lukemassa sen kyseisen sisävuoron play-by-playn mlb.comista. Lisätään vielä vähän omaa agendaa: Cubs hyötyi walkeista juoksun merkeistä myös aikaisemmassa vaiheessa peliä kahden juoksun verran. Yhdessä sisävuorossa oli ensin tyhjä kenttä,tulee walk, ja seuraava jätkä kiskaiseekin triplen eli siitä se "ilmaiseksi" kentälle päässy jäbä juoksi juoksun. Sitten oli yhdessä sisävuorossa yhden palon ajolähtö, ja seuraavaksi tulee walk eli yksi pinna. Kaksi seuraavaa jätkää paloi strikeouteilla ; tuo kuvaa mielestäni hyvin sitä miten lyöjienkin kannattaisi välillä unohtaa ne omat hit-tilastot ja ottaa mitä annetaan. Joskus walk johtaa suoraan juoksuun, ja aina se kuitenkin vähintään lisää juoksijoiden määrää kentällä, antaen lisämahdollisuuksia seuraavalle lyöjälle.
 
Viimeksi muokattu:

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Walkit voittaa pelejä. Omalla mutulla sanoisin, että walkit on "suuren massan" silmissä aliarvostettu asia, mutta kun miettii että normaalisti mailan varressa on todennäköisempää palaa ykköselle kuin lyödä hit, niin omasta mielestäni walk on aina onnistunut suoritus lyöjältä. Tätä siis aina ite mietin pelejä kattoessani, jos esim lead-off lyöjän count on tilanteessa 3-2. (En siis elättele toivoa esim kunnarista vaan toivoisin realistisempaa asiaa,kuten huonoa syöttöä)

Mistä tää tuli mieleen? Chicago Cubs on nyt tehnyt yhteen sisävuoroon 9 juoksua kolmella hitillä: single, single ja double. Loput juoksijat pääsi pesille walkeilla.

Sisävuoro alkoi vastustajan 10-5 johdossa. Eka lyöjä oli hit by pitch, toka palo. Kolmas single, neljäs palo. Tässä kohtaa siis peli edelleen 10-5, kaksi juoksijaa pesillä, ja kaksi paloa. Miettikää oikeasti, että loppusisävuoron aikana tuli enää vain yksi double,mutta silti 9 juoksua!

Tälläisissä matseissa kelpaa baseballia kattoa.



Edit: innostuksissani kirjoitin iteasiassa vähän väärin ton bottom 8th kulkua, mutta kiinnostuneet käy varmasti lukemassa sen kyseisen sisävuoron play-by-playn mlb.comista. Lisätään vielä vähän omaa agendaa: Cubs hyötyi walkeista juoksun merkeistä myös aikaisemmassa vaiheessa peliä kahden juoksun verran. Yhdessä sisävuorossa oli ensin tyhjä kenttä,tulee walk, ja seuraava jätkä kiskaiseekin triplen eli siitä se "ilmaiseksi" kentälle päässy jäbä juoksi juoksun. Sitten oli yhdessä sisävuorossa yhden palon ajolähtö, ja seuraavaksi tulee walk eli yksi pinna. Kaksi seuraavaa jätkää paloi strikeouteilla ; tuo kuvaa mielestäni hyvin sitä miten lyöjienkin kannattaisi välillä unohtaa ne omat hit-tilastot ja ottaa mitä annetaan. Joskus walk johtaa suoraan juoksuun, ja aina se kuitenkin vähintään lisää juoksijoiden määrää kentällä, antaen lisämahdollisuuksia seuraavalle lyöjälle.

Tämä ei ole tarkoitettu vinoiluksi, haluan vain selventää termistöä niille, jotka lajia eivät säännöllisesti seuraa:

Walk on siis vapaataival, jonka saa aina lyöjä neljästä väärästä syötöstä - vasta pesät täysi -tilanne tuo juoksun vapaataipaleella. Pelaaja, joka osaa arvioida syötön kulun (ja tuntee päätuomarin iskualueen), pystyy keräämään kauden aikana merkittävän määrän vapaataipaleita.

Lead-off lyöjä on kärkilyöjä.

Count - lyöjän ja syöttäjän välisestä taistelusta kertova arvo, ensin annetaan väärät syötöt, sitten suorat. 3-2 tilanne on ns. täysi, eli seuraavan syötön pitäisi periaatteessa ratkaista palaako lyöjä vai pääseekö vähintään ykköspesälle. Ainoastaan laiton lyönti siirtää ratkaisua eteenpäin.

Hit by pitch - syöttö osuu lyöjään. Tässäkin vaaditaan lyöjältä jonkinasteista väistöyritystä (päätuomarin arvioitava), että hän pääsee ykköselle. Väliin tällaiset tilanteet käynnistävät joukkotappelun, jos joukkueiden välillä on vanhoja kaunoja (vrt. Red Sox - Yankees). Ja jos lyöjä lähtee osuman jälkeen hyökkäämään syöttäjää kohti, ykköspesälle pääsee vaihtomies...

Bottom 8th... kahdeksannen vuoroparin tasoittava vuoro.

Pistetään pallo taas peliin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Walkit voittaa pelejä. Omalla mutulla sanoisin, että walkit on "suuren massan" silmissä aliarvostettu asia, mutta kun miettii että normaalisti mailan varressa on todennäköisempää palaa ykköselle kuin lyödä hit, niin omasta mielestäni walk on aina onnistunut suoritus lyöjältä. Tätä siis aina ite mietin pelejä kattoessani, jos esim lead-off lyöjän count on tilanteessa 3-2. (En siis elättele toivoa esim kunnarista vaan toivoisin realistisempaa asiaa,kuten huonoa syöttöä)
Periaatteessa kyllä, etenkin jos lead-off lyöjä on lyöntijärjestyksen numero 1 mutta ottelun edetessä näin ei useinkaan ole. Jos lead-off lyöjä on "vaarallinen" mutta seuraava ei ole, vastustaja saattaa ajatella että vahinko on pienin jos annetaan lyöjälle vapaataival. Tämän kauden aikana tällainen tilanne oli ainakin Nationalsilla, Bryce Harper takoi kunnareita kärkitahtiin lyöntijärjestyksen numerolla 3, seuraava lyöjä oli todella huonosti onnistunut Ryan Zimmermann (joka ei tainnut osallistua Spring Training-peleihin ja ei siksikään päässyt pelituntumaan). Jos Harper tuli lyömään tyhjään kenttään, vastustajan syöttäjät syötteli hänelle "pitch around" joka on eri asia kuin "intentional base on balls" ja jos sieltä kuitenkin tuli suoran tyyppistä syöttöä, Harper halusi päästä lyömään tuohoisasti ja tulos saattoi olla "strikeout" taikka maksimissaan vapaataival ykköselle ilman sen suurempaa huolta. Jos syöttäjä käy taistoon Harperin kanssa, hyvin luultava tulos on se että palloa saadaan kohta hakea kaukaa.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Joo, kyllähän tosiaan noille aivan huipuille annetaan vapaataipaleita varsinkin kahden palon tilanteissa. Usein varsin järkevää, tuotahan tehdään myös jos seuraava lyöjä on esimerkiksi pitcher kenen lyöntikeskiarvo pyörii siellä .10 tienoilla... Mutta luulisin silti että peliteoriassa se on LÄHES aina hyvä homma päästä kentälle, kaikki MLB pelaajat ovat kuitenkin teoriassa mahdollisia vaikka kunnarin lyömään. Bryce Harper ja kumppanit sit vain onnistuu siinä vähän muita useammin :D

Mutta pointtina et "posin kautta" ajateltuna ni se vapaataival voi parhaimmillaan toimia aivan ilmaisena juoksuna, jos sen jälkeen seuraavat lyöjät tekee hommansa. Ja eilen tosiaan Cubs tässä onnistui niin poikkeuksellisen hyvin että halusin aiheesta keskustella :) Esimerkiksi se että kun tasoittivat matsin 10-10 lukemiin, niin matsi oli tosiaan 8.vuoron tasoittavalla, kaksi paloa ja vain yksi jätkä kentällä. Neljä vapaataivalta myöhemmin matsi oli 12-10 heille. Siihen vielä se wild pitch ja 2 juoksua aivan kirjaimellisen ilmaiseksi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Matt Harveylla on jännät paikat koska Mets-startteri on free agent kauden jälkeen joten nyt pitäisi pelata hyvin jotta saisi lihavan sopimuksen. Kausilla 2012-13 ja vielä 2015 Harvey oli häikäisevä pelaaja jolle povattiin loistavaa tulevaisuutta mutta uraa on varjostaneet pari pitkän toipumisajan vaatinutta leikkausta ja viime kaudella Harvey oli yksi MLB:n huonoimmista starttereista ellei huonoin. Ikävä kyllä, tämäkin kausi on alkanut huonosti, neljän ottelun jälkeen Harveyn ERA = 6,00 eikä otteet vakuuta lukuunottamatta sitä että hän on heittänyt palloa tutkaan 95 MPH joka on kehitystä viime vuodesta.

Loukkaantumisen takia alkukauden sivussa ollut Jason Vargas on palaamassa Metsin rotaatioon aivan lähiaikoina ellei mitään takapakkia tule. Nyt peluutetusta viisikosta Harvey on selvästi huonoin joten oletettavasti Harvey joutuu siirtymään sivuun, hän saa mahdollisesti vielä yhden strartin, luultavasti ei sitäkään. Kun Vargas nostetaan kokoonpanoon, Metsin vaihtoehdot ovat suunnilleen seuraavat (mikäli kukaan kuusikosta ei loukkaannu):

1. Rotaatiosta laitetaan sivuun joko Steven Matz tai Zach Wheeler, ei Harveyta. Tähän ei ole oikestaan mitään perusteluita ja noin ei tehdä.
2. Mets jatkaa kuuden miehen rotaatiolla jolloin myös Harvey saisi vuoron. Tätä ei tehdä monestakaan syystä, esim siksi että Mickey Callaway ei halua vähentää startteja Noah Syndergaardilta ja Jakob deGromilta.
3. Harvey laitetaan bulpeniin. Tuskin, Harvey on itse sanonut olevansa startteri, ei vaihtosyöttäjä. Metsin bullpenissa on hyvä pöhinä, joukkue käyttää kaikkia vaihtosyöttäjiään ja bullpen oletettavasti huonontuisi jos kuka tahansa heistä korvattaisiin Harveylla.
4. Harvey laitetaan farmiin. Koska Harvey on pelannut pääsarjassa jo viisi vuotta, hänen ei tarvitse suostua tähän ja kovin mielellään Harvey tuskin asiaan suostuukaan. Jos Mets hänet sinne kuitenkin laittaa ja Harvey kieltäytyy, hänestä tulee free agent välittömästi, en ole varma saisiko loppukauden palkkaa Metsiltä, luulen että ei mutta voin erehtyä.
5. Mets treidaa Harveyn. Harveylla ei ole käytännössä mitään arvoa, tuskin tätä tehdään.
6. Mets luopuu Harveyn pelioikeuksista, jolloin joutuisi maksamaan palkan mutta mikä tahansa joukkue saisi tehdä sopparin Harveyn kanssa. No ei tätä varmaan myöskään.
7. Harveylle keksitään joku loukkaantuminen ja laitetaan loukkaantuneiden listalle, jolloin pelipaikka vapautuisi jollekin muulle. Tänä aikana Harvey yrittäisi antaa näyttöjä siitä ja vakuuttaa joukkueen johdon siitä että parempaa on luvassa.

Noista joko 4 (jos Harvey suostuu, syytä olisi) tai 7. En usko että Harveysta saadaan enää edes sarjan keskitason startteria.
 

Histo

Jäsen
Jos Harvey ei suostu menemään farmiin, Metsin täytyy joko pitää hänet 25 pelaajan joukossa, treidata tai vapauttaa. Sitä tuskin tapahtuu, että Mets määrää Harveyn farmiin ja tekee hänestä vapaan agentin välittömästi.

Nyt kun lukaisin pari artikkelia, uskoisin että manageri Callaway miettii Harveyn pistämistä vaihtosyöttäjien listalle. Tähän viittaisi myös Harveyn julkisuuteen antama "olen aloitussyöttäjä"-lausunto, eli hän haluaa tehdä lehtien palstoilla selväksi jo etukäteen, että vastustaa suunnitelmaa. Eikä hän tietysti olekaan vaihtosyöttäjänä koskaan pelannut. En tunne Metsin rosterin syvyyttä tarpeeksi, mutta arvailen, että Gerson Bautista ilmeisesti nostettiin loukkaantuneen Anthony Swarzakin tialle, joten hänet luultavasti voidaan korvata jos tarvitsee tehdä tilaa vaihtosyöttäjäosastolle.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Jos Harvey ei suostu menemään farmiin, Metsin täytyy joko pitää hänet 25 pelaajan joukossa, treidata tai vapauttaa. Sitä tuskin tapahtuu, että Mets määrää Harveyn farmiin ja tekee hänestä vapaan agentin välittömästi.

Nyt kun lukaisin pari artikkelia, uskoisin että manageri Callaway miettii Harveyn pistämistä vaihtosyöttäjien listalle. Tähän viittaisi myös Harveyn julkisuuteen antama "olen aloitussyöttäjä"-lausunto, eli hän haluaa tehdä lehtien palstoilla selväksi jo etukäteen, että vastustaa suunnitelmaa. Eikä hän tietysti olekaan vaihtosyöttäjänä koskaan pelannut. En tunne Metsin rosterin syvyyttä tarpeeksi, mutta arvailen, että Gerson Bautista ilmeisesti nostettiin loukkaantuneen Anthony Swarzakin tialle, joten hänet luultavasti voidaan korvata jos tarvitsee tehdä tilaa vaihtosyöttäjäosastolle.

Swarzakin tilalle nostettiin Hansel Robles joka pudotettiin farmiin ja tilalle nostettiin Gerson Bautista. Roblesin farmisiirron syynä ei ollut se että pelasi huonosti vaan hänelle tuli pelikuormaa (olisiko ollut syöttämistä kolmessa peräkkäisessä ottelussa) ja hänet laitettiin palautumaan farmiin. Nykysuuntaus on vähän sellainen että bullpen on laajempi joukko syöttäjiä, kaikki ei sovi 25 pelaajan kokoonpanoon ja aina kun jonkun kuorma kasvaa, laitetaan farmiin josta toinen ukkeli tilalle. Kierrätettävien vaihtosyöttäjien joukko kasvanee kun Swarzak toipuu pelikuntoon. Osa vaihtosyöttäjistä ei oletusarvoisesti liene farmikierrossa mukana, kuten Jeurys Familia.

Jos Harvey menisi bullpeniin, hänelle luontaista olisi ottaa "long reliever"-rooli. Mutta tuollaisiakin Metsissä jo on: aloitussyöttäjistä vaihtosyöttäjiksi siirtyneet Seth Lugo sekä Robert Gsellman ja heidän lisäkseen myös Paul Sewaldilla on tältä kaudelta kolmen vuoroparin syöttörupeama jo kahdessa pelssä. Harveylle ei ainakaan ole tarvetta bullpenissä, joka on toistaiseksi ollut Metsin vahvin osa-alue tällä kaudella. Histon vaihtoehdoista puuttuu Harveyn siirto loukkaantuneiden listalle jostakin näennäissyystä, jonka itse uskon tapahtuvan. Toisaalta taas, luulisi että Harveylla ei ole nokan koputtamista farmisiirrolle, sieltä pääsee kyllä takaisin kun osoittaa olevansa pelipaikan arvoinen. Pieni ongelma on se että Metsin farmijoukkue pelaa kotipelinsä Las Vegasissa jossa on ohut ilma ja pallo ei käyttäydy kuten Citi Fieldillä.
 

Histo

Jäsen
Eikä Harveyn siirtoa vaihtosyöttäjiin tietysti helpota etukäteen antamansa kuva siitä, ettei sellainen ratkaisu miellytä. Siinä on managerilla miettiminen, mitä tapahtuu jos ei anna vastuuta tai jos antaa vastuuta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Viime yönä Oakland Athleticsin Sean Manaea pelasi no-hitterin, vastuskin oli pahin mahdollinen, ennen ottelua tulosta 17-2 pitänyt Boston Red Sox.
Manaea syötti 108 kertaa, teki kymmenen strikeoutia ja antoi kaksi vapaataivalta. Manaean no-hitter oli hiuskarvan varassa pariinkin otteeseen:
Viidennessä vuoroparissa Red Soxin Sandy Leon löi korkean pallon joka oli putoamassa takakentäpelaajien eteen. Athleticsin SS Marcus Semien juoksi voimakkaasti pallon alle (taaksepäin) ja sai sen lähes räpyläänsä mutta pallo putosi maahan. Leon selvisi ykköspesälle ja Semienille merkattiin virhe, ei siis hittiä. Minusta aika kyseenalainen tuomio, Semien ei epäonnistunut rutiinisuorituksessa, tilanne on vaikean näköinen ulkopelaajalle.
Vuoroparia myöhemmin Red Soxin Andrew Benntendi selvisi etukenttäsutaisunsa ansiosta ykköselle mutta tilanne tuomittiin myöhemmin paloksi koska Benintendi siirtyi pois juoksulinjalta väistäessään pallokosketusta yrittänyttä Matt Olsonia.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Ja Harveysta selvisi se että hänet sijoitettiin bullpeniin. Harvey ei ollut tyytyväinen ratkaisuun mutta ymmärsi sen sikäli että oma peli on ollut huonoa, koittaa nyt todistaa että ansaitsisi paikan rotaatiossa. Tämän takia Mets ei vielä tee muutoksia 25-kokoonpanoon mutta joutuu tekemään kun Jason Vargas sinne nostetaan. Rotaatiossa on nyt vain neljä kaveria.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Viimeöisessä St. Louisissa pelatussa ottelussa Cards-Mets sattui aika erikoinen juttu. Yhdeksän vuoroparin jälkeen tilanne oli tasan 5-5 ja Metsin sisävuorolla kahden palon tilanteessa Jay Bruce löi kunnarin tyhjään kenttään jolla Mets siirtyi johtoon 5-6. Cardinalsin manageri Mike Matheny kävi kysymässä tuomareilta että voitaisiinko katsoa uusintana koskettiko Brucen jalka ykköspesää? Cards oli jo käyttänyt haastonsa jolloin tuomaristo sai päättää katsotaanko vai ei. Päättivät katsoa, Brucen jalka eni suoraan ykköspesälaudan päälle. Minusta tuollainen vaikuttaa vähän nololta jo siksikin että tuossa vaiheessa kentän kiertäminen ei ole enää mikään pelisuoritus jota vastustaja yrittäisi estää. Ja otteluhan ei edes ratkennut tuohon vaan Cardsilla oli vielä oma tasoittava sisävuoro. Tosin jäivät siinä juoksuitta ja hävisivät pelin.

Mathenyn toiminnalle voisi kuvitella kaksi syytä. Ensimmäinen olisi syöttäjänvaihto, jolloin saisi tulevalle syöttäjälle hieman lisää lämmittelyaikaa. Cards ei kuitenkaan vaihtanut syöttäjää vaan jatkoi samalla. Toinen syy on inhimillinen "arvataan, eipä tässä ole mitään hävittävissäkään, jospa kävisi säkä". Ei käynyt.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Mathenyn toiminnalle voisi kuvitella kaksi syytä. Ensimmäinen olisi syöttäjänvaihto, jolloin saisi tulevalle syöttäjälle hieman lisää lämmittelyaikaa. Cards ei kuitenkaan vaihtanut syöttäjää vaan jatkoi samalla. Toinen syy on inhimillinen "arvataan, eipä tässä ole mitään hävittävissäkään, jospa kävisi säkä". Ei käynyt.

No kyllä minä näen tuolle yhdeksi syyksi potentiaalisen palon ja juoksun hylkäämisen. Sitten omalla hyökkäysvuorolla olisi mahdollisesti vain yhden juoksun tarve.

Vastaavaahan yritti aikoinaan Billy Martin, joka oli saanut jo yhden ottelun (Yankees - Royals 24.7.1983) sekaisin vaatimalla George Brettin mailan tarkistamista liian runsaan tervan käytön takia - siis palo ja kunnarin hylkääminen. Aikansa tuomarit miettivät ja lopulta polttivat Brettin laittoman mailan käytöstä. Royalsit tästä protestoivat, mikä kannatti ja liigan johto mitätöi tuomarien päätöksen (vaikka mailassa oli liian pitkälti tervaa ja siksi laiton, niin kunnaria ei olisi tarvinnut hylätä, koska tuo lisäterva ei tuonut lyönnille lisää pituutta). Peliä jatkettaessa myöhemmin toisaalla Billy yritti tuota pesän ohijuoksun valitusta - siinä kun olivat eri tuomarit, joiden ei pitäisi olla varmoja, josko Brett koski kaikkia pesiä. Tuomarit olivat kuitenkin valmistautuneet tähänkin jippoon ja esittivät alkuperäisottelun tuomarien allekirjoittaman vakuuden, että kunnari oli juostu sääntöjen mukaan.

Tässä video tuosta Brettin polttamisesta.

Mikä muuten on "ykköspesälauta"??? Jos sitä ei voi vain ykköspesäksi kutsua, niin olkoon sitten ykköspesätyyny.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Runkosarjaa on pelattu noin kuudesosa, Washington Nationals on pelannut tasan kuudesosan peleistä: 27 ottelun jälkeen tulos on vaisu 11-16. Faneista tuntuu siltä että joukkueen manageri Dave Martinez keksii ottelu toisensa jälkeen uuden tavan hävitä peli. No, kausi on edelleen nuori, joku kymmenen ottelun voittoputki tai vahvasti voitollinen kuukausi kääntää tilanteen toisen näköiseksi mutta kuitenkin, divisioonavoiton suhteen tilanne alkaa näyttää Nationals-leirissä tukalalta. Nats on divisioonassaan vasta neljäntenä, tulos -5 alle .500:n kun kilpailijoilla on vastaavasti seuraavat tulokset: Mets +7, Phillies +6 ja Braves +4.

Laiva ei käänny kuin vain hitaasti (jos kääntyy lainkaan?) sillä on huomattava että samassa divisioonassa pelaavat joukkueet pelaavat paljon toisiaan vastaan ja aina jompikumpi ottelun voittaa. Nationalsin toive lienee se että oman pelin parantumisen lisäksi kilpaileva kolmikko pelaisi sopivasti ristiin. Ennen kauden alkua ennakoitiin että Mets voisi tarjota jonkinlaista vastusta Nationalsille mikäli loukkaantumiset eivät kiusaa, Philliesin ja Bravesin hyvä kauden alku on ollut enemmän yllätys mutta nyt onkin käynyt ilmi että heilläkin on yllättävän vahva porukka kasassa. On hyvin luultavaa että 1-2 tuosta kolmikosta hiipuu mutta kaikki kolme?

Ja itseasiassa aikaa ei välttämättä ole kauden loppuun saakka. Vielä toistaiseksi ei ole käynnistynyt mitään huhuja Bryce Harperin treidistä mutta jos sarjan puolivälissä tilanne on jotakuinkin sama kuin se nyt on niin enpä ihmettele vaikka Nats koittaisi hänet treidata. Kauden jälkeen Harper on free agent ja eri lähteiden mukaan tulee saamaan mammuttimaisen 8-13 vuotta pitkän sopimuksen arvoltaan 300-400 M$. Niin paljon kuin Nats haluaisikin jatkaa Harperin sopimusta, tuollaiseen diiliin se ei lähde mm siksi että heillä on jo nyt todella kallis Max Scherzer. Mille tahansa joukkueelle Harperin sopimus on suuren luokan riski joka voi jopa romahduttaa seuran menestyksen vuosiksi mutta eiköhän tarjoaja löydy, luultavimpina pidän Chicago Cubsia ja Philadelphia Philliesiä jotka saattavat keskikesällä treidata Harperin riveihinsä. Puolen vuoden soppari tulee maksamaan treidissä myös lupaavia junioreita, toisaalta voisi luulla että kokemuksiensa perusteella Phillies varoo tällaisia mutta mitäpä sitä ei WS-voiton eteen tekisi.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nopeasti ne tilanteet kuitenkin muuttuvat. Reilu viikko @Beltran in viestistä ja Nats on noussut yli .500 tahtiin.

Itse olin liian hätäinen tuomitessani Shohei Ohtanin pelkkien harjoituspelien perusteella. Kaveri on tosiaan aloittanut oikeat pelit aika miellyttävällä tasolla. Eikä se palkkakaan ole kuin pisara meressä tuolla Angelsin payrollissa, muistelin senkin väärin.

***

Reilu kuukausi on lyöty ja viskottu palloa ja omaan vähäiseen MLB.tietämykseeni nähden sarjataulukot näyttävät aika odotetunlaiselta. Yllätyksenä esille nousee Arizona Diamondbacks. Tai ainakin itse kuvittelin että joukkue nojaa pitkälti JD Martineziin, joka siirtyi viime kauden jälkeen Red Soxiin. Nopeasti tilastoja vilkaistuna näyttää tosin siltä, että joukkue nojaakin tällä kaudella vahvasti puolustukseen, sillä syöttötilastoissa joukkue on liigan kärkeä ja lyöntitilastoissa taas häntäpäässä. Tällä hetkellä ovat kuitenkin NL:n tehokkain joukkue eikä AL:n poulellakaan ole kuin Red Sox ja Yankees jotka ovat aloittaneet kautensa paremmin, saa nähdä kauanko kestää. Dbacks voitti kauden alusta lähtien 9 ensimmäistä ottelusarjaansa, kunnes Dodgersia vastaan pelit menivät tasan. Ennätys on vuodelta 1907 Chicago Cubsilta, joka voitti 11 ensimmäistä ottelusarjaansa. Tovi on siis odoteltu ja odotellaan vieläkin ennätyksen rikkomista.

***

Eilen oli aika huvittava tilanne Raysin ja Blue Jaysin välisessä ottelussa, kun Raysin etenijä yritti stealia kolmospesältä kotipesään. Ei ollut kovin vaikea työ polttaa ja lyöjäkin levitteli käsiään ihmetellessään että mitäs helvettiä nyt taas, kun tilanteesta tuli kolmas palo ja lyöntivuoro päättyi Raysin osalta.

En saa suoraa linkkiä videoon, mutta tämän sivun lopusta löytyy: Rays vs. Blue Jays highlights - MLB.com ("Smith tagged out stealing home").

Ilmeisesti näitä joskus harvakseltaan tapahtuu kun YouTubestakin kokoelmia löytyy onnistuneista suorituksista. Tämä yritys ei niihin lukeudu.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Eilen oli aika huvittava tilanne Raysin ja Blue Jaysin välisessä ottelussa, kun Raysin etenijä yritti stealia kolmospesältä kotipesään. Ei ollut kovin vaikea työ polttaa ja lyöjäkin levitteli käsiään ihmetellessään että mitäs helvettiä nyt taas, kun tilanteesta tuli kolmas palo ja lyöntivuoro päättyi Raysin osalta.

Mallex Smith on tietysti aika vikkelä kaveri ja kai yritti (kuten selostaja Buck Martinezkin toteaa) yllättää syöttäjän torkkumasta. No, ei ollut lähelläkään tällä kertaa.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mallex Smith on tietysti aika vikkelä kaveri ja kai yritti (kuten selostaja Buck Martinezkin toteaa) yllättää syöttäjän torkkumasta. No, ei ollut lähelläkään tällä kertaa.
Totta tämäkin. Kyllähän tuosta näkee että vähän tulee syöttäjällä kiire heittää palloa. Jos siinä on oikein fokusoitunut seuraavaan syöttöön ja pitää yhtäkkiä saada pallo siepparille niin onhan siinä mahdollisuudet harhaheittoon.

On tässä lajissa kyllä vaikka mitä hienouksia.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Eilen oli aika huvittava tilanne Raysin ja Blue Jaysin välisessä ottelussa, kun Raysin etenijä yritti stealia kolmospesältä kotipesään. Ei ollut kovin vaikea työ polttaa ja lyöjäkin levitteli käsiään ihmetellessään että mitäs helvettiä nyt taas, kun tilanteesta tuli kolmas palo ja lyöntivuoro päättyi Raysin osalta.

En saa suoraa linkkiä videoon, mutta tämän sivun lopusta löytyy: Rays vs. Blue Jays highlights - MLB.com ("Smith tagged out stealing home").

Ilmeisesti näitä joskus harvakseltaan tapahtuu kun YouTubestakin kokoelmia löytyy onnistuneista suorituksista. Tämä yritys ei niihin lukeudu.

Videon perusteella näyttäisi squeeze play:lta: Squeeze play (baseball) - Wikipedia
ja vieläpä sen suicide-versiolta + merkkivirhe = lyöjä ei tiedä että juoksija on tulossa kolmospesältä kotiin. Tai sitten oli safety-versio, juoksija liian hätäinen, lähti vaikka ei olisi pitänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös