Major League Baseball

  • 332 265
  • 2 271

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Juu Twinsin Justin Morneau on loppukauden sivussa loukattuaan muistaakseni selkänsä. Twins-Tigers -sarjan avauspeli peruttiin vesisateen takia, niinpä joukkueilla on doubleheader eli kaksi ottelua tänään. Twinsin postseason-paikka oli viime kaudellakin lähellä kun joukkue oli tasapisteissä Chicago White Soxin kanssa mutta hävisi uusintaottelun niukasti 1-0.

Red Sox onnistui häviämään taas, nyt Torontolle, mutta Red Soxia helpottaa AL villi kortti -kisassa se että LA Angels voitti Detroit Tigersin. Angels samalla varmisti divisioonavoittonsa.

NL:n puolella Atlanta Braves on kehittänyt kovan loppukirin ja kaatoi viime yönä Florida Marlinsin 4-0. Samaan aikaan Phillies sai vastaansa loppuunmyydylle Citizens Bank Parkille Houston Astrosin. Philliesin aloitussyöttäjänä oli joukkueen ässä Cole Hamels, Astrosilla Yorman Bazardo. Bazardo ei ole saanut kahteen vuoteen tililleen otteluvoittoa MLB:ssä, kaveri kävi myös Philliesillä näytillä kauden 2009 spring trainingin aikana mutta tuli hylätyksi. Nyt Bazardo kuitenkin pesi Hamelsin, Hamels antoi kuusi ansaittua juoksua 6.2 vuoroparissa ja Astros voitti ottelun 8-2. Phillies-leirissä ollaan todella huolestuneita: joukkueen kahdesta ässäsyöttäjästä - Cliff Lee ja Cole Hamels - molemmat on pelanneet huonosti, lopettaja Brad Lidge on mitä on eikä sisäpelikään tunnu toimivan.

NL:stä playoffeihin menee varmuudella siis St. Louis Cardinals sekä LA Dodgers. Kahdesta playoff-paikasta taistelee seuraavat kolme joukkuetta
Phillies 90 (6 pelaamatta)
Rockies 88 (6 pelaamatta)
Braves 86 (6 pelaamatta)

Philliesillä on pelaamatta vielä kuusi kotiottelua: kolmesti Astros ja kolmesti Marlins. Bravesilla on myöskin vain kotipelejä, Fish vielä kahdesti ja sitten neljästi Nationals. Rockiesilla on kolme kotipeliä Milwaukee Brewersia vastaan ja lopuksi kolme vieraspeliä LA Dodgersia vastaan. Teoreettisia mahdollisuuksia on myöskin Marlinsilla ja Giantsilla, molemmilla joukkueilla 83 voittoa, Marlinsilla viisi ja Giantsilla kuusi peliä pelaamatta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Olipa huikea doubleheaderin avauspeli Minnesota – Detroit, joka päättyi joitakin hetkiä sitten. Yhdeksänteen vuoroon mentiin tasalukemissa 1-1, ensin lyömään vierailija Minnesota, Tigers otti syöttäjäksi Brandon Lyonin. Minnesota sai yhdellä palolla Alexi Casillan kolmoselle ja joukkue päätti ottaa juoksun suicide squeeze:lla. Lyömään Nick Punto. Kun pallo irtosi Lyonin kädestä, Casilla lähti kohti kotipesää ja Punton oli tarkoitus pitää mailaa paikallaan ja törkätä palloa sillä. Baseballin varmasti helpoin lyönti ja juoksu olisi varma. Lyon kuitenkin aavisti tilanteen ja syötti niin ylös että Punton piti nostaa mailaansa ja pallo lensi roikkuna Lyonille kopiksi: lyöjästä palo ja Casilla ei ehtinyt takaisin kolmoselle eli vuoronvaihto. Omalla lyöntivuorollaan Tigers ei saanut juoksua eli jatkovuoroille.

Lyon jatkoi Tigersin syöttäjänä ja Twinsin ensimmäinen lyöjä Denard Span omalla lyönnillä ykköselle. Seuraava lyöjälle lyöjälle Orlando Cabreralle Lyon syötti kahdesti harhaan joiden avulla Span kolmoselle. Cabrera olisi selvinnyt ykköselle kummalla tahansa harhasyötöllä mutta hän katseli tilannetta kylmän viileästi ajatellen selkeästi että hänellä on muutakin annettavaa: maapallo vasemmalle taakse ja Span toi 1-3. Jatkossa Twins sai yhden palon ajolähdön, jota purkamaan Delmon Young. Katselin peliä jostakin Detroit-stremista jossa selostaja mainitsi epätoivoisesti Youngin lyömien tuplapalojen lukumäärän mutta Youngin uhrauskopilla lukemiksi 1-3. Twinsin syöttäjäksi Joe Nathan. Ensimmäinen lyöjä Curtis Granderson kavensi lukemiksi 2-3 mutta kolmesta seuraavasta lyöjästä palo. Streamin selostajan mukaan Nathan sivuaa nyt Twinsin kausiennätystä save:issa. Mielenkiintoista nähdä, peluuttaako Twins päivän toisessa ottelussa Nathania mikäli johtaa 1-3 juoksulla viimeisessä vuoroparissa.

Niinpä Tigersillä on 83 voittoa, Twinsillä 82.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tigers voittikin toisen ja kolmannen ottelunsa Twinsiä vastaan ja on vahvasti menossa playoffiin. Tilanteet:
AL East
NY Yankees 102 (3 ottelua pelaamatta)
Boston Red Sox 91 (4)
AL Central
Detroit Tigers 85 (4)
Minnesota Twins 82 (4)
AL West
LA Angels 94 (4)

Tigersillä ja Twinsillä on vielä yksi keskinäinen kohtaaminen (ensi yönä) ja Twins menettää teoreettisetkin mahdollisuudet jatkoon mikäli häviää sen pelin. Voittaessaankin mahdollisuudet ovat varsin ohuet.
Playoffien ensimmäisellä kierroksella, ALDS:ssä kohtaavat NY Yankees – Tigers/Twins ja toisessa parissa Angels – Red Sox, joista Red Sox sai siis AL:n villin kortin.

NL East
Philadelphia Phillies 92 (4)
NL Central
St. Louis Cardinals 90 (4)
NL West
LA Dodgers 93 (3)
Colorado Rockies 90 (4)

Phillies sekä Cards ovat varmistaneet divisioonavoiton sekä Dodgerskin playoff-paikan vähintään villillä kortilla. Villi kortti -mahdollisuudet on vielä myös Atlanta Bravesilla 86 (4) mutta se vaatisi Bravesilta kaikkien loppupeliensä voittoja ja Rockiesilta kaikkien häviämistä, jolloin joukkueet olisi tasoissa ja pelattaisiin uusinta. No, tämäkään ei toteudu.
Ensimmäisellä kierroksella parhaan runkosarjatuloksen tehnyt saa vastaan huonoimman mutta se ei saa olla samasta divisioonasta eli NLDS:ään ei tule paria Dodgers – Rockies. Todennäköisimmät NLDS-parit ovat siis Dodgers – Cardinals sekä Phillies – Rockies.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Alkaa kyllä jo vähän jännittämään. Muutaman vuoden tauon jälkeen näyttää siltä, että Yankeeseilla voisi ihan oikeasti olla saumat World Seriesiin ja siellä voittoon. Viime vuonna ei päästy edes pudotuspeleihin, ja sitä ennen hävittiin aika keskinkertaisella pelillä heti ensimmäisellä kierroksella.

Tällä kaudella muutama ydinpelaaja on ollut niin vahva suurimman osan kautta ja etenkin nyt tärkeimpien pelien lähestyessä, että putoaminen ensimmäisellä kierroksella olisi iso pettymys. Luotan kyllä sellaisiin nimiin kuin Sabathia, Burnett, Pettitte, Jeter, Teixeira... Näiden kavereiden kunnianhimo ja osin myös kokemus on sitä luokkaa, että hermojenkin luulisi pitävän. On myös kiva nähdä, onnistuuko A-Rod viimein pudotuspeleissä. Menneiltä Yankees-kausilta ei ole paljon jälkipolville kerrottavaa.

Perinteisesti noita pudotuspelejä ei olla taidettu paljon päivämatseina pelata, vai kuinka? Tämä tietenkin "hieman" hankaloittaa otteluiden katsomista suorana täältä Suomesta käsin, mutta onneksi on arkistot. Vaikka vielä minä joku vuosi aion päästä paikan päällekin postseasonilla, on se fiilis varmaan ihan toista kuin regular seasonilla.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
En muista onko MLB:n playoffeja pelattu päiväpeleinä, viikonloppuina tietysti voisi. Vielä playffoffien aikatauluja ei ole julkaistu ja toisin kuin aiemmin väitin, Yankees ei ole kertonut sitä, haluaako se 7 vai 8 päivän sarjan ensimmäiselle kierrokselle. Yankeesinhan pitää asia ilmoittaa tunnin kuluessa siitä kun playoff-joukkueet ovat selvillä ja vielähän ne eivät ole.

Yankees on varmasti suurin suosikki playoff-sarjaan, mutta joukkueiden väliset tasoerot on pienet, kun muistetaan se että kukin joukkue on voittanut noin 50-60% runkosarjapeleistään. Yankeesin suurin kysymysmerkki lienee aloitussyöttäjät Sabathiaa lukuunottamatta ja Sabathiakin siksi, että hänen playoff-tilastot ovat vaatimattomia. Tosin on kyse vain muutamasta pelistä ja vuosi sitten Sabathia pelasi ylikuormitettuna, pitkään kolmen päivän levolla.

Mutta kysymysmerkkejä on yhtälailla liittyen oikeastaan kaikkiin playoff-joukkueisiin ja niiden aloitussyöttäjiin. Yankeesin bullpen on ok ja sisäpeli kaikkein parasta. Yankeesilla on tulivoimaa myös lyöntijärjestyksen loppupuolella, ennenkaikkea Robinson Cano. Joitakin päiviä sitten MLB:ssä oli kolme pelaajaa jotka olivat onnistuneet lyömään min 200 hittiä, näistä kaksi Yankeesissa: Cano sekä Derek Jeter. Toisin kuin Jeter, Cano on voimalyöjä. En ole niin tarkkaan seurannut etten tiedä onko Yankees pohtinut vaihtoehtoa jossa Cano saisi A-Rodin lyöntinumeron 4: Jeterin, Damonin sekä Teixeiran jälkeen Yankeesilla on luultavasti juoksijoita pesillä.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Kyllä wildcard rundilla pelataan päiväpelejä, ainakin alkuvaiheessa, ratkaisupelit taitavat olla illalla, ellei sitten kaikki sarjat mene viiteen peliin. ALCS ja NLCS, sekä tietenkin WS pelataan kokonaan illalla.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Mitkä on palstan asiantuntijoiden arviot Angelsin mahdollisuuksista Bostonia vastaan? Montako kotipeliä on Anaheimilla on vähintään tuossa sarjassa?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Angelsilla on vähintään kaksi kotiottelua playoffien ensimmäisessä vaiheessa, ALDS:ssä. Angelsilla on kotietu ja Anaheimissa pelataan sarjan kaksi ensimmäistä sekä mahdollinen viides peli. Sama pari kohtasi myös viimekaudella tässä vaiheessa, tuolloinkin Angelsilla oli kotietu. Red Sox voitti sarjan tuolloin 3-1, häviten ensimmäisen kotiottelunsa eli sarjan kolmannen pelin.

Erinäisissä jenkkilähteissä spekuloidaan kokoajan kuinka tässä sarjassa tulee käymään. Jonkin verran noita juttuja luettuani en ole löytänyt selkeää suosikkia tähän sarjaan, mielipiteet jakautuu tasaisesti molemmin puolin. Runkosarjassa joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella yhdeksän kertaa otteluvoittojen ollessa Angelsille 5-4.

Sanotaan että näissä peleissä syöttäminen voittaa lyömisen. Kummankin joukkueen rotaatiot ovat onnistuessaan todella vahvoja mutta todennäköisempänä pidän sitä että Red Soxin kaksikko Beckett-Lester epäonnistuu kuin Angelsin aloitussyöttäjät. Angels hankki kesken kauden Scott Kazmirin Tampa Bay Raysista, siis samasta divisioonasta jossa Red Sox pelaa. Kazmir on tavannut onnistua nimenomaan Red Soxia vastaan.

Pidän Angelsia hienoisena ennakkosuosikkina tässä sarjassa.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Tuli vaihdettua kanavapakettia (kiitos Welho Mix) ja nyt tulee sitten nähtyä matsejakin. Just sopivasti pleijareihin pääsen mukaan seuraamaan niitä.

Nettiseurannassa minulla on ollut näiden tuhkimo-joukkueitten edesottamukset. Tampa Bay Rays ei pystynyt kuluvalla kaudella enää samoihin suorituksiin kuin edeltävällä kaudella. Osin avainpelaajien loukkaantumisista ja myöskin ratkaisevilla hetkillä olleiden tappioputkien (jokin aika sitten 11 matsin putki) johdosta homma ei mene ihan niin putkeen kuin viime vuonna. Kuitenkin joukkue pystyi kaudella voitolliseen (yli .500) kauteen, vasta toista kertaa seuran historiassa(!).

Toissa kauden yllättäjä onkin tällä kaudella tehnyt melkoisen tulosparannuksen ja nimenomaan miltei uskomattoman nousun kauden sisällä. Kysehän on Colorado Rockies'ista. Alkukausi meni melko lailla keturalleen, mutta kesken kauden vaihtuneen pääjehun (manageriko se lie titteliltään MLB:ssä) astuessa puikkoihin homma kääntyi positiivisesti päälaelleen. Uudessa komennossa joukkue pääsi sellaiseen lentoon, että hattua pitää nostaa, nimittäin tähän mennessä otteluiden saldo on 71-39. Koko kautta ajatellen jopa vielä paremminkin, sillä nyt jo ovat tehneet seurahistorian parhaimman voittojen määrän, 91. Pleijaripaikka on jo varma ja mahdollisuus on jopa divisioonavoittoonkin. Voipi olla peijareissa yllättävänkin kova vastus muille.

Ikuisen alisuorittajan Seattle Marinersien kausi on mennyt huomattavasti paremmin kuin yleensä. Jo nyt on voitollinen kausi varma, joten edistystä on tapahtunut. Pleijareihin eivät yltäneet sentään, mutta olisikohan moiseen ainesta jo ensi kaudella?

Tulipahan mieleen... millä joukkeilla ovat voitokkaimmat ja tappiollisimmat runkosarjakaudet MLB:n historiassa? Millaisilla tuloksilla? Minä vuonna?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tulipahan mieleen... millä joukkeilla ovat voitokkaimmat ja tappiollisimmat runkosarjakaudet MLB:n historiassa? Millaisilla tuloksilla? Minä vuonna?
Paras: vuonna 1906 Chicago Cubs 116-36. Lista parhaista.

Huonoin: vuonna 1899 Cleveland Spiders 20-134. Lista huonoimmista.

Lisäksi: kaudella 2009 Pittsburgh Pirates kärsi 17. peräkkäisen kauden, jolloin tulos oli tappiollinen (häviöitä enemmän kuin voittoja). Kyseessä on uusi MLB:n ennätys.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Taas on yksi pelikierros takana ja ilmeisesti kaikilla joukkueilla vielä kaksi ottelua runkosarjaa pelaamatta. AL:ssähän on selvää se, että playoffien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat siis LA Angels sekä Boston Red Sox, kotietu on Angelsilla. Toisessa parissa NY Yankees saa kotiedun, vastaan tulee joko Detroit Tigers tai Minnesota Twins. Viime yönä Tigers hävisi ja Twins voitti, joten Tigersillä on yksi voitto enemmän kuin Twinsillä. Tigersin molemmat pelit on Chicago White Soxia vastaan, Twinsin Kansas City Royalsia vastaan. Mikäli runkosarjan jälkeen Tigers ja Twins ovat tasapisteissä, ne pelaa uusintaottelun pääsystä playoffiin.

Twins tuntuu olevan lennossa, mutta ensi yönä sillä on todella kova urakka. Suomen aikaan klo 23:10 alkavaan otteluun Kansas City ottaa aloitussyöttäjäkseen kauden kohusyöttäjä Zack Greinken, joka on vahvimmin kiinni AL:n Cy Young -palkinnossa, joka jaetaan liigan parhaalle syöttäjälle. ERA-tilaston perusteella Greinke on koko MLB:n paras, joka lienee totta. Tigersin tilanne on se, että mikäli ensiyön pelikierroksen jälkeen joukkueen playoff-paikka ei ole ratkennut (erotus Twinsiin kaksi voittoa) se joutuu ottamaan viimeisen kierroksen peliin ässäsyöttäjänsä Jusin Verlanderin, jota ratkaisua Yankees-leirissä katseltaisiin hyvillä mielin, sillä kyseisen pelin aloitussyöttäjä ei voi pelata ALDS:n ensimmäisessä pelissä. Mikäli Tigers ja Twins joutuu uusintapeliin, sekin on Yankeesin etu. Pelaajista rasittuvat käytännössä aloitussyöttäjät ja bullpen: minkäänlaista tasoitusta Twinsillä ja Tigersillä ei ole varaa antaa Yankeesille, mutta mahdollisesti sen ne joutuvat nyt tekemään.

NL:ssä jatkoon menevä nelikko on selvillä mutta otteluparit eivät ole. Viime yönä NL Westin jatkoonmenijät LA Dodgers sekä Colorado Rockies kohtasivat toisensa ja kun Rockies tuon voitti, se nousi voiton päähän Dodgersista. Runkosarjassa Dodgers ja Rockies kohtaa vielä kahdesti, divisioonavoiton saa Rockies vain siinä tapauksessa että voittaa molemmat pelit. Philliesillä on 92 voittoa ja Cardinalsilla 91 voittoa. Näistä joukkueista paremman tuloksen tehnyt saa vastaansa NL Westin huonomman tuloksen omaavan joukkueen. Tasapisteissä uusintaottelua ei pelata vaan silloin edellä on Phillies, koska se on voittanut joukkueiden keskinäiset kohtaamiset 4-1. Eli Cards menee Philliesin edelle vain voittamalla molemmat pelinsä sen lisäksi että Philliesin pitää hävitä molemmat jäljelläolevat pelit.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Viime yönä ratkesi NL:n pudotuspeliparit kun sekä St Louis Cardinals että Philadelphia Phillies hävisivät ottelunsa ja LA Dodgers voitti Colorado Rockiesin. Ennen päätöskierrosta Dodgersilla on 94 voittoa ja Rockiesilla on 92 voittoa, sarja-asetelma ei siis enää muutu.
Näin ollen NLDS:ssä kohtaavat
Phillies – Rockies
Dodgers – Cardinals

AL:ssä neljäs paikka on edelleen ratkeamatta. Detroit hävisi jo toistamiseen Chicago White Soxille, nyt 5-1 ja ennen päätöskierrosta sillä on 85 voittoa. Minnesota – Kansas City eteni juoksuttomassa tilanteessa aina Minnesotan kuudennen vuoron tasoittavaan, jolloin kahden palon tilanteessa Minnesota oli saanut juoksijan kolmospesälle. Nähtiin huikea näytös, jossa Kansas Cityn AL:n Cy Young Award -kandidaatti syöttäjä Zack Greinke sai vastaansa Minnesotan AL:n MVP -kandidaatin, sieppari Joe Mauerin. Kahden syötön jälkeen Mauer ajautui vaikeaan 0-2 tilanteeseen, mutta sai vielä tilaisuuksia lyöden kolmannen syötön laittomaksi ja jätti lyömättä neljännen, joka oli väärä. Viidenteen syöttöön Mauer osui lyöden singlen ja Nick Punto toi kolmoselta johtojuoksun 1-0. Samassa vuoroparissa – kahden palon tilanteessa – Twins onnistui lyömään kolme juoksua lisää siirtyen 4-0 johtoon. Kuitenkin kahdessa seuraavassa sisävuorossaan Kansas City tasoitti tianteen lukemiksi 4-4. Kahdeksannen vuoron tasoittavalla sankarinviitan sai loukkaantuneen Justin Morneaun tilalle tullut Michael Cuddyer onnistuen lyömään kunnarin tyhjään kenttään ja viemään Twins 5-4 johtoon, joka kesti loppuun asti. Näin ollen myöskin Twins nousi 85 voittoon.

Huomionarvoista on se että kaikki muut playoff-joukkueet ovat onnistuneet saamaan min 90 voittoa eikä tällaisella tuloksella playoffien ukopuolelle tällä kaudella mistään divisioonasta jää. Näin ollen, Twins taikka Tigers seviää postseasoniin kaikkein huonoimmalla tuloksella.

Detroit Tigers – Chicago White Sox käynnistyy illalla Suomen aikaa 20:05, Tigersin aloittaja Justin Verlander (yksi nejästä AL:n Cy Young -kandidaatista Greinken, Yankeesin Sabathian sekä Seattle Marinersin Felix Hernandezin ohella) saa vastaansa White Soxin John Danksin, joka ei ole mitenkään väheksyttävä vastus.
Minnesota Twins – Kansas City Royals alkaa reilun tunnin myöhemmin, 21:10. Twinsin aloittaja Carl Pavano, Royalsin Luke Hochevar. Pavano pelaa vain kolmen päivän levolla, tässä ottelussa ennakoidusti aloitussyöttäjät on heikompia kuin Tigers – Red Sox pelissä.

Mikäli Twins ja Tigers ovat tasoissa vielä seuraavan ottelukierroksen jälkeenkin, uusinta pelataan Twinsin kotikentällä Metrodomella huomenna tiistaina alkaen Suomen aikaa klo 23. AL:n playoffsit alkavat joko keskiviikkona taikka torstaina, riippuen siitä miten Yankees päättää.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Paras: vuonna 1906 Chicago Cubs 116-36. Lista parhaista.

Huomasinpa juuri, että enhän minä mitään tiedä. :-) Ikuisena alisuorittajana pitämäni Mariners on näköjään vuonna 2001 tehnyt nykymuotoisen sarjan (162 peliä) voittoennätyksen: 116-46. Tosin... kaitpa sitten alisuorittamisena voi pitää sitä, että eivät päässeet loppuotteluihin laisinkaan. Yankees peittosi Seattlelaiset ALCS:sa lukemin 4-1.

Detroitin ja Minnesotan loppumetrien kalkkiviivojen taistelussa kävi juuri niin kuin se jännimmillään voi mennä. Päätyminen tasalukemiin tarkoittaa sitä, että tiistaina pelataan yhden matsin pleijarit joukkueiden kesken. Viime vuonnakin Twins oli samanlaisessa tilanteessa ja silloin hävisivät jääden postseasonin ulkopuolelle. Joskohan tänä vuonna sitten. Olisihan heille komeaa jättää jäähyväiset Metrodomelle hoitamalla homma aivan viimeiseen loppuun asti. Nähtäväksi jää.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Niin, olisihan se noloakin Twinsille hävitä playoffien uusintapeli toisen kerran peräkkäin. Tigersille tappio olisi noloa siksi, että joukkue on johtanut divisioonaansa lähes koko kauden ajan - loppuvaiheiden kyykähtäminen tahtoo mennä henkisten ominaisuuksien piikkiin.

Tuolla arvellaan Twinsin playoff-mahdollisuuksiksi 56,8%, Tigersille 43,2%. Arvelen itsekin että Twins voittaa. Miten tahansa, Yankees ei ole kummankaan joukkueen voitettavissa etenkään tuhlatessaan parhaita voimiaan runkosarjan lopuksi.

Tigersin paras sisäpelaaja 1B Miguel Cabrera törppöili viikonlopun aikana hyökäten vaimonsa kimppuun sekä ajaen autolla alkoholin vaikutuksen alaisena.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Noin viiden ja puolen tunnin päästä alkaa Twinsin ja Tigersin välinen taisto viimeisestä playoff-paikasta. ESPN-sivuston otteluennakoissa esitellään myös Accuscore-ennuste: sen mukaan Twinsin voitonmahdollisuudet on 65%, Tigersin 35%.

Aloitussyöttäjät: DET: Porcello (14-9) 4.04 ERA, MIN: Baker (15-9) 4.36 ERA
joista kumpikaan joukkue ei saa ennakoitua etua. Otteluun tulee 50 000 katsojaa ja Metrodomen kotiyleisö on yksi MLB:n parhaista ellei paras. Detroitin 20-vuotiaalla Rick Porcellolla on erittäin vaativa ja vaikea tehtävä luvassa. Yankees toivonee Twinsin voittoa, jos vastaan tulee Tigers, se voi laittaa toiseen ja mahdolliseen viidenteen peliin aloittajaksi Justin Verlanderin joka on ehdottomasti näiden kahden joukkueen paras aloitussyöttäjä ja parempi kuin kukaan Yankeesista poislukien Sabathia, joka pelaa ekassa ja neljännessä pelissä, mikäli neljää peliä tulee. Burnettin ja/tai Pettitten pitää onnistua aika hyvin jos vastassa on Verlander.

Playoffien ekan kierroksen, DLS-sarjojen, aikataulut ilmestyi 10 ottelun osalta. Kyseessä on kuusi NL-peliä ja neljä AL-peliä, aikataulusta on kaksi versiota joista toinen otetaan käyttöön riippuen siitä haluaako Yankees aloittaa ottelunsa keskiviikkona vai torstaina. Otteluilla on kolme alkamisaikaa: 3,5 tunnin välein jotteivat pelit mene päällekkäin. Suomen ajoiksi muutettuina alkamisajat on 21:37, 01:07 ja 04:37. Suomalais-seuraajan kannalta helpoin aika on tuo ensimmäinen, joka on Phillies-Rockies -peleissä. Yankeesin pelit on tietysti noita 01:07 aikoja, joka on Prime Time USA:ssa.
 

tiikeri

Jäsen
Uskomaton matsi, ei voi mitään muuta sanoa. Itse olen seurannut MLB:tä kauden alusta ja oli kyllä ylivoimaisesti huikein ja tapahtumarikkain peli koko kaudelta. Tuskin pleijareissakaan ainakaan montaa samanlaista tulee. Hienoa että Twins voitti, oli kyllä sympatiat (ja pieni vetokin) 100%:sti heidän puolellaan. Ei pysty matsia sen enempää analysoimaan, joku muu osaa varmaan sen hommman paremmin.

Yankees varmasti oli mielissään tämän pelin venymisestä. Tuskin Twinsillä on paljoakaan sanomista tuossa sarjassa, mutta katsellaan miten käy. Hienot pudotuspelit jokatapauksessa edessä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Olihan tuo huikea 4,5 tunnin koitos, todellinen klassikko jonka aikana sai kynsiä purra monta kertaa. 12. vuoroparin tasoittavalla Twinsin Alexi Casilla löi oikealle takamiesten eteen ja Carlos Gomez toi kakkoselta voittojuoksun 6-5. Nyt Twins uutta matoa koukkuun joskin vastus lienee vaikein mahdollinen. Tosin, tässä vaiheessa jatkossa on vain kovia joukkueita. Pitkälle venyneen ottelun suurin merkitys lienee siinä, että Twins peluutti lopettajaa Joe Nathania 1.2 vuoroparin ajan josta syystä on kyseenalaista, voiko Nathan pelata Yankeesia vastaan tänään, mikäli tällaiseen olisi tarvetta. Tänään/ensi yönä on siis kolme peliä
21:37 Phillies – Rockies
01:07 Yankees – Twins
04:37 Dodgers – Cardinals

Omat veikkaukseni sarjoista
ALDS
Yankees – Twins 3-1
Angels – Red Sox 3-2
NLDS
Phillies – Rockies 2-3
Dodgers – Cardinals 0-3
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Dodgers – Cardinals 0-3
Ei nyt ole tarkoitus jälkiviisastella, mutta kysyn nyt kuitenkin että oliko tämä sarja ennakkoon noin selkeästi Cardinalseille, että molemmat pelit voittaa LA:ssa? Ekaa Dodgersin kotipeliä katselin ja ei se nyt hassummalta näyttänyt, tosin ilmeisesti jonkinlainen tähtipelaaja Manny Ramirez tuntuu dopingbreikillään kadottaneen kykynsä.

Onko playoffseissa tapana antaa kaikille syöttäjille pelituntumaa joka matsissa vai miksi siellä ravasi jatkuvasti eri miestä syöttökummulla? En muista että runkosarjan matsissa mitä kävin katsomassa olisi vaihdettu syöttäjää kertaakaan (voin olla hyvinkin väärässä). TV-pelinä ihan toimiva laji, täytynee huomenna katsoa Anaheimin matsia sen minkä ehtii.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
En muista että runkosarjan matsissa mitä kävin katsomassa olisi vaihdettu syöttäjää kertaakaan (voin olla hyvinkin väärässä).

Tämä saattaa olla hyvinkin pelikohtaista, jos siinä pelissä mitä olit katsomassa aloittava syöttäjä heitti hyvin niin ei ollut välttämättä syytä vaihtaa, on kuitenkin ihan mahdollista että aloittaja heittää vaikka 8 vuoroparia, tai voi täysi pelikin tulla mutta ne ovat harvinaisempia. Näyttäisi siltä että aloittava syöttäjä Wolf heitti 3.2 vuoroparia joka on kuitenkin aika vähän, joten siitä johtuen sinne jouduttiin sitten useampaa syöttäjää laittamaan, reliever syöttäjät eivät kuitenkaan yleensä kovin montaa vuoroparia per mies heitä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Joo uskoin Cardinalsin voittavat Dodgersin puhtaasti. Papereissani Dodgers on vahvempi sisäpelijoukkue kuin Cardinals sen lisäksi että heidän vaihtosyöttäjänsä lienevät parempia, mutta uskoin Cardinalsin aloitussyöttäjiin. Cardsillahan on rotaatiossa kaksi NL:n Cy Young -kandidaattia: Chris Carpenter sekä Adam Wainwright sekä kolmas mieskin Joel Pineiro on jotakuinkin samaa tasoa kuin Dodgersin parhaat aloitussyöttäjät. Eilen Carpenter ei tosin onnistunut totutulla tavalla.

Joukkueen ehdoton etu on se, jos aloitussyöttäjä onnistuu pelaamaan pitkälle, mielellään vähintään kuusi vuoroparia. Aloitussyöttäjä saa normaalisti neljä päivää lepoa ennen seuraavaa ottelua, joten hänestä on sama ottaa kaikki irti. Vaihtosyöttäjät pelaa vähemmän, mutteivat välttämättä saa välipäiviä ja tuollaiset Randy Wolf -esitykset alkaa pidemmän päälle käydä vaihtosyöttäjien voimille, joka näkyy syöttöjen laadun huononemisena sekä loukkaantumisina.

Eilisissä peleissä Philliesin aloitussyöttäjä Cliff Lee pelasi ottelun alusta loppuun ja antoi Rockiesille vain yhden juoksun, joka sekin tuli viimeisessä vuorossa kun paloja oli taululla kaksi.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Tämä saattaa olla hyvinkin pelikohtaista, jos siinä pelissä mitä olit katsomassa aloittava syöttäjä heitti hyvin niin ei ollut välttämättä syytä vaihtaa
Joo tämä pitää paikkaansa. Se matsi päättyi 1-0, joten molempien joukkueiden syöttäjät täyttivät ilmeisen hyvin ruutunsa ja syitä vaihtoihin ei ollut.

Voiko/kannattaako matsissa jo syöttänyt kaveri laittaa uudestaan tositoimiin myöhemmin saman pelin aikana? Eilen tuli vaan mieleen kun 8. vuoroparissa Cardinalsin syöttäjä Boggs heitti 9 väärää putkeen (en tiedä onko erityisen paljon, tuntui vain siltä), niin olisiko penkiltä mahtanut löytyä 7. syöttäjä vai olisiko jonkun jo syöttäneen kannattanut tulla korvaamaan jos väärä-putki olisi jatkunut eikä mies olisi saanut kasattua itseään?
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Voiko/kannattaako matsissa jo syöttänyt kaveri laittaa uudestaan tositoimiin myöhemmin saman pelin aikana?

Jo pelistä pois vaihdettu pelaaja ei enää saa palata peliin. Ainoastaan, jos syöttäjä siirretään pelaamaan jotain toista pelipaikkaa, niin hänet voidaan myöhemmin palauttaa kummulle. Tässäkin sääntö rajoittaa tämän tempun kertaan/vuoropari. Mutta se on erittäin epätodennäköistä.

Joissakin amatöörisarjoissa (esim. High School) sallitaan aloittaneen pelaajan paluu peliin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Katselen juuri Phillies-Rockies sarjan toista peliä, jossa on nähty aika erikoista syöttäjienkäyttöä Philliesin manageri Charlie Manuelilta. Manuelin luotto joukkueensa bullpeniin ei ole ollut kovin vahva. Hän on nimennyt postseasoniin viisi aloitussyöttäjää, avausottelussa loistaneen Cliff Leen lisäksi viime kauden postseason sankarin Cole Hamelsin, Joe Blantonin, JA Happin sekä Pedro Martinezin. Hamels aloitti käynnissäolevan pelin muttei ollut viimevuotisella tasollaan ja joutui vaihtoon viiden vuoroparin jälkeen.

Manuel vaihtoi Hamelsin tilalle Blantonin, jonka ilmeisesti oli tarkoitus syöttää ottelun loppuun, mutta hän joutui seitsemännessä vuorossa vaikeuksiin ja hänen tilalleen Manuel otti Happin. Eli, postsesonissa neljä ensimmäistä Phillies-syöttäjää oli kaikki normaalisti aloittajia. Happ syötti vain yhdelle lyöjälle onnistumatta tekemään paloa ja vasta hänen jälkeensä ensimmäinen "oikea" vaihtosyöttäjä Scott Eyre.

Ottelua on pelattu seitsemän vuoroparia Rockiesin johtaessa 5-3. Manuel tuskin ottaa nyt syöttäjäksi Martinezia vaan jonkun muun. Kolmatta peliä tuskin aloittaa Blanton vaan Martinez tai Happ. Kahdeksas vuoro alkoi juuri ja Philliesin syöttäjäksi tuli viime kaudella ja alkukaudestakin aloitussyöttäjänä pelannut Bratt Myers, joka on ilmeisesti loukkaantumisen takia ollut pidempään sivussa mutta ilmeisesti taas kunnossa. Myers syötti päin ekaa vastaantullutta lyöjää, heh.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Rockies tasoitti sarjan 1-1. Phillies kavensi pelin lukemiin 4-5 kahdeksannessa vuoroparissa Jayson Werthin soolokunnarilla ja sai yhdeksännessä ukot etupesille kahdella palolla. Rockiesin 2B Clint Barmes vangitsi kuitenkin Philliesin Shane Victorinon - joka on rasittava kukkoilija - lyönnin kopiksi ja ottelu päättyi siihen. Tärkeä save Hoston Streetille, sarja siirtyy Coors Fieldille.
 

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Olipa hyvä matsi. Lopussa olin täysin varma että Street mokaa seivin kun joutui vaikeuksiin, mutta selvisi kuitenkin hengissä. Street oli hyvä A'sissa silloin kun miehiä ei ollut pesillä, mutta kun alkoi pesät täyttyä niin turhan usein seivi meni käteen. Tällä kaudella näköjään ollut tikissä kun ottanut 35/37.

Tänään tietysti kiinnostaisi tuo Sox-Angels eniten, mutta noutaja tulee ennen sitä. Jos kuitenkin nauhalle laittaisi niin toteaisi kuinka Angels laittaa ensimmisen kaksoisveen taululle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös