Mainos

Major League Baseball

  • 347 097
  • 2 336

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
New York Yankees lienee faninäkökulmassa maailman ykkösseura huomioiden kaikki lajit?
Kuinkas ollakaan, A-Rod pelasi kauden avausottelunsa viime yönä. Kyseessä oli vieraspeli Baltimore Oriolesia vastaan. Kun A-Rod tuli lyömään avausvuorossa, Yankeesilla oli yksi palo ja juoksijat ykkös- sekä kakkospesillä. A-Rod löi kolme juoksua tuoneen kunnarin ensimmäiseen syöttöön jonka sai, näin lukemiksi 3-0. Yankees voitti ottelun 4-0 joten A-Rodin onnistuminen oli varsin tärkeä. Kyseisen ottelun Yankeesin C.C. Sabathia syötti alusta loppuun, joten hänkin alkaa kuntoutua varsin kovaan iskuun.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Kiitoksia erittäin paljon Beltranille ja SannaS:lle hyvistä vastauksista. Tänään lauantaina siis olen menossa, joten hyvä tuuri että näkee jonkun kauden huippupelaajan.

Miksei baseballissa muuten olla samalla tapaa jaettu joukkueet itäiseen ja läntiseen konferenssiin kuin esim NHL:ssä ja NBA:ssa? Jotenkin vain erikoiselta kuullosti että Angels on viime kaudella pudonnut ensimmäisellä kierroksella Bostonille.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nytpä onkin kysyttävä tosifaneilta, jotka ovat netin välityksellä katsoneet pelejä eli tuo mlb-tv maksullisen systeemin kautta, että miten ovat pelit näkyneet? Nykimättömällä streamilla, kenties? Hintansa arvoista? Oletteko täksikin kaudeksi hankkineet "katseluoikeudet"?
On kyllä loistava tuo mlb.tv premium. Kiitos vaan tänne _hieman jälkikäteen_ viime vuoden suosituksista ja ko. tuotteen olemassaolon kertomisesta ;) , otin viime play-offeiksi kokeeksi ja ei oikein pysty enää ilman olemaan :)
Päiväpelejä tulee kyllä viikollakin vähintään kahtena, joskus kolmena päivänä. Esim. viime viikolla tue/thu, ens viikolla wed/thu/fri. Oikea joukkue ei tietenkään läheskään aina pelaa, mutta tulee kuitenkin prime timeen suomessa. Länsirannikon pelejä tulee kateltua aamuisin aamu-tv:n korvikkeena nyt kun kausi on alkanut. Viime viikon NYY-BoSox rain delay -matsiakin tuli väijyttyä kun oli vielä aamulla käynnissä.
Täydet pisteet siis mlb.tvlle. Ainoa parannus joka on tullut mieleen on että taukojen aikana tulisi esim. automaagisesti noita muiden matsien highlighteja. Taukoja on kuitenkin lajin luonteesta johtuen jonkin verran, ja mielummin sitä katselisi vaikka esim. pitchereiden warm-uppia jos kuvafeedi stadionilta/ballparkilta tulisi vaikka ilman ääntä. mielummin siis kuin sitä live action will return/we'll be right back/live game in progress, ym. staattisia tekstejä ja looppaavia mainospätkiä..
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Kiitoksia erittäin paljon Beltranille ja SannaS:lle hyvistä vastauksista. Tänään lauantaina siis olen menossa, joten hyvä tuuri että näkee jonkun kauden huippupelaajan.

Miksei baseballissa muuten olla samalla tapaa jaettu joukkueet itäiseen ja läntiseen konferenssiin kuin esim NHL:ssä ja NBA:ssa? Jotenkin vain erikoiselta kuullosti että Angels on viime kaudella pudonnut ensimmäisellä kierroksella Bostonille.

Major League Baseball (MLB) on kahden liigan - National League ja American League muodostama sarja. Kumpikin liiga on sitten jakautunut kolmeen maantieteellisesti kolmeen lohkoon. Näiden lohkojen voittajat ja paras kakkonen ratkaisevat liigamestaruuden, joka puolestaan tuo paikan World Series -ottelusarjassa.

Liigat pelaavat pääsääntöisesti sisäisen sarjan, mutta nykyään järjestetään myös ns. interleague-pelejä, jotta saataisiin enemmän pelejä toisen liigan joukkueiden kesken ja jopa paikallispelejä (esim NY Yankees - NY Mets), jotka muuten olisivat aika harvinaisia - ennenhän kummankin joukkueen piti voittaa oma liigansa että kohtaisivat.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
No joo, elämäni ensimmäinen kokonaisuudessaan katsottu baseball matsi on nyt sitten takana ja kyllä näin lajista tietämättömälle pelivalinta oli epäonninen. Yksi juoksu koko pelissä ja ei muutenkaan mitenkään erityisesti tilanteita. Kansas oli kyllä pettymys kaikenkaikkiaan, olikohan kerran kaveri kolmosella edes koko matsissa. Yleisöä yllättävän vähän, odotin että katsomot pullistelee varsinkin näin lauantai-iltaisin, mutta vapaita paikkoja oli reilusti. Jopa tunnelman luomisessa oli järjestäjillä ongelmia, kentällä ei oikeen mitään tapahtumia ja yleisöä vain katsomo puolillaan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Tuon mukaan http://mlb.mlb.com/news/article.jsp?ymd=20090509&content_id=4649348&vkey=recap&fext=.jsp&c_id=mlb
paikalla oli 39,776 katsojaa, wikipedia kertoo että Angel Stadiumille sopii 45,000.

Lienee pesäpallosta toi, että ollakseen hyvä peli, siinä pitäisi olla sisäpelionnistumisia. Tuollaisella syöttöpelillä jota kaksikko Saunders & Greinke esitti, 95% varmuudella takaa joukkueelleen voiton.
Katsojamäärässä on kyllä aika paljon ilmaa. Ei ollut vain 5000 paikkaa tyhjänä.

Ja kyllä, sitä yritin sanoa, että vika nimenomaan oli tällä kertaa katsojassa, ei välttämättä pelissä. Kuten jalkapallossa, 0-0 voi olla erittäin hyvä peli, mutta yritäpä sitä uskotella ensi kertaa peliä katsovalle, joka odottaa niitä maaleja...
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
En tarkalleen tiedä miten katsojamäärät ilmoitetaan, mutta stadionilla ei varmaan koskaan kaikki katsojat istu yhtä aikaa paikoillaan. Koska pelissä ei ole "erätaukoja", vaeltavat ihmiset vähän koko ajan käytävillä. Edes loppuumyyty stadion ei oikeastaan koskaan näytä loppuunmyydyltä.

Meillä on muuten ollut MLB.TV jo vuodesta 2002 asti, olisikohan ollut tuolloin aivan uusi tuote. Näiden vuosien aikana siihen on kyllä tullut valtavasti parannuksia, ja nyt kuvanlaatukin tuolla Premium-paketilla on jo todella hyvä. Tosin New Yorkissa kun näki YESin HD-lähetyksiä, parantamisen varaa on edelleen... Live-pelien lisäksi palvelun parasta antia ovat ehdottomasti Condensed Gamet, jotka on kätevä tsekata iltapeleistä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
LA Angelsin aloitussyöttäjä John Lackey palasi pelikentille toivuttuaan loukkaantumisesta, vastaansa hän sai Texas Rangersin.
Lackey ehti syöttää vain kaksi kertaa. Ensimmäinen syöttö meni Rangersin leadoffin Ian Kinslerin selän takaa, toinen osui Kinsleriä kylkeen ja kotipesätuomari määräsi Lackeyn suihkuun. Seuraavan linkin videosta nähdään että Lackey yritti selitellä parhaansa mukaan, mutta tuomarithan eivät tuomiotaan muuta:
http://mlb.mlb.com/news/article.jsp?ymd=20090516&content_id=4770810&vkey=news_ana&fext=.jsp&c_id=ana
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Ensi perjantaina – sunnuntaina New Yorkissa huikeaa paikallisvääntöä. Subway Series, New York Mets @ New York Yankees Yankee Stadiumilla.

Kummallakin joukkueista on vielä kaksi ottelua ennen Subway Seriesiä (Yankeesilla vieraspelejä Red Soxia vastaan, Metsillä kotiotteluita Philliesiä vastaan) mutta sarjaan nimetyt aloitussyöttäjät eivät pelaa näissä peleissä.

12.06. 07:05 PM ET
John Maine (5-4, ERA 4.52) vs Joba Chamberlain (3-1, 3.79)
13.06. 04:10 PM ET
Livan Hernandez (5-1, 3.88) vs Andy Pettitte (6-2, 4.22)
14.06. 01:05 PM ET
Johan Santana (8-3, 2.39) vs A.J. Burnett (4-3, 4.89)

Veikkaan että Mets vie sarjan 2-1, Yankeesille ensimmäinen, Metsille kaksi seuraavaa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Kyseisestä sarjasta on pelattu kaksi peliä voittojen mennessä ristiin. Aloitussyöttäjä-asetelmat muuttuivat sikäli että Metsin John Maine joutui hartia/olkapäävamman takia loukkaantuneiden listalle. Niinpä Mets otti sarjan avauspeliin aloittajaksi kuubalaisen veteraanisyöttäjä Livan Hernandezin. Hernandez ei fyysisesti ole samalla tasolla kuin MLB:n aloitussyöttäjät keskimäärin ovat, mutta mies tuntuu useimmiten löytävän jonkin konstin jolla pitää joukkueensa mukana ottelun voittotaistelussa. Yankees-ottelussa Hernandez ei onnistunut, antaen 5.1 vuoroparissa kuusi juoksua, kaikki ansaittuja, mutta tällä kertaa se riitti mainiosti sillä Yankeesin kaksi ensimmäistä syöttäjää Joba Chamberlein sekä Brett Tomko antoivat vastaavasti kuusi juoksua pelaamassaan 4.2 vuoroparissa. Ottelu eteni runsasjuoksuisena ja tasaisena kahdeksanteen vuoroon asti, jolloin Metsin David Wright löi tuplan, jolla Carlos Beltran vei Metsin johtoon 8-7. Nämä asetelmat pysyivät aina Yankeesin yhdeksännen vuoroparin tasoittavaan sisävuoroon, johon Mets otti syöttäjäksi itsensä Francisco Rodriguezin turvaamaan joukkueen johtoasemaa. Yhdeksännessä vuorossa kahden palon tilanteessa Yankeesilla oli kakkospesällä Derek Jeter ja ykkösellä Mark Teixeira, lyömään tuli Alex Rodriguez. A-Rodin lyönti oli etukenttäkoppi suuntautuen kohden Metsin 2B Luis Castilloa. Rutiinisuorituksella lyönti olisi ollut otettavissa helposti kopiksi, pallo oli jo Castillon räpylän päällä, mutta osui räpylän reunaan eikä mennyt räpylän sisälle ja pallo putosi maahan. Castillolle ja Metsille olisi siis riittänyt se, että Castillo olisi saanut lyönnin kopiksi, mitään polttoheittoa edes ei olisi vaadittu ja ottelu olisi loppunut siihen, mutta se ei tällä kertaa onnistunut. Kyseisellä lyönnillä Jeter ja Teixeira ehtivät kotipesään ja Yankees voitti pelin 8-9. Francisco Rodriguezille kauden ensimmäinen blown save, Yankeesin juoksut eivät olleet Rodriguezin virheitä vaan Castillon ja näin ollen niitä ei tilastoida ansaituiksi juoksuiksi. Noloa vain että Rodriguezin (ei siis Alex vaan Francisco) tilastoon tuli kauneusvirhe joukkuekaverin aiheuttamana. No tällaiset asiat kuuluu lajiin, pallot pitää saada kiinni.

Sarjan toiseen otteluun Metsin piti etsiä aloitussyöttäjä rotaation ulkopuolelta ja tähän tehtävään joukkue nimesi farmipelaaja Fernando Nieven. Tällaisissa tilanteissa aloittaja kestää yleensä 2-4 vuoroparia ja joukkueen bullpen joutuu venymään. Mets-leirissä näin kuitenkin päätettiin tehdä koska parempaakaan vaihtoehtoa ei oikein ollut ja toisaalta seuraavassa ottelussa olisi Johan Santanan vuoro ja oletettavasti tällöin bullpeniä ei tarvitsisi kuormittaa kovin paljoa. Nieve pelasi kuitenkin yllättävän hyvin Yankeesin joukkuetta vastaan, joka on kaikenkaikkiaan hyvä sisäpelijoukkue. Nieve kesti 6.2 vuoroparia antaen tuona aikana vain kaksi juoksua, molemmat ansaittuja. Juoksuista ensimmäinen oli Alex Rodriguezin soolokunnari avausvuorossa, toinen tuli kun Nieve oli jo vaihdettu pois, mutta juoksun tuonut Melky Cabrera pääsi etenemään Nieven aikana, joten juoksu tilastoidaan Nieven piikkiin. Hittejä Yankees iski Nievelle neljä. Samaan aikaan Yankeesin kokenut aloitussyöttäjä Andy Pettitte kesti vain viisi vuoroparia, jona aikana Metsille 12 hittiä ja viisi juoksua, kaikki ansaittuja. Metsin sieppari Omir Santos löi kolme juoksua, joista kaksi tuli toisen vuoroparin kunnarilla.

Subway Seriesin viimeisin ottelu tänään Suomenaikaa alkaen klo 20:05, Johan Santana vs A.J. Burnett. Aloitussyöttäjäetu on Metsillä, koskapa Santana on koko MLB:n paras aloitussyöttäjä, mutta noissahan voi käydä ihan miten vain.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Beltran, jos vain jaksaa, niin voisi tehdä hieman selkoa, millainen suhde Yankees- ja Mets- faneilla on. Itse olen ymmärtänyt, että välit olisivat paljon paremmat kuin esim. Chicagon joukkueiden faneilla ja rivalry perustuisi ennenminkin nälvimiseen ja kuittailuun memenestyksestä ja sen puutteesta kaiken voittaneen Yankeesin ja pitkään ikuisena häviäjänä pidetyn Metsin välillä kuin "vihaan" toisin kuin esim. Yankeesin ja Red Soxien välillä. Johtuuko sitten kaupunkinen vaapaamielisyydestä vai mistä, mutta Bay Areallahan on jopa jossain määrin hyväksyttävää sympata molempia kaupunkien joukkueita. Tällaiseen ei nyt NY:ssa varmaan mennä.

Minulla on ollut sellainen käsitys, että Metsin fanipohja on periytynyt pitkälti New Yorkin aikaisemmilta joukkueilta Giantsilta ja Dodgerseilta. Toisaalta jostain luin, että alkuaikoina Metsin menestys oli niin huonoa, että seuran symppaaminen tuli jopa muodikkaaksi. Itselleni Mets on aina ollut se sympaattisempi seura, vaikka Queensissakin nykyään rahaa poltetaan melkein Bronxin tahtiin.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Eipä paljon tilastot painaneet eilisessä NYM @ NYY -ottelussa! Santana lyötiin kummulta kahdessa vuoroparissa, ja sama tahti jatkui seuraavien Metsin syöttäjien kanssa. Yankeesien AJ Burnett sai viimeinkin kunnolla apuja hyökkäykseltä, vaikka vastassa oli hänen edellisten starttiensa tapaan huippuvastustaja (Halladay, Beckett...). Minä sammutin television tilanteessa 13-0, mutta näköjään senkin jälkeen oli vielä saatu pari juoksua.

Oli muuten tosiaan ihmeellinen tuo sarjan avausvoitto. Katselin sen koosteena, ja manasin jo A-Rodia ääneen, kun Castillo pudotti pallon. Hyvä esimerkki siitä, miten aina kannattaa pelata loppuun asti - muutoin Jeter Teixeirasta puhumattakaan ei olisi ikinä ehtinyt kotiin asti. Lisäksi A-Rod hassutti hienosti Castillon heittämään pallon kakkoselle eikä kotiin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Juuri niin. Santana pelasi mitä luultavimmin uransa huonoimman ottelun. Periaatteessahan tuollaisia otteluita "rivisyöttäjille" tulee, mutta Santanalle? Haluamatta millään tavoin väheksyä Yankeesin sisäpeliä, Santana on toki kohdannut vastaavanlaisia porukoita lukuisia kertoja aiemminkin muttei ikinä noin heikoin tuloksin. Kieliikö tuo loukkaantumisesta taikka vastaavasta "dead arm" vai onko kyseessä ollut vain yksittäinen epäonnistuminen, sen näyttänee vain aika.

Castillon virheestä se, että tilanne jossa Castillo pudotti pallon, oli niin helpon näköinen että olen lähestulkoon varma siitä että itsekin olisin onnistunut ottamaan kopin, joka olisi riittänyt kolmanteen paloon ja Metsin otteluvoittoon. Tokihan Castillo on paljon parempi ulkopelaaja kuin tuosta tilanteesta voisi päätellä, kyseessä oli siis vahinko. Tuollaisia tulee, harvemmin noin ratkaisevassa paikassa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Beltran, jos vain jaksaa, niin voisi tehdä hieman selkoa, millainen suhde Yankees- ja Mets- faneilla on. Itse olen ymmärtänyt, että välit olisivat paljon paremmat kuin esim. Chicagon joukkueiden faneilla ja rivalry perustuisi ennenminkin nälvimiseen ja kuittailuun memenestyksestä ja sen puutteesta kaiken voittaneen Yankeesin ja pitkään ikuisena häviäjänä pidetyn Metsin välillä kuin "vihaan" toisin kuin esim. Yankeesin ja Red Soxien välillä. Johtuuko sitten kaupunkinen vaapaamielisyydestä vai mistä, mutta Bay Areallahan on jopa jossain määrin hyväksyttävää sympata molempia kaupunkien joukkueita. Tällaiseen ei nyt NY:ssa varmaan mennä.

Minulla on ollut sellainen käsitys, että Metsin fanipohja on periytynyt pitkälti New Yorkin aikaisemmilta joukkueilta Giantsilta ja Dodgerseilta. Toisaalta jostain luin, että alkuaikoina Metsin menestys oli niin huonoa, että seuran symppaaminen tuli jopa muodikkaaksi. Itselleni Mets on aina ollut se sympaattisempi seura, vaikka Queensissakin nykyään rahaa poltetaan melkein Bronxin tahtiin.
No itseasiassa en tiedä, millaiset jännitteet Chicagossa on enkä kovin tarkkaan edes New Yorkissa olevia jännitteitä, verattuna siis siihen mikä olisi oletettavaa. Kenties SannaS osaisi kertoa paremmin?

Yksi New Yorkissa oleva kaveri kertoi että hänen työpaikkansa henkilöstö on varsin tiivis yhteisö myös vapaa-aikana, tässä porukassa kaikki muut ovat Yankeesin kannattajia ja vain hän Metsin. Ymmärtääkseni ongelmaksi kaveri asian koki lähinnä siten että kivempihan Metsin kannattajan olisi olla porukassa jossa muutkin sympatiseeraa Metsiä, mutta mitenkään syrjityksi hän ei tästä syystä oloaan kokenut, pikkukuitteja saa toki kuulla, mutta nekin hyväntuulisia. Ihmisiä jotka kannattaa sekä Metsiä että Yankeesia on NY:ssä käsittääkseni suhteessa enemmän kuin sellaisia helsinkiläisiä jotka kannattaa sekä IFK:ta että Jokereita.

Tuolta Metsin historian taustalta löytyy Kaliforniaan muuttaneet Brooklyn Dodgers sekä New York Giants. MLB-uransa alkuaikoina siis vuodesta 1962 Mets menestyi huonosti ja joukkueesta tehtiin pilaa, joskin juuri tuollaista hyväntahtoista (joukkueen lempinimi oli Lovable Losers). Mets onnistui voittamaan World Seriesin kaudella 1969 ja ilmeisesti vasta tuolloin siihen alettiin suhtautua vakavuudella ja arvioida normaalikriteerein.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
No itseasiassa en tiedä, millaiset jännitteet Chicagossa on enkä kovin tarkkaan edes New Yorkissa olevia jännitteitä, verattuna siis siihen mikä olisi oletettavaa. jne...

Yksi syy, miksi näiden joukkueiden välillä ei ole niin suurta kinaa kun esim. NYY ja BOS välillä saattaa olla se, että ne pelaavat eri liigassa. Ennen ns. interleague-sarjojen mukaantuloa joukkueet eivät kohdanneet muuten kuin kevään harjoitusotteluissa. Boston on tullut vastaan useamman kerran vuosien saatossa. Tämä ei kuitenkaan selitä sitä, miksi Chicagossa on kovemmat jännitteet, pelaavathan sikäläiset joukkueet myös eri liigoissa.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
En valitettavasti ole onnistunut vielä näkemään yhtään Metsien ja Yankeesien välistä ottelua livenä. Sen sijaan Bostonin ja Yankeesien keskinäisiä olen seurannut Yankee Stadiumilla kolmasti.

Pääsääntöisesti Bostonin ja Yankeesien keskinäisissä otteluissa voi ihan reilusti kannattaa kumpaa vaan. Stadionilla näkee ihmisiä Bostonin fanivaatteissa siinä missä minkä tahansa muunkin joukkueen. Sanailu on kyllä selvästi kovempaa kuin muissa otteluissa, ja kyllä esim. nyt toukokuussa pari tappelunujakkaakin bleachersillä näkyi.
Stadionin ulkopuolella ja muissa kuin Boston-otteluissa tunnutaan suhtautuvan Boston-tunnuksiin paljon tulisemmin, ja sama pätee käsittääkseni myös Bostnissa NYY-logoihin. Kerran yhdessä Yankeesien kotiottelussa muistaakseni Angelseja vastaan joku sankari oli päättänyt vetäistä ylleen Bostonin teepaidan. Tilanne päättyi siihen, kun häntä kuvattiin screenille ja turvamiehet saattelivat kaveria ulos stadionilta samalla, kun 53 000 ihmistä huutaa yhteen ääneen Red Sox suck, Red Sox suck!
Hauska oli myös kun kerran sain haukut noin seitsemänvuotiaalta ilmeisesti Bostonia kannattavalta pikkupojalta, kun kävelin hotellilta metroon Jeterin jersey päällä. :-)

New Yorkin katukuvassa NYY- ja Mets-tunnukset näkyvät ihan yhtälailla, eikä vastapuolen kannattajiin tunnita arkielämässä reagoivan yhtään mitenkään. Luulisin, että eri liigat tosiaan vaikuttavat näiden joukkueiden suhteisiin, ja paikallisepelit on vaan enempi sellaisia harvinaisuuksia ja hienoja tapahtumia. Tottakai oman joukkueen voittoa toivotaan, mutta ihan yhtä intohimoisesti kohtaamisiin ei suhtauduta, kuin Yankeesien ja Bostonin. Perinteisesti Yankeesia inhotaan varsin löysäkätisen rahapolitiikan ja osittain sen tuoman menestyksen vuoksi, mutta tilanne on kyllä viime vuosina hieman tasoittunut, ainakin juuri Bostonin ja Metsien osalta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Taas on kausi edennyt ja Suomen aikaa ensi yönä käynnistyy jälleen Subway Series, kolmen ottelun sarja Mets-Yankees, tällä kertaa Metsin kotistadionilla Citi Fieldillä, joka on täksi kaudeksi käyttöönotettu uusi stadion, aivan kuin Yankeesinkin kenttä.

Mets on kärsinyt loukkaantumisista. Joukkue koostuu neljästä vahvasta "position player":sta, eli päivittäin pelaavasta pelaajasta, ei-syöttäjistä. Tämä Metsin runko on 1B Carlos Delgado, 3B David Wright, SS Jose Reyes sekä CF Carlos Beltran. Kyseisestä nelikosta Wright on ainoa, joka ei ole loukkaantumisen takia sivussa. Niinpä Mets, jonka pelaajabudjetti on MLB:n korkeimpia, on viime aikoina pelannut miehistöllä, jonka yhteenlaskettu pelaajapalkka on jotakuinkin samalla tasolla kuin se on niillä joukkueilla, jotka on sarjan halvimpia. Metsin paras kunnarien lyöjä, Carlos Delgado, on sivussa samantyyppisen loukkaantumisen takia kuin A-Rod oli. Käsittääkseni, vaikka A-Rod on joissakin otteluissa onnistunut lyömään voittojuoksuja, miehen sisäpelitilastot ovat varsin vaisuja, selkeästi alle sarjan keskitason. Joka sinällään ei lupaa hyvää myöskään Delgadolle, mikäli hän vielä loukkaantumisesta kuntoutuu tämän kauden aikana. Tämän lisäksi, Metsin rotaatiosta on loukkaantumisten takia sivussa John Maine sekä Oliver Perez, muitakin loukkaantumisia on, joskin "vähemmän tärkeillä" pelaajilla. Kaikesta huolimatta Mets on NL Eastissa toisena, aivan viimekauden WS-voittajan Philadelphia Philliesin tuntumassa. Myös Yankees on divisioonassaan toisena Red Soxin perässä, hieman suuremmalla erotuksella divisioonakärkeen kuin Mets.

Subway Seriesin nimetyt aloitussyöttäjät ovat
C.C. Sabathia (6-4, ERA 3.71) vs Mike Pelfrey (5-2, 4.74)
A.J. Burnett (5-4, 4.24) vs Tim Redding (1-2, 6.08)
Chien-Ming Wang (0-6, 11.20) vs Livan Hernendez (5-2, 4.05)

Taas veikkaus: Yankeesille kaksi ensimmäistä peliä, Metsille kolmas. Sarjan suurin kysymysmerkki lienee Sabathia, joka tunsi edellisessä ottelussaan jotakin häikkää heittokätensä hauiksessa. Mutta näillänäkymin starttaa otteluun silti.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Kauden edetessä tilanteet muuttuvat, jos joukkueella perusasiat ovat kunnossa. Parikin joukkuetta on sen osoittanut, tavallaan. Parin edeltävän kauden tuhkimo-joukkueet Tampa Bay Rays ja Colorado Rockies olivat parin ensimmäisen kuukauden ajan pelillisesti nihkeitä. Jokusia voittoja tuli, mutta niiden perään tuli tappioputkia. Senpä takia kumpainenkin jengi oli divisiooniensa jumboja. Kesäkuun aikana pelit ovat kulkeneet huomattavasti paremmin. Rockies on saanut suorastaan lentokelin, sillä kesäkuun putkina on ollut 11 voittoa, välissä tappio, sitten 5 voittoa, väliin tappio, nyt on 3 voiton putki. Väkisinhän tuollainen näkyy jo sarjasijoituksessakin. Tampalla on mennyt sikäli hieman paremmin lähtökohtaisesti, että voittoprossat olivat lähempänä .500 lukemia. Mutta useasti kävi sitten niin, että tippuivat miinukselle hyvien otteiden jälkeen. Nyt ovat saaneet juonesta paremmin kiinni ja tämänhetkisen 5 perättäisen voiton jälkeen ovat jo Yankeesien imussa divarissaan kolmantena.

Kausi on pitkä ja paaaljon ehtii vielä tapahtua.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kerran Ticketmaster tarjosi Terrace-paikkoja lähes takakentältä, muutoin halvin lippu jonka löytyi maksoi $900. RedSox-liput hankimme siis etukäteen toista kautta ja muihin mahdollisiin otteluihin koitamme saada liput suoraan lippuluukulta, niitä kun aina kuitenkin jätetään myyntiin. Eilisen jälkeen on muuten tarjonta StubHubissakin lisääntynyt...

Hmm, olenko ymmärtänyt tuota sivua oikein, että osassa lippuja on suora osto mahdollista ja osassa on käynnissä huutokauppa? Ja en tuolla pyöriessä huomannut mainintaa ettei noita e-tickettejä voi ostaa Suomesta käsin.

Mutta StubHub vaikuttaisi muuten aika unelmalta näin matkaavan satunnaislipunostajan kannalta.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Hmm, olenko ymmärtänyt tuota sivua oikein, että osassa lippuja on suora osto mahdollista ja osassa on käynnissä huutokauppa? Ja en tuolla pyöriessä huomannut mainintaa ettei noita e-tickettejä voi ostaa Suomesta käsin.

Mutta StubHub vaikuttaisi muuten aika unelmalta näin matkaavan satunnaislipunostajan kannalta.

Ticketmasterista voi ostaa lipun kuka tahansa, myös Suomesta. StubHubista ei ainakaan vielä kauden alusta voinut ostaa, koska he eivät hyväksy suomalaista billing addressia (luottokorttia). Tämä on varmistettu StubHubilta puhelimitse. Eikä auta, vaikka toimitusosoite olisi USA:ssa, luottokortti on se mikä ratkaisee.

Jos pelillä ei ole niin kovasti väliä (esim. Subway Series, NYY-BOS tms.), niin kyllä liput kannattaa ostaa paikanpäältä. Tämä tuli taas todistettua toukokuussa Bronxissa, kun päivällä Yankees Clubhouse Shopista ei löytynyt kuin Terrace-paikkoja outfieldiltä, mutta kaksi tuntia ennen peliä stadionilta sai loistavat Main-liput homeplaten ja ykköspesän väliin. Valinnanvaraakin oli.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Viime yönä NY Yankees varmisti ensimmäisenä MLB-joukkueena playoffs-paikan. Yankees ei ole varmistanut divisioonavoittoaan mutta mikäli se Red Soxille menee, Yankees saa vähintään AL:n villin kortin. Seuraavilla joukkueilla on vielä mahdollisuus selvitä jatkoon.

AL East
NY Yankees 96 (10 peliä pelaamatta)
Boston Red Sox 89 (12)
AL Central
Detroit Tigers 80 (12)
Minnesota Twins 78 (11)
Chicago White Sox 73 (10)
AL West
LA Angels 90 (11)
Texas Rangers 82 (12)
Seattle Mariners 79 (11)
eli jos sarja päättyisi tänään, ALDS-parit olisivat Yankees-Tigers sekä Angels-Red Sox. Tämä onkin aika todennäköistä ellei Twins ohita Tigersiä ja saa vastaansa Yankeesia.

NL East
Philadelphia Phillies 88 (12)
Atlanta Braves 81 (11)
Florida Marlins 81 (10)
NL Central
St. Louis Cardinals 89 (10)
Chicago Cubs 78 (12)
NL West
LA Dodgers 91 (11)
Colorado Rockies 86 (11)
SF Giants 81 (11)
jos sarja päättyisi nyt, NLDS-pareiksi tulisivat Dodgers-Cardinals sekä Phillies-Rockies, mutta NL Westin joukkueiden parit voivat muuttua, siksi tasainen Philliesin ja Cardinalsin tilanne on. Jatkossa mainittu nelikko tosin on erittäin todennäköisesti.

Ennakointina sellaista että epäilen pennantien menevän Yankeesille sekä Cardinalsille. Yankeesin pahimpana uhkana pidän Red Soxia, Yankees on kova sisäpelijoukkue mutta voi kaatua aloitussyöttäjiinsä. Yankeesin rotaatiosta vakuuttaa vain Sabathia, mutta korvaukseksi esim 1B Mark Teixeira että SS Derek Jeter pelaa todella hyvää kautta ollen ehdolla AL:n MVP:ksi. AL Central sekä AL West ovat käsittääkseni huomattavasti heikompia divisioonia kuin AL East, josta syystä uskon ALCS:ssä esiintyvän parin Yankees sekä Red Sox.

NL:n tilanne on vähemmän selvä, mutta Cardsiin uskon joukkueen rotaation takia jossa etenkin kaksikko Adam Wainwright – Crish Carpenter ovat kuumia. Sen lisäksi, joukkueessa on ilmeisesti koko MLB:n paras pelaaja 1B Albert Pujols.
Dodgersin bullpen puolestaan on koko sarjan paras, joten mikäli Dodgersin haluaa voittaa, johtoon olisi päästävä jo aloitussyöttäjien aikana sillä kolmikko Hong-Chi Kuo, George Sherrill sekä Jonathan Broxton ei anna vastustajalle yhtään juoksua ulkopelivuoroissa 7-9, ei ainakaan monta. Dodgersilla on erittäin tulivoimainen takakenttäkolmikko Matt Kemp - Andre Ethier - Manny Ramirez, joten kysymysmerkkinä ovat lähinnä aloitussyöttäjät joista joukkueen ässäsyöttäjä Chad Billingsleyn vire on enemmän tai vähemmän arvoitus.
Viime kauden mestari Phillies ei muuttunut paljoa, takakenttäpelaaja Pat Burrellin tilalle tuli Raul Ibanez sekä kesken kauden joukkue värväsi riveihinsä aloitussyöttäjä Cliff Leen, joka vahvistaa joukkuetta ilmanmuuta. Viime kauteen verrattuna tosin ässäsyöttäjä Cole Hamels (joka sai sekä NLCS:n että WS:n MVP-palkinnon) sekä lopettaja Brad Lidge eivät ole olleet samalla tasolla.

Tarkempia arveluita kunhan playoff-joukkueet varmistuvat. Tämän hetken kutina on se että Cards voittaa WS:ssä Yankeesin. WS:ssä kotiedun saa AL:n joukkue.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Pari pelikierrosta pelattu lisää eikä yksikään joukkue Yankeesin lisäksi ole varmistanut playoff-paikkaansa. Käytännössä paikat on kuitenkin jaettu lukuunottamatta AL Centralin divisioonavoittoa sekä NL:n villi kortti -paikkaa.

Viime yön peleissä tuli kuitenkin lunta tupaan kahdelle vahvalle mestarisuosikille. NL Eastin Philadelphia Phillies hävisi vierasottelussa Milwaukee Brewersille 4-8. Philliesin aloitussyöttäjänä oli Cliff Lee, joka on kadottanut otettaan viime peleissä. Lee syötti kuusi sisävuoroa jona aikana vastustaja teki seitsemän juoksua, kaikki ansaittuja. Tämä on aivan liian paljon ja Leen osalta tilanne näyttää aika heikolta: kuudesta viimeisestä pelistään neljässä hän on antanut vastustajalle vähintään neljä ansaittua juoksua. Näyttäisi siltä että Lee on kadottanut command:insa eli kyvyn sijoittaa syöttönsä haluamaansa paikkaan strike zonea ja tästä vastustaja rankaisee välittömästi kuten viimeaikoina on nähty. Philliesin kaavailemaan neljän miehen playoff-rotaatioon kuuluu myös toinen kesken kauden hankittu vahvistus, veteraanisyöttäjä Pedro Martinez. Martinezin piti syöttää ensiyön ottelussa mutta hän jää niskavaivojen takia sivuun. Martinez uskoo että hän voi syöttää playoffeissa, mutta hyvä uutinen tämä ei ole. Phillies-leirissä painetaan pian paniikkinappulaa, sillä uskomattoman hyvän viimekauden pelannut lopettaja Brad Lidge on pelannut todella huonosti ollen erinäisten tilastojen perusteella koko sarjan huonoin lopettaja. Philliesin valmennusjohto vakuutteli aikansa että Lidgeä käytetään ja uskotaan hänen pelinsä paranemiseen siitäkin syystä että vaihtoehtoja joukkueella ei ole. Nyt Phillies on vetänyt esiin 2-3 nimeä jotka voisivat korvata Lidgen playoffissa, mutta huipputekijöitä listassa ei ole. Kun Lee pilasi eilisen Phillies-pelin, Lidge syötti seitsemännen vuoron antaen yhden ansaitun juoksun. Joka ei ole tilastomielessä hyvä suoritus sekään joskin Lidge vakuutteli olevansa tyytyväinen.

Toinen vaikeuksia kohdannut joukkue on Boston Red Sox. Red Sox hävisi vieraspelin Yankeesille 9-5. Red Soxin aloitussyöttäjä oli joukkueen playoff-rotaation ykkössyöttäjäksi kaavailtu Jon Lester. Lester ehti tehdä yhden palon kolmannessa vuoroparissa saatuaan Melky Cabreran lyömän pallon oikeaan polveensa ja joutui tästä syystä jättämään ottelun kesken. Röntgenkuvat paljastivat että Lesterin jalkaan ei tullut mitään vammaa ja hän voi jatkaa pelaamista edelleen mutta Bronxin pommittajat ehtivät 2.1 vuoroparin aikana lyödä viisi ansaittua juoksua Lesterille joten Red Soxin ässä ei pystynyt pitämään joukkuetta pelissä mukana. Lester toki vakuutteli että ei hän huonosti pelannut, Yankees sai vain hänet näyttämään huonolta. Jos Red Sox selviää ALCS:än ja saa siellä vastaansa Yankeesin, Lesterin itseluottamus on koetuksella.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Yankees sekä Red Sox saivat kolmen pelin ottelusarjansa pelattua. Yankeesille sweep eli se voitti kaikki pelit ja näin varmistui sekä Yankeesin AL East divisioonavoitto sekä se että joukkue kokoaa runkosarjassa enemmän voittoja kuin yksikään toinen joukkue. Koska AL voitti All Star -ottelun, Yankees saa kotiedun playoffien loppuun asti. Tämän lisäksi, Yankees sai päättää playoffien ensimmäisen kierroksen aikataulusta, pelataanko paras viidestä pelattava DSL seitsemän vai kahdeksan päivän aikana, joista Yankees valitsi kahdeksan. Yankeesin syinä ovat se että noin valiten tässä vaiheessa playoffeja voi käyttää kolmen miehen rotaatiota siinäkin tapauksessa että sarja venyisi viiteen peliin. Sivuun Yankeesilta jäisi Joba Chamberlain. Sen lisäksi vaihtosyöttäjiä voisi käyttää suruttomammin eli Phil Hughesin ja Mariano Riveran mahdollinen kuormitus ei ole ongelma plus mahdollisimman paljon lepoa halutaan varmasti tarjota myös Alex Rodriguezille.

Vielä ei ole tietoa tuleeko Yankeesin vastustajaksi Detroit Tigers vai Minnesota Twins. Jos Tigers, kahdeksan päivän aikataulu saattaa olla huono valinta, sillä Tigersillä on todella vaarallinen aloitussyöttäjäkaksikko Justin Verlander sekä Edwin Jackson jotka saisivat siis pelata yhteensä neljässä pelissä.

AL:n tilanne, jätän Centralin loppuun. Eastista playoffiin selvisi siis Yankees ja AL Westissä LA Angelsilla on kuusi voittoa enemmän kuin Texas Rangersilla kun molemmilla joukkueilla on seitsemän ottelua pelaamatta. AL:n villi kortti -paikassa kiinniolevalla Boston Red Soxilla on sama määrä pisteitä kuin Angelsilla eli kuuden voiton erotus Rangersiin ja otteluita pelaamatta seitsemän. Ihmeitä pitää siis tapahtua mikäli Angels ja Red Sox eivät postseasoniin selviäisi, siellähän joukkueet kohtaavat toisensa ALDS-sarjassa.

NL. Eastissa Philliesillä 90 ja Atlanta Bravesilla 85 voittoa, molemmilla seitsemän peliä pelaamatta. NL Centralissa St. Louis Cardinals ehti juuri varmistaa divisioonavoiton, joukkueella on kasassa 90 voittoa kun kuusi peliä on pelaamatta. NL Westissä kärkikolmikolla on kullakin kuusi peliä pelaamatta:
LA Dodgers 93
Colorado Rockies 88
San Francisco Giants 83
Teoriassa siis Rockies voi vielä ohittaa Dodgersin mutta mikäli niin käy, Dodgers tulisi silti selviämään postseasoniin villillä kortilla. NL:n villi kortti kisaa johtaa Rockies, 88 voittoon voivat yltää Braves, Giants sekä NL Eastin Florida Marlins 83/6 pelaamatta ja NL Centralin Chicago Cubs 81/7 pelaamatta. Käytännössä siis NL:n villin kortin vie joko Rockies tai Braves.

AL Central. Detroit Tigersillä ja Minnesota Twinsillä on molemmilla runkosarjaa pelaamatta seitsemän peliä, Tigersillä on 83 voittoa, Twinsillä 81. Juuri sopivasti joukkueilla käynnistyy keskinäinen neljän ottelun mittainen ottelusarja joka pelataan Detroitissa. Twinsin loppukausi on ollut todella vahva ja mikäli Twins voittaa Detroitin kolmesti, joukkueet ovat tasoissa ennen kolmea viimeistä kierrosta. Sarjan lopuksi Tigers kohtaa Chicago White Soxin kolmesti kotonaan ja Twins Kansas City Royalsin kolmesti myöskin kotikentällään.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Twinsin loppukausi on ollut todella vahva ja mikäli Twins voittaa Detroitin kolmesti, joukkueet ovat tasoissa ennen kolmea viimeistä kierrosta. Sarjan lopuksi Tigers kohtaa Chicago White Soxin kolmesti kotonaan ja Twins Kansas City Royalsin kolmesti myöskin kotikentällään.

Eikös Justin Morneau ole loppukauden sivussa? Oma seuraaminen jäi vähemmälle, kun Canal lopetti pelien jälkilähetykset, mutta ikinä en olisi uskonut Minnesotan pystyvän taistelemaan ilman toista M&M- boyseista.

Kiitos hyvästä raposta. Sääli, että Giants hieman hyytyi hyvän kauden alun jälkeen, mikä maksanee paljon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös