Major League Baseball

  • 332 227
  • 2 271

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Playoffsien toinen kierros on hyvässä vauhdissa, molemmat parin ovat kohdanneet kahdesti. NLCS:ssä LA Dodgers – Philadelpia Phillies on lukemissa 1-1. Avauspelissä Philliesin Cole Hamelsilla oli paljon todistettavaa, esitys oli yhtä lailla heikohko kuin NLDS:ssäkin mutta joukkueen onneksi kaveri oli vielä huonompi ja avausottelu Philliesille 6-8. Toisessa ottelussa Philliesin veteraanisyöttäjä Pedro Martinez pääsi viimein näyttämään mitä on tankissa ja poistui ottelusta vasta 7 vuoroparin jälkeen Philliesin johtaessa 0-1. Philliesin MVP-kandidaatti Chase Utley auttoi kahdeksannessa vuoroparissa ulkopelivirheellä Dodgersin tasoihin ja ajolähdössä Philliesin vaihtosyöttäjä päästi vapaataipaleella Dodgersin johtoon, joka kiitti ja kumarsi ja nappasi toisen ottelun voiton 2-1.

ALCS:ssä avauspeli oli Yankeesin aloitussyöttäjä CC Sabathian sekä 3B Alex Rodriguezin vahvaa näytöstä, Angels oli vailla mahdollisuuksia kotijoukkueen voittaessa lukemin 4-1.

Sarjan toinen ottelu loppui noin tunti sitten New Yankee Stadiumilla +8C asteen kylmyydessä ja vesisateessa. Ottelu kesti 5:10 ja ratkaisua piti odottaa 13. vuoropariin asti. 9 vrp:n jälkeen peli oli 2-2. 11 vuoroparin alkuun Angelsin Gary Matthews Jr sai vapaataipaleen, Willy Aybarin lyönnillä kakkospesälle Aybarin palaessa itse. Chone Figgins tuli lyömään kauden ensimmäisen playoff-hittinsä tärkeään paikkaan: pallo LF Johnny Damonin eteen jolla Matthews Jr toi johtolukemiksi 2-3. Yankeesin tasoittavalla sisävuorolla ensimmäiseksi lyömään tuli Alex Rodriguez joka osoitti vahvoja hermojen hallintaa, ajauduttuaan jo 0-2 tilanteeseen Angelsin closer Brian Fuentesia vastaan hän löi pallon takakatsomoon, toi Yankeesin takaisin peliin soolokunnarilla: lukemiksi 3-3.

13 vuoroparin tasoittavalla Angelsin syöttäjänä oli Ervin Santana. Yankeesin pinch hitter Jerry Hairston Jr löi pallon Torii Hunterin eteen ja meni ykköspesälle. Brett Gardnerin uhrausnäpillä Hairston kakkoselle mutta Gardnerista ensimmäinen palo. Lyömään Robinson Cano jolle Santana antoi tahallisen vapaataipaleen jotta Angels pääsisi seuraavan lyöjän aikana yrittämään tuplapaloa. Lyömään Melky Cabrera jonka maapallo Maicer Izturisille joka katsoi että aikaa on tehdä tuplapalo ja heitti pallon kakkosella olleelle Willy Aybarille. Pallo meni kuitenkin harhaan: Hairston oli lähtenyt kolmoselle ja Cano kakkoselle. Kolmosella Hairston katsoi että myöskään Chone Figgins ei saanut palloa ja osoitti oivaa pelinlukutaitoa karkaamalla kotipesään, jonne hän ennen palloa ehtikin ja Yankeesille voitto lukemin 4-3. Sarjassa tilanne siis Yankeesille 2-0.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Baseballmatsista tulee kyllä kamalaa katseltavaa syöttäjän epäonnistuessa totaalisesti. Synkkääkin synkempi ilta Dodgersin aloittaja japsi Kurodalla. Reilu yksi vuoropari ja 6 juoksua Philliesille. Loppupelistä en tiedä mitään, 11-0 näköjään päättynyt mutta olipahan karmaiseva alku ja siihen jäi katsominen. Itselleni ei ole tuon taivaallista väliä kuka voittaa näitä matseja, mutta olipahan melkoinen ero eilisen jännitysnäytelmälle, jolloin ei pystynyt ruudun äärestä poistumaan extravuoroparien aikana lainkaan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Myös viime vuonna NLCS:ssä kohtasivat Phillies ja Dodgers, erotuksena tähän kauteen tuolloin oli se, että Philliesillä oli kotietu toisin kuin nyt. Tuolloin sarja päättyi Philliesille 4-1.

Viime kaudella toiseen peliin Dodgers laittoi aloitussyöttäjäksi Chad Billingsleyn, jolta odotettiin vahvaa panosta mutta pelissä Phillies onnistui tekemään kahdeksan juoksua Billingsleylle kolmen ensimmäisen vuoroparin aikana. Tällä kaudella Billingsleyn piti olla joukkueensa ykkönen aloittajista mutta hän kärsi runkosarjan loppupuolella loukkaantumisesta. Ilmeisesti Billingsley olisi jo kunnossa mutta ainakin osittain johtuen viime kauden muistoista, Dodgersin manageri Joe Torre ei laittane Billingsleyta aloittamaan Phillisiä vastaan.

Viime kaudella sarjan ainoa peli, jonka Dodgers voitti oli kolmas peli, jossa Dodgersin aloitussyöttäjänä oli juurikin Hiroki Kuroda, jonka Phillies siis murskasi viime yönä. Kuroda joutui joidenkin niskavaivojen takia olemaan sivussa tämän kauden NLDS-sarjasta, en tiedä sitten vaivasiko tuo edelleen olleen syynä viimeyön heikkoihin suorituksiin.

Tässä otteluparissa oli myös lisäjännitteitä viime kaudella. Sarjan toisessa ottelussa Philliesin aloitussyöttäjä Brad Myers (jolla on taustallaan vaimonhakkaamista jne) syötti pariin otteeseen syötön päin Dodgers-pelaajaa. Kyseessähän saattoi olla vahinko (tästä lyöjä saa vapaataipaleen) mutta Dodgers-leirissä Myersin tempaukset tulkittiin vihamielisyyden osoituksiksi, myöskin yksi Philliesin vaihtosyöttäjä taisi tehdä kyseisen tempun. Ottelussa 3 Hiroki Kuroda osoitti että olemme saaneet viestinne ja kykenemme vastaamaan siihen samalla mitalla ja lennätti yhden syötön suoraan kohti Philliesin sentteri Shane Victorinon päätä. Victorino ehti väistää mutta käynnisti uskomattoman mussutuksen, aivan turhaan tosin. Voi tietysti olla että jos vahinkoja sattuu Phillies-syöttäjille, sellaisia voi sattua myös Dodgersin syöttäjille. Lyöjien on syytä olla tarkkoina kun ottelut menee kuumiksi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Yankeesin ja Angelsin välisestä kolmannesta ALCS-ottelusta alkoi juuri Yankeesin viides sisävuoro, Angels tulee tasoittamaan. Yankees siirtyi juuri 3-0 johtoon Johnny Damonin soolokunnarilla, kaksi aikaisempaakin juoksua on tullut soolokunnareilla, lyöjinä Derek Jeter sekä Alex Rodriguez. A-Rod etenkin tuntuu olevan todella kovassa iskussa, Angelsin olisi syytä voittaa tämä ottelu mutta helppoa se ei ole. Yankeesilla syöttäjänä Andy Pettitte, Angelsilla Jered Weaver.

A-Rod oli taas lyödä kunnarin mutta aivan kylliksi ei pallo kantanut, takakenttämies sai kopin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Angels ei anna periksi. Viidennessä vuoroparissa Howie Kendrick löi soolokunnarin ja kuudennessa Vladdy Guerrero kaksi juoksua tuoneen kunnarin. Kuuden vrp:n jälkeen peli tasan 3-3 ja enpäs pääsekään nukkumaan, harkitsin asiaa joku hetki sitten.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Saiko Angels valita itse alkamisajan vai saneltiinko tämä jostain muualta että on NYC:ssä parempaan aikaan telkussa? Outoa pelata arkipäivänä playoffien kotimatsi alkaen klo 1 iltapäivällä...
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
En tiedä, Reinomies. Ottelu eteni näin:

Seitsemännen tasoittavalla Angelsin Howie Kendrick löi upean triplan ja tuöi kotipesään Maicer Izturisin uhrauskopilla. Näin Angels johtoon 4-3, ensimmäistä kertaa johtoasemassa tässä sarjassa.

Kahdeksannen vuoroparin alkuun Hideko Matsui sai vapaataipaleen ykköselle ja hänen tilalleen vaihdettiin pinch runner Brett Gardner. Gardner yritti varastaa kakkoselle epäonnistuen, heti perään Jorge Posada löi soolokunnarin ja peli jälleen tasan 4-4, ilman pesävarastusyritystä Yankees olisi mennyt johtoon. Derek Jeter pääsi vielä lyömään kahden palon tilanteessa juoksijat etupesillä mutta tuloksetta.

Kahdeksannen vuoroparin tasoittavalla Angelsin Bobby Abreu löi upeasti taakse mutta teki pahan luokan mokan pesäväleillä. Abreu ehti kakkoselle, eteni edelleen kolmoselle mutta huomatessaan pallon olevan jo ulkokentän kontrollissa, palasi takaisin kakkoselle, jossa oli Yankees-pelaaja Mark Teixeira pallon kanssa ja pallotti Abreusta ensimmäisen palon. Loistavaa ulkokenttäpelaamista Yankeesilta kapellimestarinsa Derek Jeterin johdolla.

Yhdeksänteen vuoropariin Angels laittoi kummulle vahvimman osaamisensa, Brian Fuentesin. palo Johhny Damonista ja Mark Teixeirasta, järkevä tahallinen vapaataival A-Rodille ja Jerry Hairston Jr:n Fuentes poltti kotipesään. Yankeesilta syöttämään Phil Hughes. Juan Rivera löi aivan väärälle miehelle, Jeterille, ja paloi. Kuubalainen Morales löi kopin Teixeiralle ja ottelussa hyvin esiintynyt Kendrick Robinson Canolle. Niinpä jatkovuoroihin.

Jason Bulger syöttämään Yankeesille. Posada pääsi jo lupaavaan asemaan 3-0, mutta K, Cano paloi etukenttälyönnillä, Nick Swisheristä K. Anglesin Jeff Mathis löi tuplan, josta syystä Yankees otti Hughesin pois ja kummulle Mariano Riveran. Aybarin uhrausnäpistä Rivera koitti polttaa kolmoselle mutta heitti harhaan ja Angels sai palottomasti juoksijat pesille 3 ja 1. Figgins löi Teixeiralle palo ja ja juoksijat pesille 2-3. Abreulle IBB ja ajolähtö. Torii Hunterin lyönti Teixeiralle ja toinen palo kotiin, uusi ajolähtö Guerrerolle. Lyönti Teixeiralle ja kolmas palo. Angels sössi tilanteen aivan käsittömällä tavalla, missä oli suicide call? Se olisi ollut jokseenkin varma ratkaisu joko Figginsillä tai Hunterilla.

11 vuoropari, Angelsilta syöttämään Ervin Santana. Ervinin oikea etunimi on Johan mutta mies ei käytä nimeä Johan Santana sattuneista syistä. Yankees ei saanut juoksijoita pesille mutta tasoittavalla vuorolla kahden palon tilanteessa Kendrick selvisi ykköselle ja toi voittojuoksun 5-4 Jeff Mathisin tuplalla. Sarja on nyt siis 2-1.
 

Kapo

Jäsen
Aika kehnoa oli Yanks-hyökkäys Angel Stadiumilla. Base hittejä ei juuri saatu aikaiseksi ja Matsui-Posada-Cano kolmikon järjestämät RISP-paikat tuhrivat Swisher ja Cabrera pariinkin otteeseen. Lisäksi hiukan ihmettelin Riveran ottamista tuohon paikkaan syöttämään loistavasti postseasonilla esiintyneen David Robertsonin asemesta. Teitystikään Mo Riveran tuleen heittäminen ei ole milloinkaan huono vaihtoehto mutta olisin odotellut closeria vasta mahdolliseen clousaustilanteeseen.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Aika kehnoa oli Yanks-hyökkäys Angel Stadiumilla. Base hittejä ei juuri saatu aikaiseksi ja Matsui-Posada-Cano kolmikon järjestämät RISP-paikat tuhrivat Swisher ja Cabrera pariinkin otteeseen.

Eikös nämä olleet tilanteita joissa Matsui ja Posada täytti paloitta pesät 1 ja 2, joka myöskin on RISP. Jonka jälkeen kahteen eri otteeseen Cano löi maapallon, jolla juoksijat pesille 1 ja 3 mutta palo pesälle 2. Näistä tilanteista Swisher ja Cabrera ei saaneet aikaiseksi kuin paloja. Tosin, ainakin toisella kertaa Cabreran lyönnillä olisi tullut juoksu mikäli paloja ei olisi ollut taululla kahta. Kaikenkaikkiaan, Yankeesin lyönijärjestyksen loppuosan Cano, Swisher, Cabrera olisi syytä parantaa, numerolta 2 Johnny Damon on nähty jo parempia otteita.

Ensiyönä klo 02:57 alkaen Yankees ja Angels ottavat taas yhteen, aloitussyöttäjät CC Sabathia sekä Scott Kazmir, Sabathia kolmen päivän levolla. Yankeesille periaatteessa riittäisi voittaa Sabathia-pelit, sillä hän voi palata taas 7. pelissä mutta Yankees ei varmaankaan toivo sarjan menevän niin pitkälle, jotta saisi lepuuttaa Sabathiaa kunnolla ennen World Seriesiä.

Viime yönä Phillies voitti Dodgersin ja johtaa sarjaa 3-1.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ensiyönä klo 02:57 alkaen Yankees ja Angels ottavat taas yhteen, aloitussyöttäjät CC Sabathia sekä Scott Kazmir, Sabathia kolmen päivän levolla. Yankeesille periaatteessa riittäisi voittaa Sabathia-pelit, sillä hän voi palata taas 7. pelissä mutta Yankees ei varmaankaan toivo sarjan menevän niin pitkälle, jotta saisi lepuuttaa Sabathiaa kunnolla ennen World Seriesiä.

Viime yönä Phillies voitti Dodgersin ja johtaa sarjaa 3-1.

Itse luotan Kazmiriin kuin kallioon, ihan "mututuntumalla". Sen verran positiivisen kuvan antoi itsestään Tampan aikoinaan. Sanotaan nyt vaikkapa vähän selkeämpi peli tällä kertaa Angelsille. 6-2, ja Guerrerolle 1 HR 2 RBI.

Philly - Dodgers ei ollut ihan yhtä selvä peli viime yönä kuin päivää aikaisemmin, jolloin peli oli selvä 15 minuutissa ja päättyi 11-0. Tällä kertaa Philadelphia kyllä otti myös heti johdon, mutta niin vain oltiin viimeisen vuoroparin tasoittavalla Dodgersin johdossa 4-3, ja kaksi paloa (miehet ykkösellä ja kakkosella)... Kunnes Jimmy Rollins löi kahden juoksun arvoisen tuplan, ja kotikatsomo repesi. Koko ottelussa Philly sai ainoastaan 5 hittiä, joista kaksi taisi tulla heti avausvuorossa. Joten voisi sanoa, että hyvään paikkaan osui Rollins. Onhan se aina hyvä paikka, kun matsi loppuu omaan lyöntiin, oman joukkueen voittoon.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Philadelphia kyllä otti myös heti johdon, mutta niin vain oltiin viimeisen vuoroparin tasoittavalla Dodgersin johdossa 4-3, ja kaksi paloa (miehet ykkösellä ja kakkosella)... Kunnes Jimmy Rollins löi kahden juoksun arvoisen tuplan, ja kotikatsomo repesi. Koko ottelussa Philly sai ainoastaan 5 hittiä, joista kaksi taisi tulla heti avausvuorossa. Joten voisi sanoa, että hyvään paikkaan osui Rollins. Onhan se aina hyvä paikka, kun matsi loppuu omaan lyöntiin, oman joukkueen voittoon.
Tuo oli kyllä melkoinen syöttäjän moka, että Philadelphia pääsi voittoon. Miehet ykköselle ja kakkoselle lahjaksi. Toisen noista polttamalla jo ennemmin, ei Rollins olisi ikinä tullut lyömään. Dodgersin taru oli sitten siinä tältä erää, ei nouse kolmeen peräkkäiseen voittoon.
 

tiikeri

Jäsen
Itse luotan Kazmiriin kuin kallioon, ihan "mututuntumalla". Sen verran positiivisen kuvan antoi itsestään Tampan aikoinaan. Sanotaan nyt vaikkapa vähän selkeämpi peli tällä kertaa Angelsille. 6-2, ja Guerrerolle 1 HR 2 RBI.

Rohkenen epäillä että CC antaisi Angelsille noin paljon siimaa. Sen verran vakuuttavasti kaveri on viime aikoina esiintynyt, tai itseasiassa koko kauden ajan. Eiköhän tästä ole taas tiukka ja vähäjuoksuinen matsi tiedossa. Ei sillä etteikö olisi mukava nähdä peliä jossa tulee juoksuja enemmänkin, mutta enpä usko että tänään sellaista on luvassa. Yankees on vienyt tällä kaudella kaikki näkemäni matsit joissa Sabathia on ollut aloittajana, joten luotetaan että taika kestää.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Rohkenen epäillä että CC antaisi Angelsille noin paljon siimaa. Sen verran vakuuttavasti kaveri on viime aikoina esiintynyt, tai itseasiassa koko kauden ajan. Eiköhän tästä ole taas tiukka ja vähäjuoksuinen matsi tiedossa. Ei sillä etteikö olisi mukava nähdä peliä jossa tulee juoksuja enemmänkin, mutta enpä usko että tänään sellaista on luvassa. Yankees on vienyt tällä kaudella kaikki näkemäni matsit joissa Sabathia on ollut aloittajana, joten luotetaan että taika kestää.

Onhan mies ollut vakuuttavassa kunnossa pudotuspelien ajan, mutta aina välillä tulee myös epäonnistumisia, mm. viimeisessä runkosarjapelisä kolmen viikon takaa, missä kesti 2,2 vuoroa Tampaa vastaan ja antoi siinä ajassa 9 juoksua vastustajalle.

Ja kun Kazmir on entinen Tampan mies, niin olisiko tässä aihetta pieneen taikauskoisuuteen... hyvin pieneen.

Itselle on jäänyt vain takaraivoon yksi CC Sabathian matsi, jonka muistan vieläkin. Kyseessä oli 20.06.2005 pelattu matsi Cleve - Red Sox, jossa CC antoi 4.2 vuoroparissa 9 juoksua... ja matsi päättyi 10-9 Bostonille.

No onhan tuosta aikaa kulunut, enkä tosiaan ole hirveällä tarkkuudella MLB:tä seurannut, mutta jotenkin on jäänyt sellainen kuva miehestä, että aina välillä saattaa tulla mustia päiviä, ja olisiko tänään sitten yksi niistä.

Tosin onko sellaista Pitcheriä, jolle ei tulisi KOSKAAN mustia päiviä? Kazmirilla suht heikko päivä oli edellinen pudotuspelistartti Bostonia vastaan, jossa päästi Red Soxin 1-5 johtoon. Tässä matsissa musta päivä sattui sitten myös Bostonin Papelbonille, ja heidän tämän kauden tarina loppui siihen.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lisätään vielä tuohon Angels - Yankees tulosveikkaukseen sen verran, että onhan siinä myös tuota toivotaan toivotaan lisää. Itse kun tunnustaudun jonkinlaiseksi Angelsin kannattajaksi (+ Red Sox), koska aikoinaan Angelsin kautta rupesin seuraamaan ko. lajia.

Kyseessä siis oli kausi 2002, jolloin silloinen Anaheim otti ainoan World Series mestaruutensa. Ja nyt 7 vuotta myöhemmin kävin pelaajat läpi, kun rupesin miettimään, että kuinkakohan moni tuosta 2002 rosterista on vielä saman organisaation palveluksessa, ja nimenomaan pelaajana...

Ja onhan ollut vaihtuvuutta. Näitä pelaajia bongasin tasan 2, ja molemmat pelasivat vuonna 2002 rookiekauttansa.

1. Chone Figgins pääsi World Seriesissä kertaalleen kentälle, 6. finaalin 8. tasoittavalla juoksuhommiin, ja saikin tuotua juoksun.

2. John Lackey. Mies pelasi rookiekauttansa v.2002, ja voitti game 7:n aloittavana syöttäjänä World Seriesissä. Oli myös starting pitcher ottelussa nro 4, ja syötti pari vuoroparia ottelussa 2. Joten kokemusta riittää, kun mies aloittaa ottelun nro 5 ylihuomenna Anaheimissa... Toivotaan, että silloin ollaan tilanteessa 2-2.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Taitaa tosiaan tulla hyvin vähäjuoksuinen peli. 2,5 vuoroa pelattu ja tilanne edelleen 0-0.

Yksi asia mikä tällaista lajinoviisia askarruttaa on se, että miten ihmeessä noita ilmaisia "vapaataipaleita" annetaan näin tärkeässä pelissä. Tuossakin heti toisessa vuoroparissa Kazmir ensin päästi A-Rodin vapaalla ykköselle. Ja kun tämä varasti kakkoselle, niin heti perään päästettiin Posada ykköselle, ja oltiin tilanteessa 0 out ja ykkösellä ja kakkosella miehet. Tuosta kun Matsui olisi laukonut takakatsomoon, niin se olisi ollut yhdellä Homerilla 3-0... No, näin ei käynyt vaan miehet tulivat poltetuksi.

Miksiköhän tuossa ei yritetty uhrausbunttia, ja siitä mahdollisesti saatu kaveri kolmoselle yhdellä palolla. Ehkä Matsui ajatteli ratkaista homman saman tien?

EDIT: Ei voi ymmärtää. Melkein Yankees ratkaisi ottelun neljännen aloittavalla. Tai no, kyllähän nytkin Angelsilla tulee olemaan tuskaa kun on 0-3 tappiolla. Mutta tuohon neljännen aloittavaan. A-Rod löi singlen 3-2 tilanteessa, Posada tuplan (miehet 2 ja 3). Tämän jälkeen Matsui paloi lautasen ääreen.... eikös tässä vaiheessa kannattaisi ottaa mies vapaalla ykköselle ja yrittää tuplapaloa???

No ei yritetty. Cano pääsi vähän niinkun ilmaiseksi ykköselle ja A-Rod sai juoksun (fielder´s choice = ? = yritettiinkö polttaa kotiin?), sitten pesät täyteen (walk) ja heti Cabreran singlellä 3-0. Ja tämänkin jälkeen pesät täyteen (ja mies kolmoselle yhdellä palolla)... No onneksi Damon ei ratkaissut peliä vaan teki tuplapalon, mutta mitä järkeä noissa ratkaisuissa on? Sillon kun pesät olisi pitänyt täyttää niin niitä ei täytetä, mutta sitten kun mies on ykkösellä ja kakkosella niin annetaan walk (ilman yhtään strikeä) yhdellä palolla.

Kazmirilla on nyt neljään vuoropariin 5 hittiä, 4 walkia ja 0-3 siis tappiolla. Jokohan kohta olisi aika vaihtaa miestä? Vaikka eipä taida enää auttaa. Sabathia ollut aika vireessä, näin statsien perusteella.

EDIT2: Heh, Texeira veti heti viidennen alkuun singlen, ja LA todella vaihtoi syöttäjää. Jason Bulger tilalle. Ja mitä tapahtui? A-Rod vetäisi toiseen syöttöön homerin ja tilanne 5-0 ja peli käytännössä ohi. Ehkä sittenkään ei olisi kannattanut vaihtaa, tai mistä sitä tietää. No eipähän tarvitse paljon matsia enää kohta seurailla = kotiin nukkumaan.
 
Viimeksi muokattu:

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Yksi asia mikä tällaista lajinoviisia askarruttaa on se, että miten ihmeessä noita ilmaisia "vapaataipaleita" annetaan näin tärkeässä pelissä. Tuossakin heti toisessa vuoroparissa Kazmir ensin päästi A-Rodin vapaalla ykköselle. Ja kun tämä varasti kakkoselle, niin heti perään päästettiin Posada ykköselle, ja oltiin tilanteessa 0 out ja ykkösellä ja kakkosella miehet. Tuosta kun Matsui olisi laukonut takakatsomoon, niin se olisi ollut yhdellä Homerilla 3-0... No, näin ei käynyt vaan miehet tulivat poltetuksi.

Eipä nuo kai tahallisia vapaataipaleita olleet. Näille lyöjille pitää vain syöttää varovaisesti. Yksikin syöttö lipsahtaa liian helpoksi, niin sille pallolle voi sanoa hyvästit. Nyt ei vaan osuttu päätuomarin iskualueeseen.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Yksi asia mikä tällaista lajinoviisia askarruttaa on se, että miten ihmeessä noita ilmaisia "vapaataipaleita" annetaan näin tärkeässä pelissä. Tuossakin heti toisessa vuoroparissa Kazmir ensin päästi A-Rodin vapaalla ykköselle. Ja kun tämä varasti kakkoselle, niin heti perään päästettiin Posada ykköselle, ja oltiin tilanteessa 0 out ja ykkösellä ja kakkosella miehet. Tuosta kun Matsui olisi laukonut takakatsomoon, niin se olisi ollut yhdellä Homerilla 3-0... No, näin ei käynyt vaan miehet tulivat poltetuksi.

Miksiköhän tuossa ei yritetty uhrausbunttia, ja siitä mahdollisesti saatu kaveri kolmoselle yhdellä palolla. Ehkä Matsui ajatteli ratkaista homman saman tien?
Uhrausnäpit on enemmän loppuvuoroparien ratkaisu jos juoksuero on niukka sekä osin riippuu siitä millainen lyöjä. NL-otteluissa syöttäjän lyöntivuorolla näpäytys olisi tullut varmasti.
Sabermetrics tutkii baseballiin liittyviä asioita tilastojen valossa ja tarjoaa managereille työkaluja pelinjohdon avuksi. Kysehän on aina todennäköisyyksistä, tästä loppujenlopuksi aika syvällisestä aiheesta on keskustelua mm täällä:
http://www.prosportsdaily.com/forums/showthread.php?t=414224
Lyhyesti sanottuna, näpin käyttö kasvattanee todennäköisyyttä saada yksi juoksu mutta pienentää vastaavasti useamman juoksun saantimahdollisuutta. Ja Matsui on vaarallinen lyöjä muutenkin, onnistunut aika hyvin näissäkin peleissä.

No ei yritetty. Cano pääsi vähän niinkun ilmaiseksi ykköselle ja A-Rod sai juoksun (fielder´s choice = ? = yritettiinkö polttaa kotiin?), sitten pesät täyteen (walk) ja heti Cabreran singlellä 3-0.
Pesäväleistä vaikein etenemismielessä on lyöjän taival ykköspesälle joten sinne pelaaja on helpoin polttaa ja sen ulkopelijoukkue oletusarvoisesti tekee. Kenen tahansa muun juoksijan polttamisyritys on saanut nimekseen "ulkopelaajan valinta" kuten edellä Angels teki syynä se että halusi estää juoksun teon.
Tolla jutulla taitaa olla merkitystä baseball-tilastoihin jossakin määrin. Nythän lyöjä saa onnistumisen hieman "halvasti" koska FC:sta johtuen häntä ei ole yritetty edes polttaa ykköselle ja (jos en väärin muista) noissa FC-tapauksissa lyöjä ei saa tililleen hittiä (lyödyn juoksun RBI toki saa jos juoksu tulee).

Koitin herätä viime yön otteluun mutta yritys ei onnistunut.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taitaa tosiaan tulla hyvin vähäjuoksuinen peli. 2,5 vuoroa pelattu ja tilanne edelleen 0-0.

Yksi asia mikä tällaista lajinoviisia askarruttaa on se, että miten ihmeessä noita ilmaisia "vapaataipaleita" annetaan näin tärkeässä pelissä. Tuossakin heti toisessa vuoroparissa Kazmir ensin päästi A-Rodin vapaalla ykköselle. Ja kun tämä varasti kakkoselle, niin heti perään päästettiin Posada ykköselle, ja oltiin tilanteessa 0 out ja ykkösellä ja kakkosella miehet. Tuosta kun Matsui olisi laukonut takakatsomoon, niin se olisi ollut yhdellä Homerilla 3-0... No, näin ei käynyt vaan miehet tulivat poltetuksi.

Tuossa tilanteessa A-Rodille ei annettu walkia tahallaan, vaan Kazmir ei vaan osunut strike zoneen. Jos annetaan intentional base on balls kuten esimerkiksi A-Rodille edellisen pelin yhdeksännessä inningissä, niin sen huomaa siitä, että syöttäjä heittää catcherille selvästi sivulle ja ylös strike zonesta. Catcher on myös seisoma-asennossa, räpyläkäsi sivulle ojennettuna kun tällainen intentional ball on tulossa.

Sitten näiden tahattomien ja tahallisten walkien välillä on vielä harmaa alue, jossa lyöjälle kyllä ainakin näennäisesti syötetään, mutta ei kertaakaan strike zoneen. Pelitilanteesta johtuen lyöjälle puolittain annetaan se walk ja ykköspesä, ellei hän ole erityisen liipasinherkällä tuulella ja yritä lyödä näihin syöttöihin.

Miksiköhän tuossa ei yritetty uhrausbunttia, ja siitä mahdollisesti saatu kaveri kolmoselle yhdellä palolla. Ehkä Matsui ajatteli ratkaista homman saman tien?

Ensinnäkin on taktisesti arveluttava ratkaisu jo neljännen inningin aikana antaa outeja pois sacrifice bunteilla. Vaikka peli olikin tuossa vaiheessa 0-0 ja jokaisella juoksulla tietenkin suuri merkitys, niin Kazmir oli selvästi vaikeuksissa. Yankees lähti hakemaan enemmän kuin sitä yhtä juoksua mitä tuolla sacrifice buntilla yleensä tavoitellaan. Silloin jos ollaan jo ottelun loppupuolella tasatilanteessa tai juoksun verran jäljessä, niin sacrifice bunteja näkee useammin.

Toisekseen Matsui ei ole niitä kavereita jotka osaavat sacrifice buntin kovin hyvin. Hän on nk. power hitter. Ihan heti tule mieleen milloin olisin nähnyt Matsuin ylipäätään buntia yrittävän. Yankeesilla muita pelaajia joilta bunt ei vain onnistu ovat Cano ja Swisher. A-Rod ja Teixeira Matsuin kanssa taas kuuluvat siihen porukkaan joiden on aivan turha lähteä uhraamaan itseään bunteilla, koska heidän tehtävänsä on lyödä juoksuja, eikä rakentaa paikkoja huonommille lyöjille.

Pikanttina yksityiskohtana vielä mainittakoon, että Derek Jeter on kauden aikana muutaman kerran tehnyt sacrifice buntin jo pelin alkuvaiheissa, mikä on herättänyt Yankeesin fanien joukossa ristiriitaisia tunteita. Sacrifice bunt on American Leaguen puolella ylipäätään vähemmän käytössä kuin national leaguessa, jossa syöttäjät lyöntivuoroillaan turvautuvat siihen lähes aina, jos joku on ykkösellä ja outeja vähemmän kuin yksi.[/QUOTE]

EDIT: Ei voi ymmärtää. Melkein Yankees ratkaisi ottelun neljännen aloittavalla. Tai no, kyllähän nytkin Angelsilla tulee olemaan tuskaa kun on 0-3 tappiolla. Mutta tuohon neljännen aloittavaan. A-Rod löi singlen 3-2 tilanteessa, Posada tuplan (miehet 2 ja 3). Tämän jälkeen Matsui paloi lautasen ääreen.... eikös tässä vaiheessa kannattaisi ottaa mies vapaalla ykköselle ja yrittää tuplapaloa???

Tämäkin taktiikka on ennemminkin käytössä pelin loppuvaiheissa tai jatkovuoroissa, joissa yksikin juoksu on ratkaiseva. Pelin ollessa vielä nuori ei yleensä anneta vastustajalle mahdollisuutta saada ilmaiseksi miestä ykköselle vaikka se mahdollistaisikin double playn, koska samalla kasvaa vaara sille, että juoksuja tulee enemmän. Tässäkin on kuitenkin taas se harmaa alue, että joskus jotain tiettyä lyöjää kunnioitetaan niin paljon, että se pesä annetaan varsinkin jos seuraava lyöjä on huomattavasti huonompi.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Liittyen baseball-syöttäjien kyvykkyyteen, alan ihmiset on lanseeranneet käyttöön termit command sekä control.

Baseball-syöttäjät osaa syöttää noin 4-5 erityyppistä syöttöä, jotka poikkeaa toisistaan pallon nopeuden ja lentoradan osalta. Hyvällä syöttäjällään on valikoimissaan lähestulkoon vaakasuoraa linjaa palloa lennättäviä fastballeja ja toisessa ääripäässä breaking ball:eja, joissa pallo tippuu voimakkaasti kotipesän kynnyksellä. Kukin voi mielessään arvoida kuinka helppo lyöjän on arvioida pallon lentorataa ja näinollen osua palloon. Syöttäjän kyvykkyyttä heittää menestyksellä erityyppisiä syöttöjä mihin tahansa strike zonen kohtaan, osin sopivasti sen ulkopuolellekin, kutsutaan commandiksi. Control taas on kunnossa silloin kun väärien syöttöjen lukumäärä ei kasva liian suureksi. Tämän ominaisuuden mittarina on esim syöttäjille määritetty suhdeluku K/BB eli kotipesään poltettujen lyöjien lkm versus annetut vapaataipaleet. Kun syöttäjä yrittää syöttää mahdollisemman vaikeita, väärien syöttöjen lukumäärä tuppaa kasvamaan.

Baseball-piireissä sanotaan myös, että syöttäjällä jolla on sekä command että control hyvällä tolalla, on good stuff.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kiitos kaikille vastanneille. Toki olen vähän hajulla näistä, mutta kyllä välillä myös joutuu ihmettelemään. Varsinkin silloin jos ottelu päättyy walkiin tai jos taululla on lukemat 4-0 ensimmäisen vuoron jälkeen kahdella hitillä.

Tuossa eilisessä matsissa taisi tosiaan Kazmirilla olla aika huono päivä. Mutta edelleen hieman ihmettelen mm. tuota Jeterin walkia tilanteessa 3-0, kun Yankeesilla oli mies ykkösellä ja kakkosella ja kun oli 1 out. Mielestäni tuossa vaiheessa ei pitäisi missään nimessä päästää ilmaiseksi kaveria kolmoselle, varsinkin kun on vain 1 out. Ja tuo walkhan tuli 4:llä puhtaalla ballilla. Ehkä sitten Kazmirilla oli sihti kateissa.

Kun tilanne oli 5-0 (Yankees 1 out, miehet 2 ja 3 pesällä), kirjoitin että matsi on ohi, mutta Angels ensin hoiti tarvittavat palot ja pääsi vielä koittamaan heti viidennen tasoittavalla. Aluksi Morales löi Home runin (1 out), sen jälkeen Napoli ja Aybar singleillä pesille. Sääli vain, ettei Figgins tai Abreu saanut mitään aikaiseksi. Tuosta kun joku olisi lyönyt läpi, niin peli olisi ollut taas auki.

Kuudennen tasoittava taas alkoi Hunterin vapaalla, ja Guerreron singlellä (0 out), mutta kun tämän tilanteen ryssi sitten Rivera (double play) ja Kendrick niin matsi oli sitten lopulta ohi. Ja lopussa Yankees sitten kaunisteli numeroita.

Vaiketa tulee olemaan Angelsilla voittaa tämä sarja. Mutta onhan Yankees hävinnyt aikaisemminkin vielä selkeämmät lukemat. Vielä on muistissa vuoden 2004 tapahtumat jolloin Yankees meni Red Soxia vastaan 3-0 johtoon voittamalla Bostonissa 8-19. Sitten neljännessä pelissä Boston oli jo 9:nnen tasoittavalla kolmen outin päässä tippumisesta, tuo matsi kuitenkin kääntyi 12 vuoroparissa, samoin kuin 5.peli, jossa Boston oli myös perässä, mutta sai tasoitettua 8:nnen tasoittavalla ja mentyä ohi 14 vuorossa. Tämän jälkeen kuudennessa pelissä nopea 4-0 johto Yankees stadiumilla ja ratkaisevassa matsissa kahden parin jälkeen 6-0 johtoon... ja lopulta myös St.louis nurin suoraan neljässä pelissä. Aikamoinen oli Red Soxin nousu 5 vuotta sitten, pystyyköhän tähän tänä vuonna Angels tai Dodgers...? Hieman epäilen.
 

Kapo

Jäsen
Olihan aivan käsittämättömän paskaa tuomarointia viime yön pelissä. Noista tilanteista varmaan löytyy mlb.comin higlightit että voi käydä katsomassa jos ei kolmelta herääminen maistunut jollekulle. Ei herrajumala sentään mitä tunarointia näin tärkeässä ottelussa. Varsinkin Posada-Cano parivaljakon ilmiselvääkin ilmiselvemmän tuplapalon viheltämättä jättäminen oli kyllä jotain hyvin hämentävää, varsinkin kun kyseinen ump oli jo aiemmin ryssinyt varsin huolella.

CC Sabathia, ohhoh. Kolmen päivän levolla kahdeksan ulkovuoroa, 101 syöttöä, 5 hittiä ja yksi juoksu. Ja siis edellisessä ottelussa myös kahdeksan vuoroa, 120+ syöttöä ja 1 juoksu. Dominoiva esitys jälleen kerran, voisi sanoa että 160M USD:n arvoinen.

A-Rod. Melkeinpä täydellinen peli, ei uskoisi samaksi kaveriksi jonka pleijarivaikeudet ovat hyvin tunnettuja. Sivuaa nyt MLB ennätystä kahdeksalla peräkkäisellä postseason-pelillä jossa RBI. Valtava itsevarmuus lautasen ääressä ja tehokasta juoksupeliä myös nyt kun kaikki muut pesäjuoksijat ovat menettäneet järkensä täydellisesti.

Cabrera. No, 4 RBI:n iltapuhde lineupin heikoimmalta lyöjältä. Eipä voi kuin sanoa että kova jätkä nostaa profiiliaan tiukassa paikassa kun osa meritoituneemmista lyöjistä (Teixeira, Swisher) ovat ihan hukassa.

Viides peli tarjoaa sitten varmasti taas tiukemman taiston. John Lackey on ihan eri tason tekijä kuin Scott Kazmir ja AJ Burnett, vaikka parhaimmillaan onkin erinomainen, on niin ailahteleva että lähtökohtaisesti etu syöttökummulla on Angelsilla.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Varsinkin Posada-Cano parivaljakon ilmiselvääkin ilmiselvemmän tuplapalon viheltämättä jättäminen oli kyllä jotain hyvin hämentävää, varsinkin kun kyseinen ump oli jo aiemmin ryssinyt varsin huolella.

Tämä nyt on sitten vain viilailua, mutta baseball-tuomarit eivät viheltele. Tuomiot annetaan ihan vokaalisesti ja käsimerkein.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
Huh huh, mitä otteluita Yankees-Angels -sarjassa on ollut! En ole (vielä) herännyt katsomaan niitä livenä, vaan kuunnellut työpäivän aikana John Sterlingin ja Suzyn Waldmanin radioselostuksen netistä. Täytyy myöntää, että noissa extra inningeissä työnteko vähän kärsi...

CC ja A-Rod ovat olleet kertakaikkiaan jäätäviä.
CC:n sopimus tuntui kauden alla käsittämättömän suurelta, mutta mies on kyllä ollut palkkansa arvoinen. Kaveri heittää rennosti ja täysin ongelmitta 120 syöttöä ekaan matsiin, ja kolmen päivän levolla 100 syöttöä kahdeksaan inningiin. Miehen virettä kuvannee hyvin se, että allstar breakin jälkeen hänelle tuli tasan yksi loss, ja sekin kauden viimeisessä ottelussa, jossa varmasti vaan verryteltiin postseason-peleihin.
Ne Clevalandin ajan epäonnistumiset johtuivat käsittääkseni siitä, että silloin CC syötti koko loppukauden tuolla kolmen päivän levolla ja oli täysin ylikuormitettu. Nythän Yankeeseillä oli parhaimmillaan rotaatiossa kuusikin startteria, jolloin lepopäiviä saattoi tulla jopa normaalia enemmän. Ensimmäisen Angles-ottelun CC syötti kahdeksan päivän levolla, mutta silti kahta noin dominoivaa suoritusta ei voi kuin ihailla.
Entäs sitten A-Rod, ikuinen postseasonin epäonnistuja. Mies osuu mistä vaan ja vaarattoman rennoista swingeistä puolet lentää homereiksi. Televisioruudulta A-Rodin kokoa ja voimia ei oikein tajua, mutta kun miehen on nähnyt livenä lyömässä batting practicessä, ei enää ihmettele miten homma käy niin helpon näköisesti. A-Rodin swing on kyllä todella kaunis tällaisen maallikonkin silmään. Muutamien viime vuosien vastoinkäymisten jälkeen onnistuminen tuntuu taatusti hyvältä, ja toivottavasti vire jatkuu.

Tänään Yankeeseilla starttaa AJ Burnett. AJ on tosiaan ollut parhaimmillaan loistava, mutta on hieman ailahdellut. Ensimmäinen Angels-ottelu oli erinomainen, joten toivotaan että toinen ei sitten vastaavasti ole floppi. Yankeesin kolme startteria ovat kaikenkaikkiaan olleet niin hyviä, että luotan kyllä Angelsien kaatumiseen ja WS-paikkaan. Niin taitavat luottaa Yankeesitkin, sillä eilen tuli jo ensimmäinen satsi lippuja myyntiin. Koitin ostaa, vaan eipä yllättäen tärpännyt...
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Angels voitti tuon sarjan viidennen ottelun ja sarja palasi takaisin New Yorkiin Yankeesin johtaessa 3-2. Viimeyönä piti olla peli, kaavaillut syöttäjät Yankeesilta Andy Pettitte ja Angelsilta Joe Saunders. Kuitenkin vesisateen takia ottelua piti siirtää vuorokaudella.
Tämä avaa Yankeesille mahdollisuuden käskyttää kummulle CC Sabathia, kolmen päivän levolla mutta silti. Mikäli Yankees ottaa ässänsä syöttämään niin Angelsin kausi loppuu ensiyön otteluun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös