Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus
 1. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Lainaus:
  Taitavat vaan taas kerran kantaa huolta siitä, mitä ne ulkomailla meistä suomalaisista oikein ajattelee. Isoa osaa suomalaisista kun tuntuu lähes automaattisesti hävettävän omat maanmiehensä, jotka toki nolaa itsensä puhumalla kehnosti englantia, vieläpä julkisuudessa. Vaikka todellisuudessa se on vain yksi aksentti muiden joukossa ja ei töyki brittejä ja jenkkejä sen enempää kuin muidenkaan englantia äidinkielenään puhumattomien maiden asukkien mokellus.

  Olisi usein mielenkiintoista kuulla nämä kielipoliisit itse puhumassa sitä englantia. Mitä ilmeisimmin se taittuu todella mallikkaasti kun on varaa arvostella?
   
 2. grace Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CBJ
  Lainaus:
  Rikun suoltama englantihan on täysin ymmärrettävää ja höystetty vielä metaforilla , joita ei ole suoraan käännetty suomenkielestä. Itse oli skeptinen kielen vaihdoksen suhteen, mutta toimii ihan hyvin. Ei kolmas tuotantokausi kuitenkaan kahta ensimmäistä, ja varsinkin ensimmäistä, hakkaa mitenkään.
   
 3. Halmela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  maajoukkue
  Lainaus:
  No tuo ei minua juurikaan kiinnosta.

  Kunhan osoitin huoleni siitä että, kansallisuus sikseen, tekijät saisivat laadukkaan ohjelmansa mahdollisimman hyvin esiin ulkomailla, koska se heidän tavoitteensa on.

  No jos jätetään tämä kielijuttu sikseen ja jatketaan ohjelman varsinaisesta sisällöstä sitten.
   
 4. Pure Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
  Rikun englanti on helvetin hyvää, ja parempaa siitä tekee se, että miehen sanavarastosta löytyy muutakin kun että "mai enkine was not as gud as it was suppous tu"
   
 5. Tpip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
  Lainaus:
  Itseäni ei siinä haittaa juuri mikään muu kuin se, että suomeksi homma toimi kaikesta huolimatta helvetin paljon paremmin. Rikun englanti on kyllä todella hyvää ja Tunnan pieni rallienglanti menee, mutta silti siitä puuttuu se jokin.

  Samoin homma on mennyt melkoiseksi suorittamiseksi. Kuten moni on jo täällä todennut, niin ahdistavan nopealla tempolla mennään eteenpäin. Homma purkkiin ja himaan. Alkuperäinen idea joka sai meikäläisen diggailemaan sarjasta on hautautunut jonnekin ja homma ei sykäytä meikäläistä tällä hetkellä juurikaan.

  Ennen tuotantokauden alkua pelkäsin eniten juurikin tuota kielenvaihtumista, mutta sinänsä se pelko osottautui vääräksi, ihan hyvin jätlät vetää. Silti viimeinen jakso jäi jossain vaiheessa kesken, ei vaan ihan hirveästi nappaa pelkästään tämä "överiyden hakeminen".
   
 6. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  No mutta kun saavat. Ainakin jokainen ulkomaalainen kenen kanssa olen sarjasta jutellut olivat saaneet vallan hyvin puheesta selvän. Mm. kanadalainen, yhdysvaltalainen, kiinalainen ja ranskalainen eivät valittaneet alkuunkaan huonoa englantia. Ja se on jo paljon jos ranskalainenkin ymmärtää.

  Hyvänä pointtina se, että edes jenkit itse eivät saa toistensa puheesta aina selvää joten turha stressata näitä. Suomalaisia aina vaan hävettää jos jää joku sana taivuttamatta oikein. Hyvin harva suomalainen pystyy puhumaan yhtä sujuvaa englantia kuin Rantala.
   
 7. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Lainaus:
  Juu. Pitäisi melkeinpä asua ulkomailla, missä puhutaan englantia, tai olla ihan päivittäin jatkuvasti tekemisissä englantia puhuvien kanssa jotta ääntäminen olisi ei-suomalaista. Siltikin tietty korostus voi esiintyä mukana.

  Eikä mielestäni edelleenkään ole mitään syytä välittää, vaikka suomalainen aksentti kuuluisi puheessa jos se muuten vaan on selvää ja sujuvaa. Ihme juttu tämä suomalaisten ahdistus sen suhteen, että ääntäminen ei ole natiivin veroista? Harva ulkomaalainenkaan suome osaava vääntää kieltä ilman omalle kielelleen tyypillistä korostusta, onko sekin jotenkin kamalaa ja halveksittavaa?

  Olisi kiinnostava tietää, onko muut kansat yhtä traumatisoituneita heimoveljiensä englannin taitamisesta kuin suomalaiset?
   
 8. godofthunder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Olisi kiva tietää että onko joku muu kansaa yleensäkin yhtä traumatisoitunut, itkeskelevä, sekä itsesäälissä rypevä, kuin me ? :)

  Jos joku lotossa voittaa, niin varmasti siellä essolla mutistaan siitä, että ei voitettu sitä kahta miljoona, tuli vain yksi.
   
 9. julle-jr Jäsen

  Rikun englanti on ihan Ok, mutta miksi ihmeessä sen pitää viuhtoa niillä käsillään kuin joku saakelin tuulimylly?
   
 10. Holkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Näinhän Riku on tehnyt aina näissä Madventuresissa. En kyllä tiedä... Mutta eipä se häiritse minua ainakaan. Ihan sama. Jotkut ihmiset on erilaisia.
   
 11. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Taso kyllä laski tälle kaudelle kuin lehmän häntä, ikävä kyllä.
  Vika ei ole Rikun kielitaidossa vaan minua ärsyttää tämä aivan törkeällä vauhdilla vaihtuvat maisemat ja pelkästään päräyttävien kokemusten etsiminen/näyttäminen. Ja tottakai ohjelmaa on aina mukavampi seurata suomeksi. Hyviä X-treme ohjelmia on tehty aikaisemminkin.
  Nämä muutokset olivat ehkä pakon sanelemia, mutta itse laskeuduin fanin tasolta normaaliksi satunnaiskatselijaksi kolmoskauden myötä. Onneksi on DVD-boksit.
   
 12. Handyy Jäsen

  Samaa mieltä täytyy kyllä olla. Ei tuo palvele enää sellaisena ohjelmana, kuin ykkös- ja kakkoskausilla. Eli nimenomaan reppumatkailijoiden oppaana ja siitä kulttuurista kertovana ohjelmana. Chillausmeininki kuuluu kunnon travellaamiseen eikä hirvittävää suunnitelmaa tai kiirettä saa olla. Nyt se on noista hävinnyt, eikä sitä tosiaan katso enää sen syyn takia, mitä aiemmin.

  Itse ainakin olen hyödyntänyt ja tulen hyödyntämään tulevaisuudessakin kahden ekan kauden vinkkejä. Eipä olisi tullut esimerkiksi mieleen Los Angelesissa vuokrata illaksi 10 hengen limusiinia, kun automaattisesti olisi kuvitellut että maksaa aivan törkeästi. Nyt saatiin sitten aikaan unohtumaton ilta, kiitos Rikun ja Tunnan. Samoin vaikka ilmainen juominen sentin pelejä pelatessa Vegasin kasinoilla. Ensi vuonna sitten pitänee yöpyä Tokiossa kapselihotellissa :) Siitäkään ei olisi tiennyt mitään ilman tätä ohjelmaa. Ja tuossa vain muutama hyvä esimerkki.

  Ymmärrän kyllä miksi tuo on tuollaiseksi mennyt, mutta varmasti Riku ja Tunna itsekin ymmärtävät, että osa katsojista häipyy nykyisen meiningin takia.
   
 13. Wrighter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Ei se ole Tunnan ja Rikin vika, jos sä et Englantia ymmärrä.


  Menee tuosta itselläkin paljon ohi, mutta onneksi saa teksteistä selvää. Ja menee ohi nimenomaan sen vuoksi, etten itse puhu kovinkaan sujuvaa Englantia. Silti olen ulkomailla aina pärjännyt ja en ole ikinä siellä eksynyt, nähnyt nälkää tai muutakaan. Aina on kaikki suurinpiirtein ymmärtänyt mitä yritän sanoa.

  Aika raakaa kuvaa tuli tuolta Afrikan mailta, mutta se on pelkästään hyvä, koska silloin nähdään noita toisiakin kulttuureita. Ei se sen kummempaa ole kuin täälläkään.
   
 14. Halmela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  maajoukkue
  Lainaus:
  Se kirjoitetaan "englantia", ja se on heidän vika mikäli heidän puhumaa kieltään ei kohderyhmässä ymmärretä.

  Mutta se siitä kielestä sitten.

  Mielestäni tuossa kolmosjaksossa ei ollut mitään kohun arvoista. Kauheasti noissa Ilta-Sanomien siteeraamissa nettikeskusteluissa kauhisteltiin sitä lapsen viiltelyä. No mutta eihän Tunna ja Riku sitä viiltelyä tehneet. Kunhan näyttivät katsojille minkälaisia riittejä maailmassa on ollut jo pitkään, varmaan kauemmin kuin esimerkiksi kristinusko tai muut hömpötykset.
   
 15. Bob Rambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu
  Lainaus:
  Itse olen pyrkinyt katsomaan uutta kautta välittämättä teksityksistä, koska tekstejä lukemalla menee ohi todella paljon poikien omia hauskoja sanamuunnoksia ja hyvää läppää. Kertaakaan ei ole jäänyt ymmärtämättä jätkien puheet, joten vaikut pois korvista tai takaisin koulunpenkille opettelemaan kieltä.

  Allekirjoittanut on erittäin tyytyväinen uuteen kauteen. Ilman näitä uudistuksia ei kolmatta kautta olisi poikien mukaan ollut mitään järkeä tehdä, joten äärimmäisen mielelläni minä kuuntelen englantia ja katson vähän hektisempää meininkiä, jos se on vaatimuksena sille, että uutta Madventures-kamaa saadaan.
   
 16. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  En sinänsä henkilökohtaisesti ymmärrä ja kannata tuollaista lasten naaman viiltelyä, mutta siinähän ne ihmiset totesivat, että aikuiset eivät muista siitä operaatiosta enää mitään. Lisäksi ovat ylpeitä naamakuvioistaan ja se kuuluu heille osana sitä riittiä, missä tullaan täysverisiksi heimonjäseniksi, vai miten se nyt tarkalleen ottaen menikään. Toki voi olla, että väheksyvät lasten kokemaa tuskaa, eikä se varmasti herkkua ole huudosta päätellen, mutta en usko, että tuossa ympäristössä moisesta kukaan osaa traumatisoitua, mitä liene nyt moni ehkä tuntuu juuri Suomessa pelkäävän? Eikä tuo ole ainoa ympäristö, missä näitä kehon muutoksia tehdään. Ympäri maailman, mitä primitiivisemmissä kulttuureissa ollaan, on jotain arpitatuointeja, lävistyksiä sun muita menetelmiä mitä ihmisille tehdään. Lapsillekin ja nuorille.

  Meidän on ehkä joskus hankala ymmärtää sitä, että ne ihmiset elää siellä jossain ihan erilaisessa maailmassa, myös henkisellä tasolla kuin me. Ei voida suoraan rinnastaa siihen, mitä me koemme ja mitä he kokevat. Se on eräs ongelma näissä jutuissa usein, koska lähdemme automaattisesti liikkeelle arvioimaan siltä tasolta missä meidän kulttuurimme juuri nyt liikkuu.

  Aina voidaan sitten arvioida sitä, että millainen kulttuuri onkaan se paras ja ideaalein. Olen henkilökohtaisesti onnellinen ja erittäin tyytyväinen, että elän juuri tälläisessä varsin tasa-arvoisessa ja sivistyneessä tai ainakin sivistykseen pyrkivässä kulttuurissa ja ympäristössä, mutta en silti automaattisesti pidä tätä ainoana oikeana tapana elää. On tässäkin omat vikansa ja puutteensa.

  Ei ole muuten varmasti erilaiset riitit olleet vieraita Suomessakaan aikoinaan, niissäkin on voinut tapahtua asioita joita nykyään ei nähtäisi ja koettaisi suotavina.
   
 17. Valkohuulikyy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Maajoukkue, Samurai Blue, Arsenal
  Lainaus:
  Pakko kysyä Halmelalta, että mistä päin jenkkejä nämä ystäväsi ovat? Kuulostaa juuri joiltain Kansasin hillbillyiltä.

  Kun katseli tuota Afrikka meininkiä tuli väkisinkin mieleen, että tuolla menolla ei ihme, kun jengi rähisee kokoajan. Eihän tuota hyvällä omallatunnolla voi sanoa järkeväksi menoksi.
   
 18. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Kun tämä kolmas tuotantokausi nyt menee kansainväliseen levitykseen, niin tietääkö kukaan, että

  a) Milloin jaksot näkyvät ulkomailla, erityisesti USA:ssa, vai joko niitä esitetään.

  b) Jos esitetään, niin millaisen vastaanoton ovat saaneet.

  Tässä kolmannessa tuotantokaudessa on minustakin vähän liikaa vauhtia. Tuntuu, että monista paikoista olisi saanut enemmänkin irti. Vaikkapa se ex-CCCP jakso: Puolessa tunnissa painuttiin Ukrainan ja Pietarin kautta siperiaan ja lopuksi vielä piipahdettiin jossain jumalan selän takana, en nyt muista missä, pelaamassa sitä lammaspooloa. Päällimmäisenä mieleen jäi kauhea hoppu, luulen että aavekaupungissa ja Pietarissa olisi ollut ihan tarpeeksi yhteen jaksoon. Minäkin pidin aavistuksen enemmän kahdesta aiemmasta kaudesta, mutta toisaalta ilman uudistuksia homma olisi kuollut pikku hiljaa pystyyn, niin se vaan on.
   
 19. Halmela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  maajoukkue
  Lainaus:
  Niitä tuttuja on lähinnä urani ajoilta eli Kaliforniasta ja Spokanesta.
  Kyllä minäkin siitä puheesta pidän ja saan ihan selvää, mutta ilmeisesti kaikki eivät saa ja se vaan huolestuttaa. Kun toivoisin sarjalle hyvää menestystä maailmalla.
   
 20. Jämerä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Jokerit, Oranje
  Muutamien muiden kirjoittajien kanssa samaa mieltä siitä, että sarjan taso on laskenut. Suurimpana syynä siihen mielestäni juurikin tuo englannin puhuminen. Riku vääntää ihan tarpeeksi hyvää englantia niinkuin ymmärtämismielessä, ei siinä mitään. Ongelmana on vaan se, että 1. ja 2. kausien Madventuresin koukuttavimpia puoli oli Rikun värikäs ilmaisu ja slangin vääntäminen. Nyt se loistaa poissaolollaan. Vaikka juontoja on selvästi mietitty etukäteen, niin ei läppä tietenkään lennä yhtä hyvin englanniksi kuin omalla äidinkielellä.

  Toinen ongelma on myös mainittu täällä aiemmin. Jotenkin hommasta loistaa poissaolollaan se sama ''lungius'' kuin kahdelta ensimmäiseltä kaudelta. Ymmärrän kyllä, että pojat haluavat tehdä jotain uutta, mutta mielestäni nyt mennään vähän liian lähelle tavallista matkailuohjelmaa. Ohjelmasta jää vähän sellainen kuva, kuin kokoajan olisi kiire johonkin.

  Vaikka risuja uudelle tuotantokaudelle tulikin jaettua, niin aivan varmasti tulee katsottua se loppuun asti. Edellinen jakso oli mielestäni tämän kauden paras, vaikka siinä kaadettiin (taas) vähän liikaa paskaa länsimaisen yhteiskunnan niskaan, puolustelemalla paikallisten tapoja. Ja ei en todellakaan kuulu mihinkään animaliaan (vai mitä eläintenoikeusjärjestöjä sitä onkaan olemassa).
   
 21. Wrighter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Joo sori noista kirjoitusvirheistä. Krapulassa on vaikeaa. Toivottavasti sait selvää tekstistäni ilman ääntä.
   
 22. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Pidin kyllä kahdesta edellisestä tuotantokaudesta enemmän, niissä oli enemmän travelling meininkiä eikä tuollaista vauhtimeininkiä kuin mitä nyt on. Afrikassakin olisi voitu tehdä muutakin kuin vain juosta voodo jutusta toiseen.

  Kyllähän ne on käsittääkseni ihan samalla tavalla matkanneet maasta toiseen kuin edellisilläkin tuotantokausilla, nyt vaan niitä matkustamisia ei näytetä ja jaksotkaan eivät tule siinä järjestyksessä kuin mitä ovat travellanneet joka on mielestäni harmi. Timantti meni taas ihon alle kuten ekallakin tuotantokaudella.
   
 23. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  Tuo timantin laitto vähän ensimmäiseksi kummeksutti, kun se oli nähty jo aiemminkin ja varsinkin kun tiesi vielä, että jätkät tekevät vain lyhyitä stinttejä yksi kerrallaan milloin mihinkin päin maailmaa. Kai siinä on ajateltu, että se on brittien ja jenkkien mielestä jännä kuriositeetti, että on henkivakuutus ihon alla jos vaikka muuten kaikki ryöstetään, tai jotain. Onhan tässä nyt kierrätetty muutenkin vähän vanhoja ideoita, kuten apinan aivojen syömistä etc.

  Siis niin, travellaaminen on historiaa ja joka paikan jälkeen pojat ovat palanneet Suomeen editoimaan materiaalia ja lähteneet kohti seuraavaa kohdetta. Tämä tuli jo selväksi ennen sarjan alkamista radiohaastattelussa.
   
 24. J.Petke Jäsen

  Lainaus:
  Onko tästä nyt jossain varmaa tietoa vai mihin tämä perustuu? Itse en jaksa millään uskoa, että nuo olisivat yksittäisiä stinttejä. Mutta tosin uskon kyllä jos joku pystyy sen aukottamasti näyttämään tahi kertomaan.
   
 25. avatar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo, Team Talvivaara, P.Perä, Wincapita
  Lainaus:
  No tuon haastattelun seasta asia ainakin tulee ilmi, en tosin tiedä, onko se vielä kovin varmaa tietoa sitten, jos jätkät itse asian kertovat niin olevan.

  Se, missä kohtaa kyseisestä seikasta puhutaan, niin ei pysty enää muistamaan, enkä jaksa haastattelua nyt ryhtyä uudelleen kuuntelemaan läpi.

  http://areena.yle.fi/toista?id=2072270

  http://areena.yle.fi/toista?id=2072266

  edit: No kun nyt näköjään kuitenkin aloitin haastiksen kuuntelemisen, niin heti alkuunsa se tulikin ilmi.