Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Maalivahti on turvamme ja linnamme sekä auttajamme hädän hetkellä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana dali, 29.12.2009 klo 00.05.

 1. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Siirrän keskustelun tänne. Mitä huumoria siinä on jos runkosarjan parhaalle maalivahdille jaetaan siihen oikeuttava pysti? Ymmärrän jos 3-4 vuoden otannalla mietitään kuka on oikeasti NHL:n kovin maalivahti, mutta palkinnot kuuluvat sillä kaudella parhaan esityksen tehneelle pelaajalle (/valmentajalle).

  Pitäisikö Art Ross, Richard Trophy tai Hart Trophy jakaa myös 3-4 vuoden otannalla?
   
 2. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Lainaus:
  Huumori on siinä, ettei palkinnon saajia valittaessa nähdä tilastojen taakse. Maalivahdin tilastot ovat joukkueen tilastoja. Jos valittaisiin oikeasti runkosarjan parasta maalivahtia, niin pysti ei olisi Lunkan ja Pricen vitriinien ulkopuolista elämää viime vuosina juuri nähnyt. Muttei valita parasta maalivahtia, vaan valitaan maalivahti, jolla/jonka joukkueella on parhaat tilastot.

  Samaten Jack Adamsia on perinteisesti lykätty nuorelle joukkueelle, pudotuspeleihin pitkästä aikaa yltäneelle seuralle. Tai siis sellaisen valmentajalle. Valmentajan panos on ollut pieni tai suuri, mutta aika surkeita nimiä Jack Adamsin saaneiden valmentajien listassa on. Siis surkeita valmentajana.

  edit: tämä keskustelu lähti siis Bobrovskystä. En ole Pensin ja Jacketsin välisiä pelejä katsonut, mutta koosteiden perusteella Bob on imenyt etukulmista sen verran kiekkoa häkkiin, ettei ole eliittimaalivahdin työskentelyä. Ei millään. Ehkä loukkaantunut tai jotain, mutta jos nyt vertaa Canadiens - Rangers -sarjan maalivahtityöskentelyyn, niin ei ole samalla tasolla eikä edes paria askelta jäljessä, vaan vähintään kerrosta alempaa katsoo.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2017 klo 10.56
 3. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Lainaus:
  Kyllähän juurikin tuosta Jack Adamsista kertoo kaiken olennaisen se, että viime vuoden voittajaa Trotzia lukuun ottamatta kaikki kaudesta 2010-2011 eteenpäin Jack Adamsin voittaneet ovat saanet potkut. Jos Toronto vielä onnistuisi teilaamaan Capsin, niin olisiko Trotz seuraavana jonon jatkona? Ja kyllähän tuossa Vezinassakin, kuten mainitsit, ovat nuo voittajat poikkeuksetta kärkipään porukoista. Toisaalta viimeisen viiden vuoden voittajat (Price, Lunkka, Bob, Holtby ja Rask) ovat kaikki mielestäni sen verran kovia kavereita, että ihan oikeaan osoitteeseen on pysti mennyt.

  Tuo on kyllä sinänsä ihan mielenkiintoinen ajatus, että noita palkintoja jaettaisiin vaikka viiden vuoden välein. Jäisi pahimmat suonenvedot huomiotta, mutta toisaalta kaikenlainen yllätyksellisyys tekee jääkiekosta ja urheilusta ylipäätään niin hienoa kuin se on.
   
 4. Prof. Puck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ***HIFK*** & Norristolainen
  Lainaus:
  En toki ala sinun havaintojasi kyseenalaistamaan, varsinkaan kun en itse ole ehtinyt niin montaa peliä näissä karkeiloissa vielä edes seuraamaan, mutta hiukan tuntuu kummalliselta jos tuo havaintosi pitää puhtaasti paikkaansa? Nimittäin johtotilanteissa ei kyllä mielellään anneta vastustajalle suoria hyökkäyspään aloituksia silloin kun niitä pystytään riskittömästi välttämään. Mutta voi toki olla, että olet havaintojesi kanssa oikeassakin.

  Samoin rauhallinen torjuntatyyli ei (mielestäni) suoraan korreloi sen kanssa, kuinka paljon molari pyrkii sulkemaan kiekon versus ohjaamaan sen omille tai ainakin kulmiin. Voi niitä ohjauksia tehdä hiukan maltillisemmalla tyylilläkin (ja yleensä tehdäänkin..). Jos viittaat Bobrovskyyn tuolla sätkyukolla, niin kyse taisi enemmän olla puhtaasti siitä, että mies oli kuin varjo entisestään tuossa sarjassa pinguja vastaan. Kun on kiire, niin silloin on kiire :-)
   
 5. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson ja Mercedes-Benz
 6. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Niin dramaattinen kuin Ducks - Oilers pelin loppu olikin, niin kyllä se antaa surullisen kuvan nykykiekosta. Ducks teki lopussa kolme kaunista maalia, joissa viimeisessä Kesler oli polvillaan maalivahdin sinisellä, eikä edes yrittänyt nousta ylös.

  Sen kummemmin kantaa ottamatta tuomion oikeellisuuteen - ihan yhtä huono maku olisi jäänyt maalin hylkäämisestä - maaleista merkittävä osa tehdään nykyään maalivahtia häiritsemällä. Ja se on huono asia, koska suuntaus korostaa harmaalle (siniselle) alueelle menemistä ja tekee tuomareista ratkaisijoita.
   
 7. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Lainaus:
  Itseä ärsyttää näissä linjattomuus. Välillä pienikin kosketus aiheuttaa maalin hylkäämisen ja välillä saat luistella veskaa päin tai istua veskan päällä. Vaikka en mitää kansainvälistä linjaa halua missä alueelle menemisestäkin vihelletään, niin noissa peleissä sentään se linja pitää kun sääntöä on helppo tulkita.
   
 8. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Kysehän on käytännössä tuomiosta jäällä. Videon perusteella on hyvin vaikea muuttaa tuomiota, koska häirinnän tahallisuus on lähes aina tulkinnanvaraista. Pitää olla kyse todella selkeästä tuomarivirheestä, että tuomio videon perusteella muuttuu, eli käytännössä tilanteesta, jossa maali on jäällä hylätty, mutta videon perusteella pelaaja ei ota edes kontaktia tai sitten että maali on hyväksytty, mutta video osoittaa kontaktin selväksi, se tapahtuu maalivahdin alueella, eikä puolustava pelaaja edesauta kontaktia tilanteessa mitenkään.

  Mutta siis, jotain tarttis tehdä, koska tuo nyt ei ole kovin hyvää jääkiekkoa, että maalit ovat tulkinnanvaraisia.
   
 9. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Musta se suurempi ongelma on, että aivan liian suuri osa maaleista syntyy tuuripommpujen, ohjureiden, useamman pelaajan maskin taakaa tulevien vetojen seurauksena jne. Keväällä pelaa lähes poikkeuksetta enää huippumaalivahteja tai kuumia maalivahteja, jotka ottavat kovalla prosentilla kiinni jopa läpiajot ja one-timerit, jos vain näkevät vedon. Maalivahdit yksinkertaisesti niin hyviä, että kaikki keinot tarvitaan, jotta maaleja syntyy.
   
 10. FinnPeak Jäsen

  Lainaus:
  Vähän tästä syystä olen itsekin ollut sillä kannalla, että veskarien varusteita pitäisi oikeasti pienentää niin paljon kuin turvallisuuden vaarantumatta vain on mahdollista. Nostaisi varmasti maalimääriä ja luultavasti myös pakottaisi maalivahtipelin hieman irti nykyisestä kaavamaisuudestaan.

  Ja jos turvallisuusnäkökulma estää merkittävät muutokset (mitä en oikein nykymateriaaleilla heti usko), niin kasvatetaan sitten maalien kokoa jonkun verran.
   
 11. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  ^^ Joo, kirjoitin samansuuntaisen viestin tänne jonnekin joku aika sitten. Siis että laukomalla ei huippukassareita voiteta ja että 2 vs. 1 -hyökkäys ei ole välttämättä edes a-luokan tilanne. Mutta maalivahdin häirintä liittyy oleellisesti juuri näihin tuuripomppuihin ja maskin tekemiseen. Eli miehiä maalille ja sitten kiekkoa perään. Kaikkesta vastustajan tönimisestä yritetään kaatua veskarin päälle. Esimerkiksi Hörnqvist on mestari tuossa. Ihan sama mihin suuntaan sitä maalin edestä työntää, kaatumissuunta on kohti maalivahtia.

  Sitä vaan, että mielestäni tuo maalivahdin töniminen ja häirintä, sekä se, että liiga palkitsee sääntölinjauksilla harmaalla alueella pelaamisesta, alkaa olla lajin kannalta ongelma.
   
 12. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tässä vaiheessa on hyvä lainata tätä viestiä... ja nauraa sille.

  Rutherfordilla on ollut homma hallussa alusta saakka ja sen seurauksena Penguins juhlii nyt toista peräkkäistä Stanley Cupia eikä Fleuryn NMC ole aiheuttamassa minkäänlaisia ongelmia laajennuksen suhteen.
   
 13. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Mukava kyllä huomata kun fanit aina voiton hetkellä kaivautuvat koloistaan ilkkumaan. Yllättäen itse viestin ajankohdan aikaan mitään kommenttia ei kuulu, mutta jälkikäteen on kiva tulla viisastelemaan.
   
 14. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Mielestäni viestin sävy johon vastine kirjoitettiin, ansaitsikin hieman jälkiviisastelua.
  Terv. Pens-jonne ":D"
   
 15. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  PIstå @Bosco privalla yhteystiedot, lähetän hammastikkuja :D
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Kiitos tarjouksesta mutta mä käytän hammaslankaa, en tikkuja.

  P.S. Crosby on maailman paras pelaaja.
   
 17. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
 18. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 19. Vahamestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Nhl-sympatiat Nashvilleen
  Olisiko tämä se kausi, kun Rinne nappaa Vezinan? Miten muut palstalaiset näkevät taiston Rinteen ja Vasilevskiyn välillä? (Hellebuyck mustana hevosena)
   
 20. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Vasilevskin tasohan on laskenut tämän vuoden puolella reilusti. Voitoissa on kokonaistilastossa vielä yhden edellä, mutta tätä tahtia sekin hiipuu pois. Maalikeskiarvot 2,25 vs 2,52 ja torjuntaprosentti 92,9 vs 92,3. Tämän vuoden puolella 1,98 vs 3,17 ja 93,6 vs 90,8. Jos sitten katsotaan vielä edistyneempiä tilastoja, kuten vaikka korkean maalinteon paikkoja tai 5 vs 5 -peliä, niin Rinne selkeämmin edellä. Fleuryn tilastot pelimäärää ja siten voittoja lukuunottamatta ovat korkeaa tasoa, mutta ei Rinteestä erottuvia. Hellebuyckilla hyvät tilastot, mutta ei nekään Rinteen tasolla ole.

  Eli tässä saa jännitellä vielä loppukauden ja katsottua sitten, miten GM:t äänestää. Ei tuossa tällä hetkellä pitäisi olla syytä, että se menisi Rinnettä vastaan.
   
 21. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  En tiedä onko Vezinalle joku oma ketju, mutta laitettakoon tänne.

  Peksi tosiaan taistelee nyt Vezina pokaalista toden teolla. Viime yönä Tampa hävisi Bostonille 0-3, joten voittojen määrässä Vasilevskiy ei ottanut lisää kaulaa Rinteeseen. Tässä kolme ehkä suurinta ehkosta pyttyyn. Kaksi muuta voisivat olla Rask ja Fleury.

  Vasilevskiy
  GP 58
  W 40
  GAA 2,53
  Sv% 92,2

  Rinne
  GP 52
  W 39
  GA 2,25
  Sv% 92,9

  Hellebuyck
  GP 59
  W 36
  GA 2,35
  Sv% 92,4
   
 22. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Rinteelle on kyllä palkinnon paikka ja edelliskevään pitkä matka helpottaa matkaa Vezinaan. Samalla kyseessä olisi ns. eläkepalkinto.
   
 23. Petri1981 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Rinteelle jälleen nollapeli. Tällä hetkellä mies on mielestäni selkeähkö johtaja Vezina-kisassa, vielä kun Nashville on voittamassa koko runkosarjan. Hieno homma.
   
 24. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Loistavaa olisi saada 3. Vezina-voittaja Suomeen. Tällä hetkellä se on mitä todennäköisintä.
   
 25. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Ja vaikka se ei saisi vaikuttaa, niin viime vuoden finaaleihin asti vienyt jumalmoodi siivittää Rinteen ja Vasyn välillä palloilevien valitsijoiden mielissä taatusti Sauna-Peksin lähemmäs voittoa.