Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Maalivahti on turvamme ja linnamme sekä auttajamme hädän hetkellä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana dali, 29.12.2009 klo 00.05.

 1. Lätkäturientti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MacKinnon & Rantanen
  Lainaus:
  Mielenkiintoista, varsinkin tuo miten Lundqvistin tyyli pelata syvemmällä maalissa on oikeasti jopa etu joissakin tilanteissa. Pidempi reaktioaika, lyhyempi matka tolppien välillä (=parempi sijoittuminen, vähemmän rasitusta), kulmien peitto. Vaikka Lundqvist ei kovin isokokoinen maalivahti ole, huomaa sen mitä tekstissäkin sanottiin kierrellen, pienellä matikalla voidaan ottaa maalivahtipelissä suuria askelia.
   
 2. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Tuosta reaktioajan lisäyksestä paljon puhutaan, mutta tiedä sitten, kuinka merkittävä ero todellisuudessa on. Kiekko tulee perusvedossa kuitenkin lähemmäs neljä metriä tai jopa enemmän kymmenyksessä. Jos Lunkka saa pari sadasosaa hyvää ollessaan normikassaria metrin syvemmällä, niin en kyllä usko, että sillä on käytännön merkitystä. Siis ihmisen reaktioaikojen perspektiivissä.

  Quick kirjoitti kesällä Players' tribunessa, että aika lailla hävitty peli, jos joutuu reaktioilla torjumaan. Vähintään 90 prosenttia hommasta on ennakointia. Mieluummin tuossa Lundqvistin tapauksessakin lähtisin selittämään syvällä pelaamisen etua pelin havainnoimisen yms. ennakointiin liittyvien asioiden kautta kuin reaktioaikojen kasvamisella.
   
 3. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Ei tuossa se reaktioaika ole pointtina. Kuljettu matka on se juttu Siinähän todetaan että Lundqvistille on vaikein tehdä maalia poikittaissyötöllä "viiksien" alta
   
 4. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  ^ Ei varsinaisena pointtina, mutta kyllä se mainitaan tuossakin jutussa, kuten niin monessa muussakin yhteydessä.
   
 5. WannabeParros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
  en tiedä, mutta omaan silmään tässä on tämän hetken ehdottomasti paras jalkatorjuja! mää en voi käsittää miten noin pitkät kintut voi liikkua niin ripakasti!! siis kyseessä Pekka Rinne - Highlights [HD] - YouTube
   
 6. Duckster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks & Jokerit
 7. WannabeParros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
  no Rinne kuitenkin lipsahti tuossa. aika lailla yhtä nopeaa menee vaikka Peksillä on 3metriä pidemmät jalat! :D
   
 8. Lätkäturientti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MacKinnon & Rantanen
  Lainaus:
  Ei tietenkään ollut, sanoin vain että se mainittiin tekstissä. Ja vaikka tuo reaktioaika ei ole se suurin etu tuossa sijoittumisessa, on sillä varmasti merkitystä. Laskin tuossa nopeasti mikä reaktioaika on maalivahdeilla, jos siniviivalta ammutaan 95 mailia (~153km) kova laukaus. Laukaus olisi Lundqvistin kohdilla 0,43 sekunnin kuluttua, kun taas Quickin se kohtaisi jo 0,38 sekunnin kuluttua. Tuo 0,05 sekunttia on kumminkin sen verran iso aika tossa reaktiossa, että siinä on todennäköisempää saada torjuntavaruste oikealle kohdalle.
   
 9. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  Mutta taas toisaalta vastaan tulemalla myös peität huomattavasti suuremman osan maalista. Itse tulen mielummin vastaan ja peitän enemmän kuin luottaisin pelkkiin reaktioihin. Jokainen myös voi kokeilla sekuntikellolla kuinka pitkä aika 0,05 sekuntia on. Ei siinä kuitenkaan ihmeitä ehdi tekemään.
   
 10. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Hyvät reaktiot omaavan ihmisen reaktioaika on n. 500 ms eli 0,5 s. Tuota aikaa hilaa alaspäin, jos osaat edes hieman ennakoida mitä tapahtuu ja silti esim. pikajuoksussa alle 100 ms reaktioaika katsotaan ihmiselle mahdottomaksi ja seurauksena on vilppilähtö. Tähän perustuen voikin todeta, että tuosta 50 ms pidemmästä reaktioajasta en melko minimaalinen hyöty.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Niin tai sitten siitä on juuri se ratkaiseva hyöty. Jos ennakoinnilla saadaan vaikka se reaktioajan perustaso 300 ms tasolle, on Lundqvistilla aikaa koppailla viivaveto 130ms, kun Quickilla 80ms. Ja prosentuaalisesti ero onkin sitten järkyttävän iso.

  Nää on erittäin mielenkiintosia juttuja.
   
 12. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Otetaan nyt vielä huomioon se, että 50 ms on ero kahden ääripään välillä. Otetaan vielä huomioon sekin, että Lundqvist syöksyy ihan yhtä lailla vastaan maaliltaan siinä kuin kaikki muutkin, jos poikittaissyötön ja ohjurin mahdollisuus on poissuljettu. Katsokaa vaikka rankkuja.

  Täysin yksiselitteistä mielestäni, että vedon torjunnassa peittäminen on huomattavasti tärkeämpää kuin sekunnin sadasosat lisää reaktioaikaa. Reaktioaika on käytännössä merkityksetön asia, jonka joku fysiikasta ja ihmisen reaktioista mitään ymmärtämätön toimittaja on keksinyt syyksi Lundqvistin syvällä pelaamiselle. Ja selitys on jäänyt elämään, koska se on kuulostanut hyvältä kaikkien muiden fysiikasta ja ihmisen reaktioista mitään ymmärtämättömien mielestä.

  Silti on mielenkiintoista, että Lundqvist pelaa syvällä ja että hän menestyy poikkeuksellisella tyylillään. Kyllä sitä sopii analysoida.
   
 13. SVSV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Uusimmassa THN:n numerossa on muuten kaiken kattava pläjäys maalivahdeista. Suosittelen tsiigailemaan läpi jos kassarit kiinnostavat.

  Niille jotka eivät lehteen esim. Helmetin kautta pääse käsiksi niin listataan tähän nyt THN:n asiantuntijoiden näkemys maalivahdeista osa-alueittain:

  Goalie sense, top 5:
  Price
  Lundqvist
  Rinne
  Miller
  Luongo

  Atleettisuus, top 5:
  Quick
  Rinne
  Fleury
  Price
  Lundqvist

  Kestävyys, top 5:
  Schneider
  Holtby
  Fleury
  Lundqvist
  Rask

  Winniability, top 5:
  Price
  Lundqvist
  Quick
  Crawford
  Rinne

  Kiekonkäsittely, top 5:
  Smith
  Price
  Bishop
  Allen
  Rinne

  Overall top 5:
  Price
  Rinne
  Quick
  Lundqvist
  Holtby
   
 14. Doforos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
  On se Price kova. Ainut joka on viidessä kategoriassa top-5.
   
 15. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Ei ole. Myös Lundqvist ja Rinne ovat viidessä kategoriassa top-5.
   
 16. Wilderness Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minnesota Wild
  Lainaus:
  En tiedä mitä top-5 tilastoja katsoit, mutta Rinne on ihan yhtä monessa top-5:ssä kuin Pricekin
   
 17. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Tuossa artikkelissahan sanotaan että Lundqvistin torjuntaprosentti kärsii "selkeissä / suorissa vedoissa" (en keksinyt muutakaan tuolle clear shots-termille) koska pelaa syvällä:

  "Because of this depth, his overall numbers tend to suffer on clean sighted looks because he has to react late in plays."

  ja sitten:

  "During his career, he is +.087 better than an average goaltender on plays that are preceded by a pass over the slot line. Above I charted his success versus an average goaltender (green indicates above average ability, red below league average). He is almost impossible to beat on lateral plays below the hash marks, this is a huge factor in his dominance and is the direct result of his elite box control."

  Eli poikittaispeli korvaa ne suorissa syvyyden tuomat ongelmat.
   
 18. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Lainaus:
  Jännä, että Holtby on päässyt vain yhteen osa-aluerankingiin, mutta silti mahtuu siihen tärkeinpään topvitoseen? En ulkoa muista noita muiden veskojen mailankäsittelytaitoja, mutta hieman ihmettelen ettei Holtby ole tuohonkaan kategoriaan mahtunut vaikka on aika sutjakka mailan kanssa kiekkoa käsittelemään.
   
 19. SVSV Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Itsekin tuolle hymähtelin, mutta kun funtsii niin kyllä taitaisin itsekin äänestää Holtbyn juurikin viidenneksi noiden jälkeen. Rask tiukasti vanavedessä. Holtbyllä ei yhtä selkeitä vahvuuksia ole kuin noilla muilla kavereilla mutta silti pystyy pitämään kovan tasonsa hyvin. Tai ehkäpä juuri tuo kestävyys eli tason säilyminen on se vahvuus. Tosin Holtbykin on ollut vasta pari kautta huipulla, eli ei vielä ihan samassa kategoriassa Kunkun, Pricen, Quickin ja Rinteen kanssa.
   
 20. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Muutaman NHL-vahdin ura on todella jyrkässä alamäessä. Ben Scrivens on hyvä esimerkki siitä. Vielä toissa kaudella Scrivens vetäisi Kingseissä alle kahden GAA:lla ja 93,1 %:lla. Sieltä siirto Edmontoniin ja prosentit tippuivat 91,6 prosenttiin ja siitä 89,0 prosenttiin. Tällä kaudella sitten tie vei suoraan AHL:ään ja nyt siellä viiden pelin jälkeen tilastot ovat 0 voittoa, 5.15 GAA ja 82,7 %. Noilla tilastoilla Scrivens on AHL:n heikoin moke oikeastaan kaikilla mittareilla (yli pari peliä pelanneista).

  Muita NHL:stä tuttuja mokeja löytyy myös tuolta AHL:n heikoimmat moket osastosta. Jason LaBarbera, jolla on vähän vajaat 200 peliä NHL:ssä, on pelannut 6 peliä, 4.15 GAA ja 85,5 %.LaBarbera pelasi vielä viime kaudella NHL:ssä muutaman matsin 90,9 prosenteilla. Muita alle 90 prosentin tehoilla torjuvia tuolla on mm Ray Emery, Dan Ellis ja Richard Bachman.

  Saas nähdä mihin suuntaan AHL:ssä uransa kääntää sitten Jonathan Bernier, joka toki aloitti hyvin siellä nollapelillä.
   
 21. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Tää on kyllä aika jännä syöksykierre. onko sitten pääasiassa itseluottamusasia. Silloin kun tuli kesken kauden Oilersiin, niin pelasi vielä ihan hyvän kevään. Siis niin hyvän kuin Oilersissa nyt voi olettaa.
  Sitten viime kausi lähti heti alusta väärille kierteille. Ja kun kaverina oli vähintään yhtä huonosti pelannut Fasth, niin siinä oli varmasti henkisesti aika kova paikka. Jos kaverina olisi ollut joku kokeneempi kaveri, joka olisi voinut ottaa aloittajan paikan, niin olisi varmasti ollut helpompi Scrivensinkin yrittää kasata pakkaansa.
  Mutta tämä kausi ihmetyttää entistä enemmän. Onhan Scrivens AHL:ssä aiemmin pelannut ihan vahvasti. Ja nyt vielä Brossoit joukkueen ykkösveskarina on pelannut 15 peliä ihan hyvillä tlastoilla (9-4-2, 2,57GAA, 92,6%), niin miten ero voi olla noin karmea. Raporttien mukaan ainakin liikkumisessa on paljon parannettavaa ja poikittaisliikkeistä niitä maaleja on mennyt paljon. Mutta kaipa tuo ongelma enemmän henkisellä puolella on.

  Lainaus:
  Nyt jo kahdella nollapelillä.
   
 22. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Loistavasta reaktioajasta huolimatta King Henrikin viisi viimeistä peliä ovat sujuneet vähintäänkin heikosti. Kertaakaan prossat eivät ole ylittäneet 90 prosenttia, kerran oli tasan 90,0 %. Kahdesti Henkka on vaihdettu kesken pois ja kerran tullut kehiin Rannan loukkaantumisen jälkeen. Prosentit ovat järjestyksessä 84,8 % - 90,0 % - 87,1 % - 88,6 % - 79,2 %. Kuinkahan huonot noi prossat olisivat vähän hitaammalla mokella?

  Vastaavasti huonosti aloittanut Rask on nyt vetänyt viisi viimeistä prosenteilla 100 % - 97,0 % - 96,3 % - 100 % - 93,8 %. Neljä päästettyä maalia viimeiseen viiteen peliin, kun Lundqvist päästi viime yönä viisi maalia kahdessa erässä. Maalivahtien vire vaihtunut täysin alkukaudesta vai joukkueiden pelillinen taso vaikuttaa maalivahteihin enemmän kuin maalivahtien taso/vire?
   
 23. BaronFIN Jäsen

  Torjuntaprosentit vähintään 200 peliä NHL:ssa

  1. Tuukka Rask .926
  2. Corey Schneider .926
  3. Dominik Hasek .922
  4. Branden Holtby .922
  5. Henrik Londqvist .921
  6. Tim Thomas .920
  7. Carey Price .920
  8. Roberto Luongo .919
  9. Roman Cechmánek .919
  10. Pekka Rinne .918
  ....
  Poimintoja
  18. Antti Niemi .916
  21. Niklas Bäckström .915
  24. Kari Lehtonen .914
  27. Miikka Kiprusoff .912
  29. Martin Brodeur .912

  Voittoprosentit vähintään 200 peliä NHL:ssä
  1. Branden Holtby .60
  2. Antti Niemi .57
  3. Corey Crawford .56
  4. Henrik Lundqvist .55
  5. Martin Brodeur .55
  6. Jaroslav Halak .55
  7. Marc-Andre Fleury .54
  8. Patric Roy .54
  9.Sergei Bobrovsky .53
  10. Pekka Rinne .53
  ....
  Poimintoja
  11. Dominik Hasek .53
  16. Tuukka Rask .52
  19. Miikka Kiprusoff .51
  22. Tim Thomas .50
  27. Kari Lehtonen .47

  Aika mielenkiintoista. Ottaen huomioon, että Antti Niemi seilaa tuurilla ja saa aina "säälisopimuksen" eri joukkueisiin, niin on onnistunut kuitenkin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ehdottomasti yksi NHL-historian aliarvostetuimpia maalivahteja. Näissä puhutaan jo kuitenkin All Time -tilastoista.

  Tuukka Raskin kärkipaikka on itselleni yllätys, vaikka pelimies onkin.
   
 24. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Juuri samaa tuumin itsekkin nuita tilastoja lukiessa. Huomaa kyllä miten Niemi on ollut ns voittavassa joukkueessa aika hyvin mikä kertoo tuosta isosta voittoprosentista.Toki ok kassari, mutta kyllä suomalaisiakin minusta 4-5 edelle melkeimpä menee silti. Holtby on tilastoissa hyvin esillä, mikä sinällään kanssa kumma kun Capitalssi ei ole viime vuosina mennyt pitkälle poffeissa. Silti aikalaila voittavaa kiekkoa ja hyvällä torjuntaprosentilla mies napsii. Myös Lunqvist ja Crawfort ovat hyviä mokkeja ja jopa liigan elittiä mutta helpottaa ainakin näitä tilastoja pelata nuissa voittavissa organisaatioissa.

  Hieman yllättävä tuo Schneiderin korkea torjuntaprossa. Kuitenkin pelannut Devilsissä ja Vancouverissa, joista tässä jälkimmäiseksi mainitussa koppi on tosiaan hyvin tarttunut. Mutta nämä ei ole nääitä kestomenestyjä jengejä kuten Chicago tai Rangers. Uran statseja tarkastaessa niin onhan tuo Schneider tosiaan koko uransa torjunut + 92% eli kova on taso ollut miehellä. Tuli itselleni aika uutena juttuna
   
 25. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Niin, Schneider oli Vancouverissa vuosina 2008-2013 ja tuon kuuden vuoden ajanjakson aikana Canucks keräsi runkosarjassa enemmän voittoja ja pisteitä joukkueena kuin Chicago tai Rangers. Tuolloin Canucks oli vielä kestomenestyjä runkosarjojen osalta ja tuo vaikuttaa myös Schneiderin lukuihin. Mutta erinomainen maalivahtikin toki kyseessä ja ottaisin hänet koska tahansa takaisin.