Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Maalivahti on turvamme ja linnamme sekä auttajamme hädän hetkellä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana dali, 29.12.2009 klo 00.05.

 1. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  UJ, rullat & NHL-doping
  Schneider on ollut Devilsissäkin liigan kärkeä, kun mittariksi otetaan esim. 5vs5 vedot sektorilta tai muu vastaava tilasto, jossa joukkueen vaikutusta torjuntaprosenttiin on pyritty vähentämään.

  Paremmassa joukkueessa luultavasti pelaisi Vezinasta joka vuosi ja pidettäisiin top3-kassarina liigassa.
   
 2. Meikäpoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Juurikin näin. Cory on yksi liigan aliarvostetuimmista vahdeista ellei se aliarvostetuin. Pelaa kovalla tasolla illasta toiseen ja joka ottelussa antaa Devilsille voiton avaimet. Rajallisen pelaajamateriaalin vuoksi Devils ei kuitenkaan onnistu näitä avaimia joka ilta hyödyntämään. Maaleja ei onnistuta hirveästi tekemään, joten voittosarake kalpenee muiden huippuvahtien rinnalla. Uskon kuitenkin, että Cory torjuu paholaiset pudotuspeleihin muutaman vuoden tauon jälkeen.
   
 3. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Kiinnostaisi nähdä myös pudotuspeleistä nuo samat tilastot, vai oliko tuossa myös pudotuspelit mukana?
   
 4. ChosenTwo Jäsen

  Lainaus:
  Eipä ole lähtenyt Lundqvistilla kulkemaan tuon jälkeenkään. Tällä hetkellä 7 viimeistä peliä ovat tuottaneet yhteensä 27 päästettyä maalia (3,9 maalia per peli) ja torjuntaprosentti näistä peleistä on 86,3%. Tosiaan jos Raskin alkukausi näytti täysin katastrofaaliselta, niin ei se nyt kauhean vahvasti kulje tasaisuudestaan tutulla Kunkullakaan.
   
 5. Kari Runk Jäsen

  Holtbylle Vezina. Eihän sille löydy edes todellisia haastajia?

  No joo, leikki leikkinä. Tosin pidän (varmasti monen muun kanssa) Holtbya voittajasuosikkina tällä hetkellä. Pricen kauden Vezinaa ajatellen pilasi loukkaantumiset, Lunkalla ei koppi tartu totuttuun malliin, Raskin alkukausi oli todella heikko, joskin on viime aikoina ollut totutumpaa. Ketäs sinne jää Holtbyn todellisiksi haastajiksi Rinteen lisäksi? Quick? Bishop? Toki Raskin huono alkukausikaan mitään lopullista merkkaa, jos loppukausi sujuu viime matsien kaltaisilla otteilla.

  Sinänsä aikaistahan näistäkin on spekuloida, mutta kausi on kohta jo puolillaan. Ketäs muilla on suosikkeina?
   
 6. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Viime vuonna tähän aikaan Rinteellä oli varma Vezina. 50 voittoa oli enemmän kuin todennäköistä.

  Entäpä Niemi, josko hän veisi Vezinan?
   
 7. Butters Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Seahawks & Maple Leafs
  Onhan joo Holtby tällä hetkellä kovimmassa tikissä. Vähän samassa kunnossa kuin Rinne vuosi sitten kun oli kauden puolivälissä tilastojen kärjessä ja jopa Hart-keskusteluissa. Pari seuraavaa kuuta kertoo enemmän ja muutenkin jälkimmäinen puolikas on merkityksellisempi. Rinteen tilastot on vähän keskinkertaiset joten on Raskiakin jäljessä Vezina-taistossa. Rask on ollu joulukuun hyvässä vireessä ja toivotaan että nouseekin kandinaatteihin mutta matkaa on. Lunkalla joo huonompi vaihe. Allen tai Bishop voivat olla mustia hevosia mutta en oikein Crawfordin tai Luongon Vezinaan usko. Jos Price toistaa viime kevään niin ei se alkukauden loukkiin pitäisi kaatua. Saa vaan nähdä milloin on kunnolla ehjänä.
   
 8. Ferris Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Washington Capitals
  Braden Holtby has goalie coach to thank for breakout, Vezina-worthy season with Capitals | The Hockey News

  Ihan mielenkiintoista luettavaa siitä mitä osa-alueita Korn on muuttanut/kehittänyt Holtbyn pelissä tulonsa jälkeen. Silmämääräisesti suurin ero, joka tämmösen perusfanin silmään on käynyt, on se zeniläinen rauhallisuus, joka nyky-Holtbyllä on parin vuoden takaiseen verrattuna. Jos menee yks vähän helpomman oloinen, niin enää ei mailat lentele vaan kaveri ottaa hörpyt pullosta ja analysoi saman tien videotaululta että mikä meni vikaan. Ollut kyllä huikea muutos aikaisempaan. Toki koko joukkueen viisikkopelaamisen muutosta parempaan suuntaan ei saa unohtaa myöskään Holtbyn otteiden parantumisessa.
   
 9. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  http://www.thehockeynews.com/blog/t...te-injury-carey-price-in-a-league-of-his-own/

  Tämä listahan itsessään on aika roskiskamaa, mutta korostaa vain kuinka aliarvostettu Cory on.
   
 10. Zohan Jäsen

  Mun papereissa tällä hetkellä kyl ykkösvaihtoehto Vezinan saajaks on Luongo. Tuskin Hart ehdokkuuskaan kovin kaukana jos jatkaa tällä tahdilla..
   
 11. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson
  Lainaus:
  Hartiin on vaikea uskoa Luongon kohdalla. Barkovin ketju kuitenkin melko tärkeä Floridalle.
   
 12. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Itse olen samaa mieltä, että Schneider olisi Vezina-tason vahti kovemmassa joukkueessa. Samaa mieltä myös siitä, että Cory on ehkä liigan aliarvostetuin maalivahti. Jos heikkouksia lähtee hakemaan, niin käsittääkseni Coryn vahvuuksia ei ole mailapelaaminen.

  Ei tarvitse ottaa käyttöön edes kehittyneitä tilastoja, jotta voidaan todeta, että Schneider on huippuvahti. Kun otetaan esim. kaudesta 2012-2013 tähän kauteen yhteenlasketut tilastot (vähintään 100 pelattua peliä), niin Cory johtaa selvästi päästettyjen maalien keskiarvolla mitattuna (2,13, kun kakkosena Elliot, Rask, Quick ja Crawford 2,20:llä) ja on torjuntaprosentilla mitattuna jaetulla ykköstilalla. Seuraavasta kaudesta (13-14) tähän kauteen eli Schneiderin Devils-ajalla (yli 70 pelattua peliä) hän on päästettyjen maalien keskiarvolla mitattuna toisena vain 0,01 Priceä jäljessä ja torjuntaprosentilla mitattuna jaetulla kakkossijalla edellään vain Price.

  Lisään tähän vielä, että Petr Mrazek pelaa upeaa kautta. Varasti ykkösmaalivahdin paikan Howardilta ja ottaa illasta toiseen huikeita pelastuksia. Torjuntaprosentti lähes samoissa Holtbyn kanssa, mutta joukkue edessä täysin eri kalliiberia kuin Holtbyllä.

  Täytyy vetää vähän kotiinpäin ja hehkuttaa Crawfordia, vaikka hän musta vaate täällä yleisellä puolella näyttää olevankin. Pelaa aivan huikeaa kautta, vaikka ei nollapeli- ja voittotilastoa lukuun ottamatta siellä aivan terävimmässä kärjessä olekaan. Chicagon puolustus on heikentynyt ja joukkue myös menetti kaksi erinomaista kahden suunnan laituria. Lisäksi ykköskentän peli on takkuillut viime aikoja lukuun ottamatta pahasti ja kaikesta tästä huolimatta Chicago on saalistanut tällä hetkellä kolmanneksi eniten pisteitä koko liigassa. Tästä on huikeassa vedossa olevan kakkoskentän lisäksi kiittäminen erityisesti Crawfordia, joka on voittanut käytännössä yksinään useammankin pelin Chicagolle ja joka tapauksessa illasta toiseen voittanut maalivahtitaistot sekä pitänyt maalinsa puhtaana ratkaisevilla hetkillä johtoasemassa.
   
 13. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
 14. Lätkäturientti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MacKinnon & Rantanen
  Lundqvistista tuli NHL:n ensimmäinen maalivahti, joka on voittanut väh. 20 voittoa kaudessa jokaisen ensimmäisten 11 kauden aikana.

  Kuningas.
   
 15. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Lainaus:
  Toki pitää muistaa, että Roylla ja Brodeurilla tuo jäi kiinni vain ja ainoastaan tynkäkaudesta 1994-95. Jos tuo jätetään laskuista, niin esimerkiksi Roy voitti kaikilla muilla 17 NHL-kaudellaan yli 20 ottelua. Tietysti Lundqvistilla on yli 20 voittoa työsulkukaudeltakin, se on kova saavutus.

  Minusta Royn kolme Conn Smythea ja Brodeurin kahdeksan yli 40 voiton kautta ovat kuitenkin huomattavasti kovempia saavutuksia. Puhumattakaan näiden herrojen yhteensä seitsemästä Stanley Cupista...
   
 16. Lätkäturientti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  MacKinnon & Rantanen
  Lainaus:
  Joo, en missään nimessä vähättele Royta tai Broudeuria tai ylistä Lundqvistia. Lundqvist on omia suosikkejani, ja olisi aika absurdia väittää että tällä hetkellä olisi tuota kaksikkoa parempia. Joskus saattaa olla, tai sitten ei. Mutta kyllä pitää hyväksyä sekin että Lunkkari on aika komeaa uraa tekemässä.
   
 17. vstk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Niin. Toki ilman tyosulkukautta Lundqvist olisi matkalla hyvin todennakoisesti 11. perattaiseen yli 30-voiton kauteen.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2016 klo 09.59
 18. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Kyllä ja se olisi kova saavutus. 20 voittoa nyt ei loppupeleissä ole huippuvahdeille mikään hehkutuksen arvoinen juttu. Toki näitä nykyveskareiden voittotilastoja himmentää se, että ottelut pelataan nykyisin väkisin loppuun asti, eikä tasapelejä tunneta. Sama pätee niin Brodeurin voittoennätykseen kuin näihin muihinkin "11 kertaa putkeen 30 voittoa kaudessa" -saavutuksiin.

  Esimerkiksi vertailukohteena oleva Patrick Roy pelasi koko uransa aikana, jolloin otteluita ei ratkaistu rankkareilla.
   
 19. expertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Martin Brodeur
  Brodeurilta voi huoletta vähentää kaikki rankuilla voitetut ja silti jää mukavasti enemmän kuin Patrickilla.
   
 20. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Duodécima
  Lainaus:
  Kyllä, maailman menestynein runkosarjavahti kiistämättä. Brodeurin viimeisiä kausia muistellessa tuli mieleen, että voittiki hän edes yhtään ottelua tuon sääntömuutoksen jälkeen? Oli se sen tason räpellystä pahimmillaan. Roy onneksi älysi lopettaa huipputasolla. No, henkilökohtaisesti olen harmissani lähinnä siitä, että Marty meni vielä Bluesiin päättämään uransa.

  Roy panosti muutenkin lähinnä playoffslätkään, mistä kertovat 247 pelattua pudotuspeliottelua ja niistä napatut 151 voittoa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2016 klo 10.11
 21. vstk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Brodeurin osakkeita ainakin omissa silmissa on aina laskenut Devilsin pelaama Neutral Zone Trap jonka aikana joutui ehka pahimmillaan torjumaan 20-25 kutia pelissa. Kuinkahan paljon Hasekin ja Royn tilastoja olisi vaarentanyt mikali olisivat paasseet moisessa joukkueessa pelaamaan?
   
 22. expertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Martin Brodeur
  Lainaus:
  Se olisi kyllä ollut mielenkiintoista nähdä. Samoin se, jos Marty olisi päässyt pelaamaan joskus hyökkäyspään supertähtien kanssa. (paitsi tietysti olympia ja worldcup peleissä). Drydeniakin kovasti aina hehkutetaan. Toisaalta tuon ajan superdynastian luukulla melkein kuka vaan mielestäni olisi vetänyt noin lyhyen uran kohtuu tasolla.

  2000-kaudella lisäksi Devils teki toiseksi eniten maaleja ja silti maalivahtitilastot olivan ihan kohtuulliset ja kausi päättyi cupiin.

  Uran loppupäästä tulee mieleen viimeinen finaalisarja. Ei Devilsillä ja Martyllä pitänyt olla enää mitään annettavaa ja silti vaan vielä kerran kannateltiin keskitasoa huonompi jengin finaaliin saakka.

  Kummallista, paska runkosarjaveska.
   
 23. subblex Jäsen

  Aloin seuraamaan Eddie Lackin pelityyliiä, kun Antti Mäkinen otti asian puheeksi. Kaveri on eliteprospectsin mukaan 193cm pitkä, ja torjunta-asennossa peittää vähemmän, kuin Jarmo Myllys aikanaan. Penguins teki kolme maalia kilpikäden yläkulmaan, melko lähietäisyydeltä, jotka olisi ollut otettavissa aavistuksen peittävämmällä asennolla. Todella kummallinen pelityyli.
   
 24. Snagari Jäsen

  Lainaus:
  Satutko muistamaan mitä Mäkinen sanoi tuosta pelityylistä? Antti on ilmeisesti ottanut maalivahtipelin analysoinnin mukaan kattavaan repertuaariinsa, mielenkiintoista.
   
 25. subblex Jäsen

  Lainaus:
  Lähinnä että tekee itsestään pienemmän kuin on ja jättää ylös tilaa.