Maalivahdit

  • 1 301 015
  • 5 812

HemmoP

Jäsen
Puolustus on edelleen ihan sitä samaa paskaa kuin Lundellinkin aikana, mutta Lunkka sentään pystyi edes jotenkuten sopeutumaan siihen. Taitaa tulla aika pitkä kausi Pitkämäen kanssa, vetokassa tosin kiittä OVER 5½ vetojen muodossa....
 

ikt

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Stadi HC, St. Louis Blues
Puolustus on mitä on, mutta palataan vielä eiliseen peliin. Jos Housun käyrä on ollut jonkun näköisessä nosteessa koki se eilen taas kovan kolauksen. Kiekot (lue: kaikki) pomppivat jatkuvalla syötöllä ja kaveri torjui kiekkoja mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Kun Housu otti roikkukiekon tulemalla ringetelle liekuen, tuli olo että ei hyvältä näytä. Alkaa usko hiipumaan ja allekirjoittanutkin alkaa liputtamaan kohta sen puolesta, että otettaisiin Nieminen edes kokeilemaan ylös.

edit: kirjotusvirhe
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Alkaa usko hiipumaan ja allekirjoittanutkin alkaa liputtamaan kohta sen puolesta, että otettaisiin Nieminen edes kokeilemaan ylös.
Näkisin mielelläni Niemisen muutaman kerran edes näytteeksi veräjän suulla. Viime keväiset esitykset olivat jo lupaavia. Niemisen Vantaan pelejä en ole syksyllä itse nähnyt, mutta otteet ovat kuulemma näyttäneet hyviltä, johon liki 94 pinnan torjuntaprosentti jossain määrin viittaakin. Kuulostaa siltä, että tuolla tyylillä Nieminen pelaa SM-liigaa viimeistään ensi kaudella, ja jos ei HIFK:ssa niin sitten muualla. Josko Niemisen kohdalla älyttäisiin perinteistä poiketen pitää lupaavasta vahdista kiinni, se jää nähtäväksi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt vituttaa taas. Pitkämäellä olisi ollut perjantai-iltana paikka pelata itsensä fanien sydämeen loistavan jokerivoiton jälkeen. Mutta ei. Nythän tottakai pitää muistaa, että joo joo on pakistossakin vikaa ja joo joo jääkään ei ollut hyvä ja blaablaablaa....Se ei muutu kuitenkaan miksikään, että Pitkämäki ei pystynyt esittämään ainuttakaan isoa torjuntaa. Lisäksi hän pompotteli kiekkoa erittäin epävarman oloisena ja oli kaikkiaan Lehtoakin huonompi. Ja Lehto on alle sm-liigan keskikastin oleva maalivahti.

HIFK:n on tehtävä nopeasti jotain maalivahtiasialle ja näin tietääkseni on tapahtumassakin. Olen varma, että Jatkoaika tulee olemaan tulvillaan selityksiä tyyliin "ei tuolla HIFK:n takana pärjäisi edes Hasek" jne. Tämä on täydellistä paskapuhetta. Pitkämäellä on liigan 2. huonoin torjuntaprosentti 88,63, GAA käsittämätön 3,42 ja hänen joukkueensa rykäisi vittu eilen kolmannen kerran tänä syksynä 3 maalia niin, että ne eivät riittäneet voittoon. Jos Pitkämäki on maalivahti, joka pääsee parhaimmalle tasolleen ainoastaan kivikovan puolustuksen takana, mitä hänellä tekee? Kun puolustuksessa on vajausta, sitä pitää paikata hyvällä maalivahdilla. Riksman HIFK:n maalissa tämänsyksyn kunnossaan olisi pelannut meille pisteitä niin paljon, että ei viitsi edes ajatella. Hyvä maalivahti torjuu enemmän kuin huono maalivahti, pelaavat kenttämiehet miten pelaavat.

Tiki 10 heitti otteluketjussa, että Pitkämäki on liigan huonoin maalivahti. Siitä en ole varma, mutta mielestäni hän on ns. isojen joukkueiden maalivahdeista selvästi huonoin, eikä hänen torjuntatyöskentelynsä tule riittämään playoffeissa. HIFK:n pitää tehdä käytännössä vähintään 4 maalia voittaakseen, uskomatonta! Jos meille saataisiin nyt viiden pelin ajaksi hyvä ja vakaa mv ja peruspeli pysyisi samana, jokainen huomaisi positiivisen eron. Ei tarvitsisi enää kelailla maalipaikkoja että kenen vika se oikeasti olisi. Mitä teki Jani Hurme aikanaan TPS:lle? Nosti koko joukkueen tasoa tultuaan jengiin. Entä Tim Thomas? Samat sanat. Ennen TT:n tuloa meillä uskoteltiin itsellemme, että kyllä Sakke riittää, kun joukkue on kerta kaikkiaan niin hyvä. Keklu katseli GAA:ta ja totesi, että ei muuten riitä, maalivahti on viimeinen pelipaikka, jonka tasosta kannattaa tinkiä.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Pitkämäen ja HIFK;n maalivahtitilanten kohdalla on siis jotain tapahtumassa? Hyvä jos niin! Mutta mutta. Kuka haluaa Pitkämäen? Käsittääkseni kysymyksessä on kuitenkin kallis kaveri. Kuka muu kuin HIFK on niin vitun tyhmä että ostaa kalliilla paskaa? Laitetaanko sitten katsomoon hodareita syömään? Aivan liian kallis sellaiseenkin. Ja kuka olisi silloin ykkösemme? Ahlqvist? Eipähän ole vakuuttanut yhtään sen enempää. Nieminen? Pelannut helvetin hyvin Mestiksessä. En silti laittaisi torjuntavastuuseen liigaan. Aika helvetin kinkkinen tilanne. Veikkaan että näillä mennään, siis mv-osastolla ellei sitten joku tosiaan ole niin tyhmä että suostuu maksamaan saman Pitkikselle kuin mekin. Epäilen.

God i love this team!
 

karhjoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers
Umpipaska esitys housulta eilen. Vaikea ajatella positiivisestikkaan, kun veskareita sparraa pygmi. Penan aikanahan homma olisi mennyt niin, että Housu lähtee ilmalaan, vaihdossa saadaan Hallikainen ja Hänkin broidi.

Nieminen vaikuttaisi oikeasti lupaavalta kaverilta, hyvä veto heittää mestikseen hakemaan lisää miesten pelejä vyölle. Tiedä vaikka saisi parempaa mv-valmennustakin ? Pelottaa vain jo valmiiksi, mitä Pygmi tekee kaverin kropalle ja päälle, jos ja kun äijä IFK:hon aikanaan nousee. Vai perseilläänkö kirkkain nuori lupaus susirajoille ?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pitkämäen ja HIFK;n maalivahtitilanten kohdalla on siis jotain tapahtumassa? Hyvä jos niin! Mutta mutta. Kuka haluaa Pitkämäen?

Kuvio taitaa mennä niin, että HIFK:hon tulee sisään veskari, Pitkämäki siirtyy kakkoseksi ja Ahlqvistille haetaan uusi seura. Eli ei sitä kukaan halua.
 
Viimeksi muokattu:

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kuvio taitaa mennä niin, että HIFK:hon tulee sisään veskari, Pitkämäki siirtyy kakkoseksi ja Ahlqvistille haetaan uusi seura. Eli ei sitä kukaan halua.

Ja sisään tuleva veskari on mitä suuremmalla todennäisyydellä ulkomaalainen, joten siinä palaa sitten viimeinen ulkkispaikka!? Jep, eipä tarvitse sitten enää haaveilla hyökkäykseen tai pakistoon ulkomaanelävää.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maalivahtiosastoa kartoitetaan kovaa vauhtia ja eiköhän Kautosen listoissa ole Pohjois-Amerikan reissulta jo muutama nimi valmiina. Todennäköisesti kuitenkin tehdään niin, että näiden Pohjois-Amerikan kandidaattien odotetaan pelaavan muutaman pelin AHL:ssä, jotta saadaan nykyistä suurempi ja vankempi varmuus kyvyistä ja sopivuudesta. Sen jälkeen sitten potentiaaliset miehet viivalle kotimaisten ja eurooppalaisten kandidaattien kanssa. NHL:stä ei tule HIFK:iin maalivahtia, se on varma.

Kotimaiset vaihtoehdot? Teemu Lassila ei kelvannut viime vuonna Lunkan paikkaajaksi eikä ole enää mahdollinen. Muita kotimaisia vaihtoehtoja ei ole periaatteessa kuin yksi, Ilveksen Tero Leinonen. Mutta hänen tulonsa estää elokuussa tehty polvioperaatio, jonka seurauksena mies on 3 kuukautta poissa kentiltä.

Ei kai tässä voi kuin odottaa, että Ray Emery törttöilee Venäjällä ja tulee paluumatkallaan pariksi kuukaudeksi HIFK:n maalille. No, onneksi AHL:ssä on hyviä veskareita. Tätäkään keskustelua tuskin tarvitsisi käydä, jos keväällä HIFK:lle tarjoituista Chiodosta tai Riksmanista olisi otettu toinen. Mutta jälkiviisastelu on turhaa ja jopa naiivia.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tätäkään keskustelua tuskin tarvitsisi käydä, jos keväällä HIFK:lle tarjoituista Chiodosta tai Riksmanista olisi otettu toinen. Mutta jälkiviisastelu on turhaa ja jopa naiivia.
Chiodon sivuuttaminen oli mielestäni ihan perusteltua, kun tähän olisi kuitenkin heti uponnut ulkkaripaikka ja mies ei viime kaudella alkuunkaan vakuuttanut. Sen sijaan, jos Riksman olisi ollut tosissaan tulossa, mutta Pitkämäki syrjäytti tämän, niin siitä piiiiiiitkä miinus Nybondakselle/Jaloselle - kumpi nyt päätöksen taustalla ensisijaisesti olikaan.

Itse en jaksa uskoa, että kovin pian hankitaan uutta maalivahtia, vaan ensisijaiset vahvistukset tulee kenttäpelaajistoon. Pitkiksen ja Ahlqvistin sekoilua seurataan sitten ainakin tammikuulle, ehkä jopa koko kauden.

Harmi kyllä, että Tero Leinonen on loukkantuneena, mutta eiköhän palkata tämä ensi syksynä ykköseksi kolmen vuoden sopimuksella ja lähetetään Pitkis takaisin ruotsiin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä noin paska maalivahti syö koko joukkuetta niin paljon, että ei jätkät uskalla edes pelata kunnolla. Eilenkin lähdettiin suoria helppoja vetoja peittämään, kun olisi pitänyt jättää veto veskalle ja ottaa syöttö pois. Lundelillakin eilinen peli olisi voitettu. Nieminen maaliin ja pitkikselle fudut, ihan hyvä jätkä, mutta ei mitään käyttöä!
 

julle-jr

Jäsen
Tänään Lukkoa vastaan sentään Ahlqvist pelaa, kuten oli odotettavissakin.

Kuinkakohan todennäköisenä Nybondas ja Jalonen pitivät sitä, että keskinkertainen maalivahti onnistuisi IFK:ssa kun vielä pakistokin on vain ok-tasoa? Ilmeisesti luottivat, että IFK:n maalivahtivalmennus on niin hyvä, että Pitkämäestäkin tulee riittävän hyvä. Kuinkakohan todennäköistä se on? Kyllä järkeä saisi mielestäni käyttää, pelaajahankinnoista vastaavat tahot pitäisi vaikka pistää pelaamaan pokeria. Ehkä he silloin tajuaisivat, että pienien todennäköisyyksien tapahtumien tapahtumiseen ei pitkässä juoksussa kannata luottaa. Toki joskus käy hyvä tuuri ja joku epätodennäköinenkin tapahtuma osuu kohdalle, mutta lähtökohtaisesti on väärä tapa luottaa näihin sattumiin.
 
Viimeksi muokattu:

karhjoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers
Kotimaiset vaihtoehdot? Teemu Lassila ei kelvannut viime vuonna Lunkan paikkaajaksi eikä ole enää mahdollinen. Muita kotimaisia vaihtoehtoja ei ole periaatteessa kuin yksi, Ilveksen Tero Leinonen. Mutta hänen tulonsa estää elokuussa tehty polvioperaatio, jonka seurauksena mies on 3 kuukautta poissa kentiltä.

Sopii siis toivoa, ettei mahdollinen veskarihankita todellakaan ole kotimainen. Nyt vaan joutuu laskemaan puolustuksessa "kaiken" Walshin varaan, ja se ei tunnu lupaavalta skenaariolta, ja hyökkäyskin huutais sitä sentterilaiturisnaipperi-jeesusta. Mikähän AHL:n kotimaisten veskarien tilanne mahtaa olla... Epätoivoista spekulointia..
 

Kipelov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiovan fasistijuntta
En ymmärrä mitä hävittävää olisi siinä, että Niemistä edes kokeiltaisiin tolppien välissä muutamassa pelissä. Kaveri sentään vaikuttaa jollain lailla lupaavalta toisin kuin esim. meillä olemattomalla peliajalla tuhottu Hallikainen. Housun otteet ovat jotakuinkin ennakoitavissa ennen jokaista peliä.

AA:n kannattaisi melkein suunnata mihin tahansa suuntaan jossa olisi tiedossa peliaikaa, tuntuu että kaveri on mennyt jotenkin lukkoon purtuaan pari kautta tuppea eikä saa itsestään irti minkäänlaista potentiaalia silloin harvoin kun pelaamaan pääsee. Paineiden täytyy olla melkoiset.

Edit: AA siis tänään maaliin, katsotaanpa miten käy.
 

Taatusti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks, Tottenham Hotspur
Aika monta vuotta tuli katsottua Lundellia IFK:n maalinsuulla ja sitä oppi jännittämään lähes jokaista kutia, joka tuli meidän maalia kohti. Tällä hetkellä minua jännittää joka saatanan kuti, oli se millainen lörppö tahansa. Ne kiekot mitkä Pitkis sattuu saamaan kiinni pomppivat varusteista aina suoraan maalin eteen, eikä kulmiin. Räpylään ei tunnut tarttuvan mikään.

Tällä hetkellä Pitkis ei ole lähelläkään Lundellin tasoa, Jannen perustaso oli selvästi varmempaa minun mielestäni. Tämä arvio siis perustuu pelkästään minun nitrojen kulutukseeni.

Erikoisen näköinen tilanne oli, kun Pitkis "loukkaantui" yhden Tappara maalin jälkeen ja jäi kieriskelemään jäälle. Koko ketju painui vaihtoaitioon ja jätti veskarin yksikseen. Lennu taisi kilttinä miehenä muutaman minuutin päästä tulla kyselemään kuulumisia...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ja sisään tuleva veskari on mitä suuremmalla todennäisyydellä ulkomaalainen, joten siinä palaa sitten viimeinen ulkkispaikka!? Jep, eipä tarvitse sitten enää haaveilla hyökkäykseen tai pakistoon ulkomaanelävää.

Kyllä, näin se tulee menemään. Kiitokset Pitkikselle tästäkin, että HIFK;n ulkkaripolitiikka tulee muuttumaan olennaisesti siitä, mitä on ajateltu alunperin.

Mutta siis veskaria ei varmastikaan nyt ihan lähiaikoina tule, kuten täällä todettiinkin. Se, että HIFK kartoittaa veskareita, ei kuitenkaan ole mikään salaisuus. Voitaiskohan me lainata Masalta sitä Thomasin tekemää listaa, jossa oli hyviä veskareita...? Kuten Goehring, Centomo...

Olen sanonut jo aiemmin AA:sta, että hän on HIFK:n nykyinen Lundell. Pitkään varjossa ollut kakkonen, joka näyttöpaikan saatuaan jättää sen käyttämättä. Ottaisin Niemisen välittömästi Housun pariksi ja luopuisin Allusta
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Nieminen on just siellä missä pitääkin olla jos ajatellaan jätkän omaa uraa => kohtuu pienillä paineilla paskan pakiston takana pelaamassa miesten pelejä!! Sieltä sitten vaan ensi kaudella takaisin kotiin ja hyvä tulee...
 

scholl

Jäsen
Voitaiskohan me lainata Masalta sitä Thomasin tekemää listaa, jossa oli hyviä veskareita...? Kuten Goehring, Centomo...

Ja Arturs Irbe ykkösenä. Tosin se taisi johtua siitä, että Irbe ja Thomas diggasivat molemmat perinteisestä kypärästä ristikolla.

Mielestäni olisi ihan hullua hankkia ulkomaalaisveskari, jos meinataan edetä kolmella ulkomaalaisella. Kyllä valmennuksella joku noista nykyveskareista pitää saada luotettavaksi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka Pitkämäki on pelannut heikon alkukauden, saa hän mielestäni liikaa kuraa niskaansa IFK:n uskomattoman paskan puolustuspelaamisen johdosta. Tehtiin eilen kolme byyriä Tapparaa vastaan, joten Pitkiksen olisi siis pitänyt päästämistään viidestä napsia 2-3 kiinni, jotta oltaisiin oltu voittotaistossa mukana. Kun nyt muistelen eilistä peliä ja Tapparan maalintekotilanteita, oli Pitkämäki aivan vitun yksin monta monituista kertaa. Joo, ehkäpä joku Thomas olisi pelannut IFK:lle pinnan tai pari tuosta pelistä, mutta sen takia Timmy-boy pelaa NHL:ssä ja täällä kotoisassa liigassa pyörii sitten vähän eri tason kassareita.

Jos jostain saadaan ehdoton huippuveskari hankittua, en ole itkemässä Pitkämäen perään, mutta mielestäni ensimmäinen homma IFK:ssa olisi nyt saada puolustuspaketti edes jonkinlaiseen läjään. Sellaista supermiestä sinne tolppien väliin ei saada mistään, joka pelaisi meille voittoja tuollaisten velttopersepakkien takana.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Pitkämäki sai eilen ainakin 15 kunnon Tapparan maalipaikkaa torjuttavakseen, joista päästi 5 kpl maaliin, ei siis mitään puolittaisia tilanteita. Hän pelasi minusta ihan kohtalaisen mv-pelin todella kehnosti viisikkona ja alivoimalla puolustaneen HIFK:n kenttäpelaajien edessä. Osa maaleista meni, kun meidän alin pakki ohitettiin kuin reimari merellä, parissa HIFK ylihyökkäsi naurettavaan 80-lukulaiseen tyyliin ilman varmistusta, yhdessä ainakin hävittiin omassa päässä surkeasti oman maalin edustan pelaaminen. Näin se eilinen peli meni, ei meitä olisi pelastanut kuin huippuvireinen Miikka Kiprusoff maalivahtina.

Ei mv ole aina syyllinen, kun hävitään. En ala nimeämään epäonnistuneita kenttäpelaajia, mutta kyllä siltä osastolta löytyi Tappara-pelissa tosi surkeita esityksiä aivan liikaa, että oikeasti olisi taisteltu kotivoitosta.
 
Viimeksi muokattu:

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen Virmasella olevan listan voi heittää h******iin, mulla on parempi idea! Kautonen/Nybari ottaa yhteyttä Chicago Blackhawksiin ja ehdottaa, että farmijoukkuee Rockford Icehogseissa aloittava Antti Niemi kiinnostaa. Huet ja Khabibulin varmaan hoitaa pitkälle Blackhawksin molarihommat kuluvalla kaudella ja ainut peruste, miksi Niemi ei voisi lähteä, on tutustuminen pohjoisamerikkalaiseen pelisysteemin ja yhteiskuntaan.

On kaukaa haettu, mutta jos lähtötilanteeksi ottaa sen, että molari pitäisi olla suomalainen, niin noin kai se ainakin periaatteellisella tasolla voisi mennä.
 
Jos mulla vuotaa katto, mä korjaan sen katon enkä laita ämpäriä siihen vuotokohdan alle. Auttaahan se ämpärin laittaminen väliaikaisesti, mutta mitäs sitten, kun ämpäri tulee täyteen?

Tuolla puolustamisessa HIFK ei edelleenkään nouse kotietuun kiinni, vaikka sinne maalin suulle tulisi Tim Thomas. Toisaalta jos puolustus saadaan organisoitua paremmin ja sinne puolustukseen se "söderholm", eli pelaaja, joka on nuoren puolustuksen henkinen johtaja, pelaaja joka vaatii itseltään ja muilta parempaa, tuo rauhallisuutta kentälle jopa silloin kun ei itse ole siellä ja varsinkin silloin kun on siellä.

Toki maalivahtipeli ei ole ollut vaadittavalla tasolla, muttei ole ollut kenttäpelikään. Jos annetaan vastustajalle mahdollisuus nousta maalin eteen suht vapaasti keskimäärin 10 kertaa ottelussa, pitää olla aikamoinen ihmemies, että kaikki ottaa.
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Blues
15 torjuntaa ekassa erässä Allulla.. Montakohan Pitkämäki olis noista imeny. Jos Aleksis pelaa tänään hyvin, niin pelatkoon niin kauan kuin kulkee. Pitkämäki on mielestäni nähty.
 

Molkke

Jäsen
15 torjuntaa ekassa erässä Allulla.. Montakohan Pitkämäki olis noista imeny. Jos Aleksis pelaa tänään hyvin, niin pelatkoon niin kauan kuin kulkee. Pitkämäki on mielestäni nähty.

Aika turha kommentti, jos peliä et ole nähnyt. Komppaan edellisiä, että ei se Pitkämäki täydellisesti pelannut, mutta se on aika sama minkälainen heppu sielä ylärimaan nojailee, jos puolustus ei toimi, ja näin mielestäni oli ollut Tappara ottelussa. AA on ollut näkemykseni mukaan ailahtelevainen, kuten tähän viestiketjuun aiemmin olen kirjoittanut, niin ansaitsee mielestäni näyttöpaikan. AA:n tyyli tällä kaudella ollut joka toisessa pelissä nollapeli, tänään taas nollan vuoro...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös