Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Luonto on ihmeellinen

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Datsun, 11.06.2007 klo 10.31.

 1. redpecka Jäsen

  Konsta Kepuli tykkää tästä.
 2. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:
  Semmoinen puinen mökki se on yleensä. Sehän tuossa touhussa vähän kyseenalaista onkin, että karhu kyllä takuuvarmasti aistii ihmisen läsnäolon siinä vieressä, mutta ei välitä, koska saa ruokaa. Periaatteessahan tuolla tavoin suoraan totutetaan karhu ihmiseen, mikä voi johtaa siihen, ettei karhu luontaisesti säiky ja välttele ihmistä. Tämä on luonnollisesti ongelmallista, vaikka nuo tarkkailukopit aivan korvessa ovatkin. Mukavahan se sitten on törmätä vaikkapa vaellusreissulla ihmiseen tottuneeseen otsoon.
   
 3. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Ok, ja selvennettäköön tässä, että Bitterin viesti koski aiemmin kirjoittamaani karhujuttua, ei tätä nykyistä 360-asteista peepshow'ta, joka toteutettu kameroilla ilman ihmisen välitöntä läsnäoloa.

  Mutta yhtä lailla varmaan näissä on sama juoni, että kyllä ne otsot haistanee että siellä on kaapelia vedetty ja safkaa heitelty ihmisten toimesta.

  En osaa sanoa mahdollisia haittoja otso-ihmiskohtaamisiin tämän johdosta. Onhan kouvot kumminkin eläneet vuosituhansia meidän kanssa eikä tappanut kuin pari hassua.
   
  BitterX tykkää tästä.
 4. redpecka Jäsen

  Itse olen sellainen kaupunkilainen, en tosipaikassa osaisi luonnossa selvitä ellen sitten jotenkin oppisi pakon sanelemana, kuka tietää. Enkä harrastanut vaellusta tai muutakaan mitä voisi vapaaehtoiseksi vaellukseksi sanoa.

  Joskus laskin kumminkin, että telttäöitä metässä yksikseen on yhteensä melkein vuosi. Oulua ylempänä en ole silloin enkä muulloinkaan käynyt. Joskus huvittavaa ulkomailla kertoa Suomesta tajutakseen etten tiedä siitä itsekään mitään. "Yeah, very big country it is yes, but.. öö Lapland, öö..reindeers and joulupukki..."

  Muokkaa: Kerran näin karhun, kai. Hirviä useempikin. Kaikki me pelästyttiin toisiamme niin paljon, ettei siinä alettu kuvia napsimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2019 klo 03.46
 5. redpecka Jäsen

  Yhden kerran oli vähän nolo kohtaaminen jänön kanssa. Tai se oli nolo lähinnä sille jänoselle.

  Itte seisoskelin maastossa, alhaalta polkua pitkin pomppii jänis kohti. Jähmetyin uteliaana seuraamaan mitä tapahtuu.

  No se kenguru jää minuutiksi, siis oikeesti varmaan minuutiksi siihen metrin päähän meikäläisestä postailemaan ja mitä lie funtsi siinä.

  Ehdin ajatella, että jos täällä tuulee jostain niin se ei ole ainakaan mun suunnasta kun toi pupu on edelleen tossa ja eihän se vissiin niillä silmillään eteen näe vaan kummallekin sivulle.

  No ei siinä, nautin tästä kokemuksesta mutta voi: se yht'äkkiä tajus ihmisen seisovan edessään, se pomppas ku sarjakuvassa kaks metrii ilmaan ja pinko sitten lipettiin.

  Oli söpö. Luonto on ihmeellinen.
   
  BitterX tykkää tästä.
 6. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Karhuihin liittyen voin suositella Kimmo Ohtosen Karhu - voimaeläin kirjaa. Mukavaa pohtimista ja karhujen lähellä olemista.
   
 7. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Tästä vielä: Karhusuora herätti kysymyksen, kesyyntyvätkö karhut – ongelmat hoituvat ampumalla, sanovat sekä ministeriö että luonnonsuojeluliitto

  Sanovat, että liian ihmistuttavallisiksi käyneet nallet ammutaan ensimmäisenä:

  – Ne nuoret karhut, jotka eivät osaa varoa ihmistä, ammutaan heti metsästyskauden alussa, sanoo Lumiaro.

  Tästä voisi päätellä, että luonnostaan liian rohkeat karhut kuolevat ennen kun ehtii lisääntyä ja jäljelle jää ne arat.

  Mutta on siellä näitten koppienkin vuoksi joku mesikämmen lyöty pois laudalta:

  – Yksi karhu on jouduttu lopettamaan, koska se olisi saattanut olla vaaraksi karhunkatselukojun asiakkaille. (Jussi Laanikari)
   
 8. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Evoluution epäluontaista poistumaa ne karhut jotka tulee ihmisasutuksen lähelle. Millä oikeudella ihmiset ampuu niitä ennen kuin ovat edes kertoneet asiansa? Yhteiskuntaan mukaan vaan, ne jotka ei kotoudu niin vastaanottokeskuksiin kouluttautumaan. Jos tekee rikoksia, niin pakkopalautus metsään. Vakavasti ottaen, ei kuulosta isolta ongelmalta. Valtaosa karhuista pelkää ihmistä kuollakseen, syystäkin. Tuota katselukojua en ymmärrä, eikö niitä voi katsoa eläintarhassa? Toisaalta siellä ne vaikuttaa aika masentuneilta. Parempi vois olla päästää nekin metsään, tai hengiltä.
   
 9. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Ymmärrän kuvauskoppien takoituksen jos tutkitaan ja kuvataan, jotta me voidaan netistä sitten tiirailla ja wikipediasta lukea. Sitä en oikein käsitä jos noi kopit on jotain turistimajoja. Luontodokkarit = hyvä, eläintarha ja muu turismi = turha.
   
  Warrington tykkää tästä.