Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Lukon talous 2010-luvulla

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana 1936, 22.09.2010 klo 08.25.

 1. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ainakin Iltalehden tiedoissa RD:n veroprosentti oli 47.2 %.
   
 2. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ei tarvitse ihmetellä miksi Raumalla on tällä hetkellä oikeasti hyvä joukkue. Honkaheimo, Generous, Jasu ja Uusikartano veivät nelistään budjetista 350k!! Yhdelläkään edellä mainituista otteet eivät olleet sellaiset, että takuuvarma kokoonpanopaikka olisi illasta toiseen ja pelasivat kuitenkin pronssijoukkueessa. Noiden tilalle kun hommataan Niskalaa ja Kousaa yms. niin kyllähän meininki on ihan eri. Tuolla summalla muuten saisi viisi Teemu Nurmea ja päälle vielä viisi porilaista lähimmältä grilliltä jokaiseksi aamuksi Jonne Virtaselle.
   
 3. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Nurmi lienee saanut ansaitun ja runsaan palkankorotuksen jatkosopimuksen yhteydessä. Lisäksi kannattaa muistaa rahastointi-mahdollisuus ja se, että esim. Toni Koivistolla on tuossa vain vajaan puolen kauden ansiot.
   
 4. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kuten sanottua Lukko pääsi eroon ylipalkatuista 3-4 ketjun / 3-pakkiparin miehistä, mikä vapautti rahaa käytettäväksi järkevämmin = parempiin pelaajiin.

  Lainaus:
  Vuoden 2013 tuloissa puolet on jatkosopimuksen ajalta. Nurmi kirjoitti jatkosopimuksen Lukon kanssa jo marraskuussa 2012, hintalappu olisi varmasti ollut isompi kauden lopulla, kun Nurmi oli Lukon toiseksi paras pistemies - Nurmellahan oli paras vaihe muistaakseni alkuvuodesta tanskalaisten lähdettyä - tai varmasti olisi ollut ottajia muuallakin. Jokereistahan oli ainakin jossain vaiheessa huhua.

  Edit. Nurmen ketjusta bongattua: 22.1.2013 kirjoiteltu, että viimeisessä 10 ottelussa tehot 7 + 7 = 14, +5. Jatkosopimus oli siis allekirjoitettu 2 kk ennen, että olisko Nurmen markkina-arvo ollut alhaisempi silloin?
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2014 klo 11.40
 5. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  No olkoot Nurmen palkka lopulta mitä on, mutta tosiaan ylipalkatuista pelaajista on päästy eroon ja se on mielestäni erittäin tärkeää.
   
 6. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 7. lebak Jäsen

  Lukko Oy:n liikevaihto kasvoi ja tappio pieneni, kirjoittaa Kiekkoareena.

  Rauman Lukko Oy:n viimeisimmän tilikauden tilinpäätös on julkaistu.
  LV 8.558,0 (8.162,0) +4,8%
  Liiketoiminnan tulos -700,0 (-1.208,0) +39,7%
  Satunnaiset tuotot -725,0 (-1.240,0) +41,5%
  Tilikauden tulos 42,0 (44,0) -4,5%

  Toisin sanoen Lukon myynti on ollut huikeaa, jonka ansiosta tulos on näin paljon parempi edellisvuotta. Myös konserniavustusta on jaettu vähemmän kuin julkisuuteen tulleen tiedotteen mukaan ilmoitettiin (-100t€ per vuosi?). Toisin sanoen, RTK:lle jäi hyvän tuloksen jälkeen käteen enemmän. Kuten jutustakin ilmenee, oheistapahtumat sekä play off -sarjat ovat olleet tuottoisia. Myöskään kulut eivät olleet kasvaneet.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2015 klo 15.51
 8. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  http://www.kauppalehti.fi/5/i/yrity...p?selected=kaikki&oid=20150601/14332582612220

  Kauppalehti uutisoi hieman eri tavalla. :)

  Lainaus:
   
 9. lebak Jäsen

  Lainaus:
  :D
  Tätä Kauppalehden tod.näk geneeristä arviota lukiessa tulee muistaa Lukon edelliset tilikaudet sekä jääkiekkoseurojen toimiala. Huikea on todella korostava sana. Suunta on ainakin oikea.
   
 10. Ritola#24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Miksi teidän konserniavustus pienee vuosi vuodelta? Tuleeko teistäkin tavallinen pikkuseura Raumalta viiden vuoden päästä?

  Laittakaa nyt kerrankin se reilu 3 miljoonaa siihen joukkueeseen ja nostakaa rohkeasti maljaa, jos siihen olisi vielä mahdollisuus.

  Älkää muuten Dufvaa syyttäkö rahojen säästämisestä, ne sanat Riston suuhun on laittanut joku muu. Ainakin JYP aikoina oli kokoajan ehdottamassa johdolle ties mitäkin pelaajaa, tuskin on niin paljoa muuttunut. Valmentajat muutenkin haluavat parhaat pelimiehet ja parhaan menestyksen pönkittääkseen omaa uraansa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2015 klo 23.15
 11. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Tahan on ollut mahdollisuudet viimeiset 10 vuotta, mutta jostain kasittamattomasta syysta sita ei ole vielakaan kaytetty. On pistanyt vihaksi jo pidemman aikaa, eivatko ne ymmarra etta suomen mestarin markkinointi (ja liigan voittaminen) on taloudellisesti ja imagon kannalta helvetin iso asia. Ensinnakin silla saa valtavasti palstatilaa, toiseksi silla saa maineen organisaationa johon pelaajat haluavat jopa hivenen halvemmalla, sen sijaan etta maksettaisiin Rauma-lisaa.
   
 12. Madfexx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko (Tampereen paikallisosasto)
  Lainaus:
  Ei sitä mestaruutta pelkällä rahalla osteta - se on nähty tässä lajissa jo monet kerrat.
   
 13. Kettumainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Eli ei kannata ostaa hyviä pelaajia?
   
 14. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Pelkällä rahalla ei mestaruuksia voiteta, mutta useammin rahan avulla niitä voitetaan kuin ilman rahaa. Rahaa voi käyttää joko Virmasen tai Matikaisen tapaan päin helvettiä tai vaihtoehtoisesti Kärppien tyyliin kovien nippujen rakentamiseksi. Kokonaisuus ratkaisee ja mahdollisimman hyvä kokonaisuus vaatii usein myös rahallisia uhrauksia. Autuaaksi raha ei tee, mutta kummasti se antaa erilaisia variaatiomahdollisuuksia.
   
 15. Madfexx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko (Tampereen paikallisosasto)
  Lainaus:
  Kirjoitinko niin? En tietääkseni. Nimimerkki Ritolan kirjoituksen perusteella vaan se reilu 3 miljoonaa riittää kannun nostelemiseen.
  Lainaus:
  Juuri sen takia kirjoitinkin, että pelkällä rahalla. Raumalla tuota rahareseptiä on jo koitettu useamman vuoden ajan tuloksetta. Eri asia toki on, olisiko minunkin mielestä ensi kauden joukkueen voinut koota toisella tavalla ja viime kauden virheistä ottaa oppia.
   
 16. Ritola#24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  En tarkoittanutkaan, että rahalla se mestaruus tulee. Esim. Virmanen ja Kekäläinenkin käytti rahaa tyhmästi Jokereisa.
  Eikö silti houkuttelisi joskus riipaista vaikka kallein joukkue liigassa? Siihen kuitenkin on mahdollisuudet ja sitä ei Raumalla ole koskaan tehty?

  Mikää tae menestykselle se ei olisi tietenkään, mutta kummasti se kirkkain menestys on kiertänyt nykymenollakin.

  no nyt näyttää taas hyvälle ja olisiko tämä se kausi Raumalla!
   
 17. Kettumainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Olen sen aiemminkin tänne kirjoittanut, mutta niin kauan kuin Lukossa ei tavoitella mestaruutta taloudellisestikin tosissaan, on turhaa vaatia tai pitää mestaruuden tulemista minään itsestään selvyytenä. Jos joka kausi rakennetaan joukkue puoli miljoonaa halvemmalla, kuin pahimmat kilpakumppanit, annetaan siinä sellainen etu kilpailijoille, että mestaruuden voittaminen edellyttää kilpailijalta pientä epäonnistumista.

  Lukossa toi puoli miljoonaa on säästetty aina jostain tärkeästä palasesta, mikä on pahin tapa säästää se. Ne tärkeät palaset erottaa voittajan häviäjästä.

  Dufva on toistellut sanaa budjettikuri, mutta uskon vahvasti, että Dufva ei sen aatteen takana ole ollut. Sen jatkuva hokeminen on mitä luultavimmin piikkiä toimiston suuntaan.

  Minusta huippu-urheiluun kuuluu yrittäminen täysillä ja tosissaan. Jopa riskillä. Nyt on vähän kuin maratoonari tulisi neljäntenä maaliin ja juhlisi, että jee, pystyin juoksemaan hitaammin, kuin koskaan ennen.

  Ei raha autuaaksi tee, se on nähty monta kertaa. Mutta vertauskuvallisesti jos mun pitäisi GP voittaa, niin mieluummin mä Mersun rattiin istuisin, kuin Williamsin. Ei Mersullakaan voita ilman onnistunutta kisataktiikkaa, kisasäätöjä, aika-ajoa (runkosarjaa), rengasvalintaa, jne... mutta Williamsilla voittaminen vaatii täydellistä onnistumista ja samalla Mersun epäonnistumista.

  Me ollaan kisattu nyt 10 vuotta Williamsilla, tuloksena muutama podium-sija. Eikös se tie ole nähty?

  Urheiluromantiikan näkökulmasta Williamsilla voittaminen olisi kaunista, mutta näillä mestaruusviireillä tulisi romantiikan nälän jäädä voittamisen nälän jälkeen toiseksi. Sitten kun pari "ostomestaruutta" roikkuu hallin katosta, voidaan mun puolesta yrittää kannua vaikka Kongoja peluuttamalla.
   
 18. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Lainaus:
  Hyvin kirjoitetu on samaamieltä. Nyt jos koskaan olisi hyvä mahdollisuus pienellä lisäpanostustuksella saada todella kilpailukykyinen joukkue kun lähes kaikki muut leikkaavat budjettia. Kovanluokan senteriin 250 keuroa ja pakkiin 150 k euroa niin alettais olemaan vakavasti otettava mestari ehdokas.
   
 19. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Talous Sanomien mukaan ( linkki juttuun Tässä on totuus SM-liigan pelaajapalkkioista | Taloussanomat Lukko käytti pelaajiin kaudellla 2011-2012 n. 3,1 miljoonaa. Kausi täysin päin persettä, joukkue rakennettu ihan miten sattuu ja lopullinen sijoitus 9.

  Lisäksi eri suunnilta kuultuna, ainakin Rautakorven kausillla 2003-2004 ja 2004-2005 ja Toivolan ekalla kaudella rahaa käytettiin reilusti enemmän, mitä budjettiin oli ilmoitettu. Toisin sanoen budjetti on taidettu ylittää lähes aina.

  Kyllä minäkin sitli haluaisin, että budjetti olisi vaikka sen 3 miljoonaa ja nuo rahat voitaisiin käyttää kovaan sentteriin ja pakkiin (tällä kaudella). Mutta ei niin ei. Lähdetään sitten nykyryhmällä liikkeelle ja katsotaan mitä siitä tulee.
   
 20. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Lainaus:
  Tätä minäkin olen ihmetellyt. Siis RTK on Lukkoa varten, sieltä tulee osa rahoituksesta. Minkä takia RTK yritetään erottaa Lukosta, kun sen pääasiallinen tehtävä on pitää Lukko rahoissa. Kyrpii kun rengistä on tainnut tulla isompi, kuin isännästä.
   
 21. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ensi kauteen lähes kaikki joukkueet pienentävät pelaajabudjettiaan, osa Lukon pahimmista kilpailijoista jopa todella reilusti. Lukon pelaajabudjetti pienenee vain 100k euroa, joten budjetti on erittäin kilpailukykyinen ensi kauteen lähdettäessä. Vain HIFK:n pelaajabudjetti on merkittävästi Lukko suurempi. Kärppiin ero on hiuksenhieno ja muut joukkueet lähtevätkin sitten Lukkoa pienemmällä pelaajabudjetilla.

  Noista lähdökohdista minusta vain ja ainoastaan mestaruus on selkeä tavoite, varsinkin jos ajatellaan, että Lukon pitäisi saada nimekkäästä ja kokeneesta valmentajasta etua muihin seuroihin nähden.
   
 22. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Uraman pronssikaudella ei sinänsä jossiteltavaa kauheasti jäänyt, HIFK oli vain selvästi parempi vaikka Lukonkin nippu oli kova. Syksyn mestaruudesta jäi Cookin loukkaantuminen alkukaudesta (pelihuumorin menetys), Pettisen silmä ja Mäkisen sormi. RD:n eka kausi petti huonosti koottuun nippuun, toisella oli vähän samaa vikaa ja kolmannella Vahan loukkaantuminen + kakkossentterin puute. Ahtolan loukkaantuminen ei ollut mielestäni kriittinen. Mieluummin hävityn kauden jälkeen olisi muuta jossiteltavaa kuin se että ei hommattua tarpeellisia palasia hyvään joukkueeseen. Niinkuin joku jo sanoikin, on viime kauden jälkeen takki tyhjä ja homma ei kiinnosta ihan niin hirveästi. Vieläkin mietityttää että mitä se Perrin olisi tuohon nippuun lisättynä auttanut. Jos kärkihyökkääjiä peluutetaan jatkuvasti yli 20min per ottelu ja annetaan ykkös-yv:n hoitaa kaikki ylivoimat, niin pelataan korkeiden riskien kanssa. Silloin ei voida mennä täydellisesti loukkaantumisen tai eri yv:n toimimattomuuden taakse.

  Lukolla on kuitenkin hyvät laiturit ja hyvä maalivahti, puolustuskin saattaa olla hyvä, vielä pienoinen kysymysmerkki ja sentterit sitten taas ihan OK. Tuohon nippuun kun saisi sen kovan sentterin ja ykköspakin (Kousa tai Larsen esimerkkinä), niin Lukon voisi väittää olevan mestarisuosikki. Kuluttava pelitapa, kärkihyökkääjien kuormitus ja puuttuva kiekollinen avauspeli, ei lupaa hyvää kevättä ajellen.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2015 klo 13.03
 23. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Täytyy muistaa, että RTK on alunperin perustettu Lukon junioreiden tukemista varten, Bosman päätöksen jälkeen tuli tarve tukea myös liigajoukkuetta. Raumalaiskiekkoulun tuki ry.ssä käytiin aikanaan vääntöä sääntömuutoksesta, jolla mahdollistettiin liiganjoukkueen tukeminen. Kaikki eivät olleet valmiita tukemaan liigajoukkueen silloista puuhastelua.
   
 24. Madfexx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko (Tampereen paikallisosasto)
  Lainaus:
  Eiköhän se kuitenkin ole tervettä, että lähtökohtaisesti Lukko pyörisi pääosin omillaan ja RTK:ta hyödynnettäisiin vain siinä määrin, kun on välttämättömästi tarvetta. Rauman kokoisella paikkakunnalla RTK:n kaltainen tuki on kuitenkin hyvä olla aina varalla, vaikka seura ei sitä joka kausi hirveästi tarvitsisikaan. Vai onko jossain ollut juttua, että RTK oltaisiin erottamassa Lukosta? Lukon omavaraisuuden lisääminenhän ei sitä tarkoita.
   
 25. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Lainaus:
  "Erottaminen" on vähän huono sana, my bad, mutta ilmoilla on ehkä sellaista henkeä, että RTK on tulevaisuudessa ennen kaikkea työnantaja ja palkanmaksaja. Sitähän se on ollut jo pitkään ja 3000 henkeä työllistävä yritys on > kuin joku hiton jääkiekkojoukkue. Pelkään, että tässä ollaan menemässä siihen, ettei konserniavustusta enää heru ja kitkutellaan Liigan pienimpiin kuuluvalla budjetilla.