Lukko kaudella 2022–2023 – ”que sera, sera”

  • 816 765
  • 6 122

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Jonkun eriävä näkemys oikeuttaa vittuilun? Ok. Muistaisin sinunkin esittäneen aiemmin hieman sovittelevampia näkemyksiä, mutta samapa tuo.
"Veljellinen vittuilu on aina tervetullutta."

Henkilökohtaisuuksiin meneminen on eri asia enkä sitä hyväksy, mutta absurdeista kommenteista piikittely on mielestäni OK.
 
Suosikkijoukkue
Goldie Goldthorpe
Todella "veljellinen".
Niin metsä vastaa kun sinne huudetaan. Tarkoituksellinen "asetelmien haku" paistaa osasta kirjoittelijoista niin selvästi läpi että voisi jopa ajatella että he ovat porilaisia trolleja. Aika helposti pystyy noista tykkäyksistä päättelemään että on kaksi leiriä ja nämä mitkä eivät ikinä edes halua yrittää etsiä Lukosta mitään positiivista ovat onneksi reilusti vähemmistönä täällä. Lukko on sarjajohtaja ja peli näyttää todella hyvältä, nauti tilanteesta. Lukko on tällä hetkellä sellaisessa tilanteessa että uusia pelaajia ei kannata odottaa ennen kuin veroraja tulee vastaan ja silloinkin on mietinnän paikka että miksi ehjää pitäisi korjata? Onneksi Lukko ei ole lähtenyt Tepsin tielle siinä asiassa että ostellaan ketä saadaan ja toivotaan että lähtisi kulkemaan, Kalle vetää omia latuja ja hyvin vetääkin.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
"Veljellinen vittuilu on aina tervetullutta."

Henkilökohtaisuuksiin meneminen on eri asia enkä sitä hyväksy, mutta absurdeista kommenteista piikittely on mielestäni OK.
Mun ymmärrys ei kyllä nyt enää riitä käsittämään miten otteluaikaiset onelinerit tai hassuttelut yhtäkkiä ovat muuttuneet vittuiluksi? Ja vielä niin suuressa määrin että monessa ketjussa sitä täytyy vatvoa. Käsittääkseni vittuilu on ilkeää ja pahantahtoista kommentointia. En millään jaksa uskoa että esim eilisen pelin aikana olisi tänne heitetyillä kommenteilla tarkoitushakuisesti yritetty loukata toista osapuolta. Suurin osa meistä saa rapaa niskaansa jossain vaiheessa mutta sehän on keskustelupalstan ominaisuus. En minä ainakaan mitenkään loukkaantunut tai muuten mieltäni pahoittanut Imaamin eilisestä avautumisesta. On outoa mikäli joku kirjoittelee tänne välillä hyvin kärkevästikin kommentoiden ja sen jälkeen on ihmeissään kun kaikki eivät olekaan samaa mieltä ja ilmaisevat sen puolestaan kärkevästi.

Omalta osaltani tämä vittuilu-gate saa olla tässä. Jos joku kokee jatkossa kommenttini vittuiluksi niin c'est la vie.
 

Byyrman

Jäsen
Suosikkijoukkue
PTDT in memoriam 23.-30.9.2023
Paha sanoa, muutenhan Abt pelaa loistavasti, pelasi jo keväällä. Tuo syöttöjen antaminen on vähän niin ja näin. Se laukaus on mielestäni suhteellisen hyvä, saa kiekon toimitettua usein maalille. Mutta syötöt lähtevät usein vähän liian kovana (tai hieman väärään suuntaan) tai sitten liian korkeana.

Tarkoitus ei ollut siis kritisoida Abtia tuosta, vaan enemmänkin kehua Gregoiren kykyä noissa.
Halusin ottaa kriittisesti kantaa tähän Abtin "jäätävyyteen", jos kenelläkään ei niitä tilastoja ts. Abtin syöttöprosenttia ole tiedossa. Sen kyllä voi varovasti arvioida, että moni palstalainen odottaa Abtin epäonnistunutta syöttöä sormet syyhyten, jotta ehtii ensimmäisenä tästä pelinseurantaketjuun ilmoittamaan. Mutta ei ole minullakaan osoittaa numeroina, kuinka jäätävä puolestaan tämä prosentti on.

Abtin pidemmissä syötöissä olen huomannut, että niissä on useammin taakia vähän liikaakin kuin liian vähän, ja aika harvoin menevät kohteesta ohi. Eli tällöin voi tietysti olla vähän syötön vastaanottajastakin kiinni, onnistuuko vai ei. Hyvä syöttäjä tietysti osaa säätää sen syötön kovuudenkin oikein. En tiedä, kuinka nämä tilastoidaan, mutta ihan mielenkiintoista olisi saada dataa Lukon kaikkien pakkien syötöistä.
 

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Täällä jauhetaan vittuilusta, kun ketjun aiheena on kuluva kausi. Men ny menee, sanottaisiin Lukko-Ässät -ketjussa, jonne tällainen vääntäminen kuuluisi.

Lukko on aloittanut kauden vahvasti. Pisteitä on tullut ja harkkakaudella vuotanut puolustus on saatu tilkittyä. Zagikin vuosi kuin seula, nyt tarttuu kaikki kiinni. YV:kin oli miinuksella, jos muistan oikein. Lukko päästää nyt vähiten maaleja ja puolustaa tiivistii, loistava maalivahti tukee edessä pelaavaa viisikkoa.

Loistavasta alusta huolimatta löydän silti Lukon pelistä parannettavaa. Hyökkäys pitäisi saada tuottamaan sen yli 2,5 maalia per peli. Monen pelaajan osalta on vielä tehoja pankissa, lunastetaan ne sitten kauden mittaan. YV on osoittanut heräämisen merkkejä, Repo osuu kiitettävästi neliön keskeltä. Yhden naminjakajan tuo jengi tarvitsee, nykyiset sentterit riittävät kyllä, joten omalta osaltani saisi olla vaikka leftin laituri tulon päällä.

Pelitavassa en tykkää siitä, että nyt roikutetaan kohtoasemassa pleksin kautta solkenaan ulos kolmansissa erissä. Mun Lukko pelaa rohkeasti kiekolla, vaikka sen vuoksi menetettäisiin muutama piste runkosarjassa niin ei haittaa paljoa. Toki saavun tänne palstalle suolaamaan hassaajan, mutta kiitän silti hiljaa Lukkoa aktiivisesta pelistä.

Lukko karvaa erittäin hyvin, jos riistoa ei saada vielä hyökkäyspäässä niin vastusaja on pakotettu hätäisiin ratkaisuihin tai lyömään keskialueella ränniin. Lukko on myös itse ruvennut pelaamaan paljon rännikiekkoja ylöstuodessa, toki päätypaineissa ollaan oltu vahvoja rotevien yksilöiden (Repo, Hagu, Fona to name a few) ansiosta. Toivoisin, että kiekko tuotaisiin jalalla alueelle, mutta kun nykyinen systeemi toimii ja voittoja ropisee niin jatkakaa vaan.

Olipa sekava teksti, koitin antaa sekä posia että negaa. Luulen, että aika moni meistä on pitemmän päälle samalla linjalla Lukon pelaamisesta, mutta meillä on eri ulosanti.

Loppukaneettina toivon, että Lukko saa maalihanoje ihan huolella auki suippojen kustannuksella viikonlopun peleissä. Onnistumisia maalin muodossa vaikka Kestnerille, Almarille ja Sompille. Hyvin nuo jätkät pelaa, ehjää kuuskymppistä odotellessa.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Kyllä itsellekin on ollut positiivinen yllätys tämä kauden alku noiden harkkapelien jälkeen. Mutta vielä pitää parantaa peliä paljon kevättä kohden, ei saa olla liian tyytyväinen. Ei vielä kannata ruveta mestaruus saunaa lämmittemään vaikka just nyt sarjan kärjessä ollaankin, tosin Kärpät pelin vähemmän pelanneena voi ohi mennä.
Se the sentteri tai pelintekiä tarvitaan edelleen, kuten todettu joukkueessa on edelleen potentiaalista ratkaisuvoimaa käyttämättä, jonka tuo puuttuva palanen voisi puhkaista kukkaan.

Monia asioita pitää vielä parantaa, yksi on mm Taren viiva pelaaminen, tuntuu että jatkuvasti kiekko karkaa lavan ylitse.
Tällä hetkellä joukkue pelaa hyvällä itseluottamuksella ja onnistuneesti kykenee vikassa erässä puolustamaan johtoaan, ei välttämättä kovin kauniisti, mutta itselle ei ole tyylillä väliä kunhan voittaa.
Pidän sormia ristissä että joukkue välttyy suurimmilta loukkaantumisilta ja korona ryppäiltä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Edistyneistä tilastoista Liigan sivuilta muutamia poimintoja.

Laukausten +/- tasakentin TOP-5
Abt +45 (134-89)
Gregoire +44 (174-130)
Hakulinen +41(128-87)
Ervasti +35 (118-83)
Pavelka +26 (78-52 pelannut vain8 peliä)

Laukausten +/- tasakentin BOTTOM-5 (vähintään puolet peleistä (=7) pelattuna)
Piipponen -14 (132-146)
Reunanen +7 (151-144)
Ikonen +12 (127-115)
Repo +16 (136-120)
Kainulainen +16 (78-62)

Vähemmän pelanneista Päivärinnalla ja Ylitalolla -1, Laitisella -3.

TOP-listan kärkinimet Tomppaa ja Hagua lukuunottamatta ovat aika hämmentävät. Piipposen ja Reunasen lukemat selittynevät sillä että pelaavat eniten johtoasemassa pelien lopussa kun puolustetaan johtoa, kuten usein myös Repo ja Ikonen.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Päivärinta on pelannut tällä kaudella Liigaa yhteensä 4:59 min, 16.9.
Joo, otin nuo kuitenkin esille, koska ovat kentällä käyneet. Laitinenkin on pelannut kuitenkin hyvin nuo minuuttinsa viime peleissä ja aika TuTossa on selkeästi tehnyt hyvää hänelle. Jos näistä vähemmän pelanneista nyt jotain haluaa verrata niin Suni vs. Ylitalo vs. Nieminen ero on yllättävän iso noissa 5 vs. 5 laukauksissa.

Suni 7 ottelua +19 (46-27) peliaka keskimäärin 7:12
Nieminen 9 ottelua +18 (56-38) peliaka keskimäärin 9:17
Ylitalo 4 ottelua -1 (21-22) peliaka keskimäärin 9:08

Nieminen on itse laukonut 10 kertaa, Suni laukonut 6 kertaa ja Ylitalo vain 2 kertaa eli kerran joka toisessa ottelussa kun taas Nieminen ja Suni pääsevät laukomaan edes kerran pelissä. Nämäkin toki nelosen pelaajalla ja peliajalla kohtuu hyviä tilastoja oikeastaan kaikilla kolmella.
 
Tätä(kin) taustaa vasten on mielestäni jotenkin hyvin erikoista, että Ylitalo roikkuu edelleen ja vuodesta seuraavaan mestaruutta tosissaan tavoittelevan joukkueen pelaavassa kokoonpanossa. Mies täyttää alkuvuodesta 23, pelannut viidellä kaudella yhteensä 80 liigamatsia hyökkääjänä PPG:lla 0.06.

Tukitaan nuoremman, lahjakkaamman ja tulevaisuuden kannalta merkittävästi paremman prospektin (tässä tapauksessa Tammela, Suni, Tolppola tms.) näyttöjen tie.
Kyseenalaistin silloin, kyseenalaistan edelleen - ja tuonkin yo. tilaston tukemana - miksi mukana?

Oon toivonut näytönpaikkaa myös Korkalle ja Tiihoselle. Ilman karmeaa koronaa tai loukkaantumisten pakotusta - ei ole tulossa. Erityisesti Korkka pelaa ihan väärässä sarjassa.
Toki tämän ymmärtää, kun nykyinen pakisto pelaa korkealla tasolla illasta toiseen.

Ja niinhän se menee, että niin pitkään kun joukkue voittaa, voi hyväksyä pelitavallisen alavireen, konservatiivisen peluutuksen, olemattoman kilpailutilanteen ja joukkueen sisältä tulevan, pelaajajohtoisen itseohjautuvuuden.

Sitä en osaa sanoa, miten pitkälle sillä voi päästä.
14:sta pelin otannalla kohtuu pitkälle, ollaan pistekeskiarvolla liigan kakkospaikalla. Hyvä suoritus, mutta itse löydän toiminnasta vielä monta kehityskohtaa. Aina eteen- ja ylöspäin menossa.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tätä(kin) taustaa vasten on mielestäni jotenkin hyvin erikoista, että Ylitalo roikkuu edelleen ja vuodesta seuraavaan mestaruutta tosissaan tavoittelevan joukkueen pelaavassa kokoonpanossa. Mies täyttää alkuvuodesta 23, pelannut viidellä kaudella yhteensä 80 liigamatsia hyökkääjänä PPG:lla 0.06.

Tukitaan nuoremman, lahjakkaamman ja tulevaisuuden kannalta merkittävästi paremman prospektin (tässä tapauksessa Tammela, Suni, Tolppola tms.) näyttöjen tie.
Kyseenalaistin silloin, kyseenalaistan edelleen - ja tuonkin yo. tilaston tukemana - miksi mukana?
Sieltä on nyt pois Saarela ja Suni ja kun Saarela palaa kokoonpanoon, Ylitalo tippuu ilman muuta pois. 12/13 hyökkääjän paikasta normaalitilanteessa kilpailevat Nieminen, Suni, Ylitalo ja Päivärinta. Päivärintaa ei mun mielestä kannata laitaan laittaa, joten nyt Ylitalolla on viimeiset hetket näyttää, eikä se kovin hyvin ole mennyt jos vertaa Niemisen ja Sunin tilastoihin. Jos nyt itse saisin päättää, niin Tammela pitää ottaa tuohon Ylitalon tilalle ja Tolppola on varmasti hankittu Lukkoon pidemmän tähtäimen projektina ja hänen aikansa tulee kyllä, jos pojalla maltti riittää.
 
Olen muutamassa matsissa Korkan liigassa nähnyt ja ainakin niillä hetkillä tosiaankin ollut täysin väärässä sarjassa. Varmasti jos taso riittäisi Liigassa niin siellä Lukossa pelaisi ja tästä esimerkkinä Ervasti.
Näköhavaintoosi suhteutettuna hämmentävän hyvin nuori puolustaja on puolustusvelvoitteestaan selvinnyt.
Ainakin tilastojen valossa. Mutta mitä ne sinun näkemistesi rinnalla merkitsevät, sehän on selvä.

Ervasti on maajoukkuetason talentti.
Korkka ei sellainen junnuista ole ollut, mutta jos A-juniorit on jonkinlainen portti edustukseen, niin kyllä Korkka on aika kovaa koputtanut.
Tällä kaudella nuorimies ei ole yhtään peliä miehissä pelannut. Mutta varmasti valmiimpi miesten luistimiin, kuin koskaan nuorella iällään aiemmin.
No, ei tämä minulle mikään kynnyskysymys ole. Pääasia, että saadaan nauttia Ervastin pelaamisesta ja noususta edustukseen. Tarkoitan vain, että olisi mielenkiintoista nähdä olisiko vuoden vanhempi Korkka valmiimpi Liigaan kuin aiemmin. Ainakin edesottamusten perusteella A-junnuissa voisi olla.
 

Juippi88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näköhavaintoosi suhteutettuna hämmentävän hyvin nuori puolustaja on puolustusvelvoitteestaan selvinnyt.
Ainakin tilastojen valossa. Mutta mitä ne sinun näkemistesi rinnalla merkitsevät, sehän on selvä.
Mikä nyt taas niin hiertää? Vähän sanoo omaa kommenttia pohdiskeluusi niin heti mennään marttyyrilinjalla. Olenko täällä useastikin huutamassa omaa mielipidettäni ainoaksi oikeaksi vai mitä tuo lopun viittaus tarkoittaa?

Se on vain minun mielipiteeni, että ne aikaisemmat liigapelit eivät ole putkeen menneet. Ilmeisesti ainakin valmennus on osittain samaa mieltä, kun niitä ei ole sen jälkeen niin hirveästi lisää tullut.

Mikään tämä ei tarkoita ettei voisi nousta liigapelaajaksi tulevaisuudessa ja tottakai toivon, että niin käy.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Onko Jukuri yhä JYPin matkassa?

Onko myöskään tietoa siitä, pelaako Pärri nyt U20:n vai TuTon mukana?

Ilmeisesti kun ei eilenkään Ilmeisesti ollut Lukon mukana.

Päivärinta reenaa Liigan kanssa ja pelaa TuTossa, mutta huomenna ilmeisesti U20 mukana tärkeässä pelissä. Tiistaina oli TuTon mukana.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Mikä nyt taas niin hiertää? Vähän sanoo omaa kommenttia pohdiskeluusi niin heti mennään marttyyrilinjalla. Olenko täällä useastikin huutamassa omaa mielipidettäni ainoaksi oikeaksi vai mitä tuo lopun viittaus tarkoittaa?

Se on vain minun mielipiteeni, että ne aikaisemmat liigapelit eivät ole putkeen menneet. Ilmeisesti ainakin valmennus on osittain samaa mieltä, kun niitä ei ole sen jälkeen niin hirveästi lisää tullut.

Mikään tämä ei tarkoita ettei voisi nousta liigapelaajaksi tulevaisuudessa ja tottakai toivon, että niin käy.

Meinasin samaan tarttua ja pariin muuhunkin kohtaan hänen tekstissä.

Joillakin ei mikään riitä ja vain oma näkemys on oikea. Oli termit mitä tahansa.

Samaa mieltä, että aina eteenpäin. Mutta jos aina menee negan kautta ja näkee vain oman mielensä oikeana niin raskas kausi tuloo.

Itselaskin että Elokuun alun jälkeen olen jo yli 30 reeniä nähnyt. Näen varmaaan siksi pelin eri tavalla kun näen mihin panostetaan ja mitä on jumpattu.

Jotkut näkee taas pelin ja tekee siitä oman kuvitelman. Varsinkin jos on päättänyt että miten pitää pelata ja on muualta katsonut miten voisi pelata.

No nää on näitä. Lähtökohtaisesti kaikkia ei voi mielyttää tässä bisneksessä. Joskus on pakko voittaa vaikka olisi mitä ongelmia jonkun mielestä.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt kun oikeasti näyttää siltä, että tuota peliä pystytään valmennuksen toimesta kehittämään, olisi se paikka kaivaa 1-2 kovan luokan vahvistusta vielä tuohon.

Ei tarvita mielestäni mitään Jumalaa keskikaistalle vaan leveyttä kärkeen ja syöttö- kiekkotaitoa.

Toki se Jumalakin kelpaa, jos Caesar löytää.

Oon yhden "jumalan" kannalla ennemmin kuin kahden hyvän. Vaikkei toinenkaan huono vaihtoehto ole. Lukolla on mun mielestä ihan hyvä leveys taidollisesti rosterissa. Ratkaisuvoimaa löytyy jo nyt joka kentästä, mutta se yksi koodinimi Raipe, Kuusela, Vahalahti tai millä vaan tekis kyllä kutvanaa tuonne pelintekoon.

Joka tapauksessa hankinnan/hankintojen pitää vahvistaa joukkuetta kuten Fontaine tekee.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Päivärinta reenaa Liigan kanssa ja pelaa TuTossa, mutta huomenna ilmeisesti U20 mukana tärkeässä pelissä. Tiistaina oli TuTon mukana.

Lukon U20 pelaa huomenna K-Vantaata vastaan. K-Vantaa on saalistanut 14 otteluun 4 pistettä ja maaliero on 29-82. Esim Tappara pöllytti lukemin 11-1.

Ei ehkä aivan oikea sarja Pärrille, jos tosiaan on Vantaalle lähdössä.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei se ole mitään kevyttä heittoa kun jatkuvasti vittuillaan.

Ehkä tällä yhdellä nimimerkillä olisi paikka katsoa peiliin, jos jatkuvasti vittuillaan. Syöttöä suoraan lapaan 24/7 ilmeisesti. Itse olen jo hiljentänyt, mutta perkele kun jatkuvasti paiskautuu muiden kommenteista näitä juttuja, niin ei voi välttyä. Hetken mietin mikä tää aistiköyhyys on. Olishan se pitänyt arvata.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Jukurin laina jatkuu tämän päivän pelin verran.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Kazakstan
  • 1.20
  • 7.50
  • 9.00
Suomi vs Iso-Britannia
  • 1.03
  • 17.00
  • 30.00
Latvia vs Ranska
  • 1.93
  • 4.10
  • 3.20
Tanska vs Kanada
  • 15.00
  • 10.00
  • 1.10
Itävalta vs Sveitsi
  • 15.00
  • 11.00
  • 1.09
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös