Lukko - Ilves Pe 7.1.2005

  • 31 462
  • 249

Globensky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NUFC, Real Madrid
Viestin lähetti Johto
Toivottavasti liiga älyää olla antamatta mitään lisärangaistuksia näistä väännöistä, sillä kuulemani mukaan ainakin osa näistä rangaistuksista oli ollut kohtuuttoman kovia. Jos Kohn selvisi polvitaklauksestaan ilman pelikieltoa, niin ainakin mitä räjähdän mikäli joku pelaaja jommasta kummasta joukkueesta saa pelikieltoa tappelun takia.

Olisihan se nyt kumma jos Muukkonen lukkolaisille lisäsanktiota jakelee. Kuulopuheiden mukaan Gill aloitti tappelun hyppäämällä poikittaisen vetäneen Hyvösen kimppuun. Luulisi kuitenkin, että ottelurangaistuksesta seuraava yhden pelin huili riittää tappelun aloituksesta.

Sen sijaan mielenkiitoista seurata mitä akseli Stefan & Helenius tulee saamaan. On se nyt kumma jos ei siitä seuraa mitään, että hyppää vaihtoaitoista mukaan painimaan. Noh kummallinen mies tuo Muukkonenkin on, joten kaipa veljekset pääsevät kuin koira veräjästä.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Viestin lähetti Olkku
Meidän selostajan mukaan Stefan ajoi Topon poikittaisella ja siitä alettiin, mutta ei riidellä, ennenkun saadaan paikalla olleilta raporttia, tai TV kuvaa, mikä tosin olis harvinaista herkkua Raumalta.
Jaahas, nyt saatte paikalla olleen näkemyksen. Tilanne lähti kun molemmat joukkueet olivat suorittamassa vaihtojaan ja vaihtoon mennessä Toporowsky nappasi ohi mennen takaapäin Hyvöseltä jalat alta. Juuri kun Topo oli astumassa vaihtoaitioon, hyökkäsi Hyvönen noin 5 metrin vauhdilla täyden poikittaisen Topon selkään. Tästä noin 2 sekuntia niin Hannes makaa maassa ja Gill hänen päällään rusikoiden Hannesta. Lukolla kun oli muuten kentällä vähän kevyemmän osaston porukkaa, esim Yli-Junnila ja Hämäläinen. Nämä kun eivät tajunneet auttamaan.
Sivummalla 3-4 Ipan miestä hieroo Topon naamaa, pääpukarina Stefan. Tuomarit keskittyvät Hyvösen kaivamiseen kasan alta. Stefan ja Topo aloittavat kevyehkön paritanssin jossa ei taidettu juurikaan lyöntiäkään antaa.
Helenius on tällä välillä hypännyt vaihtoaitiosta selvittämään välejä, mutta ei kuitenkaan päässyt Topon kimppuun. Helgen ulosajo tuli siis juuri tästä vaihtoaitiosta tulosta, eiköhän tuosta lisäkakkuakin ole tulossa.
Tästä casesta tuomiot menivät aika lähelle oikein. Ainakin mielestäni.

Seuraava tilanne tuli minuutin myöhemmin, siinä Rönnberg vetää aivan järjettömän poikittaisen Torkin selkään, Token ollessa vain hieman irti laidasta. Laaksonen ei yllättäen näe tätäkään. Toke päättää ottaa oikeuden omiin käsiin ja lyö Rönnbergiä poikkarilla ja aloittaa rusikoinnin joka myös menee Laaksoselta ohi.
Sivummalla Pirnes ja Peltomaa vaihtavat pari iskua, kuten normaalistikin maalin edustalla, ei sen kummempaa. Hetken vielä pojat halailevat tämän jälkeen.
Tomppa päättää antaa tästä molemmille ottelurangaistukset. Siinä mentiin kyllä pahasti metsään. Torkki taas pääsi yllättävän vähällä.

Itse pelistä myöhemmin, nämä kuitenkin varmasti eniten kaikkia kiinnostaa.
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Viestin lähetti sivurauta
Kyllähän kun tuota tulevaa pelikieltolistaa katselee niin ei taida olla epäselvää, että molemmat taisivat käytännössä hävitä.

Kyllä vaan (poistin sitaatista sanan pelin). Lukolla huomenna jo
viides peli seitsemän päivän sisään ja Gilin ja Pirneksen ottelurangaistukset kuormittavat muita. Kun pakistosta lisäksi puuttuu Kohnin tahattoman polvitaklausen uhri Niskala ja vastassa on TPS, niin kyllä OR:t syö joukkuetta. Tosin epäilen, että TPS olisi muutenkin pakostikin väsyneen Lukon voittanut.

Ilveksellä on sunnuntaina vastassa JyP eikä sillekään ykkösen hajoaminen Hyvösen OR:n myötä tee hyvää. Joukkue kun on vahvasti tämän kentän varassa. Eikä joukkueen sytyttäjän Tinkenkään OR mikään harmiton juttu ole.

Saattoi lisäksi joku täyttää kymppitilinsäkin?
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Viestin lähetti HN
Siihen mennessä Ilves oli saanut kolmannessa erässä 6 kahden minuutin jäähyä Lukon nollaa vastaan.

Huomattakoon kuitenkin, että kolmannen erän jäähyistä vain yksi tuli ennen Lukon neljättä ja viidettä maalia. Tai siis tuon yhden aikana tuli 4-1. Että varsinaisesti kuumeneminen alkoi kun häviö alkoi olla jo fakta 5-1 tilanteessa. Saattoi olla, että 5-1 tuili siirretyn rangaistuksen aikana - ainakin yksi maali minusta tuli siten.

EDIT: Mitähän tuo Heleniuksen joukkotappelun yhteydessä saama 2+2 (+20) pelin viivyttämisestä oikein meinaa? Radion mukaan se taisi olla Helenius joka tuli mukaan vaihtoaitiosta, näinkö se tuomitaan? PS. No nyt alan itse referoida radioista näkemiäni :(
 
Viimeksi muokattu:

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Tämähän rupeaa jo kuulostamaan hyvältä ottelulta! Voitaisiinko ottaa uusinta seuraavassa ottelussa Tampereella (?), niin voisi itsekin tulla paikalle!
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Täältä löytyy valmentajien mietteitä sekä muutakin illan ottelusta: http://www.uusirauma.fi/artikkeli.phtml?id=10303

Kulta-Currekin tuomitsi Hyvösen teon ja odotettavissa varmaan onkin, että Hannes ei tästä teosta selviä vain yhden pelin pelikiellolla. Tai no, mistäs näistä enää nykyisin tietää.

Raportit paikallaolijoilta kertovat kuitenkin siitä, että pelillisesti Lukko oli tänään ollut selvästi Ilvestä edellä ja numerot jopa mairittelevat Ilvestä

Ja ainiin, voi luoja tuota Saarelan laukausta josta syntyi 5-1 maali. On se vaan kone, ei voi muuta sanoa.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Walton
Jaahas, nyt saatte paikalla olleen näkemyksen. Tilanne lähti kun molemmat joukkueet olivat suorittamassa vaihtojaan ja vaihtoon mennessä Toporowsky nappasi ohi mennen takaapäin Hyvöseltä jalat alta. Juuri kun Topo oli astumassa vaihtoaitioon, hyökkäsi Hyvönen noin 5 metrin vauhdilla täyden poikittaisen Topon selkään. Tästä noin 2 sekuntia niin Hannes makaa maassa ja Gill hänen päällään rusikoiden Hannesta.

Minä luulin että peli oli poikki, koska ilveksellä oli liikaa miehiä kentällä tuossa rähinässä ja siitä ei heille penaltia annettu. Sanktioita tulee sitten kyllä varmasti myöhemmin tai sitten Muukkonen ei totea vaihtoaitiosta tappeluun mukaan hyppäämistä tahalliseksi teoksi, vaan luonnolliseksi goonin reaktioksi.
 

Hayha

Jäsen
Kärhämien alku n. viiden metrin päästä nähtynä.

Sitä mitä Topo teki, en nähnyt kunnolla mutta horjuttu kuitenkin Hyvösen tasapainoa sen verta, että Hyvönen tekee jäällä parit piruetit ja kaatuu lopulta. Yleisö repeää nauramaan ja Hyvönen nousee ylös silmät kiiluen ja huomaa Topon menemässä vaihtoon. Muutaman askeleen vauhti ja Topoa kovaa puhtaalla poikittaisella selkään. Topo ei siis huomannut yhtään, että Hyvönen on tulossa, vaan lentää jäihin. Gill näkee selvästi poikittaisen ja hyökkää samantien Hyvösen kimppuun.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Ainakaan Kippari itse ei tainnut tällä kertaa ottaa tyhmiä kymppejä, ulosajoa saati pelikieltoa. Jotain positiivista. Jyp saa sunnuntaina kuitenkin turhan paljon tasoitusta, kun ainakin Hyvönen ja Peltomaa ovat sivussa. Todella sääli, jos Peltomaan OR:kin tuli pelkästä pikkunujakasta. Mikäli näin kävi, tuomio oli jälleen kerran kohtuuttoman kova, mutta minkäs teet. Näillä mennään.


Tuloksellisesti tämän illan ottelusta voi vain todeta, että taistellakseen tosissaan paikasta kuuden sakissa Ilveksen olisi korkea aika alkaa venymään myös altavastaajana ja ennen kaikkea vieraspeleissä. Tampereen ulkopuolelta Ilves on saalistanut kolme pistettä vain Lahdesta, Lappeenrannasta ja Espoosta. Turun vierailua lukuun ottamatta (josta sieltäkään ei siis täyttä pistepottia irronnut) Ilves on matkapeleissään ollut ennakkosuosikkia/kotijoukkuetta veikkaaville enimmäkseen helppo saalis.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

Smo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Tenkanen
Tämähän rupeaa jo kuulostamaan hyvältä ottelulta! Voitaisiinko ottaa uusinta seuraavassa ottelussa Tampereella (?), niin voisi itsekin tulla paikalle!

Tästä tuskin tulee toisintoa ellei herra Laaksonen pääse viheltään tulevaakin peliä, tuntuu että se mies todella vihaa Ilvestä. Eikä varmaan vähiten Ilves-johdon kritiikin takia.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Mikä vittu siinä on, että nämä "urheiluruudut" näyttää jotain avaussyöttöjä, mutta tämmöset nujakat, jotka kiinnostaisi nähdä, esim. mistä alkoi, niin ei kuvaa, saati sanaakaan asiasta.

Kuten olen sanonut, en ihannoi tappeluita, mutta olis kiva nähdä, mistä homma lähtee. YLE:lläkin oli kamerat paikalla, mutta näytettiin pari maalia ja äkkiä lopputulos. Haistakaa huilu, koko tv väki.
 

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti ranger
Ainakaan Kippari itse ei tainnut tällä kertaa ottaa tyhmiä kymppejä, ulosajoa saati pelikieltoa. Jotain positiivista. Jyp saa sunnuntaina kuitenkin turhan paljon tasoitusta, kun ainakin Hyvönen ja Peltomaa ovat sivussa. Todella sääli, jos Peltomaan OR:kin tuli pelkästä pikkunujakasta. Mikäli näin kävi, tuomio oli jälleen kerran kohtuuttoman kova, mutta minkäs teet. Näillä mennään. Ranger

Kyllä siinä juurikin näin kävi. Lukon pelatessa ylivoimaa kiekko ajauui maalin takana Pirnekselle ja Tinke ajoi tätä iholle. pientä tahimista hetken ja Pirnes nappasi Tinken niskalenkkiin, eikä siksi iskuakaan vaihdettu. Täysin typerä OR.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Viestin lähetti Repolainen
Minä luulin että peli oli poikki, koska ilveksellä oli liikaa miehiä kentällä tuossa rähinässä ja siitä ei heille penaltia annettu.
Poikkihan se oli, siksi pelaajia kentällä reilusti olikin. Tosin Helenius tuli selkeäästi perässä vaihtoaitiosta, eli selkeä ulosajon paikka.

Oli muuten Hyvöseltä täysin samanlainen ja idioottimainen poikittainen kuin Hämeenlinnassa. Silloin hän vain ehti vaihtoaitioon, mutta tänään ei, vaan Gill Hyökkäsi salamana hänen kimppuunsa. Oikein.

Hei Tomppa, mikäli peli lähtee käsistä, ei sitä saa takaisin rangaistuksia koventamalla. Jumalauta, ottelurangaistuksia pelkästä halailemisesta.

Mitä muuten siellä Ilves-fanien keskuudessa tapahtui. Yhtäkkiä siellä oli kasapäin järkkäreitä ja jopa pari sinivuokkoakin.
Hetken päästä Ipa-faneja saatettiin ulos enemmältikin.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

Kirjoitan tätä pelistä palattuani Muistioon, lukematta ainoatakaan pelin jälkeistä kommenttia Jatkoajasta. Koska tiedän Lukko-Ilves ketjun keskustelun menevän lähinnä kolmannen erän lopun tapahtumiin. Niimpä keskityn itekin niihin.

Saarelan täräytettyä hirmulämärillään 5 - 1 maalin, Ilves luovutti pelin ja alkoi harrastaa, ainakin faniensa mielestä(?), epä-ilvesmäistä kamppaa, koukkaa, kahvaa linjaa.(Vrt. Ismo Alanko ja purista, hinkkaa..jne.). Lukko ei kuitenkaan hirmuisista ylivoimamääristä huolimattasaanut lisämaaleja.

Jossain vaiheessa Lukon Toporowski luisteli vaihtoon ja Ilveksen Hyvönen osui Toporowskin luistelulinjalle. Toporowski ei lähtenyt väistämään Hyvöstä, vaan tuupasi/kamppasi Hyväsen polvilleen. Tästä ei Hyvönen pitänyt, vaan otti vauhtia sen mitä ehti ja jyräsi poikittaisella mailalla Toporowskin selästä jäähän. Tästä taas ei Gill pitänyt, vaan iski Hyväsen parilla iskulla kanveesiin. Tämän jälkeen havaintojen teko kahdella silmällä kävi liian työlääksi. Kovasti oli hässäkkää jäällä ja ehkä kovin kärsijä oli linjatuomari Nokisalmen kypärä, joka Stefanin ja Toporowskin nyhjäyksessä lenti ilmassa. Mitään kummenpaa tappelua tilanteessa ei kuitenkaan mielestäni ollut ???

Eniten ihmettelen Heleniuksen ulosajoa ??? Mielestäni tuo ei paukuttanut kuin omia leukojaan. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. Stefanilla olisi kyllä ollut halua lähempäänkin kanssakäymiseen Toporowskin kanssa, mutta tämänkin Nokisalmi urheine kypärineen esti. Gillin ja Hyvösen ulosajot hyväksyn, en muita.

Ja hetken kuluttua ajettiin ulos Pirnes ja Peltomaa melko vähäisen nokkapokan jälkeen. Vaviskaat vastustajat,meillä on uusi goonie, The Esa.

Ja jos näitä ulosajettuja sankareita joku taho, (lue Muukkonen), pelissä annettujen rangaistusten lisäksi rankaisee lisäsanktiolla, lähetettäköön rankaisijalle vaikka jauhekirje. Ja piste.

Voipi olla kirjotusvirheitä, olen n. 0,8 romillen kännisä.

Anteeksi.
 

Twist Twist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
On se (vi)Hannes vaan hurja jäbä. Kuten jo aiemmin on todettu, löi hän muutaman potkun vauhdilla raukkamaisesti Topperia poikittaisella selkään. Olkoonkin, että Topper oli kampannut hänen juuri ennen jäähän, niin näin raukkamaista tekoa ei voi odottaa muulta kuin tältä kiekkokenttien Norman Batesilta.

Hyvösen neitimäisyydestä mieleeni muistuikin tilanne vuosia sitten, kun tämä sankari luikki Äijänsuolla pakoon Lukon silloista goonia Riku Kallioniemeä. Jos on pakko kostaa, niin kostakoon perkele edes vähän miehekkäämmin. Matti Näsän sanoin: mua ei huvita taas oikeen yhtään mikään.
 

Ojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Raumallahan on ollut kunnon jääkiekko-ottelu. Paljon maaleja joista onneksi suurin osa siunaantui kotijoukkueelle ja vielä tappeluja. Todella sääli vaan, että nyky liigan mukaan jokaisesta pienestäkin nuhjauksesta lentää todella helposti ulos ja ainakin teksti-tv:n mukaan Pirneksen ja Peltomaan kahakka oli tämmöinen.

Lukko on kyllä kovassa iskussa. Kova otteluruuhka painaa päälle, mutta niin vaan laitetaan tussu... eiku tupsukorvat nurin komealla 5-1 kotivoitolla. Erityisesti lämmittää Markun onnistumiset ja Saarela jatkaa älytöntä kuntoaan. Taas 1+1 ja paikkoja oli kaiketi eneempäänkin.

Veroa jouduttiin siis maksamaan tästä hienosta voitosta, kun ainakin Gill joutuu huilaamaan huomisessa TPS-ottelussa. Gill on kyllä nousemassa todelliseksi johtohahmoksi lukossa. Tänäänkin tehot 1+1 ja vielä omien puolustamista nyrkkitalkoissa. Vielä kun mies hoitaa puolustushommat ja maalivahdin suojelemisen kiitettävällä tavalla, niin voiko sitä enempää ulkomaalaiselta vaatia.

Todella hieno voitto lukolta! Nyt ottamaan lisää "kossumakiaa" voiton kunniaksi!
 

Magz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Harmi kun en päässyt itse tänään peliin. Tapahtumia olisi riittänyt.
Mutta eniten tällä hetkellä kyrpii se, että polvitaklaukset sallitaan ja tappelut tuomitaan paljon kovemmin. Ei prkl!
Herätys!
No huomenna Turkuun ja nähdään hallilla!
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kuten Jukka Rautakorpi asian ilmaisi
Tuomareilla ei ole mitään linjaa.

Tuohon Tukka-Jukan sanomaan täytyy kyllä yhtyä sataprosenttisesti. SM-liigan suurin syöpä on tällä hetkellä täysin linjaton tuomarityöskentely. Otetaan joko tiukka linja tai sitten vähän löysemmin rantein kunhan vain kaikki tuomarit puhaltaa saman linjan mukaan. Tai alkuvaiheessa riitäisi sekin kun tuomari pystyisi säilyttämään linjansa edes sen 60 minuuttia. Nykytilanteessa kukaan ei enää tiedä mitä saa tehdä. Toisessa pelissä saa vetää kaverin polvitaklauksella sairaalaan, toisessa saa naamanhieromisesta ottelurangaistuksen. Kuka pystyy enää ihan rehellisesti sanomaan mitä SM-liigassa saa tehdä ja mitä ei.

Mistähän saataisiin 10 Japalevosta lisää?



Sorry, meni jo vähän offtopiciksi mutta alkoi vaan jurppimaan kun juuri vauhtiin päässyt joukkue joudutaan rikkomaan tällaisten älyttömyyksien takia. Mikäli tuo Pirnes vs. Peltomaa tosiaan oli vain kaulailua niin kuin kaikki ovat kirjoittaneet, on OR:t Laaksoselta aivan järkyttävää ylireagointia ja osoitus siitä että mies ei tälle sarjatasolle kuulu.
 
Joo-o

Tässä nyt tulee jotain raportin tynkää kun on saunassa käyty, ja tunteet saatu hillittyä itsekin oluen voimalla.

Olipahan peli!
Näitä näkee kerran kolmessa kaudessa, jos silloinkaan, väriä riitti.

Ensimmäinen erä oli selkeää Lukon hallintaa, mutta maalia ei saatu mistään aikaiseksi, vaikka mm. Snellmanilla(joka pelasi taas pirteän pelin) oli siihen erittäin hyvä mahdollisuus.
Kolmosketjun peli pisti muutenkin silmään, pojat ovat nyt oppineet pelaamaan hyvin yhteen, ja melkein uskallan sanoa, että tämä trio tulee olemaan loppukaudella kaikkien yllätykseksi kova luu.

Toisessa erässä ipa hallitsi alkua, ja mm. Hyvösellä oli tyhjä maali, mutta kuti osui tolppaan.
Tämän jälkeen Lukko otti pelin haltuunsa, ja Toni Koivisto, joka on huikeassa vireessä, pamautti kiekon maaliin Laren ja Halin hyvästä esityöstä.
Pari minuuttia täsä ja yleisöllä riitti hämmästeltävää, kun kiekko oli maalissa ja maalintekijäksi kuulutettiin Ville Snellman!
Vielä ei kuitenkaan ollut Villen aika, vaan kauden parhaan pelinsä ja 300. liigaottelunsa pelannut Markku Tähtinen oli oikea maalintekijä.
Tore ja Heikkinen tekivät tähän esityön.
Ja taas pari minuuttia tästä eteenpäin on Tähtinen Pahin kanssa 2-1 hyökkäyksessä, Saarela passaa maalinkulmalle, eikä Tähtinen tästä erehdy, 3-0 ja hywä fiiwis.
Saarelan lisäksi syötön sai jälleen mainioita otteita puolustuspäässä esittänyt Tomi Pettinen.
Ilveskin sai kuparisen rikki, kun Ismo Kuoppalan kuti lörähti kovin helposti Rolin taakse, varmasti harmittaa Rolosonia, sillä nollapeli olisi tänään ollut täysin mahdollinen.

Kolmannesta erästä riittää keskusteltavaa.
Ilves tuntui jo alistuneen kohtaloonsa, ja otti paljon tyhmiä jäähyjä, osa niistä oli tosin varsin helposti tullut, mutta en lähtisi silti Laaksosta tuomitsemaan.
Ylivoimakin tuotti vielä tässä vaiheessa tulosta.
Hal Gill alkaa todellakin esittää jo vahvistuksen otteita, mainio "ylämummo" ylivoimalla p-pisteiden välistä, isot aplodit Halille ja peli 4-1.
Pahi kaunisteli vielä huikealla lämärillä ja kauden 22. osumallaan lukemat 5-1:een.
Ilveksen selkäranka sanoi "naps" ja Lukko sai pelata niin perkeleesti ylivoimaa.
Mitään ei kuitenkin saatu aikaan, kun ei edes pahemmin lauttu yv:llä, ainekset olivat kyllä vaikka 4:ään lisämaaliin.

Sitten tuli nämä nujakat.
En nähnyt oikein tarkkaan, mitä siinä tilanteessa tapahtui, jossa Hyvönen lensi perseelleen, mutta Toporowski siinä ohi oli luistelemassa, näytti vahingolta, mutta voi olla, että Topper myös tahallaan kuumensi hieman Hannesta.
Ja Hanneshan kuumentui, kun lähes 4000 ihmistä nauraa hänelle, kauhea spurtti ja Topperia poikittaisella selkään.
Onneksi tilanne tapahtui avojäällä, eikä laidan vieressä, siinä olisi voinut käydä pahasti.
Antaisin silti muutaman matsin huilin Hyvöselle.
Tuli Deja Vu fiilis, kun tuota katsoi, olihan Hannes tehnyt lähes samalla tavalla Tuukka Mäkelälle HPK:ta vastaan, ja luistellut sen jälkeen vaihtoon.
Nyt Hannes ei ehtinyt vaihtoon luistella, eikä edes kissaa sanoa, kun parimetrisen Gillin nyrkki lävähti käkättimeen ja Hyvönen kaatui jäähän, taisi vetää vielä "turtlet" ettei pahemmin kävisi, mutta en sano varmaksi.
Tämän jälkeen olikin porukkaa niin pirusti siinä vaihtoaitioiden edessä ja Heleniuskin tuli siihen selvittämään vaihtoaitiosta, mutta ei nähdäkseni kenekään kanssa matsia ottanut, vaan ihan tuon jäälletulon takia lensi suihkuun.
Toporowski ja Stefan selvittelivät myös välejään, kovasti kävi Stefanilla lauksi linjatuomreiden takaa suu, mutta Topper sai vedettyä hänet jäähän, ja tämä oli ohi, molemmat suihkuun.

Pirnes ja Peltomaakin siinä jotain halailivat, ja säälittävän sm-liigan neitilinjan mukaan kumpikaan ei pelaa seuraavassa pelissä.

Hyvösestä vielä; voi olla että on arvokas pelaaja ipalle, mutta on myös täysi idiootti, jos on noin paljon itsehillinnän kanssa ongelmia, niin johonkin "Hillitse himos, Hallitse hoppus"-kurssille hetkeksi aikaa.

Onnistujia oli Lukosta lähes kaikki, mutta erityisesti Hal Gill, Markku Tähtinen ja Pasi Saarela olivat hyviä.
Myös Pettinen puolustuksesta ja Larouche ovat maininna arvoisia.

Ilveksestä Pitkämäki maalissa oli varsin hyvä, vaikka 5 menikin taakse.
Myös ykkösketju oli hyvä kaksi ensimmäistä erää, ja Kuoppalakin pelasi ihan erilaista ja varmempaa peliä kuin pari vuotta sitten Lukossa.

Ei mitään, ihan hyvää viihdettähän tämä oli ja lopputulos miellyttää tottakai, ainoa miinus on, että huomenna on Koivun vahvistama TPS vastassa, ja meiltä vastaavasti puuttuu käsiä hyökkäyksestä(Pirnes) ja kovuutta pakistosta(Gill).
Toporowski sen sijaan pelannee huomenna.

Perkele kun ei millään kanavalla näytetä tuota nujakkaa, no Ganal TV:n uusintaa odotellessa..

Ja hyvät perjantai-ehtoon jatkot vaan itse kullekin.
 

Jokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti -OO-

Mistähän saataisiin 10 Japalevosta lisää?

Pitää varmaan kloonata kymmenisen Levosta ja pari Mäkelää siihen niin eiköhän she on shiinä.

Kenen kanssa Helenius matsasi? Vai vähän kaikkien?
 

Lexa

Jäsen
Paikanpäällä...

...kotiutuneena avaan oman sanaisen arkkuni pelin tapahtumista. Lukko hallitsi peliä lähes koko ottelun ajan. Kolmannessa erässä Ilveksen jäähysuman jälkeen Toporowski kaatoi Hyvösen vaihtoaition edessä. Tästä Hannes kimpaantui silmittömästi ja ajoi Toporowskia muutaman metrin vauhdilla täysillä poikittain selkään. Gil näki tilanteen vierestä ,eikä epäröinyt vaan kävi Hyvösen kimppuun välittömästi. Tämän jälkeen alkoi varsinainen hulabaloo vaihtoaition edessä, vaikkei varsinaisia iskuja paljon vaihdetukaan. Kun Hyvönen ja Gil oli saatu ohjattua rangaistus-aitioihin jatkoivat Stefan ja Toporowski keskenäistä painiaan. Iskuja ei juuri vaihdettu, mutta Stefan kävi kerran jäissä.

Peltomaan ja Pirneksen nyhjäys tapahtui muutamaa hetkeä myöhemmin Ilveksen maalin takana. Tinke provosoi kyynerpäällä Pirneksen mukaan nyhjäykseen, jossa ei iskuja vaihdettu. Torkki hakkasi poikittaisella samaan aikaan melko silmittömästi ilveksen pakkia?, mutta selvisi tästä kakkosella. Peltomaa/Pirnes saamat ottelurangaistukset olivat ottelun käsittämättömät tuomiot. Jos pakko oli antaa isot rangaistukset niin korkeintaan pelirangaistukset mieheen. Gil/Hyvönen ottelurangaistukset olivat mielestäni oikeutettuja, mutta tämä Peltomaa/Pirnes kaukana tästä.

Mielenkiinnolla odotan mitä lisä-sanktioita Muukkonen näistä arpoo? Jos Peltomaa/Pirnes saavat lisä pelikieltoa niin voi jeesus. Ainoa kuka voisi saada lisä-sanktioita on Hyvönen, niin raukkamainen se selkäänajo oli. Gil:in "kohtausta" voi pitää oikeutettuna, vaikkakin OR:n arvoisena. Mutta sikäli mikäli liigan linja pitää paikkaansa niin pelikieltoja tulee lisää, sillä eihän liigassa sovi tapella (lue painia) siitä saa pelikieltoa. Ajakaamme polvella jatkossa, jos erimielisyyksiä ilmenee, ne ovat hyväksyttyjä.

Tilitys suoritettu.
 
Viimeksi muokattu:
Viestin lähetti Jokeri
.Kenen kanssa Helenius matsasi? Vai vähän kaikkien?

Ei matsannut.
Lensi ulos koska tuli vaihtoaitiosta kentälle, lähinnä oli "selvittelijän" roolissa.
Älytön tuomio minusta, olen samoilla linjoilla ITG:n kanssa; Gillin ja Hyvösen ulosajot hyväksyn, en muita.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Olkku
Rokun raporttiahan tässä kaikki odottelee.

Missäs Roku olis, jos ei hallissa, no hautuumaa on seuraava, mikään muu ei Euran äijää pidä pois Lukon kotiottelusta.

Niin no hautuumaa nyt on yksi hyvä syy, toinen voisi olla se että ämmä käskis peliin lähtiessä panemaan mutta siitä nyt ei meillä pelkoa ole.

Jätkät muuten näköjään luo paineita mulle.

Mistäs sitä sitten aloittaisi? Kai ihan alusta saakka.

Tuo Leo-Pekka Tähden palkitseminen pelin alussa tosiaan oli TVO:n aikaansaannosta ja hienosti raumalaisyleisö Porin miehelle suosiota osoitti, valitettavan harva vaan seisaaltaan. Toinen Porin poika eli Markku Tähtinen sai paljon pienemmät suosiot, muuten.

Avauserä kyllä oli Lukon heiniä, mutta Pitkämäki Ilveksen maalissa oli hyvä ja otti mm. Torkilta kaksi kertaa selvän maalintekopaikan pois. Ilveskin tuli avauserässä vaarallisesti vastahyökkäyksillä, tuo kehuttu ykkösketju oli kuitenkin minusta se ainoa joka noita vaarallisia harppuunaiskuja Röllin maalille teki. Patrik Stefan varsinkin näytti lähtönopeuttaan pari kertaa, siinä jäi keltapaitaiset kuin tikku paskaan seisomaan kun tsekki ampaisi kuopistaan. Vauhtia oli avauserässä niinkuin niissä kuuluisissa Monzan ajoissa, joista se Jutila aina rupattelee.

Toinen erä alkoi tutulla tavalla. Lukon ajatukset olivat vielä erätauolla ja Ipa rynnisti. Pelistä olisi takuuvarmasti tullut erilainen, mikäli Hannes Hyvönen olisi erän ensimmäisessä hyökkäyksessä saanut kiekon tyhjään maaliin, Lukon kannalta oli onni että kiekko taisi nousta lappeelleen ja veto meni ohi maalin. Lukko sitten iski kolme kertaa ennen kuin 7.30 oli taulussa. Ensin Steve Larouche syötti maalin takaa Toni Koivistolle, joka teki kauden 13. osumansa vastustamattomasti, sitten oli siihen saakka hyvin torjuneen Pitkämäen vuoro hörpätä sillä Markku Tähtisen veto lähti ilman maskia, ei ollut edes minusta kovin kova eikä varsinkaan suuntaa muuttanut mistään, mutta längistä meni niinkuin Jari Halmeelle aina. Maali kuulutettiin ensin Ville Snellmanille, mutta heti oli selvää että yhtä lailla kuin kauden ensimmäinen syöttöpiste syksyllä niin samalla lailla tämä otetaan pois, ja seuraavan katkon tullessa Eepi luistelikin nopeammin kuin kertaakaan ennen tällä kaudella Tom Laaksosen pakeille, ja niin saatiin selvyys tähänkin asiaan. Lukon kolmas maali oli taas Tähtisen tekemä, mutta käsiala oli Pasi Saarelan. SM-liigan ylivoimaisesti paras hyökkääjä narutti Ilveksen pakin ja antoi rystyltä loistosyötön josta Tähtinen jatkoi kumiesineen perille. Tuskinpa edes Miljonääri Jussi eli Ville Snellman olisi enää tuosta paikasta erehtynyt.

Lisäosumiinkin Lukolla oli paikkansa, mutta sitten Ilves kavensi. Köpi Kuoppalan lämäri kopahti minusta edessä keikkuneen Lukkopakin mailaan, ja yllätti Rolosonin. Mikä on muiden tulkinta tuosta maalista, muuttiko suuntaa vai ei eli ammutaanko Roloson helposti päästetyn maalin johdosta aamunkoitteessa, vai armahdetaanko?

Ja heti tämän jälkeen Lukko joutui ensimmäisen kerran alivoimalle. Ilveksellä oli paikkansa kavennukseen, mutta sitä en nähnyt että kuka se oli joka silloin veti ohi tyhjästä maalista. Joka tapauksessa, hieman paremmalla viimeistelytaidolla ja tuurintyngällä peli olisi ollut kahden erän jälkeen 3-3. Toista erää leimasi muuten Rolosonin epävarmuus mailankäytössään tai oliko se ylimielisyyttä, en tiedä mutta kolmesti mies syötti kiekon suoraan Ipan pelaajan lapaan. Hyvä että joka kerta kiekon saanut mies otettiin tarkasti.

Kolmas erä oli sitten ehdottomasti kauden värikkäin. Ilveksen pelaajat Hannes Hyvönen etunenässä turhautuivat Lukon ylivoimaisuuden edessä, muut kirvesmiehet olivat Joonas Rönnberg, Sami Helenius sekä Henri Laurila nyt pahimpia mainitakseni. Aika hyvin Laaksonen ne pois otti, paitsi että se erän "kohokohta" olisi saattanut jäädä näkemättä jos Laaksonen olisi puuttunut niihin Hyvösen erän alussa alkaneisiin hakkaamisiin. Hal Gill oli tehnyt komealla ylivoimavedolla 4-1-maalin, kun oliko se nyt Tomi Pettinen joka heitti Hyvösen hevon vittuun maalilta, niin sen jälkeen alkoi tämän Kuukauden Pelaajan show. Samassa vaihdossa mies hakkasi jokaista lähelle tullutta keltapaitaa, valitettavasti niiltä Laaksonen ummisti silmänsä.

Lukon viides maali oli Kettukuningas Pasi Saarelan tekemä. En nähnyt että kumpi, Pirnes vai Torkki, hänelle kiekon tarjosi mutta joka tapauksessa Pasin ensimmäinen lämäri pelissä upposi. En usko että tässä meidän SM-liigassamme on vieläkään sellaista kassaria, joka nuo torjuisi, eikä torjunut Pitkämäkikään joka loppujen lopuksi yhdestä toisen erän lapsuksestaan huolimatta oli vieraiden selkeästi paras pelaaja.

Sitten oli sen muun viihteen vuoro. Se isompi rähinä alkoi niinkuin Walton edelle kirjoitti, eli Toporowski ja Hyvönen olivat menossa vaihtoon, Topo kampitti Hyvösen joka lähti perään kostamaan. Jostain syystä Topo ei ollut valmiina, vaan Hyvönen pääsi iskemään selkään. Sitten siihen tuli Hal Gill joka kaatoi Hyvösen alleen, sitten siinä olikin jo vaihtopenkiltäkin miehiä mukana ja niin helvetisti väkeä siinä laidan vieressä, että en minä ainakaan osaa sanoa että kuka löi ketä ja kuka voitti taikka hävisi.

Minusta tuonkin rähinän tuomiot menivät suht' oikein. Syyt ehkä eivät, mutta sai ainakin Topo 2+5+20-minuuttisen, kenties vaihtopenkiltä mukaan tullut Helenius 2+2+20-minuuttisen ja Hyvönen ottelurangaistuksen, kuten Gillkin.

Tasan minuutti tämän jälkeen alkoi sitten Ilveksen maalin takana uusi kahina. En huomannut että mitä ne Rönnberg ja Torkki tekivät, mutta sen näin että Peltomaa ja Pirnes rupesivat painimaan. Aika outoa minusta on että sekä Pirnes että Peltomaa saivat "nyrkkitappelusta" ottelurangaistuksen, vaikka kumpikaan ei kertaakaan lyönyt. Se oli pelkkää isojen miesten painia, ilman kintaita tosin, mutta kumpikaan ei edes kaatunut.

Tietysti on helppo olla samaa mieltä Rautakorven kanssa siitä että Laaksonen provosoitui edellisestä kahinasta. Huomista peliä ajatellen olisi tietysti hyvä että Gill ja Pirnes olisivat päässeet pelkillä pelirangaistuksilla, eikä tietysti Peltomaakaan enempää olisi tarvinnut.

No, peli pelattiin sitten loppuun ilman lisäjäähyjä ja Lukolta pääsivät ylivoimalle sellaisetkin miehet jotka sitä eivät juuri ennen ole pelanneet. Lisämaalejakaan ei enää nähty, joten se siitä sitten.

Lukosta ei oikeastaan heikkoa lenkkiä löydy, jollei nyt toisessa erässä sydämentykytystä kiekonkäsittelyllään aiheuttanut Roloson sellainen ole. Kolmannessa erässä näytti Röllikin sitten jo että enää ei leikitä ja purut lähtivät varmasti keskialueelle, milloin pesislyönnilla ja milloin ilman. Lukon parhaat olivat ilman muuta Pasi Saarela, Sami Torkki, Markku Tähtinen, Tomi Pettinen ja Hal Gill, ulosajostaan huolimatta. Hyvää ylivoimaa pelasi avauserässä myös tuo ulkomaalaisketju, loppujen lopuksi en ole pitkiin aikoihin samanlaista puolitoistaminuuttista nähnyt kuin mitä Lukon ensimmäinen ylivoima oli. Mutta ketjuista tasakentällisin paras oli siis Pirneksen johtama kakkonen laidoillaan Saarela ja Torkki, heidän pelinsä paranee koko ajan vaan. Tämä kolmikko on nyt jo yksi parhaista Lukon ketjuista minkä muistan, saas nähdä kuinka hyvä siitä vielä tuleekaan kauden aikana?

Ilves tosiaan oli toisessa erässä hyvin pelissä mukana vaikka erä menikin Lukolle 3-1. Kuten kirjoitin, niin mikäli Hyvönen olisi erän alussa osunut tyhjiin, niin kenties pelistä olisi varsin erilainen tullut. Hyvönen ei muuten ole muuttunut miksikään niistä ajoista kun hän pelasi esimerkiksi Tepsissä tai Bluesissa. Edelleenkin pää pimenee, kun peli ei kulje ja häntä taklataan, onneksi nyt ei kukaan loukkaantunut niissä Kuukauden Pelaajan kirvesiskuissa. Ihme kyllä.

Tuomari Laaksonen oli minusta loppujen lopuksi ihan hyvä. Tuon viiimeisen rähinän eli Pirneksen ja Peltomaan nujakan hän olisi voinut päästää pelkällä pelirangaistuksella tai oikeastaan 2+10-minuuttisella, ja ei kai kukaan tuomari nyt kaikkia rikkeitä näe mutta keskimääräistä paremmin Laaksonen tuomitsi. Ilves vaan rikkoi niin paljon enemmän kuin Lukko.

Huomenna on sitten peli Tepsiä vastaan. En siitä pelistä paljon alunperinkään odottanut, mutta olisihan sinne ollut mukavampi pelaamaan lähteä kun Gill ja Pirnes olisivat olleet mukana, mutta näin tällä kertaa. Onhan Lukolla sentään Honkaheimo ja monitaitoinen Purontakanen reservissä, Puken voi helposti heittää vaikka Pirneksen tilalle sentteriksi...

Sen sanon vielä noista ottelurangaistuksista, että jos jollekin nelikosta Gill, Pirnes, Peltomaa ja Hyvönen tulee lisäsanktiota, niin se on oikeusmurha se.

EDITH BUNKER: Sanonpa vielä senkin että vaikka nämä tappelut eivät minusta suomalaiseen jääkiekkoon kuulu, niin samalla lailla kuin muutkin nousin minäkin seisomaan ja katsomaan kun se iso rähinä siinä vaihtopenkkien edessä alkoi. Ja vaikka kaikki eivät nousseetkaan ylös, niin en nähnyt että kukaan olisi pois silloin hallista lähtenyt. Että semmosta, kuten JYP-pelin jälkeen kirjoitin Sinuhen filmistä niin saman kirjoitan nytkin eli aika lailla vaaratonta viihdettä tuo tappelukin kuitenkin on polvitaklauksiin ja käsille lyömisiin verrattuna.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Viestin lähetti Jokeri
Kenen kanssa Helenius matsasi? Vai vähän kaikkien?
Ei kenenkään, kovasti yritti Toporowskin ja Gillin kanssa. Ei vaan päässyt kuin huuteluasteelle. Vähän kyllä näytti ettei hänellä niin suuria halujakaan ollut, tiedä sitten. Joka tapauksessa ulosajo tuli vaihtopenkiltä mukaan tulosta.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Lisäsanktiota?

Niin, mielenkiintoista nähdä, paljonko tuleeko, vai tuleeko mitään lisäsanktiota vaihtoaitiosta käsin suoritettuun matsaukseen. Eikös siitä pitänyt tulla isompikin huili, ainakin jossain vaiheessa koulutusta näin oli, vai onko asiat muuttuneet.

Mutta hieno hokia ilmeisesti Raumalla nähtiin. Old time hockey roks.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös