Mainos

Los Angeles Kings 2018–2019

  • 90 194
  • 328

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Jos Kings saa draftin kakkosvuoron, niin ykkösenä varaava GM voisi hyvinkin yrittää vähän vedättää, jos tietää Kingsin olevan epätoivoisen kiinnostunut varaamaan Hughes. Joku hyvä korvaus ja sitten varaa toisena draftin parhaan pelaajan.

Toisaalta ymmärrän kyllä hyvin miksi Hughes kiinnostaa. Sopivan erilainen sentteri Kopitariin verrattuna, täydentäisivät hienosti toisiaan.
 

Webb

Jäsen
Mikäs on syynä, ettei Kovalchuk pelaa enää ollenkaan? Pitkä hyllytys? Jos näin, niin miksi ihmeessä? Loukkaantuneiden kirjoista miestä ei ainakaan löydy.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Mikäs on syynä, ettei Kovalchuk pelaa enää ollenkaan? Pitkä hyllytys? Jos näin, niin miksi ihmeessä? Loukkaantuneiden kirjoista miestä ei ainakaan löydy.

"valmentaja" Desjardins ei ole liiemmin Kovalchukista pitänyt ja penkittänyt tätä pitkin kautta. Desjardinsilla joku ihmeellinen 11 hyökkääjää ja 7 puolustajaa kokeilu käynnissä juuri nyt ja hyökkääjäpaikat on hänen mukaansa varustettu paremmilla pelaajilla. Kovalchuk avautui medialle muutama päivä sitten valmentajan ratkaisuista ja tämä taitaakin olla yksi syy, miksi jäi pois Kanadan reissulta " treenamaan rannaria" Losiin. Itseäni ei mikään enää tässä 2018-19 Los Angeles Kings-sirkuksessa yllätä.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Mayors Manorin Hoven kertoili radiohaastattelussa omia visioitaan kesän toimenpiteistä Kingseissä. Nämä hänen visionsa perustuivat lähteisiin joukkueen sisällä, omaan intuitioon tai aamukahvin puruista ennustamiseen.

Organisaatiossa käy perusteellinen puhdistus, hän heitti Todd MacLellanin uudeksi koutsiksi. Uusi koutsi, kuka hän sitten olisikaan, voisi olla välivaihekoutsi tyyliin Terry Murray, jonka tilalle tuli sitten Sutter tunnetuin seurauksin. Kuten tuossa Heikkik mainitsemassa kausikortti-illassa Blake mainitsikin, joukkue tulee nuorentumaan. Hovenin mukaan Quick lähtee kesällä ja tarkoitus on saada jotenkuten tyytyväinen Carter johonkin muuhun joukkueeseen. Martinez ja Lewis ovat myös liipasimella. Phaneufia ei olla ostamassa ulos, vaan saa jatkaa hitailuaan paremman tulevaisuuden puolesta. Hänen kovuuttaan arvostetaan joukkuejohdossa, eikä tuota kovuutta kyllä liikaa tällä hetkellä ole. Ainoat veteraanit, jotka todennäköisesti ensi kauden aloittavat, ovat Dougthy, Kopitar, Brown ja Clifford. Tuo Kovalchuk -saagan viimeisin käänne tuo kivaa lisätwistiä tähän. Saattaapi olla, että tuo kyseenalainen signaus hoidetaan jonnekin muualle pelaamaan tai sitten aloitetaan puhtaalta pöydältä uuden koutsin kanssa. Toffolille on laitettu Kingsin toimesta niin iso hintalappu, että saanee pelata sopimuskauden viimeisen vuoden länsirannikolla.

Viime yönä kunnolla käkättimeen Edmontonissa. Ainoa mainitsemisen arvoinen asia Dustin Brown. Seuraavassa pelissä Vancouverissa tulee nousemaan Dave Taylorin ohi eniten Kingseissä pelejä pelanneeksi soturiksi. Hieno saavutus hienolle Kapteenille.

Go Boring Kings Go!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Itseäni ei mikään enää tässä 2018-19 Los Angeles Kings-sirkuksessa yllätä.

Onkohan tässä ajatuksena iskostaa Ilyan päähän haluja lähteä vapaaehtoisesti muualle? Sopparistahan löytyy NMC pykälä, joten ei ole helpoin mahdollinen tilanne treidata miestä (jos edes kelpaa kellekään). En kyllä voi silti arvostaa WD:n toimintaa, koska 11/7 peluutus on aivan naurettavaa, jos katsomossa istuu hyökkääjiä. Parempihan Kovalchukin olis ollut näyttää osaamistaan loppukaudesta, jotta ukko saadaan kesällä helpommin muualle. Kiinnostuneita tuskin riittää jonoksi asti.

Phaneuf varmaan täytyy pitää myös palkkalattian ylittämisen takia. Jos tuosta alkaa isoimmat rahapussit liikkua, niin sekin seikka täytyy ottaa huomioon. Onneksi kaksi herraa syö jo neljänneks palkoista.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Onkohan tässä ajatuksena iskostaa Ilyan päähän haluja lähteä vapaaehtoisesti muualle? Sopparistahan löytyy NMC pykälä, joten ei ole helpoin mahdollinen tilanne treidata miestä (jos edes kelpaa kellekään). En kyllä voi silti arvostaa WD:n toimintaa, koska 11/7 peluutus on aivan naurettavaa, jos katsomossa istuu hyökkääjiä. Parempihan Kovalchukin olis ollut näyttää osaamistaan loppukaudesta, jotta ukko saadaan kesällä helpommin muualle. Kiinnostuneita tuskin riittää jonoksi asti.

Tässä on joku Blaken mestariplääni, jolla Panarin tuodaan Losiin Kovalchukin pelikaveriksi. Tähän hymiö. Eihän tuo Kovalchuk nyt kauhean hyvä ole ollut, mutta lähtisin syyllisiä hakemaan esim. tuolta kakkossenan paikalta (Carter) tai lähtökohtaisesti maalinsylkijän (Toffoli) suunnalta.

On toi WD aika veijari, puhuu nuorten peluutuksesta ja antaa silti Kopitarin tahkota 25 minuuttia per ottelu. Miksi? Toi Macdermidin raahaaminen mukana tolla 11-7 systeemillä, Miksi? Ei varmasti ole ensi kauden joukkuesuunnitelmissa, jos kerta nopeampaa jalkaa on haussa. Mutta jos TOP2 pick siunaantuu Losille (Hughes/Kakko), niin sitten vaan WD:n pikkutakki jäädytettynä kattoon. Job is done.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Desjardins tuntuu tykkäävän näistä Clifford/Wagner/Brown/Grundström -tyyppisistä grinder/agitator-tyyppisistä törmäilijöistä, joten enemmän taitoon ja älyyn pelinsä perustavilla pelaajilla (Kovaltshuk/Amadio/Luff) on vähemmän pelivaraa kuin toisenlaisen valmentajan alaisuudessa olisi. Valmennusfilosofiasta siinä kai on kysymys. Voisikohan siihen vaikuttaa se, että WD:n tausta on länsi-Kanadan (WHL:n) puolella ja siellä pelityyli on perinteisesti ollut vähän rankempaa kuin itäisen puolen junnuliigoissa (OHL, QMHJL). Varsinkin Matt Luffin kohtelu on minusta hölmöä, mutta aika näyttää onko hänen kehityksensä kannalta parempi pelata (hävitä) AHL:ssä kuin NHL:ssä. Ontario Reign on tällä hetkellä AHL:n viimeisenä ja pudotuspeliviivaan on matkaa parikymmentä pistettä, joten joukkueen kausi päättyy runkosarjan loppuessa parin viikon päästä (seitsemän ottelua jäljellä).

Losilla on jäljellä viisi matsia ja läntisen konferenssin jumbosija on käytännössä varma. Sen sijaan idässä Ottawa on ottanut vahvan otteen koko liigan huonoimman joukkueen tittelistä, sillä eroa Kingseihin on jo viisi pistettä (60 pts. <-> 65 pts.). Kakkossijasta kamppailevat vuoden 2012 finalistit Los Angeles ja New Jersey (67 pts.). Uskon että nuoriso-osaston siivittämänä Kings puristaa lopuista otteluista sen verran pisteitä, että ohittaa Devilsit ja sijoittuu runkosarjassa kolmanneksi viimeiseksi. Detroit on viisi pistettä, Buffalo seitsemän pistettä ja NY Rangers kahdeksan pistettä Losia edellä, joten niitä joukkue tuskin saavuttaa. Draftin kannalta olisi tietenkin kiva sijoittua mahdollisimman alas, jotta pääsisi 2 - 7 kierroksilla varaamaan aikaisemmin. Mutta otteluohjelman loppu vaikuttaa sen verran kohtuulliselta, että piste per peli vauhti on todennäköinen. Ensin Chicago ja Calgary kotona, sitten Arizona ja Anaheim vieraissa ja lopuksi Las Vegas kotona. Coyotesille tuolla ottelulla on vielä merkitystä, mutta muille joukkueille se taitaa olla aika lailla se ja sama hävitäänkö vai voitetaanko, pääasia ettei tule vakavia loukkaantumisia.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Lueskelin Hockey Newsin Future Watch-numeroa. Losin nuoriso-osasto oli odotetusti rankattu liigan peräpäähän eli sijalle 26. Sijoitus oli samaa luokkaa kuin edellisinä vuosina, sillä vuosien 2015-19 välillä Kingsien sijoitus on ollut 29, 29, 30, 26 ja nyt siis sama kuin viime vuonna eli 26. Nuoriso-osastoon lasketaan varatut tai farmisssa pelaavat kaverit sekä NHL-pelaajista alle 22-vuotiaat.

Joukkueita oli erikseen pyydetty nimeämään organisaation kymmenen lupaavinta kaveria, jotka eivät sillä hetkellä pelanneet NHL:ssä. NHL:ssä pelasi valintakriteereihin sopineista tyypeistä Matt Luff, joten sen vuoksi hän ei ole listalla. Kingsien listassa ei ole mukana tämän kauden rookiesta Austin Wagneria (miksi ei??), Mike Amadiota, Sean Walkeria tai Matt Royta.

Losin top kymppi oli:

1. Rasmus Kupari (19)
2. Gabriel Vilardi (49)
3. Akil Thomas (67)
4. Jaret Anderson-Dolan (72)
5. Kale Clague (79)
6. Mikey Anderson (89)
7. Carl Grunström
8. Cal Petersen
9. Sean Durzi
10. Johan Södergran

Suluissa on pelaajan sijoitus koko NHL:n prospektpoolissa, johon oli listattu sata parasta ei NHL:ssä ko. aikaan pelannutta prospektia. Jotain suuntaa Losin lupausten potentiaalista antaa vertailu listan suomalaisiin. Eeli Tolvanen on sijalla 15, Henrik Borgström 16, Juuso Välimäki 17, 19. Kupari, U-P Luukkonen 21, Kristian Vesalainen 32, Urho Vaakanainen 32, 49. Vilardi, Aleksi Heponiemi 64, Olli Juolevi 66, 67. Thomas, 72. JA-D, Sami Niku 77, Roope Hintz 85, Janne Kuokkanen 86, 89. Anderson. Tuon ajankohdan jälkeenhän suomalaista mm. Borgström, Niku ja Hintz on nostettu ylös samoin kuin Carl Grunström.

Kun lueskelee vanhempia Future Watch-listoja, niin huomaa miten vaikeaa yksittäisten nuorten pelaajien NHL-potentiaalin arvioiminen on alan ammattilaisillekin. Yleisarvio organisaatioiden kokonaistilanteesta - näyttääkö tilanne tulevaisuuden kannalta hyvältä vai huonolta - osuu heiltä useinmiten oikeaan, mutta onhan se aikamoista fifty-sixty -meininkiä arvioida onko se pienikokoinen, junnusarjassa pisteitä takova väkkärä seurava Kailer Yamamoto vai Alex DeBrincat.

Ensi vuonna Losin kokonaissijoitus tulee olemaan selvästi parempi, koska tänä kesänä Kingseillä on ensimmäisellä kierroksella todennäköisesti kaksi varausta, joista ensimmäinen tulee olemaan aivan kärkipäässä. Käsittääkseni tämän vuoden draftia pidetään aika syvänä, joten myös toisen kierroksen kärkipään varauksella on mahdollisuus saada poimittua potentiaalinen kaveri. Toiseen suuntaan saattavat vaikuttaa Vilardin ja Durzin terveysongelmien jatkuminen ja muiden kärkiprospektien (Kupari, JAD, Clague, Anderson, Thomas) kehityksen polkeminen paikoillaan, mutta en jaksa uskoa, että tämän kauden epäonni jatkuu ainakaan yhtä pahana ensi kaudella.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Sellaista tässä mietin, että kun Kings on ensi kaudellakin kaukana vakavasti otettavasta joukkueesta (kirjoittajan mielipide) niin olisiko hyvä veto kaupata Quick ennen draftia ja lähteä rohkekasti kaksikolla Campbell / Petersen.

Quick (ch 5,8 miljoonaa) 45 peliä, 15 / 23 / 7. 3,41, 0,887
Campbell (ch 5,80,675 miljoonaa) 30 peliä, 10 / 13 / 1. 2,23, 0,930
Petersen (ch 0,925 miljoonaa, RFA) 11 peliä, 5 / 4 / 1. 2,60, 0,924

Ongelmana voi toki olla Quickin sopimus jossa reaalipalkka on ensi kaudella isompi kuin CH, toki laskee sen jälkeen ollen viimeiset kolme kautta sopimuksesta 3,5 / 3,0 / 2,5.

Quickista voisi saada ekan rundin varauksen joka sopii tuohon rebuild-hommaan täysin. Ja cappia vapautuisi jumalattoman paljon.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
@obi-wan

Tsekkaa @TripleCrownLine'n viesti #279, jossa asiaa avataan. Sen mukaan Quickin lähtö on enemmän kuin todennäköistä.

Tosin en millään usko kenekään maksavan Quickista ykköskieppiä, jollei sitten ehkä paketissa, jossa Kings ottaisi murheekseen jonkin cap-dumpin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
@obi-wan

Tsekkaa @TripleCrownLine'n viesti #279, jossa asiaa avataan. Sen mukaan Quickin lähtö on enemmän kuin todennäköistä.

Tosin en millään usko kenekään maksavan Quickista ykköskieppiä, jollei sitten ehkä paketissa, jossa Kings ottaisi murheekseen jonkin cap-dumpin.
Quick & B-tason puolustajaprospekti <-> 1st & Lucic, Oilersilta.

Konsolipelimanagerilla painaisin varmaan liipasinta Kingsinä, vaikka vituttaisi katsella Lucicia noinkin pitkään.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Quickin kanssa ongelma tulee vielä siinä, että tuo agressiivinen tyyli vaatii puolustuksen yhteistyön. Niin systeemimaalivahti kuin vain voi olla.

Peli on nopeutunut niin paljon, että haastamista pitäisi rauhoittaa. Lisäksi se on selkeästi rikkonut paikat.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Tulevana yönä se vihdoin tapahtuu! Kärsimysnäytelmän päätöskonsertti. Top 3 lotossa on jo varmaa, mutta Devilsin kanssa taistellaan paremmasta sijoituksesta. Devils kohtaa Panthersin ja Kings kohtaa Vegasin. Molemmista oletettavasti tulee turpaan seurattaville joukkueille ja sehän sopii meille paikamme pitämiseksi.
-Jos Kings voittaa varsinaisella tai jatkoilla ja Devils saa yhden pisteen on tilanne tasan. Kingsin sijoitus on tällöin parempi ROW:n takia.
-Jos taas Kings nappaa yhden pisteen ja Devils häviää varsinaisella, niin tilanne on täysin tasan. ROW on molemmilla sama ja keskinäiset voitot menee tasan. Silloin tarkistellaan maalieroa ja se on Devilsillä 10 pykälää enemmän plussalla (-54 vs. -64), joten Kings pitää sijoituksensa. Sama pätee jos Kings voittaa rankkareilla ja Devils nappaa yhden pisteen.

Katotaan miten tuo Vegas peli menee ja kuinka Draft Lotteryssa lopulta käy ja käydään vähän läpi mitä kaikkea sontaa tää kausi sisälsikään. Muistaakseni tuon loton tunnin mittainen show alkaa Suomen aikaa 10.4. klo. 3:00.

Quickin treidaamiseen kommentoin hieman, että joku joukkue saa herrasta kokeneen haurastuneen voittajan. Kingsin kannalta on melkein ihan sama mitä miehestä maksetaan ja uskon, että joku saattaa jopa maksaa liikaa. Ykköskorin maalivahteja ei hirveästi liiku markkinoilla ja Quick pystyy vielä olemaan sellainen (jos osuu omaan joukkueeseen, niin sormet ristiin). Numerot ovat toki huonot tältä kaudelta, mutta eipä ole joukkuekaan asiaa auttanut, kun valkoinen lippu liehui aikaisin. Quickin kohtalo määrittyy varmaan vasta Bobrovskyn ratkaisun jälkeen.

ps. Sen verran oli tuossa itellä sairastelua, että jäi kirjoittaminen tänne kokonaan sivuun. Oman sankarin Anze Kopitarin 1000. peli täytyy mainita ! Ja tietenkin Dustyn seuraennätys.

One more time, Go Kings Go !
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Willie D. sai odotetusti jatkaa matkaansa, ja nyt vahvat huhut kertovat Todd McLellanin olevan ykkösehdokas päävalmentajaksi.

Mitä mieltä porukka on jos T.Mc Staples Centeriin kotiutuu? Itse olen pitänyt miestä aika kovanakin tekijänä, ja minulle epäonnistuminen Oilersissa oli kaikesta huolimatta yllätys.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Mitä mieltä porukka on jos T.Mc Staples Centeriin kotiutuu?

McL on kuitenkin tyyliltään ollut jalat, jalat valmentaja ja tietää mitä nykyaikainen hieman
eurooppalaistyylinen vauhtikiekko on. Oilersissa mies sai aluksi, jopa yllättävän paljon irti, mutta Chiarellin hankinnat eivät tukeneet toimintaa millään tavalla. Joutui vähän turhaan vedetyksi kölin ali. Tässä on ihan hyvä tsäänsi saada loistava mentori Sturmille, joka sitten syrjäyttää joskus aikanaan McL:n. Ihan positiivinen fiilis siis.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Ei tule Hughes ja Kakko Losiin. Karmeeta kuraa piti kausi kattoa ja lopulta palkinto on Draft Lotteryssa kolme sijaa alaspäin. Ei kiva. Viidenneltä sijalta poimitaan varmaan joku kolmikosta Dach, Cozens, Podkolzin.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Ei tule Hughes ja Kakko Losiin. Karmeeta kuraa piti kausi kattoa ja lopulta palkinto on Draft Lotteryssa kolme sijaa alaspäin. Ei kiva. Viidenneltä sijalta poimitaan varmaan joku kolmikosta Dach, Cozens, Podkolzin.
No ne arpajaiset menikin sitten tosi hyvin. VMP.

Onkos muut paremmin kirjoilla juurikin noista Kakon & Hughesin jälkeen todennäköisesti varattavista?

Kauden kohokohta taisi olla Ron Burgundy selostuskopissa...
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
No ne arpajaiset menikin sitten tosi hyvin. VMP.

Onkos muut paremmin kirjoilla juurikin noista Kakon & Hughesin jälkeen todennäköisesti varattavista?

Kauden kohokohta taisi olla Ron Burgundy selostuskopissa...
Heitän omat kommenttini Devils-ketjusta tänne, jos haluat saada vähän kuvaa, mitä siellä on tarjolla. En tunne pelaajia superhyvin, mutta kuvausten pitäisi mennä kuitenkin ihan oikein. Nostaisin Dachin kuitenkin ylemmäksi, varmaan jonnekin 5. tai 6. paikan tuntumaan, kun hänen luistelunsa on Corey Pronmanin mukaan selvästi parempaa kuin esim. Dylan Stromella.

3. Bowen Byram
Byram on erittäin sulava luistelija ja pätevä kiekon ylös tuoja, jolla on hyvä ja useimmiten maalia kohti päätyvä laukaus. Byram on kokonaisvaltainen pakki, jolla on myös kokoa, toisin kuin muilla Devils-lupauksilla ja nuorilla pakeilla. Byramin vahvuudet korostuvat hyökkäyspäässä, mutta hän on osoittanut osaamista myös puolustussuuntaan. Toisaalta kehityskohteet liittyvät monien muiden pakkien tavoin nimenomaan jälkimmäiseen osa-alueeseen, olkoonkin että Byramin kohdalla ne ovat jo nyt hyvällä mallilla.

4. Alex Turcotte
Turcotten vertailukohteeksi on esitetty Devilsin HFBoards-osiossa draft-juttuihin varsin hyvin perehtyneen StevenToddIvesin toimesta Nico Hischieria. Turcotte on erittäin hyvin luisteleva, tunnollinen ja työteliäs kahdensuunnan pelaaja. Vahvuutena on pelintekeminen ja ns. hockey IQ, heikkoutena Hischierin tavoin laukaus, minkä lisäksi käsistään ja taitotasoltaan Turcotte ei ole samaa luokkaa esim. Dachin ja Zegrasin kanssa. Jos oikein muistan, niin Team USA U18 -joukkueen valmentaja on kuvaillut Hughesia joukkueen parhaaksi pelaajaksi ja Turcottea sen MVP:ksi. Mikäpä olisi sen mukavampaa kuin saada kaksi "Nicoa" peleissä yhteensä 35–40 minuutiksi kentälle.

5. Trevor Zegras
Uusimmassa TSN:n scouttien haastatteluihin perustuvassa rankingissa Podkolzin, Dach ja Cozens olivat sijoilla 3–5, mutta itse olen innostunut miniscouttaukseni aikana enemmän näistä vähän pienehköistä, hyvin luistelevista ja taitavista (keskus)hyökkääjistä. Sen ei varmaan pitäisi yllättää itseäni, kun toivoin vuonna 2016 Clayton Kellerin ja vuonna 2015 Mitch Marnerin valumista Devilsin varausvuorolle, mitä ei sitten tietenkään käynyt.

Zegras on lyhyen otannan perusteella aikamoinen väkkärä kiekon kanssa. Hänessä on jotain samaa kuin Kaapo Kakossa, joka tykkää pyörittää vastustajia kiekon kanssa solmulle. Zegrasilta puuttuu Kakon koko, mutta hän on erittäin taitava pelaaja, jonka luistelu on Turcotten tavoin kovalla tasolla. En oikein saanut videoiden ja lukemani perusteella hänen puolustuspelaamisestaan kovin selvää kuvaa, mutta oletan, että suurimmat puutteet liittyvät hänelläkin kiekottomaan pelaamiseen. Muutamissa tilanteissa tuntui myös siltä, että joskus yksinkertaisempi ratkaisu, eli syöttö tai kiekon päätyyn pelaaminen, olisi kiekolla kikkailua parempi ratkaisu. Mutta sen takia Zegras onkin parhaimmillaan niin jännittävä pelaaja katsella.

6. Vasili Podkolzin
Valitaan tähän väliin sitten venäläinen voimahyökkääjä. Kyseessä on työteliäs ja kovalla asenteella jokaisen vaihdon vetävä pelaaja, jonka vertailukohdaksi on esitetty muistaakseni Gabriel Landeskogia ja vähän Brady Tkachukia. Muiden edellä mainittujen pelaajien tavoin Podkolzin on erittäin hyvä luistelija, jolla on myös melko hyvin käsiä kiekolliseen peliin.

Podkolzinissa huolettaa se, ettei hän ole ilmeisesti tulossa kovin nopeasti NHL:n suuntaan. Sen lisäksi hänen tehonsa ovat olleet Venäjän liigoissa suhteellisen vaatimattomia, mikä on toisaalta suht vähäisiä peliaikoja vasten ymmärrettävää.

7. Dylan Cozens
Tähän saakka mainituista pelaajista Cozens on selvin maalintekijä. Hän on isokokoinen hyökkääjä, jota on mainostettu kokoonsa nähden erinomaiseksi luistelijaksi. Hänestä tulee kuitenkin vähän samanlainen fiilis kuin Michael McLeodista, jonka luistelun piti olla NHL:n eliittiä, mutta jolla se onkin vähän kulmikasta eikä edes ihan älyttömän nopeaa. En osaa sanoa, mitä Cozensin luistelusta pitäisi siis päätellä.

Cozens on luontainen maalintekijä, jolla on hyvä laukaus ja melko hyvät kiekolliset taidot. Hän tarvitsee rinnalleen kuitenkin pelintekijän, joka luo hänelle tarvittavat maalipaikat. Voisi kuvitella, että Cozens olisi Hallille erinomainen sentteri, sillä jälkimmäinen luo ketjukavereilleen joka pelissä tukun maalipaikkoja, joita nämä eivät onnistu hyödyntämään aina kovin tehokkaasti.

Cozensissa huolettaa myös hyväksi mutta ei erinomaiseksi kuvailtu hockey IQ.

8. Peyton Krebs
Jos olen ymmärtänyt näkemäni ja lukemani perusteella oikein, niin Krebs muistuttaa pelaajana aika paljon Zegrasia ja Hughesia. Kyseessä on siis pienehkö, erittäin hyvin luisteleva pelintekijä, jonka lavassa kiekko rakastaa olla. Veikkaan että Krebsin ranking-sijoitus olisi esim. TSN:n listalla korkeampi, jos hän ei pelaisi WHL:ssä niin huonossa joukkueessa.

Täytyy tutustua Krebsiin vielä vähän tarkemmin, mikäli Devilsin varausvuoro valuu viidenneksi tai kuudenneksi.

9. Kirby Dach
Isokokoinen sentteri, jonka hockey IQ:ta ja pelinrakentelua on kehuttu erinomaiseksi, kenties jopa paremmaksi kuin yhdelläkään toisella pelaajalla sijojen 3–9 välillä. Itseäni kuitenkin mietityttää hänen luistelunsa, joka on kokoon nähden hyvää mutta muihin kärkivarauksiin nähden silti selvästi heikompaa – jopa melko verkkaisen näköistä (en sitten tiedä, kuinka paljon koko hämää sen osalta). Dachista tuli lyhyen video-otannan jälkeen sellainen fiilis, että hän ei käytä kokoaan kentällä erityisen tehokkaasti hyväkseen. Sen lisäksi näiden isokokoisten pelaajien kohdalla tulee aina miettineeksi myös sitä, kuinka paljon he hyötyvät junioriliigassa pienempien pelaajien seassa pelaamisesta ja kuinka hyvin heidän ominaisuutensa siirtyvät myöhemmin isoon liigaan.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Harmittaa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Mieluusti olisin Kakon Kingsissä nähnyt. Toivon, että nyt haaviin tarttuu sentteri, koska Vilardin tilanne on niin epävarma.

Nyt vaan aktiivisesti veteraaneja kaupaksi, ja se kolmas ykköskierroksen varaus sisään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Willie D. sai odotetusti jatkaa matkaansa, ja nyt vahvat huhut kertovat Todd McLellanin olevan ykkösehdokas päävalmentajaksi.

Mitä mieltä porukka on jos T.Mc Staples Centeriin kotiutuu? Itse olen pitänyt miestä aika kovanakin tekijänä, ja minulle epäonnistuminen Oilersissa oli kaikesta huolimatta yllätys.

Siltähän se näyttää, että Blake valitsee vanhan tutun uudeksi päävalmentajaksi. Toivottavasti McLellanille tehdään selväksi, että hänen ensisijaisena tehtävänään on nuorten pelaajien kehittäminen eikä raapia kokoon jokaista mahdollista pistettä peluuttamalla jäljellä olevia veteraaneja jokaisessa mahdollisessa ja mahdottamassa tilanteessa.

Draftissa toivon, että Kings pääsee varamaan Bowen Byramin eikä missään nimessä ota Podkolzinia. WHL:n finaaleissa ovat vastakkain Byram (Vancouver) ja Anderson-Dolan (Spokane) joten skoutit pääsevät iskemään kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Ontario Reign sijoittui AHL:ssä läntisen konferenssin viimeiseksi ja koko AHL:n toiseksi viimeiseksi. Sielläkin tulee varmasti tapahtumaan isoja muutoksia - ainakin maalivahtiosasto muuttuu, koska Peter Budaj lopettaa uransa. Mielenkiintoista nähdä saako Mike Stothers pitää paikkansa päävalmentajana vai yritetäänkö hänelle hankkia enemmän ja parempia pelaajia käytettäväksi.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Draftissa toivon, että Kings pääsee varamaan Bowen Byramin eikä missään nimessä ota Podkolzinia. WHL:n finaaleissa ovat vastakkain Byram (Vancouver) ja Anderson-Dolan (Spokane) joten skoutit pääsevät iskemään kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Samaa mieltä Podkolzinista, ja muutenkin toivon, että varauksissa keskitytään senttereihin sekä puolustajiin. Niiden kautta joukkue tulee uudelleen rakentaa.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Draftissa toivon, että Kings pääsee varamaan Bowen Byramin eikä missään nimessä ota Podkolzinia.

Ehdottomasti Byram ennen Podkolzinia. En itse kaipaa yhtään epävarmaa venäläistä organisaatioon, vaikka uppia olisi mahdollisesti tarjolla paljon. Johtajat tietäen vain pelottaa, kenet sieltä korokkeella huudetaan sijalla 5.

Näen, että järjestys on:

1. Hughes (NJD)
2. Kakko (NYR)
3. Dach (CHI)
4. Joku hyökkääjä: Cozens, Podkolzin, Zegras? (COL)
5. Joten Kingsille jäisi Byram tai mahdollisesti Cozens. Molemmat hyviä vaihtoehtoja perustuen siihen mitä Kings tarvitsee.

Byramin voisi perustella Devilsiin tai Ragsiin, mutta en näe heidän ohittavan huippukaksikkoa. Hawks ja Avs ovat todennäköisesti enemmän hyökkääjien perässä. Nää on tietysti makuasioista. Kingsillä on jopa ongelmana vaihtoehtojen määrä.

Leafsin varaus ei varmaan riitä sijoille, josta voisi Arthur Kaliyevin napata, josta pidän paljon. Yli-ikäistä Brett Leasonia olen aikasemminkin huudellut täällä ja en pidä kaveria yhtään huonona vaihtoehtona. Jopa valmiimpi hyppäämään NHL:n puolelle kehittymään.

Toivottavasti Blake ja Luc käyttävät jäljellä olevan ajan fiksusti ja miettivät plan A, B, C ja D:n tulevaan draftiin. Eikä haittaisi yhtään, jos hommaisivat yhden 1. kiekan pickin lisää.
 
Viimeksi muokattu:

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Ei nyt tietysti ole enään mikään uutinen, mutta laitetaan nyt tännekin. Todd McLellan on Kingsin uusi päävalmentaja. Sopimus on viisi vuotinen ja arvoltaan 25M.

Pelitapa on ainakin tervetullutta tuulahdusta Losiin, mutta pystyykö tää porukka mukautumaan siihen? Toivo lepää siis siinä, kuinka Todd pystyy kehittämään nuoret isojen valojen alle.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Vähän olen pettynyt, tai ehkä tuo Oilers aika sumuttaa. Pidän hyvänä valmentaja.

Losissa on muuten hyvä meno hallissa oli peli mitä hyvänsä että kannattaa mennä!
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja Liiga
Ei nyt tietysti ole enään mikään uutinen, mutta laitetaan nyt tännekin. Todd McLellan on Kingsin uusi päävalmentaja. Sopimus on viisi vuotinen ja arvoltaan 25M.

Pelitapa on ainakin tervetullutta tuulahdusta Losiin, mutta pystyykö tää porukka mukautumaan siihen? Toivo lepää siis siinä, kuinka Todd pystyy kehittämään nuoret isojen valojen alle.
McLellanilta kyllä puuttuu mielestäni ne hyvät tulokset NHL:n paavalmentaja-ajoiltaan. Joo, Sharks pääsi konferenssifinaaliin pari kertaa, mutta suunta oli laskeva. Viimeisenä Sharks-kaudellaan jäivät runkosarjaan... Varmasti hyvä valmentaja, koska töitä näyttää riittävän ja palkkakin kohdallaan, mutta kovat näytöt puuttuvat. Ehkä sitten nyt Kingsissä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös