Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Los Angeles Kings 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana RecordBreaker25, 10.05.2018 klo 21.10.

 1. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  NHL:n siirtotakaraja, Tyynenmeren divisioona: Kings etsii ostajaa Kovaltšukille, Puljujärvi ja Granlund joutuvat kenties vaihtamaan seuraa

  Jatkoajan jutussa mainitaan neljä Kings-pelajaa; Carter, Martinez, Hagelin, Kovaltšuk.

  Martinez on loukkaantuneena (ylävartalovamma) ja todella huonosti pelaavan Carterilla umpisurkea sopimus, joten he ovat vaikeita/mahdottomia siirrettäviä.

  Huhuissa Hagelin on yhdistetty Washingtoniin, joten jos hyvin käy niin hänestä päästään eroon jo ennen viikonloppua.

  Kovaltšuk on ollut viime peleissä pirteä ja onkin selvästi näytillä - on saanut aiempaa enemmän jääaikaa/yv-aikaa. Alkukauden ihmeellisen "en-lauo-vaan-syötän"-hieromisen sijaan Ilja on alkanut lämmiä ylivoimalla vanhaan (Devils-aikaiseen) tapaan ja näyttää paljon vaarallisemmalta kuin alkukaudesta. Bruins teki jo oman siirtonsa hommaamalla Coylen, mutta toivottavasti jokin toinen organisaatio tarttuu täkyyn ja maksaa Iljasta edes jotakin. Kings varmasti joutuu pidättämään palkasta ison (ehkä jopa maksimi) osan tai ottamaan vastaan paskan sopimuksen, mutta Blaken tavoitteenahan on palkkabudjetin leikkaaminen ja tähän mennessä tehdyillä kaupoilla se tavoite on onnistunut varsin hyvin.

  Vaikka viime otteluissa on tullut tappiota, niin oikeastaan joukkue pelaa ihan ok. Mutta puolustuspäässä sattuu omituisia ja epäonnekkaitakin huolimattomuusvirheitä, joita maalivahdit eivät ole pystyneet paikkamaan. Jos tuossa parin viikon hyvän jakson aikana kiekko pomppi Losin eduksi ja otteluista kertyi pisteitä, niin tällä hetkellä se pomppii joukkueelle epäsuotuisasti ja tappio seuraa tappiota. Asia ei minua sinänsä haittaa, sillä tällä tavalla mahdollisuudet Kaapo Kakon varaamiseen paranevat koko ajan. Ottawan lisäksi isona uhkana jämäsijoille on järkyttävän paskasti pelaava Edmonton, joka on kahdestatoista viimeisestä pelistä saanut kokoon viisi pistettä (yksi voitto, 11 tappiota, joista kolme jatkoajalla/rankuilla). Sääliksi käy Connor McDavidia, joka on karismaattinen pelaaja ja vaikuttaa muutenkin hyvältä tyypiltä.
   
 2. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Luin twiittimerestä huhun, että Capsi antaisi Jaskin + kolmoskiekan pickin vaihdossa Hagelinin. Jos tuo pitää paikkansa, niin olen todella tyytyväinen kauppaan. Hagelin ei ole esittänyt oikeastaan mitään arvoa nostattavaa Losissa. Jaskin on lähinnä tasonsa näyttänyt täytemies, mutta kolmonen Hagelinista on jo lähes ryöstö. Lewis ja Clifford ovat esiintyneet myös huhuissa Capsin suuntaan.

  Toivottavasti Blake löytää ottajan Kovalchukille, joka tosiaan on hieman petrannut. Kovy toki saa päättää suostuuko mahdolliseen kauppakumppaniin siirtymään. Martinezin kauppaaminen ei varmaankaan onnistu tuon vamman takia ja Carter voidaan melkein jo unohtaa, kun ei noilla otteilla mitään joukkuetta vahvista. Toki Jeffillä on historiaa lentävistä keväistä, joten jos joku niin ison riskin haluaa ottaa, niin terve ja onnea.

  Eniten tuossa Oilersin rämpimisessä harmittaa tuon organisaation lottohistoria. Sääliksi käy Kaapoa ja Jackia, jos Oilersin kuponki voittaa taas.
   
 3. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Kings on Fantenbergin kaupan jälkee done. Blaken tavoitteena oli kaupata UFA:t pois.

  Ulos:
  Oscar Fantenberg
  Carl Hagelin
  Spencer Watson
  Nate Thompson
  Jake Muzzin
  Dominik Kubalik

  Sisään:
  3rd 2019 (+ 6th conditional 2020)
  4rd (3rd conditional) 2020
  Spencer Watson
  2019 4th
  Carl Grundstrom
  Sean Durzi
  1st 2019
  5th 2019
   
 4. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Matt Iacopelli tais tulla sisään Watson vaihdossa, mutta joo kokonaisuudessaan hyvin tyytyväinen täytyy olla tästä siivouksesta. Carter, Toffoli ja Kovy pyöri huhuissa paljon, mutta ilmeisesti vastine ei tyydyttänyt Blakea missään vaiheessa. Hyvä että löytyy myös hieman malttia, koska markkinat ovat runkomiesten siirroille paremmat kesällä.

  Nyt sitten pyristellään loput kierrokset ja toivotaan sijoituksen pysyvän noilla main. Ottawaa ei varmaan voiteta tankkaamisessa, mutta toivotaan että nuo Pacificin omat jengit pysyy edellä runkosarjan loppuun.

  Mitäs mieltä muut on näistä Panarin huhuista Losin suuntaan? Ottaisin tietenkin tuollaisen taiturin Kings-nuttuun ilman mutinaa, kun mahdollisesti ilmaiseksi on tarjolla, mutta lähinnä mietin kuinka paljon yksi pelaaja voi vääristää esim. Blaken ajatuksia rebuildin suhteen (vaikka herra ei itse halua sanaa rebuild käyttää). Toki Panarin toisi ison stepin eteenpäin rakentelussa, mutta jotenkin koen, että Breadman tuskin haluaa mihkään rebuildiin sekaan. Se toisi Blakelle paineita raahata veteraaneja edelleen mukana, koska "ikkuna" aukeaakin uudestaan.
   
 5. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Eli näillä näkymin ensi kesän varaustilaisuudessa on käytössä 10 vuoroa (Los Angeles Kings - CapFriendly - NHL Salary Caps). Jos Blake tekee ennen draftia kauppoja, niin voi olla enemmänkin. Kesän RFA-miehiä ovat hyökkääjistä Kempe, Iafallo ja Leipsic, joille kaikille toivon jatkosopimusta.

  Farmi/rajatapauskavereista sopimus on katkolla hyökkääjistä Amadiolla, Brodzinskillä, Rempalilla, Scherbakilla, Iacobellolla ja Jenysillä ja pakeista Roylla, Brickleyllä ja Lintuniemellä. Molempien farmivahtien soppari katkeaa tähän kauteen; Budajsta tulee UFA, Petersenistä RFA. Petersenin kanssa tehdään varmasti jatko, mutta eipä isommin harmittaisi, vaikka suurimman osan annettaisiin mennä. En näe esim. Amadiolla olevan kummempaa käyttöä NHL:ssä, mutta on AHL-tasolla ihan pätevä pelimies. Sama juttu Brodzinskin ja Rempalin kanssa. Olen todella yllättynyt jos Lintuniemi saa vielä jatkaa Kings-organisaatiossa, mutta Kuparin luulisi siirtyvän ensi kaudeksi rapakon toiselle puolelle.
   
 6. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Kammottava ajatus. Panarin tulisi yhtä lailla ilmaiseksi kuin Kovy eli veisi palkkabudjetista helvetin ison osan. Jos Blake ja Robitaille todellakin vakavissaan harkitsevat Panarinin hankkimista, niin heidät pitäisi pikaisesti erottaa ennen kuin ehtivät tehdä organisaatiolle isompaa vahinkoa. He eivät voi olla niin harhaisia, että luulevat tuolla puolustuksella ja ikääntyvällä ja hidastuvalla hyökkäyksellä voitettavan edes yhtä pudotuspelikierrosta saati sitten neljää.
   
 7. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  @Jake MacUrister

  Lainaus:
  Samaa mieltä. Palstan search-toiminnolla löytyy helposti todistusaineistoa siitä, mitä olin kesällä Kovalchuckin hankinnasta mieltä. Ja sama pätee kaikkiin muihinkin "tähtihankintoihin". Sellaisen tekeminen kertoo joukkueen johdon analyysin joukkueen nykytilasta olevan pielessä.

  Tällä hetkellä Blakella on kolme selkeää prioriteettia:

  1. Valmennusasiat kuntoon. Nyt tarvitaan pelin kehityksen päälle ymmärtävä valmennustiimi. Ei dinosauruksille.

  2. Käsiin vanhenevien assettien muuttaminen arvotavaraksi. Parivaljakon Doughty-Kopitar viimeinen käyttöpäivä lienee jossain vuosien 2025-27 tienoilla, joten uudelleenrakennus tulee käynnistää heti. Muuten ollaan taas enempi tai vähempi paskoja koko seuraava vuosikymmen.

  3. Hyvin varaaminen. Jos draftissa tulee kärkivarauksilla huteja, ei sillä miten kohdissa 1 ja 2 onnistutaan ole pidemmän päälle juurikaan merkitystä. Oma toiveeni olisi draft-lotteryyn pääsy kolmen kärjessä, kakkosvaraus arvonnasta ja Kakko kotiin. Minulla on varaukseni Hughesin suhteen.
   
 8. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Tätä mä just hainkin hieman kiertäen ja kaartaen. Ilmaista ei ole olemassakaan, mutta varmaan ymmärsitte mitä tarkoitin. Pelottava edes leikkiä ajatuksella, mutta Kovalchukin hankinta kertoi jo tosiaan jotain suunnan puuttumisesta. Pahinta tässä on se, että mä näen tismalleen tuon saman tapahtumaketjun tapahtuvan 1.7. Panarinin kohdalla ja täällä voidaan taas kiehua ja kihistä. Myönnän toki antaneeni Ilyalle mahdollisuuden, mutta olisi vaan kannattanut olla hiljaa. Panarinin kaltaista pelaajaa ei oo näkynyt Losissa hetkeen ja se tietty kutkuttaa. Myös kaikki puheet isoista kaupungeista Breadmanin ympärillä tukee tätä asiaa. Täytyy vaan jaksaa itsellekin toistaa, että me mennään nyt oikeesti pitkää polkua, ei sieltä mistä aita on matalin.

  Lainaus:
  Mä toivon myös samaa (on TPS-lasit taskussa). Ainoa mikä mua huolettaa on tuo Kakon kielitaito. Losi ei varmaan ole ihan niitä parhaimpia paikkoja nuorelle englannin kanssa takkuavalle pojalle. Toki Kupari (en tiedä hänen kielitaidostaan) saattais tulla kaveriksi jo ensi kaudella. Kakko on aika rauhallinen ja hiljainen kaveri muutenkin, joten tovereita tarvitaan, jotta ei käy Puljuja. Kaapolla on kylläkin paremmat eväät sopeutua pieneen askiin ja lyödä heti läpi.
   
 9. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Kertonee olennaisen tämän kauden tavoitteista, että kirosin nähdessäni 235:stä Dallas ottelun olevan tilanteessa 3-2 ja lopputulos 3-4 Dallasille jatkoilla aiheutti spontaanin tuuletuksen.
   
  Jake MacUrister ja astraljava tykkäävät tästä.
 10. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Jotenkin olisi hieno nähdä Kakko tepsinmustassa peliasussa NHL:ssä. Toki varmaan Hugheskin kelpaisi.
   
 11. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Seuraava pätkä saattaa sisältää itseironiaa: Sama fiilis ollut useaan kertaan tällä kaudella. Upea 10 ottelun tappioputki menossa saldolla 0-6-4. Ketään Idän surkimusta ei enään kohdata, joten ei tuu turhia voittoja ja loppu on hyvin Pacific painotteinen: 3 x Ducks, 2 x Yotes , 2 x Flames, 1 x Sharks, Canucks, Oilers, Vegas. Varsinkin nuo Ducks kamppailut on tärkeä hävitä.

  Hyvässä iskussa olevat Hawks, Habs ja Blues on kiva kohdata viikon sisään.
   
  astraljava tykkää tästä.
 12. VapaahetoisGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  V-Suomi, En Gång IFK, Alltid IFK, KAPA
  Lainaus:
  Noh, Rempal kuitenkin pelaa vasta debyyttikauttaan, ja on pelannut varsinkin Ontariossa hyvin, joten itse ainakin toivoisin parin vuoden jatkolappua. Samoin Amadion, Scherbakin ja Brickleyn antaisin vuoden ainakin jatkaa.


  Lainaus:
  Boldatulle asialle amen! Mielellää Willie kauas kauas Losista. Nykyisestä valmennustiimistä pitäisin Stürmin kakkoskoutsina ja varauksin Lowryn, jos parempaa ei ole saatavilla. Uudeksi päävalmentajaksi tarjoaisin Guy Boucheria, Sheldon Keefeä, Dominique Ducharmea, Benoit Groulxia, Mike Velluccia tai varauksin jotain kokeneempaa, esimerkiksi Alain Vignaultia. Coach Q:lle ja muille konkareille mieluummin ei.
   
 13. Bourque#77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
  Mun mielestä Boucher on antanut jo sen verran kovat näytöt, että ei sitä miestä nyt ainakaan,kiitos.

  Sturm vaan penkin taakse vastuuseen.
   
 14. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Tätä on pakko kompata! Sturm on puheiden mukaan ollut hyvin pelaajaläheinen koutsi ja keskittynyt tällä kaudella yksilöiden osa-alueiden parantamiseen. Kovalchuk taisi jossain vaiheessa herraa kehua ihan ääneen. Willien jatko olisi katastrofi. Eikös WD:n pitänyt olla alunperin väliaikainen jäärä? Sturmille on kyllä vahvasti pedattu tuota päävalmentajan paikkaa, mutta millä aikataululla se tulee, on täysin auki toistaiseksi.

  Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Rikard Grönborg tähyää ilmeisesti ensi kaudella P-Amerikan suuntaan. Menestynyt koutsi kansainvälisellä tasolla, mutta vaikea tietysti sanoa mitä hän pystyy tuomaan NHL-joukkueelle. Voisi olla ihan mielenkiintoinen kokeilu apuvalmentajaksi, jos sellainen pesti kiinnostaa herraa. Eurooppalaista verta kehiin ja kehittämään peliä hieman eri näkökulmasta. Kingsillä ei ole kuitenkaan mitään menestyspaineita, joten uudelle päävalmentajalle pitää antaa aikaa sekä luottoa uuden pelisysteemin rakentamiseen.

  Joukkue kuitenkin tullaan (toivottavasti) räjäyttämään kesällä lopullisesti lukuunottamatta Kopitaria ja Doughtya. Siinä on Sturmilla tai kellä tahansa aika valtava työ saada jengi hitsautumaan uudestaan yhteen. Siinä on myös aika ihanteellinen lähtökohta, jos saa perustuksesta alkaen rakentaa täysin uuden systeemin. Blaken ja Robitaillen läsnäolo vaan tuo aina kaikkiin suunnitelmiin liikaa kuumotusta.

  Turhauttavaa spekuloida näistä asioista, koska iso osa asioista selviää vasta kesäkuussa. Odottavan aika on pitkä!
   
 15. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Rempal tekee pisteitä, mutta on puolustuspäässä välinpitämätön. On jo 23-vuotias, kesällä 24, joten onko enää kehityskelpoinen? Onko hänen kaltaiselleen pelaajalle organisaatiossa tarvetta? Scherbakin veikkaan lähtevän KHL:ään isomman palkkalapun perässä. Amadio on käyttökelpoinen AHL:ssä, mutta maisemanvaihdos voisi tehdä hänelle hyvää. Ehkä hän itsekin haluaa sitä (maisemanvaihdosta), koska Losissa valmentajat eivät oikein näytä tykkäävän. Minusta Amadiolta vaan puuttuu se särmä tai jokin erityisominaisuus, joka tekisi hänestä NHL-pelaajan. Vähän samanlainen tapaus kuin Nick Shore - välillä ihan OK-peliä, mutta ei vaan sytytä.

  Ontarion puolustus - samoin kun Losin puolustus - ensi kaudella on melkoinen arvoitus. Periaatteessa Brickleyn pitäisi olla tässä vaiheessa haastamassa vakipaikkaa NHL:ssä, mutta käytännössä hän on lähes samassa tilanteessa kuin sopimuksen kirjoittaessaan. Eli paljon potentiaalia, mutta näytöt ammattilaistasolla puuttuvat. Ikää on jo pian 24, joten maksimissaan kahden vuoden jatko. Bricleyhän on kuitenkin esim. Lintuniemeä vanhempi, joten ei näyttöpaikkoja voi kovinkaan montaa enää antaa.

  Reignin puolulstus ensi kaudella: Austin Strand, Kale Clague, Chaz Reddekopp, Jacob Moverare (?), Kurtis MacDermid (?), Matt Roy (?), Sean Walker (?), Sean Durzi (?), Michael Anderson (?), Markus Phillips (?), Cole Hults (?), AHL-veteraaneja? Ohkanen on puolustuksen syvyys Losin organisaatiossa. Ihan sama kuka/ketkä kesällä myydään, niin toivon, että vastineeksi saadaan pakkilupauksia (alle 24-vuotiaita). Eikä mua haittaisi yhtään, vaikka draftissa kolme ensimmäistä varausta (oma ja Toronton ykköskierroksen vuoro ja oma toisen kierroksen vuoro) tai varausten enemmistö käytettäisiin puolustajiin. Siis jos ensimmäinen varaus ei ole top 2-vuoro.

  Minusta Kuparin varaaminen viime kesänä oli virhe ja hänen sijaansa olisi pitänyt varata puolustaja, mutta onhan se seksikkäämpää varata hyökkääjä kuin puolustaja. Se ettei viime vuonna varattu yhtään puolustajaa kertoi kyllä sellaisesta tulevaisuuden vision puutteesta johtoportaassa, että se on suorastaan pelottavaa. Viime vuotta kuitenkin pidettiin pakkien osalta hyvänä ja syvänä vuotena. Hyökkääjä saattaa hypätä NHL:ään heti draftia seuraavana syksynä tai vuotta myöhemmin ja täyttää pelipaikkansa ihan kelvollisesti, mutta puolustajissa tällaiset dahlinit/doughtyt on aivan hemmetin harvinaisia. Pakin kehittäminen vie ainakin pari-kolme vuotta ja usein NHL-tasolle kehittyminen kestää nelisen vuotta (vuosi tai kaksi junnuissa/Euroopassa ja pari vuotta lisää AHL:ssä / hississä AHL:n ja NHL:n välillä).

  Lainaus:
  Grönborgin pelisysteemi nuorissa oli hemmetin kuluttava ja vaatii pelaajilta paljon luisteluvoimaa ja yhtenäisyyttä. En osaa sanoa mistään tarkemmista taktisista kuvioista, mutta nykyNHL:ssä samanlaisen mielikuvan saa Las Vegasista. Tuohon suuntaan toivon joukkuetta kehitettävän - ei mitään supertähtiä, mutta taisteleva, yhtenäinen, neljän ketjun joukkue.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2019 klo 13.14
 16. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Olen kyllä hieman eri mieltä, mutta tää onkin osa lajia. Kyllähän Losissa tiedettiin draftissa mitä tehdä: tarvitaan nopeutta hyökkääjiin ja sitä mekin täällä huudeltiin. Oikeastaan kaikkea huudettiin. Jälkiviisas on tietenkin helppo olla, kun asiat ei mene kuten pitäisi ja aletaan huomaamaan lisää puutteita. Paljon vaikuttaa asiaan se, että johdossa uskottiin liikaa nykyisen NHL-rosterin voimaan. Pakisto on kuitenkin ollut pitkään hyvällä tasolla, mutta tällä kaudella romahdus on ollut valtava. On toki helppo syyttää Blakea ja Lucia sokeudesta, koska vaaran merkit olivat jo ilmassa hetken aikaa, mutta he uskoivat tähn rosteriin. Se kortti oli tällä kertaa väärä. On myös perusteltua sanoa, että Kingsin pakiston taso koko organisaation osalta on heikohko. Sen kärki on ollut pitkään huippua, mutta taso on ollut vaihteleva siitä alaspäin. Kirkkaana kimaltelevan pinnan läpi on vaikea nähdä pohjaa.

  Kuparin valintaa haluan kyllä puolustaa sillä, että näen pojassa paljon potentiaalia top 6 tasolle asti. Noin dynaamista pelaajaa ei ole organisaatiossa hetkeen ollut. Tuolta olisi voinut valita tietysti jonkun pakin ja toivoa asioita. Olisko Merkley, Miller, Lundeström tai Johansson muuttanut isosti pakkien tasoa poolissa? Kupari oli turvallinen valinta, koska oli selkeästi paras hyökkääjä, joka siinä kohtaa oli tarjolla sekä valitun linjan mukainen. Akil Thomas oli taas hieman riski, mutta sekin on alkanut tuottaa tulosta. Durzi varattiin heti Thomaksen jälkeen ja kappas hän onkin meillä nykyään. Lopuilta kierroksilta olisi voinut napata pari pakkia, mutta jokainen heistä olisi ollut yhtä varma lupaus kuin Mikey Anderson tai Markus Phillips. Täytyy käydä aivan jäätävä tuuri, että löytyy joku Erik Karlsson.

  Ontario on osoittanut olevansa myös tällä kaudella surkea joukkue, mutta onko se pelaajien tason vika vai osaamattoman valmennksen vika vai heikon organisaatiojohtamisen? Ehkä kaikkia vähän yhdessä. Iso osa mielestäni koostuu siitä, että tuo Rempalin, Wagnerin, Walkerin, Amadion ja Luffin pompottelu Losin ja Ontarion välillä on vaikuttanut joukkueen pelaamiseen liikaa. Joku Moulson on johtanut sekalaista sakkia koko kauden. Ontario pitäisi saada toimimaan paremmin, jotta polku Losiin olisi varmemmalla pohjalla. Walker on hiljalleen tunkenut itsensä ylös, Strandille ja Brickleylle täytyy antaa vielä aikaa. Roy pääsi vasta nyt vetelemään ekoja viiltoja NHL-jäille ja Clague on vasta 20v. poika. Pakeilla on myös se myös ominaisuus, että osa saattaa ottaa järkyttäviä steppejä yhdessä kesässä. Ei se vaadi kuin yhden itseluottamusta uhkuvan leirin ja on taas löytynyt rohkea kiekollinen pakki, joka pärjää miesten seassa. Ymmärrän kyllä hyvin, että määrällä voidaan paikata laatua tälläisen stepin toivossa, mutta Kings on vasta päässyt varaamaan kunnolla DL:n tuhojen jälkeen. Tulevan draftin osalta voidaan pohtia onko skouteissa parantamisen varaa. Turhauttavaa tuota lupaustenlistaa on katsoa, kun ilmassa leijuu liikaa kyssäreitä.

  Mmm.. Mennään eteenpäin. Harmittava voitto Hawksista.

  Sivuhuomio: Onko Losissa kukaan käynyt katsomassa poikaa nimeltä Oliwer Kaski? Kannattaisi ainakin.
   
 17. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Liikaa hirttäytymättä yksittäiseen pelaajaan, niin Oliwer Kaski edustaa kyllä juuri sitä pelaajakategoriaa, jonka perässä Blaken tulisi olla prospectpoolin heikkouden kompensoimiseksi. Nyt pitäisi pyrkiä hakemaan pari-kolme varaamatonta pelaajaa, joilla olisi potentiaalia kävellä suoraan kokoonpanoon, mutta myös pysyä siellä seuraavat puolentusinaa vuotta.
   
 18. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Hawks voitettin harmittavasti ja vieläpä kauhea määrä onnistumisia. Onneksi Canadiens ja Blues murjoivat orastavaan voittoputkeen äitynyttä Kingsiä.

  15 ottelua jäljellä. Seuraavaksi hyvävireisen Coyotesin vieraaksi ja perään piristyneen Ducksin kanssa vääntämään tärkeästä tappiosta.

  Lainaus:
  Kaski ei ole itselläni ollut niin tarkassa syynissä, koska pääasiassa seuraan vain Turun ylpeyden otteita, mutta eipä tuolta tehoilulta ja hehkutukselta ole voinut välttyä. Kaski on mielestäni just sen tyylinen pakki joka Kingsiltä on uupunut Voynovin sekoilun jälkeen. Toki nyt tuon palikoiden rakentelun voi unohtaa, mutta Kaski vaikuttaa (kuten @Bigmouth mainitsi) juuri sellaiselta palaselta jota kannattaisi kokeilla. Kaski pelaa MM-kisoissa suurella todennäköisyydellä, joten sen jälkeen luulisi skoutteja viimeistään kiinnostavan. Kingsillä ei taida olla kauhean ruusuista historiaa Euroopan värväyksistä. Ainii mutta Kovalchuk!
   
 19. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Lainaus:
  Hei, Kai Nurminen!

  Tosiaan, pointtini ei edes niin suoraan ollut se, että juuri Kingsin kannattaisi olla juuri Kasken perässä, vaan se, että Kasken profiilin pelaajilla voitaisiin tehdä joukkueeseen iso ero lyhyellä ja puolipitkällä aikavälillä.
   
 20. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Kultaranne Kai!! Miten saatoin unohtaa. Joo muotoilin hieman väärin. Tajusin tuon pointtisi ja yritin välttää liikaa tuota Kasken painottamista vastauksessa, kun viittasin kommenttiisi. Meni näköjään yhtä hyvin kuin Carterin kuluva kausi.

  Jotenkin intoutunut noita Euroopassa suhaavia potentiaalisia pelaajia kyttäämään nyt tarkemmin. Kaski tietysti suomalaisena kiinnostaa hieman liikaa. Toinen hieman samanlainen tapaus on Darren Dietz, joka pelaa KHL:n puolella Barys Astanan riveissä. Toki jo 25-vuotias "lupaus", mutta näitä kun Blake ymmärtäisi haalia tässä tilanteessa. Ja kun ollaan näihin venäläisiin kokeiluihin päästy mukaan, niin Ilyan avulla voitais houkutella Nikita Gusev rapakon taakse. Toki Vegas omistaa oikeudet, mutta en näe kovin realistisena VGK siirtoa, kun Shipachyovin kanssa kävi jo hassusti (paloiko sillat?). Eikä muutenkaan vaikuta sen joukkueen tyyliseltä pelaajalta.

  Täytyy tietysti pohtia millaisen pelillisen identiteetin tulevaisuuden Kings rakentaa itselleen. @heikkik taisi mainita jossain välissä, että haluaisi nähdä Vegasin tyylisen tasaisen ja taistelevan porukan. Gusev ei varmaan sitä porukkaa edusta kauhean hyvin, mutta kaikkea kannattaa kokeilla. En oikein itse tiedä mitä Kingsiltä haluaisin nähdä tulevaisuudessa, joten kaikki muutos joka tähtää uusiin visioihin vuoteen 202x tuntuu toistaiseksi hyvältä ja kokeilemisen arvoiselta. Kuten täälläkin ollaan pohdittu, niin sen esteenä on vain kaksi herraa, joiden visiosta ei olla ihan samaa mieltä tai edes kartalla mihin suuntaan laiva on kulkemassa.
   
 21. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Carl Grundströmiltä aika hieno startti NHL-uralle. Kahden maalin lisäksi ollut näkyvä pelaaja luistelunsa ansiosta. WD lisäsi peliaikaa noin viidellä minuutilla Ducks peliin. Mitään isoja odotuksia en pojalle aseta, mutta varmasti tulevaisuudessa käypä täytepelaaja ylempiin ketjuihin tai sitten tehokkaan kolmosen lenkki.

  Coyotes vei odotetusti, mutta Ducksilta jouduttiin ottamaan pisteitä matkaan. Ero Ankkoihin kaventui viiteen pisteeseen. Edessä on kolmen päivän huili ja sen jälkeen kauden vika pidempi kotiputki järjestyksessä: Predators, Panthers, Jets, Sharks, Ducks. Otetaan edes 3/5 turpaan, niin voidaan heittää hieman jutipumppua.
   
 22. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Kotisarjassa 3/5 turpaan ja sijoitus yhä runkosarjan toiseksi viimeisenä, kun kaikki häntäpään joukkueet voittivat viimeisimmän ottelunsa. Losin ja NY Rangersin/Buffalon välillä on eroa yhdeksän pistettä, joten häntäpään neljä viimeistä sijaa jaetaan Ottawan, Losin, Detroitin ja New Jerseyn välillä. Loppusijoitusten kannalta ratkaiseva joukkue taitaa olla Buffalo, joka pelaa kerran New Jerseytä ja kahdesti Ottawaa ja Detroitia vastaan. Jos Sabresin paska vire - yksi voitto kymmenestä viimeisestä ottelusta - jatkuu, niin sieltä irtoaa pisteitä muille häntäpään joukkueille.

  Hfboardsin Los-osiossa oli mielenkiintoinen viesti nimimerkki Doktor Jeepiltä.

  Rumor: - Planning Ahead: 2019 Off-Season

  "There was a season ticket holder event a couple of games ago, and management addressed the fans. I’m not sure about protocol around here, but another Kings fan on the internet gave this report of what they heard. Lots of interesting tidbits in here.

  Yesterday before the game I was with 50-100 STM that were invited to a meeting at Staples Center with Luc Robitaille and Kelly Cheeseman to discuss the “New Kings” and what they are going to do in the near future. Here were a couple of key points from that meeting.

  1. They were brutally honest and they know the team is bad and that it is boring hockey. The “boring hockey” was a quote from Blake on one of the PowerPoint slides.
  2. The team is old and they want to get way younger. To expect a much younger team in the next season. Went on to say they want the average age on the team to be around 24-25.
  3. There is no more talk of just making playoffs, Stanley Cup or nothing. That being said, they know it will not be in the next couple of years.
  4. Many players on the current team are in decline. Went on to say that, they mean by decline is that the players are not suited for the current style of play in the NHL.
  5. They really want Vilardi ready for next season and are doing anything and everything to keep him healthy.
  6. The only 2 current Kings that sound “safe” for next season are Doughty and Kopitar.
  7. They REALLY want Hughes. Would not be surprised that if they ended up with the second overall they would make a deal to get the first and draft Hughes.

  There was talk about the Muzzin trade, the prospects (very high on Kupari) and moving towards a more balanced team(equal parts offense and defense and not just defense)."

  Ja Dennis Bernstein pohdiskeli ko. asioita.

  72 and Cloudy in Los Angeles — The Fourth Period

  Jos johtoportaassa on todellakin päätetty laskea keski-ikä alle 25 vuoden, niin eipä siihen pelkästään Phaneufin ulosostaminen ja Carterin treidaaminen taida riittää. Ja sehän on selvää, että ensi kaudellakin Kings tulee taistelemaan jämäsijoituksista (top 5 draftissa) eikä pudotuspelipaikasta. En tiedä kesän 2020 draftista muita nimiä kuin Lafrenieren ja Lundellin enkä yleistasosta, mutta kaipa sielläkin muita päteviä lupauksia on. En välitä pelaajien kansallisuuksista, enkä anna suomalaisuudelle ekstra-arvoa, mutta voisihan seura paljon huonomminkin aloittaa jälleenrakennuksen kuin varaamalla Kakon ja Lundellin peräkkäisinä vuosina... . Harvemmin alaikäiset ovat yhtä merkittävässä roolissa kaksikymppisten MM-kisoissa kuin ko. kaksikko oli viime kisoissa.
   
 23. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  @heikkik

  Muuten tuo kooste kuulostaa erinomaisenkin hyvältä, mutta tuo Hughes-boner hieman huolestuttaa. Näen Hughesissa enemmän bust-potentiaalia, kuin yleensä annetaan ymmärtää, ja Kakko vaikuttaa yhdeltä takuuvarmimmista varattavista pitkään aikaan.
   
 24. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Niin, Patrick Kane upside vai Mikko Rantanen upside. En ole nähnyt Hughesilta muuta kuin alle kahdeksantoista vuotiaiden ja alle kaksikymppisten MM-kisojen pelejä ja niiden perusteella en täysin ymmärrä hänen hehkutustaan. Mahtava pelisilmä, joo, mutta verrattuna Patrick Kaneen samanlaisessa tilanteessa, niin Hughes ei näyttänyt yhtä hyvältä/tehokkaalta. Vaikka Kanekin oli aikanaan pienen ja hentoisen näköinen, niin Hughes näyttää vielä pykälää tai kahta pienemmältä ja heiveröisemmältä. Vaikka tällä hetkellä pelin suuntaus on pienempikokoisiin, nopeampiin ja taitavampiin pelaajiin, niin painotus voi palautua entiseen suuntaan parissa vuodessa, jos sääntötulkinnat muuttuvat/löystyvät ja kiekollisten pelaajien estäminen sallitaan taas hiukan vapaammin (eli halutaan hidastaa pelin jatkuvaa nopeutumista). Mun mielestä Losin nuoriso-osastolla on jo ihan tarpeeksi riskejä, että ottaisin mieluummin Kakon kuin Hughesin, mutta luulen että Losissa on tähtiajattelu ja riskinottokyky suurempaa ja he tekevät kaikkensa saadakseen Hughesin.

  edit.

  Tuolla nuoriso-osaston riskeillä tarkoitan Vilardia, Clagueta ja Kuparia, johon en ole lainkaan niin ihastunut kuin Kingseissä tunnutaan olevan.
   
 25. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  @heikkik tähän ei voi sanoa kuin "Wou!"

  Toivon, että seura ei tosiaan vaan höpöttele näitä miellyttäkseen "uskollisimpia" katsojia. Blake saa kesällä todistaa olevansa luottamuksen arvoinen GM.

  Jos tuo keski-ikä pitää paikkansa, niin saa aikamoisia treidejä iskeä pöytään. Meinaan vaan, että mikä joukkue ottaa Phaneufin ja Kovalchukin itselleen? KHL:n puolelle tietysti vois treidata...

  Hughesin puolesta en osaa liputtaa, kun omat havainnot perustuu tyystin hieman lässähtäneisiin U20 kisoihin. Ihmettelen todella miksi Kakko ohitetaan noin jyrkästi puheissa? Kakko on ikäisekseen jäätävän dominoiva Liigassa. Lähes aina vaarallinen kiekon kanssa ja pystyy itse omalla panoksella kääntämään pelejä. Jos ollaan teoreettisesti toisena varaamassa, niin en näe kyllä mitään syytä lähteä tavoittelemaan paalupaikkaa Jackin takia.