Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Los Angeles Kings 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana RecordBreaker25, 10.05.2018 klo 21.10.

 1. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Kirjottelin tälläset arviot pelaajista aikani kuluksi. Arvostelu on oma näkemykseni ja siitä saa ja pitää olla eri mieltä, jos siltä tuntuu. Katsoin 56 Kingsin ottelua päättyneellä kaudella, joten ei voi sanoa täydellisestä katsannasta. Alkukaudesta jaksoin raporttejakin rustata, mutta jossain vaiheessa tuli vain mitta täyteen sonnan kanssa. Laitan nää hyökkääjät ensin ja hieman myöhemmin puolustajat sekä maalivahdit. Laitetaan uusi tulevan kauden lanka pystyyn vaikka draftin tienoilla.


  HYÖKKÄÄJÄT

  Anze Kopitar – 81GP, 22+38=60, -20
  Kapteenin pistetehtailu romahti viime kaudesta roimasti. 32 pistettä vähemmän ja mikä pahinta, Selke voittajan +/- kääntyi 41 pykälää alaspäin edelliskauden lukemista. Kopitarin peli-ilmeestä näki, että vaikeaa on. Isokokoisen ja hieman hitaan ykköscentterin työ vaikeutuu vuosi vuodelta, kun nuoret pojat luistelee ohi. Pahinta Kopitarin kaudessa oli puolustuspään virheet ja heikot sijoittumiset. Numeroiden valoissa Kopitarin kausi oli uran toiseksi huonoin. Kapteenin operoimiseen vaikutti koko joukkueen lamaantuminen jo syksyllä.

  Kopitarin on yksinkertaisesti parannettava seuraavaan kauteen, jotta voidaan puhua 10M franchise miehestä. Jää johtamaan hyökkäystä rebuldiin. Arvosana: 6


  Dustin Brown – 72GP, 22+29, -17
  Ex-kapteenin viime kausi oli uran paras, joten odotusarvot olivat hieman korkeammalla kuin ennen. Brown oli kuitenkin runkoäijistä vähiten epäonnistunut hyökkääjä. Loukkaantuminen sotki kautta, mutta siitä toivuttuaan palasi hyvällä draivilla kauteen. Paljon fiksumpi pelaajana kuin ennen. Hoitaa roolin maalinedustalla hyvin. Nousi kaikkien aikojen Kingsiksi ottelumäärissä. EIköhän urakin pääty Losissa joskus aikanaan ja taitaa #23 löytyä Staplesin katostakin.

  Brown on toinen palanen, joka jää Kopitarin kanssa kertomaan tarinoita menestysvuosista tulevaisuuden Kingseille. Arvosana: 8


  Ilya Kovalchuk – 64GP, 16+18=34, -26
  Viime juhannuksena tuli tieto, että Kings on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen Kovalchukin kanssa. Voi kun tätä päivää ei olisi koskaan tarvinnut nähdä. Itse annoin mahdollisuuden, mutta kadun puheitani ainakin seuraavat kaksi vuotta. Kovalchukin alku oli yllättävän hyvä, mutta Blaken puheet maalintekovoimasta ja ylivoiman avusta olivat pelkkä muisto 10 vuoden takaa. Ilyan pelilliset avut olivat jääneet SKA vuosina Skoda Cupin tasolle. Itsekkyydestä miestä ei voi enää syyttää, koska Ilya ei halunnut koskaan laukoa, vaan haki jotain kuningaspassia takatolpille. Puolustamaan herra ei koskaan ole ollut hyvä ja Kingsissä hän vain oli yksi pujottelukeppi numerolla 17. WD ei arvostanut herraa pätkääkään. McLellan lupasi istua Ilyan kanssa alas juttelemaan piakoin.

  Toivon, että joku joukkue ottaisi Kovyn vastaan treidillä, vaikka Kings joutuisi ottamaan osan palkoista rasitteeksi. Arvosana: 5½


  Tyler Toffoli – 82GP, 13+21=34, -16
  Tylerin itseluottamus oli koko kauden täysin hukassa. Paikkoja oli iskeä tupla määrä tehoja, mutta laukaukset olivat kerta toisensa jälkeen onnettomia. Toffoli on parhaassa iässä jääkiekkoilijana, mutta ura on ollut selkeästi laskusuuntainen parin edellisen kauden aikana.

  Toffolille tekisi hyvää siirtyä muualle. Sopimus päättyy vuoden päästä, joten eiköhän joku ota 4,6M riskin. Uppia on vielä mahdollisesti tarjolla, jos oikea ympäristö löytyy. Arvosana: 6-


  Alex Iafallo – 82G, 15+18=33, -17
  Iafallo pelasi viime kaudella hyvin ykkösessä. Tehoja olisi kaivannut lisää täksi kaudeksi, mutta Losin synkät pilvet pilasivat todellisen läpimurron. Liukasliikkeinen laituri paiskii kyllä hommia, mutta koohottaa kiekon kanssa turhan usein ja päätyy onnettomiin ratkaisuihin. Pelasi yhden hyvän ja tehokkaan jakson talvella. Näitä lisää ja useammin kiitos. Sopimus katkolla (RFA).

  Jatkaa mukana, koska edustaa Kingsin kannalta modernimpaa pelaajaa. Mielenkiintoista nähdä mitä McLellan saa irti miehestä. Arvosana: 7½


  Jeff Carter – 76GP, 13+20=33, -20
  Voi jessus mihin on kadonnut #77??? Täysin yössä koko kauden. Viime kaudella tullut loukkaantuminen oli paha, mutta pitkän huilin jälkeen tullut paluu oli loistava, joten antoi odottaa enemmän tästä kaudesta. Carter kertoili treidihuhujen lomassa, että lopettaa uransa, jos päätyy muualle. Ei kauhean hyvä myyntivaltti.

  Kesällä saattaa silti olla edessä muutto muualle. Näin ainakin toivotaan ja toivottavasti joku maksaa vielä ylihintaa. Arvosana: 4+


  Adrian Kempe – 81GP, 12+16=28, -10
  Tää herra polkee ja polkee ja polkee, mutta ei etene. Selkeä steppi taaksepäin oli tämä kausi. Vauhtia on, mutta äly puuttuu. Ei riitä lopulta centteriksi ja tuki kyljissä on olematonta. Sopimus katkolla (RFA).

  McLellan antaa varmasti vielä mahiksen. Treidi ei siltikään tulisi yllätyksenä. Arvosana: 6-


  Austin Wagner – 62GP, 12+9=21, +2
  Kauden kovin läpimurto. Tuli ainakin itselle täysin puskista. Jalat käyvät aivan hullua tahtia ja aiheuttaa paljon harmia vastustajan pakeille. Jos olisi vielä kylmempi maalipaikoissa, niin 25 maalia ei olisi mahdottomuus.

  Kuuluu ehdottomasti Kingsin vakiokalustoon tulevaisuudessa. Nyt vaan malttia peliin, niin saadaan tästä pojasta hyvä runkopelaaja. Arvosana: 9


  Kyle Clifford – 72Gp, 11+10=21, +4
  Jotainhan se kertoo, että tämä katujyrän ja sarvikuonon risteytys teki uuden piste-ennätyksensä Kingsin lähihistorian surkeimpana kautena. Pelasi ajoittain aivan uskomattoman hyvin. Kingsin kopissa erittäin pidetty persoona ja tärkeä työhevonen kentällä. Rooli ei silti voi olla 3. ketjua ylempänä.

  Jatkaa mukana ja tekee asioita kentällä. Arvosana: 9½


  Brendan Leipsic – Losin paidassa 45GP, 5+13, -4
  Pieni mies luistelee aivan älyttömästi ja paiskii hommia hulluna. Näytti enemmän asennetta kentällä kuin moni muu isopalkkaisempi. Sopimus katkolla (RFA).

  Saa ehkä parin vuoden jatkon pikkupahvilla tai suuntaa Eurooppaan. Arvosana: 7½


  Michael Amadio – 43GP, 6+7=13, -1
  Pomppi paljon Ontarion ja Losin väliä. Eväät ei oikein tahdo riittää NHL-tasolle ja AHL alkaa olla nähty. Hankalassa paikassa, joten nyt odotetaan isoa steppiä ja malttia. Muuten ura NHL:ssä jää kokonaan haaveeksi. Sopimus katkolla (RFA).

  Lähtö Eurooppaan ei olisi ihme, mutta voi vielä tarttua pikkupestiin Ontariossa. Arvosana: 6½


  Trevor Lewis – 44GP, 3+9=12, -9
  Melkein puolet kaudesta loukkaantuneena. Lewis ei oikein pärjää luistelussa. Alempien ketjujen yleismies. Voisi viedä kokemusta muualle. Vuosi jäljellä 2M paperia.

  Jatkaa tai ei jatka Losissa. Ihan sama mulle. Arvosana: 7-


  Matt Luff – 33GP, 8+3= 11, -2
  Toinen herra, jota pompoteltiin farmiin ja takaisin. Pelasi ajoittain todella pirteästi. Kauden toinen positiivinen yllättäjä. Rohkea kiekon kanssa ja ei epäröi käyttää laukaustaan. Muuten aika tasapaksu suorittaja.

  Saanee aloittaa ensi kaudella ylhäällä. Arvosana: 8+


  Carl Grundström – 15GP, 5+1=6, -4
  Tuli kesken kauden mukaan Muzzin kaupassa. Vauhtikone, jossa on potentiaalia lyödä jo ensi kaudella itsensä läpi. Jäi hyvin positiivinen kuva loppukaudesta. Nyt hyvä kesä alle.

  Arvosana: Vähäisen pelimäärän takia en arvioi.

  Loput: Brodzinski, Anderson-Dolan, Lizotte ja Rempal. Täytyy sanoa, että kiva kun olitte mukana. Ei muuta.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2019 klo 12.31
  neks0n, Salming & Caney tykkäävät tästä.
 2. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  PUOLUSTAJAT

  Drew Doughty – 82GP, 8+37=45, -34
  Kaiken voittaneeseen Norris pakkiin voisi liittää saman tekstin kuin kapteeni Kopitariin. Operoi järkyttäviä minuutteja kentällä, varsinkin Muzzinin lähdön jälkeen. Ei ollut parhaimmillaan ja varsinkin alkukaudesta tehot olivat kateissa. Pitäisi pystyä pyörittämään ylivoimaa viivassa tehokkaammin. Peli on yleensä kirkkaasti kiinni pelihuumorista ja tällä kaudella sitä ei löytynyt. Ihmekös tuo. Uran ylivoimaisesti komein pakkassaldo, mutta se on yksittäinen haaveri, sillä jäi todella yksinäiseksi mohikaaniksi pakistoon.

  Kirjoitti kesällä muhkean diilin ja on sitoutunut jatkamaan Losissa loppuun asti 11M cap hitillä. Kopitarin tavoin johtaa rebuldia. Täytyy näyttää esimerkkiä nuorille kokelaille. Toivottavasti Blake löytää Drewn ympärille tarpeeksi hyviä opetuslapsia. Vapahtaja on täällä vielä oppeineen. Arvosana: 6+


  Alec Martinez – 60GP, 4+14=18, -2
  Ei ole koskaan häikäissyt osaamisellaan, mutta nyt vielä vähemmän. Pelaa suhteellisen varmaa peruspeliä ja osaa antaa hyviä ykkössyöttöjä. Oli pitkään treidihuhuissa, mutta Muzzinin lähdön jälkeen puheet laantuivat. Martinez on tärkeä tuki Doughtyn kanssa ja saa antaa neuvoja nuoremmille. Tietää miten tosipelit ratkotaan.

  Sopimusta on pari vuotta jäljellä. Moni joukkue kaipaa Martinezin kaltaista kokenutta voittajaa kolmospariin, kun tosipelit alkaa. Tärkeä kauppatavara siis. Arvosana: 7-


  Derek Forbort – 81GP, 2+12=14, -13
  Kaveri on niin näkymätön pelaaja, että en edes huomannut koko kaudella tornia kentällä. Tyytynyt oman maalinedustan luudaksi ja alle 20 pisteen lingoksi. Jalka on hidas, mutta osaa sijoittua toisinaan hyvin. Forby on hyvä pari jollekin nuorelle innokkaalle hyökkäävälle pakille.

  Forbort jatkaa siivoamista ja tasaisen tehokasta pisteiden mättämistä. Vuosi jäljellä sopparia. Arvosana: 7½


  Sean Walker – 39Gp, 3+7=10, -8
  Sean pelasi hyvin Ontariossa ja pääsi ansaitusti kokeilemaan ylhäällä. Pelaa rohkeasti eteenpäin. Kingsiltä puuttuu rightin pakkeja tai no pakkeja ylipäätään. Köyhänmiehen Voynov (enkä nyt syytä vaimonhakkaajaksi millään tavalla) kentällä.

  Nappaa todennäköisesti paikan ylhäältä ja pelaa täyden kauden. Vuosi jäljellä sopimusta. Arvosana: 8-


  Matt Roy – 25Gp, 2+4=6, -1
  Ei oikein säväyttänyt millään tavalla. Jää Walkerin varjoon, kun taistelevat samoista paikoista. Sopimus katkolla, joten päätettävä mikä on uran kannalta paras suunta. NHL saattaa jäädä haaveeksi.

  Arvosana: 7 tai jotain sellaista.


  Dion Phaneuf 67GP, 1+5=6, -21
  Rakastan Dionia yli kaiken. Näin sulavaa ja kiekollisesti taitavaa pakkia ei ole NHL:n historiassa nähty. No joo sarkasmi sikseen. Dion pelasi ehkä NHL:n historian surkeimman kauden palkkaan suhteutettuna. Dionin laukauksista 40,6% meni maalille asti. Ainokainen maalikin syntyi upealla tavalla. Veto oli menossa kolme metriä ohi, mutta osui jonkun vastustajan persauksiin ja kimposi jään kautta maaliin. En voi käsittää miten tämä herra on voinut joskus olla Norris ehdokas. Kiekon syöttäminen omille on jo pokaalin arvoinen suoritus tai maalinedustalla vastustajan seuraaminen. Monesti Phaneuf oli lähinnä maskissa omalle veskarille ja yritti räpiköidä puujaloillaan pois vedon alta. Hieno mies. Onneksi WD tajusi loppukaudesta heittää miehen syömään hodareita, koska muuta hän ei osaa NHL-tasolla enää tehdä.

  Kiitos ja näkemiin. Ottakaa joku tämä betoniporsas tai sitten Blake osta ulos. Maksoi mitä maksoi. Mä en halua enää nähdä Phaneufia Losissa. Arvosana: 4-


  Paul LaDue – 33GP, 2+3=5, 0
  Kausi meni pilalle loukkaantumisen takia. Läpimurto jäi odottamaan itseään. Eväät löytyvät vakiopakiksi toiseen pariin, mutta ottiko nyt liikaa takapakkia? Tehoja ei tullut aivan odotetusti.

  Tuleva kausi on tärkeä jo sopimuksen päättymisen takia, mutta myös koko NHL-uran kannalta. Roolia on tarjolla, mutta jääkö lopulta vain tähdenlennoksi? Arvosana: 6+


  Loput: Brickley ja MacDermid. Kiitos osallistumisesta.
  Kiitos myös Jake Muzzinille hienosta urasta Kings paidassa. Upea pelaaja kentällä. Mielestäni aliarvostettu, joten toivottavasti Torontossa osataan arvostaa sinua vielä pitkään.  MAALIVAHDIT

  Jonathan Quick – 46GP, 16W, 88,8%, 3,38 gaa
  Voi Jon, voi Jon. Niin paljon kun tästä kumiukosta onkaan Losissa pidetty, niin aika alkaa kuitenkin tulla päätökseen. Erikoinen pelityyli on rikkonut paikat ja mies pysyy kasassa vain rukoilemalla. Kausi oli nytkin rikkonainen ja taso millä Quick operoi oli suoraan sanottuna karmea.

  Quick ei kuulu enään Kingsin suunnitelmiin, joten kesällä on pakattava laukut. Kiitos ei riitä mestaruusvuosien venymisiin, mutta meidän on suunnattava nyt eteenpäin ilman sinua. Eiköhän joku vielä sinut huoli nostamaan kannua, koska sen sinä osaat parhaiten, voittaa. Arvosana: 5


  Jack Campbell – 31GP (25 aloittavana), 10W, 92,8%. 2,30 gaa
  Vihdoinkin läpimurto! Jack paikkasi upeasti Quickin hajottua palasiksi. Voittoja olisi pitänyt tulla paljon enemmän, mutta joukkue edessä operoi järkyttävän huonosti ja muni mahdollisuutensa. Seisoi välillä päällään maalissa. Olisi ansainnut enemmän apuja ja kiitosta.

  Täysi vääryys, jos Campbell ei ole ensi kaudella 1. maalivahti. Toki Quickin treidaaminen on esteenä edessä. Arvosana: 10


  Cal Petersen – 10GP, 5W, 92,4%, 2,60 gaa
  Ei sujunut koko kaudella Ontariossa, mutta eipä ole hääppöinen porukka se. Paikkasi upeasti Quickin paikkaajaa Campbellia, joka kärsi hetken loukkaantumisista. Hassun näköinen torjuja, kun räpylä on ”väärässä” kädessä. Sopimus loppuu, mutta eiköhän saa jatkoa.

  Jos Campbellin pitää olla ykkönen, niin Petersenin ehdottomasti luukulla. Arvosana: 9.  Loput: Peter Budaj kävi viimeistä kertaa NHL jäillä. Kiitos hienosta urasta ”Buu-dai”. Erityismaininta Steve Jakielille, joka toimi emergency backuppina.
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2019 klo 12.41
 3. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Carter kiistää sanoneensa tuollaista ja ei ole lopettamassa uraansa, vaikka kaupattaisiin muualle. Enemmän tietoa Quickista ja Carterista Jon Rosenin jutussa.

  Difficult personnel, salary decisions ahead; Carter: "I want to be an L.A. King" - LA Kings Insider

  “I’m 20 games from 1,000, so I don’t think I’m retiring,” he said.

  “I’ve got three years left on my contract. I want to be an L.A. King. I want to help change things around here, but I don’t have trade protection, so whatever happens, happens. And I never talked about retiring, either. That never came out of my mouth.”

  Kempen kanssa on ongelmana vakituisten laadukkaiden ketjukaverien puute. Olisin todella yllättynyt, jos Blake kauppaisi nuoren (22 vuotta) ja todella nopean pelaajan, kun kerran organisaation julkistettuna tavoitteena on nuorentaa ja nopeuttaa joukkuetta. Minusta Kempe on kehittymässä ennakko-odotusten mukaisesti ns. seiskapelaajaksi. Eli sellaiseksi pelaajaksi, joka on oikeassa roolissa kolmosketjussa, mutta pystyy tarvittaessa stunttamaan kakkosketjussa. Ongelmana oli se, että hän joutui välillä pelaamaan liian suuressa roolissa, koska Losilla ei ole riittävän tasokkaita kakkosketjulaisia. Eikä oikeastaan ykkösketjulaisiakaan.... .

  Losin CHL-varauksista kauttaan jatkavat vielä Spokanen (WHL) Anderson-Dolan ja Guelphin (OHL) Durzi ja Phillips. Molemmat joukkueet ovat omissa sarjoissaan tappiolla 0-2, joten todennäköisesti heidänkin kautensa päättyy tämän kuun aikana. Kings on jo aiemmin tänä keväänä tehnyt sopimuksen RD Sean Durzin kanssa, mutta LD Markus Phillps on vielä sainaamatta. Hänen lisäkseen muita mahdollisia kevään/kesän aikana sainattavia lupauksia ovat yliopistopakit Mickey Anderson ja Cole Hults sekä maalivahti David Hrenak.

  Eurovarauksista laiturit Johan Södergran ja Bulat Shafigullin jäänevät vielä Eurooppaan kehittymään ainakin vuodeksi. Varttuneimmista varauksista Nikolai Prokhorkinin oletetaan - taas kerran - tulevan Pohjois-Amerikkaan, mutta tuohon asiaan uskon vasta sitten, kun näen Kingsien virallisilla sivuilla uutisen hänen allekirjoittamastaan sopimuksesta.
   
 4. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Okei tää juttu mennyt multa ohi. Kiitos korjauksesta! Pahimpaan treidisekamelskaan tietysti osuu paljon uutisankkoja ja tämmöinen varmasti Carterin tapaus oli. Itse uskoin tietenkin nuo huhut.

  Olen samaa mieltä, että Kempeltä puuttui tuki. Centterin paikka ei ole luontainen paikka hänelle, mutta onnistuminen sillä positiolla olisi vaatinut enemmän apuja. Nyt oli tosi vaikea kausi hieman yllättävän kauden jälkeen. Haluaisin toki Kempen jatkavan mukana, mutta en pois sulje sitä mahdollisuutta, että herra kaupattaisiin esim. jonkun kalliimman alisuorittajan kyljessä muualle, jotta riippakivistä päästään eroon. Sen takia en pidä asiaa yllätyksenä, jos eteen sattuisi tämmöinen uutinen. Kempellä on vielä aikaa kehittyä juuri tuolaiseksi hyväksi seiskapelaajaksi ja mitään muutahan Kingsillä ei ole nyt antaa pelaajille kuin aikaa.

  Blaken toimintaan on oma uskoni sen verran horjunut, että en tiedä mihkä juttuihin voi lopulta enää uskoa. Toivottavasti hoitaa kesällä hommansa.
   
 5. TripleCrownLine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
  Lainaus:
  Aika pitkälti samaa mieltä noiden pelaaja-arvioiden kanssa. Kopitarin suorituksessa saattoi näkyä se, että raskastekoista ja hidastuvaa sentteriä peluutettiin hiukan liikaa eli minuutteja voisi yrittää laskea hiukan. Se, mikä pisti myös silmään tällä kaudella, oli Kopitarin kohtuullisen säännöllinen vierailu jäähyaitiossa.

  Leipsic oli itselle positiivinen yllätys ja erittäin mielelläni näkisin hänet ensi kaudellakin. Toi jonkinasteista särmää alakenttiin ja ei ollut aivan kädetön kiekon kanssa.

  Amadiolle antaisin mahdollisuuden myös. Pelasi viimeiset pelit mallikkaasti ja Clifford taisi kehua yhteispeliä tämän kanssa. Koko ensi kausi ylhäällä nelossenana ja katsotaan sitten.

  Lainaus:
  Puolustajiin ei myöskään juuri lisättävää. Matt Roy oli positiivinen loppukauden yllätys. Sopimusta vaan ensi vuodeksi ja seiskapakiksi. Muistaakseni 7. kiepin varaus pelasi ihan hyvin, tosin ensi kausi kokonaisena kertoo, riittääkö rahkeet mihinkä.

  Paul LaDue on raivostuttava tapaus. Onko lintu vai kala? Valmentajilta ei tunnu luottoa löytyvän, välillä laukoo ihan mallikkaasti, mutta eihän tästä ota selvää, onko seuraava Voynov vai Waiver-pelaaja.

  Eihän tästä kaudesta juuri mitään käteen jäänyt. Itse katsoin noin 60 peliä myös, loppukaudella en jaksanut enää matseja katsoa, kun tuntuivat olevan sitä samaa jyystöpullaa. Draftiahan tässä odotellaan ja sitä miten joukkue jatkaa muuntautumistaan. Luin JewelsfromtheCrownin artikkeleja MacLellanista ja hiukan pelonsekaisin aatoksin kauteen lähdetään. Blake tuntuu pelaavan varmoilla korteilla edeltäjänsä malliin.

  Go KIngs Go!!
   
 6. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Muistaakseni jossain vaiheessa huhuissa mainittiin, että Carterin agentti oli antanut ymmärtää, että Carter mieluummin eläköityy, kun hyväksyy treidin. En yhtään ihmettelisi, vaikka jutulla olisi jotakin pohjaa, sillä Carter (+perhe) ei varmastikkaan halua siirtoa. Mutta nyt Carter ilmeisesti on hyväksynyt tilanteen, että kauppa tapahtuu, jos Blake saa siihen tilaisuuden - halusi Carter sitä tai ei. Losin kannalta huonompi (Carterin kannalta parempi) juttu on, että kesällä markkinoilla taitaa olla useampi veteraanihyökkääjä tarjolla eikä Carter ole houkuttelevimmasta päästä. Tietenkin jonkun Kesselin tai Hörnqvistin kohdalla pyynti on kovempi kuin Carterilla, mutta he tarjoavat pelillisestikin enemmän. Ja UFAt siihen vielä päälle.

  Lainaus:
  LaDuella alkaa aika loppua. Ikää 26 ja ensi kauden jälkeen UFA. Pakko onnistua harjoitusleirillä ja alkukaudesta tai siirtyy muualle, joko AHL:ään tai toiseen organisaatioon.

  Leipsicista, Roysta ja MacLellanista samaa mieltä. MacLellanin sopimus on viisi vuotta ja toivottavasti hän (ja Blake) antaa nuorten pelaajien kehittyä rauhassa. Eikä se farmissa pelaaminen ole nuoren pelaajan kehityksen kannalta lainkaan paha ratkaisu, varsinkin kun Ontario on noin lähellä Los Angelesia. Mielummin AHL:ssä parikymmentä minuuttia pelissä kuin Losissa nelosketjussa.
   
 7. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Jotenkin ajatellut Kingsin alamäen alkaneen siitä, että Linden Veystä ei saatu kasvatettua NHL-pelaajaa. Sen jälkeen käytännössä kaikki B-prospectit on hukattu jonnekin maailmalle, ja harvasta on edes tullut vakiomiestä isoon liigaan. Bernier on toinen, jonka ura on käytännössä ollut alamäkeä Losista lähdön jälkeen.

  Huippuvuosina myös Manchesterissa oli kova rosteri, pelaajien oli pakko kehittyä, tai paikkaa ei ollut. Tämän korjaaminen on Blaken tärkein tehtävä. Uskon McLellanin olevan sopiva mies organisaation valmennuksen kasvoiksi, mutta ongelmat löytyvät syvemmältä. Toivon, että Luc ja Rob ovat asiasta samaa mieltä kanssani.
   
 8. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Mikey Andersonille kolmen vuoden ELC. Minnesota-Duluthin yliopiston kanssa back-to-back mestaruudet NCAA puolella, joten sillä saralla ei enää pitäisi saavutettavaa olla. Ontariossa on ainakin roolia tarjolla heti kättelyssä ja miksipä ei vakuuttaisi leirillä jo NHL osastonkin.
   
 9. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Ekan kierroksen jälkeen Torontolta saatu picki asettuu sijoille 20.-23. Meidän kannalta on toivottavaa, että Sharks, Bruins ja Isles tippuisivat alkavalla kierroksella, jolloin Toronton picki nousisi lähemmäs tuota 20. sijaa. Muiden joukkueiden tippumisella on tietysti negatiivinen vaikutus sijoitukseen. Hieman lisäjännitystä tarjolla näihin playoffeihin. Heh.
   
 10. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Igor Eronko, Jon Rosen ja kumppanit huhuilevat, että Prokhorkin olisi pistämässä nimensä vuoden mittaiseen sopimukseen Kingsin kanssa.
   
 11. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Vuoden kokeilu on hyvän kuuloinen. Ei yhtään haittaisi saada uutta 2. cenaa porukkaan Täytyy vain olla varovainen mitä toivoo, kun Losiin venäläisiä saapuu.

  Markus Phillips allekirjoitti kolmen vuoden ELC:n.
   
 12. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Ontarioon tyrkyllä olevista leftin puolustajista alkaa olla ylijäämää. Phillips, Mikey Anderson, Kale Clague, Kurtis MacDermid, Daniel Brickley, Chaz Reddekopp, Ruotsissa lainalla pelannut, mutta sopimuksen alainen Jacob Moverare ja RFA Alex Lintuniemi. Viime kauden näyttöjen perusteella Lintuniemellä tekee tiukkaa saada uusi sopimustarjous Kings-organisaatiosta. Ylhäällä - Losissa - vasemman puolella on alustavasti Forbort, Martinez ja Phaneuf. MacDermid on siinä AHL:n ja NHL:n välimaastossa. En yhtään ihmettelisi, jos Blake&co sainaisivat jonkin kokenemman leftin pakin vapailta markkinoilta, sillä nykyinen kokoonpano on aikas ohut. Oikealla puolella on samantapainen tilanne; Doughty, LaDue, Roy, Walker, Strand, Durzi. Kyllä tuo nippu huutaa kahta-kolmea RD-sainausta, jotka olisivat vähintään AHL-tasoisia pelimiehiä.

  Prokhorkinin suhteen ei ole mitään ennakko-odotuksia. Voi olla ettei kestä edes jouluun asti, voipi olla että palaa takaisin KHL:ään vasta koko kauden jälkeen. Jo aikaisemmin on tehnyt selväksi, ettei ole kiinnostunut hisseilemään NHL:n ja AHL:n välillä.
   
 13. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Slovakian joukkueessa näyttäisi pelaavan "syitä Lombardin potkuille" -pakkipari Sekera-Cernak.
   
 14. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Kun katseli Cernakin otteita Suomessa pelatussa kaksikymppisten MM-kisoissa, niin eipä olisi uskonut että kaverista kehittyy NHL-tason peruspakki. Mahtuis heittämällä Losin nykyiseen kokoonpanoon.

  Lainaus:
  Asettui sijalle 22. Eli Muzzinin treidistä saamisina ensimmäisen kierroksen varausvuoro #22, LW Carl Grundström ja RD Sean Durzi. Durzin joukkue Guelph Storm on tekemässä jättiyllätystä OHL:n pudotuspeleissä. Joukkue oli mestaruusfinaaleissa Ottawaa vastaan tappiolla 2-0, mutta on voittanut kolme ottelua peräkkäin ja johtaa nyt sarjaa siis otteluvoiton 3-2. Ottawan hyvyydestä kertonee jotakin, että joukkue voitti pudotuspelien kolme ensimmäistä sarjaansa 4-0 ja eteni finaaleihin ilman tappiota (12-0 ). Ottawa oli runkosarjan paras joukkue ja keräsi ainoana joukkueena runkosarjassa yli sata pistettä. Durzi johtaa pakeista pudotuspelien pistepörssiä (23 GP, 3+22 = 25, +14, 14 PIM). Sen mitä highlightseja on katsonut, niin pisteitä on paljon tullut kakkossyötöistä ihan peruspelaamisella. Durzin lisäksi Gulphissa pelaa Markus Philipps, joten jos hyvin menee, niin kaksi Losin pakkilupauksista voittaa OHL:n mestaruuden ja selvittää tiensä Memorial Cup-turnaukseen. Eihän Kingsien tulevaisuuttaa ajatellen puolustuksen tilanne mitenkään superlupaava ole, mutta ei se kahden-neljän vuoden aikavälillä toivotonkaan ole. Yhtään superlupausta sieltä ei ole tulossa ja siksi toivon, että Bowen Byram tippuisi Losin vuorolle.

  Sisäpiiriläiset Rosen ja Dillman ovat arvuutelleet, ettei sen paremmin Carteria kuin Quickiakaan olla treidaamassa - tai siis heidän kauppa-arvonsa on tällä hetkellä niin alhainen (jollei suorastaan negatiivinen), ettei heitä saada myytyä. Rosenin artikkelissa kiitti huomiota virke:

  "While it’s the 2020-21 cap hit that appears to be the most problematic, Los Angeles ideally envisions transitioning back towards contender status in 2021-22, and tying nearly $2M up in Phaneuf and Mike Richards in 2021-22 and 2022-23 would impede the team’s ability to put the best group on the ice around when they really hope to hit stride under McLellan."

  Kings financials and salary chart: 2019 off-season; notes and bullet points - LA Kings Insider

  Minusta on todella optimistinen arvio, että Blake pystyisi kahden seuraavan kauden aikana rakentamaan uuden pohjan menestyvälle joukkueelle, kun organisaatiolla ei ole tällä hetkellä varattuna yhtään superlupausta. Tietenkin jos seura saa varata sekä kesällä 2020 että 2021 ykkösenä tai kakkosena ja onnistuu varauksissa täydellisesti, niin silloin Kings voi olla "contender" (lainausmerkeissä) kaudella 2021-22. Ja tuo skenaario vaatii myös sitä, että tällä hetkellä kokoonpanossa oleva nuoriso-osasto ja muut varaukset kehittyvät optimististen ennakkoarvioiden mukaisesti. Kauden 2021-22 alussa Kopitar on 33-vuotias (caphit 10 miljoonaa) ja Doughty 31-vuotias (caphit 11 miljoonaa), joten eivät he vielä ikäloppuja ole, mutta onhan tuossa vaiheessa ura jo laskusuunnassa. Ainakin Kopitar kaipaa laidoille nopeita jalkoja, koska ison sloveenin diesel käy kausi kaudelta hitaammin ja hitaammin. Doughtyn pelisuoritusta nostaisi pykälällä tai parilla pelkästään se, että Forbortin sijaan hänen pakkiparinaan pelaisi hyvä NHL-pakki.
   
 15. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Hieman ohi otsikon, mutta sarja alkoi kääntymään Guelphille Ottawan ykkösmaalivahdin Michael DiPietron loukkaannuttua toisessa pelissä. DiPietro maalilla ei Ottawa ollut hävinnyt tosiaan peliäkään pudotuspeleissä. Valtava menetys Ottawalle tuo DiPietron loukkaantuminen.
   
 16. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  DiPietro kävi pelaamassa yhden pelin Canucksissa helmikuussa. Mites tuo on mahdollista? Oliko joku hätänosto junnuista ja palautettiin sitten takaisin?
   
 17. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
 18. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 19. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Byram, Dach, Cozens vai Turcotte? Joku noista mitä suurimmalla todennäköisyydellä on Kingsin ykkösvaraus tänä kesänä.

  Jos veikata pitää, niin vahvimmilla olisivat Dach ja Cozens. En usko Byramin tippuvan viidenneksi. Jos tippuu, niin heti kiinni. Turcotte taas on kai useimmiten rankattu Dachin edelle, jolloin hänkään ei ehkä Kingsin varattavaksi jää.

  Jos Byramia ei saada, toinen haave olisi varata Ville Heinola sillä Toronton pickillä.
   
 20. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Blackhawksin käsissä on Kingsin pickin kohtalo. Tuo kolmantena varattava pelaaja määrittää mielestäni tosi paljon omaa valintaamme. Avs ei mielestäni ota Byramia, joten jos Hawks hänet skippaa, niin en näe muuta vaihtoehtoa. Jos Hawks ottaa Byramin, niin toivon Cozensia. Tuo 22. picki on erittäin mielenkiintoinen. Eka kierros on todella laadukas, joten voidaan nähdä joku aivan uskomaton ryöstö noilta sijoilta. Luin jonkun otsikon, että maaleja mättänyt patukka Cole Caufield saattaisi olla Kingsille erinomainen valinta. Kevään otteet ovat herraa nostaneet Colen osakkeita, mutta tuota ekan kiekan järjestystä on sen verran vaikea ennustaa, että en pidä mahdottomana varaamista tuolta sijalta.

  Ja tuon syvyyden takia Ville Heinola saattaa olla jopa toisen kierroksen alun pickillä vapaana.
   
 21. Kyle Jäsen

  Nostellaas vielä kun uutta kausiketjua ei ole avattu ja omat kyvyt eivät sellaiseen tällähetkellä riitä.
  Mielenkiintoinen ja samalla turhauttavaa tämän hetken rebuild Kingsin osalta, varsinaista menestystä lienee turha haaveilla lähivuosina vaikka joukkueen GM Blake sellaisesta haaveileenkin. Prospect tilanne ei tällähetkellä ole mielestäni kaksinen ja draft-arvonnassakaan ei todennäköisyydet osuneet kohdilleen. Itseä mietityttää Kopitar ja Doughtyn kohtalo, molemmat ovat pelipaikoillaan NHL:n eliittiä. Mutta ainakin maallikon eli minun silmissä parhaat pelivuodet joita on vielä jäljellä, valuvat osaltaan hukkaan seuraavien 3-4 vuoden aikana kun muu joukkue ikääntyy siinä samalla ja uusia tähtiä on vaikea havitella. Onhan kyseisellä kaksikolla markkina-arvo erittäin kohdillaan Los Angelesissa ja seuran uskottavuuden takia vetonauloja on joukkueessa oltava, kuitenkin herää kysymys että millainen joukkue Kingsillä on esim neljän vuoden päästä: 35 - vuotias Kopitar ja vielä sopimuksen omaava 33-vuotias Doughty. Molempien jätkien prime-time alkaa olla silloin takanapäin, markkina-arvosta puhumattakaan.
  Varmasti 95% fantsiaa mutta kun miettii millaisen kasan tulevaisuutta näillä jätkillä saisi tällä hetkellä vs. millainen joukkue on juuri esim neljän vuoden päästä, jos molemmat pelaavat sopimuksensa loppuun todennäköisesti keskikastin alapuolella majailevassa Kingsissä. Koska ajatus Doughtyn ja Kopitarin myymisestä on pelkkää spekulointia, ei kiinnitetä huomiota sopimuskohtaisiin asioihin. Heräsi vain kysymys onko missään ollut spekulointia näiden kauppaamisesta ja kuinka järkevää se olisi teidän mielestä? Aikaisemmin muistan vain että joku insaideri oli todennut että käytännössä kaikki muut pelaajat olisi irrotettavissa, jos joku huolii, mutta nämä oli suojattuja.
   
 22. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Kiva, että joku nostaa ketjua taas ylös. Ollaan pidetty matalaa profiilia peläten muutoksia. Isketään Draftin tienoilla uutta ketjua tulille. Tuossa oli niin paljon asiaa, että en kaikkeen pureudu.

  Ollaan jo pitkään spekuloitu mihin suuntaan Blake ja Luc tätä hommaa lähtee viemään. Suunnan puuttuminen on ollut pitkään hiertävä asia, mutta nyt viestit rebuildista, nopeammasta sekä nuoremmasta Kingsistä antavat toivoa. Eniten jänniittää millä kädellä tuota porukkaa laitetaan palasiksi ja miten markkinoilla toimitaan Draftin jälkeen. Panarin huhut ja muut haihattelut nopeasta paluusta huipulle aiheuttavat unettomia öitä. Bruins pystyi nopealla aiaktaululla muuttumaan, mutta lopullinen matka finaaleihin vei lopulta neljä vuotta. Kingsillä ei ole samanlaista pohjaa nuorisossa, jolla moinen temppu olisi mahdollista. Jokainen voi siis kuvitella edessä olevan matkan.

  Drewn ja Anzen on jäätävä ohjaamaan laivaa ja kaitsemaan nuoria kavereita. Heitä parempaa esimerkkiä ei löydy. Se on raskasta työtä, mutta molemmat ovat kruununsa uralleen saaneet, joten painetta lähtöön ei ole, vaikka prime hukkuisi Losin matelussa. Molempien treidaaminen on mielestäni hankalaa noiden soppareiden takia. Vastine pitäisi olla luokkaa mega, joten ei kukaan uskalla uhrata jäätävä kasaa lupauksia ja pickejä yhden pelaajan takia sekä raivata tilaa palkkakattoon noille 10M tileille. Yhtä kaikki, mielestäni kummankaan treidaamisessa ei ole järkeä eikä se ole varmaan mahdollistakaan. Sopparit loppuun Losissa ja paidat kattoon. Okei, Drew saa luvan käydä Torontossa notamassa kannun.. anteeks tippumassa ekalla kierroksella.

  Loput liipasimella olevasta porukasta vaativat parempia näyttöjä nykykunnostaan. Kesällä olisi hyvä päästä muutamasta pelaajasta eroon, vaikka sitten alihintaan. Tammikuussa sitten paremmilla markkinoilla jakaamaan pelaajia epätoivoisille ostajille.

  Itsellä on isot odotukset Draftiin, vaikka arpa ei suosinut. Taso on laaja ekoilla kierroksilla ja tuo #33 paikka toisen kierroksen alussa voi johtaa jackpotiin. Eikä haittaisin yhtään joku komea treidi Rogers Arenan tatamilla.
   
 23. TripleCrownLine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
  Robitaille oli Athleticin Q&A - osiossa. Siitä pari poimintaa:
  1. Tilannekuva ollut selkeä 2017 alkaen ja silloin alettu vahvistamaan pipelinea (Iafallo, Petersen, varaukset pidetään jne.). Jos tilannekuva noin selkeä, miksi sitoa Kovalchukiin tuollainen rahasumma viime kesänä. Hiukan ristiriitaista Mr. Robitaille mielestäni.
  2. Tähtäin vuosissa 2021 ja 2022, jolloin olisi cappia käytettäväksi. Uskoisin täten, että Phaneuf ainakin yhden vuoden vielä 7.pakkina häärää.
  3. Odottaa parempaa Doughtyltä, Kopilta, Carter ilta jne. Niin fanitkin odottaa. Mitäköhän Robitaille on miettinyt sen varalle, jos homma jatkuu samanlaisena?

  Toi haastattelu oli vähän samanlainen kuin vähän aiemmin Desjardinsin. Ei kysytä niitä vaikeita kysymyksiä (esim. Desjardinsilta nuorten peluutuksista), vaan mennään tuollaisen yleisen lätinän tasolla (heidän pitää olla parempia)

  Ei ole pitkä aika draftiin. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että Losilla ollut myös huonoa tuuria tässä siirtymävaiheessa. Joukkue voisi näyttää hiukan erilaiselta Vilardi sentterinään ja Kakko näköpiirissä. Mutta ei se huono tuuri peitä huonoja sopimusratkaisuja menneisyydessä. Kahden Stanleyn hinta on ollut kova.
   
 24. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Lainaus:
  Oikeastaan se taisi olla sen kolmannen metsästys, jossa Lombardi joukkueen tulevaisuuden poltti.

  Sekeraan hassattiin yksi 1st rounder ja Ronald McKeown ilman mitään vastinetta.

  Yhdestä kaudesta Lucicia maksettiin toinen 1st rounder Martin Jones ja Colin Miller.

  Kaikkein käsittämättömin veto lienee kuitenkin ollut Bishopin hankkiminen penkille. Siinä meni Erik Černák.

  Mitä unohdin?
   
 25. TripleCrownLine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
  Joo. Toi yritys jatkaa menestystä tietenkin nopeutti tuhoa. Itse mietin noita mestaruuksien myötä annettuja soppareita (Gaborik, Quick jne.). Ja tietenkin Richardsin ulososto-option käyttämättä jättämistä.

  Tuo Lombardin tradehistoria on kammottava, kun ne näkee yhteenlaitettuna. Lombardi on rakentaja, ei ylläpitäjä.