Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Los Angeles Kings 2017–2018

  • 58 041
  • 159

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Huhhuh ! On kyllä ollut erittäin synkkä marraskuu Kingsillä tähän mennessä. Itseltä jäi ainoastaan nuo Leafs ja Ducks pelit näkemättä ja voi luoja sentään mitä pelaamista ollut.. Kuten täällä jo ylempänä mainittin, niin tulee kyllä täysin mieleen viime kauden tuska. Maalintekopaikoille ei päästä kuin järkyttävän työn kautta ja sillloinkin niiden paikkojen hyödyntäminen on täysin luokatonta.

Laskeskelin tuossa hieman tilastoja Lightning pelistä alkaen, josta siis tuo suvantovaihe alkoi. Tehtyjen maalien määrä tuolta 7 pelin ajalta on hälyttävä 1,86 / ottelu. Kauheampaa siitä tekee se, että siihen on laskettu myös tuo 4-0 voitto Panthersista, joka oli aivan surkea peli, mutta Panthers oli lähes sysipaska tuossa ottelussa eli sitä ei oikein voi edes pitää varteenotettavana tilastofaktana.

Erikoistilanteet ovat menneet ihan ok tasolla tilastojen valossa, vaikka mielestäni tuo ylivoima on todella kulmikas. Syötöt ovat ratkaisevilla hetkillä luokattomia ja jotenkin kätisyydet eivät osu millään. Kings hakee pakan läpi monesti sitä viimeistä syöttöä liian isolla riskillä. Kauden kokonaiskeskiarvoon nähden ylivoima on ollut jopa parempaa (7 mustaa ottelua = 21,2% vs. koko kausi 18,7%), josta olen hieman hämmentynyt. Alivoima taas lähes 10% huonompaa (7 mustaa ottelua = 81,0% vs. koko kausi 89,3%).

Laukausmäärissä pudotusta on tullut jonkin verran ja Jetsiä vastaan tuli ihme piikki, kun laukauksia tulitettiin 39 kertaa kohti maalia. Päästettyjen maalien keskiarvo on edlleen hyvää luokka (7 mustaa ottelua 2,57), mutta jos tekee alle 2 maalia per ottelu, niin todennäköisyys voittamiseen alkaa olla minimaalisen pieni jo järjellä ajateltuna.

Kokonaisuutena Kingsin peli siis näyttää hyvin tuskaiselta ja Carteria alkaa olla älytön ikävä. Gaborik palaa tositoimiiin todennäköisesti vielä tällä viikolla, mutta Browninkin palattua takaisin tavalliseksi kuolevaiseksi, on vaikea enää uskoa ihmeisiin. Gabby tosin osaa pelata paremmin kuin Andreoff... Jokinen on kotiutunut ihan hyvin Losiin ja on käyttökelpoinen kaveri myös ylivoimalla. Itsellä ei suuria odotuksia herran suhteen ollut, joten kaikki tehot ja hyvä puolustuspelaaminen on plussaa.

Jatketan taistelua... Onneksi alkukauden ylisuoritus antoi hieman turvaa synkkyyteen, mutta ei se silti kevääseen asti kannattele tätä menoa.

Cartmanin ääni kaikuen, Go Kings Go!!
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Alkukauden joukkueen ja nykyjoukkueen välillä on kyllä huikea ero tällä hetkellä. Muistan ensimmäisiä pelejä erittäin hyvin, katselin monttu auki nopeasti liikkuvaa ja hyökkäyspäässä aktiivista joukkuetta. Sitten tää joukkue katosi. Jeff Carterin loukkaantumisen myötä, en tiedä.

Nythän viimeisimmissä peleissä (Musta #7) joukkue on ajautunut pelaamaan tuota varsin tympeää dump and chase -kiekkoa, jota varsinkin viime kaudella sai nähdä ihan tarpeeksi. Puolustajien avaukset ovat olleet Doughtya myöten luokattomia ja hyökkääjät tyytyvät lyömään kiekon kulmaan kun päästään keskiviivan yli.

Muutamien maalintekoon kykenevien poissaolojen myötä joukkueessa on liikaa keskivertoa talenttia ( Andreoff, Shore, Dowd) ja vastustajan on liian helppo pelata Kopitarin johtama kenttä pois pelistä. Kempe on nopea ja Kempe on hitaan alun jälkeen jättänyt hyvän vaikutelman, mutta Kempe ei vielä ole Carter.
Avainpelaajia (Doughty, Muzzin, Kopitar, Brown) on myös peluutettu liian paljon ja kyllähän tuo vähän joka kaverin liikkeessä on havaittavissa.

Ihmettelen eniten tuota MacDermidin peluutusta. Tuossa Winnipeg pelissä jäi mieleeni lähinnä epävarmoilla syötöillä ja ainaisella kiireen tunnulla. Itse peluuttaisin Doughty-Forbort-Muzzin-Martinez-Folin-Fantenberg -kuusikkoa. Folin taklaa ihan yhtä lujaa kuin iso Mac ja syötöt napsahtavat varmemmin omille.

Gaborik on palaamassa. Kun aikanaan Carterkin tulee takaisin, niin kentät näyttävät ihan hyviltä. Ennen Carterin paluuta olisi kuitenkin syytä aloittaa taas tuo pisteiden keruu. Muuten siitä Carterin paluusta ei paljon apua ole. Ja vaikka Brown onkin palaamassa normaalille tasolleen huikean alun jälkeen, niin onhan tuo aina kutkuttava tilanne, kun Brown itsensä siihen maalin läheisyyteen parkkeeraa. Ja tulihan häneltä huikea spin-o-rama muutama ottelu sitten.

Vois olla jotain tällaista
Iafallo - Kopitar - Brown
Pearson - Carter - Toffoli
Gaborik - Kempe - Lewis
Jokinen - Shore - Clifford

Brodzinski, Dowd, Andreoff jne.

In Quick we trust.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Kings hankki eilen Torrey Mitchellin Montrealista vaihdossa 2018 - 5. kierroksen ehdolliseen varausvuoroon. Varausvuoro muuttuu 2018 - 4. kierroksen varausvuoroon (entinen Habsin picki, joka vaihtui Dwight King kaupassa), jos ja kun Kings selviytyy playoffeihin.

Mielestäni ihan hyvä haku nelosen keskelle, jossa on kokeiltu ties ketä. Mitchell on ainakin hoitanut aloituksia hyvällä prosentilla.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Jokisen lisäksi hankittu toinen veteraani alempiin ketjuihin eli Montrealista Torrey Mitchell ehdollista varausvuoroa vastaan.

Kings acquire Torrey Mitchell from Canadiens for a conditional fifth - LA Kings Insider

Itsellä ei ole Mitchellistä muuta mielikuvaa kuin että Sharks-aikoina oli ärsyttävä häslääjä, joka (silloin) onneksi ei saanut mistään sisään. Tuossa Rosenin jutussa mielenkiintoisin kohta on:

"Mitchell has always been known as a very good skater and should provide a faster, veteran option for the fourth line center slot."

Jos jotakin alempiin ketjuihin kaivataan niin nopeutta. Kyllä tehokas karvaaminen on aika hemmetin vaikeaa, kun oma pelaaja ei pääse kiinni vastustajan kiekolliseen pelaajan ennen kuin tämän on ehtinyt jo antaa syötön. JOS Mitchell on säilyttänyt nopeutensa ja JOS Gaborik on jo hyvässä luisteluvireessä, niin pelkästään noilla kahdella lisäyksellä voittomahdollisuudet seuraavissa otteluissa paranevat selvästi.

Ja onhan Jokisen ja Mitchellin hankinnat osittain myös epäluottamuslause Kingsin "nuoriso-osastolle" - vai pitäisikö sanoa kokemattomimmalle osastolle ja ihan aiheellinen sellainen. Minusta esim. kolmikko Shore, Dowd, Andreoff, eivät ole kehittyneet lainkaan. Pikemminkin Shore ja Dowd ovat taantuneet ja Andreoff on jäänne ajalta, jolloin pelit pystyttiin voittamaan vääntämällä, taklaamalla ja satunnaisilla tappeluilla. Brodzinski sai piristysruiskeen uransa ensimmäisestä NHL-maalista ja hänen suhteensa en ole vielä menettänyt toivoani kuten olen edellä mainitun kolmikon suhteen.

Dustin Brown vois laittaa taas työhaalarit päälle, sillä ykkösketjun peli kärsii siitä, kun mies luumuilee kentällä. Kopitar ja varsinkin Iafallo tekee kentällä duunia niska limassa, kun taas ex-kapteeni vetelee varsinkin tasakentällisin puolivaloilla selkä lähes suorana. Ei mikään ihme, että Jets-ottelussa Toffoli heitettiin välillä ykköseen Brownin paikalle.

edit.

Ja kyllähän Quickiin on vankka luotto, mutta Las Vegas-tappion Quick saa ottaa omaan piikkiinsä. En muista nähneeni Quickilta yhtä paskaa erää aikaisemmin, vaikka miehen pelejä on tullut katsottua monta kymmentä.
 
Viimeksi muokattu:

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Kings on tehnyt kolmen vuoden elc.:n Seattle Thunderbirdsin puolustajan Austin Strand:n kanssa. 1997 syntynyt rightin puolelta laukova isohko puolustaja, joka on tehnyt tällä kaudella läpimurron WHL:sä.

Taas hyvä haku seuralta ja Voynovin aukkoon kun sitä kaveria on huudeltu, niin miehessä voisi jopa potentiaalia olla siihen. Strand on paukuttanut 9 ylivoimamaalia 24 otteluun ja on ollut Thunderbirdsin tehokkain pelaaja tällä kaudella 26 pisteellä. +/- saldo -8 tietysti hieman kyseenalaistaa, mutta Thunderbirds onkin pelannut todella ailahtelevan alkukauden.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Huikeaa peliä, 6 ottelun voittoputki ja takaa tullaan ohi. Too soon? Hope not.

Kopi ja Gapo mätti milestoneja puhki viime pelissä ja itseni ainakin on vanhempi herrasmies Gaborik yllättänyt palattuaan saitsulta. Hyvin näköjään putki kulkee edelleen, mikä edellytyksenä melkein on miehen pelille. Hienoa. Vielä Carter takaisin ja Clifford (jos mahtuu edes!).

Iafallo - Kopi - Brown
Pearson - Carter - Toffoli
Gaborik - Kempe - Lewis
Jokinen - Mitchell - Brodzinski/Shore/Clifford

Siinä olisi 1.ketju, 2x 2. ketju 1x. 4. ketju.

Forbort - Doughty
Muzzin - Martinez
Fantenberg - Folin
MacDermid <-- Minkä takia tämä jätkä saa yhtään peliä peliaikaa?Ja minkä takia Folin & Fantenberg huilaa säännöllisesti?

Ja velinopea keskittyy kiekkoon eikä kiukuttele dumareille. Näyttää ihan liian hyvälle liian aikaisin. Ja Stevens myös jännittää. Pessimisti ei pety.

Osaako @heikkik sanoa mitään ihmeemmin ontarion porukasta. Tai lähinnä Mersch kiinnostaa, minne mies hävinnyt?

edit. Tällä hetkellä näyttää Jokinen olevan juuri se swiss army tool joka mies on ollut koko uransa änärissä joukkueelleen ja myös Mitchell aloittanut sanan jokaisessa merkityksessä oikein hyvin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
MacDermid <-- Minkä takia tämä jätkä saa yhtään peliä peliaikaa?Ja minkä takia Folin & Fantenberg huilaa säännöllisesti?
...
Osaako @heikkik sanoa mitään ihmeemmin ontarion porukasta. Tai lähinnä Mersch kiinnostaa, minne mies hävinnyt?

Esim. Anaheim-ottelu näytti miksi MacDermid on kokoonpanossa - estämässä "mikeliambaseja" telomasta Losin pelaajia. Minusta MacDermid on täyttänyt paikkansa ja ollut selvästi parempi kuin odotin/pelkäsin. Hidas ja kankea, mutta niin on Folinkin. Erona Foliniin - kätisyyden lisäksi - on että MacDermid on oma kasvatti, kolme vuotta nuorempi ja Folin on ensi kesänä UFA, MacDermid RFA. Fantenbergistä en tykkää yhtään, vaikka onkin pelityyliltään modernimpi kuin Folin/MacDermid. Fantenberg häviää melkein kaikki kamppailutilanteet ja viivavedot lähtee ihan minne sattuu.

Kyllä Mersch johtaa Ontarion pistepörssiä tällä hetkellä, joten ei hän ole mihinkään hävinnyt. Nyt kun Kings pyrkii nopeuttamaan peliään, niin aika on ajamassa Merschin ohi. Joskus viisi tai kymmenen vuotta sitten tuollaiselle hitaahkolle ja vahvalle maalille puskijalle olisi voinut olla käyttöä NHL:ssä, mutta nyt suositaan Iafallon tapaisia taitavia luistelijoita/pelaajia.

Ostin Black Fridayna AHL Livestä viiden pelin paketin. Täytyy katsoa nuo viisi peliä, jotta näkee kuinka LaDue, Amadio, Gravel ja ammattilaisrookiesta Matt Luff ja juuri sairastuvalta päässyt Austin Wagner pärjäävät. Ontario aloitti kauden todella surkeasti (kuusi tappiota putkeen), mutta on sen jälkeen piristynyt ja noussut pudotuspeliviivan tuntumaan. Maalivahdit ovat saaneet kehuja ja saihan Jack Cambell marraskuussa kahden vuoden jatkosopimuksen.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Mitä ajattelevat enemmän pelejä tällä kaudella katsoneet, onko Kingsin kolmosparin tulevaisuus seuraavan (vaikka) kolmen kauden aikajänteellä Folinissa, Fantenbergissä, Mcdiarmidissa vai Gravelissa/LaDuessa, vai tarvitaanko ihan uutta verta? Top 4 lienee aika lukittu, jos Doughtyn uusi sopimus ei tyhjennä koko kassaa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings, KiPa-90, Brittifutis yleisesti
Täyskäännös tapahtunut tuon synkeän Marraskuun jälkeen ja jälleen ollaan sillä paikalla mikä meille kuuluu. Eli divisioonan ykkösiä. Kuuden ottelun voittoputkessa porskutetaan ja seuraavana vuorossa olisi Senators, joten putkella olisi hyvät saumat jatkaa jatkumistaan. Kovia päänahkoja on napsittu useita mm. Capseilta, Hawkseilta ja ennen kaikkea toisen lännen suuren St. Louis Bluesin kaataminen oli kova suoritus. Muutama peli on loppuun asti ollut tiukkaa jännittämistä, luvut revenneet isoiksi, kun pojat on saaneet iskeä mustaa tyhjään verkkoon.

Kopitar on tällä hetkellä aivan liekeissä. Viime kauden pistepotti rikkoutunee jo alkuvuodesta. Jussi Jokinen. Tuo kiertolaismies on ollut erittäin kova hankinta tuohon rosteriin. Cammalleri who, täällä muka pelasi ennen TseiTseitä? Ei tarvinne sanoa kumpi kaupassa voitti. Toinen kova yllätys on saikulta palannut Gaborik. Tuo vanha snaipperi on tehnyt väkevän paluun kaukaloon. Kunnossa ollessaan odotan huhtikuussa maalisarakkeen olevan ~20. Carterin paluuta täällä jo odotellaan. Vaikka peli kulkee, siitä huolimatta tuon tason rightin pyssyä tuonne suorastaan huudetaan. Etenkin ylivoimalle. Ja ettei aina unohtuisi niin onhan tuo Quick myös tilkinnyt veräjänsä oikein mallikaasti, Kuemperin säestäessä taustalla huippuesityksillään.

Niin ja onnittelut Kopille 500. syötöstä ja Gabolle 400. maalista ja 800. pisteestä. Seuraava milestone on Rangersia vastaan 1000. ottelu taalajäillä. Sekin entistä joukkuettansa vastaan.

GO KINGS GO!!!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Nyt kyllä kulkee! Musta #7 vaihtui seitsemän ottelun voittoputkeksi. Turhaan sitä alkaa olla enää huolissaan, koska heikkoja vaiheita tulee ja niistäkin näköjään selvitään. Gabby on ollut kyllä todella positiivinen yllätys.

Nic Dowd sai lähteä Vancouveriin ja tilalle tuli *Jordan Subban. Rightin puolen pienikokoinen puolustaja, joka on lähinnä AHLn puolella ollut edelliset kaudet. Varmasti tuo hyvän lisän Ontarioon ylivoimalle ja luovuuttaa pelaamiseen. Blake tuntuu nyt naaraavan näitä rightin pakkeja sieltä sun täältä. Mitähän lie taka-ajatuksena. Dowdia ei jäänyt ikävä.

*Edit: Malcom onkin Jordan ja Jordan ei ole Malcom. Eikä Pernell Karl. Subban kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Mitä ajattelevat enemmän pelejä tällä kaudella katsoneet, onko Kingsin kolmosparin tulevaisuus seuraavan (vaikka) kolmen kauden aikajänteellä Folinissa, Fantenbergissä, Mcdiarmidissa vai Gravelissa/LaDuessa, vai tarvitaanko ihan uutta verta? Top 4 lienee aika lukittu, jos Doughtyn uusi sopimus ei tyhjennä koko kassaa.

Jos noista kolmesta siellä pyörineestä aloitetaan, niin Folin herätti minussa innostusta "Matt Greenemaisilla" otteilla alkukaudesta. Hakee ahnaasti taklauksia, mutta heittelee noita syöttöjä välillä miten sattuu. Fantenbergista ei ole oikein kuvaa päässyt syntymään, hänen tilalleen voisi harkita Gravel/LaDue -kokeilua alhaalta. MacDermid aiheuttaa liian usein sydämentykytystä epämääräisillä puruillaan, mutta kuten Heikkik mainitsi tuo todellakin kovuutta näitä Anaheimeja ja San Joseita vastaan. Toivoisin, että tilalle olisi heittää joku kiekkovarmempi kaveri. Plussaa siitä, että selkeästi laitakahinoissa ja maalinedustalla varmistelee omatoimisesti, ettei tuomarit pääse lyömään jäähyjä kokonsa takia. Arvelisin, että Folin ei kuluvan kauden jälkeen jatka, Fantenberg on siinä ja siinä. Oliko hällä nyt yhden vai kahden vuoden soppari, ei muista.

TOP-4 tällä kaudella Muzzin - parantanut huomattavasti viime kaudesta, uusi innostus tuli joku hetki sitten, kun pääsi pelaamaan Doughtyn kanssa, Doughty - tällä kaudella, kiitos vapautuneen pelisysteemin, Paul Coffeymaista kiekonkuljetusta molemmissa päissä, Martinez - Blokkaa kiekkoja ihan helvetisti, ehkä välillä vähän hukassa ja Forbort - pientä väsymystä havaittavissa, tullut viime aikoina noita kiekonmenetyksiä ja pelin väärinlukuja hiukan liikaa.

Enpä noista kolmen vuoden päähän osaa mitään sanoa, Doughty saa sen 12 miljoonaa onnenhetkeä kaudessa seuraavassa sopimuksessa. Kannattaako häneen sellainen raha laittaa vai myydä Torontoon tai jonnekin muualle? Saako 12 miljoonalla 2 puolustajaa, jotka vastaavat yhtä Doughtya? Vaikeita kysymyksiä.

Jussi Jokisen ja Torrey Mitchellin tulo sekä Gaborikin paluu on rauhoittanut ja tasapainottanut joukkuetta. Neloskentältä (Jokinen - Mitchell - Brodzinsky) saadaan nyt laatuminuutteja ulos ja ykkös-kakkoskenttien ei tarvitse olla koko ajan jäällä. Gaborik on tehoillut ja tuo kolmoskenttään maalintekopelotteen vastustajan mietittäväksi. Paljonhan tuossa liikkeessä näkyy pelaamattomuus ja ratkaisut kiekon kanssa ovat välillä mielenkiintoisia, mutta kyllä pakko digata Gaboa. Veteraanien tulon myötä Dowd tipahti odd man out -mieheksi. Ei tule ikävä. On saanut mahdollisuuden näyttää kuuluvansa joukkueeseen. Vaikka loukkaantumiset ovatkin ikäviä, niin Andreoffin poissaolo joukkueen kokoonpanosta on ollut vain iloinen asia. Tuossa on kohta positiivinen ongelma edessä, kun Big Red Dog palaa kaukaloon. Jännä nähdä, miten Clifford joukkueeseen asettuu.

Viimeisimmän voittokierteen suurin yllätys ollut Shore, joka on osoittanut jopa pelintekijän kykyjä kakkossenana. Sitten kun Carter palaa, niin onko sentterinelikko Kopitar - Carter - Kempe - Shore? Ja joskus neljän-viiden vuoden päästä Vilardi - Kempe - Kopitar - ???? Ihan hyvältä näyttää.

Tämän kauden joukkueen kanssa ei ainakaan tule aika pitkäksi, voittoputkia saattaa seurata häviöputket jne. Silti jotenkin joukkue löytänyt tuon kyvyn voittaa noita tiukkoja pelejä. Ei ihan niin paljon enää jännitä kuin esim. viime kaudella, jos vastustaja pääsee johtoasemaan tai lyö hurjaa painetta alakertaan.

In Quick we Trust (...and Kuemper, Great Back-up Goalie)!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Enpä noista kolmen vuoden päähän osaa mitään sanoa, Doughty saa sen 12 miljoonaa onnenhetkeä kaudessa seuraavassa sopimuksessa. Kannattaako häneen sellainen raha laittaa vai myydä Torontoon tai jonnekin muualle? Saako 12 miljoonalla 2 puolustajaa, jotka vastaavat yhtä Doughtya? Vaikeita kysymyksiä.

Tää on todella mielenkiintoinen aihe jo nyt, mutta kiihtyy entisestään seuraavalla kaudella. Olen itse pohtinut samoja kysymyksiä Doughtyn tulevaisuuden kohdalla Kings-nutussa. Moni joukkuehan ajaa nykyään omaa rosteriaan todella leveällä pakistolla. Esimerkkinä Penguins, Predators, Blue Jackets, jotka kaikki ovat haalineet kasaan hyvin luistelevia ja varmasti peliä avaavia pakkeja. Näistä joukkueista eilöydy NHL:n top 5 puolustajia, jotka imisivät palkoista sen 8-12M tulevaisuudessa, mutta ne sitovat silti isompia palkkoja yhteensä kuin Kings Doughtyn kanssa. Kingsillä alkaa olla hyvä nelikko kasassa (Doughty, Forbort, Martinez, Muzzin), mutta nyt tarvittas vielä varmemmat kaverit kolmospariin liikuttamaan kiekkoa. Kaksi 6M pakkia on mielenkiintoinen ajatus, mutta semmosta pakettia tuskin on kovin helpolla tarjolla, edes vapaissa pelaajissa.

Doughtyn kohdalla tietysti kaikki Torontossa odottavat miehen matkaavan Babcockin helmoihin nostamaan pyttyä, koska juuri Drewn kaltainen liideri Leafsilta puuttuu takalinjoilta. Itse kuitenkin näen, että #8 jää Losiin, koska Kingshän menestyy jatkossakin ja vekkulipakki ei voi jättää ystäviään pulaan. Drewn tietäen en koe hänen puukottavaan omaa seuraansa selkään ja Kingsin pitäisi saada miehestä vastineeksi jotain, mitä millään seuralla ei taida olla mahdollisuutta antaa. Toki tämä jättääkin Blaken aika kovaan paikkaan, mutta toisaalta Drewn on juuri sellainen kaveri, jonka kanssa neuvotteluja itse haluaisin tässä rahan maailamassa käydä.

Toki Karlsson ja Doughty jakavat saman agenttitoimiston ja JOS Eki sanoo ensin haluavansa 13M kaudessa, niin Drew voi peesata, mutta kuka sitten tämän lystin maksaa onkin se kolikon toinen puoli. Karlsson, E-L ja Doughty pääsevät nyt ensimmäisinä ajamaan supertähti statuksen omaavien pakkien uutta palkkalinjaa ja sehän tästä tekee hiostavan keissin. Toivottavasti jätkillä on järki päässä eikä nähdä mitään pitkittyneitä neuvotteluja ja pakotettuja kauppoja.

Kingsin tilanteessa onni on palkkakaton johdonmukainen nousu, jota nytkin on arvioitu ensi kaudeksi 78-82M kieppeille. Se toisi jo mojovan venytyksen kukkaroon Drewn kanssa neuvotteluun. Losi kuluttaa nyt vaatimattomat 18M pakkeihin, kun vastaavasti esim. Penguins taiteilee 25M pakistolla. Uskon vahvasti, että Doughty saa Anzen luokkaa olevan lapun ja molemmat ovat tyytyväisiä. Kuitenkin lähitulevaisuudessa on varaa maksaa isompia summia myös Muzzinille, kun Vilardin ja Anderson-Dolanin kaltaiset nuoret ajavat sisään Kings-nippuun kevyemmillä soppareilla.

Mutta kuten kaikki aina, niin silkkaa spekulaatiotahan tämä on ennen kuin mitään varmaa kuulee tai näkee. Mitä Drew sitten ikinä haluaakin ja päättääkin tehdä, niin tulen ainakin itse pitämään häntä tämän vuosikymmenen parhaana pakkina ja huippu äijänä, joka antaa ilta toisensa jälkeen kaikkensa voittamisen eteen, mutta tekee sen aina hieman kieli poskella.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mitä ajattelevat enemmän pelejä tällä kaudella katsoneet, onko Kingsin kolmosparin tulevaisuus seuraavan (vaikka) kolmen kauden aikajänteellä Folinissa, Fantenbergissä, Mcdiarmidissa vai Gravelissa/LaDuessa, vai tarvitaanko ihan uutta verta? Top 4 lienee aika lukittu, jos Doughtyn uusi sopimus ei tyhjennä koko kassaa.

Todellakin mielenkiintoinen kysymys. Kolme kautta on pitkä aikaväli. Doughty on UFA vuoden 2019 kesällä, Muzzin ja Forbort vuoden 2020 kesällä ja Martinez vuoden 2021 kesällä. Eli jos lasketaan kolme kautta tämän kauden päättymisestä eteenpäin, niin joukkueen nykyisellä top 4-pakistolla on voimassa joko uusi sopimus Losin kanssa tai sitten edustavat jotakin muuta seuraa. Jos kaikki neljä pelaavat yhä Losissa, niin palkkamenot suhteessa selvästi kovemmat kuin nyt, sillä - ehkä Martinezia lukuunottamatta - kaikki saavat palkankorotuksen. Vaikka eivät ko. pelaajat mitään ikäloppuja ole, niin käytännössähän Losin pakisto alkaa vanheta käsiin. Martinez on syntynyt -87 (täyttänyt jo 30), Muzzin ja Doughty -89 ja Forbort -92. Forbortin kanssa samaa ikäluokkaahan ovat ainakin Toffoli, Shore, Pearson, LaDue ja Gravel, joten eivät kaksi viime mainittua pitemmällä tähtäimellä ole paikkaamassa vapautuvia puolustajien vakansseja.

Itse en ole ihan niin optimistinen Doughtyn jatkon suhteen. Kaveri on voittanut Losissa ollessaan kaksi Stanley Cupia, kaksi olympiavoittoa, World Cupin ja Norriksen - mitä saavutettavaa hänellä on enää tässä ympäristössä? Minusta olisi jopa paljon luontevampaa, että hän lähtisi hakemaan uusia haasteita muualta, vaikkapa Babcockin koutsaamana Torontosta. Viimeksi kun Doughtyn kanssa hierottiin sopimusta, niin sen teko jäi viime tippaan ja hän menetti lähes koko harjoituskauden. Ihanteellista olisi tietenkin, että jatkosopimukseen päästäisiin heti kun siihen on mahdollisuus eli ensi kesänä. Sehän on kuitenkin yhtä mediasekoilua ja treidihuhua koko kausi, jos papereita ei saada allekirjoitettua ennen kauden alkua.

Folin on UFA ensi kesänä ja Fantenberg, Gravel, LaDue ja MacDermid ovat RFA. MacDermidin uskon saavan parin vuoden jatkosopimuksen, koska hänen kaltaistaan pelajaa ei pakistossa ole, hän on kehittynyt vuosi vuodelta ja sopimus tulee olemaan halpa. LaDue on vahvoilla kätisyytensä (right) vuoksi, mutta katsotaan nyt miten kausi Ontariossa sujuu. Folin on minusta ihan kelvollinen syvyyspelaaja, mutta en minä näe häntä pitempiaikaisena ratkaisuna - ehkä vuosi lisää, jos hän siihen asiallisella hinnalla suostuisi. En olisi yhtään yllättynyt, jos Fantenberg ja Gravel pelaisivat molemmat ensi kaudella jossakin toisessa organisaatiossa, esim. KHL:ssä.

Kolmen vuoden tähtäimellä vakipaikan haastaa varmasti WHL:ssä tykkikautta pelaava Kale Clague. Hän pelaa nuorten MM-kisoissa Kanadan joukkueessa ennakkoarvioiden mukaan ykkös- tai kakkosparissa. Jos Clague etenee normaalia Kings-reittiä, niin hän pelaa ensi kauden Ontariossa ja kaudella 2019-20 pääsee pelaamaan muutaman ottelun ylhäällä ja on kaudella 2020-21 vakiokokoonpanossa. Muuten pakkilupauksissa ei oikein ole tulossa "varmaa" NHL-pelaajaa. Ruotsalaista Jacob Moverarea pidetään fiksuna, mutta hidasjalkaisena, mikä taas on nykykiekossa pakille paha vika. Viime kesänä varatuista Michael "Mikey" Anderson ja Cole Hults tavoittelevat paikkaa USA:n miehistössä, mutta heidän mahtumisensa todella kovaan USA:n porukkaan on epätodennäköistä. Pakiston nykytilanteessa näkyy Lombardin kädenjälki sillä hänhän myi rightin pakkilupauksista Colin Milerin Bostoniin (Lucic-kaupassa) ja Erik Cernakin Tampaan (Bishop-kaupassa). Tätä RD-vajettahan Blake täytti sainaamalla juniori-UFA Strandin ja treidaamalla nuorimman Subbanin.

Maalivahtitilanteen korjaamisessa Blake on onnistunut hyvin. Quick ja kesällä sainattu Kuemper pelaavat hienoa kautta, samoin tekevät Cambell ja Petersen (toinen kesän UFA-sainaus) AHL:ssä. Viime kesän varaus Villalta ja viimeisin UFA-sainaus Cole Kehler pärjäävät junnusarjoissa. Jos Blake pystyy tekemään tulevan vuoden aikana saman tempun pakistossa, niin hän on melkoinen epeli toimitusjohtajaksi. Sillä eihän tuo Losin pakiston tilanne pitemmällä (kolmen vuoden) tähtäimellä kovinkaan erikoiselta näytä, varsinkaan jossei Doughtyn kanssa pystytä tekemään sopimusta lähimmän puolentoista kauden aikana.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
@heikkik @TripleCrownLine Tarkoitukseni oli siis ennen kaikkea pohtia kolmosparin koostumusta sen kolmen vuoden jakson ainakana, jolloin nykyinen pakiston kärki nykysopimusten valossa täällä vielä vaikuttaisi. Taisin kirjoittaa tämän jotenkin epäselvästi, mutta syy kysymykseen on se, että näkisin Kingsillä olevan nykyrungolla jonkinlaisen Cup-ikkunan olevan auki.

Lähtökohtaisesti joukkueen hyökkäyspää on Brownin ja Gaborikin piristymisten sekä Kempen ja Iafallon nousujen jälkeen aivan vertailukelpoisella tasolla.

@heikkik'n maalivahtianalyysiin ei juuri lisättävää ole.

Puolustuspää sen sijaan ei ole syvyyden puolesta Cup tasolla, ja kuten tässä on jo kirjoitettu, ei tulossakaan ole muita ehdottoman kovia lupauksia kuin Clague. Hyvä sentään on, että Blake pyrkii tekemään liikkeitä riskeeraamatta mitään korvaamatonta, mutta nyt jostain pitäsi löytää uusi muzzin tai jonkun nykyprospectin tulisi esittää martinezmaisen odottamaton kehitysloikka.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings, KiPa-90, Brittifutis yleisesti
Jussi Jokinen siis laitettu waivereihin. Itse en nyt ole kerennyt Kingsin pelejä katsomaan, joten enemmän perillä olevat voisi kommentoida miehen viimeaikaisia otteita. Nelosen laiturin kiertävässä roolissa, oli ainakin loppuvuodesta.

Alku oli Jusalla joukkueessa hyvä, tuntui miltein ryöstöltä, kun Cammalleri annettiin vaihdossa. Surullista, ettei sitten kuitenkaan lähtenyt sillä tavalla kulkemaan. Erittäin vaikea nähdä enää ottajia jonoksi asti Jokisen perässä. Paluu Eurooppaan lienee väistämätön, milloin, se lienee arvoitus. Hämmästyttävää, sillä pari vuotta sitten takoi vielä sen 60 pisteen kauden.

Media: Los Angeles laittoi Jussi Jokisen siirtolistalle – Vieläkö ottajia löytyy? | Yle Urheilu | yle.fi

Muutenkin joukkueella nyt pienoinen slumppi menossa tappioputken muodossa.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Muutenkin joukkueella nyt pienoinen slumppi menossa tappioputken muodossa.

Nuorten MM-kisojen aikana ei tullut katsottu peliäkään NHL:ää ja sen jälkeenkin vain kohokohdat ja erän sieltä, toisen täältä. Ainakin highligtsien perusteella Quick ei ole ollut samanlaisessa supervireessä kuin kauden alkupuoliskolla.

Rosenin jutussa January 16: Carter skating solo, LaDue/Amadio, Dieter's Cranberries tribute - LA Kings Insider todetaan:

-John Stevens knows that Jussi Jokinen, placed on waivers earlier today, is a very good pro. But there are younger players the Kings are also looking to take a look at.

Luulen, että Jokisen siirtolistalle laittaminen liittyy tuohon kierrätysrumbaan, mitä Losissa nyt harrastetaan. Osittain pakkien siirtely liittyy Muzzinin loukkaantumiseen, mutta varmaan samalla Kings-johto haluaa katsastaa kuinka NHL-valmiita "nuoret" ovat ja mitä hankintoja siirtoajan umpeutuessa helmikuun lopussa pitäisi tehdä. Kevin Gravel on ollut nyt näytillä viis peliä, mutta voi olla että Muzzinin tervehdyttyä hänen jääaikansa on tiukassa. Samaan syssyyn kun Jokinen laitettiin siirtolistalle, niin Kurtis MacDermid ja Oscar Fantenberg lähetettiin alas Ontarioon ja AHL:ssä hurjaan vireeseen päässyt Mike Amadio ja rightin pakki Paul LaDue kutsuttiin ylös.

Ymmärrän kyllä hyvin, miksi MacDermid ja Fantenberg lähetettiin alas, koska ilman ykkösparia Gravel-LaDue Reignin puolustus ei ole hääppöinen. Vaikka Ontario on kolmen ottelun voittoputkessa, niin joukkue on yhä pudotuspeliviivan alapuolella, kymmenentenä.

Junnupuolella kärkilupaukset Gabriel Vilardi ja Kale Clague molemmat kaupattiin alkukuusta uusiin seuroihin. Vilardi kaupattiin Windsorista Kingstoniin ja on vihdoin päässyt pelaamaan. Hän on tehnyt kuudessa pelissä yhdeksän pistettä (2+7, +5). Clague treidattiin Brandonista Moose Jawiin. Claguella on koossa 31 ottelussa 50 pistettä (10+40, +35).
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viides perättäinen tappio. Ensimmäinen erä oli ihan kelvollista peliä, vaikka Quickin imuroinnin seurauksena vierasjoukkue lähti ekalle erätauolle johdossa. Penguins vei pelillisesti toista ja kolmatta erää ja kuittasi ansaitusti voiton 3-1. LaDue ei pelannut, Amadio pelasi, mutta ei vakuuttanut millään tavalla. Uskoin, että hän olisi saanut hyvästä AHL-visiitistä lisää itseluottamusta, mutta samanlaista epävarmaa tekemistä se oli kuin aikaisemminkin. Itseluottamuksen lisäksi Amadion pitäisi hankkia enemmän voimaa ja kamppailuhalukkuutta. Saa nähdä uskaltaako Stevens päästä Amadiota ensi yönä kentälle Anaheimia vastaan - en yhtään ihmettelisi vaikka nelosta sentteröisi Mitchell eikä Amadio.

Ketjut/pakkiparit Penguinsia vastaan olivat

Kempe - Kopitar - Brown
Pearson - Lewis - Toffoli
Iafallo - Shore - Gaborik
Clifford- Amadio - Brodzinski

Forbort - Doughty
Muzzin - Martinez
Gravel - Folin

Jos Carter tervehtyy pelikuntoon aikataulun mukaisesti helmikuun lopulla, niin se voi olla pudotuspelipaikkaa ajatellen liian myöhäistä. Tässä ottelussa nähdyillä otteilla ei tulevalta vierasvoittoiselta puoleltatoista kuukaudelta paljoa ole odotettavissa. Kings on ollut vieraissa alkukaudesta tosi hyvä, mutta onhan tuo seuraava neljännes aika paha - kolmetoista peliä vieraissa ja vain kuus kotona. Toisaalta jos Quick saa ihmetorjuntavireen taas päälle, niin playoffsviiva voi olla vielä kuuden viikon päästäkin ihan haarukassa.

Sarjataulukossa Losin alapuolella olevista joukkueista eniten mietityttää Anaheim, jonka sentteritrio Getzlaf, Kesler, Henrique on nyt pelikuntoisena. Kyllä tuolla materiaalilla pitäisi pystyä vetämään viiden - seitsemän ottelun voittoputki tähän aikaan vuodesta. Mutta onneksi Duckseilla on sen verran paska valmentaja, että totaalinen rimanalituskin (pudotuspeleistä rannalle jäänti) on täysin mahdollista.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Saa nähdä uskaltaako Stevens päästä Amadiota ensi yönä kentälle Anaheimia vastaan - en yhtään ihmettelisi vaikka nelosta sentteröisi Mitchell eikä Amadio.

Joo, Mitchell lisättiin kokoonpanoon, mutta lähtijä oli Brodzinski eikä Amadio.

Ketjut/pakkiparit Ducksia vastaan olivat aivan alkua lukuunottamatta:

Iafallo - Kopitar - Brown
Pearson - Kempe - Toffoli
Clifford/Gaborik - Shore - Lewis
Gaborik/Clifford- Amadio - Mitchell

Forbort - Doughty
Muzzin - Martinez
Gravel - Folin

Ensimmäinen erä oli maalittamuudesta huolimatta Ducksien hallintaa, mutta kaksi jälkimmäistä erää olivat Losilta jo parempaa esitystä. Tappiosta huolimatta Quick pelasi erinomaisen ottelun. Ja vaikka Folin ja Gravel ottivat molemmat miinukset, niin minusta he pelasivat ihan kelpo pelin. Takaisin ykkösketjuun palannut Iafallo oli hyvä ja tällä kertaa kova työnteko palkittiin maalilla. Suurin ero joukkueilla on keskikaistalla, sillä vaikka Kopitar pystyy pelaamaan vähintään tasan Getzlafia vastaan, mutta Kempe ja Shore ovat Kesleriä ja Henriqueta jäljessä.

Pudotuspelipaikkaa ajatellen tappio divisioonavastustajalle oli paha juttu ja ikävää oli, että viime yönä Stars, Avalanche, Predators, Sharks ja Wild voittivat ja kaiken kruunuksi Jets ja Flames pelasivat kolmen pisteen ottelun. Ensi yönä vastassa on NY Rangers ja uskon tappioputken menevän tuossa ottelussa poikki.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings, KiPa-90, Brittifutis yleisesti
Päättyihän se kuuden ottelun tappioputki vihdoin ja viimein, kun Rangers kaatui 2-4. Pitkästä aikaa pääsi pelin katsomaan ja mikäs sen mukavampaa, kun isot pisteet naarattiin kotiin. Peli ratkesi ylivoimiin, kun kruunupäät iski peräti kolme kertaa vastustajan jäähyilyn seurauksena. Pelin alku oli vaikea, kun vieraiijat johti jo ensimmäisen kympin jälkeen 2-0. Siihen kolmas kaappi - mikä oli lähellä - niin olisi peli voitu melkein jo taputella. Amadio keräsi tehot 1+1, joten jatkanee kokoonpanossa myös jatkossa.

Tappioputken seurauksena ollaan vajottu Pacific Divisioonassa neljänneksi. Ohi on menneet sekä Sharks että Flames. Kaksi seuraavaa peliä on pakko klaarata, kun vastassa on kautensa jo pelannut Canucks ja toinen pahoista kilpailijoista Flames. Tuon keskinäisen kohtaamisen pisteet voi nousta arvoon arvaamattomaan vielä kevään mittaan. Toivottavasti Carterin kuntoutuminen ei ota takapakkia ja mies todella palaa Helmikuun aikana.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Sellainen pieni kysymys palstan Kings-henkisille, miksei myöskin muille NHL-niiloille, onko Paul LaDuen paikka kokoonpanossa vaarassa lähiaikoina? Kiinnostaa lähinnä HockeyGmn takia.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Se on Gravel tai LaDue joka tippuu tänään pois kun Martinez palaa. Oli jo game time decision viime peliin. Ja on myös mahdollista että kierrättävät kolmikkoa Folin, LaDue ja Gravel.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös