Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Los Angeles Kings 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana TripleCrownLine, 01.06.2017 klo 23.27.

 1. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Kuinkahan monta vuotta sitä on huhuttu, että Dion Phaneuf kaupataan Losiin? No nyt se vihdoin toteutui.

  Kings acquire Phaneuf and Thompson from Senators for Gaborik and Shore - LA Kings Insider

  Eli Dion Phaneuf ja Nate Thompson Kaliforniaan ja Marian Gaborik ja Nick Shore Ontarioon. Kaupan parhaat asiat minusta olivat, että tehonsa menettäneestä ja haluttomasti pelaavasta Gaborikista päästiin eroon eikä Blake antanut yhtään varausvuoroa pois. Viime aikoina pirteästi pelannut Shore oli jonkin sortin menetys, mutta ilmeisesti Mike Amadio nähdään potentiaalisempana pelaajana pitemmällä tähtäimellä, ja niin Shore sai mennä. Nate Thompson on samaa sarjaa Torrey Mitchellin kanssa eli veteraani, joka ei ole seuran pitemmän aikavälin suunnitelmissa. Thompsonilla on sopimusta jäljellä tämä ja ensi kausi ja Phaneufilla kauden 2020-21 loppuun asti. Koska Ottawa maksaa 25% Dionin palkasta, niin palkkakattoa ajatellen siirrolla ei ole mitään merkittäviä vaikutuksia Losin kannalta.

  Kings-puolustuksessa on nyt "ylitarjontaa", kun ylhäällä on kahdeksan pakkia - Doughty, Muzzin, Martinez, Phaneuf, Folin, Forbort, Gravel ja LaDue. Joten eiköhän Forbort tai Gravel treidata viimeistään ensi kesän varaustilaisuudessa. Folinilla on sopimus vain täksi kaudeksi, mutta minä toivon, että ruotsalaispakin kanssa tehdään jatkosopimus. Eihän mies hyökkäyspäässä minkään sortin pelote ole, mutta ainakin hän on puolustuspäässä fyysisempi ja parempi kuin Forbort tai Gravel.

  Todennäköisesti Phaneuf-kauppa parantaa Losin puoustusta, mutta tänä vuonna puolustajien pelaamista suurempi ongelma on ollut Jonathan Quickin ailahtelevat otteet. Aikaisempinakin kausina Quickille tuli välillä huono peli tai peräkkäin jopa kaksi, mutta kehnon jakson jälkeen hän palasi hyvälle tasolle useamman pelin ajaksi. Tänä vuonna on ollut oikeastaan päinvastoin, kehnot/keskinkertaiset jaksot ovat pitkiä ja hyviä pelejä on vain yksi siellä toinen täällä. Ehkä valmennuksen olisi syytä peluuttaa Kuemperilla useampi peli peräkkäin ja antaa Quickille aikaa laittaa pelinsä kuntoon.

  Losin onneksi myös Flames, Sharks ja varsinkin Ducks ovat alisuorittaneet, joten pudotuspeliviiva on vielä saavutettavissa. En kyllä pysty ymmärtämään, miten Kings-peleissä todella hyvältä joukkueelta vaikuttava ja hyvän materiaalin omaava Anaheim pystyy pelaamaan noin uskomattoman tehottamasti. Johtajuuden puutetta sielläkin ilmeisesti.
   
 2. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Lainaus:
  Hämmentynyt fiilis. Kun tuota Phaneuf-kauppaa huhuttiin, oli aina pelko, että toiseen suuntaan iso pala joukkueen tulevaisuutta. Nyt ei menetetty oikeastaan mitään, koska Carterin paluun jälkeen Shore olisi ollut nelossentteri ja keskusta on oikeastaan se Kings-poolin vahvin osa. Lisäksi päästiin vielä eroon Gaborikin sopimuksesta.
   
 3. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Kyllähän tässä hetkeksi meni aamukahvit väärään kurkkuun, mutta pitempään ajateltuna eihän tässä Kuninkaat menettäneet oikeastaan mitään. Gabo on ollut jo pitemmän aikaa täysin kadoksissa, joten ihan hyvä, että päästiin eroon hänestä. Huhuja tuosta Phaneufin tulosta on jo pitemmän aikaa viljelty ja nyt hän sitten mustaharmaan nutun päällensä vetää. Mielenkiinnolla katselen, millä ilmeellä kaveri pelaa uudessa joukkueessa. Shoren poismeno kirpaisee. Vuosikausia alakenttien luottoratsu ja iso osa joukkuetta.

  Alkukauden lentokelit on enää muisto vain. Tosissaan tässä joudutaan taistelemaan paikasta pudotuspeleihin. Viime yönä Caneskin kairasi meitä kakkoseen lukemin 7-3. Kuten ylempänä mainittiin, onneksi myös Hait ja Ankat alisuorittaa. Se voi olla iso apu meidän matkalla playoffeihin.

  Quickin täytyisi jostain nyt kaivaa se kevään 2012 jumalmoodi -ehkä vähempikin riittäisi- tai ainakin tasaisempaa suoritusta tekemiseensä. Alkukaudesta oli mukana puheissa Vezinasta.

  Mutta kaikesta huolimatta IN QUICK WE TRUST!!! ja GO KINGS GO!!!
   
 4. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Raskastekoinen on tuo Kingsin puolustus. En oikein näe mitään järkevää syytä miksi Kings meni Phaneufin hankkimaan, mutta toisaalta kun Sens pitää palkasta 25% jolloin cap hit on enää karvan verran yli 5 milj.$ ja Kings ei menettänyt käytännössä mitään niin ei kai tuo huonokaan ole.

  Mutta ne pelit mitä tällä kaudella kuninkaita olen nähnyt niin juuri tuo puolustuksen raskastekoisuus (ja puhdas hitaus) on pistänyt silmään ja siihen ei Phaneuf kyllä apua tuo vaan päinvastoin. Tosin saa kyllä vastustajan kaverit pitää päänsä ylhäällä kun tuota puolustusta vastaan pelaa...
   
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Minä taas en näe yhtään syytä miksi tuota treidiä ei tehtäisi. Phaneuf dumattiin jo kun matkasi Ottawaan, mutta ei hän joukkueesta huonompaa tehnyt. Sen mitä taas Gaborikin otteista kuullut niin ilmeisemmin ura alkaa kyllä olla jo lähes ohi, eli käyttökelpoinen ja kallis pelaaja sen kalliin ja välillä poppareilla pyörivän pelaajan tilalle. Uskoisin kuitenkin, että Gaborikin treidaamisesta pois olisi joutunut reippaasti maksamaan.
   
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Onnistuneelta näyttää Phaneufin hankinta. Tehnyt jo 3 maalia ja jengi piristynyt. Lisäksi Jeff Carterin paluu alkaa olla lähellä, joka on sitten vielä isompi asia. Tiukkaa tulee Pacificin playoff-taistossa ja eiköhän Kingsit itsensä sinne jälleen kairaa.
   
 7. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Phaneufin hankinta on auttanut puolustuksessa, samoin Thompson alemmissa ketjuissa. Suurimpina syinä voitto-otteluihin pidän kuitenkin Quickin erinomaisia otteita - eikä Kuemperkaan ollut hassumpi Jetsia vastaan - ja alempien ketjujen pelaajien yllättäviä tehoiluita. Vaikka Buffalo ja Chicago eivät ole nykykunnossaan mitään hirveän kovia tasonmittareita, niin otteluissa huippujoukkueita Tampaa ja Pittsburghia vastaan joukkue pelasi tappiosta huolimatta ihan hyvin ja olisi voinut yhtä hyvin voittaa molemmat pelit.

  Carterin lisäksi vakioäijistä sivussa on Trevor Lewis, joten jos tämä kaksikko palaa kaukaloon maaliskuun alkupuolella hyvässä pelikunnossa, niin kakkossija divisioonassa on ihan mahdollista. Mutta katotaan nyt ensin siirtoajan umpeutumishulinat, niin näkee millaisella kokoonpanolla joukkue lähtee maalis-huhtikuun loppurutistukseen.
   
 8. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Jeff Carter sai luvan liittyä mukaan joukkueen treeneihin. Ei pelaa vielä Starsia vastaan huomenna, mutta lähellä ollaan. Runkosarjan loppukirin osalta näyttää nyt hyvältä.

  Phaneuf on tosiaan tuonut aivan uutta eloa pakettiin ja varsinkin tuohon 2. ylivoimaan. En olis kyllä uskonut moista, mutta Brownin alkukauden comebackin jälkeen täytyy vaan uskoa, että kaikki on mahdollista..
   
 9. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
 10. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:

  Täytyy kyllä ihailla Blaken toimintaa GM:n tontilla. Hyviä siirtoja menettämättä pickejä tai prospecteja. Olispa Blake pystynyt takomaan Lombardin hieman aikaisemmin järkeä. Yotes varmasti halusi parhaan saatavilla olevan backupin, koska Raannan jatko ei ole täysin varmaa. Hieno tsäänsi Darcylle, joka pelasi todella hyvin Losissa ja olisi ansainnut enemmänkin peliaikaa Quickin slumpin aikana. Nyt kun Quick on taas palaamassa tasolleen, niin näen tämän täysin järkevänä siirtona. Wedgewoodista en tiedä, mutta Campbell voisi saada mahiksen luukulla, jos tämä Woody ei hommaansa hoida. Rieder tuo nopeutta ketjuihin ja maksettu hinta hänestä on minimaalinen saksalaisen potentiaaliin nähden. Pelasko Kopitar ja Rieder jopa samassa ketjussa World Cupissa?
   
 11. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Lainaus:
  Eivät muistaakseni. Kopitarin rinnalla viiletti Hossa ja olisiko toisella laidalla ollut Tomas Tatar ja jossain vaiheessa Gaborik.

  Kuemper oli hyvä silloin, kun häneltä apuja kaivattiin, Quickin slumpin aikana. Hetken aikaa oli jopa selvästi parempi. Onneksi nyt Quick pelaa omalla tasollaan. Carterin paluu taitaa olla jo ihan ovella. Toivotaan nopeaa pelikuntoon pääsemistä. Hyökkäys laajenee välittömästi hänen myötään.

  Phaneufin suhteen olin epäluuloinen. En odottanut yhtään mitään, mutta todella kova startti ollut kruunupaidoissa. Muutama peli nyt jäänyt välistä, joten kyselisin mitkä olleet pakkiparit?

  Ei se paikka aurinkoon vieläkään kirkossa kuulutettu ole, mutta usko on kova, että sinne mennään. Mutta menestystä siellä, en vielä osaa arvioida.
   
 12. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Forbort - Doughty
  Phaneuf - Martinez
  Muzzin - Folin

  yv1 Muzzin - Doughty (Brown - Kopitar - Toffoli)
  yv2 Martinez - Phaneuf (Kempe - Amadio - Pearson)

  Saa nähdä sitten miten Riederin hankinta vaikuttaa ketjuihin, mutta ensi yönähän sen näkee. Mitchell on pelannut yhdessä Kempen ja Pearsonin kanssa laiturina (tosin ottanut osan aloituksista), joten toivottavasti Riederiä kokeillaan sillä paikalla (oikeassa laidassa). Olisi koossa kerrankin oikeasti luisteluvoimainen ketju.

  Jack Cambell on kutsuttu Ontariosta ylös ja Mersch ja LaDue lähetettiin alas. Kings pelaa ensi viikon alussa Vegasia vastaan peräkkäisinä öinä, joten voi olla että Cambell saa startin jommassa kummassa pelissä. Sitä ennen - eli ennen siirtoajan umpeutumista - Kings pelaa vielä Dallasia ja Edmontonia vastaan kotona.

  Campbell recalled, LaDue and Mersch sent to Ontario - LA Kings Insider
   
 13. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Vähän jännät paikat tällä hetkellä. Sormet ja varpaat ristissä odotellaan treidi-ilmoituksia, ja samalla toivotaan, että Blake ei tee yhtään kauppaa, jossa toiseen suuntaan liikkuu merkittävä osa Kingsin potentiaalista tulevaisuutta. Niitä palasia kun ei edelleenkään ole yhtään ylimääräistä.

  Toistaiseksi kyllä sanoisin Blaken onnistuneen peliliikkeissään vähintäänkin hyvin. Gaborikin sopimuksen dumppaaminen onnistui paljon halvemmalla kuin olisin koskaan uskonut, koska vastikkeena tuli kuitenkin käyttökelpoinen pelaaja. Myös liikkuvuuden hankkiminen alaketjuihin (se, lisääntyikö tulivoima toivotusti, jää nähtäväksi) kävi yllättävän edullisesti. Kuemper ei kuitenkaan ollut mikään pitkän aikavälin ratkaisu, ja oletuksena on, että Campbell täyttää nuo saappaat aivan riittävästi.
   
 14. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Carterin olisi siis tarkoitus pelata ensi yön pelissä Oilersia vastaan. Treeneissä on vedellyt Toffolin ja Pearsonin kanssa samassa kentässä. Vanha tuttu 70's Line siis kasassa.

  Iso apu joukkueelle, nyt kun tosipelit vasta alkaa.

  Carter return to Kings remains uncertain | NHL.com
   
 15. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Carter aloitti Toffolin ja Pearsonin kanssa, mutta toisesa erässä alkoi ketjujen sekoittelu. Lopussa Carterin laidoilla olivat Iafallo ja Kempe.

  Dallas-ottelu oli ihan tasokas ja ratkesi Kempen häviämään aloitukseen. Oikersia vastaan Losilla oli alussa mahdollisuus päästä johtoasemaan, mutta oikeastaan koko eka erä oli joukkueelta aika luokatonta pelaamista. Ehkä asiaan vaikutti Carterin paluu ja sitä seuranneet ketjumuutokset.

  Rieder - Kopitar - Brown
  Pearson - Carter - Toffoli
  Clifford - Thompson - Mitchell
  Kempe - Amadio - Iafallo

  Thompsonin ketju tiesi oman roolinsa ja rouhivat ihan hyvin koko ottelun ajan. Eniten hakemista oli Amadion ketjulla, kun kolmiko jäsenet olivat toisilleen niin vieraita. Potentiaalia tuossakin ketjussa kuitenkin on, sillä Iafallo ja Kempe ovat hyviä luistelijoita ja fiksuja taitopelaajia ja Amadiokin kehittyy koko ajan. Itse kyllä toivoisin, että Iafalloa kokeiltaisiin Carterin ja Toffolin laiturina, sillä hän on Kings-laitureista paras pelintekijä ja Toffoli ja carter joukkueen parhaat laukojat.

  Jos Blaken tarkoituksena on varustella joukkue pudotuspelejä ajatellen, niin minusta ensimmäisenä hankintalistalla on luotettava kolmosketjun sentteri. Ja vaikka Phaneuf on ollut odotuksiani paljon parempi, niin olisihan se mukava saada kokoonpanoon "vjateslavoinov" eli taitava kakkosparin rightin pakki. Mutta eihän tuollaisia pelaajia - hyvää kahdensuunnan sentteriä tai rightin pakkia - saa kuin antamalla osan tulevaisuutta ja toivottavasti Blake ei lähde Lombardin tielle vaan pitää tähänastisen linjansa.

  edit.

  Waiver-listan pelaajista Chris Stewart kelpaisi mulle ihan hyvin. Mielipelaaja ja rajallinen pelinäkemys, mutta ihan kelvollinen syvyyspelaaja ja toisi vähän lisää särmää alaketjuihin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2018 klo 21.37
 16. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Harmittavan vähälle jäänyt viime aikoina Kingsin seuraaminen. Edellisestä pelistä on vierähtänyt jo lähemmäs kuukausi. Tämä ketjukin valahtanut sivulle neljä saakka. Pudotuspeleihin ollaan taas vuoden tauon jälkeen menossa. Täysin varmaa se ei vielä ole, mutta toissayönä voitto Coloradosta tätä jo vähän varmisteli. Todella jännäksi menee loppu. Kings, Ducks, Avs ja Blues on neljän pisteen sisässä. Kings ja Avs pelanneet 80 ja Ducks ja Blues 79 ottelua. Kaksi jäljellä olevaa peliä ovat, playoffpaikkansa varmistanutta Wildia ja käsittämättömästi sulanutta Starsia vastaan. Helppoja pisteitä noista ei tule yhtäkään.

  Ducksit kohtaa viimeisillä kierroksilla myöskin Wildin ja Starsin sekä päätöskierroksella Coyotesin. Avs joutuu kohtaamaan Sharksin ja todellisena herkkupalana Bluesin, jonka kanssa käyvät kovaa taistoa paikasta taivaassa. Olisihan se jännä matsi, jos sen voittamalla vasta jatkoonmenijä olisi selvillä. Tuon Coloradon kohtaamisen lisäksi Blues pelaa kahdesti Blackhawkseja vastaan. Paljon on siis panosta vielä viimeisillä kierroksilla.

  Carterin paluu pitkältä sairaslomalta on ollut huima. Liigan viimekuun yksi kuumimmista pelaajista. Nyt meillä on taas kasassa kaksi kovaa tuloksentekoon kykenevää kenttää. Kopitar on pelannut uransa parhaan kauden. 90 pistettä on erinomainen saavutus. Viime kauden mennessä täysin penkin alle. Ex-kapteeni on (odotetusti) hieman hyytynyt syksystä, mutta tulee olemaan iso tekijä kevään peleissä. Puolustus on Phaneufin tulon myötä mallikkaassa kuosissa. Onhan tuo paperilla yksi sarjan kovimmista Top-nelosista: Doughty, Muzzin, Martinez, Phaneuf, kuten Urheilulehtikin tämän noteerasi.

  Tälle porukalle on ennenkin riittänyt kunhan vaan päästään pudotuspeleihin. Siellä on täysin uusi maailma ja nämä kahden sormuksen herrat tietävät miten siellä tullaan pärjäämään. Vahva luotto on, että tänä keväänä Los Angeles Kings menee pitkälle, kunhan päästään pudotuspeleihin.

  Parit pokaalit hyvin vedetystä runkosarjasta löytänevät tänne päin. Doughtylle uransa toinen Norris Trophy ja Kopitarille toinen Selke Trophy. Kopitar saanee ääniä myös Hart Trophystä. Niin kovan sesongin vetänyt, mutta ei aivan mielestäni riitä Harttiin asti.

  @Jake MacUrister tai @heikkik voisi tehdä isompaa yhteenvetoa kuluneesta kuukaudesta. Ikävä ollut teidän kattavia raportteja joukkueen tekemisistä.
   
 17. mmiettinen92 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings
  Noin 70 Kingsin sarjapeliä tällä kaudella nähneenä voisin huudella täältä ruudun toiselta puolen. Pudotuspelipaikka tuli ja se on omasta mielestä seurausta etenkin näistä kolmesta eri asiasta: Viisikkopuolustus, Kopitar, Brown = Koko paketti.

  Hommahan on se, että hyökkääjät ovat tukeneet äiäpakistoa koko kauden, ja tietysti näkyvimmin sen roolin ovat hoitaneet Kopitar ja Brown. Helppoa nostaa kolmeksi syyksi menestykseen viisikkopuolustuksen, kipparin ja ex-kipparin - nämä ovat tavallaan kuin koko paketti menestykseen.

  Millä perustelen viisikkopuolustuksen toimivuuden ja sen, että mainitut jannut sitä ovat esimerkillään tukeneet?

  No sillä, että Brown on sisäisen tehotilaston kärki (+31) ja Kopitar kolmas (+21) - välissä pakiston kunkku Drew Doughty (+25). Mainitut pelaajat ovat myös peliaikatilastossa kärjessä, Doughty (26.49) ykkönen, Kopitar (22.02) kolmas ja Brown (19.44) kuudes. Muistetaan, että Kopitar on koko sarjan pistepörssin top-10:ssä.

  Brown muistaakseni pisti kausikohtaisen syöttöennätyksensä uusiksi, Doughty teki saman tempun heittämällä ja lisäksi takoi ennätyspinnat. Kopitar puolestaan tuhosi niin maali-, syöttö- kuin piste-ennätyksenkin. Okei, numeroita, mutta eivät ne 80 pelissä sattumalta mene sellaisiksi kuin ne nyt ovat.

  Lisäksi joukkuetasolla Kings on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa, joten sekin kertoo siitä, että paketti on toiminut. Jonathan Quickilla oli ehkä joskus vuodenvaihteen molemmin puolin vaikeaa, mutta niin oli koko joukkueella. Toisaalta millepä jengille ei vaikeita aikoja 82 ottelun runkosarjassa tulisi.

  LA on kapteeninsa näköinen joukkue. En väitä, että AK sortuisi läpsyttelyyn, mutta eihän Kings ollut parhaimmillaan noin 20-30 peliä sitten. Entä nyt, kun pisteitä piti tulla? Avalanchea vastaan voitto, Flamesia vastaan voitto, Avalanchea vastaan murskavoitto, Wildia vastaan jatkoaikavoitto - minuutti ennen loppua tappiolla. Onhan näitä.

  Losi on ollut nyt(kin) - myös 2012 ja 2014 - keväällä parhaimmillaan silloin, kun paikka on ollut "totisempi". Kings on kääntänyt tiukkoja pelejä. Kingsin kolmansien erien maaliero on paras koko sarjassa. Alivoima on toiseksi paras. Eikä pidä unohtaa Jeff Carteria - yksi mies toi mukanaan sen, että jos ennen oli yksi tuloksentekoketju, niin nyt niitä on kaksi.

  Samat asiat korostuivat mestaruuskesinä. En väitä, että LA olisi lähelläkään Cupia, mutta pitkä kevät - pelien puolesta - länteen voi pitkästä aikaa tulla!

  Ps. ne heikkoudet. Kun Kingsin peli lähtee laukalle, niin se lähtee laukalle. Kuka muistaa taannoin Blues- tai Hurricanes-pelit? Parhaan ja huonoimman suorituksen ero on järkyttävän iso.

  Koska joukkue on Kopitarin näköinen, pitää #11:n onnistua illasta toiseen. En väitä, että AK on joukkueen ainoa tähti, mutta sen mahdollinen epäonnistuminen näkyy. Ylivoima ei ole ollut kummosta, ja erikoistilanteethan keväällä korostuvat. Phaneufilta, Thompsonilta ja kumppaneilta sopii odottaa, ettei telkkä lennä isoissa peleissä pöntöstä. Muuten tulee vaikeaa. Nyt, ennen Wild-matsia näyttää kaiketi ihan kohtalaiselta.
   
 18. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Pudotuspelipaikka on nyt plakkarissa. Vähimmäistavoite siis saavutettu. Nälkää kasvaa kuitenkin syödessä ja on sitä ennenkin päästy niukasti playoffeihin, mutta Kesäkuussa sitten nosteltu kannua.

  Vanha perusrunko (Kopitar, Brown, Doughty, Carter) on ilmiliekeissä ja näiden konkareiden varaan on hyvä laskea, kun pelit kovenee. Viime yönä ex-kapulta kevyet 4+0 taululle. Upean paluun huipulle muutaman kehnomman kauden jälkeen on Brown tehnyt. Riitsana palkkakatossa ei tarvitse enää puhua.

  Luottavaisin mielin tässä lähdetään kohti tosipelejä. Toivottavasti kannu palaa neljän vuoden tauon jälkeen sinne minne se kuuluukin.
   
 19. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Kyllähän pelaamisessa näkyy vielä Lombardin/Sutterin perintö, vaikka Blake/Stevens ovat onnistuneet muuttamaan ilmettä modernimpaan, "kevyempään" suuntaan. Mutta puolustuksen kautta sitä mennään ja kiitos Kopitarin superkauden joukkue selvisi pudotuspeleihin. Omasta mielestäni parasta tässä kaudessa on - siis tähän mennessä - ollut Rob Blaken suoritukset toimitusjohtajana, Anze Kopitarin huippukausi kolmikymppisenä ja se, että St. Louis-tappion jälkeen joukkue osoitti henkistä kovuutta kokoamalla itsensä ja selvittämällä tiensä pudotuspeleihin.

  Uskon että sellainen "hei kaverit, kerran vielä" -meininki joukkueessa on vallalla. Tosiasiahan on, että joukkueen parhaat päivät ovat jo takana, mutta yhteen pitkään runiin on vielä pienet mahdollisuudet, JOS (iso jos) Quick saa hurmoksen päälle ja hyökkäyspäässä kiekko pomppii suotuisasti. Brown ja Carter ovat jo 33 -vuotiaita, Quick ja Phaneuf 32, Kopitar ja Martinez 30 ja nuorimmaisina Muzzin 29 ja Doughty 28. Kun muistaa, että ensimmäisestä mestaruudesta on jo kuutisen vuotta ja toisestakin neljä, niin tajuaa, kuinka "nuoria" iso osa ratkaisupelaajista tuolloin olivat. Ja tuomarilinjakin suosi silloin nykyistä paremmin fyysisiä kamppailujoukkueita, kun viime vuodet ollaan menty enemmän speed/skill -suuntaan.

  Jos Las Vegas pelaa samalla tyylillä pudotuspeleissä kun pelasi runkosarjassa, niin jatkoon selvitäkseen Kings tarvitsee ehjän puolustuksen. Jollei Muzzin ja Forbort pysty pelaamaan, niin en ole valmis lyömään senttiäkään Losin puolesta. En usko, että yksikään kolmikosta Gravel, LaDue, Fantenberg kestää Knightsien painetta ilman isoja virheitä ja Folinkin on siinä ja siinä.
   
 20. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  William M. Jennings Trophy toisen kerran Jonathan Quickille. Vegas tulee ensimmäisellä kierroksella vastaan. Mielenkiinnolla tuota kohtaamista odottaa. Omissa papereissa tämä tulee olemaan tasainen sarja. Kauden suurin sensaatio, vastaan joukkue joka haluaisi vanhalla rungollaan vielä kerran voittaa jotain suurta.

  Vahvasti uskon Kingsin tämän klaaraavan, vaikka Vegas voittikin divisioonansa. Niin kovassa iskussa tällä hetkellä Kingsin kärkipelaajat on ja jos Quick vielä löytää sen aiemmin nähdyn jumalmodensa, niin aika vahvoilla ollaan. Vaikka Vegas täysin katsomaton kortti vielä pudotuspeleissä on, eikä se divisioonan voitto mitään pelkkää tuuria ollut, niin vahvasti uskon kuninkaiden tämän kuudessa ottelussa vievän.

  2014 Stanley Cupin jälkeen on voitettu vain yksi pudotuspeliottelu. Ollaanko ensimmäinen joukkue, kuka pudottaa Vegasin kesälomille vai ensimmäinen joukkue liigan historiassa, jonka Vegas lähettää lauluun. Alkais jo.
   
 21. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Lainaus:
  Hah! No kiva kuulla, että täällä ihan ikävöidään. Itsellä meni aika pahasti kiekkoöverin piikkiin tuossa U20 kisojen jälkeen. Olin itse niin pettynyt Suomen suoritukseen, joten meni hieman maku lajiin hetkeksi. Teki kylä hyvää jättää hetkeksi myös NHL-pelit sivuun. Muuten ei ole kyllä kauheasti vain kerennyt kirjoittamaan mietteitä ylös ja ehkä tän palstan hiljentyminenkin hieman vaikutti kirjoitusintoon. Toki olis pitäny vaa sit kahta kauheammin näpyttää näppäimistöä. Heh.

  Kingsin pelejä olen pyrkinyt katsomaan vähintään kerran viikkossa näin loppukauden aikana, koska muitakin joukkueita tulee seurattua eri intressien takia. Toki nuo ratkaisevat viikot tuli väijyttyä jälkilähetyksenä Kingsin pelit, mutta mitään kattavaa raporttia en kyllä väsää niiden perusteella.

  Kopitarin ennätyspisteet sykähdyttivät ainakin eniten ja se tyyli millä mies johti joukkoja, kun pudotuspelipaikka ei ollut vielä varmaa. Carterin paluu on ollut jopa parempi kuin odotin noin pitkän loukin jälkeen ja nyt vesi kielellä odotan Jeffin lyövän jo heti Vegasia vastaan kovat tehot. Itse ainakin halusin Vegasin heti vastaan, koska hieman uhreiluromantikon vikaa omaavana haluaisin Ducksin tokalle kierrokselle vastaan. Mielestäni Vegas on hieman hassusti lyönyt itsensä tilanteeseen johon kukaan ei uskonut ja onko se joukkue edes valmis moiseen "paras seitsemästä" karkeloon? Onhan siellä Fleury, mutta onko siellä oikeesti hajua mitä tää homma lopulta vaatii. Näen kyllä Kingsillä loistavan sauman heivata VGK heti ulos kokeneella rosterilla ja niinkuin täälläkin on mainittu, niin kahden cupin rungon viimeiset kunnon saumat on nyt! Toki tuo pakiston raskas jalka ja "kolmosparin" ukkojen puutteet ovat pahoja ongelmia juuri Vegasia vastaan.

  Paljon on paineita Quickin harteilla, koska faktahan on että tuo jengi menestyy ja kaatuu sen miehen otteisiin. Johan sen jo runkosarjakin näytti molemmisa ääripäissä. Muuten uskon maalien tekemiseen, erikoistilannepelaamiseen (Kings yv on aina keskinkertaisena parasta mitä löytyy :D) ja viisikon puolustamiseen täysin.

  Go Kings Go!!
   
 22. Jake MacUrister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Los Angeles Kings, TPS
  Sinne me sitten lähdettiin tylysti neljä - NOLLA! Ei ollut joukkueesta viime yönä tekemään uskomatonta comebackia, joka 2014 Sharksia vastaan onnistui. Yrityksestä se ei jäänyt kiinni, koska Kings vei neljättä peliä puoltoista erää ja löi kaiken likoon. Fleury tuntui nyt vaan vieneen kaikkien mustapaitojen itseluottamuksen ja viimeistelyn terävyyden. Ei paljoa jossiteltavaa jää, jos tekee kolme maalia neljään peliin. Eniten vaan ihmetyttää, että runkosarjassa KIngs oli jopa normaalia tehokkaampi, niin nyt sitten sakkasi haastavassa paikassa ja se on aika ennen kuulumatonta tuolle poppoolle. Vegas kykeni kyllä neljän ketjun liikkeellä pitämään Kingsin väsyneenä ja kahleissa kiinni monta peliä. Ehkä Stevens hieman kusi housuun, kun ei kyennyt reagoimaan. Ei se silti Stevensin syy ole, jos joukkue ei tee maaleja toiseen päähän. Fleury vei Quickia joka kerta maalin verran paremmin ja se riitti.

  No mitä sitten jäi tästä kaudesta käteen. Itselle ainakin paljon positiivista Blaken ja Stevensin osalta. Vanhat haamut näkyy, mutta on niitä osattu siivota poiskin. Nyt pitäisi saada vain lisää uutta nuorta verta kehiin ja varsinkin pakisto kaipaa uutta väriä. Fantenberg, Gravel, Folin osasto on niin harmaata massaa, että välillä ihan sama ketä siellä kolmosparissa sohii kiekkoa pleksin kautta ulos. Toivon totisesti, että Brickley, Vilardi, Anderson-Dolan ja Clague nähtäisiin pian kolkuttelemassa ovia.

  Kopitarin ja Brownin kausi oli häikäisevä. Toffolin ja Pearsonin kausi hieman pettymys, mutta Carterin poissaolo vaikutti selkeesti heihin. Hyökkäys muuten oli aika keskiverto Kingsmäinen puurtajaosasto. Rieder, Kempe ja Iafallo toi kivaa kaivattua raikkautta jaloilaan. Quick oli omalla tasollaan aivan liian ailahtelevasti, vaikka Jenningsin nappasi, mutta Losille se on joka kausi vain "osallistumispalkinto". Pakisto oli isoin ongelma koko kauden ja lähinnä kiekollisesti, mutta silti olen tyytyväinen että Muzzin palasi omalle tasolleen, Doughty on edelleen uskomaton ja Phaneuf iso positiivinen yllätys.

  Kysyn yhden kysymyksen tähän loppuun. Olisiko nyt aika luopua Jeff Carterista, kun kova vaihtoarvo löytyy vielä?

  Drew Doughtyn tulevaisuus rassaa meitä heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen ja optimistina toivon iloista jatkoa, mutta en minä pety jos Drew meiät jättää. #8 on voittanut kaiken ja tuonut niin paljon iloa ja juhlaa Losiin, että on ihan oikeutettu lähtemään. Silti täytyy uskoa Losin valojen voimaan :P

  Go Kings Go!

  Ps. Kiitos kaudesta! Nyt voidaan hypätä muiden bandwagoneihin. Ainakin hemmetin mielenkiintoisia sarjoja menossa jo nyt. Vegasin kelkkaan en silti lähde.. Vaikka voittaisivat Stanley Cupin, niin väitän että eivät tiedä mihin leikkiin ovat lähteneet... Heh.
   
 23. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lappeenrannan SaiPa & Los Angeles Kings
  Lainaus:
  Hyvä kysymys, sanoisi poliitikko. Sopimusta lienee vielä kolme vuotta jäljellä, mikäli oikein muistan. Varmasti toimistolla puntaroidaan samaa kysymystä. Brownin tykkikausi myös voisi olla houkutuslintuna mahdollisille ostajille.

  Vaikeaa sanoa, kannattaako Carterista luopua. Toi tälläkin kaudella hyvin tulivoimaa, toiseen tuloksenteosta vastuussa olevaan kenttään ja oli yksi runkosarjan loppupuolen tulikuumimmista pelaajista, kun saikulta palasi. Toisaalta, treidistä saisi varmasti pätevän kakkossenan + jotain muuta sälää kelpo sälää tilalle. Kelpo vastinetta vastaan sanoisin kyllä, mutta muuten Carterille olisi vielä käyttöä.

  Doughtyn menetys olisi valtava isku, sen nyt tietää sanomattakin. Mutta mielenkiintoinen vuosi sen suhteen edessä mitä sopimusrintamalla tulee tapahtumaan.
   
 24. Bigmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata & LAK
  Lainaus:
  Pitäisi. Juuri tuosta syystä, että Carter pelaa yhdellä sarjan parhaista sopimuksista. Vastineeksi olisi mahdollista saada sitä, mitä joukkueelta puuttuu: jalkava max 23-vuotias potentiaaliltaan tähtiluokan laituri jos hyvin käy, myös toinen prospecti. Itse harkitsisin vakavasti myös Doughtyn kauppaamista jo vastakkaiseen suuntaan tulisi korkeintaan parikymppinen A-luokan pakkiprospekti.

  Suurimmalla todennäköisyydellä Kings on seuraavat pari-kolme vuotta sellainen just ja just playoffiin tai just ja just rannalle -joukkue. Väittäisin, että tänä kesänä tehtävät päätökset vaikuttavat isosti siihen, kumpaan suuntaan käyrä sen jälkeen kääntyy.
   
 25. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Lainaus:
  Joo, Carterin myynnistä samaa mieltä, mutta en usko vastine on niin kova kuin toivotaan ja osa faneista uskoo. Ok prospekti ja korkea varausvuoro tai oikeasti hyvä prospekti ja toisen kierroksen varausvuoro.

  Niin, retool vai rebuild. Vuoden 2014 mestaruuden jälkeen joukkue on jäänyt kaksi kertaa pudotuspelien ulkopuolelle ja kaksi kertaa selvinnyt playoffseihin. Näillä kahdella playoffskerralla se on voittanut yhden ottelun ja hävinnyt kahdeksan. Minusta Blaken pitäisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja myydä Carter ja myös Brown (jos ostaja löytyy). Brownin palkasta voisi jopa ottaa osan kontolleen, jotta hänet saisi kaupaksi. Eli retool. Jos Doughty on sitä mieltä, että hän ei jaksa retoolia, niin sitten rebuilding-moodi päälle ja kaikki 30+ -kaverit (Carter, Brown, Phaneuf, Quick ja myös Kopitar) sekä Doughty kaupaksi. Ei kaikkia tietenkään heti ja kerralla voi myydä, mutta seuraavan parin vuoden aikana.

  Kaikista eniten vituttaa Bigmouthin kuvailema just ja just-joukkue - siis sellainen takavuosien Detroit Red Wings, joka aina selvisi pudotuspeleihin, mutta jolla ei ollut siellä mitään todellisia menestymisen mahdollisuuksia.