Muutaman tunnin päästä alkaa toinen kierros ja sitten nähdään jatkuuko tuuri yhtä hyvänä myös muilla vuoroilla. Syvyyttähän organisaatiossa ei ole tällä hetkellä muilla pelipaikoilla kuin leftin pakeissa, joten sitä asiaa varauksia tehdessä ei tarvitse miettiä. Blake on maininnut maalivahtitilanteen - tai siis sen, että seurassa ei ole maalivahteja - joten katsotaan varaako Kingsin skoutit molarin toisella vai vasta kolmannella kierroksella.
LA Kings 2017 NHL Draft Recap | NHL.com
Elite Prospects
Maalivahti otettiin kolmannella kierroksella, sillä toisella kierroksella haaviin tarttui WHL:stä hyökkääjä
Jaret Anderson-Dolan. Kaveri näytti haastattelussa todelliselta baby-faceltä, mutta ei se mikään ihme ollut, koska Anderson-Dolan oli yksi draftin nuorimmista kavereista. Jos Vilardin kohdalla vahvuutena mainittiin koko ja heikkoutena luistelu, niin Anderson-Dolanin kohdalla asiat olivat päinvastoin - vahvuus luistelu ja heikkous koko. Ainakin tuossa nhl.comin draft-haastattelussa näytti kyllä pienemmältä ja hentoisemmalta kuin mitat antaisivat olettaa (180 cm, 85 kg). Kun Losin prospektikatrasta arvioi, niin näiden kahden valinta nosti sentteriosaston tasoa huomattavasti. Itse pidin molemmista varauksista todella paljon.
Kahden sentterin jälkeen Kings varasi siis OHL:stä maalivahti
Matt Villaltan. Maalivahdit kehittyy omaa tahtiinsa, joten Villaltan potentiaalin näkee paremmin vasta joskus kahden-kolmen vuoden päästä. Tai todennäköisemmin joskus kolmen-neljän vuoden päästä.
Ymmärsin kyllä noi kolme ensimmäistä varausta, koska niiden kohdalla näytti kohtaavan sekä "best player available" ja "draft for need" -periaate, mutta kolmea seuraava poimintaa en ymmärrä. Pelaajakuvausten perusteella
Michael Anderson, Markus Phillips, Cole Hults ovat suunnilleen samankokoisia (180-183 cm, 85-90 kg) leftiltä pelaavia kahden suunnan pakkeja. Anderson ja Hults pelasivat USA:n puolella USHL:ssä ja pelannevat ensi kaudella yliopistokiekkoa, kun taas Phillips pelasi OHL:ssä Owen Soundissa. Kai he sitten edustavat nykysuuntauksen mukaista modernia pakkityyppiä, missä puolustajalta vaaditaan aikaisempaa enemmän taitoa ja liikkuvuutta ja aikaisempaa vähemmän kokoa ja kovuutta.
Viimeisellä vuorollaan Los otti vielä yhden sentterin lisää eli jo viime vuonna varattavissa olleen, mutta silloin ohiskipatun
Drake Rymshan. Ainakin jonkin verran Rymshalla on hyökkäyspään potentiaalia, sillä hän nakutteli OHL:ssä varsin kovat tehot (35+27). Se kyllä kiinnitti meikäläisen huomion, että Rymsha on ollut joka vuosi OHL:ssä miinus-pelaaja ja hänet on kolmen kauden aikana treidattu kahdesti - ensin Londonista Ottawaan ja sitten Ottawasta Sarniaan.
Ainakin tämän ja viime vuotisen draftin perusteella LA Kings on varauspolitiikassaan siirtynyt aikaisemmasta "size&strenght" -painotuksesta enemmän nykyisen valtavirran suuntaan eli korostamaan taitoa ja tehoja. Jos ajatellaan prospektpoolia kokonaisuudessaan, niin jäihän sinne yhä ammottavia aukkoja. Cernakin, McKeownenin ja C. Millerin kauppaamisten jälkeen rightin pakkeja ei ole tulossa käytännössä yhtään. Nuoria maalivahtilupauksia organisaatiossa on oikeastaan vain yksi, nyt varattu Villalaltan. Jollei nyt varatuista pakeista joku ota kehityksessään isoja askelia, niin todellisia hyökkääviä pakkeja ei ole tulossa. Kale Clagueta pidetään hyökkäävän pakkina, mutta eihän tilastot tuota olettamaa oikein tue. Kyllä laadukkaan hyökkäävän pakin pitäisi yltää kolmannella kaudellaan WHL:ssä vähintään piste per peli vauhtiin.
Sen sijaan puolustavien peruspakkien kohdalla on jopa ylitarjontaa - MacDermid, Lintuniemi, Moverare, Reddekopp, KHL:ään kehittymään lähetetty Shrizapanov. Vilardin, Anderson-Dolan ja Rymshan hankinta korjasi sentterivajetta huomattavasti. Kahdessa ensimmäisessä on potentiaalia jopa top 3 -senttereiksi ja lisäksi Rymsha ja Amadio omaavat hyvää "long shot" -potentiaalia. Laituriosasto - vaikka Vilardi onkin pelannut pääosin laidassa, niin lasken hänet sentteriksi - ei saanut tässä draftissa vahvistusta, mutta uskon että Kempe, Brodzinski, Auger, Wagner, Watson, Luff, Bokondji -seitsikosta löytyy aikanaan täydennystä kolmos- ja nelosketjuihin.