Mainos

Los Angeles Kings 2015–2016

  • 77 055
  • 248

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Rich Hammond ‏@Rich_Hammond 3h3 hours ago

Slava Voynov's agent has announced that Voynov intends to return to Russia with his family (self-deport).

Chris Johnston ‏@reporterchris 3h3 hours ago

Slava Voynov had $19.25M in actual dollars owed on the remaining four years of his contract ... #LAKings now off the hook.

Chris Johnston ‏@reporterchris 2h2 hours ago

The #LAKings say that terminating Slava Voynov's contract is "unnecessary" because he's returning to Russia. They'll retain his NHL rights.

Chris Johnston ‏@reporterchris 2h2 hours ago

However, it's worth noting the #LAKings say a determination has been made that Slava Voynov won't return to the team.

* * *

Harmi sillä hän oli yksi lupaavimmista Kings pakeista. Jättää ison loven, mutta kyllähän Kings selvisi tästä pienestä rasitteesta aika helpolla.
 

Fat Jesus

Jäsen
Eli Voynovin pelailut Amerikassa taitaa olla paketissa?
Ja varmaan lomailutkin.

Itsellä saattaisi ottaa hieman ohimoon lähteä LA:sta jonnekin ryssälään. =D
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Tuskin se niin kova paikka on kun on sieltä jostakin ryssälästä alunperin tullutkin.

Paska homma kaikin puolin. Kings menetti erittäin hyvän kahden suunnan pakin ja Voynov itse oman NHL uransa. Ansaitusti toki kun tykkää naisia pahoinpidellä.

Mistäs Kings löytäisi yhden rightin pakin?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Se hyvä puoli Voinovin päätöksestä oli, että saatiin sekin häiriötekijä päätökseen. Ja palkkabudjettiin hiukan päälle neljä milliä lisää tilaa. LA Insiderin mukaan organisaatiossa oli jo aiemmin päätetty, että Voinov ei joukkueessa pelaa, joten tämä tapa oli seuran kannalta kivuttomin.

Lombardi: No behavior protocol “negligent,” will be fixed — LA Kings Insider


Rookiet pelaavat kaksi harjoitusottelua Arizonan rookieita vastaan (syyskuun 15. ja 16. päivä paikallista aikaa). Ainakin etukäteen arvioiden Coyotes-ryhmä selvästi lahjakkaampi porukka varsinkin hyökkääjien osalta, joten jos Losin rookiet voittavat toisen noista peleistä, niin olen todella tyytyväinen. Toivottavasti otteluista laitetaan Kingsien sivustolle streemiä, niin näkisi edes hiukan nuorukaisten ja pelin tasoa.

Ei näkynyt streemiä ja harjoitusotteluiden tulokset olivat odottamani kaltaiset. Ensimmäissä matsissa Kings-tulokkaat hävisivät varsinaisen peliajan 3-5 ja kolmella kolmea vastaan pelatun viiden minuutin jatkoajan 0-2. Losin maalintekijät Valentin Zykov, Austin Wagner ja Jonny Brodzinski. Toisessa matsissa lukemat olivat 1-4 varsinaisella peliajalla ja 0-1 jatkoajalla. Maalintekijä Ty Comrie, joka oli leirillä tryouttina. Katotaan nyt lähetetäänkö osa junnuista jo nyt omiin joukkueisiinsa vai pääsevätkö kaikki omat varaukset varsinaiselle harjoitusleirille. Varsinainen training camphän alkaa viikonloppuna.

Tuosta ketjusta löytyy joitakin pelaaja-arvioita rookieiden ensimmäisestä ottelusta.

Kings Vision: Rookie Camp Presented By Sungevity - Post Game - 9/15/15 - HFBoards
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Hyvä vain saada Voinov-saaga päätökseensä hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Skeptinen olin itsekin hänen NHL-uransa tulevaisuuden suhteen, ja hyvä että mies itsekin tiedostanut realiteetit. Hänen pelaamisensa olisi ollut imagotappio Kings-organisaatiolle. Nyt kukaan pidätetystä kolmikosta ei pue enää Kings-paitaa päälleen. Tärkeä pakki meni ja ties kuinka hyväksi Voinov olisi voinut Kingsissä vielä kehittyä, mutta turha murehtia kun maito on jo maassa.

Kempe, Zykov ja Brodzinski ovat ensi kauden Reignistä kyllä suurennuslasin alla, ja Lintuniemi tietysti kiinnostaa suomalaisittain. Itse harjoitusleiristä kiinnostaa Wealin ja O'Neillin otteet, onko kavereilla mitään mahdollisuutta päästä ylös? En oikein usko, eivät ole pelaajatyypiltään oikein sopivia. Jonkun Andreoffin paikka nelosessa on ihan haastettavissa, mutta kumpikaan edellämainituista ei siihen sovi. Leirin ehkä kiinnostavin kysymys on kuitenkin Kapteenin kunto; todella lujan kesän treenanneen Brownin tulisi nyt nostaa sitä tasoa potenssiin kolme edelliskausista.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kempe, Zykov ja Brodzinski ovat ensi kauden Reignistä kyllä suurennuslasin alla, ja Lintuniemi tietysti kiinnostaa suomalaisittain. Itse harjoitusleiristä kiinnostaa Wealin ja O'Neillin otteet, onko kavereilla mitään mahdollisuutta päästä ylös? En oikein usko, eivät ole pelaajatyypiltään oikein sopivia. Jonkun Andreoffin paikka nelosessa on ihan haastettavissa, mutta kumpikaan edellämainituista ei siihen sovi. Leirin ehkä kiinnostavin kysymys on kuitenkin Kapteenin kunto; todella lujan kesän treenanneen Brownin tulisi nyt nostaa sitä tasoa potenssiin kolme edelliskausista.

Kapteeni Brownin lisäksi ainakin Doughty on aiempaa paremmassa kunnossa leirin alkaessa, mikä on tietenkin positiivinen uutinen.

LA Kings 2015 Training Camp, Day 1: Turning Failure Into Success and Doughty’s Six-Pack Abs | Frozen Royalty

Insiderissa julkaistiin harjoitusryhmät.

Training Camp groups — LA Kings Insider

Ryhmä A:ssa kolmikko Lucic-Kopitar-Gaborik ja pari Muzzin-Doughty + Clifford, Andreoff ja paljon junnuja.

Ryhmä B
:ssä Pearson-Carter-Toffoli + Shore ja pakeista Greene, Ehrhoff, Martinez, McNabb ja junnuista mm. Kempe, Zykov, Brodzinski ja Lintuniemi

Ryhmä C:ssä King-Lewis-Brown + sekalainen ryhmä AHL- ja CHL-pelaajia mm. AHL-mestaruuden takana ollut ketju Mersch-Weal-O'Neill ja pudotuspeleissä onnistunut sentteri Dowd. Tämän ryhmän pakisto on AHL-tasoa, sillä Jamie McBain on ainoa viime kaudella NHL:ssä enemmän pelannut kaveri. Hänen lisäkseen hyvään näyttöpaikkaan pääsevät esim. Forbort, Schultz ja viime kauden Monarchsien kapteeni LoVerde. Etukäteen ajatellen tämä ryhmä on materiaaliltaan näistä kolmesta selvästi heikon.

Eihän noissa leirin sisäisissä höntsissä ihan tosissaan mennä, mutta kyllä niissä testaillaan miten pelaajien kemiat osuvat kohdalleen ja kuinka junnut jaksavat vääntää ammattilaisia vastaan. Pidemmälle meneviä johtopäätöksiä voi tehdä vasta harjoituspelien alkaessa. Ensimmäiset "pre season"-matsit pelataan Arizonaa vastaan ma-ti ja ti-ke -välisinä öinä. Ensi viikonloppuna Ducksia vastaan pelattavat harjoitusottelut televisioidaan, joten ehkä niistä jo saakin jostakin streämiä näkyviin.

edit.

Farmiseura Ontario Reign on tällä kaudella kiinnostava seura, koska a) se on hallitseva AHL-mestari ja B) koska joukkue on maantieteellisesti nyt niin lähellä, niin todennäköisesti pelaajaliikennettä emoseuran ja farmin välillä tulee olemaan selvästi enemmän kuin aikaisemmin. Paljon tietenkin riippuu loukkaantumistilanteesta, mutta jos tarvetta ilmenee, niin on paljon helpompaa kutsua pelaaja näytille pari tunnun ajomatkan päästä Ontariosta, kuin mantereen itälaidalta Manchesterista. Toivottavasti ainakin Derek Forbort, Michael Mersch ja Jordan Weal pääsevät tällä kaudella testamaan NHL-vauhtia.
 
Viimeksi muokattu:

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Tekeepäs hyvää nähdä jannuja taas videolla. Sutterinkin näkeminen herätti iloisenmuotoisia tunteita. Tässähän on kohta kausi edessä ihan oikeasti. Sutter puhui parista-kolmesta junnusta jotka hakevat paikkaansa kokoonpanossa, puhuu varmaan Andysta ja Shoresta mutta kukahan muu olisi valmennusjohdon kiikarissa potentiaalisena?

Oli muuten ihan taattua Sutteria tuo vastaus toimittajan kysyessä Robyn Regehristä:

On whether he’s seen Robyn Regehr recently:
He just sent me a picture a couple days ago when he was harvesting. I noticed his brother – they were out in their big trucks and combines. [Reporter: So he’s keeping busy.] Yeah. His line was something like, ‘Barley’s off. Starting on wheat tomorrow.’ Big red machines.

Hyvä että Regehrilläkin on homma hallussa siviilissä : )
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensimmäinen harjoituspeli takana ja tuloksena selvä voitto Arizonasta. Varsinaisella peliajalla tulos 5-1 ja jatkoajalla 1-0. Maalintekijöina Shore, Weal, Toffoli, Shore uudestaan ja Toffolikin toistamiseen. Jatkoaikamaalin ohjasi Toffoli - tavallaan teki siis kypärätempun.

Kingsin kokoonpano oli varsin AHL-voittoinen, mutta Arizona ei kyllä ollut ko. ryhmälle kovinkaan kummoinen tasonmittari, sillä Coyotes luistelutti kentälle yhtä lailla junnu/AHL-painotteisen ryhmän::

Kings

Clifford – Andreoff – Auger
Pearson – Dowd – Toffoli
Mersch – Weal – O’Neill
Kempe – Shore – Zykov

Forbort – McBain
Gravel – McNabb
Schultz – LoVerde

Berube/Bartosak


Coyotes


Rieder-Richardson-Duclair
Perlini-Shinnimin-Samuelsson
Plachta-Jeffrey-Fischer
Selleck-Chipchura-Vitale

Grossmann-Murphy
Mermis-Elliott
Samuelsson-Delisle

Lindback/Langhamer

Ensi yönä joukkueet kohtaavat uudestaan, mutta ainakin kotijoukkueella nimilista on Rosenin blogin mukaan huomattavasti viimeöistä kovempi:

Tuesday preseason game expected lines — LA Kings Insider

Lucic – Kopitar – Gaborik
King – Lewis – Brown
Andreoff – Weal – O’Neill
Auger – Shore – Mersch

Muzzin – Doughty
Martinez – Ehrhoff
Forbort – MacDermid

Budaj/Enroth

HUOM!

-Those who appeared in Monday’s win over Arizona and will also play in tonight’s game versus the Coyotes (7:30 p.m / STAPLES Center): Andy Andreoff, Jordan Weal, Brian O’Neill, Justin Auger, Nick Shore, Michael Mersch and Derek Forbort. Andreoff, who had a strong performance on Monday, will get a look at left wing alongside Weal and O’Neill, while Mersch will slot to the right of Auger and Shore.

Eli tuossa taitaa olla listattuna ne kaverit/junnut, jotka hakevat paikkaa kokoonpanosta. Shore teki ekassa ottelussa pari osumaa, Weal yhden, mutta nyt pitää näyttää että osumia syntyy myös kovempaa porukkaa vastaan. Minä siis oletan, että Coyotes luisteluttaa jäälle paljon veteraanipitoisemman kokoonpanon ja mukana ovat myös kovimmat lupaukset Domi ja Strome. Arizonan parhaista prospekteistahan ekassa matsissa pelasivat vain maalin tehnyt Duclair ja ekan kierroksen varaus Perlini.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Voitto myös toisesta harjoitusottelusta, tosin nyt vasta jatkoajalla numeroin 3-2. Maalintekijöinä AHL-kaverit Mersch, O'Neill ja voittomaali Wealille. Coyotesin kokoonpano näytti jo enemmän NHL-miehistöltä ja mukana olivat myös huippuprospektit Domi ja Strome.

Arizona Coyotes at Los Angeles Kings - 09/22/2015

Suurin osa junnuista lähetettiin takaisin omiin joukkueisiinsa.

Kings trim training camp roster by 11 — LA Kings Insider

Jutun lopussa mainitaan, että vuosien 14/15 varauksista enää Kempe, Cernak ja Lintuniemi ovat vielä leirikokoonpanossa. Saa nähdä pääsevätkö ko. kaverit pelamaan harjoitusotteluissa Anaheimia (x2) ja Coloradoa vastaan. Ducks-ottelut televisiodaan, joten toivottavasti niistä saa jostakin kuvaa näkymään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viikonlopun harjoitusotteluissa tappio Anaheimille 1-2 ja voitto Coloradosta voittomaalikisassa 1-2. Huonompi juttu voitossa oli Jake Muzzinin ja Matt Greenen loukkaantuminen. Ylävartalovammojen vakavuudesta ei ole tietoa, joten pelaajien poissaolon pituudesta ei pysty vielä sanomaan mitään.

Otteluiden välissä tehtiin miehistön harvennusta, sillä 18 pelaaja lähetettiin farmiin Ontarioon, missä Reignin harjoitusleiri alkoi. Sinne lähtivät niin Lintuniemi, Zykov kuin Kempekin.

Kings make 18 cuts; a conversation with Mersch — LA Kings Insider

Tämän lisäksi Losin tämän kesän ykkösvaraus Erik Cernak lähetettiin OHL:n Erie Ottersiin. Olin vähän yllättynyt tästä siirrosta, koska luulin slovakkinuoren ykkösvaihtoehtona olevan pelaaminen aikuisia vastaan. Sikäli olisi ollut luontevampaa, että hänet olisi lähetetty takaisin Slovakiaan, kun ei kerran AHL-miehistöön mahtunut. Pohjoisamerikkalaisen kulttuurin kannalta ko. siirto oli tietenkin hyvä, mutta aika näyttää onko liike pelaajan kehittymisen kannnalta paras mahdollinen ratkaisu.

Tähän asti tapahtuneet siirrot ovat olleet varsin odotettuja, mutta lähiviikon aikana tehdään hiukan hankalampi muuveja. Jos Muzzinin ja Greenen loukkaantumiset ovat pitkäkestoisempia, niin Doughty, Martinez, Ehrhoff, McNabb, McBain kantanevat päävastuun ja valmentaja päättää onko kuudes pukeva pakki veteraani Jeff Schultz vai rookie Derek Forbort.

Hyökkäyksessä on viitisen ketjua miehiä:

Lucic - Kopitar - Gaborik
Pearson - Carter - Toffoli
King - Shore - Brown
Clifford - Andreoff - Lewis
Mersch - Weal - Nolan
Lowry - O'Neill

Lowry on toipilas, joten häntä ei voi vielä lähettää farmiin, mutta lähtee Ontarioon heti kun tervehtyy. Michael Mersch ja Jordan Weal ovat pelanneet tehokkaasti harjoituspeleissä, mutta oma veikkaukseni on, että Mersch ja viime kaudella AHL:n parhaana pelaajana palkittu O'Neill lähetetään pian Ontarioon ja joku toinen seura nappaa O'Neillin waiver-listalta. Shore-Andreoff-Weal -kolmikosta kaksi saa jäädä ylös ja yksi lähetetään Ontarioon tai treidataan. Koska Shore on vielä waiver-vapaa, niin ei olisi yllätys, että hänet passitettaisiin ennen runkosarjan alkua Ontarioon. Syynä ei olisi peliesitykset vaan yksinkertaisesti pelaajapolitiikka. Vaihtoehtoina on tietenkin yhden pelaajan treidaaminen tai kokeilla kepillä jäätä ja lähettää Andreoff tai Weal AHL:ään waiver-listan kautta. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa joku toinen seura napannee ko. pelaajan listalta aivan kuten NY Isles aikanaan nappasi Thomas Hickeyn. No, puolentoista viikon päästä tiedetään mihin ratkaisuun Lombardi&co päätyvät.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Itseäni ei nyt varsinaisesti haittaa Cernakin siirto junnusarjaan, eiköhän sitä P-Amerikan peli opi parhaiten tuota kautta. En tosin tuosta Slovakian sarjan tasosta ole juurikaan perillä, mutta ei vissiin ihan huippusarja kuitenkaan.

Muzzin ja Greene toivottavasti palaavat asap, mutta kyllä McBainiin löytyy luottoa stunt-miehenä. Forbort ja Schultz ovatkin enemmän riskivetoja, enkä heitä pitkään kokoonpanossa haluaisi katsella. Toivotaan nyt että day-to-day ei tosiaan veny week-to-weekiksi.

Samaa mieltä kyllä tuosta että vaikeita siirtoja edessä. Mersch lähtee varmasti Ontarioon ja waivereiden takia toivon hartaasti että Shore myös. En Wealia haluaisi katsoa vielä toisessa seurassa. Weal on varsinainen pitkä projekti, joka vihdoin kolkuttelee ison liigan portteja. Katsotaan nyt ensin tuleeko tuosta mitään. O'Neillkin olisi kiva pitää organisaatiossa, iso pala viime kauden mestarijoukkuetta eikä hänestä aivan ilmaiseksi haluaisi luopua. Andy treidiin johonkin vitoskierroksen varaukseen, Shore + Mersch alas, Weal ja O'Neill ylhäällä? Tuo ei toisaalta toimisi edes roolituksen vuoksi, en usko että Wealistä tai O'Neillistä kummastakaan saa irti kunnolla mitään nelosessa. Andy hoitaisi tuon varmasti luontevammin.

Saas nähdä, kunhan ei lähtisi projektit ilmaiseksi kävelemään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Perkele, katselin kaksi viimeistä harjoitusottelua ja kirjotin niistä hiukan, mutta onnistuin hävittämään tekstin. No, lyhyesti ranskalaisilla viivoilla:

- Nick Shore on hemmetin fiksu kiekkoilija ja minusta hän on parempi pelaaja kuin Jordan Weal. Toivottavasti valmennusjohto on samaa mieltä.
- Michael Mersch pelaa koko ajan kohden maalia - which is nice - mutta hänet pitäisi lähettää takaisin AHL:ään monipuolistamaan peliään (= kehittämään peliälyään ja luisteluaan).
- Derek Forbort on valmis pelaamaan muutaman ottelun NHL:ssä, mutta en tiedä pystyykö hän pelaamaan vielä koko kautta ylhäällä
- Jeff Schultz ei ole enää NHL-tason pakki ja toivottavasti hänet lähetetään Ontarioon ASAP.
- Milan Lucic on ihan hukassa Losin systeemissä, ei minkäänlaista kemiaa Kopitarin ja Gaborikin kanssa.

Joo ja runkosarja alkaa viidellä kotiottelulla. Mutta sitä ennen tehdään muutamia pelaajasiirtoja, toivottavasti mahdollisimman nopeasti, etteivät Mersch, Shore, Forbort, Weal et co. joudu vuorokautta pidempään odottamaan kaudenaloitusseuraansa.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Noniin, siellä on waivereissa alaspäin menossa Berube, McBain ja LoVerde. Viimeisen kohdalla ei (toivottavasti) ole pelkoa että joku nappaisi, McBain ei herätä tunteita suuntaan eikä toiseen ja Berubekaan ei ole huipputason talentti. Kings varautuikin tähän jo lähettämällä try-outilla olevan Peter Budajin Ontarioon, varmaankin Beruben lähtiessä jonkun muun listoille signataan Budaj Bartosakin pariksi Reigniin. Itseäni yllättää kyllä, että McBain lähti ennen Schultzia alaspäin, olen samaa mieltä @heikkik kanssa hänen kyvyistään ison liigan puolella.

Milloinkohan viimeiset leikkaukset tulevat? Pari päivää enää, sitten starttaa. Tuskin sinne Shore - Andy - Mersch - Weal - O'Neill- kombo ylös jää pyörimään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Noniin, siellä on waivereissa alaspäin menossa Berube, McBain ja LoVerde. Viimeisen kohdalla ei (toivottavasti) ole pelkoa että joku nappaisi, McBain ei herätä tunteita suuntaan eikä toiseen ja Berubekaan ei ole huipputason talentti. Kings varautuikin tähän jo lähettämällä try-outilla olevan Peter Budajin Ontarioon, varmaankin Beruben lähtiessä jonkun muun listoille signataan Budaj Bartosakin pariksi Reigniin. Itseäni yllättää kyllä, että McBain lähti ennen Schultzia alaspäin, olen samaa mieltä @heikkik kanssa hänen kyvyistään ison liigan puolella.

Milloinkohan viimeiset leikkaukset tulevat? Pari päivää enää, sitten starttaa. Tuskin sinne Shore - Andy - Mersch - Weal - O'Neill- kombo ylös jää pyörimään.

Hiukan kyllä ihmetyttää McBainin lähettäminen Ontarioon, mutta nähtävästi valmennusjohto katsoo, että Doughty, Ehrhoff, Martinez ja varauksin McNabb vastaavat joukkueen kiekkollisista taidosta, eikä McBainia tarvita.

Ontarion ensimmäisessä harjoitusottelussa maalin suulla oli Michael Houser niminen kaveri. Bartosak on kuulemma leikattu ja sivussa seuraavat kolme-neljä viikkoa. Ontario hävisi matsin voittomaalikisassa 2-3. Maalintekijöinä Valentin Zykov ja pakki Alex Roach. Ensi yönä Ontario Reign pelaa uudestaan San Diegoa vastaan ja puolustavan mestarin varsinainen kausi alkaa ensi viikonloppuna Bakersfieldiä vastaan.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Niin se O'Neillkin sitten lähti.

Berube siis Waivereistä Islesiin ja O'Neill Devilsiin 7 kiekkaa vastaan. En nyt kummankaan perään itkisi. Sen sijaan Shoren tai Weilin menettäminen (puoli)ilmaiseksi saattaisi jo jonkin kyyneleen tirauttaakin.
 

Kyle

Jäsen
Twitteristä poimittua. Aika hurjalta kuulostaa.

Jossain oli että seuraavat viisi vuotta Richards rasittaisi palkkakattoa 1,32 miljoonaa, ja laskisi sen jälkeen 10-vuodeksi yhteen miljoonaan. En usko että ihan heti saadaan lopullista tuomiota, mutta Kingsin ykköspioriteetti tulee olemaan välttää vuosien 2018-20(?) n 4,2 miljoonan cap hit. Todellakin aika hurjalta tuo kuulostaa, että nykyinen 2020-vuoteen asti ulottuva rasite, pystyttäisiin jakamaan vielä 10:lla vuodella.

----

Kopitarin jatkosopimusneuvottelut on siinä tilanteessa, että Kopitarin leiristä pyydetään samanlaista sopimusta kun Toewsilla ja Kanella. Eli 8 vuotta ja 84 miljoonaa dollaria.
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Nyt kun tuosta sopimuksesta ei päästykään eroon, niin aika voidaan todeta että vituiksi meni. Aikanaan oli sauma ostaa ulos ilman palkkakatto vaikutusta, ei ostettu ja kesällä vielä sauma treidata koko jätkä pois, ei treidattu. Toki riippuu treidistä nutta silti.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kaksi kotiottelua takana, kaksi tappiota, kaksi tehtyä maalia, maaliero -7 ja sarjataulukossa konferenssin viimeisenä. Tappion San Joselle pystyy vielä sulattamaan, mutta kotitappio Arizonalle kertoo millaisessa vireessä joukkue on. Jonathan Quick on ollut huono ja ykkösketju tehoton molempiin suuntiin. Kopitarilla, Gaborikilla ja Lucicilla yhä pistetili avaamatta ja tehotilastolla kullakin -2. Juhtavat puolustajat Doughty 0+1 ja -2 ja Muzzin 0+0 ja -4.

Onneksi Sutter sentään tajusi sentään vaihtaa pujottelukeppi Schultzinpois kokoonpanosta ja laittaa McNabbib tilalle. McNabb olikin joukkueen paras puolustaja Coyotesia vastaan. Hyökkääjistä paras on ollut minun mielestäni Toffoli ja yritteliäin Clifford.

Aloituskokoonpano Arizonaa vastaan oli:

Lucic - Kopitar - Gaborik
Lewis - Shore - Brown
Pearson - Carter - Toffoli
Clifford - Weal - Nolan

McNabb - Doughty
Ehrhoff - Muzzin
Martinez - Greene

Kotiputkea on jäljellä vielä kolme ottelua. Jos Kings ei niitä voita, niin minun puolestani Sutterille voisi antaa kenkää. Tällä hetkellä joukkue pelaa niin ponnettomasti kuin pelaajat haluaisivat valmentajansa erotettavan. Ponnetonta yrittämistä, kurittomia jäähyjä ja ennenkaikkea paskaa maalivahtipeliä.

edit.

Ontario voitti kauden ensimmäisen ottelunsa 5-0. Peter Budajlle nollapeli ja AHL-veteraanisentterille Kris Newburylle 2+1.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pistetään nyt pari päivitystä.

- Jeff Schultz selvisi waivereista ja lähetettiin farmiin Ontarioon. Derek Forbort on siis seitsemäs puolustaja tällä hetkellä. Ontariossakin alkaa olla ylitarjontaa pakeista ja jo aiemmin Alex Lintuniemi lähetettiin farmin farmiin Manchesteriin ECHL:ään yhdessä toisen nuoren pakin Alex Roachin ja hyökkääjä Maxin Kitsynin kanssa.

- Dwight Kingin jalka jouduttiin leikkaamaan (murtui harjoitusottelussa laukausta blokatessa) ja hän on sivussa 8- 10 viikkoon.

- Viime kesän ensimmäinen varaus Erik Cernak ei pelaakaan tällä kaudella junnusarjassa, vaan määrättiin lopulta AHL:ään Ontarioon. Ilmeisesti Cernak kieltäytyi pelaamasta OHL:ssä ja Ontario varmaan nähtiin parempana vaihtoehtona kun paluu pelaamaan Slovakiaan Kosiceen.

- ensi yönä vastassa kauden hyvin aloittanut Vancouver. Divisioonavastustajia vastaan ei saisi jäädä pisteittä kotona, jos halutaan selvitä pudotuspeleihin. Ja olisihan se kiva, jos joukkue tekisi tällä kertaa enemmän kuin yhden maalin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Nyt on Richardsin sopimuksen purku kuvio selvillä,vuoteen 2031-32 asti cap:ssa kummittelee tasaisen epätasaisesti jaettuna tuo loppusoppari.

Richards figures reported; effect on Kings cap revealed — LA Kings Insider löytyy tarkemmin nuo caphitit per vuosi.

Ensimmäiset vuodet - kauden 2019-20 loppuun asti - rangaistukset tuntuvat, mutta sen jälkeen summa on lähes olematon. Hyvä kun tuokin ongelma on saatu pois päiväjärjestyksestä.

Kauden aloittanut viiden ottelun kotiputki ei mennyt kovinkaan hyvin, mutta onneksi suunta on parempaan päin. Tappiosta huolimatta Vancouver-ottelu oli jo ihan kelvollinen, kun Sutter vihdoinkin päätti hajottaa toimimattoman ykkösketjun Lucic-Kopitar-Gaborik ja sekoitteli uudet jaot. Kolme viimeistä ottelua ollaan menty hyökkäyksessä seuraavasti:

Gaborik-Kopitar-Brown
Lucic-Carter-Toffoli
Pearson-Shore-Lewis
Clifford-Andreoff-Nolan

ja pakeissa kaksi viimeistä ottelua Greenen loukkaannuttua:

McNabb-Doughty
Martinez- Muzzin
Ehrhoff-Forbort

Ei sakemanni Ehrhoff ole minua mitenkään vakuuttanut viidessä ekassa ottelussa. Jamie McBain paikkasi viime kaudella pakkivajetta ainakin yhtä hyvin, jollei paremminkin. Nyt kun Matt Greenekin on loukkaantuneena, niin pakiston suurin ongelma on, ettei kokoonpanossa ei ole kuin yksi oikea rightin pakki (Duoghty).

Toinen ongelma on kolmosen sentteri Nick Shore. Kaveri pelaa kyllä ihan fiksusti, mutta ei älyllä kokonaan voiman ja koon puutetta pysty korvaamaan. Varsinkan kun Shore ei ole järin nopeakaan. Joku valmentajista tai pelaajien kehittämisestä vastaavista hemmoista mainitsi kesällä julkaistussa haastatelussa, että Shoren pitäisi hankkia lisää voimaa, mutta pettymyksekseni ei sitä voimanlisäystä ainakaan vielä ole kentällä näkynyt. Shore häviää aivan liian paljon kaksinkamppailuja, jotta olisi jokapäiväinen kolmosketjun sentteri. Jollei nuoren miehen otteet ala parantua, niin jossakin vaiheessa Lombardin on pakko hankkia kolmosen keskelle kokeneempi mies tai ainakin antaa Jordan Wealille kunnon näyttöpaikka. Wealhän sai yhden mahdollisuuden Arizonaa vastaan, mutta tyri omalla puolustusalueella Arizonan kolmannessa (?) maalissa ja joutui ilmeisesti Sutterin koirankoppiin.

Andy Andreoffista ei kolmosketjulaiseksi ole, vaan on ihan hänelle passelissa roolissa häsläämässä nelosketjussa Cliffordin ja Nolanin kanssa. Andyllä on luistelunopeuden kanssa vielä enemmän ongelmia kuin Shorella, mutta toisaalta tuo kyllä kentälle fyysisyyttä ja tappelutaitoa. Ihan noin teknisesti ajatellen Andreoff on parempi tappelija kuin Nolan tai Clifford, mutta sen minkä hän tekniikassa voittaa, niin koossa ja voimassa häviää.

Greenen loukkaantumisen takia Derek Forbort on siis saanut ensimmäiset minuuttinsa NHL:ssä. Ei pahoja mokia, muttei erityisiä väläytyksiäkään. Perusvarovaista rookien selviytymispeliä.

AHL:ssä Ontario on aloittanut kautensa kolmella voitolla, kaikki vieraissa. Seuraavat neljä ottelua Reign pelaakin sitten kotona. Peter Budajn torjuntaprosentti on kauden tässä vaiheessa 98,3. Kolme ottelua, kolme voittoa, kaksi nollapeliä ja yhdessä ottelussa yksi päästetty maali. Varsin vakuuttava aloitus slovakkiveteraanilta.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
5 peliä pelattu ja poimintoja alkukaudesta:
-Ehrhoffista odotin vähän heikompaa leftin versiota Voynovista, aika kaukana todellisuus ollut odotuksista, ehkä suurimmissa vaikeuksissa Kings-pakeista molemmissa päissä kenttää. -5 plusmiinustilastossa ja 0+0 5:ssä pelissä kertoo tähän mennessä nähdystä paljon. Kertoo itse haastatteluissa vielä hakevansa peliään, toivottavasti parantaa.
-Maalinteko jälleen kerran hirvittävän vaivan takana. Ainakin Coloradoa ja Minnesotaa vastaan pelit olisi pitänyt ratkaista jo aiemmin.
-Toffoli tehnyt puolet joukkueen maaleista, ollut muutenkin paras ja vaarallisin hyökkääjä tähän mennessä.
-Kapteeni Brown näyttää olevan paremmassa kunnossa, pelaa ansaitusti jälleen Kopitarin vierellä. Ensi yönä tilaisuus taas saada Sharks-fanit vaatimaan sakkoja ja vankeutta.
-Quick antanut oikeastaan jokaisessa matsissa mahdollisuuden voittoon( ehkä Sharks-peliä lukuunottamatta). Tilastotkin varmasti komenevat, jos oman pään pelaaminen jatkaa kehittymistä.
-Tappio kaikista divisioonapeleistä, ei lainkaan hyvä aloitus.

Kaikenkaikkiaan surkeista 2 ensimmäisestä pelistä on parannettu, mutta ensi yönä kohdattava ylivertaisen luisteluvoimainen ja hyväkäytöksinen sekä liigan parhaan maalivahdin rekrytoinut Sharks on auttamatta liian kova pala. Sen jälkeiset Winnipeg,Edmonton ja Carolina olisi syytä klaarata.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kaikenkaikkiaan surkeista 2 ensimmäisestä pelistä on parannettu, mutta ensi yönä kohdattava ylivertaisen luisteluvoimainen ja hyväkäytöksinen sekä liigan parhaan maalivahdin rekrytoinut Sharks on auttamatta liian kova pala. Sen jälkeiset Winnipeg,Edmonton ja Carolina olisi syytä klaarata.

Ylivertaisuudestaan huolimatta Särjet hävisivät kotikentällä selvästi, liekö syynä ollut Logan Couturen puuttuminen. Jhomas Ehnroth oli erinomainen maalilla, varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä, kun kotijoukkue loi hyvin tilanteita. Huippuvireessä oleva Toffoli teki todella hienosti avausmaalin ja Lucicin sai maalitilinsä auki. Kaikki neljä maalia meni Lucic-Carter-Toffoli -ketjulle. Ennen ottelua Jamie McBain kutsuttiin farmista ja laitettiin kokoonpanoon Forbortin sijaan. Eli kolmosparina oli McBain oikealla ja Ehrhoff vasemmalla. Saksalainen näyttikin paremmalta luonnollisella puolellaan (leftin mies vasemmalla) ja sai avattua pistetilinsä Kings-paidassa. Eihän McBain mikään vääntäjä ole, mutta ainakin häneltä lähtee välillä hyviä avaussyöttöjä.

Carolina-ottelu oli Losille todella nihkeä ja voitto tuli yhtä paljon Jonathan Quickin torjuntojen kuin kuumakätisen Toffolin maalien ansiosta. Yleensä b2b-peleissä jääaika jakautuu normaalia tasaisemmin, mutta nelosketju ei saanut peliaikaa Hurricanesia vastaan kuin hädin tuskin normaalit viitisen minuuttia. Eikä ketju kyllä yhtään sen enempää ansainnutkaan, sillä kolmikko joutui lähes joka vaihdossa pyöritykseen omalla kenttäpuoliskolla. Minusta ketjun paras pelaaja on viime peleissä ollut kokemattomin kaveri Andreoff, kun taas "veteraanit" Nolan ja Clifford hukkaavat ja hakkaavat kiekkoa ihan miten sattuu.

Ensi yönä vastassa McDavidin johtama Edmontonin luisteluryhmä. Jotta siitä ottelusta tulisi pisteet, niin maalivahdin pitää pelata samalla huipputasolla kuin kahdessa edellisessä ottelussa.

edit.

Ontario on oman divisioonansa kärjessä voittettuaan viisi ensimmäistä otteluaan. Maaliero 18-5 ja Budaj'lla viidestä ottelusta kolme nollapeliä.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
6:s voitto putkeen ehkäpä kauden parhaalla pelillä viime yönä. 2 viimeistä maalia tehtiin tyhjiin, silti esitys oli melkoisen tyly. Välissä kaatui Edmonton tyhmän maalikamerasäännön avustuksella. Sekin peli olisi pitänyt ratkaista aiemmin, ainoastaan McDavid-Yakupov kaksikko sai tilanteita luotua Kings-päätyyn säännöllisesti.

Pearson ja Gaborik vaihtoivat paikkaa Oilers-otteluun, suurta muutosta se ei tehoihin ole tuonut. Winnipeg-pelin kolmannessa erässä ketjut muutettiinkin takaisin Carolina-pelin muotoon. Peli on edelleen erittäin vahvasti 2.ketjun tehojen varassa. Sutter sanoi Carterin nopeuden keskikaistalla helpottavan Toffolin peliä ja on kehunut Lucicin peliä ja asennetta jatkuvasti. 20 tehtyä maalia ja niistä 2.ketjulle 12 kappaletta. Viime viestissä kehuin Brownin ilmettä, mutta kyllä kiekkoa pitää jo maaliinkin saada, paikkoja on ollut enemmän kuin riittävästi.

Puolustuksessa McBain on täyttänyt paikkansa mainiosti, jos hän jatkaa näin, toivottavasti Greenen pelipaikka ei ole automaatio hänen tervehdyttyään. McNabb näyttää todella hyvältä Doughtyn rinnalla, saa nähdä riittääkö taso pitempään ja saako pelata koko kauden siinä. Tosin Doughty näyttää pienentyneiden peliminuuttiensa ja kaventuneiden poskiensa ansiosta siltä, että on ihan sama kuka siinä vierellä on. Vaikka puolustus on viime vuosina kärsinyt menetyksistä joka vuosi (Mitchell,Scuderi,Regehr,Voynov,Johnson mm.), niin aika hyvin niitä on saatu korjattua. Tosin, jos tänä vuonna playoffeihin mennään, on tänäkin vuonna joku pakkirental lähes pakollinen hankinta.

Kopitarin jatkosopimusneuvottelut ovat Bob McKenzien twitterin mukaan hiljentyneet ja osapuolet ovat toistaiseksi kaukana toisistaan. Toistaiseksi nähdyn mukaan haluaisin myös Lucicin jäävän ainakin muutamaksi vuodeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös