Los Angeles Kings 2015–2016

  • 76 971
  • 248

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pearson ja Gaborik vaihtoivat paikkaa Oilers-otteluun, suurta muutosta se ei tehoihin ole tuonut. Winnipeg-pelin kolmannessa erässä ketjut muutettiinkin takaisin Carolina-pelin muotoon.

No Pearson teki voittomaalin ja kyllähän nuoren miehen kova yritys toi virtaa ykkösketjuun. Ja Gaborikin siirto kolmoseen toi siihen ketjuun johtavan kiekollisen pelaajan. Harmillista että kokeilu ei kestänyt yhtä ottelua + erää pidempään, vaan valmennus aloitti ketjujen sekoittamisen Wpg-ottelun toisessa erässä. Tai oikeastaan kahden alemman ketjun sekoittelun, sillä ykkönen (Gabo-Kopi-Brown) ja kakkonen (Lucic-Carter-Toffoli) olivat "normaalissa" muodossaan. Jonathan Quickilta vahvat esitykset molemmissa otteluissa.

Greene alkaa ilmeisesti olla pelikunnossa, sillä Derek Forbort lähetettiin Ontarioon samaan peliaikaa. Pelaa siellä ilmeisesti viikonlopun kaksi ottelua.

Kings assign Forbort to Reign — LA Kings Insider

Erik Cernak on sittenkin suostunut pelaamaan CHL:ssä ja aloitti varsinaisen pelikautensa Erien voittaessa Owen Soundin 7-3. Cernak ei päässyt ottelussa pisteille.

Keskushyökkääjä Alexander Dergachev on mukana Venäjän nuorten maajoukkueessa, joka pelaa perinteisen ottelusarjan Kanadan junnuliigojen joukkueita vastaan. Kesällä vapaana agentti sainattu pakki Damir Sharipzyanov pelaa kahdessa OHL:ää vastaan pelattavassa matsissa. Venäjä siis pelaa kaksi matsia kutakin kanadalaisen junnusarjan (WHL, OHL, QMHJL) "tähtijoukkueita" vastaan. Kyseessä ei ole mitkään läpsyttelyhöntsäpelit, vaan niissä molempien joukkueiden pelaajat antavat näyttöjä nuorten MM-kisojen valintoja varten. Dergachev ei ole saanut KHL:ssä (Pietarin SKA:ssa) paljon paskaakaan jääaikaa, joten hyvä että hän pääsee pelaamaan kovia otteluita tod. näk. isolla jääajalla. Sharipzyanov on ollut loukkaantuneena ja pääsi pelaamaan vasta viikko sitten enkä usko, että hän vielä täydessä pelivireessä parin viikon päästä pelattavissa otteluissa.

OHL Network

Losin varauksista samassa sarjassa pelaavat myös laituri Spencer Watson ja sentteri Mike Amadio OHL:n joukkueessa.


OHL Network
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kopitarin jatkosopimusneuvottelut ovat Bob McKenzien twitterin mukaan hiljentyneet ja osapuolet ovat toistaiseksi kaukana toisistaan. Toistaiseksi nähdyn mukaan haluaisin myös Lucicin jäävän ainakin muutamaksi vuodeksi.
Eiköhän Lucic halua eläkesopimuksen, eli niin iso kokonaissumma kuin markkinoilta irtoaa. Vähän yllättäisi, jos mies suostuisi kaksi- tai kolmivuotiseen, mutta mistä sitä koskaan tietää. Kelpaisi toki lyhyellä sopimuksella myös takaisin Bruinsiin.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Eiköhän Lucic halua eläkesopimuksen, eli niin iso kokonaissumma kuin markkinoilta irtoaa. Vähän yllättäisi, jos mies suostuisi kaksi- tai kolmivuotiseen, mutta mistä sitä koskaan tietää. Kelpaisi toki lyhyellä sopimuksella myös takaisin Bruinsiin.
Varmasti haluaa ja hyvin todennäköisesti saakin. Pelityylinsä takia 2,3 max.4 vuoden sopimus olisi tyydyttävä ja suhteellisen riskitön. Mahdollisen jatkon pituus siis tässä lähinnä toiveena. Terveisin Mike Richards(~20 vuotta cap-rangaistusta jäljellä) ja Dustin Brown(6 vai 7 vuotta sopimusta jäljellä) .
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Milan Lucic: Waking up the sleeping bear - Sportsnet.ca Kiva pieni haastattelu Lucicista, tästä miehestä ja hänen pelistään on kyllä pakko tykätä.

Surkean Pacificin kärjessä jatketaan, umpisurkean Phoenix-tappion jälkeen voitot Islandersista ja Edmontonista. Eivät nekään häävejä pelejä olleet, varsinkin Oilersia vastaan voitto oli jopa onnekas. Ehrhoff ei taida valitettavasti enää olla Nhl-tason pakki, Forbortilta pelaamaan päästessään paljon parempia otteita.

Tänä vuonna jäljellä 21 ottelua, joista 16 vieraissa ja 4 back-to-back-peliä. Näiden jälkeen, jos ollaan vielä divisioonan kärjessä, näyttää aika hyvältä playoffien suhteen. Huomenna alkavalle idän kiertueelle eivät lähteneet mukaan Greene ja King, joka saa kipsin jalastaan 2 viikon päästä.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Ehrhoff ei taida valitettavasti enää olla Nhl-tason pakki, Forbortilta pelaamaan päästessään paljon parempia otteita.

Samaa olen itsekin kauhistellut,ei tosiaan hääviä ole ollut Ehrhoffin pelaaminen. Etenkin sen ruman niitin jälkeen minkä sai jokunen peli sitten,en nyt muista kuka ajoi selästä numeroihin,niin vaan huonommaksi on peli mennyt.

Kovasti olisi tarvetta oikealta ampuvalta,edes kohtuullisen kiekolliselle pakille. En vaan mitenkään keksi mistä sellainen löytyisi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kovasti olisi tarvetta oikealta ampuvalta,edes kohtuullisen kiekolliselle pakille. En vaan mitenkään keksi mistä sellainen löytyisi.

Alec Martinez on tavallaan korvannut Voinovin top-4 pakkina, mutta Ehrhoff-McBain ei ole kolmosparina yhtä hyvä kuin Martinez-Greene suunnilleen samassa roolissa. McBain on kuitenkin ollut McNabbin ja Ehnrothin kanssa alkukauden positiivisimpia yllätyksiä, mikä korostaa Ehrhoffin kehnoa panosta. Saksalaisella ei ole vielä tasakentällisin yhtään pistettä, vaikka yv:llä syöttöpisteitä on tullutkin.

Ehrhoffin lisäksi Nick Shore ja Kyle Clifford ovat olleet minulle pettymyksiä. Tämän hetkisillä näytöillä Shoresta ei ole hyvän NHL-joukkueen kolmossentteriksi, mutta toivottavasti voittomaali Edmontonia vastaan pudotti apinan selästä ja pisteitä alkaa tulla ripeämpään tahtiin. Vaikka Andreoffilla on vielä vähemmän pisteitä (NS:llä 2, AA:lla 1), niin minusta AndyAndy on pelannut omassa roolissaan nelossentterinä paremmin kuin Shore omassa roolissaan kolmosen sentterinä. Molempien "lähes pisteettömyyteen" ovat kyllä vaikuttaneet tehottomat laiturit, jotka eivät saa hakattua maalineduskiekkoja sisään vaikka mikä olisi.

Tänä vuonna jäljellä 21 ottelua, joista 16 vieraissa ja 4 back-to-back-peliä. Näiden jälkeen, jos ollaan vielä divisioonan kärjessä, näyttää aika hyvältä playoffien suhteen. Huomenna alkavalle idän kiertueelle eivät lähteneet mukaan Greene ja King, joka saa kipsin jalastaan 2 viikon päästä.

Seuraavat puolitoista kuukautta on iso näytönpaikka Brownille, Gaborikille, Cliffordille, Nolanille, Lewikselle, Shorelle ja Andreoffille. Näiltäkin kavereilta pitäisi alkaa tulla tehoja, jos joukkue haluaa päästä pudotuspeleihin. Carter, Kopitar, Pearson ja Toffoli ovat kyllä tähän mennessä hoitaneet oman leiviskänsä kunnialla, samoin kuin maalivahdit.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Joo, kaksitoista syytettä Bartosakille tulossa tyttöystävän pahoinpitelystä. Johan näitä nyt kerääntyy...
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vieraskiertue on alkanut piste per peli vauhtia. Ensin voitto rankkareilla vauhdikkaassa ottelussa Flyersia vastaan. Brown-Shore-Lewis -ketju pelasi mielestäni erinomaisen ottelun, vaikka ei päässytkään tehopisteille. Kiertueen toisessa ottelussa maalin tappio Detroitille, vaikka Kings hallitsi ottelun tapahtumia suurimman osan ajasta ja pelasi oikeastaan hyvän pelin. Tosin Andreoffille ja Forbortille sattui heikompi ilta Red Wingsejä vastaan ja molemmat istuivat katsomossa Carolina-pelin. Andreoffin tilalla pelannut Jordan Weal ei pystynyt käyttämään näyttöpaikkaansa nelosen sentterinä ja aika toivottomalta alkaa näyttää hänen tilanteensa Kings-organisaatiossa.

Hurricanes-ottelu oli kyllä uskomatonta sähläystä Sutterin porukalta. Näytti siltä kuin pelaajat olisivat olleet kentällä ihan puoliunessa ja joukkue hävisi ansaitusti omaa huonouttaan eikä Carolinan hyvyyttä. Ensin Quick haparoi kahdessa ekassa maalissa, sitten Doughty ja Kopitar hölmöilivät itsensä lähes yhtä aikaa jäähylle ja vielä lopuksi Martinez pisti voittomaalilksi jääneen neljännen osuman omiin. Juuri tällaisista otteluista heikompaa vastustajaa vastaan pitäisi pystyä ottamaan rutiinivoitto, jos joukkue haluaa päästä pudotuspeleihin puhumattakaan siitä että voittaisi oman divisioonansa. Tämä oli jo kauden kolmas tunaritappio, sillä Losin tasoisen porukan ei pitäisi hävitä Arizonan tai Carolinan tasoisille joukkueille, jos pelaajien keskittyminen on kunnossa.

Quick haparoi Hurricanesia vastaan, mutta oli erinomainen Floridaa vastaan. Gaborik pelasi syksyn pirteimmän ottelunsa ja onnistui maalinteossakin. Jos Detroitia vastaan ei tullut pistettäkään hyvän esityksen jälkeen, niin Pantherseja vastaan tuli kaksi pistettä varsin nihkeällä esityksellä. Ilman Quickia ottelusta oltaisiin saatu korkeintaan yksi piste.

Pantherseja vastaan Sutter sekoitteli taas hiukan alempia ketjuja ja peliin lähdettiin näin:

Lucic-Carter-Toffoli
Pearson-Kopitar-Gaborik
Andreoff-Shore-Brown
Clifford-Lewis-Nolan

Vaikka Andreoff on käsistään näppärämpi kuin Lewis ja hyökkäyspäässä ehkä hiukan fiksumpi, niin hän on paljon hitaampi luistelija ja puolustuspäässä huonompi. Siksi ko. vaihdos vaikutti ainakin tämän ottelun perusteella aika turhalta. Toisaalta Lewiksen siirto nelosen keskelle paransi ko. ketjun puolustuspelaamista omalla kenttäalueella, mikä on ollut Clifford-Andreoff-Nolan -kolmikolle viime otteluissa melkoisen hankalaa. Shoren johtaman ketjun (Brown-Shore-Lewis) suurin ongelma on maalipaikkojen hukkaaminen. Ketju saa aikaan hyviä pyörityksiä ja luotua maalipaikkoja, mutta ei saa mistään sisään. Sen takia Shoren +/- -saldo on joukkueen hyökkääjistä huonoin (-8), vaikka Corsi-lukemat ovat hyviä.

Täytyy toivoa, että D. Kingin tervehtyminen tuo piristystä alempiin ketjuihin, sillä nykyisellä pelaamisen tasolla voidaan kyllä selvitä pudotuspeleihin - kiitos heikon divisioonan - mutta ei siellä ensimmäistä kierrosta pitemmälle. Harmilllista ettei Nolania ja Cliffordia voi lähettää farmiin, sillä molemille tekisi todella hyvää saada hyökkäyspäässä hiukan onnistumisia. Nyt molemmilla vanne kiristää niin tiukasti päätä, etteivät uskalla kunnolla yrittää edes laukoa kohti maalia.
 

Karvanoppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kings
Hurricanes-ottelu oli kyllä uskomatonta sähläystä Sutterin porukalta.

Ainoa peli mikä tuli katseltua vieraskiertueesta ja ei voi kun allekirjoittaa koko tekstin, niin uninen oli Losi päiväpelissä, eikä Carolinakaan mitenkään erityisen hyvin pelannut.

Carter on kyllä ollut kaikissä näkemissäni otteluissa todella pirteä, laukoo paljon, hyvää kahdensuunnan pelaamista ja oli mielestäni Carolina ottelussa kunkkujen paras. Myös Lucic on parantanut alkukaudesta huomattavasti ja pelannut hyvin Carterin ja Toffolin kanssa.

Kyllähän Jarret Stollia tulee väkisinki ikävä alempiin kenttiin. Kovalla prosentilla kairasi aloituksia himaan ja alivoiman luottomies. Mielellään jonkun kokeneen sentterin hakisin siirtotakarajalta tai viimeistään ensi kesän UFA-markkinoilta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Myös Lucic on parantanut alkukaudesta huomattavasti ja pelannut hyvin Carterin ja Toffolin kanssa.

Kyllähän Jarret Stollia tulee väkisinki ikävä alempiin kenttiin. Kovalla prosentilla kairasi aloituksia himaan ja alivoiman luottomies. Mielellään jonkun kokeneen sentterin hakisin siirtotakarajalta tai viimeistään ensi kesän UFA-markkinoilta.

Pidin Lucicia aikaisemminkin hyvänä fyysisenä pelaajana ja aliarvostettuna syöttelijänä, mutta kun on nähnyt miestä enemmän on huomannut miten hemmetin hyvä maskimies hän on. Tyyliltään hiukan erilainen kuin maskimiesten par excellence Tomas Holmström, mutta hommassaan (maalivahdin näkyvyyden peittämisessä ja häirinnässä) esimerkillinen. Toivottavasti Dwight King katselee Lucicin maalilneduspelaamista sillä silmällä ja sairastuvalta palattuaan ottaa tästä mallia. Minusta Carter ja Toffoli eivät aluksi osanneet lukea Lucicin liikkeitä ja hyödyntää hänen vahvuuksiaan, mutta nyt he pelaavat jo kolmikkona hyvin yhteen ja maalipaikkoja syntyy tasaiseen tahtiin.

Nick Shore ei ole yhtä nopea ja fyysinen (ilkeä) kuin Stoll, mutta on parempi syöttelijä. Aloituksissa Shore on ollut ihan hyvä (54%) ja uskon, että parantaa sillä saralla lisäkokemuksen myötä. Sutter/valmennus ei vaan vielä oikein luota Shoreen ja tuntuu, ettei nuorukainen luota itsekään itseensä niin paljon kuin pitäisi. Harmi kun Florida-matsissa Shoren tekemä maali hylättiin, sillä juuri tuossa "maalissa" nähdyllä asenteella pistepussi alkaa kyllä komistua.

Kuten aikaisemmin kirjoitin, niin minun mielestäni suurin ongelma kolmosketjussa on tehottamat laiturit. Lewisin laukaisuprosentti 4,1 (49 vetoa - 2 sisään). Molemmat maalit taitavat vielä olla tyhjiin tehtyjä (ainakin toinen). Tekopaikkoja Lewisillä on ollut vaikka hurumykke. Brownin prosentti on vielä Lewistäkin surkeampi, 67 yritystä - 2 sisään = 3,0 %. Toinen maaleista taitaa olla rankkarista tehty, joten varsinainen osumaprosentti pelitilanteessa vielä tuota kolmostakin pienempi.

Kaudesta on pelattu jo neljännes ja Cliffordilla ja Nolanilla on yhä maalitili avaamatta. Odotin tästä kaudesta Cliffordin läpimurtokautta, mutta samaa kohkaamista se on kuin aikaisemminkin. Nolan on melkeinpä taantunut viime kaudesta ja on meikäläisen ykkössuosikki penkitettäväksi, kunhan D. King palaa pelikuntoon.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Gaborik pelasi syksyn [Floridaa vastaan] pirteimmän ottelunsa ja onnistui maalinteossakin.

Näyttää siltä, että Gaborikilla ja Kopitarilla meni parisenkymmentä peliä ennen kuin putki alkoi kunnolla kulkea. Molemmat olivat tosi hyviä sekä Tampaa että Chicagoa vastaan ja tällä hetkellä joukkueessa on kaksi ketjua, jotka pystyvät tekemään maaleja. Tämä tulee todella tarpeeseen, sillä vaikka kolme seuraava peliä ovatkin kotiotteluita, niin sen jälkeen seuraavasta yhdestätoista matsista on yksi kotona ja kymmenen vieraissa. Vielä kun Shoren ketju alkaisi tehdä paikoista maaleja, niin tilanne näyttäisi suorastaan hyvältä.

Tampaa vastaan Kings oli ihan köysissä ensimmäisen vartin, mutta sen jälkeen otti hiljalleen pelin kulun haltuunsa. Bishop oli kotijoukkueen maalilla erinomainen, mutta niin oli Quickin Losin maalin suulla, joten ei ihme että kumpikin sai aikaiseksi vain yhden maalin varsinaisella peliajalla. Eniten ottelussa ilahdutti se, että Kings pysyi hyvin vauhtijoukkue Tampan kyydissä aivan alkua lukuunottamatta. Jatkoajalla ja voittomaalikisassa homma olisi voinut kääntyä miten päin tahansa, mutta tällä kertaa kotijoukkue sai kaksi pistettä.

Chicagoa vastaan ottelun kulku oli samantapainen. Aivan alku vastustajien, sitten ote siirtyy Losille ja lopulta mentiin jatkoille. Tälläkin kertaa kaksi pistettä kotijoukkueelle, mutta nyt ei täytynyt mennä voittomaalikisaan, kun Gaborik pisti läpiajosta sisään.

Molemmissa otteluissa Andreoff aloitti kolmosen vasemmassa laidassa, mutta pelin pysyessä tasaisena hänet siirrettiin nelosen keskelle ja Lewis kolmosen oikeaan laitaan ja Brown oikealle. Ja näiden vaihdosten yhteydessä Andreoffin, Cliffordin ja Nolanin jääaikaa vähennettiin lähes minimiin. Dwight King on sivussa vielä ainakin pari-kolme viikkoa, joten taitaa olla käytettävissä vasta joulutauon jälkeen.

AHL:ssä Ontario on tavallaan divisioonsa kärjessä. Tavallaan, koska San Antoniolla on enemmän pisteitä, mutta huonompi voittoprosentti. Koska uuden divisioonajaon takia joukkueet pelaavat eri määrän otteluita, niin sarjataulukko muodostetaan piste/voittoprosentin perusteella. Joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä on AHL-veteraani Sean Backman 16 pisteellä (17 GP, 4+12) ja hänen jälkeensä tulevat tasapisteissä Michael Mersch (11+2), Adrian Kempe (7+6) ja Nic Dowd (1+12). Kempe on pelannut viima matsit sentterinä laidoillaan Backman ja Justin Auger (3+5). Minusta Kempen pistesaldo on alle parikymppiselle junnulle todella hyvä.

Odotan mielenkiinnolla sitä päästääkö Losin johtoryhmä Kempen alle kaksikymppisten MM-kisoihin vai ei. Muita potentiaalisia MM-kisapelaajia Losin varauksista ovat OHL:ssa ihan OK aloittanut Erik Cernak (Slovakia), loukkaantuneena oleva Aleksander Dergachev (Venäjä) ja OHL:ssä vahvasti pelanneet kanadalaiset Spencer Watson ja Mike Amadio. Laituri Watsonin ja sentteri Amadion saumat murtautua Kanadan kovaan ryhmään ovat kyllä todella pienet, varmiten kisoissa ovat mukana ovat viime vuonnakin maitaan edustaneet Cernak ja Kempe (jos saa luvan). Myös Dergachev oli viime vuonna turnauksessa mukana, mutta hänellä on ollut aika kehno kausi ja nyt vielä loukkaantuminen päälle, joten en usko hänen olevan mukana Braginin ryhmässä - ikävä kyllä. Itsellä on tarkoitus mennä katsomaan runkosarjan pelejä ja olisi ollut mukava nähdä isovenäläinen tositoimissa.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Kings tekee tällä kaudella Black & White nimistä sarjaa Youtubeen. Nyt on viisi jaksoa tullut, joissa on käsiteltyä isoja tapahtumia (Draft day, Lucicin hankinta) ja ylipäätään organisaation toimintaa (huoltajat, farmi, treeni). Behind the scenes -tyylistä ja hyvin samankaltaista kuin esim. nämä Road to Winter Classicit ovat olleet. Lyhyempiä tosin, n. viiden minuutin pituisia. Kings on itselleni ollut SE seura, enemmän tai vähemmän Doughtyn draftaamisesta asti. Erittäin mielenkiintoista on katsoa näitä ja voisivat mun puolesta olla pidempiäkin.

Viimeisimmässä jaksossa on aiheena farmijoukkueen siirtyminen idästä länsirannikolle, lähemmäs emoseuraa. Monilta osin on kyllä erinomainen asia, että Kings sai farmin huomattavasti lähemmäs. Voivat paremmin seurata pelaajien asennetta ja esiintymistä peleissä. Lisäksi tuo, että jos kutsu käy, niin saadaan pelaaja nopeammin rinkiin.

Linkkejä Youtubeen:
https://www.youtube.com/watch?v=nNXcf-PHtjw - Vitosjakso, jossa aiheena Ontario Reign
https://www.youtube.com/watch?v=a4NvagMO6dI - Nelosjakos, jossa oma lempipelaajani Drew Doughty
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Kiitos Doforokselle linkeistä. Itsellä mennyt ohi koko homma. Pitää ottaa haltuun viikonloppuna.

Kausi lähti täällä käyntiin tuosta ponnettomasta Carolina väännöstä ja sen jälkeen onkin tullut katsottua kaikki pelit.
Kuten jo Heikki tuossa yllä mainitsi, niin Gabo+Kopi ovat vihdoinkin heräilleet ja kahden tuloskentän avulla edelleen
ollaan Tyynenmeren ykkösenä. Tuohon krooniseen kolmos-neloskentän tehottomuuteen en jaksa enää puuttua, harmittaa
Kapteenin puolesta, kun tehoja ei tule. Hirveessä tikissähän Brown on. Nelosketjun ollessa jäällä toivoo nykyään, että eivät ota
jäähyjä tai anna omiin maaleja. Clifford on ollut aina symppis, mutta häkkejä pitäisi tulla. Jordan Nolan on mielestäni turhake, onko
oikeasti näin, että organisaatiosta ei tehokkaampaan miestä tilalle löydy. Kaikkihan me tiedetään, että näillä bottom six-miehillä ei kannuun
asti keväällä kiivetä.

Mitä palstaveljet ovat muuten mieltä Kopitarin tilanteesta? Kymppimillihän siellä on hakusessa. Verrokkeina Toewsin ja Kanen sopparit.
Ei taida Losilla oikein olla vaihtoehtoja. Erittäin harvoin ykkössentteriä saa markkinoilta naarattua.
 

Kuppi

Jäsen
Katselin tuossa vähän koko NHL:n puolustajien advanced statseja ja huomasin että eipä oikeastaan väliä valitseeko Corsin, Fenwickin, High-Danger Chances tai Scoring Chances niin yksi ja sama nimi keikkuu aivan kärkisijoilla 5v5-pelissä vuodesta 2012 eteenpäin. Hän ei ole Doughty joka toki myös on kärkisijoilla, vaan vielä jonkin verran paremmilla statseilla vetää Jake Muzzin.

Toki Muzzin on pelannut paljon Doughtyn parina, mutta tilastojen mukaan silti 40% ajasta jonkun muun parin kanssa (2012-2016). Esim tällä kaudella ei ole pelannut juurikaan Doughtyn parina ja silti tilastot ovat hyviä.

Itse näen vain muutamia kokonaisia Losin pelejä kaudessa ja toki olen huomannut että kaveri on varma eikä täysin kädetön, silti yllätyin noista tilastoista. Tilastot nyt ovat tilastoja mutta kai ne nyt edes suuntaa antaa kuin kyseessä on yli kolmen kauden otanta. Olisi mielenkiintoista kuulla mitä mieltä täällä ollaan kaverista. Tilastoharha vai aliarvostettu kultakimpale Doughtyn varjossa?
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Katselin tuossa vähän koko NHL:n puolustajien advanced statseja ja huomasin että eipä oikeastaan väliä valitseeko Corsin, Fenwickin, High-Danger Chances tai Scoring Chances niin yksi ja sama nimi keikkuu aivan kärkisijoilla 5v5-pelissä vuodesta 2012 eteenpäin. Hän ei ole Doughty joka toki myös on kärkisijoilla, vaan vielä jonkin verran paremmilla statseilla vetää Jake Muzzin.

Toki Muzzin on pelannut paljon Doughtyn parina, mutta tilastojen mukaan silti 40% ajasta jonkun muun parin kanssa (2012-2016). Esim tällä kaudella ei ole pelannut juurikaan Doughtyn parina ja silti tilastot ovat hyviä.

Itse näen vain muutamia kokonaisia Losin pelejä kaudessa ja toki olen huomannut että kaveri on varma eikä täysin kädetön, silti yllätyin noista tilastoista. Tilastot nyt ovat tilastoja mutta kai ne nyt edes suuntaa antaa kuin kyseessä on yli kolmen kauden otanta. Olisi mielenkiintoista kuulla mitä mieltä täällä ollaan kaverista. Tilastoharha vai aliarvostettu kultakimpale Doughtyn varjossa?

Lyhyesti ja yksinkertaisesti sanottuna,köyhän miehen Doughty.

Ylöspäin huomattavasti vähemmän annettavaa,alaspäin parhaana päivänä jopa tasoissa. Erinomainen pakki,puolustussuuntaan etenkin. Jos joutuisi esim. Doughtyn loukkaantumisen takia ottamaan huomattavasti isompaa roolia,uskoisin,että ei tulisi onnistumaan.

- *kop kop* Puuta koputettu.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Vaikka Kingsiä päivittäin seuraankin, kykenen harvoin katsomaan pelejä suorana. Eilen oli kuitenkin hyvään aikaan, ja katselin kaksi ensimmäistä erää. Pari huomiota tuon pohjalta:

- Shoren kenttä pyörii paljon mutta ei saa mitään aikaiseksi. Tämä on todettu täälläkin moneen kertaan, mutta liian tehotonta. Nyt Kingin ohella Lewiskin on luultavasti saikulla, ei sillä ettäkö hänen tehonsa tällä kaudella olisivat mitenkään maagiset. Shore taitaa olla Kingsin paras aloittaja tällä kaudella, mutta pitäisi sitä muutakin osata. Joku maali edes joskus alakentiltä.
- Kopitar on eläin. Ei tule yllätyksenä kenellekkään länttä seuraavalle, mutta todella harvinaislaatuisen hyvä pelaaja joka osa-alueella. Ajoittain suorastaan dominoi kummassakin päässä kenttää. Saattaa hoitaa kiekon pois vastustajalta oman maalin takana ja kohta rakentaa jo peliä vastustajan maalin takana. Tuo esityö Muzzinin maaliin oli oppikirjaesimerkki Kopitarista, piti kiekkoa kolmea pingiiviniä vastaan niin kauan että muu hyökkäyskenttä saa vaihdettua. Jatkoa aivan millä hinnalla hyvänsä.
- Clifford on edelleen yhtä sympaattinen ja välillä saa hyökkäyksiäkin aikaiseksi. Ne tehot kuitenkin...Weal oli aivan näkymätön, ei varmasti jatka seurassa kauden jälkeen.
- McNabb oli pari kertaa kiekollisena varsin epävarma, mutta kellottaa isoja minuutteja. Ehkä vähän liiankin?
- Toffolin maalittomuus selvästi näkyy, hän hakee jo melkein epätoivoisesti maalia. Tuo hukattu paikka söi selvästi paljon.
- Kolme maalia pakeilta on jees, Ehrhoffkin teki ensimmäisen kuninkaana oikeasti ihan komealla vedolla.
- Vastustajalta kukaan ei oikein erottunut edukseen. Tähdet pysyivät melko hiljaisena, pari vaarallista paikkaa oli mutta ainakin yhden paraatitorjunnan Quick nappasi. Kunitzin maali menikin tosin vähän helposti. Määtän maalista syytän lähinnä Gaboa, joka ei pitänyt miestään. Scuderilla vaikea ilta, otti kaksi jäähyä joista toisella Doughty pommitikin maalin.

Aikalailla samoilla linjoilla joukkueesta yleistasolla kuin muutkin palstan kuningaskirjoittajat. On se koomista, että vuodesta toiseen tuntuu että maalinteko on ongelma joukkueelle, vaikka kuinka olisi Carteria, Gaboa ja Lucicia hankittu. Noh, minkäs teet kun Kapteeni on taantunut tuolle tasolle ja alemmat kentät tekevät yhden maalin kymmenessä pelissä.
 

Kyle

Jäsen
Mikä tää Antti Mäkisen juttu viikonlopulta oli, jossa Byfuglieniä oltaisiin tuomassa Kingsiin? Nopealla silmäyksellä ei ainakaan LGK-foorumilla ja hfboardsilla ole liiemmin tuhlattu aikaa kyseiseen keskuteluun, Mäkinen kuitenkin sanoi että Lombardi olisi julkisesti(?) ilmaissut kiinnostuksestaan Big-Buffyä kohtaan. Kingsillä ei taida olla muita järkeviä vaihtoehtoja antaa vaihdossa kuin kapteeni, jolloin kyseessä olisi melkoinen peliliike tässä vaiheessa kautta. Tuskin myöskään Winnipegissä suuria intressejä Brownia kohtaan on, ellei johtaja ominaisuudet ole ykkösprioriteetti mitä joukkue hakee.

Pacificin piikki paikka ja tällähetkellä päällä neljän ottelun voittoputki. Kopitar, Doughty ja Carter on päässyt tuttuun lentoon ollen pelipaikkojensa eliittiä omassa roolissaa, mutta yksi herra pitää erikseen nostaa esiin. Täytyy myhäillä hiljaa tyytyväisyyttä tällähetkellä Milan Lucicin suhteen, mies on saanut ihan uuden vaihteen päälle nyt kun on päässyt paremmin sisään joukkueeseen. Koko kaudella ottanut ensimmäisen San Jose ottelun kovisteluiden jälkeen 26 ottelussa vain viisi kahden minuutin jäähyä ja se rauhallisuus on aika ainutlaatuista, siihen nähden millainen "holtiton" rämäpää vielä Bostonissa luisteli. Lucicin haastatteluista välittyy kuinka mies laittaa aina joukkuekaverit itsensä edellä, kunnon kanadalaisella old-time-hockey mentaliteelillä. Nyt itsellä on ainakin välittynyt kuva, että mies kunnioittaa Sutteria valmentajana, joka on nykypäivänä harvoja vanhanliiton koutseja ja miehet ajattelevatkin aika pitkälti samalla tavalla jääkiekkosta. Helppo tykätä ja samalla tuonut Carterin ja Toffolin kenttään sen fyysisisen ominaisuuden ja voittaa kaksin kamppailut, mikä paikoin ilmeni Pearsonin ollessa ketjun kolmaslenkki.
 

Kuppi

Jäsen
Lyhyesti ja yksinkertaisesti sanottuna,köyhän miehen Doughty.

Ylöspäin huomattavasti vähemmän annettavaa,alaspäin parhaana päivänä jopa tasoissa. Erinomainen pakki,puolustussuuntaan etenkin. Jos joutuisi esim. Doughtyn loukkaantumisen takia ottamaan huomattavasti isompaa roolia,uskoisin,että ei tulisi onnistumaan.

- *kop kop* Puuta koputettu.
Kuulostaa siis juuri sellaiselta jolla mestaruuksia lopulta voitetaan. Ensinnäkin on top-4 pakki joka luultavasti monessa joukkuessa pelaisi ykkösparissa ja lisäksi pelaa vielä parhaat vuotensa neljän miljoonan sopimuksella. Vaikka Lombardin sopimuksia on haukuttu niin on se tässä ainakin yhden erinomaisen saanut tehtyä. Luultavasti heittämällä Phaneufia parempi pakki, saatan toki olla noiden tilastojen sokaisema.

Niin ja sellainenkin mielenkiintoinen pointti tuosta Muzzinin hyökkäyspelistä. Tuon saman jakson aikana vuodesta 2012 tähän päivään Muzzin on tehnyt 5v5-pelissä 55 pistettä kun Doughty on tehnyt 53. Ja nuo Doughtyn pisteet on tehty huomattavasti isommalla peliajalla. Toki YV:llä Doughty on sitten selkeästi parempi joten en millään lailla kiistä väitettä tuosta Doughtyn korvaamisesta. Kuitenkin itseäni yllätti täysin nuo 5v5 pisteet.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mikä tää Antti Mäkisen juttu viikonlopulta oli, jossa Byfuglieniä oltaisiin tuomassa Kingsiin? Nopealla silmäyksellä ei ainakaan LGK-foorumilla ja hfboardsilla ole liiemmin tuhlattu aikaa kyseiseen keskuteluun, Mäkinen kuitenkin sanoi että Lombardi olisi julkisesti(?) ilmaissut kiinnostuksestaan Big-Buffyä kohtaan. Kingsillä ei taida olla muita järkeviä vaihtoehtoja antaa vaihdossa kuin kapteeni, jolloin kyseessä olisi melkoinen peliliike tässä vaiheessa kautta. Tuskin myöskään Winnipegissä suuria intressejä Brownia kohtaan on, ellei johtaja ominaisuudet ole ykkösprioriteetti mitä joukkue hakee.

Tämä Byfuglien-huhu on mennyt multa ihan ohi. Itse pidän Dustin Brownia pelaajana jota ei pysty treidaamaan, koska on tehoton ja sopimus on kaamea (cap hit 5,875 vuoteen 2021-22 asti eli vielä kuusi kautta tämän kauden jälkeen). Jos Winnipegin kaltainen pienten markkinoiden seura - tai mikä seura tahansa - ottaisi Brownin sopimuksen kontolleen, niin Brownin kylkiäisinä pitäisi mennä huippulupaus+korkea varausvuoro esim. Adrian Kempe + ensimmäisen tai toisen kierroksen varausvuoro. Tai Kingsien suuntaan siirtyisi jokin toinen paska ja pitkä sopimus.

Byfuglienhan sopisi Losin pelityyliin ja tarpeeseen kuin nenä päähän, mutta Jets saa hänestä varmasti niin hyvän vastikkeen siirtoajan takarajalla, ettei Lombardilla ole sellaista varaa maksaa. Katastrofaalisen huonoksi osoittautunut Sekera-kauppa ja kallis Lucic-treidi ovat tyhjentäneet aika totaalisesti Losin pelaajavaraston ja pyynti Big Buffista tullee olemaan ekan kierroksen varausvuoro + prospekti tai huippulupaus + toisen/kolmannen kierroksen varausvuoro. Jos Carolinan GM Ron Francis sai Sekerasta ekan kierroksen varausvuoron + Roland McKeownin (= toisen kierroksen varaus), niin Jetsien GM:n Kevin Cheveldayoffin pitäisi saada Sekeraa paremmasta Byfuglienista ainakin sama hinta. Ja kun Buff on vuokramies (= UFA ensi kesänä), niin ei Cheveldayoffin tarvitse hyväksyä vastineeksi minkäänlaista turhaa ja kallista sopimusta.

Losin prospekteista Adrian Kempe on tulossa nuorten MM-kisoihin Hesaan ja Erik Cernak on odotetusti nimetty Slovakian leiriryhmään. Kanadalaisista prospekteista Spencer Watson pääsi mukaan valintaleirille, mutta vahvaa kautta pelaava Mike Amadio putosi jo leikistä pois. Venäjä ei ole vielä julkaissut omaa ryhmäänsä, joten Dergachevin tai Damir Sharipzyanovin tilanteesta ei vielä pysty sanomaan mitään.

3-1 voitto Tampasta tarkotti sitä, että neljän ottelun "home stand" sujui täydellisesti - ensin kaksi ja-voittoa ja sitten kaksi voittoa varsinaisella peliajalla. Pittsburgh-peliä kotijoukkue hallitsi, joten voitto oli ansaittu. Tampaa vastaan Quick oli erinomainen ja minusta voitto tuli osin vieraiden maalissa aloittaneen Vasilevskin haparoinnin ansiosta. Mutta silloin kun peli kulkee, niin pisteitä tulee vaikkei joukkue aivan terävimmillään olisikaan.

Seuraavasta yhdestätoista ottelusta siis kymmenen vieraissa ja yksi (San Jose) kotona. Jos Kings selvittää tämän rupeaman piste per peli vauhtia, niin pidän sitä todella hyvänä saavutuksena. Tällä hetkellä kokoonpanosta ovat poissa Dwight Kingin lisäksi Matt Greene (olkapääleikkaus) ja Trevor Lewis. Viime mainittu lähtee vieraskiertueelle mukaan, joten mistään isommasta ylävartalovammasta ei ilmeisestikään ole kysymys.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Venäjä ei ole vielä julkaissut omaa ryhmäänsä, joten Dergachevin tai Damir Sharipzyanovin tilanteesta ei vielä pysty sanomaan mitään.

Juuri saamani tiedon mukaan molemmat ovat leiriryhmässä. Pelkästään viime kisojen näyttöjen perusteella uskon Degachevin olevan joukkueessa. Tää kausi ilmeisesti ollut haastava KHL'n puolella. Toivotaan, että lähtisi tästä lentoon.

btw. Kuka tää Sharipzyanov on? Dergachevista on jonkinlainen kuva.

Kempe ja Cernak lienevät varmoja valintoja kisoihin. Spencer Watson kamppailee vielä paikasta. Oliko vielä muita? 4-5 Kings prospektia tarjolla seurattavaksi ihan Helsingissä.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Seuraavasta yhdestätoista ottelusta siis kymmenen vieraissa ja yksi (San Jose) kotona. Jos Kings selvittää tämän rupeaman piste per peli vauhtia, niin pidän sitä todella hyvänä saavutuksena. Tällä hetkellä kokoonpanosta ovat poissa Dwight Kingin lisäksi Matt Greene (olkapääleikkaus) ja Trevor Lewis. Viime mainittu lähtee vieraskiertueelle mukaan, joten mistään isommasta ylävartalovammasta ei ilmeisestikään ole kysymys.
Lewis ei lähdekään/lähtenytkään reissuun. Lombardin vastaus siihen nostetaanko Ontariosta ketään mukaan: "Not yet".
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Juuri saamani tiedon mukaan molemmat ovat leiriryhmässä. Pelkästään viime kisojen näyttöjen perusteella uskon Degachevin olevan joukkueessa. Tää kausi ilmeisesti ollut haastava KHL'n puolella. Toivotaan, että lähtisi tästä lentoon.

btw. Kuka tää Sharipzyanov on? Dergachevista on jonkinlainen kuva.

Dergachev on loukkaantuneena, joten saa nähdä ehtiikö toipua ajoissa.

Sharipzyanov pelasi viime kauden OHL:ssä, ei saanut varausta, mutta tuli try-outtina Losin leireille ja ansaitsi sopimuksen.

Kings Sign Defenseman Damir Sharipzyanov To Three-Year Entry-Level Contract
- Los Angeles Kings | News


Kings on silloin tällöin heittänyt näitä arpoja varaamattomiin junnuihin ja aikanaan maalivahti Martin Jonesin kohdalla kävi hyvä tuuri. Tällä hetkellä muita "vapaa agentti"- junnusainauksia Kingseissä ovat pakit Alex Roach Manchesterissa ECHL:ssä ja Kurtis MacDermid Ontariossa AHL:ssä. Roachin NHL-saumat ovat tainneet mennä jo, koska pelaa nyt toista kauttaa farmien farmissa, mutta MacDermid on ollut Ontarion isoimpia positiivisia yllätyksiä tällä kaudella. Eihän MacDermidin tapaisella vanhanaikaisella, kovaotteisella puolustavalla puolustajalla enää isompaa käyttöä NHL:ssä ole, mutta ainahan sitä voi tapahtua kehityksessä isojakin harppauksia.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Lewis ei lähdekään/lähtenytkään reissuun. Lombardin vastaus siihen nostetaanko Ontariosta ketään mukaan: "Not yet".

Huonompi juttu. Alunperin Lewisin piti lähteä matkaan mukaan, mutta vamma taitaakin olla vakavampi kuin mitä alkuun arvioitiin. Ja ilmeisesti voittavaa joukkuetta ei haluta vaihtaa ja samalla Wealia päästään katsastamaan hiukan tarkemmin. Harmillista, sillä nyt olisi ollut hyvä paikka antaa Merschille hiukan esimakua NHL-elämästä. Mutta kun Kempe lähtee Suomeen, niin eipä sitä Ontariossakaan taida ylenmäärin olla miehiä ylös lähetettäväksi.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Huonompi juttu. Alunperin Lewisin piti lähteä matkaan mukaan, mutta vamma taitaakin olla vakavampi kuin mitä alkuun arvioitiin. Ja ilmeisesti voittavaa joukkuetta ei haluta vaihtaa ja samalla Wealia päästään katsastamaan hiukan tarkemmin. Harmillista, sillä nyt olisi ollut hyvä paikka antaa Merschille hiukan esimakua NHL-elämästä. Mutta kun Kempe lähtee Suomeen, niin eipä sitä Ontariossakaan taida ylenmäärin olla miehiä ylös lähetettäväksi.
Nyt lähti Clifford rivistä ja palasi kotiin, vaikuttaa aivotärähdysoireilta. Mersch kutsuttu ylös, ilmeisesti kokoonpanossa perjantaina Pensiä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös