Calgary-tappion jälkeen ajattelin, että joukkueella on edessä pitkän hyvän jakson jälkeinen lama, mutta toisin kävi. Kaksi vahvaa esitystä konferenssin kärkijoukkueita vastaan ja kolmanneksi vielä rutiinivoitto NY Islandersista.
Sekä St. Louisia että Anaheimia vastaan LA tuli peliin todella kovalla vauhdilla ja Bluesia vastaan Kingsit onnistuivatkin karkaamaan 3-0 johtoon, ennen kuin vierailijat saivat juonesta kiinni. Scrievens oli parempi kuin Halak, Toffoli oli tehokkaampi kuin Steen ja kotijoukkueen asenne oli kovempi kuin vierailijoiden - siis Kings-pelaajien asenne tässä ottelussa oli aivan eri planeetalta kuin Flames-pelissä. Kingsien tekemät 52 taklausta matsissa on aivan hemmetin kova lukema. Onhan Toffoli hitaampi, pienempi, vähemmän fyysinen ja puolustuspäässä huonompi kuin Carter, mutta Top-tittyn kädet ovat aivan huippuluokkaa.
Duckseja vastaan Kings vei alussa peliä ja loi tekopaikkoja, mutta ei tahtonut saanut millään kiekkoa Hillerin ohitse. Vasta kun Getzlaef tarjosi Carterille loistopaikan, niin verkko heilahti sveitsiläisen takana. Tosin Getzlaef kuittasi mokansa alle minuutissa. Perryn ja hiljalleen maalihanaansa auki saavan Brownin tehtyä osumat kolmannessa erässä mentiin jatkoajalle ja lopulta rankkareihin. NHL-avauksessaan Martin Jones torjui kaikki Ankkojen yritykset ja Dwight King ohitti kertaalleen Hillerin. Kolmas peli neljän päivän sisään ja kovalla työllä ansaittu voitto. Koko joukkue puolusti uhrautuvaisesti rookievahdin eteen - hieno osoitus vahvasta ryhmähengestä.
Isles-matsissa näkyi taas kerran Losin taipumus löysäillä etukäteen heikompaa joukkuetta vastaan. Jos vastassa olisi ollut tappioputkessa kyntävien Saarelaisten sijaan jokin toinen porukka, niin Kings olisi todennäköisesti hävinnyt ottelu. Vierailijat veivät peliä ensimmäisen puolikkaan ja ainoastaan heidän kehno itseluottamuksensa ja onneton viimeistelytaitonsa estivät toisen NHL-ottelunsa pelanneen Martin Jones nollapelin murtumisen. Kopitarin avausmaalin jälkeen Kingsien peli aukesi ja tilanteita vierasjoukkueen puolustuspäähän alkoi syntyä säännöllisemmin. Brown teki vielä kolmannessa erässä vanhanaikaisella yhden ja Toffoli tyhjiin kolmannen.
Jonesin nollapeli tuli suhteellisen helpolla, vaikka olihan joukossa erinomaiasiakin torjuntoja. Vaikka hän voitti kaksi ensimmäistä NHL-otteluaan, niin en minä hirveän vakuuttunut vielä ole, että hän olisi valmis NHL-joukkueen kakkosvahdiksi. Jonesin torjuntatyyli on minun makuuni hiukan liian passiivinen ja pelkkään peittävyyteen luottava. Liika perhostyyliä, liian vähän hybridiä.
Bluesia vastaan lähdettiin uusituilla ketjuilla ja samoissa pysyttiin Ducks-matsin alussa. Välillä Sutter sekoitteli, mutta pääasissa näillä mentiin:
King-Kopitar-Carter
Brown-Stoll-Williams
Nolan-Richards-Toffoli
Clifford-Fraser-Frattin
Saarelaisia vastaan Clifford meni penkille, Vey sisään ja uudet kolmikot alempiin ketjuihin arvottiin. Kopin ja Stollin ketjut pysyivät samoina.
King-Kopitar-Carter
Brown-Stoll-Williams
Richards-Vey-Toffoli
Nolan-Fraser-Frattin
Koska pelailu oli melkoista paskantamista ottelun alkupuoliskolla, niin ketjuja vaihdeltiin aika lailla ottelun kuluessa. Stollit taisivat olla ainoita, jotka pysyivät samana koko ajan.
Pakeissa ollaan pysytty samoilla koko ajan.
Muzzin - Doughty
Regehr - Voinov
Mitchell - Martinez
Seuraavaksi vieraskiertue. Ensin Montreal, Toronto perättäisinä päivinä, pari lepoa ja sitten Ottawa, Chicago perättäisinä päivinä. Ennen joulutaukoa on vielä neljän kotiottelun (Edm, SJ, Col, Dal) putki.
edit.
Lisätään vielä pari pikku-uutista.
Tanner Pearson lähetettiin takaisin farmiin ja sieltä kutsuttiin tilalle puolustaja
Jeff Schultz. Asiaan vaikutti varmasti se, että Regehr sai tällin St. Louis-ottelussa ja hetken aikaa näytti, että hän olisi tilanteessa loukkaantanut ja jätti väliin useamman vaihdon (taisi olla koko kolmannen erän ja osan toista sivussa). Schultz lähtenee takaisin farmiin, kunhan Matt Green tulee pelikuntoon (koska se sitten onkaan).
Viime kesän varauksista
Valentin Zykov ja
Hudson Fasching kutsuttiin omien maidensa WJC-leireille. Toivottavasto molemmat mahtuvat lopullisiin MM-miehistöihin, sillä junnukisojen seuraaminen on aina mukavampaa kuin kentällä on suosikkiseurojen varauksia. Jenkki Fasching aloitti kauden vauhdilla, mutta on hyytynyt viime peleissä. Venäläinen Zykov on puolestaan petrannut viime peleissä, vaikka taitaa olla vielä hiukan viime kauden vauhtiaan jäljessä.