Mainos

Los Angeles Kings 2013–2014

  • 84 771
  • 226

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Tarkemmin kun koitin katsella mikä kuvio menossa Losilla tällä hetkellä tossa Toffolin alas lähettämisessä niin törmäsin tähän : TRH twitter tili.

En tiedä sitten että pitääkö paikkansa ja jos pitää niin johtuuko Toffolin alas lähettäminen tuosta syystä.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Jahas, Scrivens jatkoi matkaa. Ei siinä, hyvin pelasi ja miellyttävän oloinen kaveri, ei vain enempää käyttöä Jonesin breikattua. Hyvät jatkot Edmontoniin, toivottavasti saisi kunnolla startteja siellä. Luulisi, kun Dubnykin treidasivatkin jo alta pois. Kolmoskierros on ihan hyvä vastine pelaajasta, jolla on urallaan 51 peliä NHL:ssä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
St. Lousissa hyvin alkanut vieraskiertue on kääntynyt negatiivisen puolelle. Tappio Detroitille oli osin epäonnekas, mutta siitä saatiin sentään yksi piste. Sen sijaan häviöt Marchandille - siis Bostonille - ja Columbukselle olivat ihan ansaittuja. Sutter heitti Sinitakkeja vastaan nuoriso-osastoa kehiin, mutta ei se joukkueen väsyneeltä vaikuttavaa menoa auttanut. Martin Jones päästi yhden tosihelpon pahaan paikkaan (3-2) eikä Linden Vey saanut huippupaikasta tehty uransa ensimmäistä NHL-maalia. Tällä hetkellä joukkueen avainpelaajista Kopitar ja varsinkin Doughty näyttävät loppuunpeluutetuilta ja tekevät jatkuvasti puolustuspäässä itselleen epätyypillisiä virheitä.

Columbusta vastaan aloitettiin näillä ketjuilla:

King-Stoll-Lewis
Pearson-Kopitar-Williams
Frattin-Richards-Carter
Nolan-Vey-Brown

Dustin Brown siis aloitti ottelun nelosketjussa, mikä on hänelle tällä hetkellä oikea paikka. Tosin Sutter vaihtoi varsin nopeasti Brownin takaisin Kopitarin ja Williamsin vierelle ja Pearson siirrettiin Vey vasempaan laitaan. Jordan Nolan palasi oikeaan laitaan, mikä näyttää sopivan hänelle paremmin. Vaikka Nolan pelaa leftin mailalla, niin jostakin syystä hän ei näytä osaavan puolustaa siinä laidassa. R. Johansenin 2-1 maalia edeltänyt läpisyöttö oli Nolanilta pahemman luokan nukahdus.

Carterin siirto Richardsin laitaan piristi MR:ää kahden syöttöpisteen verran. Enemmänkin olisi voinut tulla, mutta toisella laidalla viilettävä Matt Frattin jäätyy tekopaikoissa kerta toisensa jälkeen. Jos Frattinista todellakin odotettiin jonkin sortin maalintekijää ex-Flyers -kaksikon rinnalle, niin kyllä Losin pro scouttien arvioinnit menivät aivan hemmetisti pieleen. Eihän Frattin sovi pelityylinsä puolesta Carterin ja Richardsin rinnalle lainkaan.

Vaikka Stollin ketju jäi miinukselle, niin viime otteluissa tämä mestaruusvuoden kolmosketju on ollut joukkueen tasaisin suorittaja. Tuntuukin siltä, että aina se ketju mihin Dwight King laitetaan, toimii kaikista parhaiten. Tämä kertoo lähes kaiken Losin vasempien laitureiden tasosta.

Seuraavaksi kaksi ottelua NHL:ää johtavaa Anaheimia vastaan. Jälkimmäinen on ulkoilmaottelu, jossa voi olosuhteiden takia käydä miten tahansa. Ja ulkopuolista apua ja piristystä LA Kings tällä hetkellä tarvitseekin, sillä pelillisesti joukkue on varsin apaattisessa tilassa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pientä liikehdintää

Isompaa jytkyä odotellessa Lombardi ja kumppanit tekivät pari pientä siirtoa. Eli Pearson ja Vey lähetettiin takaisin Manchesteriin ja Toffoli ja puolustaja Jeff Schultz kutsuttiin "ylös".

Lisäksi Brandon Kozun treidattiin Torontoon ja tilalle saatiin Andrew Crescenzi. Farmitason siirto, jossa vaihdettiin pienikokoinen pisteidentekijä isokokoiseen puolustavaan sentteriin. Manchesterissa sen paremmin kuin varatuissa junnuissakaan ei ole Crescenzin tapaista möhkälettä ja kun Kozunilla ei ilmeisesti katsottu olevan mahdollisuutta murtautua NHL-kokoonpanoon, niin siirto oli ymmärrettävä. En minä usko Crescenzistä mitään sen kummempaa ikinä kehittyvän, mutta onhan se kiva saada Manchesteriin yksi iso sentteri. Ennestään siellä ovat keskushyökkääjinä häärineet Vey, Jordan Weal ja Nick Shore, joista Vey ja Weal ovat hentorakenteisia pelaajia ja Shore keskikokoinen pelintekijä. AHL:n pudotuspelejä ajatellen Crescenzin hankinta voi osoittautua hyvinkin hyödylliseksi.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Mikähän oli ideana Pearsonin ja Veyn ylöskutsumisessa? Istuivat 2 vai 3 peliä katsomossa ja yhden pelin pelasivat 4.ketjun minuuteilla. Kyllähän heidän tasonsa tiedettiin jo ennen tätä nostoa.

Matt Greene on palannut jäälle ja Schultz kutsuttiin ylös, tämä tarkoittaa että Greenen ollessa pelikunnossa on 8 puolustajaa. Toivon, että ei ainakaan ketään nelikosta Doughty, Regehr, Mitchell ja Voynov kaupata, vaikka laiturin tarve on lähes huutava. Greenen terveystilanne on viimeiset 1,5-2 kautta ollut heikko, hän on sivussa vähän väliä ja Muzzin ei missään nimessä voi pelata 1.parin minuutteja. Vaikka Doughty muistaakseni jossain sanoikin pelaavansa mieluiten Muzzinin kanssa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mikähän oli ideana Pearsonin ja Veyn ylöskutsumisessa? Istuivat 2 vai 3 peliä katsomossa ja yhden pelin pelasivat 4.ketjun minuuteilla. Kyllähän heidän tasonsa tiedettiin jo ennen tätä nostoa.

Ajattelin ihan samaa. Sutter on nuorempien ja keski/pienikokoisten taitopelaajien kannalta v-mäinen valmentaja. Ei anna yhtään armoa kokemattomille pelaajille, vaan peluuttaa Frattinia, Cliffordia ja Fraseria, vaikka näillä kavereilla ei ole paljoakaan joukkueelle annettavaa. Oma kärsivällisyys Frattinin suhteen loppui jo useampi peli sitten, kun kaveri jäätyy kerta toisensa jälkeen tekopaikoissa. Ja puolustuspäässä on yhtä pihalla kuin Clifford.

Vierastappio Anaheimille kasvatti putken jo neljään otteluun. Ottelu oli ihan voitettavissa, sillä ensimmäiset nelisenkymmentä minuuttia King vei peliä. Sitten Duckseilta vahva kymmenminuuttinen, minkä aikana he tekivät kaksi maalia - ensin ylivoimalla ja sitten Mitchellin avittamana nelosketjua vastaan voittomaalin. Minusta ottelun ratkaisivat Anaheimin nelosketjun paremmuus verrattuna Losin neloseen ja Anaheimin syvyyspakkien Fistrictin ja Lovejoyn aivan erinomaiset otteet. En pysty tajuamaan miksi Oilers ulosti Fistrictin ja hankki tilalle Belovin kaltaisen kaverin.

Kopitar pelasi hyvän ottelun ja oli kentän paras hyökkääjä, mutta Doughty jatkoi haparointiaan. Silloin kun Doughty pelaa omalla tasollaan, niin hänen tärkeyttään joukkueelle ei aina edes huomaa, mutta kun kaverin peli epätasapainossa, niin tuloksena on tällaisia neljän ottelun tappioputkia.

Sutter laittoi ketjut tällä kertaa tällaiseen järjestykseen:

King-Kopi-Lewis
Brown-Stoll-Williams
Frattin-Richards- Carter
Clifford-Fraser-Nolan

Muzzin-Doughty
Mitchell-Voinov
Martinez-Regehr

Quick

Kopitarin ketju oli kentän paras - pelasi pääosin Getzlafin kolmikkoa vastaan ja painoi pelin toistuvasti Ducksien kenttäpuoliskolle.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Viides tappio putkeen ja tällä kertaa jäätiin nollille. Tekopaikkoja "kotijoukkueella" oli enemmän, mutta kun laukaukset olivat suhteellisen luokattomia ja Hillier totutun hyvä, niin kuparinenkin jäi tällä kertaa rikkomatta. Voidaanhan sitä sanoa, että kiekko pomppi Ankoille, mutta yhtä paljon kyseessä on Losin pelaajien korvien välissä oleva helvetinmoinen lukko. Silloin kun itseluottamus on kunnossa, niin pelaajat ajavat huoletta maalille ja kiekotkin pomppivat, mutta kun epävarmuus kalvaa, niin peli on juuri niin tehotonta kun Kingseillä on tällä hetkellä.

Avauserä aloitettiin samoilla kokoonpanoilla kun edellinenkin peli, mutta 0-2 tilanteessa Carter ja Lewis vaihtoivat paikkaa. Jälleen yhteenlaitettu King-Kopitar-Carter -ketju olikin ottelussa Losin paras kolmikko.

Huhujen mukaan Lombardi on tekemässä kauppaa "sooner than later". Sehän on selvää, että GM:llä alkaa olla kovia paineita nykyisessä tilanteessa, mutta toivottavasti kaupattava pelaaja ei ole Buffalon Matt Moulson tai Islesin pakki Andrew MacDonald. Kumpikaan ei yhtään "darrylssuttermainen" pelaaja. Esimerkiksi Moulson-Richards-Carter-kolmikko olisi yhtä painajaista omalla puolustusalueella ja ketjun laita- ja vääntöpeli olisi aivan onnetonta. Huhuissa myös mainittu Steve Ott toisi sentään hiukan särmää nykyisellään varsin kilttiin joukkueeseen.
 
Näytti tuon koosteen perusteella lähinnä Suomi-sarjan tasoiselta tuo stadionpeli, sen verran tahmeaa ja horjuvaa törmäilyä se oli 18 asteen lämmössä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
101010

Ei mikään binäärikoodi, vaan Los Angeles Kingsin tekemien maalien määrä kuudessa viimeisessä ottelussa. Positiisena asiana on mainittava, että Vancouverillakin homma kusee ja Kings on yhä pudotuspeliviivan yläpuolella. Mitään muuta positiivista viimeiaikaisista otteluista onkin vaikea löytää.

Flyersia vastaan Sutter sekoitteli taas vähän ketjuja, kun Toffoli päätettiin laittaa ykkösketjuun Kopitarin ja Carterin kanssa. Kolmikkoa kokeiltiin yhdessä jo Penguins-ottelun loppupuolella ja yllättävän vaivattomasti Toffoli sopeutui ketjun vasempaan laitaan. Eli kokonaisuudessaan kokoonpano oli:

Toffoli-Kopitar-Carter
Brown-Richards-Williams
King-Stoll-Lewis
Clifford-Fraser-Nolan

Muzzin-Doughty
Regehr-Voinov
Mitchell-Greene

Quick

Eipä Flyers tuossa matsissa mitään kummempaa esittänyt, mutta tällä hetkellä Losin peli on niin pahassa takalukossa, että sekin vähä riitti kahteen pisteeseen. Losin pelaajista edes lähelle omaa tasoaan yltivät Toffoli, King, Lewis ja Stoll. Muzzin pelasi varmaan yhden kauden heikoimmista peleistään ja veteraaneista Brown, Williams ja Richards jatkoivat vaelteluaan varjojen mailla. Nelosketju tuntuu olevan ottelusta toiseen vastustajan nelosen jaloissa ja juttuu toistuvasti omaan puolustuspäähän pyöritettäväksi.

Koska joukkue on aivan hemmetinmoisessa jumissa, niin siirtohuhut pyörivät villisti. Se ainakin tiedetään varmasti, että Lombardi on ollut Manchesterissa katsomassa pelejä eli skouttaamassa omia prospekteja. Ja hän on myös haastattelussa sanonut siihen suuntaan, että apua joudutaan hakemaan organisaation ulkopuolelta.

tsn.can arvostettu Bob McKenzie huhuilee, että Los Angeles olisi kiinnostunut Buffalon Matt Moulsonista (loukkaantuneena), Calgaryn Mike Cammallerista (palasi juuri loukkaantumisen, aivotärähdys, jälkeen kaukaloon), Islesin Thomas Vanekista ja jopa Edmontonin Sam Gagnerista. Vanekia lukuunottamatta nuo nimet aiheuttavat meikäläisessä lähinnä vitutusta ja oksennusreaktiota.

Ikävä kyllä kaksi viimeistä peliä ennen olympiataukoa on Chicagoa ja Columbusta vastaan, joten ei olisi ihme vaikka tappioputki saisi jatkoa vielä parilla ottelulla. Ja pahaa pelkään, että Lombardi kuseksii housuihinsa ja maksaa helvetinmoisen ylihinnan Gagnerin, Moulsonin tai Cammallerin kaltaisesta Sutterin pelisysteemiin täydellisen epäsopivasta turhakkeesta. Jos kerran on pakko tehdä kauppoja, niin hankkisi mieluummin kohennusta onnettomaan nelosketjuun tai todella paljon kaivatun leftin puolen pakin Doughtyn kaveriksi. Hyvän alkukauden pelanneen Jake Muzzinin peli on tällä hetkellä karmeaa katsottavaa ja hänen pitäisi istua pari peliä katsomon puolella saadakseen otteisiinsa lisää malttia ja järkeä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ikävä kyllä kaksi viimeistä peliä ennen olympiataukoa on Chicagoa ja Columbusta vastaan, joten ei olisi ihme vaikka tappioputki saisi jatkoa vielä parilla ottelulla.

Chicagoa vastaan tuli odotetusti kotitappio, mutta joukkue sentään onnistui tekemään kolme maalia. Paikkoja useampaankin osumaan oli, mutta Chicagon Crawfordilla oli tolpatkin puolellaan, Quickilla toisessa päässä ei. Ottelu ratkesi toisessa erässä Marcus Krugerille merkittyyn osumaan. Leddy laukoi viivasta ja Kruger sai pienen osuman kiekkoon. Quick oli kyllä saanut laukauksen kiinni, mutta kiekko otti vielä toisenkin kimmokkeen Matt Greenen mailasta ja pomppasi Quickin yli maaliin. Ennen ko. osumaa Losilla hirveä painostuskausi, jonka aikana tolpat kolisi pariin-kolmeen kertaan ja kiekkoa lauottiin loistopaikoista ohi maalin tai useinmiten Crawfordin syliin. Varsinkin Richardsin ketju ja erityisesti D. Brown kunnostautuivat maalipaikkojen tuhlaajina. Mutta jollet itse tee, niin kaveri tekee... .

Jordan Nolan oli jätetty kokoonpanon ulkopuolelle ja Matt Frattin pelasi hänen paikallaan neloskentässä. Ja Jake Muzzin ja Willie Mitchell vaihtoivat paikkaa keskenään. Kolmosparin sijaan Muzzin olisi pitänyt siirtää katsomoon ja Martinez kehiin, niin olisi voinut tuurikin kääntyä vähän suotuisammaksi.

Ennen olympiataukoa on siis vielä Blue Jackets-peli. Enemmän kuin tuon ottelun lopputulosta jännitän Lombardin liikkeitä siirtomarkkinoilla. Jos esim. Cliffordista halutaan päästä eroon, niin toivottavasti hänet dumpataan Itäiseen konferenssiin eikä samaan divisioonaan. Vaikken minä Sean Bergenheimista paljoa perusta, niin paljon mieluummin minä hänet näkisin Kings-paidassa kuin huhutut Gagnerin, Cammallerin, Vanekin tai Moulsonin. Eniten toivon Lombardin hankkivan Floridasta Shawn Matthiaksen, joka toisi kolmos- ja neloskenttään lisää taitoa ja kokoa. Kaveri ei ole pystynyt lunastamaan häneen aikanaan asetettuja odotuksia, mutta minä uskon että oikeissa olosuhteissa ja valmennuksessa Matthias olisi pätevä pelimies.

Palkkakatto taitaa estää Lombardilta isommat kaupat, sillä capgeekin perusteella esim. Vanekin mahduttaminen budjettiin on lähes mahdoton tehtävä. Mutta kun kymmenestä viimeisestä pelistä on hävitty yhdeksän, niin pakkohan hänen on jotakin tehdä. No, ehkä Lombardi malttaa vielä ja tekee siirtonsa totuttuun tapaan vasta maaliskuun alussa, juuri siirtoajan umpeutumista.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tappioputki saatiin poikki ja-voitolla Columbuksesta. Voittomaalin tekijä oli kentän epätodennäköisin ratkaisija, puolustaja Robyn Regehr. Joukkue näytti iloitsevan sekä siitä että voittivat, että siitä, että osuman teki juuri Regehr.

Seuraavat kaksi ja puoli viikkoa pidetään olympiataukoa, mikä on kyllä tarpeen ainakin Mike Richardsille, Justin Williamsille, Willie Mitchellille ja Robyn Regehrille. Sen verran tahmeaa veteraanin meno on ollut viime aikoina.

Seura teki myös pari pikku siirtoa. Ensiksi Tyler Toffoli ja Martin Jones lähetetiin Manchesteriin saamaan peliaikaa, mikä oli varsinkin Jonesille hyvä juttu. Samassa yhteydessä Manchesterissa päätorjuntavastuun kantanut J-F Berube lähetettiin "paparisiirtona" ylös, sillä NHL-joukkueen kokoonpanossa täytyy olla normaalisti kaksi maalivahtia. Jonesin ensimmäinen peli Manchesterissa ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Monarchs hävisi Providencelle 3-2 (Jones 18 torjuntaa 21 vedosta).

Hyökkääjä Robert Czarnik vaihdettiin Montrealin kanssa hyökkääjä Steve Quaileriin. Keskikokoisen pelaajan tilalle saatiin isokokokoisempi kaveri. Farmisiirto, ei mitään sen ihmeempää.

Columbus-ottelussa katsomossa istunut Colin Fraser on laitettu waiver-listalle. Vaikkei Fraserin menettäminen mikään isompi takaisku olisi, niin pääasiassa kyseessä taitaa olla palkkabudjettikikkailu.

Sinitakkeja vastaan nelosen keskellä aloitti Jordan Nolan, mutta jo varhaisessa vaiheessa bottom 6-ketjut laitettiin muotoon Clifford-Lewis-Frattin, King-Stoll-Nolan. Jos - ja kun - Lombardi tekee pelaajakauppoja olympialaisten jälkeen, niin toivon, että vahvistusta tulee ensisijaisesti kolmos-nelosketjuihin, toissijaisesti puolustuksen vasempaan sivustaan ja vasta kolmantena meikäläisen tärkeyslistalla on hyökkäävien ketjujen vasemman laiturin hankkiminen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Nostetaan tämäkin taas ylös

Olympiatauko näytti tehneen joukkueelle hyvää, sillä kaksi ensimmäistä tauon jälkeistä ottelua päättyi voittoon. Ensin kaatui Colorado runsasmaalisessa ottelussa 6-4 ja sitten Calgary normaaleimmein lukemin 2-0. Kumpikaan peleistä ei ollut minusta kovinkaan korkeatasoinen ja Calgaryä vastaan joukkue oli kaksi ensimmäistä erää aika köysissä, mutta ei sitä runkosarjan päätyttyä kukaan muista millä tyylillä voitot tulivat.

Avalanchea vastaan Sutter päästi nuoriso-osaston kokonaisuudessaan jäälle ja ketjut olivat:

Toffoli- Kopitar - Williams
Pearson - Richards - Carter
King - Stoll - Brown
Nolan - Vey - Lewis

Muzzin - Doughty
Regehr - Voinov
Mitchell - Greene

Jones

Calgaryä vastaan Pearson ja todella nihkeän ottelun pelannut Greene siirtyivät katsomoon ja Clifford ja Martinez tulivat pelaavaan kokoonpanoon. Ja Quick tuli tolppien väliin.

Muutosten jälkeen ketjut olivat:

Toffoli- Kopitar - Williams
Nolan - Richards - Carter
King - Stoll - Brown
Clifford - Vey - Lewis

Muzzin - Doughty
Regehr - Voinov
Mitchell - Martinez

Quick

Jordan Nolan taisi pelata NHL-uransa suurimmat minuutit, kun viihtyi jäällä yli 15 ja puoli minuuttia. Tuossa vartitunnissa on ainakin viisi minuuttia likaa, sillä Nolan ei ole kakkosketjun - eikä edes kolmosketjun - mies. Nelosketjussa hänen heikkoutensa kiekonkäsittelyssä ja puolustuspäässä eivät tule niin pahasti näkyviin, mutta enemmän hyökkäävämmissä ketjuissa taidolliset puutteet pistävät selvästi silmiin.

Molemmissa voitoissa tasaisin - sanoisin jopa paras - ketju oli Stollin johtama kolmikko. Vaikkei Dustin Brown olympialaisissa mitenkään vakuuttanut, niin näissä otteluissa hän pelasi molemmissa hyvin. Puolustuksessa Greenellä ja myös Mitchelillä oli suuria vaikeuksia pysyä mukana otteluvauhdissa.

Mayor's Manorin John Hoven spekuloi jutussaan LA:n / Lombardin mahdollisia pelaajasiirtoja ennen keskiviikona tapahtuvaa siirtoajan umpeutumista. MacDonald, Bergenheim, Boyes, Gaborik - siinä Hovenin mielestä Losin mahdollisia hankintoja lähipäivien aikana. Puolustuksen parantamista hän pitää Lombardin todennäköisenä ykkösprioriteettina.

Mayor's Manor ja Hockeys Future ovat julkistaneet listojansa LA:n tämän hetkisestä prospekt-tilanteesta:

LA Kings 2014 mid-season prospect rankings honorable mention

LA Kings 2014 mid-season prospect rankings – the countdown begins

Los Angeles Kings Top 20 prospects delivering in statement seasons - Hockeys Future

Mayor's Manor ei ole vielä julkistanut omaa top 5:aan, mutta siihen kuuluvat todennäköisesti hyökkääjät Linden Vey, Tanner Pearson, Valentin Zykov ja pakit Derek Forbort ja Kevin Gravel. Koska todennäköisesti joku/jotkut näistä nuorista vaihtaa organisaatiota ennen torstaita, niin palaan listoihin vielä myöhemmin uudestaan.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Gaborik sieltä sitten lopulta tuli McNabbin kanssa trade deadlinellä.

Varovaisen optimistisesti tähän Gaborikkiin suhtaudun,vaikka pelaajana on hyvin ei Kings/Sutter tyylinen "liukuilija".Nytpähän on joukkueessa ainakin leftiltä ampuva LUONTAINEN MAALINTEKIJÄ kerrankin (vaikka tainnut kuitenkin RW olla koko uransa?).Huomattavasti mieluisin vaihtoehto näistä rental maalintekijöistä itselle.Hintakaan ei tosiaan ollut mikään paha - Frattin + 2nd (2014?/2015?) + cond. 3nd.Frattin jäi melko mitään sanomattomaksi pelaajaksi,kovasti duunia tekevä rightin laituri ja siihen se jäikin,odotin enemmän.

Onneksi Kings ei yrittänyt/saada/saanut Vanekia,jotenkin todella laiska kuva jäi miehen peleistä olympialaisissa.Tietysti nyt tämän todettua Habsissa mättää maaleja varmasti joka ottelussa runkosarjan loppuun asti ja Gabo loukkaantuu jälleen.Tuosta Gaborikin loukkaantumisherkkyydestä lähinnä johtuukin tämä "pelko",että minkälaisessa kunnossa mies tällä hetkellä on.Voin rehellisesti sanoa etten ole peliäkään tällä kaudella mieheltä nähnyt,eli täysin tilasto scouttauksen perässä menen.Jokusen maalin näköjään saanut ainakin tehtyä.

Paremmin miehen nykykunnosta tietäviltä kuulisin mieluusti lisää.

McNabbista en osaa myöskään mitään sanoa muuta kuin,että iso leftin pakki tuli ja meni suoraan Monarchien riveihin.

Kaikinpuolin mielestäni Lombardi suoriutui kohtuullisesti deadlinestä,ei tehnyt hölmöjä ylilyöntejä ja pyrki kuitenkin vahvistamaan joukkueen suurinta puutetta,maalintekoa.Ainut miinus ehkä siitä,ettei saanut leftiltä ampuvaa top 4 pakkia hommattua,mutta noita ei toki puissa kasva ja markkinat ovat mitä ovat.
 

Iskender

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,LA Kings, Türkiye Buz Hokeyi Federation
Ahh Dean Lombardi mitkä kaappaukset! Kovaa jälkeä kaverilta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Gaborik sieltä sitten lopulta tuli McNabbin kanssa trade deadlinellä.
...
Hintakaan ei tosiaan ollut mikään paha - Frattin + 2nd (2014?/2015?) + cond. 3nd.Frattin jäi melko mitään sanomattomaksi pelaajaksi,kovasti duunia tekevä rightin laituri ja siihen se jäikin,odotin enemmän.

Blue Jackets traded Marian Gaborik to Kings for Matt Frattin, 2014 or 2015 (Kings option) second round pick (?-?), 2014 or 2015 conditional round pick (second round if Kings advance to second round of 2014 playoffs or if Gaborik re-signs with Kings, else third round).

Hinta Gaborikin n. 20 runkosarjaottelusta + pudotuspeleistä oli "suunnilleen" se, mitä Jonathan Bernieristä saatiin. (LA traded rights to Jonathan Bernier to Maple Leafs for Ben Scrivens, Matt Frattin, 2014 or 2015 (Maple Leafs option) second round pick (?-?) on 2013-06-23).

Suunnilleen sikäli, että Frattin ehti tehdä kuusi pistettä (41 GP, 2+4, -6) ennen kuin hänestä päästiin eroon ja Scrivens pelasi hyvän jakson tärkeään paikkaan Quickin loukkaantumisen jälkeen. Kaikkiaan hänen saldonsa Losissa oli 7 W- 5 L - 4 OT ja torjuntaprosentti ripauksen yli 93 ja päästettyjen maalien ka. alle 2. Minusta kakkosvahdille hyvät lukemat ja ennen kaikkea hän oli mies paikallaan pahassa välissä. Scrievensistä jäi positiivinen maku toisin kuin pahasti flopanneesta Frattinista.

Torontolta saataatava kakkoskierroksen varaus 2015 ilmeisesti menee Columbukselle, ainakin tämän sivuston mukaan. Tosin en ymmärrä miksei LA voi lähettää omaa Buffalolta Fasching-McNabb-kaupassa takaisin saatua kakkoskierroksen vuoroa Columbukselle ja pitää paremman draftvuoden 2015 vuoroa itsellään. Scrievensistä saatu Edmontonin kolmannen kierroksen vuoro menee Sinitakeille, jollei Kings pääse tänä vuonna pudotuspelien toiselle kierrokselle tai tee jatkosopimuksen Gaborikin kanssa. Jos LA selviää ekalta kierrokselta jatkoon tai tekee jatkosopimuksen Gaborikin kanssa, niin kolmoskierroksen varauksen sijaan Kekäläiselle pitää luovuttaa kakkoskierroksen varaus 2014 tai 2015.

Aika sekavaa, mutta draftissa sen sitten näkee, miten ja mihin ko. vuorot sinkoilevat. Siihen mennessä on jo selvinnyt kuinka pitkälle joukkue on selvinnyt ja onko Gaborikin kanssa tehty jatkopahvi. En oikein tiedä oliko treidi kummallekkaan erityisen hyvä tai huono. Kekäläinen sentään suostui ottamaan puolet Gaborikin palkasta kontolleen, jotta sai kaupat aikaiseksi. Muutenhan homma ei olisi onnistutkaan.

Ennen Gaborik-treidiä Lombardi teki "prospects and picks" -diilin Buffalon kanssa:

LA traded Nicolas Deslauriers, Hudson Fasching to Sabres for Brayden McNabb, Jonathan Parker, 2014 second round pick (?-?), 2015 second round pick (?-?).

Varausvuorot olivat Losin omat vuorot, jotka Lombardi vaihtoi vuosi sitten Robyn Regehriin. Tämän treidin perusteella Buffalossa arvostetaan Hudson Faschingin pro-potentiaali todella korkealle, sillä kun kaupasta ottaa "throw-init" Pakerin ja Deslauriersin pois, niin Sabresin GM antoi Faschingistä kaksi toisen kierroksen varausvuoroa ja nuoren pakkiprospektin. Hinta kertoo aika paljon siitä, miten hyvin ko. jenkki on pelannut tällä kaudella. Viime kesänä Fasching oli siis neljännen kierroksen varaus, nyt hänestä annettiin suunnilleen ensimmäisen kierroksen jälkipuoliskon varauksen verran tavaraa... .

Toisaalta McNabbin hankkiminen kertoo, miten epävarmoja Kingsien henkilökunta on omien pakkivaraustensa propotentiaalin suhteen. Derek Forbort ja Kevin Gravel ovat hiukan McNabbin nuorempia, mutta ilmeisesti kummankaan ei uskota olevan vielä ensi kauden alussakaan valmiita kokeiltavaksi NHL-tasolla. Kaikki kolme kuitenkin isoja leftiltä ampuvia peruspakkeja, jotka tulevaisuudessa taistelevat samoista peliminuuteista. Ko. kolmikon kanssa saman tyyppisiä - ja ikäisiä lupauksia ovat myös Alex Roach ja Kurtis MacDermid ja Kings-johto varmasti toivoo, että tuosta viisikosta edes kahdesta nuorukaisesta kehittyy NHL-tason pelimies. Ei noista kavereista välttämättä top 4-pakkia tule, mutta tulisi edes kolmosparin perusjyriä.

Kun lueskelee Buffalo-fanien kommentteja McNabbista, niin kovin ristiriitaisia näyttävät olevan. Taklaa ja pelaa kovaa <-> ei pelaa niin kovaa, kuin noin isokokoisen kaverin pitäisi pelata. Hidas ja kankea <-> liikkuu kokoisekseen hyvin. Säntäilee ja hakee tyhmiä taklauksia <-> pelaa luotettavaa puolustuspeliä. Ota nyt tuosta selvää. Tosin siitä ihmiset tuntuvat olevan varsin yksimielisiä, että laukaus on kova! McNabb opettelee varmaan aikansa Losin pelisysteemiä Manchesterissa ja kutsutaan ylös, kunhan Mark Morris ja Rob Blake pitävät häntä siihen valmiina.

Yleensä ottaen paikalliset Kings-fanit tuntuvat olevan varsin tyytyväisiä Lombardin tekemiin siirtoihin. Minä en Gaborikista paljoakaan perusta, mutta en minä etukäteen Jeff Carteriltakaan mitään odottanut. Carter todisti epäluuloni ylimielisestä, pehmeästä surffailijasta vääriksi ja toivottavasti Gaborikin kohdalla käy samoin. Slovakin sisääntulo joukueeseen on sikäli helppo, että joukkue voittoputkessa eikä hänellä ole välittömiä paineita maalintekoon. Mutta viimeistään pudotuspeleissä Gaborikin pitäisi heiluttaa maaliverkkoa, sillä sen takiahan hänet joukkueeseen hommattiin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ennen olympiataukoa alkanut voittoputki senkun jatkuu. Kolme vierasvoittoa Kanadan kiertueelta kasvatti putken kahdeksan ottelun mittaiseksi. Winnipeg matsia en katsonut, mutta voitto Oilersista tuli puolivauhdilla ja Calgarystä saatiin työvoitto. Marian Gaborik ei ole kolmessa ensimmäisessä pelissään saanut vielä pisteitä aikaiseksi, vaikka jääaikaa on tullut riittävästi - rapiat 17 per peli - ja ketjukaverit ovat olleet parhaasta päästä (Kopitar ja Williams).

Calgaryä vastaan aloitettiin suunnilleen samalla kokoonpanolla kuin Edmontonia vastaan, paitsi pelikiellossa olleen Jordan Nolanin tilalla nelosketjun oikeassa laidassa oli Tanner Pearson.

Gaborik - Kopitar - Williams
Toffoli - Richards - Carter
King - Stoll - Brown
Clifford - Lewis - Pearson

Ottelun kuluessa valmennusjohto sekoitteli ketjuja ja lopussa ketjut olivat:

Gaborik - Kopitar - Williams
Clifford - Richards - Carter
King - Lewis - Brown
Pearson - Stoll - Toffoli

Minusta nämä uudet ketjut toimivat jopa paremmin kuin aloitusketjut. Stoll tasapainottaa omassa ketjussa kahta rookielaituria ja toisensa pelityylit hyvin tuntevat Toffoli ja Pearson saavat vihdoin pelata samassa ketjussa. Minusta Toffolia ei pitäisi peluuttaa enää yhdessäkään ottelussa vasemmassa laidassa. Hän on hyökkäyspäässä paljon vaarallisempi omalla puolellaan oikealla.

Vaikka aikaisemmin Clifford ei oikein ole toiminut Richards-Carter -kaksikon kanssa, niin nyt homma pelasi molemmissa päissä asiallisen näköisesti. Clifford ei tainnut tehdä kummassakaan pelissä puolustuspäässä isompaa virhettä.

King ja Lewis pelaavat hyvin yhteen, mutta Brown on kyllä vähän pihalla kaksikon kuvioista. Onkohan Brown tyytymätön rooliinsa bottom 6 -pelaajana, vai mikä mättää? Minusta Brownin ja Gaborikin paikkaa voisi vaihtaa ja kokeilla miten slovakilla homma sujuu kahden kunnon duunarin kanssa. Kahden hyvän taitopelaajan kanssa se ei näytä niin hirveän hyvin sujuvan.

Seuraavaksi viiden kotiottelun putki - Toronto, Anaheim, Phoenix, Washington, Florida. Maple Leafsin Kalifornian kiertueella Jonathan Bernier oli voittoisa Anaheimia vastaan, kun taas James Reimer hävisi San Joselle. Joten hyvin todennäköisesti to-pe -yönä vierasjoukkueen tolppien välissä aloittaa Losin viime kauden kakkosvahti.

edit.

Lisätään treidilistaan vielä yksi farmikauppa. Eli San Josen farmijoukkueesta Worchesterista hankittin laituri James Livingston. San Josen suuntaan matkasi ehdollinen seitsemännen kierroksen varausvuoro vuodelta 2016. Tällä siirrolla varmaankin yritetään osittain korvata Buffaloon treidattua Nic Deslauriersia. Ainakin meikäläisen yllätykseksi Deslauriers on päässyt pelaamaan Buffalon paidassa jo kolmessa NHL-ottelussa. Tosin pistetili on vielä avaamatta, mutta on mukavaa, että tällä kaudella kovasti kehittynyt Kings-varaus on saanut reilun näyttöpaikan toisessa organisaatiossa.
 
Viimeksi muokattu:

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
heikkik:n kanssa hyökkäysestä pääosin samaa mieltä (vaikkakin mielestäni Brown-Stoll on nimenomaan toiminut hyvin) , niin ajattelin kirjoittaa hieman puolustuksesta.

Olympiatauon jälkeen on pelattu pääosin (tasakentällisin) näillä pareilla:
Doughty-Muzzin
Regehr-Voynov
Mitchell-Martinez
Greene

Doughty-Muzzin toimii kohtuullisesti, mutta silti en edelleenkään voi olla miettimättä minkälaista Doughtyn peli voisi olla esim. "Vlasicin/Seabrookin" kanssa. Muzzin joutuu pelaamaan liian paljon ja liian vaikeita minuutteja. Vaikka ikää onkin "jo" 25 on tämä vasta hänen toinen kautensa NHL:ssä. Uskoisin hänestä saatavan enemmän hyötyä pienemmällä peliajalla ja ylivoimilla. Ongelma onkin, että nykypakistosta parempaa vaihtoehtoa siihen paikalle on vaikea keksiä. Huippukuntoinen Willie Mitchell olisi ideaali pelaaja siihen, mutta nykykunnossa ei.

Regehr-Voynov-parista kumpainenkin sai alkukaudesta kuraa niskaansa, ansaitusti. Nyt kuitenkin meno on jo jonkun aikaa näyttänyt varsin mallikaalta, erityisesti Regehrillä. Alkukaudella kuvittelin, että ei voi pärjätä millään sillä liikkeellä, mutta väärässä olin. Eikä Regehr vieläkään suorassa luistelussa montaa hyökkääjää voita, mutta on todella vittumainen vastustaja, taklaa kovaa ja välillä aika sääntöjen rajamaillakin eikä varmasti moni hyökkääjä ole Kings-maalilta Regehrin kentällä ollessa ilman mustelmia lähtenyt, sen verran brutaalisti poikittaista mailaa hän käyttää. Voynov ei ole missään nimessä ollut viime kauden vedossa, mutta en nyt mitään Hfboardsilla puhuttua floppi-kauttakaan näe.

Mitchellin pelissä valitettavasti näkyy viime kauden pelaamattomuus ja ikä. Liikkuminen heikentynyt merkittävästi ja tämän seurauksena kiekollisessa pelissä on liian kiire ja häneltä on nähty paljon epätyypillisiä harhasyöttöjä. Alivoimalla ja laukausten blokkaamisessa edelleen erinomainen. Riippuen Greenen kohtalosta ja McNabbin tulevaisuudesta jatkosopimuksen teko ei ole mielestäni mikään selviö. Martinezin hintalaatusuhde on erinomainen, optimipeluutus on viime peleistä tuttu 3.parin ns. helpommat minuutit ja lyhyet vaihdot 2. YV:llä. Kingsin puolustajista selvästi vähiten fyysisin ja ehkäpä sen takia ollut aavistuksen Sutterin epäsuosiossa. Näillä näytöillä kuitenkin vaikea siirtää pois kokoonpanosta.

Greenen kausi on ollut vaikea ja rikkonainen. Toivottavasti playoffeihin tai viimeistään ensi kaudelle, jos jatkoa tehdään, saataisiin 3.pariin takaisin toissa kauden tai sitä muistuttava Matt Greene. Jos Greenen terveys ei riitä enää tai han haluaa muuten lähteä kesällä, on korvaajan hakeminen Lombardille mielestäni melkoinen haaste, sen verran kovan luokan kiekonsyöjästä parhaimmillaan on kyse.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
heikkik:n kanssa hyökkäysestä pääosin samaa mieltä (vaikkakin mielestäni Brown-Stoll on nimenomaan toiminut hyvin) , niin ajattelin kirjoittaa hieman puolustuksesta.
...
Mitchellin pelissä valitettavasti näkyy viime kauden pelaamattomuus ja ikä. Liikkuminen heikentynyt merkittävästi ja tämän seurauksena kiekollisessa pelissä on liian kiire ja häneltä on nähty paljon epätyypillisiä harhasyöttöjä. Alivoimalla ja laukausten blokkaamisessa edelleen erinomainen. Riippuen Greenen kohtalosta ja McNabbin tulevaisuudesta jatkosopimuksen teko ei ole mielestäni mikään selviö.

Kinke-13 kirjoitti täyttä asiaa, mutta poimin tuosta pari juttua.

Joo, myönnän. Stoll-Brown toimii hyvin ja Stoll-King toimii ihan hyvin, mutta jotenkin King-Stoll-Brown ei toimi enää niin hyvin kuin pitäisi. En osaa sanoa mikä siinä mättää, mutta jotain häikkää siinä on. Stoll tuntuu olevan sellainen pelaaja, joka pystyy pelaamaan kenen kanssa tahansa suoritustason siitä suuremmin heilahtelematta. Todellinen pro.

Mitchellin pelaamisen taso on laskenut kauden edetessä todella huolestuttavasti. Siksi olinkin yllättynyt, kun Lombardi mainitsi haluavansa kolmen ensi kesän UFA:n pelaavan ensi kaudellakin Losissa. ("That’s more of the talks to our three guys – Mitchell, Lewis and Greene – who we all would like to bring back.")

Jos sekä Mitchellin että Greenen kanssa tehdään jatkosopimus, niin pakkohan joko Muzzinin tai Martinezin on lähdettävä. Käsittääkseni McNabb ei ole enää ensi kaudella waiver-vapaa, joten hänet on pidettävä ylhäällä. Kings on menettänyt ihan tarpeeksi pelaajia waivereissa, joten yhtenkään lisämenetykseen ei ole enää varaa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Komean voittoputken jälkeen kolme perättäistä kotitappiota. Ja kaikki yhden maalin erolla.

Kingsien johtoportaassa ja pelaajistossa on varmasti tällä hetkellä turhautuneita tyyppejä. Jokainen noista otteluista oli Losilla hallussa, mutta kerta toisensa jälkeen puolustusmokat ja epävarma maalivahtipeli maksoi pisteet.

Torontoa vastaan joukkue pääsi 2-0 johtoon, vaikka on myönnettävä, että vierailijoilla oli ottelun alkupuoliskolla enemmän tekopaikkoja kuin kotijoukkueella. Toronton kipuaminen tasoihin olikin ihan ansaittua, vaikka Gunnarsonin tasoitus lipsahti Quickille helposti. Tasoituksen jälkeen Kings hallitsi peliä selvästi, mutta kun ei omista paikoista tehty, niin Raymond ratkaisi pelin alivoimalla. Vähän helposti lipsahti Quickille tuo voittomaalikin, enkä ollut yhtään ihmeissäni kun hän huilasi Ducks-pelin "sairauden" vuoksi. Ehkä vain henkistä ja fyysistä väsymystä, en tiedä.

Anaheimia vastaan Martin Jones ei pystynyt paikkaamaan Doughty-Muzzin parivaljakon toilailuita, kun taas Frederik Andersen Ducks-maalilla oli lähes virheetön. Eurooppalaisvahdiksi isokokoinen tanskalainen on todella hyvä mailapelaaja. Kolmannessa erässä Kingseiltä hylättiin tasoitusmaali maalivahdin häirinnän takia, mutta kyllä Losin luomistaan tekopaikoista olisi pitänyt pystyä toinenkin maali tekemään.

Minusta kaikista turhauttavin tappio tuli Phoenixille. Ensin tyritään ekalla vitosella pari-kolme avopaikkaa, sitten annetaan vastustajalle pari eteen, noustaan toisessa erässä hienosti tasoihin ja ohikin ja kolmannessa erässä munitaan peli vierailijoille. Jos Torontoa vastaan Quick ei ollut terävimmillään, niin tässä pelissä hän oli vielä enemmän kohmeessa. Jos kotihallissa tehdään kolme maalia ja johdetaan päätöserään lähtiessä, niin kyllä sellainen peli pitäisi pystyä voittamaan.

Dustin Brown on ollut kahdesta viimeisestä pelistä sivussa ja hyvä niin. En tiedä mitä vikaa joukkueen kapteenilla on, mutta selvästikään hän ei ole täydessä pelikunnossa.

Vaikka tappiota on tullutkin, niin esim. Alec Martinez ja Brownin tilalle kokoonpanoon nostettu Tanner Pearson ovat pelanneet hyvin. Samoin nelosketju on tuonut hyvää sykettä kentälle päästessään.

Sen sijaan Drew Doughtyllä, Jake Muzzinilla, Justin Williamsilla ja Dwight Kingillä tökkii aika pahasti. Doughty tekee sekä puolustuspäässä että hyökkäyspäässä mokia, varsinkin hyökkäysalueella kiekon ylenmääräinen nyplääminen ottaa välillä hemmetisti päähän. Ei niitä kaikkia vastustajan pelaajia tarvitse harhauttaa, vaan kyllä se riittää, kun harhauttaa ensimmäisen karvaajan ja sen jälkeen laukoo kohtia maalia tai syöttää kiekon vapaalle miehelle.

Muzzinilla peli tökkii niin pahasti, että Sutter hyllytti miehen Toronto-matsin jälkeen ja nosti Matt Greenin pelaavan kokoonpanoon. Aivan oikea ratkaisu, jonka hyvänä oli puolena oli myös se, että Martinez pääsee pelaamaan "oikealla" puolellaan eli vasemmassa laidassa.

Vaikka tehopisteitä on viime peleissä alkanut tulla, niin minusta Gaborik-Kopitar-Williams ei toimi kunnolla. Williams pitää kiekkoa aivan liikaa eikä osaa tai halua hyödyntää Gaborikia millään tavalla. Kopitar ja Gaborik pystyvät kyllä nopeilla syötöillä avamaan toisilleen tekopaikkoja, mutta aika huonolla prosentilla niistä on maaleja saatu tehtyä. Omissa sen sijaan on soinut turhan useasti.

Kokoonpano Coyotesia vastaan oli:

King-Richards-Carter
Gaborik-Kopitar-Williams
Pearson-Stoll-Toffoli
Clifford-Lewis-Nolan

Mitchell-Doughty
Regehr-Voinov
Martinez-Greene

Quick
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Ensimmäinen peli tällä kaudella katsottuna, joten ajattelin hiukan ketjua nostaa ylös ja osallistua aktiivisemmin keskusteluun, niin ei mene ihan Heikin yksinpuheluksi.

Varsinkin tätä kevätkautta on leimannut putkijoukkueena olo, voittoputkia seuraa tappioputki ja toisinpäin ja näin ollen Losi on tippunut kärkijoukkueiden vauhdista ja toisaalta villi kortti joukkueista varsinkin Phoenix on päässyt vähän turhan lähelle. Muistaakseni Kopitar puhui jossain haastattelussa Losista playoff-joukkueena, joka ei saa aina ihan parastaan irti näissä runkosarjakamppailuissa. Tämän kauden Losilta puuttuu tällähetkellä pitkään cupruniin säännölliseen maalintekoon kykenevät bottom line-kentät sekä tehokas ylivoima. Mutta niin ne taisivat puuttua mestaruusvuonnakin.

Loppujen lopuksi selkeä 4-0 voitto Floridasta ennen raakaa itärannikon kiertuetta. Quick otti tarvittavat torjunnat, muutaman mahdottoman ja siinä se sitten pitkälti olikin.

Neloskenttä Clifford - Richards - Lewis oli pirteä, varsinkin Clifford yllätti allekirjoittaneen, joka on tällä kaudella ollut koostevideoiden ja otteluraporttien varassa. Hyvää neloskentän pelaamista ja kenttä palkittiinkin kahdella maalilla.

Pearson jätti myös positiivisen maun suuhun, yllättävän nopealiikkeinen pelaaja Kings-mieheksi. Samoin myös Gaborik vaikka ei tolppaa lähemmäksi maalisarakkeessa päässyt.

Ylivoimaa oli alussa hirvittävää katsoa, ero oli kuin yöllä ja päivällä, kun vertasi Floridan kiekon siirtelyyn. Ylivoimaa näytti leimaavan kiire puolustusnelikon tullessa päälle.

Puolustajista Mitchell näytti hitaalta. Losissa onkin kesällä mielenkiintoinen tilanne näiden miesten suhteen. Doughty/ Muzzin / Voynov / Martinez miellyttävät hyvinkin paljon, mutta mistä se uusi Scuderi rosteriin. Mitchellin jatkoa en oikein haluaisi ja toivoisin, että Greene pääsisi omalle tasolleen.

Dustin Brown loukkasi jotenkin itseään ja ei juuri kolmannessa erässä näkynyt. Yhden maalin teki Stollin "syötettyä" tolpan kautta kapteenille, mutta vaikea kausi on Brownilla ollut.

Itäkiertueelta on paha odottaa mitään ennakkoon. Vastaan tulee tulikuuma Philadelphia, Washington ja Pittsburgh.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Neloskenttä Clifford - Richards - Lewis oli pirteä, varsinkin Clifford yllätti allekirjoittaneen, joka on tällä kaudella ollut koostevideoiden ja otteluraporttien varassa. Hyvää neloskentän pelaamista ja kenttä palkittiinkin kahdella maalilla.

Pearson jätti myös positiivisen maun suuhun, yllättävän nopealiikkeinen pelaaja Kings-mieheksi.
...
Dustin Brown loukkasi jotenkin itseään ja ei juuri kolmannessa erässä näkynyt. Yhden maalin teki Stollin "syötettyä" tolpan kautta kapteenille, mutta vaikea kausi on Brownilla ollut.

Sutter sekoitteli ketjut uusiksi Caps-pelin jälkeen ja siirto nelosketjuun herätti Richardsin pelaamaan ainakin hetkeksi. Saa nähdä sitten annetaanko ketjujen olla tässä kokoonpanossa vai muokataanko niitä uudestaan, kun vastaan tulee Pantherseja kovempia Idän joukkueita.

Eli ketjut menivät Brownin loukkaantumiseen asti:

Gaborik-Kopitar-Williams
Pearson-Carter-Toffoli
King-Stoll-Brown
Clifford-Richards-Lewis

Pearson on parantanut huikeasti alkukaudesta ja on viime peleissä ollut selvästi parempi kuin Toffoli. Vaikka Toffolilla on riitävästi taitoa hyväksi vakipelaajaksi NHL:ssä, niin kyllä luistelu- ja voimapuolella vielä paljon tehtävää. Tosin suurin ongelma Toffolilla taitaa tällä hetkellä olla korvien välissä, sillä itseluottamus on selvästi kateissa. Viime kaudella ja vielä tämän kauden alkupuoliskolla laukaus lähti suoraan selkäytimestä paikasta kuin paikasta ja asennosta kuin asennosta, mutta tällä hetkellä laukomiseen käytettävissä oleva aika menee empimiseen ja jopa muille syöttöpaikan katselemiseen. Peli NHL:ssä on niin nopeaa, että kun vähän aikaa mietit mihin vetäisit, niin tilanne on jo ohi kun puolustaja ehtii plokkaamaan vetoa tai syöttö menee ohi. Mutta vaikkei Toffolin liike päätä huimaavaa ole, niin peliälynsä ansiosta hän kyllä "ajautuu" tekopaikoille - harmillista vaan että laukaukset ovat olleet kehnoja tai jäävät kokonaan piippuun. Uskon, että yksikin kunnon osuma voisi aukaista maalihanat apposen auki.

Rosen raportoi, että Brown ei matkustanut joukkueen mukana, vaan lähti vasta myöhemmin perään. Loukkaantumisen syynä on "chest contusion" eli ruhjevamma/mustelma rinnassa. Ilmeisesti aika kova tälli on jossain vaiheessa tullut rintaan on tullut ja kapteenin pelikunto Flyersia vastaan on siis vielä epävarma.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Mutta vaikkei Toffolin liike päätä huimaavaa ole, niin peliälynsä ansiosta hän kyllä "ajautuu" tekopaikoille - harmillista vaan että laukaukset ovat olleet kehnoja tai jäävät kokonaan piippuun. Uskon, että yksikin kunnon osuma voisi aukaista maalihanat apposen auki.


Toffolista tosiaan paistaa tuo epävarmuus, Floridaa vastaan oli muutamakin paikka, mutta kestää ja kestää. Matka on vielä pitkä edes lähellekään Carterin tasoista maalintekijää. Mahtavaa katsella Carterin touhua. Jotenkin aina, kun tuossa piiitkässä mailassa kiekko on, odotusarvo nousee samantien tappiinsa.

Mike Richards jaksaa turhauttaa edelleen meikäläisen. Nyt kun Phillyn peli lähestyy, niin voi taas leikitellä ajatuksella, olisiko Losi voittanut Kannun Schennin ja Simmondsin kera, jos Carter olisi hoidettu joukkueeseen samalla diilillä myöhemmin. Vai oliko Richards se asia, joka innosti Carterinkin huimaan lentoonsa. Ovatko nää enää edes kavereita keskenään? Tässä on vielä muutama vuosi hakea tuota vastausta Miken kanssa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Putken alku häämöttää, kun Philadelphia kaatui niukasti 3-2. Molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja ainakin viiteen-kahdeksaan maaliin, mutta molemmat maalivahdit torjuivat tuurilla ja taidolla. Eniten jäi harmittamaan Martinezin ylivoimalla tekemä maali, joka aiheetta hylättiin ja Carterille annettiin jäähy Timosen kaatamisesta. Jos tuollaisesta kosketuksesta aletaan viheltämään jäähyjä poikittaisesta mailasta, niin pelistä ei tule yhtään mitään.

Dwight King on pelannut Phoenix-ottelusta alkaen noususuuntaisesti ja pelasi Flyersia vastaan parhaan ottelunsa tämän vuoden puolella. Toivottavasti itseluottamus löytyy onnistumisten myötä uudestaan ja King pääsee yhtä hyvään vireeseen kuin viime vuoden lopulla. Myös Clifford pelasi hyvin ja Toffolilta paras peli vähään aikaan. Sen sijaan Drew Doughty jatkaa alavireistä menoaan, ilmeisesti pitkän kauden rasitukset alkavat hiljalleen näkyä. Toivottavasti pudotuspelipaikka tulee varmistettua mahdollisimman nopeasti, jotta Doughtylle, Kopitarille ja Carterille voitaisiin antaa parin ottelun verran lepoa. San Jose ja Anaheim ovat jo sen verran karussa, ettei niiden tavoittaminen ole käytännössä mahdollista.

Dustin Brown pystyi pelaamaan, joten ketjut ja pakkiparit menivät pääosin samalla tavalla kuin Floridaa vastaan.

Seuraava peli heti ensi yönä Washingtonia vastaan. Oliskohan Martin Jonesin vuoro asettua tolppien väliin?
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Olipahan peli Capsia vastaan.Lopulta kuitenkin hienosti rankuilta miehet tekivät tarvittavat maalit.Tuloksena siis 5-4 voitto rankuilla.

Heti pelin alussa huomasi ettei joukkue ole oikeassa mielentilassa ja nopeasti Ovie veikin jo Capsin 2-0 johtoon YV-maaleilla.Toisessa erässä oli jo hieman yritystä ja 3. erässä jo oikein hyvän näköistä peliä.Harmittavan tasoituksen sai Caps vielä lopussa pelatessaa ilman veskaa alivoimalla,mutta onneksi kuitenkin voitoksi lopulta kääntyi peli.Hienoa taistelua 3. erässä tulla takaa ohi (vaikka se ei kestänyt loppuun saakka).


Justin Williams pelasi varmaan huonoimman pelin,mitä olen miehen pelejä nähnyt,mikään ei onnistunut,aina väärässä paikassa ja muutama hölmö jäähy siihen päälle vielä.Sutter istuttikin Williamsia penkillä 3.erän lopulla ja jatkoajalla,syystäkin.Ensi pelissä varmasti parantaa!

Gaborik selvästi sai maalistaan heti roimasti lisää itseluottamusta ja 3.erän lopulla haki jo aktiivisesti itsekin ratkaisuja eikä odotellut ja katsellut pelin ulkopuolella koko ajan niinkun on ehkä aiemmissa peleissä tehnyt.Toivottavasti tästä aukesi loppukauden ja pitkälle kesään kantava putki!

Kummassakaan päässä ei veskoilla ollut ehkä ihan paras päivä niinkun toki pelin lopputuloskin kertoo,kiekkoja pomppi puolin ja toisin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Justin Williams pelasi varmaan huonoimman pelin,mitä olen miehen pelejä nähnyt,mikään ei onnistunut,aina väärässä paikassa ja muutama hölmö jäähy siihen päälle vielä.Sutter istuttikin Williamsia penkillä 3.erän lopulla ja jatkoajalla,syystäkin.Ensi pelissä varmasti parantaa!

Gaborik selvästi sai maalistaan heti roimasti lisää itseluottamusta ja 3.erän lopulla haki jo aktiivisesti itsekin ratkaisuja eikä odotellut ja katsellut pelin ulkopuolella koko ajan niinkun on ehkä aiemmissa peleissä tehnyt.Toivottavasti tästä aukesi loppukauden ja pitkälle kesään kantava putki!

Kummassakaan päässä ei veskoilla ollut ehkä ihan paras päivä niinkun toki pelin lopputuloskin kertoo,kiekkoja pomppi puolin ja toisin.

Sutter sekoitteli ketjuja kolmannessa erässä ja ainoastaan parhaiten pelannut ketju eli King-Stoll-Brown pidettiin yhdessä. Toffoli siirtyi Williamsin paikalle Kopitarin ja Gaborikin viereen ja Richards nelosesta Carterin ja Williamsin kanssa samaan ketjuun. Eli kolmannessa erässä ketjut olivat nähdäkseni

Gaborik - Kopitar - Toffoli
King-Stoll-Brown
Richards-Carter-Williams
Clifford-Lewis-Pearson

Minusta Williamsin vaihtaminen Toffoliin piristi selvästi Kopin ja Gaborikin peliä. Williams hidastaa ko. kaksikkoa pitämällä kiekkoa ihan turhan paljon, kun pitäisi pyrkiä nopeaan syöttöpeliin.

Tuosta Gaborikin pyörimisestä pelin ulkopuolella olen kyllä samaa mieltä. En tiedä ovatko loukkaantumiset tehneet tehtävänsä, mutta slovakki ei enää haastaa pakkeja eikä pelaa kohden maalia niin kuin muistin. Mutta maaliin mennyt veto oli kyllä komea.

Quickilta yksi heikompia pelejä mitä olen häneltä nähnyt. Ei pysynyt riparit kontrollissa juuri lainkaan.

Ensi yönä Pittsburgh ja sitten takaisin Kaliforniaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös