Mainos

Los Angeles Kings 2013–2014

  • 84 771
  • 226

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kuudes perättäinen voitto, nyt uhrina Winnipeg Jets. Peli ratkesi paljolti ensimmäisessä erässä, kun Kings pääsi Pavelecin avustuksella 3-0 johtoon. Lewis sai tsekiltä lahjan, Kopitar teki kaksi suht onnekasta osumaa ja Toffolille tärkeä maali kolmannessa erässä. Ottelun lopussa jaetut tähdet menivät ihan oikeille miehille, kun Mitchell sai yhden, Gaborik kaksi ja Kopitar kolme tähteä. Jos olisi jaettu vielä puolikastähtiä, niin ne olisivat menneet Jarrett Stollille ja Justin Williamsille - veteraanit pelasivat hyvän ottelun. Ja tietenkin Jonathan Quick oli kaiken perustana.

AHL:ssä Manchester varmisti pe-la yönä paikkansa pudotuspeleissä ja siitä helpottuneena hävisivät seuraavana yönä Portlandille vieraissa 7-5. Joukkue johtaa Itäistä konferenssia kerättyään 69 ottelussa 94 pistettä. Monarchseilla on runkosarjaa jäljellä vielä seitsemän ottelun verran ja viimeinen ottelu ennen pudotuspelejä on huhtikuun 20. päivä paikallista aikaa.

Sekä Kanadan junnusarjoissa että USA:n yliopistosarjoissa runkosarjat ovat jo ohi ja pudotuspelit hyvässä vauhdissa. Yliopistoista varatuista kavereista useammallakin opiskelut päättyvät tähän kevääseen, joten todennäköisesti viikon-kahden sisään alkaa tippua sopimusuutisia prospektirintamalta. Kunhan vaan heidän joukkueidensa kausi ensin päättyy.

Kotona vielä Minnesota ja Phoenix ennen vierailua Sharksien luona. Sitten Kanadan kiertue (Van, Cgy, Edm) ja runkosarjan viimeisessä ottelussa Anaheim kotona huhtikuun 12.-13 välisenä yönä. Ei ole enää kuin reilut pari viikkoa, ennen kuin tosipelit alkavat... .
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Sekä Kanadan junnusarjoissa että USA:n yliopistosarjoissa runkosarjat ovat jo ohi ja pudotuspelit hyvässä vauhdissa. Yliopistoista varatuista kavereista useammallakin opiskelut päättyvät tähän kevääseen, joten todennäköisesti viikon-kahden sisään alkaa tippua sopimusuutisia prospektirintamalta. Kunhan vaan heidän joukkueidensa kausi ensin päättyy.

Kotona vielä Minnesota ja Phoenix ennen vierailua Sharksien luona. Sitten Kanadan kiertue (Van, Cgy, Edm) ja runkosarjan viimeisessä ottelussa Anaheim kotona huhtikuun 12.-13 välisenä yönä. Ei ole enää kuin reilut pari viikkoa, ennen kuin tosipelit alkavat... .
Ensimmäiset sopimukset tehty Jon Rosenin twiittien mukaan. Nic Dowdille 1-vuotinen ELC ja Michael Merschille 3-vuotinen ELC.

Ja ensimmäisellä kierroksella jo melko todennäköinen vastustaja on jälleen Sharks. Joka tapauksessa ilman maata mullistavaa ihmettä vieraissa aloitetaan.
 

TheDarkside

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,LA Kings
Kings varmisti Viidennen peräkkäisen playoff paikkansa voitolla Phoenixista, tässä on vielä viisi peliä jäljellä joten Sutter pääsee lepuuttamaan hieman väsähtäneitä olympiamiehiä, pääsääntöisesti Doughtya, koka kolmas paikka on varma.
Uskoisin (toivoisin) että myös Quick lepää noista viidestä ottelusta mahdollisimman monta.
 

Kuoriämpäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Los Angeles Kings
San Jose vei todennäköisen ensimmäisen kierroksen playoff-parin kohtaamisen niukasti 2-1. Maalipaikat olivat kortilla, ja ottelu olikin pudotuspelityyppinen.

Sharks tuli alusta asti päälle kovaa viimeistellen jokaisen taklauksen varsinkin LA:n pakistoon. Kingsin ainoa maali syntyi Martinezin laukaukseen saadusta tuplaohjauksesta, johon ohjaajina Stoll ja maalintekijä Nolan.

Paikat olivat yleisesti ottaen niukassa, mutta Losin puolelta varsinkin Gaborik tuntui kunnostautuneen tuhlaajapoikana tällä saralla. Mieleen jäi erityisesti tilanne, jossa Kopitar laittoi poikittaissyötön oikealta puolelta Gabolle vasemmalle "slottiin", mutta Gaborik otti kiekon liian kovalla kosketuksella haltuun ja sai aikaiseksi vain lepakon ohi maalin. Muutenkin kiekko poltteli slovakin lavassa keskialueelta lähtien. Toisaalta on positiivista niin kauan kuin sinne paikoille pääsee.

San Josen voittomaali tuli muuten kelpo pelin pelanneelle Jonesille vähän harmittavalla tavalla. Jones yritti vasemmalla tolpalla pelata mailallaan kiekkoa räpylän alle, mutta kiekko kimposikin patjasta maalinkulmalle, josta kaksinkamppailun Kopitaria vastaan kulmassa voittanut Couture nappasi pelivälineen vieden Sharksin 2-1-johtoon vanhanaikaisella.

Doughty jätti kentän ensimmäisessa erässä taklattuaan Tyler Kennedyä. Valmentaja Sutter kertoi NHL.comin koosteen mukaan Doughtyn jättäneen pelin kesken omasta tahdostaan, sillä hänestä miehen omien sanojen mukaan ei tuntunut tarpeeksi hyvältä palatakseen. Näillä tiedoilla Doughty on kuitenkin matkaamassa joukkueen mukana Vancouveriin lauantaiksi.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Trevor Lewisille tehty 2 vuoden jatko: Kings Sign Trevor Lewis To Two-Year Contract Extension - Los Angeles Kings | News. Vaikka en ole tästä hirveän innoissani ole, ei tämä mikään yllätys ole. Ja sopimuksen arvon pitäisi maksimisssaan olla noin 1,5m/kausi, koska nelosketjua ylempänä häntä ei oikein voi peluuttaa. Summia en löytänyt vielä mistään.

capgeek.comin mukaan caphit on juuri tuo 1,5 milliä per kausi. Olin kyllä vähän yllättynyt, kun Lewisille sorvattiin jatko. Nuoriso-osastolta on kuitenkin Nick Shore ja varauksin Linden Vey tunkemassa Lewisin tämän hetkiseen rooliin (nelosen sentteriksi). Mutta kun hinta ja sopimuksen kesto olivat kohdallaan, niin Lombardi päätti pitää Lewisin joukkueessa vielä pari seuraava vuotta.

Lueskelin THN Future Watchia ja siinä Losin prospektien kärkikymmeniköksi oli listattu:

1. Tanner Pearson, LW
2. Valentin Zykov, LW/RW
3. Hudson Fasching, RW
4. Derek Forbort, D
5. Linden Vey, C
6. Nick Shore, C
7. Michael Mersch, LW
8. Joel Lowry, LW
9. Nic Dowd, C
10. Kevin Gravel, D

Lista on tehty ennen siirtoajan umpeutumista ja siksi siellä roikkuu mukana sitten treidattu Fasching. Buffalosta hankittu Brayden McNabb oli Sabresin listan kymmenentenä. Kunkin seuran prospektien top 10 on seurojen itsensä ilmoittama. Yllättävintä listalla oli Lowryn mukanaolo ja Gravelin alhainen sijoitus. Viime vuonna Gravel oli saman listan nelosena yhden sijan Jake Muzzinin edellä.

Seitsemäntoista kiekkoammattilaista (skoutteja, apulais-GMiä, jne.) valitsi seurojen kärkikymmeniköistä koko liigan top 75 -listan ja sille mahtui Pearson sijalle 55, Zykov sijalle 62 ja Fasching sijalle 65. Joten ammattilaisten mukaan mitään ihan huippuja Kings-lupauksissa ei tällä hetkellä ole tulossa. Mutta ko. arviot nuorten pelaajien tulevaisuudesta ovat vain ammattilaisten valistuneita mielipiteitä. Esim. Paul Stastnystä ei Coloradon ulkopuolella odotettu juuri mitään, mutta ihan hyvää NHL-uraa kaveri on tekemässä.

Runkosarjaa jäljellä vielä kolme matsia. Vancouveria vastaan sairastuvalla olivat Doughty, Regehr ja Dwight King. Vammojen vakavuudesta ei ole mitään tarkempaa tietoa, mutta toivottavasti kaikki ovat kunnossa pudotuspelien alkaessa. Kyllä ko. trion puuttuminen kokoonpanosta näkyi ja Vancouver otti ansaitun voiton. Ensimmäisessä erässä Kings vielä sinnitteli mukana, mutta kaksi jälkimmäistä erää Quick piti joukkuetta pystyssä.

Doughtyn ja Regehrin puuttuessa Manchesterin kapteeni Andrew Cambell sai kunnian pelata uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Välillä kaverilla oli vähän turhan kiire, mutta mitään pahoja mokia ei sattunut. 26-vuotias Cambell on kesällä UFA, enkä usko että hänen olevan mukana Losin pitemmän aikavälin kuvioissa. Ensi syksynä pelipaikka löytynee jostakin muusta organisaatiosta.
 

mmiettinen92

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Kevät ja etenkin pudotuspelit ovat penkkiurheilijalle hienoa aikaa! Onhan tämä sarja ollut ihan käsittämätön aaltoiluineen ja floppialkuineen. Miten voi yksi voitto kääntää kelkän täysin totaalisesti. Pakko vähän kirjoittaa tänne suosikkijoukkueeni yksilöistä, keitä haluan nostaa esille. Niin kuin kaikki seuraajat tietävät, Jonathan Quick on petrannut ihan huikealla tavalla kolmesta ekasta koitoksesta. Niissä hän ja Martin Jones päästivät yhteensä surkuhupaisat 17 maalia, kun nyt kolmessa viimeisessä taistossa Losin reppu on heilunut vain neljä kertaa. Nollapeliottelussa Quick otti pari sellaista gamesaveria, joita kenenkään ei pitäisi pystyä torjumaan - esimerkiksi se patjatorjunta jääntasalta, kun Sharksilla oli käytännössä tyhjä rysä edessään.

Kassariosaston lisäksi itse haluan nostaa esille muutamia muita nimiä. Uransa ehkä parasta kautta pelaava Anze Kopitar teki kuudennen ottelun päätöserässä mitä tahtoi. Selostaja sanoi jotenkin näin: "Sairas erä Anze Kopitarilta. Jotkut pelaajat ovat fiksuja, jotkut taitavia ja jotkut voimakkaita, mutta Kopitar on näitä kaikkia." Kauteen 2016 sopimuksen omaava Slovenian tähti on oikeasti aarre Losille. Jos (ja kun) Kings lähettää Sharksin lauluun, tulee Kopitar olemaan kevään edetessä vielä tärkeämpi pelaaja joukkueelleen. Niin ja, jos joku ihmettelee miksi väitän kuluvaa sesonkia Slovenian lahjan parhaaksi, on tässä muutamat perustelut. Ensinnäkin hän oli runkosarjan pistepörsissä 20:n sakissa ja plusmiinus lukema oli häikäisevä +34, Kopitar on myös ehdolla Selke -Trophyn saajaksi. Näiden lisäksi hän piti Sotsissa Sloveniaa yksin pystyssä sensaatiomaisesti puolivälieriin saakka, eikä ollut jäällä kertaakaan(!) tasakentällisin vastustajan iskiessä.

Kingsin pudotuspelirupeaman parhaan maalintekijän Justin Williamsin otteet ovat myös antaneet aihetta hymyyn. Hän vääntää ahkerasti maalille lähes joka vaihdossa sekä myös aiheuttaa vaarallisia paikkoja ketjutovereilleen, jotka kuudennessa koitoksessa olivat laituri Dwight King ja sentteri Jarret Stoll. Jälkimmäisestä puheen ollen, Stoll toisinaan pimentää Sharksin tähtipelaajia taklaamalla ja tekemällä kaikkea mahdollista, jopa ehkä vähän "pikkusikaa". Tällä työllä - joka ei statseissa luonnollisesti näy - on suuri merkitys, niin kuin kaikki kiekon ystävät ymmärtävät. Tämmöinen raastava työ Joe Pavelskia, Joe Thorntonia ja kumppaneita kohtaan horjuttaa heitä, joka on nähty sarjan jälkimmäisellä puolella. Yksikään San Jose -pelaaja ei ole pystynyt samalle tasolle, kuin ensimmäisissä mittelöissä.

Vapun juhlinta tulee päättymään ainakin minun osalta aamuyön game seveniin. Odotan jo mielenkiinnolla Ducks-sarjaa, jos (ja edelleen uskotaan, että kun) Kings tästä jatkoon rymistelee. On erittäin mielenkiintoista nähdä, miten (mahdollinen) nousu kolmen tappion takaa (mahdolliseen) voittoon vaikuuttaa joukkueeseen. Onko Los Angelesin takki aivan tyhjä, vai tuleeko tästä kiristä sellainen buusti, joka vie joukkueen kesän 2012 veroiseen "pommiin"? Harmi, kun Teemu Selänne ei saa päättää uraansa Stanley Cupiin...

EDIT. Kirjoitusvirhe...
 
Viimeksi muokattu:

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Kassariosaston lisäksi itse haluan nostaa esille muutamia muita nimiä. Uransa ehkä parasta kautta pelaava Anze Kopitar teki kuudennen ottelun päätöserässä mitä tahtoi. Selostaja sanoi jotenkin näin: "Sairas erä Anze Kopitarilta. Jotkut pelaajat ovat fiksuja, jotkut taitavia ja jotkut voimakkaita, mutta Kopitar on näitä kaikkia." Kauteen 2016 sopimuksen omaava Slovenian tähti on oikeasti aarre Losille. Jos (ja kun) Kings lähettää Sharksin lauluun, tulee Kopitar olemaan kevään edetessä vielä tärkeämpi pelaaja joukkueelleen. Niin ja, jos joku ihmettelee miksi väitän kuluvaa sesonkia Slovenian lahjan parhaaksi, on tässä muutamat perustelut. Ensinnäkin hän oli runkosarjan pistepörsissä 20:n sakissa ja plusmiinus lukema oli häikäisevä +34, Kopitar on myös ehdolla Selke -Trophyn saajaksi. Näiden lisäksi hän piti Sotsissa Sloveniaa yksin pystyssä sensaatiomaisesti puolivälieriin saakka, eikä ollut jäällä kertaakaan(!) tasakentällisin vastustajan iskiessä.

Kingsin pudotuspelirupeaman parhaan maalintekijän Justin Williamsin otteet ovat myös antaneet aihetta hymyyn. Hän vääntää ahkerasti maalille lähes joka vaihdossa sekä myös aiheuttaa vaarallisia paikkoja ketjutovereilleen, jotka kuudennessa koitoksessa olivat laituri Dwight King ja sentteri Jarret Stoll. Jälkimmäisestä puheen ollen, Stoll toisinaan pimentää Sharksin tähtipelaajia taklaamalla ja tekemällä kaikkea mahdollista, jopa ehkä vähän "pikkusikaa". Tällä työllä - joka ei statseissa luonnollisesti näy - on suuri merkitys, niin kuin kaikki kiekon ystävät ymmärtävät. Tämmöinen raastava työ Joe Pavelskia, Joe Thorntonia ja kumppaneita kohtaan horjuttaa heitä, joka on nähty sarjan jälkimmäisellä puolella. Yksikään San Jose -pelaaja ei ole pystynyt samalle tasolle, kuin ensimmäisissä mittelöissä.
Samat nimet nostan itse esille, näiden lisäksi Doughty on liigan top3-puolustaja kovissa peleissä, Toffoli teki 2 voittomaalia ja Pearson oli loistava piristysruiske. Todennäköisesti taas ensi kaudella ruikutan esim. Stollin tai Doughtyn runkosarjan tehottomuudesta, mutta onhan nämä todellisia ammattilaisia eikä ole vaikea ymmärtää miksi heitä arvostetaan organisaation sisällä niin kovasti.
 

mmiettinen92

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Huhhuh! Otta kipeenä ja silmät ristissä katsoneena game sevenin piti highlightsit tarkastaa kipeän päivän aikana melkein kymmenen kertaa tajutakseen, mitä Kings on tehnyt. NHL-historian neljäs kerta, kun joukkue nousee 0-3:sta tasoihin ja ohi.

Darryl Sutterin miehistö pelasi ratkaisevassa koitoksessa mainiosti Jonathan Quickin johdolla etenkin alakerrassa, mutta myös maalinteko onnistui. Nuo aikasemmin mainitsemani yksilöt olivat jälleen Kingsin keulakuvia, mutta nyt myös esimerkiksi Tanner Pearson ja Tyler Toffoli onnistuivat hyvin. Heidän järkkäämä maali oli muuten jotain aivan huikeaa katseltavaa. Pearsonin passin jälkeen tuli mieleeni, että näinköhän jannulla on silmät selässä.

Tuntuu siltä, että Losilta onnistuu tällä hetkellä tasantarkkaan kaikki pelilliset asiat. Toki matka unelmaan on vielä pitkä ja on vaikea uskoa, että kausi menisi tappiin saakka näin hienosti. Silti esimerkiksi Jonathan Quickin esittämät mahtavat torjunnat, Jarret Stollin kolailut ja Anze Kopitarin suvereeni dominointi lisää uskoa yhä edelleen joukkueeseen.

Sloveenista muuten on pakko sanoa sen verran, että hän on tällä hetkellä maailman paras kiekkoilija. Piste. Kopitar yksinkertaisesti tekee kentällä mitä haluaa mitään ketjutovereilta tietysti poisottamatta. Ducks-Kings -sarja alkaa la-su -yönä, joten tauko Kingsillä jää varsin lyhyeksi. Ottelusarjassa on muuten se ristiriitainen seikka, että minun(kin) arvoasteikossa erittäin korkealle nouseva Teemu Selänne ei tässä tapauksessa kiinnosta minua pätkääkään.
 

Apheu

Jäsen
Pakko kyllä kehua tuota Kingsin joukkuetta. Kokonaan näin gamet 1, 2 ja 7 ja kahden ensimmäisen pelin jälkeen ihmettelin kyllä totaalisesti, miten Kings voi olla noin pihalla puolustuksellisesti ja näinköhän Sharks marssii jatkoon.

Mutta vielä mitä - jokin tuossa joukkueessa sytyttää. Joukkueessa on selkeästi sitä voittamisen kulttuuria. En pidä kyseisestä termistä, mutta tässä oli vähän samaa mitä Chicagon ja St. Louisinkin välisessä mittelössä. Blues johti jo 2-0, Sharks 3-0, mutta sieltä nämä vanhat mestarit vain kylmän rauhallisesti molemmat löysivät tiensä jatkoon. Kings vielä vaikeamman kautta.

Game 7 mielestäni koko pelin ajan näytti sen, kuinka Kings oli valmiimpi voittamaan. Alivoimalla raastettiin ja Quick veteli paraatipelastuksia. Drew Doughty on mielestäni tällä hetkellä ehkä maailman paras puolustaja Duncan Keithin ohella. Monipuolinen ja tärkeiden pelien mies. Ja Anze Kopitar, välillä täyttä dominointia.

Näinköhän Blackhawks ja Kings kohtaavat Lännen mestaruustaistossa? Vaikea nähdä, että Ducksilla olisi oikeastaan mitään saumaa. Kingseissä vaikuttaa olevan nyt vähän samaa meininkiä, mitä mestaruusvuonna. Kärkipelaajat ovat aivan huikeassa iskussa, mutta joukkueessa on myös syvyyttä Toffoleineen ja tuon puolustuspelaamisen ero game 1, 2 ja 7:n välillä oli jotain sanoin kuvaamatonta. Ei olisi melkein uskonut, että sama joukkue siellä kentällä häärii. Sen verran hyvin Sharksien loistavia yksilöitä täynnä oleva hyökkäyspeli pysäytettiin, että Ducksien Perry & Getzlaf -kaksikolla ei taideta Losia kaataa.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Dustin Brownin haastattelun mukaan oli tehnyt samaa jo ensimmäisessä pelissä. Onneksi kasteli Carterin hanskat, hänen käsiensä(?) kunto taitaa olla sellainen, että sama vaikka pelaisi lapaset kädessä.

Lainasin tämän tänne tuolta huumoriketjusta.

Niin siis onkos kenelläkään tietoa,mikä Carterilla on?Jätti ainakin yhdet harjoitukset väliin jossa Nolan tuurasi ja muutenkin kentällä huomaa ettei täydessä tikissä ole.Aloituksia kuitenkin ottaa,niin ei luulisi käsissä olevan vikaa?
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Lainasin tämän tänne tuolta huumoriketjusta.

Niin siis onkos kenelläkään tietoa,mikä Carterilla on?Jätti ainakin yhdet harjoitukset väliin jossa Nolan tuurasi ja muutenkin kentällä huomaa ettei täydessä tikissä ole.Aloituksia kuitenkin ottaa,niin ei luulisi käsissä olevan vikaa?
Aika mahdotonta tuo taitaa olla selvittää kesken pelien, Sutter&co. eivät hiisku sanallakaan loukkaantumisista. Hfboardsilla oli joku ketju, missä oli serkun kaiman fysioteraupeutti tms. sama kuin Carterilla ja siitä pääteltynä epäiltiin vatsalihasvammaa.

Yön ottelusta sekalaisia:
-Etukäteen isoimmat riskit Schultz ja Greene pärjäsivät mainiosti. Schultz näytti ajoittain jopa pakkipariaan Voynovia selvästi varmemmalta.
-Vaikka Ducks taisi saada tuplamäärän laukauksia Kingsiin verrattuna, ei tuossa mielestäni mitään suurempaa hätää johtotilanteessa ollut.
-Kolmas kevät putkeen kun Kings ottaa playoffeissa 6 ottelun voittoputken ja viimeisimmissä 6 pelissä on otettu omiin 8 maalia.
-Jää tuskin Kaliforniassa koskaan on kummoinen, mutta nyt se vaikutti ihan hirvittävältä, kiekko pomppi välillä todella omituisesti.
 
Viimeksi muokattu:

mmiettinen92

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Jaa-a, tiedossa on vapaailta ja se tarkoittaa sitä, että nyt on taas aikaa surffaila netin syövereissä oikein urakalla. Myöskään kirjoittamista tänne ei voi nyt skipata.

Eli, näkemykseni mukaan Ducks vei läntisen konferenssin toista välieräpeliä Kingsin ehkä yrittäessä jäädyttää tai tappaa sitä. En väitä, että Losi olisi ollut mitenkään passiivinen. Jollain tapaa se pelasi rauhallisesti ja haki hetki kerrallaan maalintekotontteja olematta kuitenkaan purjeessa. Olipa sekavasti kirjoitettu.

Losi esiintyi alakerrassa taas tosi tiivinä, mikä on tullut tutuksi jälleen tässä kevään aikana. Jonathan Quick nollasi Ducks-miehiä jälleen pariin kertaan häkellyttävillä torjunnoilla. Devante Smith-Pelly on kyllä kunnostunut huikealla tavalla tuhannen taalan paikkojen tuhlailussa. Toki mitään jenkkikassarilta pois ottamatta, myös raudat olivat Quickin puolella tuossa semifinaalisarjan toisessa kamppailussa.

Puolustuksessa suoraan sanottuna pelkäsin Matthew Greeneä ja Jeff Schultzia. Ennakkoarvioni pettivät kuitenkin pahemman kerran perinteiseen tyyliin. Etenkin jälkimmäisenä mainittu esiintyi 3-1 -voittoon päättyneessä koitoksessa todella varmoin ottein. Washingtonista saapunutta miestä ei laatikossa juurikaan näkynyt, joka mielestäni kielii hänen onnistuneen. Kingsillä siis todellakin on laajuutta Drew Doughtyn ja kumppanien johtamassa pakistossa.

Maalipörssin kärjessä kiitävä Marian Gaborik on tällä hetkellä todellakin redhot. Slovakki on vastustajien kannalta pelottavan kovassa maalivireessä, vaikka viime koitoksessa syntyikin "vain" yksi maali. Se laaki yläpeltiin oli kuitenkin sitä luokkaa, että Jonas Hillerillä ei ollut minkäänlaisia saumoja maalillaan torjuntaan. Pudotuspelien pistepörssin kärjessä kiitävä Anze Kopitar sekä C:tä kantava Dustin Brown täydentävät siis tuon Kingsin ykkösen. Slovenialaista on hehkutettu, eikä suotta. Kopitar on ottanut Losin harteilleen tekemällä maaleja, jakamalla mahtavia syöttöjä sekä raastamalla myös alakerrassa. Alivoimapelissä hän on ilmiömainen ja se kuuluisa takakarvaus ei tunnu loppuvan ikinä. Kopitarhan johtaa playoffien pistepörssiä tehoilla 4+10. Statsit ovat statseja, mutta hän löytyy jokaisesta tilastosta (maalit, syötöt, pisteet, tehotilasto) top kympistä.

Kingsillä on nyt allaan siis kaksi vierasvoittoa ja kaikkiaan kuuden mittelön voittoputki. Seuraavaksi matka jatkuu perjantaiaamuna himassa. Tilanne näyttää erittäin hyvältä otteluvoittoja, mainitsemiani yksilöitä sekä pelillisiä seikkoja tuijottamalla. Sarja kuitenkin menee poikki neljällä voitolla, Kings onneksi sai sen huomata San Jose Sharksia vastaan. Saas nähdä, mitä väsynyttä saa kirjoittaa tänne kolmannen taiston jälkeen. Toivottavasti kuitenkin jotain positiivistä...
 

Kyle

Jäsen
Nostetaan toisen läntisen konfrenssifinalistin ketjua pinnalle, nyt kun joukkue ja pelit on kuumimmillaan.

Tässä vaiheessa kautta uskaltanee jo vähän spekuloida tulevaa peilaten nykyiseen kauteen. Viimme vuoden Kingsin lähes koskematon joukkue on vahvistunut juuri sieltä missä viimme kautena hävittiin Chicagolle vastaavassa tilanteessa, riittääkö se tänä vuonna se selviää tulevalla viikolla. Toffoli ja Pearson ovat kasvaneet ammattilaisiksi ja Gaborik on loistava. Jo legendaariseksi käsitteeksi muodostunut käsite Kingsin rakenne play-off-joukkueena on saanut uusia piirteitä, kun joukkueen pelityyliä on muokattu pudotuspeleihin paljon kiekollisemmaksi kuin mitä se oli runkosarjassa. Siinä missä runkosarjassa pelattiin tiiviistä viisikko peliä suojellen omaa maalia, niin play-offeissa viisikko on avoimempi ja joukkueen menestys on ratkennut pitkälti voitettujen kaksinkamppailujen myötä: vastustajan pelipaikka vs. oma pelipaikka. Keskikenttää ei tukita enään samalla tapaa kuin, esimerkiksi mestaruuskevään jälkeen on totuttu näkemään keväisin. Nyt kiekkoa pyritään pitämään loppuun asti, silläkin verokkeella että omanpäänpeli kärsii. Tästä on kolikonkääntöpuolena nähty ennätys määrä vastustajan toimesta suoritettuja ylivoima-vastahyökkäyksiä.
Ehkä Sutter on sisäistänyt kuitenkin sen mitä Bostonin Julien ei vielä, että myös parhaiden joukkueiden on muokattava omaa pelitapaa ennenkuin vastustaja oppii pelaamaan sitä vastaan.

Mielestäni tämä sopii suht rutinoituneelle joukkueelle, jonka jokainen pelaaja tuntee toisensa ja tärkeimpänä nimenomaan playoff-kiekon läpikotoisin. Jotain joukkueen pelaajien itseluottamuudesta kertoo se, kun se on voittanut yhden pelin niin sillä hurmoksella voitetaan myös pari seuraavaa peliä. Anaheim-sarjassa kolme peräkkäistä voittoa, SJ-sarjassa neljä, Chicago-sarjassa...? Toki vastapainoksi tappioitakin on tullut, mutta mielestäni tämä kertoo juuri sen että jokainen pelaaja pystyy omalla tekemisellään ja voitetulla kaksinkamppailulla vaikuttamaan otteluiden lopputulokseen.

Anze Kopitar on aina ollut suuren yleisön mielestä ihan hyvä tai erinomainen pelaaja, mutta ei koskaan liigan paras. Tänä keväänä sarjassa Chicagoa vastaan Kopitar pelaa Toewsia vastaan vaihto vaihdolla ja uskoisin että nyt on mahdollisuus viimmeistään ottaa se titteli-itselle, ainakin Jatkoajassa jossa kyseistä sanallista pyttyä on pitänyt ties kuka Bergeronista Malkkiniin. Kopitar on tällähetkellä koko liigan suurin Conn Smythe-ehdokas.

Marian Gaborik on mielenkiintoinen pelaaja, Frattin kaupan yhteydessä ei herättänyt suuria tuntemuksia. Tiedot miehestä vaihtelivat lähinnä asteikolla flegmaattinen ja keskinkertainen kunto. Gaborik on totuttu näkemään NHL:ssa pelaajana joka pelaa itseään "huonompien" seurassa ja on ketjussa se pelaaja joka johtaa omalla tekemisellään muita. Emme ole nähnyt tyypillistä Gaborikkia joka kyttää omalla siniviivalla irtokiekkoja ja lähtee räjähtävällä nopeudella vastahyökkäyksiin haasten vastustajan puolustuksen päästäkseen maalipaikalle. Nyt Kingsissä Kopitarin ja Brownin rinnalla mies on se jolle pelataan paikkoja. Gaborik on pelannut nöyrästi muiden mukana, hakenut hyökkäyspäässä vapaata jolloin se syöttö aika usein lapaan napsahtaa ja veto lähtee vihaisesti. Väittäisin että niin Kopitar kuin Gaborikin täydentävät toisiaan sellaisina pelaajatyyppeinä, jotka molemmilta on puuttunut viereltään koko tähän astisen NHL-uran. Gaborik ei varmasti saa kauden jälkeen Kingsiltä sellaista rahallista tarjousta mitä monesta muusta seurasta, mutta painaako vaakakupissa enemmän mahdollisuus urheillulliseen menestykseen? Kopitar on tottunut tekemään Williamsin ja Brownin rinnalle sen 70 pistettä kaudessa, tämän hetken Gaborikin vierellä puheet 90+ pistettä ovat realistiset.

Toffoli nousi vakiomiehistöön jo runkosarjassa ja ensivuonna Pearsoni saa vakio paikan jo kauden alussa. Tämän lisäksi todennäköisesti Linden Veytä tullaneen pelaamaan ainakin rotatiopelaajana kohti vakiokokoonpano paikkaa? Toffoli - Carter - Pearson on toiminut viimme peleissä mallikkaasti ja näkisin että siinä on lähtökohtaisesti ketju myös tulevaisuuteen, Richards - Carter ei ole kuin paikoin toiminut heidän potenttiaalinsa arvoisesti.

Ensi kauteen nähden tuskin on tulossa suuria muutoksia, mielenkiintoisin tilanne toki Gaborikin kanssa. Tämän lisäksi puolustuksessa on alempiin pareihin Mitchellin ja Greenen paikalle tilausta paremmille jaloille, UFA-markkinoita löytynee ja ehkä joku nelikosta Nolan, Kings, Lewis, Clifford on treidattavissa Pearsonin sisääntulon myötä. Näistä jälkimmäisen pitäisin mieluiten mukana, taas on nähty hyvää rouhimista kun tuntuu että Clifford on löytänyt luisteluvoiman uudestaan vuoden tauon jälkeen.

Ensi yönä ei pelata, vaan sarja jatkuu lauantai - sunnuntai välisenä yönä Staples Centerissä. Joukkue saa täten viimmeistään nyt huilattua viimmeiset maitohapot pois kahdesta seitsemänpelin-sarjasta. Jos jotain tärppejä haluaa antaa Kingsin puolelta, niin väkisin on hymy ollut herkässä kun Kingsin ylivoimalle luistelee koostumus Doughty - Voynov - Carter - Kopitar - Gaborik, Olympialaisissa näkee yleensä tuollaisia koostumuksia jossa on noin järjetön määrä kiekollista taitoa kentällä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Keskikenttää ei tukita enään samalla tapaa kuin, esimerkiksi mestaruuskevään jälkeen on totuttu näkemään keväisin. Nyt kiekkoa pyritään pitämään loppuun asti, silläkin verokkeella että omanpäänpeli kärsii. Tästä on kolikonkääntöpuolena nähty ennätys määrä vastustajan toimesta suoritettuja ylivoima-vastahyökkäyksiä.
Ehkä Sutter on sisäistänyt kuitenkin sen mitä Bostonin Julien ei vielä, että myös parhaiden joukkueiden on muokattava omaa pelitapaa ennenkuin vastustaja oppii pelaamaan sitä vastaan.

Ei välttämättä kannata heitellä irrallisia kommentteja toisista joukkueista tai näiden valmentajista, jos ei niistä mitään tiedä. Julien kävi Bruinsin kanssa läpi Kingsin pelissä tällä kaudella näkyvän muutoksen jotain kolme kautta sitten. Ei Bruins tänäkään keväänä kaatunut kiekonhallinnan puutteeseen, vaan terävyyteen maalipaikoissa, henkilökohtaisiin virheisiin keski- ja puolustusalueella sekä ennen kaikkea vastustajan maalivahtiin.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Keskikenttää ei tukita enään samalla tapaa kuin, esimerkiksi mestaruuskevään jälkeen on totuttu näkemään keväisin.

Totuttu näkemään? Nyt kuulostaa aika kummalliselta, kun teidän mestaruuden ja tämän kevään välissä on vain se yksi kevät... Boldaus oma.

EDIT: Enää kirjoitetaan muuten "enää" :p
 

Kyle

Jäsen
Ei välttämättä kannata heitellä irrallisia kommentteja toisista joukkueista tai näiden valmentajista, jos ei niistä mitään tiedä. Julien kävi Bruinsin kanssa läpi Kingsin pelissä tällä kaudella näkyvän muutoksen jotain kolme kautta sitten. Ei Bruins tänäkään keväänä kaatunut kiekonhallinnan puutteeseen, vaan terävyyteen maalipaikoissa, henkilökohtaisiin virheisiin keski- ja puolustusalueella sekä ennen kaikkea vastustajan maalivahtiin.

Siinä olet oikeassa ettei kannata heittää esimerkkiä toisesta joukkueesta, mutta mielestäni tälläinen yleismailmallinen esimerkki oli paikallaan. Boston ja Kings ovat rakenteellisesti ja pelillisestikin lähellä toisiaan, sekä ovat taistelleet lähivuosina samoista sijoituksista vertailukelpoisilla menestyksillä.

Sen sijaan tarkoitus ei ollut puhua nimenomaan Bruinsin ja Julietin itse peluutuksesta, vaan sen arvaamattomuudesta, tässä tapauksessa muuttumattomuudesta. Antti Mäkinen(mikä ei ole tässä tapauksessa vahvin argumentti) sanoi täysin oikein ennen Montreal - Boston sarjaa, Boston parempana joukkueena ei tule muuttamaan omaa peluutusta Montrealia vastaan. Tämän tiesi ja näki kaikki katsomosta, pelaajiin kentällä. En kritisoi Bostonin tapaa pelata, mutta kuten sanoit Julien muutti Bostonin peliä kolme kautta sitten nykyiseen suuntaan. Olisiko reagointi Montrealin nopeampaan peliin purru, kun olisi vetänyt esimerkiksi keskikentän sumppuun, silläkin verukkeella että kiekon hallinnasta luovutaan. Sitä ei voi tietää? Mutta jotain Bruinsinkin leirissä pitää reagoida, ettei ensi vuonna kaaduta konfrenssi välierissä sillä nyt kaikki tietää millä tyylillä Bruins pelaa.

Joka tapauksessa kyseinen esimerkki oli tarkoitettu Chicago - Kings sarjaa silmällä pitäen, molemmat joukkueet tuntevat toisensa ja Chicago tietää tasan tarkkaan kuinka viimme vuotinen Kings kaadettiin. Vaikka valmentajalla olisi veden pitävä resepti kuinka 29 joukkuetta kaadetaan, niin se ei voi vetää tällä jo sinänsä tehokkaalla pelitavalla toista kertaa samaan muuriin, joka Kingsin tapauksessa on siis Chicago.

NHL:ssa on reilu 20 joukkuetta jotka hakevat sitä omaa pelimoodiaan, jopa kokoonpanoa jolla pelistä saadaan heidän näköistään. Sitten on joukkueita kuten Chicago, Boston ja Los Angeles joilla on pysyvä runko ja toimiva pelitapa, joiden pitää löytää vielä se ehkä pienisilaus eri variaatioon jo toimivasta pelitavasta, joka otetaan silloin käyttöön kun vastustaja on oppinut sen perustavan pelata. Voin nähdä jo sieluni silmin kun St Louis Blues lähtee ensi kauteen yhtenä suosikkina ja lopulta kompastuu ensimmäisellä kierroksella kun eivät pääse yltiöfyysisellä pelillään vastustajan alueella maalintekosektorille. Tai Pittsburgh Crosbyn johdolla...

Totuttu näkemään? Nyt kuulostaa aika kummalliselta, kun teidän mestaruuden ja tämän kevään välissä on vain se yksi kevät... Boldaus oma.

Mestaruuskeväästä tähän kevääseen, voisi olla parempi sanavalinta. Nykyhetkestä 2012 kevään play-offeihin Kings on pelannut muuten rapiat 50 pudotuspeliottelua, joka on sinänsä jo aika suuri määrä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
En tiedä, onko aihetta käsitelty aiemmin täällä Kings-ketjussa, mutta The Hockey Newsin sivuilla spekuloidaan, että Richards ei mahdollisesti jatka pitkästä sopimuksesta huolimatta Los Angelesissa, koska Kingsillä ei ole välttämättä varaa huikeaan sentterikaartiinsa. Artikkelissa pyöritellään lähinnä compliance buyout-mahdollisuutta tämän kesän ja vuoden päästä eteen tulevien vapaiden agenttien tilanteiden vuoksi.
The salary cap ceiling could go up to only $69 million or $70 million for 2014-15 due to the dip in the Canadian Dollar, which would shrink the Kings’ cap space from its current $13.1 million, according to capgeek.com. Los Angeles is sitting somewhat pretty with only Marian Gaborik, Dwight King, Willie Mitchell and Matt Greene as free agents to re-sign. GM Dean Lombardi, however, has always left himself some leeway to work with throughout the season, so that means he’ll use only $10 million tops to fill those four roster spots. Gaborik ($7.5M) King ($750K), Mitchell ($3.5M) and Greene ($3M) currently account for almost $15 million in cap space. Of the four, only King will get a raise, while the other three will have to take pay cuts, if they stay, but there’s no way all four come back for $10 million combined.

Then there’s next season, when Los Angeles will have 10 free agents – six restricted (Kyle Clifford, Tanner Pearson, Tyler Toffoli, Jordan Nolan, Jake Muzzin, Martin Jones) and four unrestricted (Justin Williams, Jarret Stoll, Robyn Regehr, Alec Martinez) – to re-sign or replace. Lombardi has managed the salary cap better than any GM in the NHL, so it’s a safe bet to assume that whatever he does this off-season he’ll do with next summer in mind.
Toki ensi kauden osalta ongelma ratkeaa jo jättämällä Gaborik ilman jatkoa. Seuraavana kesänä katkeavat 10 sopimusta saattavat kuitenkin aiheuttaa ongelmia ilman Gaborikin jatkoakin. Tosin Gaborik saattoi jo alkujaankin olla puhtaasti rental tätä kevättä varten, kun toiseen suuntaan lähti Frattin, toisen kierroksen varausvuoro ja ehdollinen kolmannen kierroksen vuoro.

Richards ei ehkä ole enää cap hitinsä arvoinen, mutta onhan kyseessä joka tapauksessa huikea voittaja, vaikka hän onkin Kingsin laadukkaassa sentterikaartissa valunut aina nelosketjuun asti. Kauppa esimerkiksi varaustilaisuuden yhteydessä jonnekin palkkalattian kanssa taistelevaan pelaavaan joukkueeseen ei siis välttämättä olisi mahdottomuus, kun sopimuksen kalliimmat vuodet ovat takana ja halvemmat kaudet alkavat lähivuosina.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
...Richards ei ehkä ole enää cap hitinsä arvoinen, mutta onhan kyseessä joka tapauksessa huikea voittaja, vaikka hän onkin Kingsin laadukkaassa sentterikaartissa valunut aina nelosketjuun asti. Kauppa esimerkiksi varaustilaisuuden yhteydessä jonnekin palkkalattian kanssa taistelevaan pelaavaan joukkueeseen ei siis välttämättä olisi mahdottomuus, kun sopimuksen kalliimmat vuodet ovat takana ja halvemmat kaudet alkavat lähivuosina.

Sen verran tähän nyt ehtii spekuloimaan,että onhan Richards ollut aivan jäätävän paska koko tämän kauden.Ei juuri onnistumisia ole tullut ja ansiosta pelaa 4. ketjun jätkien kanssa.Ainoat hyvät asiat joita mielestäni mies tällä hetkellä tuo joukkueeseen,ovat nuo mentaaliset.Tietää mitä voittaminen vaatii (ja näennäisesti yrittää tehdä sitä mitä se vaatii).Kohtuullisen hyvä aloittamaan sekä OK alivoimalla.Siihenhän se sitten jää.Aika paljon enemmän voisi kuvitella tuolla cap hitilla pelaavalta pelaajalta saavan.En tosiaan tiedä,onko joku paha loukkaantuminen vaivaamassa,vai mikä,mutta tuntuu ettei mies ole koko kaudessa kertaakaan terävästi spurtannut liikkeelle.Tiedän ettei vauhti ikinä ole ollut miehen valtti,mutta ei se näin hidaskaan ennen ole ollut.

Se siitä.

En usko,että Lombardi käyttää buy outtia mieheen koska kuitenkin sen verran kova hinta miehestä silloin maksettiin.Luulisi niinkuin yllä jo kirjoititkin miehen kelpaavan johonkin palkkalattian kanssa operoivaan jengiin.Jos ei niin todella huonosti lopulta kääntyi tuo kauppa.Toisaalta tulihan sieltä Stanley Cup tuolloin eli hyvä diili?Vaikea on onnistumista määrittää.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Muistaakseni noin ekat 30 peliä Richards pelasi tehollisesti hyvin ja oli siihen aikaan Kingsin parhaita pistemiehiä, mutta en tiedä mitä miehelle on sen jälkeen tapahtunut. Kenties loukkaantunut? Alkaako kova pelityyli ottamaan kohta 30-ikäuotta lähestyvästä Richardsista veronsa? Olisiko kenties elämäntavoissa parantamisen varaa? Tällaisia kysymyksiä ainakin itselleni herää Richardsin taantumisesta. Toki kautta on Kingsillä on vielä jäljellä, mutta jos game7 Hawksia vastaan päättyy tappioon, niin ei ole vaikeaa päätellä kuka joutuu syntipukiksi.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Muistaakseni noin ekat 30 peliä Richards pelasi tehollisesti hyvin ja oli siihen aikaan Kingsin parhaita pistemiehiä, mutta en tiedä mitä miehelle on sen jälkeen tapahtunut. Kenties loukkaantunut?

NHL.comin Splits-sivun perusteella Richardsilla tosiaan alkoi kausi hyvin. Loka-marraskuussa nähtiin jopa viiden ottelun pisteputki, jonka aikana syntyi tehot 3+6=9. Olympiatauon jälkeen pistetahti hyytyi kuitenkin lähes kokonaan ja runkosarjan 21 viimeisten pelin aikana syntyi vain neljä maalia.

Pudotuspeleissä pistetahti on kohentunut hieman, mutta alkukauden vire on antanut odottaa itseään.

Koodi:
10/13 14. 2+8=10 -3
11/13 13. 4+6=10 +2
12/13 14. 0+8=8  +2
01/14 15. 1+6=7  -4
02/14  5. 0+2=2  -2
03/14 15. 4+0=4  +1
04/14  6. 0+0=0  -2

  runkosarja 82. 11+30=41 -6
pudotuspelit 20.  2+ 6= 8 -5

vs SJS 7. 0+1=1 -3
vs ANA 7. 2+2=4 -1
vs CHI 6. 0+3=3 -1
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
NHL.comin Splits-sivun perusteella Richardsilla tosiaan alkoi kausi hyvin.

Juuri ennen joulutaukoa pelatun Dallas-ottelun (tappio 5-2) jälkeen koko joukkue pelasi huonon jakson, mutta kun muut hiljalleen kipusivat hyvälle syksy-tasolle, niin Richards meno pysyi tahmeana koko kevään ajan. Eniten minua on ihmetyttänyt, että vaikka Richards sai vetää henkeä peleistä ja treenata rauhassa olympialaisten ajan, niin silti hän ei ole kivunnut marraskuun aikaiselle tasolleen.

Pudotuspeleissä Richards on ollut kuitenkin kokonaisuudessa parempi kuin runkosarjan loppupuolella. Kokeneeksi kaveriksi pelaamisen taso vaihtelee kuitenkin liian paljon - kesällä olisi syytä panostaa harjoitteluun tosissaan eikä luottaa vanhoihin meriitteihin.

Losilla oikeastaan ole varsinaista nelossentteriä. Kopitar on selvä ykkönen, mutta muuten peluutus menee päivän kunnon ja Sutterin/valmennusjohdon fiilisten mukaan.

Richardsin sopimuksen suora ulosostaminen tuntuisi varsin oudolta, sillä luulisi Lombardin ensiksi yrittävän treidata Richardsin. Enkä minä ole nähnyt missään uskottavia huhuja, että Richards olisi kaupan. Ja jollei treidaaminen onnistu, niin sitten mies waiver-listalle, josta halukas seura voisi poimia hänet "ilmaiseksi". Jollei mies vaihda waiversien kautta seuraa, niin sitten voisi harkita buy-outtia.

Vaikka Richardsin sopimuksen ulososto olisikin seuran kannalta osin järkevää, niin en usko siihen lainkaan. Se olisi Lombardin uskottavuudelle liian paha kolaus ja taloudellisesti huono juttu. NHL-hockey on kuitenkin myös bisnestä, eikä vain urheilua.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Mikä on Jordan Nolanin tilanne? Eikö vaan mahdu vai onko vaivaa?
Miten Trevor Lewis on suoriutunut pudotuspeleissä?

Näitä kysymyksiä ajattelin tässä. Kova jengi on kasassa. Pysynyt vielä lähes samana 2012 jälkeen. G3 NY'ssa on tärkeä Rangersin kannalta. Kings ei ole helposti voitettavissa neljästi peräkkäin. Kings vähintään yksi ryöstö ja sit pääsevätkin himassa yrittämään katkaisua. Pomput ovat olleet suotuisia. Rangers voi vielä tehdä tästä tiukan sarjan.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Ei taida Nolan vaan mahtua,tosin en usko että iso ero Cliffordiin olisi,mutta Clifford LW ja Nolan RW,joten KFC pelaa.
Lewis sama kuin ennenkin,nopea kuin mikä mutta siihen se jää.
Mielestäni miehen +- saldo on huonompi kuin otteet ovat olleet.. En tosin peliaikaa antaisi enempää kuin sen mitä nyt saa. Jos Rangers vie 2 seuraavaa,ISO JOS,niin ehkä Nolan voisi pukea Lewisin tilalta tuomaan lisää "energiaa",mutta aika epätoivoinen tilanne saa tuolloin olla.

Itse kuulun kyllä täysin Nolan fan clubiin mutta joukkueen etu tietysti ensin!

#GOKINGSGO
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös